Plan de ingrijire nursing cancer de prostata

Prezentarea cazurilor de boala. Plan de ingrijire nr Culegerea datelor. Nume: A. Prenume: C. Varsta: 73 de ani. Înaltime: 1,68 cm. Greutate: 63 Kg. DATE VARIABILE. Domiciliu legal: Mureș. Localitatea: Tg. Mureș. Ocupatia: Pensionar. Data internarii: Data externarii: ANTECEDENTE HEREDO-COLATERALE: mama decedata de cancer uterin.

Specialistii recomanda informarea fiecarui barbat, incepand cu varsta de 50 de ani, asupra riscului de cancer de prostata, pentru a-l ajuta sa ia decizia de a face testele de screening necesare. Discuta cu medicul urolog despre riscurile si beneficiile testelor de screening. Asistentul medical va avea succes in abordarea pacientului oncologic chirugical daca isi va formula un plan de ingrjire individualizat, tinand cont de nivelul de cunostinte si de pregatire al pacientului. Acest plan va include informatii specifice despre procedurile chirurgicale si tratamentul postoperator asteptat de la pacient. Invatarea tehnicilor de tuse controlata, respiratie profunda si exercitii motorii permise, ca si utilizarea unor echipamente ajutatoare fac parte din acest plan. Proiectul Plan de ingrijire al pacientului cu cancer bronhopulmonar – Medicina, pentru facultate, uploadat in Biblioteca RegieLive (ID#). Facebook Modalitati de contact.

Plan de ingrijire nursing cancer de prostata

Plan de ingrijire nursing cancer de prostata
Functia renala este cu atat mai periclitata cu cat durata si gradul hiperpresiunii sunt mai importante. Si ajungem la Risc de complicatiicare pot fi Cardiovasculare, Respiratorii, Metabolico-imune-hematopoietice, Renale-urinare, Neurologice, Gastrointestinale, Musculare, Reproductive. Email Required Plan de ingrijire nursing cancer de prostata Required Website. Tratamentul cancerului de prostata Paicentii cu cancer de prostata au la dispozitie mai multe tipuri de tratament. Ma ingrijesc sa ii asigur interventiile de igiena personala si de schimbare a pozitiei – masez regiunile expuse la escare le protejez cu colaci de vata – schimb lenjeria de pat si de corp ori de cate ori e nevoie – explic pacientului importanta consumului de lichide pentru a preveni deshidratarea. Tratamentul chirurgical este contraindicat in neoplasmele cu puseu evolutiv. Name required.

DHT este important pentru cresterea normala a prostatei, dar poate provoca si o crestere anormala a prostatei. Poate oferi o paleatie optima la pacientii cu boala maligna avansata.
Plan de nursing – Exemplu Diagnostic de Nursing. Diagnosticul de Nursing: Apoi, va trebui sa formulati un diagnostic de nursing pentru fiecare dintre aceste probleme ale pacientului. – Puteţi sa va prioritizati problemele din planul de formulare şi obiective în funcţie de, CARTE DE REZUMATE. EDIŢIA A XVIII-A ALBA IULIA. prostatita.adonisfarm.ro CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE ÎNGRIJIRI PALIATIVE. ÎNGRIJIREA PALIATIVĂ: EXPERIENŢE, DEZVOLTARE, PROFESIONALISM. 3 A a Conferință Națională de Îngrijiri Paliative, Alba Iulia, octombrie CUPRINS. Sesiuni Plenare. 7/24/ · Niste exemple simplificate de planuri de nursing (sau scheme de plan, cu info. despre boala + manifestari de dependenta + probleme + obiective + interventii) poti gasi in paginile mele de recapitulare pentru examenul final cu diferite boli: 1:Pancreatita acuta, Epilepsie, AVC,, Principalele preocupări în plan psihic ale femeii recent diagnosticate cu cancer de sân sunt legate de: apariţia simptome-lor fizice ca oboseală, tulburări de somn, durere; modificarea imaginii corporale, chiar mutilarea; apariţia disfuncţiei sexu-ale; gândurile intrusive,

Cancerul de prostata | prostatita.adonisfarm.ro

Model Plan de Ingrijire Adenom de Prostata
Interventiile asistentului medical presupun: În oricare masura aceasta stare poate fi remediata temporar de prezenta unui bazinet de tip extrarenal, care joaca rolul unui vas de expansiune. Pe langa manifestarile urinare, apar si cele de ordin general. Pacientul prezinta o respiratie normala. Aceste simptome Plan de ingrijire nursing cancer de prostata fi semne njrsing ale hipertrofiei benigne de prostata. Intervenţii autonome ale asistentului medical. De asemenea, anual, se poate realiza si o punctie-biopsie prostatica.

