E bine să ştii că bicarbonatul de sodiu este un remediu cu proprietăţi antibacteriene, antifungice, antiseptice şi antiinflamatoare şi că este un medicament natural puternic ce luptă împotriva unei arii extinse de afecţiuni medicale, răceli, probleme dentare și ale pielii. Putin bicarbonat de sodiu dizolvat in apa poate fi extrem de util ca prim ajutor in caz de intoxicatii grave. Pentru linistirea durerilor de gat se pune o lingurita de bicarbonat intr-o ceasca de ceai de galbenele, nu mai cald decat temparatura corpului, dar mai concentrat decat infuzia care se bea, se amesteca si se face gargara, de cateva ori pe zi. 5/14/ · Cura cu drojdie de bere opreste dezvoltarea celulelor maligne in cazul de cancer de prostata, in mai putin de trei luni, prin consumarea zilnica a acestui produs; Ridichile de luna contin substante antiinflamatoare, cu un puternic efect antibiotic si au o actiune asupra rinichilor si asupra prostatei si ajuta la controlul sfincterelor urinare. 8/23/ · Tratamente cu bicarbonat de sodiu pentru ten: 1. Bicarbonatul de sodiu este benefic si pentru ingrijirea pielii dar și pentru înlăturarea punctelor negre. Amesteca, intr-un bol, doua linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingura de apa calda, pana cand obtii o pasta fina. Umezeste-ti fata cu apa calda, apoi aplica compozitia pe ten, folosind miscari circulare.
E benefic apa cu bicarbonat in tratarea prostatei
Din acest motiv, se gaseste in unele produse anti-placa si in diverse paste de dinti. Recomandarea din clipa de fata este: cu cat mai putina carne, cu-atat mai bine. Fie ca vrei sa stingi un incendiu, sa scoti o pata sau sa iti cureti mainile, praful magic rezolva aceste probleme in doar cateva secunde. La banane, ele se aduc de la distanţe mari, nu pot fi transportate la maturitate. Save my name, email, and site URL in my browser for next time I post E benefic apa cu bicarbonat in tratarea prostatei comment. Bicarbonatul este cel mai bun produs. Beneficiile meditației. Poate distruge vitamina B, afectează cromozomii. Vreau reducerea Ups!
Se tamponeaza zona axilelor cu o solutie formata dintr-o lingurita de bicarbonat si un pahar cu apa. Aceasta formula poate inlocui deodorantele obisnuite, fiind un mod ecologic de a scapa de mirosul urat de transpiratie, fara riscuri pentru sanatate. După 4 ani de studii clinice realizate pe un eşantion de de bărbaţi cu vâsta peste 50 de ani s-a descoperit că administrarea acestei combinaţii oferă pacienţilor cu simptome moderate şi severe de HBP (hiperplazie benignă de prostată/prostat mărită) o mai bună ameliorare comparativ cu alfa-blocantul tamsulosin, medicamentul prescris cel mai frecvent.
Bicarbonatul de sodiu: beneficii, remedii și întrebuinţări practice – Republica BIO
Proprietățile antiacide naturale ale bicarbonatului de sodiu reprezintă unul dintre motivele principale pentru care acesta este folosit de atât de mulți oameni. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. Without it, tumors grow larger as cells refuse to be bciarbonat. În cantităţi mari, favorizează secreţia biliară şi este hepatoprotector dar poate exercita toxicitate celulară prin stimularea formării radicalilor liberi ROS. Inainte prostateo periajul dentar, pune cateva grame de bicarbonat de sodiu pe bicarbonar de dinti si freaca cu blandete. E E benefic apa cu bicarbonat in tratarea prostatei vegetal Se obţine prin carbonizarea lemnului, reziduurilor de celuloză, turbă, învelişuri vegetale ş. Se obţine prin carbonizarea lemnului, reziduurilor de celuloză, turbă, învelişuri vegetale ş. Atat doar ca poate ar trebui sa si scrie pe ele ca sunt em tratati cu etilena.
Lotiune tonica naturala In fiecare dimineata, dupa ce te speli cu apa calduta pe fata, gat si decolteu aplica pe piele o pasta pe care o prepari din:
Cu miscari circulare preseaza amestecul pe fata, gat si decolteu, iar dupa 5 minute clateste pielea tot cu apa calduta. Vei observa ca aspectul tenului se va imbunatati. Exfoliant delicat si natural Bicarbonatul de sodiu poate inlocui cu brio multe dintre produsele cosmetice care promit exfoliere si curatare eficiente. Adauga in lotiunea ta demachianta 1 lingura de bicarbonat si maseaza usor fata, pentru a indeparta celulele moarte ale pielii. Daca ai tenul gras, mai poti adauga in demachiant si 2 lingurite de ovaz.
