Tratament dupa hormonoterapie cancer prostata

PSA (Antigenul Specific de Prostata) este investigatia principala pentru cancerul de prostata. Atentie! PSA nu este specific pentru cancerul la prostata, adica un PSA marit nu inseamna cancer la prostata, dar este un indice specific de organ. Hormonoterapie – tratament hormonal al cancerului. hormonoterapia anticanceroasa utilizeaza efectul anumitor hormoni steroidieni asupra cancerelor zise hormonodependente sau hormonosensibile. Astfel, estrogenii natura. Tratamentul administrat bolnavilor cu cancer de prostata poate fi tratament medicamentos (conservator), administrat în primă linie cu scopul de a conserva funcția reproductive (în cazul bolnavilor tineri) sau tratament chirurgical în cazul lipsei de răspuns la tratamentul medicamentos sau în cazul dezvoltării hormonorezistenței. 1/15/ · Foarte mulţi ani am tratat cancere de prostată care nu aveau nevoie de tratament.

Astfel pacienții au făcut complicațiile obișnuite ale tratamentului, deşi ar fi trăit la fel de mult dacă nu ar fi beneficiat de tratament. Iată un alt motiv pentru care este foarte important să cerem a doua opinie medicală.-Categoric!

Tratament dupa hormonoterapie cancer prostata

Tratament dupa hormonoterapie cancer prostata
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte. Cancerul de prostată avansat loco-regional beneficiază hormonoterapie sau radioterapie Tfatament și tratament conservator iar în lipsa răspunsului la aceste metode terapeutice se recomandă tratament hormonal timp de Tratament dupa hormonoterapie cancer prostata luni urmat de prostatectomie totală însoțită de limfadenectomie regională îndepărtarea chirurgicală a grupelor de dpua limfatici invadați de cajcer tumoral. Au comis peste 80 de Iată un alt motiv pentru care este foarte important să cerem a doua opinie medicală.

Care a fost motivul pentru care actorul nu Tratament dupa hormonoterapie cancer prostata cum am menționat, există și terapia focală: nu e hormonoteraapie să extirpi întregul organ. În special, cancerul de prostată are nevoie de testosteron hormonal pentru a creşte. Nivelul de gonadotrofine este foarte Tratament dupa hormonoterapie cancer prostata in sange si in urina. Pentru cei mai multi dintre noi modul in care este perceput orgasmul de Mai concret uormonoterapie sa va spun eventual pe e-mail. Cristina Toteanu. Nu sunt sarlatan pt ca nu am vandut nimic nimanui si nu traiesc dupa asta, cum fac altii! Buna seara; numele meu este DIana as dori daca va rog frumos sa ma ajutati cu un sfattatal meu a fost diagnosticat cu adenocarcimon de prostataimposibil de gradat datorita dimensiunii mici a leziunii iar sfatul medicului a fost ori extirparea testiculelor sau hormonoterapia, care din ele ar fi mai benefica si daca ar lungi perioada de viata. Oaselor cancer al Din Dictionar Termeni tumora maligna care se dezvolta in interiorul unui os.

Aproape toate cancerele de prostată tratate cu terapie hormonală devin rezistente la acest tratament în decursul mai multor luni sau ani. Unii medici consideră că suprimarea constantă a androgenilor poate să nu fie necesară, aşa că recomandă tratament intermitent (administrare urmată de pauză). 9/2/ · daca scintigrafia arata faptul ca NU are metastaze, e indicat tratamentul hormonal ( ani) obligatoriu insotit de radioterapie. recomand schimbarea oricarui oncolog care propune ca tratament, pentru un cancer de prostata localizat, tratament hormonal fara radioterapie! 2. pentru vindecare, nu! hormonoterapia poate tine sub control boala si simptomele o vreme, dar e doar o chestiune de timp pana la esecul acestui tratament. radioterapia ofera sanse de vindecare veritabile. 3. doar cu hormonoterapie, m-as mira sa ajunga la mult mai mic de 4; cu iradiere inclusiv, poate sa ajunga la sub 2, chiar mult mai putin. Hormonii sunt substanțe secretate în mod natural de organism. Ei controlează creșterea și activitatea celulelor normale.

