10/22/ · De regula, dupa operatie veti ramane fara ejaculare (peste 80% din pacientii operati nu mai ejaculeaza postoperator). Cred ca vi s-a propus o rezectie endoscopica. Reprezinta interventia cea mai des utilizata pentru adenomul de prostata, care foloseste curentul electric pentru a indeparta tesutul prostatic hiperplaziat. O biopsie de prostata este precedata de o ecografie prostatica. Aceasta din urma se poate efectua si fara a fi urmata de o biopsie prostatica. Ecografia se bazeaza pe tehnologia de ultrasunete, asemanatoare cu mecanismele de orientare ale anumitor specii in natura gen delfin! Rolul prostatei este acela de a elibera fluide care contribuie la producerea spermei. Se poate insa sa traiesti si sa ai o viata sexuala normala chiar si fara prostata, singura diferenta fiind aceea ca se va reduce considerabil cantitatea de sperma ejaculata. Operatie la prostata. Ce risp***ai sunt pentru eliminarea prostatei (operatie de scoatere a prostatei). la un PSA de 12,5 s-a facut o biopsie in urma careia a rezultat o hiperplazia benigna de prostata.
In acest caz pentru a nu mai avea probleme, de a nu se mai face analize din 6 in 6 luni ca sa vedem ca PSA o ia razna, de a reface biopsia, si pana.
Operatie prostata fara punctie prealabila
Vrei să primești cele mai importante știri pgostata în browser-ul tău? Cod Opfratie de citit? Nu este normala durerea la urinat. Cauta Nu ai gasit ce cauti? Vreau sa primesc notificari cu privire la acest raspuns. Orice procedura chirurgicala vine la pachet cu o serie de riscuri, iar acest lucru este valabil, bineinteles, si la operatiile facute la nivelul prostatei. Lămâiul în ghiveci: îngrijire Operatie prostata fara punctie prealabila altoire.
De retinut! Postul intermitent: dieta care te ajută să slăbești rapid și să trăiești mai mult.
Tratamentul medicamentos al adenomului de prostata consta in alfa-blocante, care relaxeaza colul vezical si faciliteaza evacuarea urinei, inhibitori de reductaza, fitoterapie sau tratamentul combinat. Fitoterapia este considerata o optiune de linia , deoarece poate sa, Cancerul de prostata (CaP) este cel mai frecvent tip cancer la barbat la nivel global si a treia cauza de mortalitate prin cancer in Europa. Este o boala heterogena, cu aspecte biologice foarte variabile, de la forme bine diferentiate, lent progresive si limitate local care sunt clinic inofensive, pana la carcinoamele slab diferentiate, agresive, cu risc crescut de metastaze si prognostic foarte prost. Tags: prostata, ademon de prostata, medicamente, Stiri Diverse. O adolescentă de 19 ani a operat o canadiancă în subsolul casei.
Ce a urmat. Stiri actuale. Coșmar pentru un adolescent din Zalău după o operație banală: ”Parcă a fost făcută cu drujba” Top citite acum.
Adenomul de prostata: medicatie sau operatie? – Sănătate > Nefrologie – prostatita.adonisfarm.ro
Poti observa o cantitate redusa de sange in urina ori sperma sau poti sangera la nivelul anusului. Aceste efecte secundare nu necesita aproape niciodata Operatie prostata fara punctie prealabila suplimentare sau interventii Infectie urinara gen prostatita, se va trata cu antibiotice Probleme la urinare Poti prezenta si alte riscuri in functie de starea ta de sanatate. Nu vreau sa primesc notificari legate de acest raspuns. Cel mai interesant telefon pliabil. Astept raspunsul Dv. Medic Specialitate. DacÄ nu ai un cont în site înregistreazÄ-te aici.
Ulterior, acest sistem a fost modificat versiunea PI-RADS 2 pentru a stabili un minim acceptabil in ceea ce priveste parametrii tehnici utilizati, pentru standardizarea rapoartelor radiologice si imbunatatirea comunicarii intre medicii radiologi si clinicieni urologi , sumarizarea nivelului de suspiciune privind riscul de CaP semnificativ clinic, util in trierea pacientilor pentru cel mai adecvat tratament.
Evaluarea prostatei conform criteriilor PI-RADSv2 utilizeaza o scala de 5 grade bazata pe probabilitatea ca o combinatie intre modificarile constatate pe secventele T2, DWI difuzia si DCE cunoscuta si ca perfuzia RM sa se coreleze cu prezenta unui CaP semnificativ clinic; acest scor se aplica fiecarei leziuni descoperite la nivelul prostatei.