Se interneaza in clinica noastra pentru tratament chirurgical. Problema – Etiologie – Semne. Surplus de receptori androgenici prostatici alfa-1 receptori.

Cum se manifesta? Ce pot face ca sa o rezolv sau sa-i imbunatatesc starea? Cum evaluez efectele interventiilor mele? Apoi repetam.

Asta poate sa insemne anamneza pe care ar trebui s-o faca si AM, dar in Romania nu prea se face sau pur si simplu interpretarea datelor din anamneza fisa pacientului facuta de doctor in realitatea din Romania. Ca exemplu, mai departe voi folosi adenocarcinomul de prostata cancerul de prostata. Sa presupunem ca pacientul este diagnosticat tardiv ceva ce in ziua de azi ar trebui sa se intample foarte rar — deci luam in calcul simptomatologia de cancer ceva mai avansat.
Problema este strict legata de nevoile omului cele 14, dupa Virgina Henderson. Are: dificultati in a elimina adecvat , are dificultati de a isi pastra postura adecvata , are dificultati in a dormi , are probleme in a comunica cu altii si probleme de imagine de sine etc. Identifici nevoile din cele 14 pe care boala le influenteaza si spui CUM sunt alterate si iese problema problema de dependenta. E partea usoara, dar complicata. In scoala aveam tendinta de-a pune semnele problemelor la probleme si problemele la sursa samd.

Etiologia e strans legata de semnele de dependenta. Dar nu e suficient. Urineaza des pentru ca tumoarea apasa pe vezica si ii reduce volumul.
Dificultati in a dormi are pentru ca se trezeste des sa urineze. Are dureri de oase pentru ca tumoarea a metastazat la oase. Semnele sunt echivalente, in mare, cu semnele si simptomele bolii… Pacientul urineaza des, urineaza noaptea, e anxios, are dureri de oase, are disfunctii erectile samd corespund cu etiologia problemei. E mai degraba un mod de-a gandi logic. Ok, de ce ai facut toate astea? Ca sa ii imbunatatesti viata pacientului. Cum facem asta?

Pai incercam sa ii rezolvam problemele. Pacientul are probleme in a dormi. Ne dorim sa il ajutam sa doarma mai bine in X zile. Obiectivul trebuie sa fie clar, precis si limitat in timp. Le numim Interventii. Pot fi delegate sau independente. E evident ca NU toate probleme au interventii simple.
Daca ai un pacient cu metastaze la coloana vertebrala, il inveti sa isi ia medicamentele, il inveti pozitii de stat in pat si incerci sa-i scazi anxietatea, dar e clar ca vor exista si interventii delegate pregatire pentru operatie, recoltare analize etc.

In principiu, scoala si practica ne-a invatat in astia 3 ani sa face ceva in orice situatie. Evident, ajuta foarte mult cunostintele de patologie a bolilor, semnele si simptomele lor si tratamentul lor. De asemenea, o carte cu diagnostice de nursing NANDA e utila pentru cineva care se gandeste sa plece in strainezia.
Majoritatea cartilor sunt structurate pe diagnostic — manifestari — interventii. Avem 13 domenii principale, fiecare structurat pe maxim 6 nivele de clase 47 clase in total si minim diagnostice de nursing. Nu stiu cine le stie pe toate pe de rost si are timp fizic sa faca un plan de nursing cu diagnostice la fiecare pacient, mai ales daca are pacienti. Cum pentru moment vorbim despre incepatori, ca mic mod de-a trisa, se pot invata niste diagnostice principale din fiecare domeniu mai important pentru specializarea medicala unde lucrezi si apoi se pot adauga altele ulterior, pe masura ce iti cresc cunostintele si vezi ingrijiri mai multe.

