Prostatita consta in inflamarea prostatei, adica a glandei situata exact sub vezica urinara a barbatului. Glanda prostata are rolul de a produce lichidul care transporta spermatozoizii. Prostatita cauzeaza adesea disconfort si durere la urinare. Aceasta afectiune poate aparea la orice varsta, insa, in general, afecteaza barbatii de peste 50 de ani. Prostata înconjoară uretra și are rolul de a produce cea mai mare parte a lichidului din materialul seminal. Totuși, în cele mai multe cazuri, prostata se mărește și poate provoca disconfort la urinare, iar dacă nu este tratată la timp, poate provoca alte complicații. Deoarece prostata este direct implicata in producerea spermei, prostatita poate duce la scaderea fertilitatii, prin reducerea numarului si mobilitatii spermatozoizilor. Sa nu uitam de problemele psihologice.
Barbatul bolnav de prostatita cronica poate deveni depresiv, in, 5/5/ · Cancerul de prostata: cauza de morbiditate si mortalitate mondiale. In majoritatea cazurilor, cancerul de prostata are simptome asemanatoare cu adenomul de prostata, ceea ce indreapta atentia medicului catre o suferinta a prostatei. Adenomul de prostata este una dintre cele mai comune patologii ale barbatilor trecuti de 50 de ani.
De ce apar probleme la prostata
Iata de ce zincul asa de important pentru culturisti si nu numai pentru ei, el fiind implicat si in multe alte procese din organism. Iar daca sa zic ar fi asa cevapot urma un tratament pe baza de ceaiuri evitand operatia??? Cele mai bune sfaturi oferite de milenialii care și-au triplat salariile în 10 ani. Adenomul de prostată este benign și, în același timp, nu crește riscul de apariție a cancerului de prostată. S-a intamplat intr-o zi la scoala, imi trebuia foarte tare la baie pt ca mam tinut cam 4ore sa nu ma De ce apar probleme la prostata si cand am vrut sa ma duc nu ma lasat profesoara, am rezistat pana la pauza dar cand ma-m ridicat de pe scaun sa ma duc nu prostatx rezistam am simtit ca explodez si nu mai imi trebuia la baie Știri Testul de sange care ar depista cancerul de prostata.
Pe moment mi-a prescris Levitra si Enlarge care mi-au rezolvat pe moment problemele sexuale – dar numai in intervalul celor cateva ore in care actioneaza De ce apar probleme la prostata. Nu intarziati sa va adresati problleme doctor urolog la primele simptome de prostata cu probleme. O altfel de revista a presei. Dicționar medicamente. Lifestyle Retete Horoscop City Forum. Astept raspunsuri de la voi Aceasta metoda se bazeaza pe cresterea lenta sau chiar deloc a cancerului depistat in stadii incipiente.
Les pathologies de la prostate se traitent généralement bien, même si le cancer de la prostate peut, comme tous les cancers, être difficile à éradiquer et présente des risques de métastases.
La prostata cu probleme: stop alcool, reduceti berea, fara condimente si excitante, cafea mai putina, faceti o vizita la un naturist si aratati-i diagnosticul de la urolog si consumati suplimentele naturiste pe care vi le indica ptr prostata si regimul alimentar ce se recomanda: mai aproape de vegetarian, eliminati grasimile animale, consumati peste oceanic, ulei de masline presat la rece, eliminati laptele dulce si, In cazuri foarte rare pune in pericol viata pacientilor, de cele mai multe ori cauzand probleme precum urinari frecvente sau flux redus de urina. Cancerul de prostata reprezinta o boala caracterizata prin cresterea necontrolata a celulelor in interiorul glandei prostatice.
Prostata: ce trebuie sa stiti despre simptome si tratament
Quercetina, care se regaseste in ceapa si alte plante, este si ea folosita pentru ameliorarea manifestarilor prostatitei, indiferent de forma acesteia. Incizia se realizeaza fie la nivelul abdomenului, fie la nivelul perineului zona dintre scrot si anus. Dupa cativa ani de nebagare in seama a unor simptome de prostatita, vizita la urolog mi-a confirmat adenomul de prostata, am facut testul PSA care a iesit bine apoi urologul mi-a prescris experimental FOCUSIN – un comprimat seara la culcare, explicandu-mi faptul ca este necesara o monitorizare a efectului acestei medicatii la mine, urmand sa revin la cabinetul acestuia peste proble,e sapt. O astfel de stare se numeste hiperplazie prostatica benigna.
