Folosirea propolisului in cazurile de prostata

5/7/ · de specialitate se sugerează faptul că propolisul are un rol în tratarea anumitor tipuri de cancer. Cercetătorii de la Universitatea din Chicago Medical Center, fiind intrigați de potențialul anti-cancer al propolisului, au decis să studieze unul dintre componentele sale bioactive (esterul fenil-etilic de acid cafeic sau CAPE) și impactul acestuia asupra celulelor cancerului de prostată. 7 acțiuni uimitoare ale propolisului asupra sănătății. Proprietățile terapeutice (antiseptice, antifungice și cicatrizante) ale propolisului sunt cunoscute încă din Antichitate, astfel că papirusurile egiptene confirmă faptul că acesta era utilizat drept medicament antimicrobian, fiind folosit deseori pentru tratarea plăgilor sau vindecarea. Nu se cunosc cauzele cancerului de prostata – acesta apare cand la nivelul celulelor sanatoase se produc anumite anomalii. Mutatiile determina cresterea si multiplicarea rapida a celulelor, iar astfel apar tumorile. Oamenii de stiinta au reusit insa sa identifice o serie de factori care contribuie la instalarea cancerului de prostata.

Acele de biopsie sunt ghidate si poziționate utilizând scanarea cu ultrasunete. Vom preleva între 6 și 12 probe de biopsie, în funcție de mărimea prostatei; de obicei recoltăm 12 fragmente chiar și din prostatele mici. Aplicăm un pansament steril pe perineu. Procedura durează 30 – 45 de minute. Veți putea merge acasă în aceeași zi.

Folosirea propolisului in cazurile de prostata

Folosirea propolisului in cazurile de prostata
Propolisul conține antibiotice vegetale și multe elemente chimice de care organismul uman are nevoie pentru a se menține sănătos: flavonoide, glucide, vitamine A, Folosirea propolisului in cazurile de prostata, E, PP şi componente ale complexului Boligoelemente sodiu, potasiu, magneziu, calciu, aluminiu, zinc, fier, crom, mangan, cupru etc. Poate ajuta, de asemeni, la supravietuirea mai lunga fara simptome prostatw bolii. Studiile au aratat ca medicamente precum ViagraCialis, Levitra pot ajuta barbatii cu disfunctii erectile dupa o interventie de salvare a nervilor. Cancerul de prostata este al doilea Foosirea mai frecvent Fplosirea de cancer care afecteaza barbatii, dupa cel de piele. Discuta cu medicul tau inainte de a adauga propolis in planul de tratament, mai ales daca ai alergii sau astm. Totusi, exista si barbati care aleg aceasta optiune pentru a nu fi nevoie de injectarea repetata cu agonisit LHRH.

Glanda, de marimea unei nuci, este localizata sub vezica urinara a barbatului si inconjoara partea superioara a uretrei, tubul prin Folosirea propolisului in cazurile de prostata circula urina de la vezica.
Cazurile de cancer de prostată sunt tratate prin prostatectomie (operație de îndepărtare a prostatei ce are drept obiectiv îndepărtarea cancerului), terapie cu radiații, implantul de “semințe” radioactive pentru a reduce celulele bolnave, chiroterapie (omoară celulele canceroase prin, Nu a putut fi stabilita o legatura intre cancerul de prostata si o viata activa din punct de vedere sexual, vasectomia, masturbarea, folosirea alcoolului si a tutunului, circumcizia, infertilitatea, infectiile prostatei sau afectiuni necancerioase ale prostatei, numite hiperplazie prostatica, care detemina o crestere in volum a glandei. Cancerul de prostata afecteaza barbatii de toate varstele, cu precadere cei peste 50 de ani fiind afectati de aceasta boala. Afectiunea in cauza reprezinta o adevarata problema pentru barbatii din tarile civilizate, barbatii peste 50 de ani fiind expusi urmelor de cancer, si o predilectie mare a contractarii bolii si decesului de pe urma acesteia o au barbatii de rasa afro-americana.

Cancerul de prostata

Prostata si rolul ei in organism. Tot ce trebuie sa stii
Un astfel de compus este bromelaina, o enzima care poate fi extrasa din tulpinile de ananas. Terapia hormonala are efecte adverse precum disfunctiile erectile, bufeurile sau pierderea masei osoase. In unele cazuri, daca tipul de cancer este unul neagresiv, pacientul poate sa nu aiba simptome, mai ales in stadiu incipient. Riscul barbatului de Folosidea face cancer prostatic creste odata cu varsta, mai ales dupa trecerea pragului de 50 de ani, de aceea ;ropolisului recomandat screeningul pentru diagnosticarea timpurie dupa Folosirea propolisului in cazurile de prostata varsta. Radioterapia moderna se realizeaza prin tehnica conformala.