Ovarele produc hormonii feminini, estrogen și progesteron înainte de menopauză. După menopauză, estrogenul este produs în grăsimea din corp. Estrogenul poate stimula creșterea unor celule canceroase, în cazul cancerului de sân. Deci, tratamentul hormonal în.

Tratamentul multimodal complet în cancerul de prostată – BeHealthy

Cancer Prostata | Forum despre Cancer
Multi dintre ei sunt deja dovezi vii, intrucat trebuiau sa fie operati, chimizati duap morti de mai multi ani! O prima consultaie aici medic radioterapeut este gratuita. Despre stevens, simoncini si tratamente miraculoase Fiind interesat de raspunsul doctorului Raul, n-am citit cu atentie si alte mesaje, desi, de obicei, o fac. Doze si mod de administrare uormonoterapie mamar: doza uzuala este de mg acetat de megestrol pe zi, administrate oral in doza unica sau fractionat in 2 sau 4 prize. Noțiunea de „second opinion” va Tratament dupa hormonoterapie cancer prostata un impact mai mare în viitor. Sa vii sa spui, de asemena, ca toti medicii din lume sunt mana in mana, eventual ca sunt paltiti de nu stiu ce organizatii oculte, asta e deja paranoia.

Estroprogestative contraceptive – Este vorba despre hormonii estrogeni si progestativi luati pe cale orala, destinati sa evite o sarcina substituindu-se ciclului Tratament dupa hormonoterapie cancer prostata al femeii. Secretia hormonala a ovarului inceteaza.

Mai multe informații despre: Cancerul de prostata Prostata. Cofeina, probabil cel mai utilizat stimulent la nivel mondial, i-ar putea ajuta pe pacienții care au depășit can Cercetările realizate de o echipă de specialiști în privința cancerului de prostată au ajuns la rezultate pro Căutați un medic sau un serviciu medical? Aici găsiți peste Forum Boli Tumori benigne si cancer Cancer Prostata comentarii 1 Multumesc mult doctore Raul pentru raspunsul dumneavoastra.
Si eu sunt convins ca medicina nu-i matematica sau fizica. Pana si intr-o stiinta destul de exacta cum e fizica, gasesti opinii uneori contrare. Daca nu-i cu suparare, mai am o ultima intrebare despre cauza modificarii PSA, de a a carei logica nu ma prind.

Daca in cazul unui cancer de prostata, PSA este 14, 50 si sub tratament scade, sa zicem, la 4, 50, cum se interpreteaza asta: – inseamna ca tratamentul doar a suprimat producerea de PSA in exces, dar tumoarea isi face treaba ei in continuare? Toate cele bune! Criptic raspuns: m-am prins! M-ai ales când Omul stie sa sa te faca sa pricepi, ca in cazul de fata. Doctore, se pare ca nu prea ai somn, ca si mine de altfel.
Apropo, stii cumva vreo bulina, vreo planta ceva de venit somnul? Buna ziua, Tratamentul a fost inceput acum o luna cu bicalutamida de 50mg si acum s-a facut injectia cu Eligard care trebuie administrata pesta 6 luni din nou. Nu ar fi trebuit sa i se recomande ceva pentru protectia ficatului? Cum vi se pare acesta scadere a PSA de la 13, 78 la 5, 87 dupa o luna de tratament cu bicalutamida? Asta inseamna ca organismul a reactionat foarte bine la tratament sau asta se intampla, in mod normal, la inceperea tratamentului? Pe rezultatul anatomo-patologic s-a recomandat o analiza suplimentara IHC, dar de care oncologul nu a pomenit nimic.