Un pachet de baza ar fi Anxietate , Risc pentru glicemie instabila , Risc pentru temperatura corporala dezechilibrat a, Disconfort durere , C omunicare deficitara , Confuzie , Risc de contaminare , Risc de Infectie , Risc de ranire cadere, sufocare, trauma , Risc de dezechilibru electrolitic , Oboseala , Frica , Disfunctie a Motilitatii gastrointestinale , Protectie ineficienta a integritatii tesuturilor , Deficit de autoingrijire , Disfunctie sexuala , Dificultati in a dormi , Perfuzie tisulara ineficienta , Eliminarea urinara afectata , Stil de viata sedentar.
Si ajungem la Risc de complicatii , care pot fi Cardiovasculare, Respiratorii, Metabolico-imune-hematopoietice, Renale-urinare, Neurologice, Gastrointestinale, Musculare, Reproductive. Acest mod de gandire probabil ca i-ar fi util unui medic, dar un asistent medical trebuie sa gandeasca altfel. Multumesc de lamuriri. Eu trec in anul 3 si am inteles planul de ingrijire dar nu strica niciodata o explicatie in plus. Iar imaginea cu nevoile este perfecta. Like Like.

La intelegerea planului de nursing conteaza mult si profesoara. Cea din anul 1 n-a fost capabila sa ne explice nimic, doar dicta robotic din caietele ei. Ajunsese sa ne dea 2 tipuri diferite de planuri de nursing de la o ora la alta. Adica la ulcer ni-l arata intr-un fel, la cancer de colon era facut in cu totul alt fel. Noroc cu cealalta din anul 2, care e o doamna cu mult bun-simt si cu respect fata de meseria sa, care s-a chinuit sa ne predea PES-O-IE pana am retinut ceva.
Termin anul asta si imi prieste sa reactualizez informatiile de genul. La inceput, in anul 1, mi-a fost destul de dificil sa pricep care-i treaba cu planul asta, dar acum imi este chiar usor sa le fac. Nevoia de a se alimenta si hidrata. P: Dificultate în respectarea regimului. E: Necunoasterea etiologiei bolii.

S: Consum de alimente interzise, mese neechilibrate. Pacientul sa-si însuseasca suficiente cunostinte în legatura cu alimentele permise si interzise. Bolnavul respecta regimul alimentar. Nevoia 4. Nevoia de a evita pericolele.
P: Anxietatea. E: Durerea. S: Facies crispat, frica, neliniste, insomnie. Diminuarea anxietatii. Pacientul afirma o stare de bine fizic si psihic. Nevoia 5. Nevoia de a se misca si a avea o buna postura. P: Postura inadecvata. E: Durere,.

S: Dificultate de schimbare a pozitiei. Pacientul sa nu prezinte complicatii ca: escare,. Pacientul nu prezinta complicatii. Nevoia 6. Nevoia de a dormi si a se odihni.
P: Insomnie. E: Crize de angina pectorala, anxietate. S: Somn întrerupt, agitat, superficial,. Pacientul sa beneficieze de somn corespunzator calitativ si cantitativ. Pacientul beneficiaza de un somn corespunzator. Nevoia 7. Nevoia de a fi curat, îngrijit,. P: Carente de igiena. E: Anxietate,. S: Dezinteres fata de masurile de igiena, nu se piaptana, degaja miros dezagreabil. Pacientul sa aiba tegumente si mucoase curate, integre. Pacientul prezinta tegumente si mucoase curate, integre. Nevoia 8. Nevoia de a comunica.
P: Comunicare ineficace la nivel senzorial si motor.

E: Durere, tulburari circulatorii cerebrale. S: Tulburari de vedere, pareze, afazie, anxietate. Pacientul sa fie compensat senzorial. Pacientul este compensat senzorial. Nevoi fundamentale. Diagnosticul de nursing P. Intervenţii autonome ale asistentului medical. Intervenţii delegate ale asistentului medical. Restabilirea respiraţiei spontane, normale. Ad-strarea medicaţiei recomandată de medic, care să faciliteze respiraţia. Asigurarea unui regim dietetic corespunzător alimentar şi hidric şi supravegherea acestuia la nevoie.
Ajutarea bolnavului să se odihnească corespunzător. EKG, r-grafii ş. Bolnavul să-şi recapete încrederea în efectuarea mişcărilor care îi asigură confortul necesar.