Impreună cu bicarbonatul, ovazul ofera o curatare profunda si lasa fata neteda. Scapa de acnee si de punctele negre Dupa ce iti speli fata cu apa calduta, aplica pe ten o masca din: Timp de 10 minute maseaza fata cu miscari circulare, pana simti ca ai acoperit toti porii.
Dupa ce te clatesti cu apa calduta pe fata, aplica apoi pe ten, gat si decolteu o crema nutritiva. Bicarbonatul de sodiu este benefic si pentru ingrijirea pielii dar și pentru înlăturarea punctelor negre. Amesteca, intr-un bol, doua linguri de bicarbonat de sodiu cu o lingura de apa calda, pana cand obtii o pasta fina. Umezeste-ti fata cu apa calda, apoi aplica compozitia pe ten, folosind miscari circulare. Clateste-te bine cu apa calda si sterge-te cu un prosop curat.
Se poate consuma crud, fiert la abur, iar daca se prepara in alt mod, e bine sa se evite fierberea indelungata. Ce-mi recomandați pentru prostatită cronică — spun eu pentru că medicul spune că e doar o prostatită mărită peste nivelul admis — suportabil. Deja-mi blochează urina și-mi dă și dureri de spate,. O zi buna.
Intrebare: In ce categorie de diagnostic se pot incadra aceste rezultate?! Mentionez ca virsta pe care o am este de 59ani si sase luni. Adresa ta de email nu va fi publicată. Sit web. Save my name, email, and site URL in my browser for next time I post a comment. Prima pagină Articole Tratament si remedii naturale pentru prostata.
Tratament si remedii naturale pentru prostata Geza Zakarias 14 mai 23 iunie Articole , Remedii naturale. Despre Geza Zakarias „Sanatatea reprezinta o stare de armonie, mentala, emotionala si fizica. Puritatea si armonia trebuie sa se regaseasca atat in ceea ce mananci, in regimul de viata pe care il ai cat si in mediul in care traiesti, gandurile pe care le dezvolti cat si in sentimentele pe care le ai. Remedii naturale antistres. Remedii naturale pentru combaterea insomniei. Ioan Dănilă 2 noiembrie la pm. Deja-mi blochează urina și-mi dă și dureri de spate, Răspunde.
O zi buna Răspunde. Mircea 3 decembrie la pm. Lasă un răspuns Anulează răspunsul Adresa ta de email nu va fi publicată. Supa crema de radacinoase cu Miso. Procedura e folosita pentru fructe si legume aduse de peste hotare. Nu au cum sa reziste altfel. Atat doar ca poate ar trebui sa si scrie pe ele ca sunt em tratati cu etilena. De aia zic, mancati romaneste! Exista 7 grade de maturare a bananelor.
In functie de cat sunt de coapte, bananele primesc aceste numere. In primul stadiu bananele au o culoare verde inchis. In stadiul 7, pe coaja bananei incep sa apara mici pete maronii. In functie de cum le merg vanzarile, magazinele comanda de la importatori banane mai coapte sau mai putin coapte. Ce se stie mai putin este ca fructele in general sunt culese cand sunt verzi, iar coacerea lor nu este una naturala. Depozitul din Buftea este inchis in weekend. Aflam, insa, detalii despre ingenioasa metoda chiar de la portar. Procesul se desfasoara in incaperi intunecate si etanse.
In instalatiile artificiale de copt banane, etilena este dozata computerizat si pompata din butelii.
Paznicul spune ca procesul de maturare dureaza numai trei zile. Ministrul Agriculturii da asigurari ca nu e niciun pericol pentru cei care consuma banane. Procedura de tratament cu etilena este folosita pentru diferite fructe si legume care sunt aduse din tari indepartate. Totusi produsele care sunt supuse tratamentelor ar trebui etichetate. E o procedura care se foloseste si la rosii si la alte legume. E folosit si la rosii si la alte fructe, depinde de perioada recoltare. Trebuie vazute procedurile cum se fac. Nu e vorba de o procedura, e vorba de a mări coacerea sau aspectul cum e la rosii. In nici un caz cele care se produc in Romania , cu mici exceptii la rosii, nu sunt expuse acestui procedeu, toate se coc natural.