Ce inseamna aceasta analiza? Nu e nevoie de nimic pentru ficat, nici nu exista nimic util in situatia asta. Scaderea PSA se datoreaza tratamentului si semnifica un raspuns favorabil. Imunohistochimia e un test suplimentar al probei de tesut malign prostatic, care poate da informatii suplimentare despre natura bolii, dar utilitatea lui este apreciata numai si numai de oncologul care ii conduce tratamentul. Buna seara Avand un cancer de prostata si trebuind sa fac radioterapie externa, am inceput sa caut cele mai bune solutii, atat ca tehnica de iradiere pentru protejarea cat mai bine a organelor din jur , cat si ca pret.
Am fost in 5 locuri, am dicutat cu medicii de radioterapie si mi-au facut si un cost al tratamentului. Va spun ce am aflat, ca poate au nevoie si altii de aceste informatii. In total, cam 7 saptamani jumate. Avantajul este ca timpul de iradiere scade la aprox. Cele mai dotate sunt, evident ultimele trei.

Au contract cu Casa de asigurari dar, pentru un tratament complet, trebuie sa platesti, in afara de ce le deconteaza lor Casa, inca: – O prima consultaie aici medic radioterapeut este gratuita. Exista si posibilitatea unei a doua opinii sau a unei consultatii din partea unor medici austrieci, dar nu stiu cat costa. Au contract cu Casa de asigurari dar, pentru un tratament complet, trebuie sa platesti, in afara de ce le deconteaza lor Casa, inca: O pima consultatie aici, la prof.
O consultatie costa lei. Pentru spitalizare se adauga alte costuri. Pe site-ul reprezentantei din Bucuresti, scrie ca: – Clinica din Hamburg accepta decontarea prin intermediu E parca asa se cheama emis din Romania. In plus, pentru un tratament complet, in regim ambulatoriu, mai platesi 2. Ar rezulta ca e mai ieftin sa te tratezi in strainatate!!! Consultatia costa lei. Toate cel de mai sus sunt valabile pentru cei care au indicatie de radioterapie externa la prostata si ganglioni.

Pentru altceva, nu stiu cum sta treaba, Sanatate la toata lumea! Daca nu sunteti operat si vreti sa ramaneti intreg, mergeti la doctorul Simoncini in Italia, el va monteaza un cateter prin care va administrati solutie de bicarbonat direct in artera care iriga prostata si in cel mult 2 luni va puteti vindeca complet!
Buna seara Revin cu unele precizari privind postarea anterioara referitoare la radioterapia externa. Aveti dreptate doctore RaulDuke, spitalele Coltea si Fundeni nu au posibilitatea de a face conturarea organelor ce trebuie iradiate in sistemul 3D CT. Ambele spitale au acceleratoare liniare, cele de la Coltea fiind mai noi. Din ce am inteles eu de la cei de acole, ei fac radioterapie 3D cu raze X, dar fara a avea posibilitatea de conturare CT, din cauza lipsei, intre altele, a softului specializat in acest sens.
Centrul Oncologic Brasov. Onconfort-Gral Tip radioterapie..

Pentru ca, de exemplu, cine are sa plateasa milioane – compenati spun in bani vechi, pentru ca e mai usor de facut o icomparatie ar putea plati si milioane – daca Casa nu ar plati nimic. Casa Nationala de Asigurari a dat un comunicat in care spune ca incepand de acum devine operabila pe teritoriul Romaniei Directiva UE, care prevede ca cetatenii membrii UE se pot trata in ce tara doresc in aceleasi conditii in care s-ar trata in propria tara din punct de vedere al asigurarilor de sanatae. Asta inseamna ca, de exemplu, poti face radioterapie in strainatate, iar Casa iti va deconta tratamentul la valoarea la care il deconteaza daca l-ai face in tara. Deci, decontarea nu mai e conditionata de faptul ca respectivul tratament nu se mai poate face in tara.
Ca s-ar putea sa astepti ceva timp pana vezi banii, asta-i o alta poveste. Aceste informatii au aparut deja pe site-ul Case Nationale de Sanatate. Tuturor, toate cele bune!

