Ce este leziune nodulara hipoecogene omogena la prostata

Biopsiile multiple clasificata in 4 stadii clinice: stadiul 0 – leziunea limitata la epiderm fara carcinom in situ al sinului – stadiul 1 – leziune asociata cu carcinom ductal Diagnosticul diferential se face cu urmatoarele afectiuni: amiloidoza cutanata nodulara localizata, dermatita de contact, boala Bowen, eruptiile medicamentoase, melanomul malign, adenomul ductal mamelo. Ce este prostata? Ce functie are prostata? Unde este prostata? Ce probleme poate provoca prostata? prostată sau glanda prostatică este o gonadă masculină care produce o parte din materialul seminal. Secreția sa stimulează mobilitatea spermatozoizilor. Prostatul este în plus față de testicule la organele de reproducere masculine. 2/2/ · Prostata voluminoasa cu lob anterior marcat hipertrofic, cu amprentarea trigonului vezical si cu reducerea regiunii periferice la o fina lama ce este greu de apreciat. Mic nodul hipodens periferic stang, dar care nu prezinta restrictie in secventele de difuzie, facand mai putin probabil diagnosticul de neo prostatic (necesita biopsie).

12/4/ · Rinichi stang prezinta o leziune chistica de aprox. 1, cm la polul inferior. Vezica urinara cu pereti integri, contururi regulate, umplere omogena. Prostata cu dimensiuni de aprox 3, 5/4, 8 cm structura usor neomogena. Fara mase dense cu caracter tumoral la nivelul regiunii pelvine. Fara adenopatii subdiafragmatice.

Ce este leziune nodulara hipoecogene omogena la prostata

Cu un RMN la coloana in noiembrie din care nu a aparut nimic, apoi un CT abdomen in 07 decembrie care a sugerat probleme la pancreas. Pprezinta la nivelul parenchimului o multitudine de Ce este leziune nodulara hipoecogene omogena la prostata nodulare hipoecogene Cea mai mare de8mm in lob dr si de 6 si 10mm in lob stg Se observa o hipervasculrizatie la nivelul ambilor lobi tiroidieni. Am rezultatul unei ecografii care este a tatalui meu si as vrea sa aflu cat mai multe detalii despre ce inseamna. Cancer pulmonar – tratament in continuare? STEFANELA trimitemi o adresa de mail si iti trimit cateva date legate de aceste metode de distrugere a tumorilor, adresa de spital unde se fac si alte date utile in aceasta lupta. Concluzii:Gusa Ce este leziune nodulara hipoecogene omogena la prostata GR. Prostata nodupara relativ omogena. Am descoperit la un ct anul trecut. Un raspuns va rog Este o propunere acoperitoare, cu siguranta.

Nodul tiroidian Din Comunitate Mi-am facut de curand mai multe echografii. Am facut colonoscopie si irigografie analizele iesind bine. Majoritatea limfoamelor omotena sunt cu celule T, mai ales pe seama unei afecțiuni numite mycosis fungoides. Am facut ecograf abdominal in data de
Leziuni macroscopice si microscopice in TBC. 1) Leziune nodulara (circumscrisa) a) granulatiile miliare = leziuni mici asemanatoare boabelor de mei, mm, cenusii, translucide pana spre alb mat (cand apare necroza de cazeificare); in stadiile recente au consistenta ferma ce scade dupa cazeificare; diseminarea miliara poate fi limitata la plamani. Exista o multime de afectiuni ale acestui organ, printre care cancer la ficat, ciroza, hepatita de diferite tipuri, infectie cauzata de praziti sau insuficienta hepatica, care poate fi acuta sau cronica. Pentru a afla de ce afectiune suferi vei fi supus unor teste de sange si, In urma unei ecografii de abdomen,au iesit urmatoarele la ficat: Doua formatiuni hiperecogene,adiacente cu diametre de 1,8/1,4 cm,respectiv 1,8/1,3 cm,situate in segmentul vII,care presteaza la diagnostic diferential intre hemangioame si alte procese inlocuitoare de prostatita.adonisfarm.ro regulat,fara dilatatii CBIH. zona fasciculată (secretă glucocorticoizi, printre care şi cortizolul, hormon care este indispensabil vieţii, contribuind la gluconeogeneză, adică la formarea glucozei din proteine, fiind un hormon care intervine în adaptarea organismului la stresurile de lungă durată) şi.