La banane, ele se aduc de la distante mari şi nu pot fi transportate la maturitate. Orice tratament care se face asupra produselor agro-alimentare trebuie evidentiat. Ar fi bine ca cei care vin in piata cu banane sa spuna si procedura de depozitare.
Nu e vorba de gazare, e vorba de tratament cu etilena. Coacerea bananelor a devenit o afacere si pentru ca, statistic vorbind, un român mănâncă 3 kilograme de banane pe an. Doar trei zile.
De atât este nevoie pentru a transforma cele mai crude banane într-o marfă numai bună de vândut. Vânzătorii ştiu şi ei cum sunt coapte artificial bananele la noi în ţară. Ministrul Agriculturii dă asigurări că nu e niciun pericol pentru populaţie. Există 7 grade de maturare a bananelor. În funcţie de cât sunt de coapte, bananele primesc aceste numere. În primul stadiu bananele au o culoare verde închis. În stadiul 7, pe coaja bananei încep să apară mici pete maronii. În functie de cum le merg vânzările, magazinele comandă de la importatori banane mai coapte sau mai puţin coapte.
Ce se ştie mai puţin este că fructele în general sunt culese când sunt verzi, iar coacerea lor nu este una naturala.
Dacă aţi auzit ca România este exportator de banane, ei bine, să ştiţi ca este şi locul unde se coc bananele. Etilena e un hormon vegetal de maturare a fructelor. Reporterii Realitatea Tv au realizat un material cu camera ascunsă. De ciudata metodă de coacere ştiu toţi vânzătorii de fructe din pieţele Capitalei. Şi cei din piaţa Trapezului sunt la zi cu noutăţile.
Aflăm de o altă metodă de coacere artificială a bananelor de la vâzătorii din piaţa Titan. E un spray care le ţine verzi şi un spray care le pune la copt. Depozitul din Buftea este închis în weekend. Aflăm, însă, detalii despre ingenioasa metodă chiar de la portar. Procesul se desfăşoară în încăperi întunecate şi etanşe. În instalaţiile artificiale de copt banane, etilena este dozată computerizat şi pompată din butelii. Paznicul spune că procesul de maturare durează numai trei zile.
Sunt nişte camere mari.
Le bagă acolo, închide uşile, are o prelată pe care o trage peste ele şi sunt nişte aparate care le gazează. În vreo trei- patru zile se fac. Ministrul agriculturii dă asigurări că nu e niciun pericol pentru cei care consumă banane. Procedura de tratament cu etilenă este folosită pentru diferite fructe şi legume care sunt aduse din ţări îndepărtate. Totuşi produsele care sunt supuse tratamentelor ar trebui etichetate. E o procedură care se foloseşte şi la rosii şi la alte legume. E folosit şi la roşii şi la alte fructe depinde de perioada recoltare. Trebuie văzut procedurile cum se fac. Nu e vorba de o procedură, e vorba de a mării coacerea sau aspectul cum e la roşii. În nici un caz cele care se produc în România, cu mici excepţii la roşii, nu sunt expuse acestui procedeu, toate se coc natural.
La banane ele se aduc de la distanţe mari nu pot fi transportate la maturitate. Orice tratament care se face asupra produselor agro-alimentare trebuie evidenţiat.
Ar fi bine ca cei care vin în piaţa cu banane să spună şi procedură de depozitare. Nu e vorba de gazare, e vorba de tratament cu etilenă. Etilena este un hormon natural care determină coacerea fructelor. Dacă în natură, fructele îşi produc singure etilena, în camerele artificiale de maturare ea este administrată din butelii. Coacerea bananelor a devenit o afacere şi pentru că, statistic vorbind, un român mănâncă 3 kilograme de banane pe an. Etena Etilena este prima hidrocarbur ă din seria hidrocarburilor aciclice nesaturate …. Dintre metodele de preparare a etenei, cele mai importante sunt:
Destinderea alcoolului etilic î n prezen ţ a acidului sulfuric catalizator : Aceast ă reac ţ ie se efectueaz ă , de obicei, prin î nc ă lzirea alcoolului î n prezen ţ a substan ţ elor deshidratate, cum este acidul sulfuric concentrat sau anhidrida fosforic ă , la temperatura de o C. Posted on 26 februarie Filed under: Aditivii alimentari:E-urile , Aspartamul , Bicarbonatul de sodiu , Cartofii prajiti , Chimicalele din salamuri , Ftalatii , Mancarea tip fast-food , Medicamente , Mens sana in corpore sano , Merele-fructele de aur ale sanatatii , Otetul , Sanatate , Sfaturi de sanatate , Suplimentele alimentare , Teflonul Etichete: Plastic. Recipientele din plastic ne pot afecta serios sanatatea. O substanta chimica care se gaseste in ambalajele pentru alimente si bauturi, fabricate din mase plastice, actionaza ca un distrugator al hormonilor endocrini, afectand aparatul reproducator si dezvoltarea creierului.
