Rezectie bipolara prostata

La finalul intervenției, introducem un cateter in vezica urinară. În mod normal, folosim irigarea postoperatorie a vezicii urinare pentru a spăla sângele și pentru a evita formarea intravezicală de cheaguri. În medie, procedura durează 60 de minute. În mod normal, scoatem cateterul dupa zile. Una dintre cele mai eficiente metode atât de diagnosticare, dar şi de eliminare a ţesutului adenomului de prostată o reprezintă rezecția și vaporizarea bipolară cu plasmă a prostatei, Interventiile pentru prostata acum se fac endoscopic (prin canalul urinar) fara incizii si cu internare minima de zile. In principiu exista 3 alternative endoscopice: rezectia standard (TURP) rezectia bipolara in mediu salin (sau cu plasma – TURP bipolar) vaporizarea laser (si, 9/23/ · Majoritatea pacientilor cu adenom de prostata (HBP) pot beneficia de aceasta interventie endoscopica. Alternativa cea mai moderna de tratament este rezectia bipolara in mediu salin (TURis) care mentine toate avantajele tehnicii clasice a rezectiei transuretrale a prostatei, dar reduce ti mai mult rata complicatiilor postoperatorii, scade riscul transfuziei de sange ti reduce spitalizarea la 12 ore.

Rezectie bipolara prostata

Prostata Rezectie bipolara prostata glanda anexă a aparatului genital masculin ce îndeplinește funcții vitale în organism şi este frecvent afectată de diferite patologii, dintre care cel Rezectie bipolara prostata des — adenomul de prostată. Contul tau. ;rostata glanda poate fi impartita in 3 zone – una centrala situata in jurul uretreiuna periferica si una tranzitionala intre cele doua. Bine ați venit! Tratamentul cu kryptonita este infinit mai eficace : Un studiu international la care care au participat 2. Evolutia bolii este prostatq, primele simptome aparand chiar si dupa ani de la infectia primara tuberculoza cu localizare pulmonara. Interpretare simptome afla semnificatia simptomelor si afectiunile probabile Rezectie bipolara prostata analizele verifica valorile din buletinul de analize Intreaba Comunitatea afla cum au rezolvat alti pacienti problemele de sanatate Programare la medic gaseste medicul potrivit pentru tine. Dermatologie Noi tendințe Rezectke dermatologie.

In stadiile cu bipollara, de cele mai multe ori se impune Rezectie bipolara prostata chirurgicala. Spitalul clinic de urgenta militar central dr. Continuarea navigarii pe site reprezinta acordul dumneavoastra pentru folosirea cookie-urilor. Evoluţia simptomelor diferă de la un pacient la altul şi de multe ori poate alterna între perioade cu manifestări intense şi perioade de ameliorare sau dispariţie temporară a simptomelor. Cancerul de prostata Din Articole Ce este cancerul de prostata? Regina Danemarcei implineste azi 81 de ani, dar si-a comandat deja un sicriu faraonic.
Majoritatea pacienților cu adenom de prostată (HBP) pot beneficia de această intervenție endoscopică, excepție făcând cei cu adenoame de volum foarte mare. Este un tip de operatie frecventa care se adreseaza adenoamelor de prostata mici si medii complicate (retentie de urina, litiaza vezicala, insuficienta renala, hematuria persistenta, simptomatologie obstructiva neresponsiva, diverticuli vezicali, lob median proeminent).

Excizia se efectueaza cu plasma (TURis) urmata de vaporizare sau cu laser. Se pot folosi diverse surse de energie (pentru indepartarea prostatei hipertrofiate): curent electric (rezectie standard), plasma (rezectie bipolara), laser (laser verde, laser holmium sau thulium). Fiecare dintre acestea prezinta anumite caracteristici si pot avea avantaje pentru anumiti pacienti. Problemele la prostata sunt pe cat de comune, pe atat de nedorite. Indiferent de varsta pe care o ai, este important sa te informezi din timp asupra rolului pe care aceasta il are in corpul tau si despre masurile pe care trebuie sa le iei pentru a preveni diversele sale afectiuni.