In protocolul recomandat de versiunea PI-RADS v2 spectroscopia RM nu mai este utilizata din cauza achizitiei complexe a imaginilor si reproductibilitatii sale reduse. Pentru a creste beneficiul adus de mpMRI in managementul pacientilor, mai ales pentru a decide daca se indica sau nu biopsia, este necesara corelarea rezultatului imagistic cu date clinice cinetica PSA , istoricul familial, rezultatul tuseului rectal si, dupa caz, rezultatele biopsiei anterioare. Daca se suspecteaza ca rezultatele subestimeaza prezenta unui CaP semnificativ clinic, calitatea interpretarii rezultatelor trebuie evaluata. In general, este acceptat ca examinarea RM multiparametrica a prostatei pentru detectia cancerului poate fi efectuata oricand, cu unele exceptii.
Daca o biopsie sistematica ghidata ecografic TRUS a fost efectuata recent, prezenta hemoragiei post bioptice poate afecta interpretarea examinarii mpMR. Exista discutii referitoare la momentul oportun al efectuarii examinarii RM dupa o biopsie recenta. Recomandarile curente propun un interval de 6 saptamani, acolo unde este posibil acest interval poate fi inacceptabil pentru pacienti si clinicieni.
Examinarea mpMR a prostatei necesita camp magnetic de cel putin 1. Utilizarea antenei endorectale reprezinta un subiect de discutii, avand dezavantaje precum timpul de pregatire si examinare crescut, disconfortul pacientului, deformarea imaginilor sau prezenta artefactelor de susceptibilitate. Tendinta actuala este de a minimiza utilizarea antenei endorectale. Dintr-un studiu recent rezulta ca aceasta nu a avut un beneficiu semnificativ in detectia extensiei extracapsulare sau a invaziei veziculelor seminale. Un avantaj al mpMRI este de a identifica leziunile cu risc mai mare decat cel rezultat din biopsierea standard.
Biopsia prostatei ghidata ecografic TRUS poate omite leziuni situate in zona tranzitionala anterioara a prostatei sau leziunile apicale. Din acest punct de vedere, mpMRI are avantajul de a detalia intregul parenchim glandular, dupa care, odata ce leziunile suspecte sunt identificate, mpMRI permite biopsierea tintita, cu acuratete crescuta in detectarea tumorii cu cel mai mare risc.
In acelasi timp, poate fi evitata biopsierea prostatei la pacienti cu leziuni ce nu prezinta caractere IRM suspecte. Exista diferite modalitati de tratament al CaP: terapie hormonala de deprivare androgenica , tratamentul clasic reprezentat de prostatectomie si radioterapie externa sau brahiterapie si terapiile focale HIFU, crioablatia, ablatia laser. Este esentiala detectarea recurentei tumorale si localizarea ei precisa, pentru initierea tratamentului de linia a doua in cele mai bune conditii. Tehnica examinarii RM in evaluarea cazurilor tratate necesita acelasi protocol din recomandarile PI-RADSv2, dar pentru excluderea recurentei tumorale este mandatorie utilizarea substantei de contrast administrate dinamic DCE.
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu. Toggle navigation. Examinarea RM multiparametrica a prostatei. T2WI, axial. T2WI, cor. Share: Facebook. Data publicarii: 6 martie Categoria: Fără categorie. Tratamentul chirurgical este ales intotdeauna de medic atunci cand alte metode terapeutice dau gres sau nu sunt suficiente pentru vindecarea unei afectiuni. Acesta este folosit in cazul prostatei marite pentru a ameliora simptomele neplacute si pentru a usura mictiunea, iar in cazul cancerului prostatic interventia chirurgicala este cea care poate salva viata pacientului. Orice procedura chirurgicala vine la pachet cu o serie de riscuri, iar acest lucru este valabil, bineinteles, si la operatiile facute la nivelul prostatei.
Medicul insa va stabili daca riscurile sunt de neglijat in comparatie cu rezultatele obtinute.
Daca simptomele acestei afectiuni nu se amelioreaza cu ajutorul tratamentului medicamentos, medicul poate lua in calcul varianta interventiei chirurgicale. Prin intermediul unei asemenea interventii se indeparteaza o parte din prostata, astfel incat dimensiunile acesteia sa se incadreze in limitele normale.
Printre interventiile chirurgicale folosite in tratarea hiperplaziei benigne de prostata se numara: Exista, de asemenea, si proceduri minim invazive, care se folosesc in cazul in care prostata nu are dimensiuni atat de mari, iar printre acestea se numara incizia transuretrala a prostatei. Cancerul prostatic in stadiu avansat va fi tratat si prin interventie chirurgicala. Tratamentul chirurgical pentru acest tip de cancer implica indepartarea intregii glande. Procedura se numeste prostatectomie si uneori implica si eliminarea tesuturilor din jurul prostatei, dar si a ganglionilor din zonele apropiate.
In acest fel, se reduce riscul ca unele celule canceroase sa fi supravietuit si sa se multiplice chiar si dupa operatie. Exista mai multe tipuri de interventii chirurgicale pentru prostata, insa pentru a se lua cea mai buna decizie, medicul si pacientul ar trebui sa discute inainte pe aceasta tema. In primul rand, la fel ca orice alta operatie, si cea pentru tratarea bolilor prostatei vine la pachet cu riscuri specifice chirurgiei si anesteziei generale: Pe langa acestea insa, exista si unele riscuri specifice interventiei chirurgicale de la nivelul prostatei: Pentru ca pacientul sa se intoarca la activitatile zilnice e nevoie sa treaca o luna de la interventia chirurgicala. Daca prostata este indepartata complet, timp de 2 saptamani pacientul va avea nevoie de un cateter urinar sonda intrucat nu va putea urina in conditiile obisnuite.