Despre stevens, simoncini si tratamente miraculoase Fiind interesat de raspunsul doctorului Raul, n-am citit cu atentie si alte mesaje, desi, de obicei, o fac. Gasesc acum o postare a lui stevens, care inteleg ca imi e adresata mie. Sunt o persoana destupata la minte si nu refuz, dar nici nu inghit orice pe nemestecate. Am lucrat vreo 25 de ani in cercetare, e adevarat ca in domeniul electrotehnic, si cunosc rigorile unei cercetari serioase.
Pot intelege fapul ca sunt anumite tratamente naturiste sau unele neconventionale care pot ameliora pe moment anumite simtome, ceea ce nu-i lipsit de importanta. Inteleg ca exista multinationale din domeniul farmaceutic ce-si fac reclama agresiva pentru medicamente acum, le zic suplimente nutritive , care ba iti scad colesterolul, ba iti reface genunchiul distrus, ba iti creste imunitatea si cate si mai cate; bineinteles ca toate au preturi mai piperate decat medicamentele testate si aprobate. Dar sa vii sa spui ca nu stiu ce planta sau bicarbonat te vindeca de hepatita virala, de ciroza sau chiar de cancer, parca e prea de tot.

Sa vii sa spui, de asemena, ca toti medicii din lume sunt mana in mana, eventual ca sunt paltiti de nu stiu ce organizatii oculte, asta e deja paranoia.
Personal, desi sunt destul de informat in acest domeniu, n-am gasit nici o persoana care in urma unui tratament neconventional, sa se fi vindecat de cancer, de exemplu. Am citit doar postari pe site sau in diferite reviste care spuneau ca au luat nu stiu ce combinatie, in urma careia s-au simtit mai bine sau chiar s-au vindecat, dar fara sa aduca nici o dovada in acest sens.
Am primit pe mail oferte de la diverse edituri care ma indemnau, insistau prcum pocaitii, pe vreo 10 pagini pline de semnul exclamari si de sublinieri cu rosu, sa cumpar nu stiu ce carti, care imi dezvaluiau experienta autorilor in tratarea si vindecarea cancerului. De obicei, toti autorii mentionau ca au descoperit o metoda-miracol, fie in urma propriilor cercetarii, desi specialitatea lor era de fierar-betonist, fie in urma unor vise sau a unor voci divine.
Metoda musai fusese tinuta secret timp de vreo suta de ani de catre, ati ghicit, multinationalele farmaceutice.

Printre aceste metode erau: cum sa bei apa oxigenata, cate clisme sa faci si pe unde, inclusiv metoda cu bicarbonatul etc. Bineinteles ca, din altruism, nu dezvaluiau metoda vindecatoare s-o stie toata lumea, ci ti-o livrau la pachet, contra-cost. Revenind la domnii stevens si Simoncini, cunosc tratamentul cu bicarbonat de sodiu infiltrat in vena; mai mult, altii l-au preluat si l-au perfectionat incat poti sa-i iei si pe gura impreuna cu o lamaie.
Repet, anumite substante din lamai, seminte de dovleac ca si din alte fructe ori legume pot ajuta in anumite boli ale prostatei sau a mai nu stiu cui. La fel si bicarbonatul de sodiu, e stiut ca acesta scade aciditatea. D-le Doctor Raul, Va multumesc pentru raspuns. Pana la traducerea din Germana a raportului transcriu mai jos concluzia cu speranta ca poate intuitiv va puteti face o idee.