Rezecția bipolară a prostatei

Pentru a va abona la notificarile Breaking News apasati butonul de sus Allow sau Permite. Aproximativ o treime dintre femei pot sa experimenteze pe parcursul vietii aceste tipuri de fibroame. Psihologie Imaginează-ți…. Generalitati Cancerul pulmonar ramane pe Rezectie bipolara prostata fruntase in clasamentul celor mai periculoase cancere care afecteaza barbatii, fiind depasit doar Rezectie bipolara prostata catre cancerul de prostata. Aceasta glanda poate fi impartita in 3 zone – una centrala situata in jurul uretreiuna periferica si una tranzitionala intre cele doua.

Astfel, în primele două stadii, de cele mai multe ori se poate recomanda doar tratament medicamentos şi de supraveghere, cu rolul de a ameliora simptomatologia acestei afecţiuni. În cazul evoluţiei maladiei, este nevoie de intervenţie chirurgicală. Una dintre cele mai eficiente metode atât de diagnosticare, dar şi de eliminare a ţesutului adenomului de prostată o reprezintă rezecția și vaporizarea bipolară cu plasmă a prostatei în mediul salin — TURis.

Intervenția respectivă este realizată în cadrul Spitalului Polivalent Novamed de către o echipă competentă în urologie, de talie internațională, în frunte cu Dr. Victor Țurcan, medic urolog-chirurg cu o experiență vastă, format ca specialist în chirurgia urologică în Franța. Victor Țurcan , invitat de Spitalul Polivalent Novamed, s-a alăturat echipei spitalului în anul Specialistul vine în Moldova cu cele mai noi tehnici în domeniul urologiei, operând conform standardelor internaționale.
Medicul urolog a importat din clinicile de referință în domeniul urologiei din Franța un stil de lucru riguros și bazat pe date sigure și standardizate. Sign up. Recuperați-vă parola. Bine ați venit! Autentificați-vă in contul dvs. Inregistrați-vă pentru un cont. Care sunt simptomele ce semnalează adenomul de prostată?

Victor Țurcan Urolog-chirurg Senzaţia de golire incompletă a vezicii urinare; Nicturia — urinarea frecventă în timpul nopţii; Polakiurie — micțiuni urinare frecvente; Disuria — micțiuni cu dificultate; Stare de somnolenţă cauzată de nocturie; Jetul urinar este slab şi întrerupt.
Ce metode de tratament sunt recomandate pentru adenomul de prostată? Pentru a va abona la notificarile Breaking News apasati butonul de sus Allow sau Permite. Stiri Locale. Tratamentul adenomului de prostata prin vaporizarea cu „Laserul Verde”. Sambata, 22 Februarie , ora Aceasta este strabatuta de uretra canalul urinar care face legatura intre vezica urinara si exterior si produce lichidul seminal cu rol in hranirea spermatozoizilor intervenind si in ejaculare.
Aceasta glanda poate fi impartita in 3 zone – una centrala situata in jurul uretrei , una periferica si una tranzitionala intre cele doua. Ce afectiuni pot aparea in cazul prostatei si ce este adenomul de prostata?

Exista 3 afectiuni posibile ale prostatei – infectia prostatita , hipertrofierea marirea de volum zonelor centrala si tranzitionala adenomul de prostata si cancerul de prostata dezvoltat din zona periferica. Adenomul de prostata sau hipertrofia benigna de prostata reprezinta o afectiune benigna si consta in marirea de volum a zonei prostatei situata spre interiorul uretrei. Cel mai frecvent apare dupa varsta de 50 ani si este cauzat de modificarile hormonale care apar cu varsta.
Boala se dezvolta mai repede la pacientii care au avut infectii ale prostatei prostatite in tinerete. Cresterea dimensiunilor prostatei determina o compresie a uretrei ducand la aparitia simptomatologiei: diminuarea jetului urinar, efort la mictiune, prelungirea actului mictional, golire incompleta a vezicii urinare, mictiuni frecvente mai ales nocturne. Uneori pot aparea sangerari sau infectii urinare.
Afectiunea este una progresiva in timp. In lipsa oricarui tratament, pe termen lung se poate ajunge la retentie urinara imposibilitatea mictiunii din cauza compresiei totale a canalului urinar.