Leziuni macroscopice si microscopice in TBC

Aici e locul unde aflați răspunsul. Conform studiilor efectuate până în prezent, tuberculoza este cea mai frecvent întâlnită boală infecto-contagioasă în populație, deşi Din această cauză este foarte importantă administrarea tratamentului corespunzător în cazul tuturor persoanelor ale căror orostata sexuali au fost diagnosticați cu sifilis. Noduli tiroidieni Din Comunitate Azi m-i s-a descoperit un nodul Ce este leziune nodulara hipoecogene omogena la prostata de 2cm ,o formatiune sferica hipecogena ,inomogena sonic,cu halou hipoecogen,foarte bine vascularizata. Pacientii cu afectare pulmonara au de asemenea un prognostic negativ. Hemangioamele hepatice pot a Tratamentul chirurgical este diferit in functie

Va multumesc anticipat pentru ajutor! Acesta este diagnosticul- ,,eco tiroidian, L. Poate fi vorba de cancer? Umflatura si durere in spate, mai puternica in sezut si culcat.

Ecografie: „subscapular drept in profunzimea tesutului moale o imagine nodulara hipoecogena de 1. Formatiunea este mobila pe plan profund cat si superficial si sensibil dureros la examinare. Subscapular stg imag.
In axila dr In urma unei ecografii abdominale au rezultat urmatoarele:ficat Ls8,6cm,Ld14,3 cm neomogen ecogen difuz in segmentele4,6 si 5 macronoduli hiperecogeni cu contur hipoecogen diametrul6,4;6,9;5,7cm. As dori si eu va rog o interpretare. Am un nodul tiroidian care s-a transformat in chist si de o luna mi-a aparut un nodul la sanul stang. Am fost la consult si mi-am facut mai multe ecografii,dar din nu mi s-a dat un tratament. Am inteles ca este vorba de tulburari hormonale. As vrea sa fac ceva,sa iau un tratament,sa fac alte analize. Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in continuare. Buna ziua, Am 45 ani,in ultimul an nu am mai avut menstruatie aproape de loc.

Aproximativ de o luna am o durere in sanul stang,am fost la mamografie si ecografie de san,iar rezultatele sunt urmatoarele: Sani cu structura heterogen densa,fara densitati nodulare,fara distorsiuni arhitecturale,fara microcalcifieri suspecte.
Ganglion axillar drt ovalari,cu continut grasos ,cu aspect inflamator nespecific. Ecografia nu evidentiaza leziuni focale in drt. Problema mea este ca in sanul stang simt o durere permanenta,suportabila dar si durere in burta bilateral ,probabil de la ovare. Va rog sa imi spuneti daca este cazul sa imi fac probleme sau daca aceste simptome sunt normale la La controlul anual de sanatate, am facut ecografie de tiroida si zone laterocervicale. S-au descoperit diversi noduli tiroidieni, bilaterali cel mai mare drept cu aspect ecografic incert, cu contur posterior imprecis delimitat, cu halou hipoecogen la niv conturului anterior si calcificari mici in interior. Concluzia se pare ca ar fi ca nu e chiar de ingrijorat aceasta gusa polinodulara.

Imi e frica de Am un nodul tiroidian din care s-a transformat in chist si in mi-a aparut un nodul la sanul stang.
Am inteles ca acesti noduli se datoreaza dereglarilor hormonale. Dupa 6 luni,la consult s-a observat o reducere in Sunt Crista, am 24 de ani si am o incomoditate doar a unui nodul la nivelul drept. Conform ecografiei mi s-au depistat doi noduli la sinul drept. Ganglionii limfatici axilari-forma si structura neschimbata Vascularizarea la Doppler color- aspect normal. Ma puteti ajuta va rog inteleg mai bine aceste analize, cit e de grav si ce masuri as putea lua mai departe?
Daca as putea indeparta ce métode exista si pot sa aplic in cazul meu? Va multumesc anticipat. Mi-am facut de curand mai multe echografii. As vrea sa va intreb daca medicul endocrinolog in baza unei echografii tiroidiene considera ca exista o suspiciune de cancer tiroidian,ce analize pot sa-mi fac in afara de biopsie?

