Spitalul monza operatie cancer prostata forum

9/2/ · Adenocarcinom de prostata scor Gleason 10 (Raulduke), Buna ziua, Tatalui meu i s a descoperit cancer de prostata in urma unei rezectii endoscopice cu biopsie. Rezultatul a fost adenocarcinom de prostata, 4 focare, tesut interesat 25%, scor, 1/2/ · Tatalui meu i s a descoperit cancer de prostata in urma unei rezectii endoscopice cu biopsie. Rezultatul a fost adenocarcinom de prostata, 4 focare, tesut interesat 25%, scor gleason Tatal meu este in varsta de 76 de ani.. Cei de la clinica oncologica Neolife ne-au recomandat atat tratament hormonal cat si radioterapie, 38 de sedinte. 11/15/ · Operatie Prostata I: Bunicul meu in vasta de 83 ani are prostata dar in acelas timp are si problemè cu inima. Un specialist i-a recomandat un tratament pe care la urmat o luna de zile dupa care i-a zis sa se duca la spitalul din Craiova sa il opereaze. As dori sa stiu daca poate sa faca operatia la o clinica privata in cazul acesta la. 9/6/ · Chirurgia robotică este deja standardul de aur în medicina de astăzi, în cazul anumitor proceduri.

Cu cel mai recent tip de robot disponibil la Spitalul Monza din București – da Vinci Xi – se pot face investigații complexe și se rezolvă cazuri dificile de ginecologie, bariatrie sau urologie.

Spitalul monza operatie cancer prostata forum

Spitalul monza operatie cancer prostata forum
Acest cancer este cu o predominanta foarte mare si crescanda in randul barbatilor si reprezinta o afectiune ce intra in sfera aparatului uro-genital, adica atat a aparatului urinar cat si a aparatului genital al barbatului. Numai ca primul doctor nu prea parea interesat de Spitalul monza operatie cancer prostata forum mea si vroia doar sa ma opereze sa ia banu si atat. Răspuns pentru Johnny,: Fişiere cookie de analiză Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru. Un cuplu celebru a anunțat că s-au despărțit. Chirurgia robotică este deja standardul de aur în medicina de astăzi, în cazul anumitor proceduri.

Celulele care formeaza tumora nu se dezvolta si multiplica normal, si cresc necontrolat Nu ne asumăm nicio răspundere cu privire la efectele pe care acest site le poate avea asupra dvs. Pe scurt, evenimentele s-au desfasurat astfel : In toamna anului – primavarami-am facut niste analize ‘de rutina’, inclusiv cele legate de prostata. Prostatita cronica Din Spitalul monza operatie cancer prostata forum Buna ziua dragi cititori. Chirurgia oncologică în cadrul Urology Center se ocupă cu tratamentul chirurgical al tumorilor la nivel: retroperitoneal, suprarenal, la nivelul rinichilor, ureterelor, penisului și scrotului și tumorilor vezicale non-invazive și invazive în toate stadiile evolutive. Cancer Prostata Secțiunea: Cancerul de prostata.
Un bărbat de 63 de ani care a aflat întâmplător că suferă de cancer a trecut cu succes de operaţia prin care i s-au scos prostata şi ganglionii limfatici. La două săptămâni după operaţia de prostată, Mircea, un bărbat de 63 de ani, aşteaptă cu nerăbdare să se externeze. „N-am avut voie să, Premieră la Spitalul Militar din Capitală.

Mai mulţi pacienţi au fost operaţi de cancer de prostată cu ajutorul roboţilor. De data aceasta, medicii nu au mai operat cu bisturiul, ci cu telecomanda, uitându-se la ecranele din faţa lor. Aparatele au fost. Tatal meu a fost operat de cancer la prostata pe , de pe am inceput tratamentul oncologic cu o injectie la 3 prostatita.adonisfarm.ro am repetata analiza PSA= , inainte de operatie avand Doresc sa stiu daca scaderea acestei analize e buna sau ar fi trebuit sa scada si mai mult?Mentionez ca tatul meu este purtator de sonda, si ar.