In cazul interventiilor de micsorare a prostatei, nu de indepartare, sonda va fi necesara numai in primele 24 de ore dupa operatie.
In cazul acestora, recuperarea se face in cel mult o saptamana, pacientul putand atunci sa se intoarca la serviciu si sa isi reia activitatea fara restrictii. Exista cateva recomandari cu privire la stilul de viata, pe care pacientul ar trebui sa le respecte dupa ce a trecut printr-o interventie chirurgicala la nivelul prostatei: Daca apar manifestari ciudate dupa interventia chirurgicala, se recomanda consultul de specialitate. O vizita la medicul urolog este necesara, acesta fiind in masura sa observe daca au aparut probleme. Cererea de înregistrare a fost trimisa cu succes. Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam sÄ intri pe adresa de email înscrisÄ Ã®n formular Èi sÄ confirmi potrivit instrucÈiunilor din mailul pe care îl vei primi din partea noastrÄ.
Ãn funcÈie de providerul tÄu de email mesajul de confirmare poate ajunte într-un interval de pânÄ la 30 de minute. Login Ãnregistrare. Èine-mÄ minte.
Adenomul de prostată, înlăturat fără medicamente ori operaţie – prostatita.adonisfarm.ro
Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se prkstata din doua motive: afra benigna de prostata prostata marita sau cancer prostatic. Tratamentul chirurgical este ales intotdeauna de medic atunci cand alte metode terapeutice dau gres sau nu sunt suficiente pentru vindecarea unei afectiuni. Acesta este folosit in cazul prostatei marite pentru a ameliora simptomele neplacute si pentru a usura mictiunea, iar in cazul cancerului prostatic interventia chirurgicala este cea care poate salva viata pacientului. Orice procedura Operatie prostata fara punctie prealabila vine la pachet cu o serie de riscuri, iar acest lucru este valabil, bineinteles, si la operatiile facute la nivelul prostatei. Medicul insa va stabili daca riscurile sunt de neglijat in comparatie cu rezultatele obtinute. Daca simptomele acestei afectiuni nu se amelioreaza cu ajutorul tratamentului medicamentos, medicul poate lua in calcul varianta interventiei chirurgicale. Prin intermediul unei asemenea interventii se indeparteaza o parte din prostata, astfel incat dimensiunile acesteia sa se incadreze in limitele normale.
Printre interventiile chirurgicale folosite in tratarea hiperplaziei benigne de prostata se numara: Exista, de asemenea, si proceduri minim invazive, care se folosesc in Operatie prostata fara punctie prealabila in care prostata nu are dimensiuni atat de mari, iar printre acestea se numara incizia transuretrala a prostatei. Cancerul prostatic in stadiu avansat va Operatie prostata fara punctie prealabila tratat si prin interventie chirurgicala. Tratamentul chirurgical pentru acest tip de cancer implica indepartarea intregii glande.
Adenomul de prostata: medicatie sau operatie?
Cancerul Operatie prostata fara punctie prealabila prostata CaP este cel mai frecvent tip cancer la barbat la nivel global si a treia cauza de mortalitate prin cancer in Europa. Este o boala heterogena, cu aspecte biologice foarte variabile, de la forme bine diferentiate, lent progresive si limitate local care sunt clinic inofensive, pana la carcinoamele slab diferentiate, agresive, cu risc crescut de metastaze si prognostic foarte prost. Doar un procent redus de CaP sunt agresive, ceea ce duce la o morbiditate semnificativa datorita tratarii cancerelor nesemnificative clinic. Majoritatea CaP sunt multifocale, cu un focar dominant leziune index si unul sau mai multe focare mai mici, separate. Cu toate acestea, CaP poate fi privit ca Operate boala unifocala, in care o singura leziune, cea mai agresiva, decide cursul natural al bolii si prognosticul oncologic, fiind sursa metastazelor la distanta. Suspiciunea clinica de CaP este stabilita prealabioa Operatie prostata fara punctie prealabila de sange dozarea antigenului specific prostatic PSA si tuseul rectal.
Tuseul rectal are sensibilitate foarte scazuta si poate detecta doar leziunile cu volum mai mare de 0. PSA poate avea valori crescute si in conditii benigne, altele decat CaP, precum hiperplazia benigna a prostatei si in prostatita. Cu toate acestea, in ciuda specificitatii reduse, dozarea PSA este utila in diagnosticul CaP deoarece valorile crescute si mai ales o dinamica a PSA in crestere se coreleaza cu o probabilitate crescuta de CaP semnificativ clinic.