Durere cronică a prostatei

3/7/ · PROSTATITA – cauză de durere pelvină și disfuncție sexuală Prostatita reprezintă inflamația prostatei – o glandă prezentă la bărbați și situată în vecinătatea vezicii urinare. Spre deosebire de adenomul de prostată sau cancerul de prostată care apare, de obicei, la bărbatul mai în vârstă, prostatita afectează bărbații între ani. Prostatita consta in inflamarea prostatei, adica a glandei situata exact sub vezica urinara a barbatului. Glanda prostata are rolul de a produce lichidul care transporta spermatozoizii. Prostatita cauzeaza adesea disconfort si durere la urinare. Ia in considerare terapii alternative pentru durerile pelvine cronice Prostatita inseamna durere si inflamatie in apropierea prostatei. In cazul in care cauza este o infectie bacteriana, antibioticele de multe ori rezolva problema.

Tratamentul prostatitei Prostatita este o inflamație a glandei prostatei care determină o creștere a dimensiunii sale, generând simptome precum durere, arsură și dificultate la urinare. Această boală poate afecta bărbații de orice vârstă, cu toate acestea este mai frecventă la bărbații cu vârsta de 50 de ani sau mai tineri.

Durere cronică a prostatei

Durere cronică a prostatei
Ingrijirea parului. Durerea poate aparea și disparea brusc, sau se poate manifesta treptat. Durere cronică a prostatei este tratamentul cel mai utilizat de către urologi în tratarea atât prostatitelor acute cât și cronice. Odată cu înaintarea în vârstă, prostata se poate atrofia mai rar, din cauza Durere cronică a prostatei nivelului de testostero Autor: Dr. Etichete antibiotice antiinflamatoare colon iritabil durere abdominala durere pelvină E. Analize medicale pentru problemele de fertilitate ale femeilor. Totuși, în unele cazuri pacienților li se Durere cronică a prostatei indica tratamente antibiotice, în caz de valori crescute ale PSA-ului, infertilitate sau în cazul unei eventuale puncții prostatice.

De asemenea, dupa implinirea varstei de 50 de ani, controalele urologice anuale sunt recomandate, astfel incat sa se depisteze din timp daca exista boli ale acestei glande. Urinările frecvente din timpul prosttaei produse de mărirea prostatei afectează un procent crescut dintre bărbaț Dobândirea unei prostatite acute bacteriene ca urmare a ascensiunii unei infecții de la nivelul uretrei se produce mai frecvent în cazul tinerilor după un contact sexual neprotejat. Aceasta poate sa fie tratata rapid, insa totodata poate sa persiste pentru perioade crpnică ori poate Dursre la un anumit interval de timp. Ultrasonografia transrectală este o investigație opțională ce poate fi efectuată în prostaeti prostatitei cronice bacteriene. De Dr.

În cazul prostatitei cronice bacteriene pacientul prezintă un istoric de infecții recurente ale tractului urinar inferior, având ca simptom dominant durerea ce se poate localiza cel mai frecvent la nivel perineal, scrotal (testicular), penian, suprapubian sau accentuata de actul micțional, dar pot fi prezente și simptome precum polachiuria, disuria sau jetul micțional slab. Studiile au arătat că în urma efectuării rezecției transuretrale a prostatei are loc o reducere considerabilă a scorului de simptomatologie al prostatei (IPSS) cu 10 puncte, o îmbunătățire a debitului urinar maxim cu 10ml/s, o scădere a nivelului PSA cu 2,4 ng/ml și o scădere a volumului prostatei, Când o infecție în prostată are ca rezultat inflamație, aceasta se numește prostatită bacteriană. Simptomele includ durere la nivelul abdomenului inferior și dificultăți la urinat. Infecția poate fi acută (pe termen scurt) sau cronică (pe termen lung), iar un plan de tratament poate include medicamente sau intervenții chirurgicale.

Prostatită cronică – prevenție, simptome și tratament – PremiQaMed

PROSTATITA ACUTĂ și CRONICĂ - Servus Expert
Pacientul se poate proteja prin controale urologice regulate, iar în cazul problemelor de micțiune sau a unor semne de infecție este impetuos necesară o examinare urologică și inițierea unei terapii medicamentoase. Care sunt simptomele specifice prostatitei cronice? Examinare rectală digitală este o examinare fizică a prostatei. La sfârșitul tehnicii are loc plasarea la Durere cronică a prostatei lojei prostatice a unui sonde urinare. Vitamine, suplimente, produse naturiste, pastile potenta © Sam-Distribution. Acasă Sănătate Doctorul zilei. Tratamentul include administrarea de antibiotice, și antagoniști ai receptorilor α adrenergici.