Bisfenol A BPA pe baza caruia se fabrica plasticul policarbonat si rasinile epoxidice, este prezent in majoritatea ambalajelor din plastic, dar si in compozitia CD-urilor si a unor dispozitive medicale.
Pana si biberoanele sau cutiile de lapte praf pentru copii sugari pot sa contina BPA. Potrivit publicatiei TopSanatate. Astfel, bisfenolul se elibereaza de 55 ori mai repede decat in alte situatii si persista si dupa ce apa fierbinte a fost indepartata din recipient. Acest lucru indica faptul ca pana si simpla spalare a paharurului sau sticlei din plastic conduce la cresterea continutului de BPA.
Urmarile BPA asupra sanatatii sunt deosebit de grave, intrucat provoacă diabet, cancer sau obezitate chiar si persoanelor care au ingerat cantitati mici de bisfenol A. Totodată, substanta poate provoca avort spontan, deces la nastere sau poate să împiedice dezvoltarea bebelusilor. Oamenii de stiinta au masurat cantitatea de BPA din sange, cordonul ombilical si placenta la femeile insarcinate si astfel s-a descoperit ca acesta se afla la nivele foarte ridicate, incat poate provoca malformatii ale fatului si chiar moartea lui.
S-a constatat ca bisfenolul nu prezinta riscuri doar pentru organismul uman, ci si pentru mediu.
Astfel, substanta are proprietetea de a interfera cu mecanismul de fixare a azotului pentru plante, actionanad asupra bacteriei simbiotice Sinorhizobium meliloti. Posibilitatea eliminarii expunerii indelungate la BPA este foarte scăzută si, cu toate acestea, mai există şanse si medici specialisti competenţi care să aibe grijă de sănătatea noastră.
Iată câteva sfaturi pentru a reduce expunerea la BPA: Pentru copil, este bine sa folosesti numai sticlute si veselă specială, cumpărată din farmacii; Rezervele de mancare trebuie tinute în recipiente din sticlă şi nu din plastic. Pentru copii, este bine sa folositi numai sticlute si vesela speciala, cumparata din farmacii, iar jucariile să fie fabricate numai din materiale naturale. Posted on 25 februarie Filed under: Aditivii alimentari:E-urile , Aspartamul , Bicarbonatul de sodiu , Cartofii prajiti , Chimicalele din salamuri , Ftalatii , Mancarea tip fast-food , Medicamente , Mens sana in corpore sano , Merele-fructele de aur ale sanatatii , Otetul , Sanatate , Sfaturi de sanatate , Suplimentele alimentare , Teflonul.
Cunosc gustul bicarbonatului de sodiu, dizolvat in lapte, din copilarie! Si azi tratamentul acesta este foarte eficace contra tusei. La un pahar de lapte se pune 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Laptele se bea fierbinte inainte de culcare. Bicarbonatul de sodiu umezeste mucoasa gatului. Clatirile se efectueaza de ori pe zi. Contra guturaiului , solutia de bicarbonat de sodiu se foloseste sub forma de picaturi pentru nas. Daca va curge nasul abundent, efectuati spalaturi nazale — picurati in nas cateva pipete de solutie si peste un niinut curatati nasul.
Procedura se repeta de ori pe zi. Dar sa tineti minte ca nu se poate sa folositi acelasi tampon de vata de 2 ori. Bicarbonatul neutralizeaza surplusul de acid din stomac. Iata de ce bicarbonatul a servit drept leac contra ulcerului multi ani. Dar folosirea lui prea des da un efect invers: se mareste cantitatea acidului secretat in stomac. Mai mult decat atat, la interactiunea bicarbonatului cu acidul se degaja bioxid de carbon, care bombardeaza peretii subtiati ai stomacului, ducand la alte ulceratii.