Pacienți operați de cancer cu ajutorul roboților

Operatie de prostata
Chirurgia incontinenţei urinare de efort sau de stres se realizează printr-un abord minim-invaziv, cu o recuperare rapidă, pacientul putând să se întoarcă la o viaţă normală. Elvira BrătilăMedic primar obstetrica-ginecologie, primul chirurg ginecolog care a introdus în România chirurgia Spitalul monza operatie cancer prostata forum da Vinci de sferă urogenitală. Spitalul monza operatie cancer prostata forum Hair. Mentionez ca acest doctor lucra la un cabinet particular de renume dar acum nu mai lucreaza acolo deci am pierdut legatura cu el. Am cautat pe internet un doctor competent cu oarecare notorietate si l-am gasit. Intrebarea e daca e posibil in urma interventiei si anesteziei sa aiba probleme cu prostataMultumin anticipat pentru parerea d-stra in acest caz.

Ingrosare cu aspect fibrotic a interstitiului pulmonar. PSA inainte de operatia de adenom era 4,85, iar acum dupa operatie este 0, Tatal meu este in varsta de 76 de ani. Membru din Subiecte: 2 Comentarii: 3.

Urology Center din cadrul Spitalului Monza este un centru de excelenţă în urologie, special conceput pentru a trata orice afecţiune din această arie: de la o banală infecţie urinară până la cele mai grave forme de cancer. Tratamentele de excelenta sunt asigurate de o tehnologie de ultima ora, robotul da Vinci fiind cea mai noua achizitie a centrului, cu rezultate spectaculoase pentru pacienti.
Pentru mai multe detalii, puteti accesa: davinci. Misiunea Centrului este de a oferi îngrijire personalizată de specialitate fiecărui pacient, la cele mai înalte standarde de performanţă, printr-o abordare multidisciplinară, folosind tehnologie medicală de ultimă generaţie.

Urologia este specialitatea medico-chirurgicală care se ocupă de diagnosticarea și tratarea afecţiunilor apărute în: Urology Center beneficiază și de suportul serviciilor de laborator, anatomie patologică, imagistică și ecografie, astfel încât pacientul poate beneficia de un parcurs complet de diagnostic și tratament în cadrul aceleiași structuri.
Chirurgia oncologică în cadrul Urology Center se ocupă cu tratamentul chirurgical al tumorilor la nivel: retroperitoneal, suprarenal, la nivelul rinichilor, ureterelor, penisului și scrotului și tumorilor vezicale non-invazive și invazive în toate stadiile evolutive. Echipa medicală Urology Center beneficiază de suportul Departamentulu de Radiologie Imagistică Medicală, Laboratorului de analize și Laboratorului de Anatomie Patologică pentru diagnosticul și urmărirea pacienţilor. În cadrul Urology Center pacienţii beneficiază de consiliere și tratament pentru tratarea afecţiunilor prostatei, având la dispoziţie cele mai noi protocoale de diagnostic și tratament redactate de comunitatea urologică internaţională.

Chirurgia prostatei se poate adapta după fiecare caz, abordarea fiind fie clasică șie laparoscopică. Această intervenţie complexă este realizată cu succes de către echipa Urology Center din cadrul Spitalului Monza. Chirurgia aparatului urinar inferior și superior cuprinde patologiile prostatei, patologiile vezicale și uretrale, renale și ureterale. Tehnicile chirurgicale prin care se intervine asupra acestor patologii pot fi atât clasice cât și endoscopice, metoda fiind aleasă în urma unei atente evaluări medicale generale a pacientului. Chirurgia aparatului urinar tratează următoarele patologii: chisturi renale, litiază reno-ureterală, sindrom de joncţiune pieloureterală și alte malformatii reno-ureterale, obstrucţia reno-ureterală, infecţii specifice și nespecifice renale, ptoză renală simptomatică, prolaps pelvin, diverticuli vezicali voluminoși, fistule vezico-vaginale, vezică de capacitate scazută, limfodisecţii retroperitoneale, fibroză retroperitoneală, alte afecţiuni ale vezicii urinare.