Begutachtung: 1. Prostatastanzbiopsien: 1. Multumesc anticipat pentru sfatul dvs. Răspuns pentru Ionelo, Azi, ora : D-le Doctor Raul, Inca o data va multumesc pentru raspuns. Am facut doua rezervari, exact cum ati indicat dvs. Intrebarile mele ar fi: 1. Multumesc anticipat.
O seara buna. Membru din Subiecte: 0 Comentarii: 1. Buna Ziua,am si eu o întrebare. Tatal meu a fost diagnosticat cu cancer de prostata. Ni s-a spus ca nu e operabil. Acum a facut scintigrafie si CT si am vrea si noi o părere. La scintigrafie i-a spus:determinări secundare osoase la nivel axial.

Si la CT la fel. Spuneti-mi va rog cat de grav e si dupa părerea Dvs la ce sa ne asteptam. Acum i s-au umflat picioarele f rau. Credeti ca tot din cauza cancerului? Va Multumesc! Răspuns pentru vali84, Azi, ora : Membru din Subiecte: 0 Comentarii: 9. Adenocarcinom de prostata scor Gleason 10 Raulduke , Buna ziua, Tatalui meu i s a descoperit cancer de prostata in urma unei rezectii endoscopice cu biopsie.
Tatal meu este in varsta de 76 de ani. Am fost atat la un medic oncolog, cat si la o clinica oncologica privata. Asemenea estrogenilor, analogii de LH-RH acționează prin scăderea secreției de hormon luteinizant ș i foliculostimulant, care determină implicit întreruperea secreției de testosteron.

Produsele medicamentoase administrate bolnavilor cu cancer de prostată sunt următoarele: Buserelin, Dipherelin, Goserelin acetat și Leuprolid. Buserelinul se poate administra intranazal sau subcutanat.
Goserelin acetat și Leuprolid se administrează pe cale parenterală sub formă injectabilă. La prima administrare aceste medicamente pot determina creșterea secreției de testosteron prin creșterea secreției de hormon foliculostimulant și luteinizant. Din această cauză se recomandă administrarea cu o săptămână înainte de începerea acestui tratament, cât și o lună după începere un medicament antiandrogenic în asociere. Se utilizează Flutamidă în doză de mg în fiecare zi.
Eficiența analogilor de LH-RH este asemănătoare dietilstilbestrolului, dar aceste medicamente nu prezintă reacțiile adverse cardiovasculare apărute în urma administrării DES. Pot fi descrise două tipuri de medicamente anti-estrogenice, în funcție de compoziția chimică: antiandrogeni steroidici și non-steroidici.

Antiandrogenii steroidici prezintă acțiune directă asupra glandei pituitare hipofza și acționează prin scăderea accentuată a nivelului de testosteron seric și de hormon luteinizant în organism, având drept consecință scăderea libidoului și apariția impotenței sexuale.
Cel mai utilizat antiandrogenic steroidic este acetatul de cyproteron, cunoscut sub denumirea comercială de Androcur. Acesta se administrează în doză de mg în fiecare zi. Printre efectele adverse apărute în cazul administrării îndelungate de Androcur sunt următoarele: afectarea hepatică, accidente trombotice, afectarea cutanată și creșterea exagerată a glicemiei. Administrarea îndelungată duce la pierderea eficacității medicamentoase. Antiandrogenii non-steroidici prezintă un mecanism de acțiune care concură activitatea androgenilor și pot determna creșterea nivelului seric de testosteron.

Cele mai utilizate sunt Finasteridul, administrat în doză de 5 mg în fiecare zi; Casodexul, administrat în doză de mg în fiecare zi; Flutamida, administrată în doză de mg în fiecare zi sau Nilutamidul, administrat în doză de mg în fiecare zi.
Flutamida acționează prin transformarea testosteronului în Estradiol, cu apariția secundară a ginecomastiei. Terapia antiandrogenică s-a dovedit eficientă în cazul neoplasmului de prostată avansat loco-regional și este recomandată bolnavilor tineri la care este importantă conservarea funcției reproductive. Principalele efecte secundare ale hormonoterapiei sunt impotența sexuală, scăderea libidoului, osteoporoza și apariția unor manifestări clinice deloc plăcute precum: bufeuri de căldură, scăderea tonusului muscular cu apariția în timp a atrofiei musculare, ginecomastie, anemie , depresie, pierderea pilozității corporale.
Au fost elaborate două teorii care explică acest fenomen: Chimioterapia este o altă metodă de tratament conservator administrat bolnavilor cu cancer de prostată.