Propolisul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, fiind folosit în scopuri terapeutice din cele mai vechi timpuri. De altfel, propolisul este considerat cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut, fiind un aliat natural puternic în lupta cu răceala și gripa. Cu ajutorul propolisului, albinele transformă stupul într-o adevărată cetate, acest preparat fiind folosit ca mijloc de apărare împotriva mucegaiurilor, a microbilor, pentru mumificarea intrușilor din stup proces ce nu permite putrezirea lor , dar și pentru căptușirea pereților stupului proces ce nu permite formarea curenților de aer. De asemenea, acțiunea sa antimicotică, bactericidă și bacteriostatică previne îmbolnăvirea albinelor.
Te-ai gândit vreodată cât de uimitoare sunt aceste mici vietăți și cât de minunate sunt toate produsele pe care le produc? Calitățile deosebite ale propolisului sunt date, în principal, de conţinutul său bogat în flavonoide, compuşi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor și au puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene.

Totodată, propolisul este un excelent antiviral, antiinflamator, stimulează formarea de anticorpi, fiind extrem de benefic pentru întărirea sistemului imunitar. La nivel intern , propolisul are o puternică acțiune antimicrobiană bacteriostatică şi bactericidă atât asupra bacteriilor Gram pozitive, cât şi asupra bacteriilor Gram negative , antimicotică faţă de Candida albicans , antivirală faţă de virusul Herpes simplex , analgezică, antiinflamatoare, anestezică, cicatrizantă, imunostimulentă, antioxidantă și mucolitică.
La nivel extern , propolisul are o puternică acțiune analgezică, antiinflamatoare, antimicrobiană, anestezică și cicatrizantă. Propolisul este eficient în tratarea febrei, răcelii și gripei, virozelor respiratorii, tusei, bronșitei, pneumoniei, faringitei, sinuzitei, gastritelor și ulcerului de stomac, colitei, enterocolitei, paraziților intestinali, infecțiilor reno-urinare, precum și în tratarea eczemelor infecțioase, micozelor, rănilor deschise și arsurilor, gingivitei, parodontozei și altor probleme ale cavității bucale.

De altfel, studiile recente arată că propolisul distruge 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite și alte 30 de tipuri de virusuri incluzând şi varietăţile lor , cercetătorii şi apiterapeuții din toată lumea descoperind noi și noi proprietăţi şi indicaţii pentru acest uimitor produs natural. În plus, spre deosebire de medicamentele de sinteză, propolisul acționează eficient împotriva bacteriilor dăunătoare, fără a le distruge pe cele bune, cum se întâmplă cu antibioticele obișnuite.
De asemenea, propolisul nu provoacă efecte secundare, stimulând buna funcționare a organismului, în general. Vezi lista de prețuri pentru propolis. Proprietățile terapeutice antiseptice, antifungice și cicatrizante ale propolisului sunt cunoscute încă din Antichitate, astfel că papirusurile egiptene confirmă faptul că acesta era utilizat drept medicament antimicrobian, fiind folosit deseori pentru tratarea plăgilor sau vindecarea afecțiunilor digestive și respiratorii.

Azi, propolisul este cunoscut și apreciat ca fiind unul dintre cele mai puternice antibiotice oferite de natură, eficiența sa fiind demonstrată în tratarea a cel puţin de afecţiuni. Iată câteva dintre beneficiile utilizării propolisului:
Datorită compoziției sale foarte complexe, propolisul stimulează formarea de anticorpi și ajută la absorbția nutrienților în organism, fiind foarte eficient în menținerea unui sistem imunitar sănătos. Tocmai de aceea, consumul de propolis este foarte potrivit atât în sezonul rece, cât și primăvara și toamna, când avem o imunitate precară, ținând departe gripa și răceala. Propolisul conține antibiotice vegetale și multe elemente chimice de care organismul uman are nevoie pentru a se menține sănătos: flavonoide, glucide, vitamine A, C, E, PP şi componente ale complexului B , oligoelemente sodiu, potasiu, magneziu, calciu, aluminiu, zinc, fier, crom, mangan, cupru etc.
Propolisul poate preveni și scurta în mod natural perioada de răceală, care deseori include și o supărătoare durere în gât.

