Forum despre analiza psa a prostatei

8/22/ · Celulele prostatei, atat cele normale, cat si cele maligne produc o proteina denumita antigenul specific prostatic (PSA). Testul PSA masoara nivelul de PSA din sange. In conditii normale, barbatii au niveluri scazute de PSA in sange. In anumite boli, in fluxul sanguin ajunge mai mult PSA in contextul intreruperii functionarii normale a prostatei. 4. Avantajele și riscurile analizei PSA. Despre analiza PSA. Antigenul specific prostatic, sau PSA, este o proteină produsă de celulele normale, precum și de cele maligne ale prostatei. Analiza PSA măsoară nivelul acestei proteine din sângele unui bărbat, valorile crescute sugerând în general prezența cancerului de prostată. Cu cât nivelul PSA al unui pacient este mai ridicat, cu atât este mai probabil, In ser PSA formeaza complexe stabile cu α1-antichimotripsina (ACT) si cu α2-macroglobulina. 86% din PSA circulant este reprezentat de complexul PSA-ACT; o mica portiune de PSA este legata de α2-macroglobulina, iar restul constituie PSA nelegat (free-PSA)3.

Antigenul specific prostatei este cel mai important marker in evaluarea cancerului de prostata si are utilitate atat in depistarea cat si in, Analize Medicale – PSA (antigen specific prostatic) si free-PSA – Antigenul specific prostatic (PSA) este o proteina produsa de epiteliul glandular al prostatei aflata in circulatia sangelui, fiind eliberata ulterior in lichidul seminal. Aceasta este responsabila de.

Forum despre analiza psa a prostatei

Forum despre analiza psa a prostatei
Interpretarea izolata a valorii PSA poate crea confuzii1;4. Răspunde la comentariu. Ce ma sfatuiti sa fac tinind cont ca deja are metastaze osoase si Consultant: Dr. CSID a încercat: Borș de miel, rețeta simplă, cu care nu dai greș niciodată! Acest lucru este valabil mai ales la barbatii mai tineri. In acest caz, se recomanda sa apelezi la sfatul medicului — specialistul poate recomanda repetarea analizei sau efectuarea altor investigatii pentru a depista o eventuala recidiva. Meniu navigare. De asemenea, se recomandă evitarea ejaculării cu 24 de ore înainte de analiza PSA, deoarece acest lucru Forum despre analiza psa a prostatei fost asociat cu un rezultat de PSA mărit și se evită efortul fizic intens înainte de test.

Pentru bărbații caucazieni rasa albăvalorile normale în funcție de vârstă sunt:
Antigenul specific prostatic (PSA) circula in sange sub diferite forme moleculare datorita complexelor pe care le formeaza cu inhibitori de proteaze: PSA complexat cu α1-antichimotripsina (PSA-ACT) este principala forma imunoreactiva din ser (60 – 90 %) PSA complexat cu α2 macroglobulina – aceasta forma nu este detectabila, Antigenul specific prostatic (PSA) este un element extrem de important al plasmei seminale, elaborat la nivelul celulelor acinare şi a epiteliului ductal al prostatei, sub directa acțiune a hormonilor androgeni (dihidrotestosteronul şi testosteronul). Antigenul specific prostatic atinge concentrații maxime la nivelul sistemului ductal al prostatei. Dacă PSA este între ng/ml șansele de cancer de prostată sunt de 1 din 4 cazuri. Dacă PSA este mai mare de 10 ng/ml, șansa ca să existe cancer de prostată este mai mare de 50%. Simpla valoare a antigenului specific prostatic nu poate aduce o certitudine. Pacientul solicita medicamente, doctorul nu este de acord.) analiza PSA = 27,44 valoarea analiza PSA = 23,47 valoarea analiza PSA = 21,98 valoarea analiza PSA = 19,50 valoarea analiza PSA = 18,21 valoarea – pana aici a baut doar ceai pentru prostata, nici un medicament, nimic Cu 6 luni.