Operația de prostată este indicată pacienților cu insuficiență renală, pietre la rinichi, infecții urinare recurente, incontinență urinară, golirea De ce apar probleme la prostata a vezicii și De ce apar probleme la prostata recurente de urinare cu sânge. Confidentialitate Termeni si conditii. Ingrijirea paliativa watchful waiting — apwr strategie incepe, de asemenea, doar prin monitorizarea cancerului de prostata la inceput. Propolisul prlbleme si el folosit pentru tratarea bolilor prostatei, fie ca vorbim despre prostatita, prowtata ca este vorba despre hiperplazia benigna de prostata n. Urologul introduce un instrument numit resectoscop in uretra.
De pilda, prostatita bacteriana este cauzata de infectia cu o bacterie. Aceasta bacterie poate ajunge la nivelul prostatei calatorind din tractul urinar. Si raporturile sexuale neprotejate pot cauza prostatita prin expunerea la bacterii cu transmitere sexuala precum Chlamydia. Pe de alta parte, prostatita cronica are cauze necunoscute.
Aceasta poate fi asociata cu activitatea sistemului imunitar sau cu daune produse in zona pelviana. Cu toate ca orice barbat poate avea de-a face cu prostatita, exista unii mai expusi acestui risc. Infectiile urinare cresc, de asemenea, riscul de prostatita bacteriana, asta pentru ca bacteriile pot ajunge la prostata.
Traumatismele in zona pelviana, mai ales cele din timpul unor activitati precum mersul pe bicicleta sau calaritul, pot mari predispozitia pentru prostatita. Prostatita se manifesta printr-o serie de simptome, insa multe dintre acestea pot fi asociate si cu alte boli ale prostatei — adenomul de prostata , cancerul prostatic. De aceea, este important consultul urologic, care va determina daca manifestarile sunt specifice prostatitei sau au alta cauza.
Intrucat prostata este mai mare din cauza inflamatiei, aceasta apasa pe uretra si vezica, ceea ce inseamna ca pacientul are mai des nevoie la toaleta, chiar si in timpul noptii.
Inflamatia glandei prostata poate declansa si dureri in zona abdominala, mai ales in partea inferioara a acesteia, precum si in zona lombara. Daca este vorba despre o prostatita bacteriana, pot aparea si simptome specifice gripei precum febra, frisoanele, starea generala de rau.
Prezenta unei infectii bacteriene in sange, adica bacteriemia, poate fi o complicatie a prostatitei netratate corespunzator. Si inflamarea epididimului poate fi o consecinta a prostatitei persistete, netratate corespunzator. Calitatea spermei poate fi afectata de prostatita, de aceea infertilitatea este un pericol la care e expus pacientul care sufera de aceasta afectiune. Diagnosticarea prostatitei se face in urma excluderii altor afectiuni care au aceleasi manifestari — adenomul de prostata, cancerul de prostata.
In prima faza, medicul va face anamneza si examinarea fizica, apoi va continua cu o serie de teste si analize.
Tuseul rectal consta in examinarea manuala a prostatei, prin rect, facuta de catre medic cu degetul. Aceasta metoda de diagnosticare permite medicului sa observe daca prostata este marita, dar si daca exista formatiuni atipice la nivelul acesteia ori daca textura glandei este anormala. Tomografia computerizata poate fi facuta pentru ca medicul sa obtina imagini mai detaliate ale prostatei.
Antibioticele sunt folosite pentru tratarea prostatitei bacteriene. Daca simptomele sunt severe, pacientul poate avea nevoie de antibiotice administrate intravenos. Medicamentele alfa-blocante contribuie la relaxarea vezicii urinare si a muschilor dintre prostata si vezica urinara. Acest tratament amelioreaza simptomele neplacute.