Este de dorit sa utilizati bicarbonat de sodiu cat mai rar, doar cand nu aveti alte medicamente la dispozitie. Este important sa nu uitati sa luati la drum praful de bicarbonat. Pentru restabilirea pierderii lichidului din organism se prepara solutie de bicarbonat de sodiu si sare.
Se bea cate 1 lingura la fiecare 5 minute. Repetati procedura de 3 ori pe zi si infectia va disparea repede. Este deosebit de eficace contra inflamarii periostului. Clatiti gura de ori pe zi, astfel puteti evita interventia chirurgicala.
Dati sapunul prin razatoare si amestecati-1 cu bicarbonat. Spalati fata cu un tampon de vata muiat in amestec, de 2 ori pe saptamana. Curata pielea de acnee si de celulele moarte, deschizand porii. Muiati un tampon de vata in bicarbonat de sodiu si stergeti dintii pana ce petele galbene vor disparea. Rezultatul se vede chiar si dupa o singura spalare. Dupa cum se stie, in unii acizi din sudoare se dezvolta bacterii care dau transpiratiei un miros neplacut. Vara, sau inainte de antrenamentele sportive e bine sa stergeti regiunea axilara cu un tampon de vata, muiat in solutie de bicarbonat de sodiu si mirosul neplacut nu va mai aparea toata ziua.
Daca ungem locul intepat de cateva ori pe zi, inflamatia dispare. Mai mult, bicarbonatul nu da voie microbilor sa patrunda in rana. Dupa 15 minute de odihna placuta, cu picioarele in solutia calda, veti putea dansa toata noaptea. Daca in apa se adauga bicarbonat de sodiu sau suc de lamaie, legumele si fructele se spala mult mai bine.
Se face din ea o turtita, se presara cu bicarbonat de sodiu, se pune pe gat si se panseaza. Se bea infuzie din boabe de boz — 1 lingurita de boabe la un pahar de apa fierbinte. Se urmeaza tratamentul pana cand se obtine rezultatul dorit.
Din boabe de boz se poate fierbe dulceata si se poate folosi la tratament. Apoi se pun picioarele pe un rolator de lemn cu spini si se rotesc rolele acestuia cu piciorul, schimband picioarele din timp in timp. Se repeta la zile. Se inmoaie in aceasta solutie un servetel de bumbac de marimea locului bolnav si se scurge putin.
O parte a servetelului se sapuneste cu sapun de rufe si se stropeste cu petrol lampant gaz. Locul bolnav se unge cu grasime si se acopera cu servetelul. Se panseaza cu o basma de lana, si se inveleste cald. Se sta asa cat se poate de mult. Se repeta de cateva ori, functie de starea bolnavului. Se ia de pe foc si se adauga treptat 5 linguri de bicarbonat de sodiu.
Se leaga castronul cu hartie groasa, in centru se face o gaura. Se pune castronul pe un scaunel.
Bolnavul se aseaza deasupra astfel ca locul bolnav sa se incalzeasca cu vaporii de apa degajati prin gaura din hartie. Se poate inveli castronul cu o plapuma astfel ca apa din el sa se raceasca mai greu. Se face Tratamentul 7 seri la rand. Este foarte eficient. Remediu de pe vremea bunicilor, bicarbonatul de sodiu este cunoscut ca fiind benefic in tratarea transpiratiei, a arsurilor la stomac sau pentru albirea dintilor. Bicarbonatul de sodiu este un compus care se gaseste in comert supermarket, farmacie sau plafaruri sub forma de pudra fina, inodora.
Acesta se extrage din evaporarea apei din lacurile sarate. Este un produs biodegradabil si nu este toxic, este solubil in apa si usor abraziv.
Compus din cristale cu proprietati abrazive, bicarbonatul are proprietatea de a albi dintii. Acesta are efectul de a poliza dintii, de a face smaltul sa straluceasca si de a indeparta petele galbui. Bicarbonatul poate preveni aparitia cariilor eliminand bacteriile, de aceea este un ingredient de baza in pastele de dinti. Inainte de periajul dentar, pune cateva grame de bicarbonat de sodiu pe periuta de dinti si freaca cu blandete. Insa, nu il utiliza mai des de o data la 10 zile , deoarece fiind un produs abraziv poate deteriora smaltul natural al dintilor.
Aceasta proprietate se bazeaza pe faptul ca bicarbonatul este alcalin, deci principiile sale antiacide ajuta la indepartarea arsurilor de stomac. De asemenea, poate elimina senzatia de balonare si flatulenta. In momentul in care simti ca te arde stomacul, pune o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si bea amestecul rezultat. Insa, chiar daca bicarbonatul de sodiu este un produs natural, nu poate inlocui un tratament medical.
