Efecte adverse dupa operatia de prostata

Operatia se face dupa stabilirea cauzei obstructive a simptomatologiei, altfel poate fi mai rau dupa operatie. Tratamentul adenomului de prostata poate determina ejaculare retrograda (in vezica) sau scaderea libidoului, afectand viata sexuala”, explica dr. Catalin Belinski, medic specialist urologie. Cancerul de prostata este o boala care se dezvolta lent si asimptomatic in stadiile incipiente. Cel mai frecvent sunt afectati barbatii cu varsta de peste 50 de ani. Pe langa dificultatile de. – Un bărbat de 63 de ani care a aflat întâmplător că suferă de cancer a trecut cu succes de operaţia prin care i s-au scos prostata şi ganglionii limfatici. La două săptămâni după operaţia de prostată, Mircea, un bărbat de 63 de ani, aşteaptă cu nerăbdare să se externeze. „N-am avut voie să fac duş de când m-am operat.

Dupa o operatie de prostata, extirpare in , nu am mai facut sex, nervii nu au fost eliminati, noaptea am erectie, dar cand vreau sa fac sex, nu mai am nici o reactie. Alte întrebări Viata sexuala a barbatului. 10/22/ · In general adenomul de prostata (hiperplazia benigna de prostata sau cresterea in dimensiuni a prostatei) reprezinta o afectiune care apare mai ales la pacientii penste 50 ani. Ea se manifesta prin: Urinari frecvente, Scaderea jetului urinar, Golirea incompleta a vezicii urinare.

Efecte adverse dupa operatia de prostata

Efecte adverse dupa operatia de prostata
Contraindicat cardiaci? În uter, fătul este înconjurat de fluid, care, în trimestrul 2 şi Fumatul poate agrava unele afecțiuni Efecte adverse dupa operatia de prostata și poate crea complicații după intervenția chirurgicală. Înaintea procedurii, comunicați echipei medicale dacă aveți: ce corp străin implantat stent, proteză Efecte adverse dupa operatia de prostata, duupa cardiac, proteză valvulară, grefă vasculară -o rețetă regulată pentru un medicament anticoagulant — un medicament de subțiere a sîngelui warfarină, aspirină, clopidogrel, rivaroxaban, trombostop, plavix, dabigatran -o infecție trecută sau prezentă de tip MRSA -un transplant de cornee, un transplant neurochirurgical sau un operati cu hormon de creștere Înainte de a merge acasă: -asigurați-vă că ați înțeles intervenția chirurgicală -asigurați-vă că totul a decurs conform planului -anunțați cadrele medicale daca aveți o stare de prostzta -intrebați ce prowtata puteți face si ce nu puteți face acasă -asigurați-vă că stiți ce va urma si intrebați când aveți voie să vă întoarceți la activitățile cotidiene Fumatul : am prefera să renunțați la fumat înaintea oricărei proceduri.

In ceea ce priveste functia erectila, speranta este că metoda robotic-asistata va oferi o tehnica chirurgicala mai precisa precum si o mai buna vizualizare a nervilor pentru conservarea functiei erectile in timpul scoaterii de prostata. Recuperarea poate dura chiar si 6 luni-1 an. Nu exista modificari specifice ce trebuie facute pentru ca prostata nu mai exista. Citi dupa astfel de operatii s-au mai devenit cu disfunctia erectila sa dr i-ti dau doar sperante fara rezultate. Prostata este glanda ce face parte din sistemul reproducator al barbatului. Inima prostxta un muşchi care se contractează în secvenţe ritmice pe întreaga durată a vieţii. Continuarea ve pe site reprezinta acordul dumneavoastra pentru folosirea cookie-urilor.

Detaliile intervenției Efectuăm procedura sub anestezie generală pacientul este adormit sau folosim un anestezic spinal nu puteți simți nimic de la talie în jos Se va administra un antibiotic injectabil înaintea procedurii, după efectuarea testelor împotriva Efecte adverse dupa operatia de prostata alergii Introducem un endoscop în vezica urinară, prin Efecte adverse dupa operatia de prostata Adenomul prostatic este tăiat în mici fragmente ce se vor elimina din vezică prin aspirație, la sfîrșitul procedurii; apoi sunt trimise la laborator pentru examen anatomo-patologic. Nu exista dovezi concludente care sa arate ca aparitia impotentei este mai redusa la pacientii operati prin prostatectomie robotizata comparativ cu prostatectomia deschisa.
Am 54ani,am avut o viata ordonata fara alcool si tutun,diagnosticat dupa 5 ani de mers la urologi de adenocarcinom de prostata si operat clasic cu indepartarea prostatei si conservarea nervilor{nevre sparing} in aug la fundeni psa0,01 apoi radioterapie 33sedinte psadupa operatie nu am avut.