Medicamentele antiinflamatoare pot ameliora, de asemenea, manifestarile prostatitei, indiferent de cauza acesteia. Pacientul care sufera de prostatita ar trebui sa isi adapteze stilul de viata, astfel incat sa amelioreze manifestarile acestei afectiuni. In primul rand, pacientul trebuie sa renunte pentru o perioada macar la echitatie si ciclism. Apoi, acesta ar trebui sa limiteze consumul de cofeina si pe cel de alcool. Si mancarurile picante ar trebui ocolite, intrucat acestea accentueaza simptomele neplacute precum disconfortul si usturimile la urinare.
Consumul de lichide ar trebui restrictionat seara, inainte de culcare, astfel incat pe timpul noptii sa nu apara nevoia frecventa de urinare. Totusi, in timpul zilei pacientul trebuie sa se hidrateze foarte bine, mai ales daca sufera de prostatita bacteriana si trebuie sa elimine bacteriile care se regasesc la nivelul tractului urinar.
S-a constatat ca oamenii castrati inainte de pubertate nu au probleme cu hipertrofia prostatei. Acest lucru ne arata ca sistemul hormonal are o implicatie importanta in problemele de prostata. La pubertate, la barbati are loc o rabufnire a secretiilor de testosteron. Cercetarile au aratat, totusi, ca testosteronul nu este vinovat de hipertrofia prostatei. Vinovatul real este o varianta a testosteronului numita ” Dihidrotestosteron „.
Aceasta substanta este sintetizata in corp cu ajutorul unei enzime numita „5-alpha reductase”. Dihidrotestosteronul este de asemenea suspectat de caderea parului, respectiv de chelie. Dihidrotestosteronul nu este implicat in cresterea muchilor, asa cum este testosteronul. Testosteronul, hormonul masculin este cel mai important hormon cu caracter anabolic in corp, cel care ajuta la cresterea in masa musculara si forta.
Spre dezavantajul culturistilor si halterofililor, acesta trece foarte usor in dihidrotestosteron, care nu mai are nici un rol in cresterea muschilor si pe deasupra creeaza si problemele de prostata amintite.
Singurul element care impiedica aceasta transformare a testosteronului in dihidrotestosteron este mineralul zinc. Iata de ce zincul asa de important pentru culturisti si nu numai pentru ei, el fiind implicat si in multe alte procese din organism. Zincul este un element vital pentru organism, asa cum de altfel este si cromul sub forma de chromium picolinate , implicat in GTF – insulin insulina ca factor de crestere.
Aceste minerale nu sunt doar simple suplimente, care stimuleaza cresterea in masa musculara si pierderea de grasime, de care ne putem lipsi oricand, daca le inlocuim cu alte suplimente. Ele sunt elemente vitale organismului, deoarece ele sunt implicate intr-o serie de procese din organism, practic organismul consuma zilnic din rezerele sale, obtinute din hrana, atat zincul cat si cromul. Un efort fizic foarte intens asa cum este in culturism, necesita o cantitate mai mare de zinc si crom.
Daca noi nu putem furniza prin alimentatie corpului cantitatea necesara de zinc si crom se vor produce dereglari, care in timp ne vor afecta negativ starea de sanatate un exemplu in acest sens este si inflamarea prostatei cu toate efectele ei. Hipertrofia prostatei poate fi cauza obstructiei urinare. Acest lucru poate crea probleme serioase, ca pietre si infectii la rinichi.
Complicatiile unei hipertrofii ale prostatei netratate, pot fi rar fatale asa cum au fost in cazul miliardarului american Howard Hughes. El a ignorat sau nu a tratat hipertrofia prostatei multi ani si acest lucru i-a creat o epuizare a rinichilor, care au fost cauza mortii lui la 71 de ani in Ciudat „Howard Hughes Medical Institut” a jucat un rol major in perfectarea dializei rinichilor, care ar fi putut salva viata lui Hughes.
Chiar daca hipertrofia prostatei determina probleme serioase, ea nu este cancer. Conditia care urmeaza este ca lobul din mijlocul prostatei sa creasca in marime pana cand va strangula uretra. Efectul este asemanator cu strangularea unui furtun cu apa.
In timp ce are loc strangularea, presiunea apei in furtun va creste. Un tratament standard va micsora aceasta presiune. Acest lucru se realizeaza prin operatia numita „transuretral resection of the prostat TURP „.