Daca simptomele persista cere sfatul unui medic. Dusurile bucale cu bicarbonat de sodiu sunt eficiente impotriva aftelor. Fa gargara cu o solutie de bicarbonat de sodiu si apa si vei preveni ranile bucale si respiratia urat mirositoare.
Dilueaza o lingurita de bicarbonat intr-un pahar cu apa rece si fa gargara in fiecare zi pana simptomele dispar. Unii specialisti sustin cu tarie aceasta teorie, insa exista si voci care afirma ca este o solutie ineficienta. Se tamponeaza zona axilelor cu o solutie formata dintr-o lingurita de bicarbonat si un pahar cu apa. Aceasta formula poate inlocui deodorantele obisnuite, fiind un mod ecologic de a scapa de mirosul urat de transpiratie, fara riscuri pentru sanatate.
Inca nu s-a demonstrat faptul ca o baie cu bicarbonat de sodiu este mai relaxanta decat o baie in apa simpla. Ceea ce este sigur este ca dizolvat in apa, bicarbonatul de sodiu creste pH-ul acesteia potential hidrogen. Bicarbonatul este un alcalin care diminueaza aciditatea apei.
Bicarbonatul de sodiu nu este un medicament fungicid substanta care ucide ciupercile responsabile de aparitia micozelor. Poate fi insa folosit ca adjuvant in tratamentul impotriva ciupercilor. Atentie insa, bicarbonatul este abraziv si poate irita pielea sensibila. Chiar daca bicarbonatul de sodiu este un produs natural, este indicat sa ceri sfatul medicului inainte de a-l folosi. Nu este certificata aceasta proprietate insa s-a observat ca, dupa epilare, bicarbonatul de sodiu atenueaza aciditatea transpiratiei care provoaca senzatiile de arsura si piscaturi.
Prepara o solutie dintr-o lingurita de bicarbonat de sodiu si o cana cu apa calduta. Tamponeaza pielea cu aceasta lotiune inainte si dupa epilare. Nu freca! Atentie: pentru ca bicarbonatul este abraziv poate irita pielea, de aceea este indicat sa ceri in prealabil sfatul unui medic. De ce este bine sa ai mereu in casa, in garaj, in masina sau in poseta un borcanel de bicarbonat? Fie ca vrei sa stingi un incendiu, sa scoti o pata sau sa iti cureti mainile, praful magic rezolva aceste probleme in doar cateva secunde.
Iata 20 de situatii in care bicarbonatul se dovedeste a fi cea mi buna solutie. Solutii pentru intreaga bucatarie. Mirosul neplacut din frigider dispare in doar cateva ore daca asezi in interior un bol cu bicarbonat de sodiu. Aplica aceasta metoda si pentru perioadele in care esti plecat mai mult timp de acasa sau pentru frigiderele care nu functioneaza.
De asemenea, atunci cand decongelezi frigiderul, spala-l cu o solutie de apa si bicarbonat sau otet, iar acesta va pierde orice urma de miros. Masina de spalat vase isi va pierde orice iz neplacut daca adaugi doua linguri de bicarbonat in recipientul pentru detergent. Totodata, acesta va ajuta si la curatarea si dezinfectarea veselei.
Bicarbonatul de sodiu este recomandat si pentru calitatile sale dovedite in stingerea incendiilor. Pastreaza un plic in apropierea aragazului sau a gratarului pentru a putea combate un incendiu. Cosul de gunoi trebuie spalat periodic cu o solutie de bicarbonat si apa calda. Aceasta elimina mirosurile, bacteriile si dezinfecteaza recipientul. Cafetiera va arata ca noua daca torni un pliculet de bicarbonat peste apa. Filtrul, cana si recipientul din plastic se vor curata si orice miros de cafea veche sau mucegai va disparea instant.
Dupa ce apa cu bicarbonat a curs in vasul cafetierei, toarna apa in chiuveta bicarbonatul ajuta si la desfundarea chiuvetei. Porneste un alt ciclu al filtrului de cafea, insa de aceasta data folosind apa curata pentru clatire. Petele de grasime , arsura, cafea sau ceai de pe orice vas de gatit ibric, ceainic, tigaie etc din orice material fonta, inox, crom — cu sau fara smalt vor fi mult mai usor de curatat daca presari bicarbonat si torni apoi o cana de apa fierbinte.