Tratamentul nu poate înlătura toate simptomele – la 1 din 10 pacienți. Erecții slabe (la barbații cu erecții normale anterior) 1 din 50 pacienți. Sângerări care necesită transfuzie sau re-operare – la 1 din 50 pacienți. Posibilitatea de a repeta ulterior tratamentul datorita creșterii prostatei – la 1 din 50 pacienți. 11/6/ · Asa ca ti-au luat inima in dinti si ai mers la medic, care, dupa numeroase investigatii, ti-a explicat ca ai prostata marita. Cand ai aflat, temerea ta a fost legata si de viata sexuala pentru ca auzisesi ca afectiunile prostatei o pot influenta. Ce este prostata si care sunt afectiunile ei. Prostata este o parte a sistemului de reproducere masculin. Acestă glandă rotundă si mică se află în partea din faţă a rectului, la baza vezicii urinare.

Principala sa funcţie este să elibereze fluidele în uretră în timpul ejaculării. În timpul ejaculării, sperma trece de la testicule înapoi în organism prin intermediul unui tub numit canal deferent. Canalul deferent este.

Sfatul Farmacistului: sex dupa extirparea prostatei

Eliminarea prostatei | Blausen Medical
Iata ce modificari trebuie sa faca barbatul la capitolul stil de viata dupa indepartarea completa a acestei glande! As vrea sa stiu: Рde cate ori pe zi maxim pot folosi Contractub. Am 24 de ani. Daca a venit menstruatia, sarcina este exclusa, doar sa fi Alt afverse consultat mi-a zis ca daca in primele 2saptamini Efecte adverse dupa operatia de prostata operatie n-am avut nici un semn sint slabe sanse sa mai am vreodata erectie. Current language rum. Cererea de ̨nregistrare Efecte adverse dupa operatia de prostata fost trimisa cu succes.

Urina poate conține sânge in primele 24 ore dupa scoaterea cateterului. Se poate insa sa traiesti si sa ai prsotata viata sexuala normala chiar si fara prostata, singura proststa fiind aceea ca se va reduce considerabil cantitatea de sperma ejaculata. În funcție de providerul tău de email mesajul de confirmare poate ajunte într-un interval de până la 30 de minute.

Acestă glandă rotundă si mică se află în partea din faţă a rectului, la baza vezicii urinare. Principala sa funcţie este să elibereze fluidele în uretră în timpul ejaculării. În timpul ejaculării, sperma trece de la testicule înapoi în organism prin intermediul unui tub numit canal deferent. Canalul deferent este situat în spatele vezicii urinare şi intră în glanda prostatei. În timp ce trec prin sistemul reproductiv masculin, spermatozoizii se combină cu lichidul seminal, o altă componentă a ejaculării, de la trei surse — de la veziculele seminale, prostată şi glanda bulbouretrală.
Sperma trece de-a lungul uretrei şi iese din organism prin penis.

In cazul in care cancerul de prostată se dezvoltă şi nu este detectat din timp, poate fi necesara eliminarea prostatei. Există mai multe abordări chirurgicale pentru eliminarea prostatei. Privind în interiorul pelvisul, anatomia din jurul prostatei este formată din mai multe structuri delicate, inclusiv muşchi şi nervi, care afectează atât urinarea cât şi erectia. În timpul eliminarării prostatei canceroase, chirurgul trebuie să utilizeze instrumente speciale pentru a separa aceste structuri.
Uretra, sau canalul urinal, se taie cu atenţie la baza vezicii urinare. Folosirea cu precizie a instrumentelor ajută chirurgul să păstrază grupările de nervi responsabile cu erectia. Odată ce prostata este detasată cu atentie, aceasta se scoate apoi printr-o mică incizie. Un cateter este introdus pentru a goli vezica urinară după intervenţia chirurgicală. Vezica urinară este apoi re-anexată la canalul urinal deasupra cateterului.

Acest cateter, este folosit pentru o perioadă scurtă de timp, pentru a se asigura o buna vindecare. Duration: Menu Search. Current language rum. Eliminarea prostatei. Topics: Cancer Reproductive Tests and Treatments. PDF: View disclaimer. Duration: Published: Related videos Hiperplazia benigna a prostatei Topics: Conditions, Reproductive, Urinary.
Alt urolog consultat mi-a zis ca daca in primele 2saptamini dupa operatie n-am avut nici un semn sint slabe sanse sa mai am vreodata erectie. Lamuriti-ma si pe mine in vriun fel va rog. Cel mai bine este sa discutati cu uroogul dvs. El va cunoaste istoricul, ce medicamente luati si va poate recomanda untratament pentru problemele de erectie.