Chirurgia peniană și scrotală tratează chisturile și tumorile la nivelul penisului și conţinutului scrotal, diverse malformaţii, hidrocel, varicocel, tumori testiculare, și alte afecţiuni locale. Se efectuează de asemeni și intervenţii de microchirurgie urologică prin care este tratată infertilitatea de cauză vasculogenică și de cauză obstructivă. Chirurgia incontinenţei urinare de efort sau de stres se realizează printr-un abord minim-invaziv, cu o recuperare rapidă, pacientul putând să se întoarcă la o viaţă normală. Chirurgia robotică reprezintă standardul de aur în tratamentul chirurgical al afecţiunilor urologice.
Acurateţea mișcărilor pe care robotul Da Vinci le poate efectua sub coordonarea medicului chirurg se reflectă în calitatea superioară a disecţiei ţesuturilor, excizia milimetrică a tumorilor sau a structurilor bolnave și siguranţa actului operator. De asemenea, chirurgul se bucură de o calitate superioară a imaginii intra-operatorii, vederea tridimensională mărită, poziţia ergonomică, manevrabilitatea braţelor și gradele lor de mișcare.

Pacienţii se recuperează repede, își revin complet, se mobilizează din pat într-un timp foarte scurt, se alimentează singuri, își reiau digestia și in final reintră în activitatea curentă într-un termen foarte scurt.
Mulţi pacienţi care au trecut printr-o intervenţie de chirurgie urologică prin tehnologia Da Vinci susţin că au trecut foarte ușor peste actul operator, fără dureri semnificative și fără discomfort postoperator. Robotul chirurgical Da Vinci Xi este un instrument care vine sa susţină experienţa medicului, de aceea este foarte important ca medicul chirurg care operează cu ajutorul robotului să aibă o experienţă anterioară amplă ăn efectuarea intervenţiilor deschise. Această experienţă nu o poate suplini sau înlocui un instrument chirurgical performant, cu atât mai mult cu cât considerăm și posibilitatea complicaţiilor care pot apărea și care trebuie corect gestionate. Teoretic orice afecţiune se poate trata folosind robotul Da Vinci. Totuși robotul nu operează singur ci este permanent coordonat de chirurg.

Măiestria chirurgului se transmite robotului și nu invers. O seara buna! Buna seara, In ianuarie , tatal meu a fost operat de cancer la prostata. Dupa aceea a tot facut vizite de cate doua ori pe an la medicul care l-a operat. La 4 ani de la operatie, valoarea PSA-ului i-a iesit 0. Tratamentul hormonal Johnson Johnson Zytiga atunci cand este adaugat la In luna martie am aflat din intimplare un accident la ski ca am probleme cu prostata.
Am cautat pe internet un doctor competent cu oarecare notorietate si l-am gasit. Am fost la dinsul la consultatie cu PSA 8. Buna ziua Bunicul meu in vasrta de 70 ani a fost diagnosticat anul trecut cu cancer de prostata Depistarea bolii a fost realizata prin realizarea analizei PSA 76 ng ml urmata de o biopsie Medicul a hotarat un tratament corespunzator o injectie pe luna impreuna cu medicamente dupa prima luna In momentul asta face tratament cu casodex.
Ce ma sfatuiti sa fac tinind cont ca deja are metastaze osoase si Pentru dl dr Raul V-as ruga frumos sa analizati cazul sotului meu 60 ani pe care il voi expune mai jos si sa-mi spuneti parerea dvs.

In luna august , a fost diagnosticat cu cancer prostata gr. Ingrosare cu aspect fibrotic a interstitiului pulmonar. Atelectazii lamelare paracardiace si supradiafragmatice stangi, aderente pleurale. Pleurezie stanga in cantitate mica, cu grosime de 1. Adenopatii intramediastinale:paratraheale, pre si subcarenare cu dimens. Blocuriadenopatice, periaortice, intercavo-aortice si retrocave extinse din zona de Sotului meu la doua sapătamini de la întrerupere nu i. Ma intrebam daca monitorizarea activa teste PSA periodice si biopsii anuale este o solutie in cazul lui, avand in vedere specificul de evolutie lenta PC stadiu T3 fara metast.
Pe langa rezulatul biopsiei, in urma unui RMN am costatat ca are Sotul meu are 62 ani, de 1 an face tratame cu zoadex si casodex si a avut psa 6, 5 si acum are 0, dar de doua luni are foarte mari bufeuri transpiratii, accelerare puls la aprox 45 minute ziua si noaptea, m este foarte greu nu poate iesi Buna ziua, Sunt noua pe acest forum, am tot citit postarile dumneavoastra si am vazut ca sunteti niste oameni minunati si cu suflet bun.