Termenul medical pentru acea ta e te pro tatita bacteriană. Ține-mă minte. Intrucat prostata este mai mare din Durere cronică a prostatei inflamatiei, aceasta apasa pe uretra si vezica, ceea ce inseamna ca pacientul are mai des nevoie la toaleta, chiar si in timpul noptii.

Acest tip de inflamație ar putea fi legat de. Prostatită bacteriană acută și cronică : este cauzată de o infecție bacteriană a prostatei. Forma acută de prostatita apare brusc și de obicei nu durează mult, Pe de alta parte, prostatita cronica se dezvoltă lent și de obicei durează mai mult, de multe ori ani întregi. De asemenea, stresul ar putea fi un factor declansator in cazul prostatitei. In cazul prostatitei cronice principalele simptome consta de obicei în durere sau disconfort care durează trei sau mai multe luni, într-una dintre următoarele zone:
O persoană cu sindrom de prostatită cronică se poate plânge de dureri răspândite în zona pelvină sau poate avea dureri în una sau mai multe zone simultan.

Durerea poate aparea și disparea brusc, sau se poate manifesta treptat. Simptomele acestei afectiuni sunt similare cu cele ale prostatitei bacteriene acute , deși nu sunt la fel de intense. Acest tip de infecție poate dura trei sau mai multe luni si se dezvoltă adesea lent. Simptomele pot aparea și disparea. Prostatita cronică bacteriană poate apărea după tratamentul formei acute sau infecția tractului urinar inferior. Principalele simptome sunt:
O persoană poate prezenta simptome urinare care nu depind de inflamația glandei prostatei, precum:

Simptomele prostatitei pot fi, de asemenea, un semn al bolilor mult mai grave, precum cancerul de prostată. Cu toate acestea, persoanele cu simptome de prostatită trebuie să consulte urgent un medic în caz de: Examenul fizic poate ajuta în diagnosticul prostatitei; în timpul vizitei la doctor, de obicei, acesta examinează corpul pacientului, pentru a verifica sau a cerceta:
Examinare rectală digitală este o examinare fizică a prostatei. Pentru a efectua examenul, medicul pune pacientul sa se intinda pe o masă, cu fata in sus si cu genunchii aproape de piept. Medicul introduce apoi un deget lubrifiat în rect și palpează partea prostatei adiacente rectului. În timpul examinarii rectale, pacientul poate simți un ușor și scurt disconfort. Examinare ajută medicul să înțeleagă dacă prostata este mărită sau dureroasă sau are anomalii care necesită o examinare suplimentară.

Mulți medici efectuează un examen rectal ca parte a unui examen fizic de rutină pentru barbatii de peste 40 de ani, indiferent dacă au sau nu probleme urinare. Medicul poate recomanda un consult urologic , adică intervenția unui medic specializat în tractul urinar și în sistemul reproducător masculin. Urologul folosește teste medicale pentru a ajuta diagnosticul și tratamentul problemelor tractului urinar inferior legate de prostatită. Examinările medicale pot include: Constă în examinarea unei probe de urină. Pacientul colectează o probă de urină într-un recipient special la cabinetul medicului sau la un laborator de analiză. Medicul trimite proba la laborator pentru analiză.
Medicul poate diagnostica formele bacteriene ale prostatitei examinând proba de urină la microscop.

Pentru cultura de urină, personalul tehnic introduce urina într-un vas care conține o substanță care ajută la proliferarea oricărei bacterii; odată înmulțita, devine mai usor de identificat. Aceste teste necesită prelevarea unei probe de sânge în timpul unei vizite la doctor și trimiterea eșantionului la un laborator pentru analiză. Testele de sânge identifica semnele de infecție și alte probleme de prostată, cum ar fi cancerul. Aceste teste includ o serie de proceduri care evaluează modul în care vezica urinară și uretra stochează și eliberează urina.
Majoritatea testelor urodinamice privesc capacitatea vezicii urinare de a reține urina și de a o elimina progresiv și complet; examenele pot include: Cistoscopia este o procedură bazată pe un instrument similar cu un tub, cistoscopul, care permite să se uite la interiorul uretrei și vezicii urinare. Urologul introduce cistoscopul în tractul urinar inferior prin orificiul din vârful penisului. Urologul poate folosi cistoscopul pentru a căuta o îngustare, blocare sau pietre în tractul urinar.