Teoretic nu aveti contraindicatii pentru medicamente utilizate in disfunctiile erectile. Depinde de varsta dvs si de alte probleme de sanatate. Daca a fost o operatie fara complicatii ar trebui sa va reveniti. Chirurgul m-a asigurat ca o sa am activitate sexuala normala insa nu-i asa. La 2saptamini dupa operatie nu am avut erectie cum se spunea ca trebuie sa se intimpl. Apoi am umblat la alti urologi cu tot felul de cp pt potentafara rezultat.
Apoi au renuntat la mine sfatuinduma sa merg la clinica ON. Intru in erectie dupa injectii in tubii cavernosi pt ore dar dor si erectia e insuficienta pt a avea contact sexual. Credeti ca dupa 1,3luni o sa mai am erectie normala vreodata? Citi dupa astfel de operatii s-au mai devenit cu disfunctia erectila sa dr i-ti dau doar sperante fara rezultate. Cu chirurgul nu am ce sa mai discut fiindca i-mi spune ca operatia a decurs nornal si sint un caz particular. Daca nu au fost afectati nervii recuperarea ar trebui sa fie buna.

Si radioterapia poate avea ca efect secundar aparitia disfunctiei erectile, insa nu definitiv.
Parerea mea este sa mai aveti putina rabdare pana se recupereaza organismul si daca nu aveti probleme cardiace incercati sa folositi medicamente asa cum este viagra. Recuperarea poate dura chiar si 6 luni-1 an. Eu sint operat de prostatectomie radicala cu nevre-sparing 1,4luni si am in continuare disfunctie erectila fara rezultate la toata gama de comprimate.
Am ajuns la clinica ON unde m-i se fac inoculari in tubii cavernosi cu erectie nesatisfacatoare numaiin acel moment si dureri isuportabile. Credeti ca am sanse de potenta? Am 54ani. Am50 ani. Nu se poate vorbi cu alti pacienti care au fost operati cu prostatectomie radicala Sa vedem le ceilalti pacinti sau la citi dintre ei sa revenit functia erectila?

Depinde foarte mult daca au fost afectati nervii sau nu.
Perioada de recuperare variaza de la caz la caz. Aseiasi problema o am si eu sunt operat de prostatectomie radicala de 7 luni si nu am erectie mi sa spus ca sa mai astept cam dupa un an ceia ce nu cred parerea mea este ca se sectioneaza nervi , un renumit medic mia spus ca nervi chear sectionati se cauta si se sudeaza int-run an de zile de la operatie intreb si eu este posibil ca dupa un an sa mai ai erectiie? Da, este posibil. Daca problemele nu se remediaza consultati medicul. Nume necesar. E-mail nu va fi facut public necesar. Impotenta dupa indepartarea prostatei la barbatii cu cancer de prostata mart. Lasa un comentariu Trackback Comentarii. Incercati sa folositi Vizarsin 50 mg daca nu aveti alte probleme de sanatate.
Discutati cu medicul care v-a facut operatia. NU e de competenta noastra. Intr-adevar, daca erectia nu apare dupa 2 ani de la operatie, sunt slabe sanse de recuperare.

V-am raspuns la comentariul anterior. Lasa un raspuns Dă clic aici pentru a anula răspunsul.

Impotenta dupa indepartarea prostatei la barbatii cu cancer de prostata – Clinica Sexologie

TURP - rezectia endoscopica a prostatei - UROCLINIC - Clinica de Urologie Craiova
TURP implică îndepărtarea țesutului adenomatos dezvoltat în interiorul prostatei ducând la lărgirea uretrei prostatice și, prin aceasta, la îmbunătățirea fluxului de urină Un cateter vezical sondă uretro-vezicală este introdus pentru o scurtă perioadă de timp după intervenție Cele mai frecvente efecte secundare sunt : TURP implică îndepărtarea endoscopică a părții centrale obstrucționate a prostatei, creând un canal larg pentru a permite urinei să curgă cu ușurință. Se inseră temporar un cateter vezical. Medicamente pentru îmbunătățirea fluxului de urină — de ex. În fapt, tratamentul medical amintit anterior nu este o alternativă la intervenția chirurgicală. Tratamentul medical este rezervat pacienților Efecte adverse dupa operatia de prostata adenom de prostată necomplicat în timp ce tratamentul chirurgical este destinat pacienților cu adenom de prostată Efecte adverse dupa operatia de prostata sau care au simptomatologie foarte supărătoare și care nu este amendată de tratamentul medical. Cateterizarea permanentă — în special la pacienții care, din varii motive, nu sunt considerați potriviți pentru intervenții chirurgicale 3.

Stilul de viata dupa interventia chirurgicala de eliminare a prostatei

Eliminarea prostatei

Daca am facut sex neprotejat cu o saptamana inainte de mentruatie e po Buna ziua! Daca a venit menstruatia, avverse este exclusa, doar sa Efecte adverse dupa operatia de prostata Bună ziua, mă confrunt cu dureri groaznice de cap migrene Bună ziua, pot dupz Mollers daca am steatoza hepatica si calculi b Da, puteti lua acest supliment, intrucat regleaza metaboli Bună ziua, cum pot dezinfecta lucrurile saltele, perne din casa Spalati lengjeria de corp, prosoapele si asternuturile la Mi s-a recomandat sa iau „Metafolin Solgar de microgram

Lasă un răspuns