PSA ( Antigen specific prostatic )

PSA (Antigen specific prostatic) - valori crescute, explicații riscuri
Cancerul de prostata raspunde in general bine la tratament. Buna ziua! Autor: Dr. Daca reusiti sa aveti o zi sau 2 fara ulei Foum sau dulciuri si ve-ti vedea efectele rapid-urinare la spa. Buna ziua Bunicul Forum despre analiza psa a prostatei in vasrta de 70 ani a fost diagnosticat anul trecut cu cancer de prostata Forum despre analiza psa a prostatei bolii a fost realizata prin realizarea analizei PSA 76 ng ml urmata de o biopsie Medicul a hotarat un tratament corespunzator o injectie pe luna impreuna cu medicamente dupa prima luna PSA ul era in scadere 22 ng ml iar dupa trei luni a ajuns la 5 5 ng ml Acum trei luni PSA era 2 5 ng ml si ni s a spus sa nu ne mai facem probleme cancerul de prostata este sub control dar maduva este invadata ddspre Nu stiu exact cat de grav este dar stiu ca este leucemie Saptamana trecuta a reluat analizele La maduva a ramas la fel glicemia a scazut fusese mare o perioada de timp restul analizelor in limita normala dar rezultatul PSA venit este urias 46 ng ml Este posibila o astfel de valoare De cand a fost depistat cancerul de prostata si pana acum valoarea ce a mai mare a fost 76 ng ml Va multumesc aticipat.

Dupa epuizarea comprimatelor din flacon constatarea mea personala a fost ca erectiile au Forum despre analiza psa a prostatei foarte slabe iar urinarile frecvente si deficienta de retentie urinara au revenit cum au fost inainte. Va multumesc anticipat! Astfel, dacă se dorește determinarea antigenului specific prostatic în cazul bolnavilor cărora le sunt administrate doze cescute de biotină, se recomandă întreruperea administrării acestei substanțe cu opt ore înainte de efectuarea probei. In continuare, impreuna cu medicul urolog, tratati prostata ca sa se pastreze fara evolutii nedorite. Vreau sa spun ca Dvs.

Buna ziua, tatal meu a fost operat de curand de prostata chirurgical si nu cu laserul datorita faptului ca prostatat era foarte marita. A stat trei zile la reanimare apoi a fost mutata la salon. Are 60 de ani, sufera Tatal meu are 68 de ani si in luna mai a facut embolie pulmonara care a recidivat in luna noembrie. S-a externat de 2 zile din spital si se simte foarte bine.

Sunt normale aceste rezultate? Am 29 de ani. De o săptămână ma confrunt cu aceasta problema legata de senzatia de urinare, am fost la un control și am un început de prostata, am făcut Programari pentru analize la sânge și urina, ecografie, dar durează. Problema este ca nu știu ce medicamente sa iau sa scap de aceasta senzație, Buna ziua, De cateva zile ma jeneaza o durere in zona prostatei, care a venit la „pachet” cu urinari dese, senzatii de caldura si un disconfort care strica total dispozitia.
Uneori am impresia ca durerea se lasa si pe picioare. Am observat ca dimineata durerea aproape ca dispare, insa pe As avea nevoie de parearea unui specialist, deoarece nu pot sa spun ca inteleg foarte multe lucruri in urma consultatiilor si analizelor. Tatal meu 43 ani se plange de vreo cativa ani de durere de spate zona lombara. Durerea este mai accentuata in timpul zilei si este suportabila. Am banuit ca poate Nu stiu care e cauza, de obicei am intampinat-o seara si ma trezeam fiindca incepea sa ma doara si durerea se ducea dupa ceva timp..

As vrea si eu o parere despre o problema, pe care mi-a fost descoperita intamplator. In urma unei ecografii pe care am facut-o la glanda tiroida, dr. La prostata mi-a spus ca este putin calcifiata.
Am inteles Tatal meu are 84 de ani. Sufera de prostata, are dureri articulare. De vreo 7luni are tulburari de memorie, uneori vrea sa plece de acasa pretextand ca il cheama cineva, este apatic, absent. Cum as putea sa-l ajut? La examenul ecografic mi s-a descoperit la rinichiul drept piatra de 6mm si un chist de 2, 5 cm, la rinichiul Tratamentul hormonal Johnson Johnson Zytiga atunci cand este adaugat la In luna martie am aflat din intimplare un accident la ski ca am probleme cu prostata. Am cautat pe internet un doctor competent cu oarecare notorietate si l-am gasit.