Acest examen folosește un dispozitiv, care transmite și primește ultrasunete de la organe pentru a genera o imagine a structurii acestora.
Urologii folosesc aproape întotdeauna ecografia transrectală pentru a examina prostata. Ecografia transrectală nu poate diagnostica în siguranță cancerul de prostată. Biopsia este o procedură care necesită luarea unei bucăți mici de țesut din prostată pentru examinarea la microscopic. Urologul folosește o tehnică imagistică, cum ar fi ecografia, CT sau RMN, pentru a ghida acul biopsiei în prostată. Țesutul prostatic va fi apoi examinat într-un laborator de către un medic specializat în analiza țesuturilor.
Examenul poate detecta prezența unui posibil cancer. Analiza spermatozoizilor permite măsurarea cantității și calității spermei și spermatozoizilor. Pacientul colectează o probă de spermă într-un recipient, care mai apoi este analizata in laborator. De cele mai multe ori antibioticele prescrise de medic pot depinde de tipul de bacterii responsabile de infecție.

Urologul prescrie de cele mai multe ori antibiotice orale timp de cel puțin două săptămâni. Pentru a evita reaparitia infectiei, medicii urologi recomandă administrarea de antibiotice orale timp de 6 până la 8 săptămâni.
Cazurile severe de prostatită acută pot necesita spitalizare de scurta durata pentru a se putea administra antibiotice intravenoase. După tratamentul intraventos, pacientul trebuie să continue antibioticele pe cale orală timp de 2 – 4 săptămâni. Majoritatea cazurilor de prostatită bacteriană acută se vindecă complet cu medicamente și mici modificări in dieta. Urologul poate recomanda: Urologul tratează prostatita bacteriană cronică cu antibiotice, dar tratamentul necesită terapie pe termen lung.

Urologul poate prescrie o doză mică de antibiotice chiar și timp de 6 luni pentru a preveni infecțiile recurente.
De asemenea, medicul poate recomanda eliminarea sau reducerea aportului de substanțe iritante pentru vezică si creșterea aportului de lichide pentru eliminarea mai rapida a bacteriilor din tractul urinar. Urologul poate apela la medicamentele alfa-blocante pentru a trata retenția urinară cauzată de prostatita bacteriană cronică. Aceste medicamente ajută mușchii vezicii să se relaxeze și să reducă simptomele neplacute precum urinarea dureroasă. Chirurgia poate fi necesară pentru tratamentul retenției urinare cauzate de prostatita bacteriană cronică.
Îndepărtarea chirurgicală a țesutului cicatricial din uretră reduce retenția urinară si îmbunătățește adesea fluxul de urină. Articole similare ” Cistita – Ce este, care sunt cauzele si cum o tratam? Magazin produse naturiste, vitamine , suplimente la pret redus – Sam Distribution.

Ofera noastra mai cuprinde produse BIO si produse apicole , suplimente pentru digestie care ajuta la completarea dietei sau produse naturiste precum: ulei de cocos, miere de manuka , suplimente pentru vedere, vitamine si minerale pentru adulti sau copii.
De asemenea puteti comanda produse cosmetice care hranesc pielea fetei si a corpului. Aceste produse naturiste provin de la peste 2. Vitamine, suplimente, produse naturiste, pastile potenta © Sam-Distribution. Cosul este gol. Vizualizati cosul. Contul Meu. Comenzi Lista comparatie Listă de preferințe Urmarire comanda. Urmarire comanda.
Autentificare Inregistrati-va E-mail. Parola V-ati uitat parola? Inregistrati-va pentru a crea un cont nou.

Meniu Produse naturiste Afectiuni cardiace Alergii Circulatie periferica Colesterol – tensiune Dureri articulare Organe urinare – sexuale Prostata Protectoare hepatice Raceala gripa Suplimente diabet Suplimente pentru vedere Tuse – dureri in gat. Aminoacizi Antioxidanti Detoxifierea organismului Imunitate scazuta Memorie concentrare Pastile antistres Produse de slabit Somn linistit Glanda tiroida. Vitamine pentru copii Multivitamine si multiminerale Suplimente energie. Ingrijirea parului. Masca de par Tratament anticadere par Balsam de par Sampon Tratament antimatreata. Ingrijirea fetei. Examenul clinic joacă un rol important în evaluarea pacienților cu prostatită, dar de obicei nu este suficient pentru a pune diagnosticul.