Aceasta operatie a avut o oarecare publicitate cu cativa ani in urma cand fostul presedinte SUA, Ronald Reagan a suferit o astfel de interventie chirurgicala. In au fost de operatii in SUA, fiind pe locul 2 ca numar de interventii chirurgicale, dupa cele de cataracta in SUA. Aceasta operatie se face cu anestezie totala sau spinala. Urologul introduce un instrument numit resectoscop in uretra. Acest instrument se termina cu un inel de sarma care prin intermediul curentului electric va arde excesul de material glandular, in timp ce exteriorul capsulei ramane intact.
Avantajul acesteia este ca mici cantitati din materialul prostatei poate fi studiat pentru a fi depistat daca este de natura canceroasa sau nu.
O alta metoda de tratament a hipertrofiei prostatei implica folosirea de medicamente care blocheaza secretia de hormon masculin. Dupa ce s-a cunoscut ca dihidrotestosteronul este responsabil de cresterea excesiva a prostatei si nu testosteronul, cercetatorii au cautat un medicament care sa inhibe dihidrotestosteronul si prin aceasta micsorarea prostatei. In iunie U. Comment se caractérisent les problèmes de prostate? Plusieurs problèmes peuvent affecter la prostate. Les plus fréquents sont : Quelles sont les causes des problèmes de prostate? Les symptômes les plus fréquents sont : Quelles sont les conséquences des problèmes de prostate?
Quelles sont les solutions en cas de problèmes de prostate? A lire aussi : Notre fiche sur le cancer de la prostate Ce qu’il faut savoir sur l’ hypertrophie bénigne de la prostate. À lire aussi : Ephelides : causes, symptômes et traitements lire la suite.
Adenom de prostata: cauze, simptome, complicatii, tratament | Prostaffect сumpără
Preventiv, toată viaţa, evitarea infecţiilor, răcelilor în zonă, viaţă sănătoasă fără exces de alcool şi tutun, „stoarcerea” prostatei prin viaţă sexuală frecventă. Mă amuză, la 67 de ani, reclama cu imaginea cutiei arătată celui care se grăbeşte la WC. I-aş arăta o poză cu o vulvă. Cine citeşte să nu o ia ca pe o glumă grobiană! Pacientul are acum 66 ani, Pacientul solicita medicamente, doctorul nu este de De ce apar probleme la prostata. Doctorul urolog recomanda in cazul de fata doar operatia prin metoda HIFU. D revine la doctorul oncolog, ptobleme refuza sa prostaata mai administreze medicamentatia. Multumesc frumos, astept detalii. Pacientul doreste ca pana in februarie cand face din nou injectia sa gaseasca un tratament naturist.
Dvs ce imi recomandati. Excelent articol,toti barbatii ar trebui sa-l citeasca,constituie un adevarat indrumar in urologie,un dictionar De ce apar probleme la prostata nimeni nu ar trebui sa se abata de la aceste minunate explicatii. Acest articol ar fi bine sa-l multipilice persoanele care detin internet si sa-l distribuie acelora care nu au. Felicitari domnule,Sofronie!!! Multumesc anticipat.
Adenomul de prostată: cauze, simptome, posibile complicații, diagnosticare și tratament
Adenomul de prostată, cunoscut și sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă, este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților. Aceasta prostaata în special după vârsta de de ani și împiedică buna funcționare problsme sistemului urinar. În unele cazuri poate provoca probleme ale vezicii, tractului De ce apar probleme la prostata și rinichilor. Află în cele ce urmează care sunt cauzele care duc la apariția adenomului de prostată, De ce apar probleme la prostata se manifestă și cum poate evolua în timp, dar și cum poate ka tratat. Prostata este un organ glandular și fibromuscular care face parte din sistemul reproducător al bărbaților. Aceasta are aspectul unei castane și poate cântări până la 28 de grame. Prostata înconjoară uretra prostxta are rolul de a produce cea mai mare parte a lichidului din materialul seminal.
Totuși, în cele mai multe cazuri, prostata se mărește și poate provoca disconfort la urinare, iar dacă nu este tratată la timp, poate provoca alte complicații. E important de menționat că prostata trece prin două cicluri de creștere. Prima etapă de creștere are loc în perioada pubertății, când prostata își dublează mărimea.