Pacientul să fie capabil să-şi menţină temperatura în limite normale. Ad-starea medicaţiei antitermice la indicaţia medicului. Bolnavul să se îmbrace şi dezbrace singur.
Cunoştinţe insuficiente privind boala de care suferă pacientul. Pacientul are apartenenţă religioasă şi acţionează conform propriilor credinţe şi obiceiuri. Pacientul să fie preocupat faţă de tot ce se întâmplă cu el şi în jurul lui. Pacientul prezintă. Pacientul să poată să se destindă şi recreeze. Lipsa cunoaşterii mijloacelor eficace de degajare şi expectoraţie – Durere. Ca pacientul: A bea şi a mânca. A elimina.

A se mişca şi a avea o bună postură. A dormi şi a se odihni. A se îmbrăca şi dezbrăca.

PROIECT DE ABSOLVIRE – ÎNGRIJIREA BOLNAVULUI CU ADENOM DE PROSTATA

AMG: NURSING IN ONCOLOGIE, C3 INGRIJIREA PACIENTULUI CU CANCER TRATAT CHIRURGICA
Prezentarea teoretic a a adenomului de prostata. Adenomul de prostata, cunoscut si sub denumirea de adenom periuretral sau hipertrofie de prostata este definit clasic ca o tumora benigna, dezvoltata din glandele periuretrale situate submucos, si intrasfincterian inauntrul sfincterului neted. Adenomul de prostata este cea mai frecventa tumora benigna Plan de ingrijire nursing cancer de prostata barbatului. Apare in general dupa varsta de 50 de ani si se manifesta clinic la cel trecut de 60 de ani. Reprezinta cauza cea mai frecventa de obstructie subvezicala, punand in pericol viata bolnavului prin insuficienta renala consecutiva. Anatomia și fiziologia prostatei. Prostata este un organ fibromusculos si grandular, situat sub vezica urinara in loja prostatica si anterior de rect. Are o greutate normala de 20 g. Este in raport direct cu uretra care strabate glanda pe o lungime de 2,5 cm.

Posterior prostata este traversata oblic de canalele ejaculatoare care se deschid in peretele posterior al uretrei, la nivelul veru montanum. Orificiile canalelor Plan de ingrijire nursing cancer de prostata si veru montanum sunt situate imediat deasupra sfincterului striat al uretrei. Segmentul uretral care traverseaza prostata poarta numele de uretra prostatica si contine un strat propriu de fibre musculare longitudinale, acestea fiind continuarea stratului similar al peretelui muscular vezical numit detrusorul vezical. In masa prostatei sunt inglobate fibre musculare netede, care provin din stratul extern al detrusorului, strat muscular care formeaza sfincterul neted al uretrei. Glandei prostatei i se pot recunoaste doua portiuni: craniala si caudala. Limita dintre acestea ar fi un plan care trece prin orificiile canalelor ejaculatorii.

Plan de ingrijire al pacientului cu cancer bronhopulmonar

PROIECT DE ABSOLVIRE - ÎNGRIJIREA BOLNAVULUI CU ADENOM DE PROSTATA

Pacientul sa-si și a unui S-a trezit Plan de ingrijire nursing cancer de prostata recapete tonusul Asigur: un microclimate ora 3 pentru dancer si psihic în 24 microclimat favorabil favorabil ore somnului respectând somnului dorintele pacientului, ofer o cană cu ceai de tei seara cu 2 ore inainte de culcare. Învaț pacientul: tehnici de relaxare A evita Anxietate cauzată de Pacientul să Comunic deschis cu Respect toate Recomand Deschideți meniul de navigare. Închidere sugestii Căutare Căutare. Setări Utilizator. Săriți peste schemele de tip carusel. Carusel Înapoi. Carusel Înainte. Ce este Scribd?

Lasă un răspuns