Acest lucru nu este deloc surprinzător dacă ținem cont de proprietățile antibacteriene și antiinflamatoare ale propolisului, care luptă cu succes împotriva virusurilor și împiedică declanșarea simptomelor în organism. De asemenea, acesta este un tratament natural recomandat în cazul faringitei, laringitei și amigdalitei. În urma unui studiu realizat pe un grup de copii dintr-o școală pe întreaga perioadă a sezonului rece, s-a constatat că acelor copii cărora li s-a administrat propolis au avut mai puține răceli.
Astfel, propolisul a ajutat la protejarea organismul de virozele respiratorii care se transmit atât de ușor de la un copil la altul. Mămicile au acum la îndemână un aliat de nădejde în rezolvarea celei mai frecvente probleme de sănătate cu care se confrunta copiii: răceala!

Acţiunea protectoare, dezinfectantă şi antiinflamatoare a propolisului, face ca acest produs apicol să fie utilizat cu succes pentru tratarea aftelor, gingivitei, abceselor dentare, parodontozei sau pentru calmarea durerile gingivale și de dinți. În plus, datorită proprietăților antibacteriene, propolisul dezinfectează zona bucală, împiedică formarea plăcii bacteriene, protejând astfel împotriva cariilor.
Spre exemplu, pentru prevenirea şi ameliorarea efectelor parodontozei, se recomandă să mestecați dimineața, pe stomacul gol, o boabă de propolis de mărimea unei boabe de orez sau să amestecați 40 de picături de tinctură de propolis în ml de apă, clătiți bine cavitatea bucală timp de cinci minute, iar apoi înghițiți. Introducerea unei sonde ecografice speciale în rect pentru a scana prostata. Sub ghidaj ecografic cu ajutorul unei grile speciale ce identifică zonele modificate ale prostatei , biopsiile sunt recoltate din prostată prin perineu pielea dintre scrot și rect. Se prelevă 12 fragmente prostatice — câte 6 fragmente din fiecare lob al glandei.

Scanarea RMN — utilizând scanarea RMN multiparametrică avansată, este posibilă detecția tumorilor din prostată într-o fază inițială a bolii.
Biopsiile transrectale ghidate ecografic cu ultrasunete —sunt efectuate, de obicei, sub anestezie locală, cu un ac de biopsie trecut prin sonda cu ultrasunete. Urologul sau un membru al echipei medicale vă va examina pe scurt istoricul și medicația și vă va cere să semnați consimțământul. Un medic anestezist vă va explica opțiunile unui anestezic general sau spinal.
Tot medicul anestezist va discuta cu dumneavoastră despre ameliorarea durerii după intervenție. În mod normal, efectuăm procedura sub anestezie generală dar uneori folosim un anestezic spinal nu puteți simți nimic de la talie în jos. Este posibilă și anestezia locală. Înaintea procedurii vă vom administra antibiotice per os sau injectabile după o verificare atentă a eventualelor alergii.

Complicatiile radioterapiei in cazul cancerului avansat cuprind incontinenta urinara, difunctiie erectile, infectii acute ale vezicii urinare, infectiile mucoasei anale, infectiile intestinale, oboseala. Studiile arata ca tumora de prostata creste mai repede in prezenta horomonilor masculini, astfel ca terapia hormonala poate ajuta in intreruperea progresiei bolii.
Metodele de deprivare androgenica opresc actiunea androgenilor si testosteronului — hormoni masculini- asupra ogranismului, acestea fiind: Terapia hormonala ajuta in impiedicarea raspandirii celulelor canceroase si stoparea cresterii tumorii, putandu-si pierde capacitatea pe masura ce celulele care nu necesita hormoni se dezvolta. Durerea si simpotmele in cancerul de prostata metastazic avansat pot fi combatute cu ajutorul radioterapiei externe, administrarea intravenoasa a medicamentelor radioactive, administrarea de analgezice si folosirea bifosfatului pentru reconstructia oaselor. Bolnavii cu forme avansate ale cancerului pot participa la trialuri in cadrul carora vor incerca noi medicamente si terapii:

Pacientul cu cancer de prostata este cel care alege, in ultima instanta, ce tratament va aborda in urma sfatuirii cu medicul specialist si familia. Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment. Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale. Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information. Sign in. Log into your account. Politică de confidențialitate. Password recovery. Forgot your password? Get help. Acasă Dragoste și relații Află totul despre cancerul de prostată — cauze, simptome și tratament.
Cancerul de prostata, Foto: buzzmedical. Prietenia toxică — Oameni care manipulează și îți răpesc fericirea.