De asemenea examenul clinic cuprinde și tușeul rectal care este util în diagnosticului prostatitei acute, care uneori poate fi dificil de efectuat datorită durerii perineale sau a spasmului sfincterian, prostata fiind foarte sensibilă, dureroasă și cu o consistență moale. În celelalte categorii de prostatite categoria II,III și IV de cele mai multe ori prostata este fără modificări patologice la tușeul rectal.
În cazul pacienților cu prostatită cronică cele mai importante investigații sunt reprezentate de urocultură și examenul secreției prostatice, prin evidențierea agentului etiologic în cazul prostatitelor cronice bacteriene și respectiv evidențierea prezenței leucocitelor în lichidul seminal în cazul sindromului dureros pelvin cronic prin mecanism inflamator categoria IIIA. Testul celor 4 pahare Testul Meares și Stamey este util pentru identificarea sursei de bacteurie: uretrală, prostatică sau vezicală.

De asemenea în prezența unor manifeste clinice particulare precum sindrom obstructiv urinar se pot efectua uroflow-metria, uretrografia retrogradă sau uretrocistoscopia pentru identificarea cauzei obstructive.
Ecografia endorectală nu prezintă o importanță ridicată în diagnosticul prostatitelor, dar poate pune în evidență prezența unor complicații precum abcese prostatice, calcificări intraprostatice sau modificări ale veziculelor seminale. Biopsia prostatică nu este indicată de rutină în diagnosticul prostatitelor cronice, dar se impune în cazul unei suspiciuni neoplazice creșterea nivelului seric al antigenului prostatic specific — PSA. Trebuie însă luat în considerare faptul că pot exista valori serice crescute ale PSA în cadrul prostatitelor cronice, valori care se pot corecta după administrarea unui tratament antibiotic. Radu Vrabie: Tratamentul prostatitelor cuprinde mai multe clase de medicamente printre care antibiotice, alfa blocante, inhibitori de 5-alfa reductază tratament hormonal , antiinflmatoare și chiar agenți fitoterapici.

Antibioterapia este tratamentul cel mai utilizat de către urologi în tratarea atât prostatitelor acute cât și cronice. Astfel în cazul prostatitelor acute cu manifest clinic prezent febră, durere perineală, alterarea stării generale se impune antibioterapie masivă parenterală reprezentată de administrarea unei cefalosporine de generația a III-a sau fluorochinolonă asociată cu un aminoglicozid, cu continuarea tratamentului antibiotic două-patru săptămâni după remisia simptomelor acute.
În cazul prostatitelor cronice și a sindromului dureros pelvin cronic, antibioterapia este esențială, tratamentul cuprinzând administrarea orală de fluorochinolone timp de două săptămâni, tratament ce poate fi prelungit până la săptămâni dacă urocultura de control este pozitivă sau dacă pacientul nu prezintă ameliorarea simptomatologiei clinice.

Eficiența alfa-blocantelor și a tratamentului hormonal inhibitori 5-alfa reductază în tratamentul prostatitelor cronice a fost evidențiată în cadrul mai multor studii ce au indicat faptul că utilizarea alfa-blocantelor îmbunătățește fluxul urinar cu diminuarea refluxului ductal intrprostatic, iar utilizarea inhibitorii de 5-alfa reductază reduc simptomatologia clinică în sindromul dureros cronic pelvin rpin mecanism inflamator IIIA.
Utilizarea antiinflamatoarelor nesteroidiene, steroidiene sau imunosupresoarelor reprezintă o parte din tratamentul adjuvant al prostatitelor cronice, însă studiile clinice indică ineficiența acestora în monoterapie n. Tratamentul chirurgical trebuie evitat în cazul prostatitelor cronice. Totuși, în cazul unui abces prostatic drenajul se impune, iar dacă există un episod de retenție acută de urină cu imposibilitatea de cateterizare uretrală, se impune montarea unei cistostomii suprapubiene.