Am fost la dinsul la consultatie cu PSA 8. In schimb, un procent mai mare de fPSA indica o probabilitate mai mica de cancer. Acest raport scade continuu in decadele ce preced diagnosticul cancerului prostatic, contribuind la detectia timpurie a acestuia.
In vederea determinarii antigenului specific prostatic, probele trebuie recoltate inainte de biopsie, prostatectomie, masaj prostatic, ecografie, tuseu rectal, stiut fiind faptul ca acestea pot determina cresteri, uneori importante si persistente, ale antigenului specific prostatic; de asemenea, trebuie avut in vedere ca dupa ejaculare nivelurile de PSA revin la nivelurile initiale in 48 de ore. Centrul Medical de Diagnostic si Tratament „Prostaffect сumpără”. Meniu navigare. Cristina Voinea Medic primar Medicina de laborator Doctor in stiinte medicale.
Programare Descarcare rezultate. In general, cancerul de prostata afecteaza barbatii cu varsta peste 65 ani. Cancerul de prostata este, in stadiu incipient, asimptomatic.

Odata cu marirea in volum a prostatei, se pot intalni urmatoarele simptome: Este necesara abstinenta sexuala 24 ore inaintea efectuarii testului deoarece poate cauza valori fals crescute ale PSA. Pacientii cu cancer de prostata ce urmeaza un tratament cu antagonisti LHRH antagonisti ai hormonului de eliberare a hormonului luteinizant si antiandrogeni pot prezenta niveluri scazute de PSA.
De asemenea, barbatii tratati pentru hiperplazie benigna a prostatei cu inhibitori de 5-alfa-reductaza finasterida pot prezenta valori scazute comparativ cu valorile dinaintea inceperii tratamentului. In cazuri rare pot exista interferente datorate titrurilor extrem de mari de anti-streptavidina si anti-ruteniu. Pentru a utiliza ghidul de interpretare al analizelor trebuie sa urmati pasii de mai jos.

Antigenul specific prostatic (PSA)

Ce este PSA (antigenul specific prostatic)?
Antigenul specific prostatic, sau PSA, este o proteină produsă de celulele normale, precum și de cele maligne ale prostatei. Avantajele și riscurile analizei PSA. Antigenul specific prostatic, sau PSA, este o proteină produsă de Forum despre analiza psa a prostatei normale, precum și de cele maligne ale prostatei. Ps PSA măsoară nivelul acestei proteine din sângele unui bărbat, valorile crescute sugerând în general prezența cancerului de prostată. Cu cât nivelul PSA al unui pacient este mai ridicat, cu atât este mai probabil ca acesta să sufere de cancer de prostată. Însă acest test nu este infailibil ca metodă de screening pentru cancerul de prostată, prosattei poate da rezultate fals-pozitive sau fals-negative, mai ales că există factori neasociați cu acest tip de cancer care pot afecta nivelul proteinei.

Oamenii de știință investighează diverse modalități de îmbunătățire a testului PSA pentru a oferi medicilor capacitatea de a Forum despre analiza psa a prostatei mai bine cancerul de afecțiunile benigne. Antigenul specific prostatic PSA prstatei o proteină făcută de celulele din glanda numită prostată atât de celulele normale, cât și de cele canceroase. PSA se găsește mai cespre în spermă, dar o cantitate mică se găsește și în proatatei. Riscul de a avea cancer de prostată crește odată cu creșterea nivelului PSA, dar nu există un punct de întrerupere care să poată spune cu siguranță dacă un bărbat are sau nu cancer de prostată. Analiza PSA a devenit, de la introducerea ei înun element utilizat pentru detectarea cancerului de prostată. Acest instrument de screening a redus, de-a lungul timpului, mortalitatea prin acest tip de cancer.

PSA (antigen specific prostatic) si free-PSA

Ce este PSA (antigenul specific prostatic)?

Antigenul specific prostatic este o proteină produsă atât de celulele prostatei normale. Dar și de prostata cu celule maligne. Antigenul specific prostatic se măsoară într-o probă de sânge. Valoarea PSA este utilizată pentru a detecta la timp prezența cancerului de prostată. Dar și pentru a monitoriza evoluția sub tratament a cancerului de prostată. Antigenul prostatic este produs în prostată și intră în compoziția spermei.

Lasă un răspuns