Asteapta cateva minute si apoi curata normal.
Caserolele de plastic, lada frigorifica sau chiar portelanul pot fi curatate, dezinfectate si improspatate daca sunt spalate cu apa si bicarbonat. Obiectele sanitare cada, vas de toaleta, chiuveta se curata foarte bine cu bicarbonat, datorita valentelor multiple ale acestuia: scoate pete de grasime, dezinfecteaza si, atunci cand vine vorba de sanitare, desfunda tevile. De asemenea, chitul de rosturi isi recapta culoarea initiala daca e frecat timp de cateva minute cu bicarbonat. Petele de pe mobila lasate de vasele fierbinti, precum si petele de alimente si apa, vor disparea in cateva secunde daca intra in contact cu o solutie formata din apa si bicarbonat.
Pentru petele colorate sau pentru cele cu o textura abraziva, adauga in solutie si cateva picaturi de inalbitor. Adauga o lingura de bicarbonat in apa cu care speli sau perii covorul si vei observa ca mirosul de animale sau de tigara dispare imediat, iar culorile devin mai aprinse. Desi pisicile sunt considerate cele mai curate animale, litiera este singurul accesoriu ce ne poate deranja olfactiv.
Curata si dezinfecteaza vasul, asteapta sa se usuce bine si toarna un strat de bicarbonat. Deasupra asterne nisipul special pe care il folosesti de obicei. Mirosul neplacut va fi absorbit de fiecare data. O solutie din apa rece, bicarbonat si sucul de la o jumatate de lamaie va improspata aerul inchis din camere. Daca speli scrumierele cu apa si bicarbonat, mirosul neplacut va disparea, dar daca presari putin praf in interiorul acestora, ai sansa ca mirosul de tigara sa nu se mai raspandeasca in intreaga incapere.
Hainutele si accesoriile bebelusilor scutece, jucarii, biberoane vor fi fierte in apa in care ai adaugat bicarbonat. Acesta igienizeaza, dezinfecteaza si in plus scapi de petele si de mirosurile specifice celor mici. Amesteca linguri de bicarbonat cu detergentul in masina de spalat de fiecare data pentru a elimina mirosurile din haine si petele.
Argintul devine ca nou daca este frecat cu bicarbonat de sodiu. Pentru suprafete netede foloseste un burete abraziv, iar pentru modele in relief aplica solutia cu o periuta de dinti pe care nu o mai folosesti. Mirosul neplacut al mainilor benzina, ceapa, usturoi, peste, branza etc poate fi inlaturat daca te speli timp de 2 minute cu apa si bicarbonat. Presara putin praf de bicarbonat si in acele perechi de incaltaminte care capata miros urat orice ai face. Tu vei transpira mai putin si cu siguranta nu te vei mai simti jenat atunci cand trebuie sa te descalti.
Instrumentele de ingrijire a parului pieptene, perie, agrafe pot fi curatate periodic cu apa si bicarbonat. RSS – Articole. RSS – Comentarii.
Bicarbonatul de sodiu Cum păcălesc brutarii o ţară întreagă. Filed under: Aditivii alimentari:E-urile , Aspartamul , Bicarbonatul de sodiu , Chimicalele din salamuri , Otetul de mere , Sfaturi de sanatate , Teflonul Cum păcălesc brutarii o ţară întreagă. Scientists cure cancer, but no one takes notice Posted on 2 august Researchers at the University of Alberta , in Edmonton, Canada have cured cancer last week, yet there is a little ripple in the news or in TV. It is a simple technique using very basic drug. The method employs dichloroacetate, which is currently used to treat metabolic disorders.
So, there is no concern of side effects or about their long term effects. Legatura dintre cancer si alimentatie a fost edificata — Formula AS nr. Filed under: Aditivii alimentari:E-urile , Bicarbonatul de sodiu , Mens sana in corpore sano , Merele-fructele de aur ale sanatatii , Otetul de mere , Sfaturi de sanatate Legătura dintre cancer şi alimentaţie a fost edificată — preluare din Formula AS nr.
Congresul cancerului tinut in anul la Paris a confirmat capacitatea exceptionala a fructelor si legumelor de a preveni si vindeca tumorile ucigatoare. Fructele si legumele au triumfat. Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate. Cand Dumnezeu a lasat boala, a lasat si leacurile care o pot vindeca.
Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata. Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit.
Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer.
Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a Incepand cu anul , majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie, timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie si comunicate oficial la congresul de la Paris. A fost primul studiu combinat cu prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali. Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului. Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC. Uitaţi carnea, mâncaţi peşte! Se banuia de multa vreme ca excesul de carne nu este sanatos. Studiul EPIC confirma si aceasta realitate. Analiza efectuata a grupat carnea in trei categorii: carne rosie, mezeluri si carne de pasare.
Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vita, conservate in saramura, cu sau fara nitrati, afumaturile, carnea uscata sau conservata prin fierbere: jambonul, carnatii, pateul de ficat, crenvurstii etc… Pasarile au fost reprezentate de gasca si pui.
Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne si mezeluri. In schimb, nu exista nici o problema cu carnea de pasare, cu conditia sa nu fie din crescatorii. Ca solutie alternativa pentru carne se recomanda pestele , desi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin. Se presupune ca anumiti acizi grasi, prezenti in mare cantitate in uleiul de peste, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase.
Roadele de pe mesele noastre sunt cel mai ades prelucrate de tehnologiile industriei alimentare. Legislatia actuala este mult prea permisiva cu aditivii alimentari. Rapiditatea cu care apar, in fiecare an, sute si chiar mii de coloranti alimentari spune multe despre deficientele si fraudele grave ale sistemului actual.
In schimb, produsele vegetale cultivate corect sunt aproape complet lipsite de toxicitate. Multi microconstituenti naturali din legume, fructe, cereale, dar si din plante, si-au dovedit deja rolul lor anticancerigen, in diverse colturi ale lumii.
Argumentatia se baza pe numeroase cazuri vindecate in clinica sa, dotata cu cele mai moderne laboratoare din acea vreme. Si nu se descoperisera inca vitaminele, enzimele, imunostimulatorii sau agentii antitumorali naturali. De-a lungul timpului, aceste adevaruri au fost afirmate raspicat de Max Gerson, Rudolf Breuss, Robert Jackson, Kristine Nolfi si multi altii, dar, din nefericire, medicina actuala merge parca prea obsesiv intr-o directie gresita.
Pentru a intelege rolul cruditatilor in prevenirea si tratarea cancerului, sa observam ca cea mai mare frecventa a bolii este intalnita la persoane in varsta de peste de ani, la care componentele tisulare intra in procese lente de degenerare, iar astfel, organele nu mai fac fata asaltului de toxine cancerigene de care vorbeam mai devreme. Intuim acum usor de ce curele de cruditati, posturile cu sucuri de legume si fructe, hrana vie, sunt o speranta pentru cei disperati si sunt confirmate din ce in ce mai mult de ultimele comunicari stiintifice. La mijlocul lunii februarie , la Viena s-a tinut un congres la care au participat cercetatori de pe toate meridianele globului.
Tema conferintei: alimentatia si cancerul. Concluzia unanima: cele mai eficiente remedii pentru stoparea acestei boli cumplite se gasesc in… farfurie!
Unul din doi bolnavi incurabili ar putea fi salvat printr-o alimentatie sanatoasa. Nu numai fructele si legumele contin substante bioactive, ci si cerealele, mirodeniile etc.
Bicarbonatul de sodiu: bun pentru sanatate
Bicarbonatul de sodiu nu se mai recomanda pt tratarea hiperaciditatii stomacale pt ca, desi pe moment reduce E benefic apa cu bicarbonat in tratarea prostatei neutralizare catitatea de acid clorhidric ,in acelasi timp stimuleaza organismul sa creasca productia de acid. Pentru a va abona la notificarile Breaking News apasati butonul de sus Allow sau Permite. Stiri Locale. La ce e bun bicarbonatul de sodiu. Joi, 02 Februarieora Remediu stravachi, cunoscut la vremea ei si de strabunica, bicarbonatul de sodiu este cunoscut ca fiind benefic in tratarea transpiratiei excesive, a arsurilor la stomac sau pentru albirea dintilor. Bicarbonatul de sodiu se gaseste in comert, la alimentara sau farmacie, si este destul de ieftin, nu are efecte secundare si nu creaza obisnuinta.
Bicarbonatul de sodiu
Pentru sănătatea noastră — prosanitas. Posted on 25 octombrie Filed under: Aditivii alimentari:E-urileAspartamulBicarbonatul de sodiuChimicalele din salamuriOtetul de mereSfaturi de sanatateTeflonul. Cum păcălesc brutarii o ţară întreagă. Posted on 2 august