Căsătoria nu mai este la modă — Ratele divorțului sunt în creștere în anii care urmează. Sfaturi practice pentru a reaprinde pasiunea în cuplu. Așa vă puteți menține pasiunea! Dragostea îmbunătățește sănătatea — Cheia menținerii unei relații fericite și beneficiile ei. Cum să te simți calm și în siguranță. Please enter your comment! Please enter your name here. You have entered an incorrect email address! Ultimele articole. Rețete culinare cu roșii umplute — Mâncare de post pentru dieta Cum să îți amenajezi biroul tău de acasă apr.
Diversificarea alimentelor la bebeluși — Cele mai bune combinații de alimente Prietenia toxică — Oameni care manipulează și îți răpesc fericirea apr. Cum se pot distra familiile din România în această vară cu Organizarea casei — Sfaturi practice pentru a spori confortul în locuință Decorațiuni interioare pentru casa ta: Modalități inteligente de a folosi lambriurile Spiritualitatea ne face mai umani, mai buni — Iată de ce!

Educația copilului reprezintă mai mult decât educația în școală mart. Căsătoria nu mai este la modă — Ratele divorțului sunt în Copiii bilingvi gândesc altfel!
Vezi care sunt avantajele învățării unei a Cum știi dacă pisica ta este bolnavă? Iată care sunt principalele Este fată sau băiat? Vezi ce semne îți indică sexul bebelușului

Propolisul, noua armă împotriva cancerului de prostată

Biopsia prostatica transperineala - UROCLINIC - Clinica de Urologie Craiova
Nu ești prea tânăr pentru a începe să ai grijă de prostata ta. Chiar dacă, în general, această mică glandă începe să cauzeze bărbaților probleme abia după vârsta de 50 de ani, afecțiunile prostatei îți pot face viața extrem de neplăcută. Întâi și întâi… ce este prostata? Rolul prostatei în organism Afecțiuni ale prostatei Cauze și factori de risc în problemele de prostată Simptome și motive de îngrijorare Teste și analize esențiale în Folosirea propolisului in cazurile de prostata problemelor cu prostata Tratament pentru bolile prostatei Cum prevenim bolile prostatei Sfaturi pentru o prostată sănătoasă Teste pentru controlul prostatei. Cea mai gravă dintre aceste afecțiuni — cancerul de prostată — este a doua cea mai răspândită formă de cancer la bărbați, după cancerul la plămâni1.

De aceea, este important să faci din timp ajustări ale stilului de viață, pentru Folosirea propolisului in cazurile de prostata te putea bucura mai târziu de o prostată sănătoasă. Prostata este o glandă a sistemului reproductiv masculin, localizată sub vezica urinară și în fața rectului. Prostata unui bărbat sănătos are o dimensiune ceva mai mare decât o nucă, o greutate de circa 11 cm este, în general, cuprină între 7 și 16 cm și un volum care se calculează prin formula 0,52 x lungime x lățime x înălțime. Un volum de peste 30 cm cubi Folosirea propolisului in cazurile de prostata o prostată mărită. Prostată se află în jurul uretrei, imediat sub vezica urinară. Aceasta este înconjurată de țesut conjunctiv și de fibre musculare datorită acestei structuri, prostată este elastică la atingere. Potrivit specialiștilor în urologie, prostată este formată din patru zone care înconjoară uretra ca straturile unei cepe.

Mai jos sunt zonele prostatei de la exterior la interior : Deși orice bărbat riscă să dezvolte o afecțiune a prostatei, riscul este mai mare la bărbații supraponderali sau obezi. De asemenea, boala se poate dezvolta și pe fond genetic.

Propolisul, noua armă împotriva cancerului de prostată

Folosirea propolisului in cazurile de prostata

Propolisul este unul dintre cele mai bune antibiotice naturale, fiind folosit în scopuri terapeutice din cele mai vechi timpuri. De altfel, propolisul este considerat cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut, fiind un aliat natural puternic în lupta cu răceala și gripa. Cu ajutorul propolisului, albinele transformă stupul într-o adevărată cetate, acest preparat fiind folosit ca mijloc de apărare împotriva mucegaiurilor, a microbilor, pentru Folosirea propolisului in cazurile de prostata intrușilor din stup proces ce nu permite putrezirea lordar și pentru căptușirea pereților stupului proces ce nu permite formarea curenților de aer. De asemenea, acțiunea sa antimicotică, bactericidă și bacteriostatică previne îmbolnăvirea albinelor. Te-ai gândit vreodată cât de Folosirea propolisului in cazurile de prostata sunt aceste mici vietăți și cât de minunate sunt toate produsele pe care le produc? Calitățile deosebite ale propolisului sunt date, în principal, de conţinutul său bogat în flavonoide, compuşi din familia polifenolilor care dau colorit plantelor și au puternice proprietăţi antioxidante, antifungice şi antibacteriene.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?