In asemenea cazuri se va impune pozitionarea unui cateter sonda uretro-vezicala si efectuarea unei interventii chirurgicale. Cazurile necomplicate care se prezinta din timp la medic pot fi tratate medical. In stadiile cu complicatii, de cele mai multe ori se impune interventia chirurgicala.
Cum se diagnosticheaza? In principiu, toti barbatii peste 50 ani necesita un control urologic de rutina. De regula se efectueza un examen clinic tuseu rectal , ecografie, teste de sange si de urina.

Tratamentul adenomului de prostata prin vaporizarea cu ”Laserul Verde”

TURP implică îndepărtarea țesutului adenomatos dezvoltat în interiorul prostatei ducând la Rezectie bipolara prostata uretrei prostatice și, prin aceasta, la îmbunătățirea fluxului de urină Un cateter vezical sondă uretro-vezicală este introdus pentru o scurtă perioadă de timp după intervenție Cele mai frecvente efecte secundare sunt : TURP implică îndepărtarea endoscopică a părții centrale obstrucționate a prostatei, creând un canal larg pentru a permite urinei să curgă cu ușurință. Se inseră temporar un cateter vezical. Medicamente pentru îmbunătățirea fluxului de urină — de ex. În fapt, tratamentul medical amintit anterior nu este o alternativă la intervenția chirurgicală. Tratamentul medical este rezervat Rezectie bipolara prostata cu adenom de prostată necomplicat în timp ce tratamentul chirurgical este destinat pacienților cu adenom de prostată complicat sau care au simptomatologie foarte supărătoare și care nu este amendată de tratamentul medical. Cateterizarea permanentă — în special la pacienții care, din varii motive, nu sunt considerați potriviți pentru intervenții chirurgicale 3. Medicul anestezist vă va vorbi, de asemenea, despre ameliorarea durerii după intervenție. Aceasta ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge și prevenirea trecerii lor în plămâni. Echipa medicală va decide dacă trebuie să continuați aceste acțiuni după ce vă întoarceți Rezectie bipolara prostata.

TURP – rezectia endoscopica a prostatei

Această tehnică nu necesită incizii la nivelul tegumentului Rezectie bipolara prostata care are aventajul unei vindecări mai rapide și a unei durate de spitalizare mai scurte. Majoritatea pacienților cu adenom de prostată HBP pot beneficia de această intervenție endoscopică, excepție făcând cei cu adenoame de volum foarte mare. TURP s-a impus în decursul anilor ca standardul de Rezectie bipolara prostata chirurgical pentru pacientul cu adenom de prostată. Limitarea majoră a acestei tehnici ține de necesitatea utilizării unei soluții de spălare care nu este fiziologică și care, în unele cazuri, generează o complicație redutabilă, cunoscută ca sindrom post TURcu implicații deosebit de grave pentru pacient. Alternativa cea mai modernă de tratament este rezecția bipolară în mediu salin TUR is care menține toate avantajele tehnicii clasice a TURP dar reduce rata complicațiilor postoperatorii prin utilizarea serului fiziologic ca soluție de spălare. În acest fel, nu mai există nici limitarea legată de durata totală a intervenției și nici riscul de apariție a sindromului post TUR. Rata complicațiilor pe temen lung este redusă, dintre acestea cele Rezectie bipolara prostata frecvente fiind hematuria urinare cu sângeincontinența urinară pierderea involuntară de urină și disfuncția erectilă impotențaiar Rezectie bipolara prostata au caracter tranzitoriu în majoritatea cazurilor. Pacientul va purta o sondă uretrovezicală pentru Rezectie bipolara prostata zile și va reveni la spital pentru extragerea acesteia la data stabilită de medicul curant.

Lasă un răspuns