Pot de asemenea exista anumite beneficii aduse de transuretrorezectia prostatică în cazul pacienților cu prostatită cronică și simptomatologie severă, dar sunt rezerve în ce privește avantajele pe care le-ar putea aduce excizia prostatei prostatoveziculectomie.
Radu Vrabie: Prostatitele pot dezvolta numeroase complicații în lipsa tratamentului specific sau a ineficienței tratamentului recomandat. Astfel, printre cele mai întâlnite și grave complicații ale prostatitelor prost manageriate se numără: bacteremia, ce poate a avea un impact major asupra stării de sănătate, epididimita- inflamația epididimului, abcesul prostatic — colecție purulentă la nivelul parenchimului prostatic sau modificări ale spermei ce pot duce chiar la infertilitate în cazul prostatitelor cronice.
Radu Vrabie: Există numeroase studii efectuate pentru a evidenția o posibilă legătură între prostatite și apariția cancerului de prostată. În urma studiilor au fost lansate numeroase ipoteze printre care și aceea conform căreia mediatorii inflamatori stimulează carcinogeneza la nivel prostatic prin mai multe căi, ce includ : inhibarea apoptozei celulare, stimularea proliferării celulare sau degradarea pierderea genelor supresoare tumoral. Însă, conform unei meta-analize de anvergură efectuate recent , nu se poate concluziona că există o relație de cauzalitate între prostatită și cancerul de prostată. Medicul urolog Radu Vrabie spune că până în momentul actual, trei agenți fitoterapici au fost testați în cadrul unor studii clinice cu scopul de a evidenția potențialul terapeutic al acestora: Cernilton — un extract din polen, Quercetin-bioflavonoid natural și Sereoa repens-extract din boabele arbustului Palmetto.
Rezultatele studiilor sunt promițătoare în cazul tratamentului prostatitelor cronice și a sindromului dureros cronic pelvin prin mecanism inflamator CPPS , însă există necesitatea de efectuare a unor studii ample, multicentrice randomizate, bine standardizate a unor extracte din plante stabile pentru ca tratamentul fitoterapic să facă parte din protocolul terapeutic de bază al prostatitelor. Sănătatea de la A la Z. Prostatita, cea mai întâlnită afecțiune urologică a bărbaților tineri.

Prostatita cronică (Prostatită cronică): Simptome, diagnostic și tratament – Symptoma

Rezecția transuretrală (RTU) pentru adenom de prostată | Proceduri medicale
Autor: Bejenariu Adrian, student medicină. Rezecția transuretrală a prostatei – Transurethral resection of the prostate TUR-P reprezintă standarul de prostatri în ceea ce privește tratamentul endoscopic al hiperplaziei benigne de prostată în cazul pacienților cu simptomatologie de tract urinar inferior. Tratamentul chirurgical al hiperplaziei benigne de prostată este rezervat pacienților Durere cronică a prostatei răspuns scăzut sau absent la terapia medicală sau a pacienților care nu tolereaza tratamentul Durere cronică a prostatei. Acesta este indicat și în cazul pacienților cu episoade recurente de retenție acută de urină sau cu retenție cronică Durers urină.

Rezecția transuretrală pentru adenom de prostată a fost practicată pentru prima oară în anul de către Maximilian Stern care a reușit să taie fâșii de țesut prostatic sub control vizual direct utilizând o Durere cronică a prostatei de tungsten. Din acel moment, tehnica prin care se realizează rezecția transuretrală a prostatei a evoluat, procedeul reprezentând standardul de aur în ceea ce privește tratamentul hiperplaziei benigne de prostată în cazul pacienților care prezintă simptomatologie de tract urinar inferior. Rezecția transuretrală a prostatei se efectuează în concordanță cu simptomatologia clinică și cu modificările apărute la examenul clinic obiectiv.

PROSTATITA ACUTĂ și CRONICĂ

Prostatita cronică – prevenție, simptome și tratament

Această afecțiune se situează pe locul trei, după hiperplazia benignă de prostată și cancerul de prostată, în ceea ce privește frecvența ei în rândul bărbaților. Prostatita acută bacteriană reprezintă inflamația acută țesutului prostatic cauzată de infecția bacteriană ce poate afecta bărbații tineri și pe cei mai în vârstă. Agenții etiologici ai prostatitei acute bacteriene sunt în general bacterii gram negative. Alți posibili agenți etiologici sunt reprezentați de: ProteusKlebsiellaEnterobacterSerratia și Pseudomonas.

Bacterii gram pozitive, precum Enterococcus și Staphylococcus precum și Neisseria gonorrhoeaeChlamydia trachomatisUreaplasma urealyticum bacterii transmise prin contact sexualpot fi Durere cronică a prostatei în apariția prostatitei acute bacteriene. În cazul pacienților imunocompromiși pot fi întâlnite și alte specii bacteriene în etiologia prostatitei acute bacteriene precum Salmonella sau Mycobacterium. Prostatita acută bacteriană reprezintă un Durere cronică a prostatei rar întâlnit dintre toate cele patru tipuri de prostatită, dar se consideră că barbații care au avut un episod de prostatită acută bacteriană sunt susceptibili în a dezvolta alte episoade de prostatită acută bacteriană, care pot evolua spre prostatită cronică sau prostatită non-bacteriană. Factorii de risc ce determină apariția Durere cronică a prostatei acute bacteriene sunt reprezentați de:

Lasă un răspuns