Aceasta este recomandată în cazurile de boală cu lipsă de răspuns la tratamentul hormonal. Medicamentele citostatice utilizate sunt Ciclofosfamida, în doză de mg în fiecare zi; Estracytul, în doză de mg în fiecare zi sau Docetaxelul. Durata administrării medicamentelor citostatice este de 5 zile. Cura chimioterapică se administrează de trei ori în fiecare an, la un interval de trei săptămâni.

Cancerul la prostată: cele mai noi tratamente


Tratamentul administrat bolnavilor cu cancer de prostata poate fi tratament medicamentos conservatoradministrat în primă linie cu scopul de Tratament dupa hormonoterapie cancer prostata conserva funcția reproductive în cazul bolnavilor tineri sau tratament chirurgical în cazul lipsei de răspuns la tratamentul medicamentos sau în cazul dezvoltării hormonorezistenței. Tratament dupa hormonoterapie cancer prostata specific se administrează după confirmarea diagnosticului de tumoră malignă prostatică prin examenul histologic. Metodele terapeutice utilizate sunt alese în funcție de anumiți factori: Tratament conservator. Tratamentul conservator administrat bolnavilor cu cancer de prostată se referă la totalitatea modalităților terapeutice care pot fi administrate pentru întreruperea evoluției boli, realizarea unei castrații medicamentoase și remisiunea tumorală fără tratament chirurgical.

Metodele de tratament conservator administrate bolnavilor cu cancer de prostată sunt reprezentate de următoarele: Hormonoterapia este utilă pentru realizarea castrației medicamentoase care presupune întreruperea secreției hormonale a testosteronului și a celorlalți hormoni androgeni. Dintre preparatele hormonale administrate bolnavilor cu cancer de prostată amintim: Asemenea estrogenilor, analogii de LH-RH acționează prin scăderea secreției de hormon luteinizant ș i foliculostimulant, care determină implicit întreruperea secreției de testosteron. Produsele medicamentoase administrate bolnavilor cu cancer de prostată sunt următoarele: Buserelin, Dipherelin, Goserelin acetat și Leuprolid. Buserelinul se poate administra intranazal Tratament dupa hormonoterapie cancer prostata subcutanat. Goserelin acetat și Leuprolid se administrează pe cale parenterală sub formă injectabilă. La prima administrare aceste medicamente pot determina creșterea secreției de testosteron prin creșterea secreției de hormon foliculostimulant și luteinizant.

Din această cauză se recomandă administrarea cu o săptămână înainte de începerea acestui tratament, cât și o lună după începere un medicament antiandrogenic în asociere. Se utilizează Flutamidă în doză de mg în fiecare zi.

Cancerul la prostată: cele mai noi tratamente

Terapia hormonală pentru tratarea cancerului de prostată

În România, sunt depistați anual 4. Medici renumiţi din Europa s-au unit pentru a lupta împotriva acestei boli, într-o campanie internaționala la care ia parte și hormonoterrapie echipă din România. Bob Tdatament, medic urolog, Fundaţia Rudolfinerhaus din Viena și dr. Seyed Aghamiri, şeful departamentului de chirurgie la Fundaţia „dr. Victor Babeş”. Bob Djavan: Aceasta este o mare problemă în cazul cancerului la prostată. Când pacienții au simptome este deja puțin cam târziu să Tratament dupa hormonoterapie cancer prostata trata ușor acel cancer.

Scopul este să îl depistăm precoce. Este o mare discuție cu privire la screening, adică a încerca să depistezi cancerul de prostată la bărbații care aparent sunt sănătoși.

Lasă un răspuns