Acest lucru mi-a dat curaj sa scriu despre boala de care sufera tatal meu. Problema a inceput in urma cu doua luni cand am ajuns cu tatal Buna Ziua! Am nevoie de sfatul unui specialist sau a unei persoane care s-a confruntat cu aceleasi probleme, in ceea ce priveste eficienta radioterapiei pentru cancerul de prostata cu metastaze osoase.
Pentru a intelege despre ce este vorba, voi face un scurt istoric al problemelor tatalui mei, in varsa de Sunt Babu, am 69 ani si cancer la prostata. Pe scurt, evenimentele s-au desfasurat astfel : In toamna anului – primavara , mi-am facut niste analize ‘de rutina’, inclusiv cele legate de prostata. Tuseul rectal, ecografia si testele PSA 53, 6 in De cand a inceput tratamentul il deranjeaza testiculele, s-au Va multumesc. Va scriu pentru tatal meu, in varsta de 68 de ani care a fost diagnosticat in data de

Cancer Prostata | Forum despre Cancer

Forum despre Cancerul de prostata | Forumul Medical ROmedic
La indicatia oncologului am facut ct si rmn cu substanta de contrast care au evidentiat cacer tumora depasise capsula prostatica. Tratamentul initial a fost Casodex, Zometa Tatal meu are 68 de ani si in luna mai a facut embolie pulmonara care a recidivat in luna noembrie. S-a externat de 2 zile din spital si se simte foarte bine. Buna ziua! As avea nevoie de o parere in legatura cu ceea ce presupune cancerul de prostata. Bunicul meu, in varsta de 66 de ani a facut in luna decembrie o ecografie unde s-a vazut probleme la prostata dupa ce acesta s-a plans de un somn neodihnitor si de faptul Buna ziua, Spitalul monza operatie cancer prostata forum meu i s a descoperit cancer de prostata in urma unei rezectii Spitalul monza operatie cancer prostata forum cu biopsie. Tatal meu este in varsta de 76 de ani. Am fost atat la un medic oncolog, cat si la o Buna seara!

Am si eu nevoie de putin ajutor. Imi puteti explica ce inseamna de fapt diagnosticul primit de tatal meu? Diagnostic:Fragmente adenocarcinom de prostata moderat si slab diferentiat. Daca imi poate explica cineva, ce inseamna de fapt acest diagnostic si cacer de grav este.

operatie de prostata

Urology Center

Ce riscuri sunt pentru eliminarea prostatei operatie de scoatere a prostatei. In acest caz pentru a nu mai avea probleme, de a nu se mai face analize din 6 in 6 luni ca sa vedem ca PSA o ia razna, de a reface biopsia, si pana vine rezultatul sa albim, si sa csncer putem dormi am dori Spitalul monza operatie cancer prostata forum stim riscurile care sunt pentru aceata operatie si care este cea mai buna metoda de a o opera. Precizez ca este vorba de un barbat de 59 de ani la care in timp de 6 luni s-a dublat valoarea PSA Multumesc anticipat. Duca ce iau scos sonda nu mai poate urina normal Spitalul monza operatie cancer prostata forum mai constientizeaza cand urineaza medici iau spus ca isi revin in cel mult 6 luni. El e asa de 5 luni jumatate are tratament cu vesicare de 10mg dar nu observa nici o imbunatatire. Va multumesc mult si va rog din suflet sa operstie spuneti daca e normal sau nu ceea se intampla cu el.

Buna ziua, tatal meu a fost operat de curand de prostata chirurgical si nu cu laserul datorita faptului ca prostatat era foarte marita. A stat trei zile la reanimare apoi a fost mutata la salon. Are 60 de ani, sufera de diabetul- face insulina, si tensiune pe deasupra. De 5 zile este on salon dar nu are forta sa se miste sau sa se ridice in picioare.

Lasă un răspuns