As mai vrea sa va intreb ce reprezinta microcalcificarile? In urma cu o luna mi-am facut si calcitonina si o aveam mai mica de 3. Ce analize mai pot face pentru a putea sti concret daca acest nodul pe care il am din a devenit malign sau e pe cale sa devina malign?
Va multumesc. Am fost diagnosticata cu cancer la san si am fost programata pentru operatie, nu exista alta varianta? Noduli tiroidieni Din Comunitate Azi m-i s-a descoperit un nodul tiroidian de 2cm ,o formatiune sferica hipecogena ,inomogena sonic,cu halou hipoecogen,foarte bine vascularizata. Basedow Din Comunitate buna ziua am facut ecograf pt tiroda rez;Tiroida contur net, mobilitate pastrata la deglutitie. Interpretare ecografie san bilateral Din Comunitate Buna ziua! Interpretare ecografie mamara Din Comunitate Buna ziua, Astazi am facut o ecografie mamara in urma careia au fost gasiti, la ambii sani, mai multi noduli – formatiune nodulara hipoecogena.
Motiv de ingrijorare?

Din Comunitate Sanul stang – cu ecostructura predominant adipoasa, heterogena, prezinta in cadranul supero-extern o formatiune nodulara hipoecogena imprecis delimitata, cu diametreul de Imi puteti oferii detalii cu privire la rezultatul ecografiei mamare? Asa trebuie sa fie un ficat, hiperecogen?? Va multimesc Iulia [continuare]. In urma unei ecografii facute la ficat au rezultat urmatoarele date: dimensiuni usor crescute, diam.
As dori si o interpretare din partea dumneavoastra, medicul ecografist fiind foarte laconic „ar putea fi vorba de o hepatita cronica”. Va multumesc anticipat. Mi sa facut un ecograf general iar pe ficat mi s-au descoperit trei noduli hiperecogeni,localizati insegmentul7 LDH sugestiv pentru hemangioame hepatice,ce este de facut si daca este grav?

Am fost diagnosicata cu trei noduli hiperecogeni localizati in segmentul 7 LDH sugestivpentru hemangioame hepatice la ficat.
Am fost programata pentru analizele medicale tocmai in decembrie si nu stu ce am de facut pana atunci,iar dr defam a spus ca sa stau linistita ca nu e nimic grav ,dar eu ma simt rau si va rog sa imi spuneti ce e de facutVa multmesc! In urma unei ecografii abdominale au rezultat urmatoarele:ficat Ls8,6cm,Ld14,3 cm neomogen ecogen difuz in segmentele4,6 si 5 macronoduli hiperecogeni cu contur hipoecogen diametrul6,4;6,9;5,7cm. As dori si eu va rog o interpretare.
Va multumesc! Alte simptome: Buna ziua! Am rezultatul unei ecografii care este a tatalui meu si as vrea sa aflu cat mai multe detalii despre ce inseamna. Am facut ecograf abdominal in data de Ficat: dimensiuni crescute, diam.

Colecist: mult alungit, mult destins, pereti grosi, fara calculi. Cai biliare: nedilatate Pancreas: hiperecogen, dimensiuni normale. Mentionez ca am Diabet tip 2, din anul , tratament oral. Ca urmare a ecografiei abdominale mi s-a recomandat ca tratament: Hepaid forte 90 si Panzcebil.
Va rog sa imi dati un sfat de ce mi-au aparut aceste dureri si ce Buna seara! Ecografia arata ca am un ficat hiperecogen , colecist cu pereti de 5 mm,litiazic. V-as ruga sa-mi spuneti ce conduita sa adopt si daca este o legatura intre modificarea electroforezei si tratamentul urmat sau starea colecistului Mentionez ca in general ma simt bine, ma doare uneori in partea dreapta sub coasta dar suportabil si am uneori dureri de cap!
Urmez de cateva zile un tratament cu Sylimarin mg. Va multumesc anticipat [continuare]. Ficat normal,ecostructura discret heterogenia,micronodular. Daca stie cineva sa ma lamureasca si pe mine mai bine despre ce este vorba pt ca acest rezultat ma ingrijoreaza rau!

Astept raspunsul vostru. Multumesc [continuare].
As dori sa stiu cum se interpreteaza un examen ecografic Multumesc, [continuare]. Am facut echografie abdominala si am urmatoarele rezultate Ficat de tip parenchimatos microgranular cu ecogenitate crescuta,Suprahepatice normale cu variatii de calibru inspir expir VP comuna si confluentul venos drept si stang vizibile la nivelul hilului de calibru normal VP in hil 11mm coledoc 4mm Colecist alungit ,hipoton nelocuit Pancreas cu ecostructura si dimensiuni normale Splina normala Rinichi drept si stang ecostructura si dimensiuni normale Vezica urinara in semirepletie Retroperitoneul liber Va rog tare mult sami explicati ce inseamna am ceva cu ficatul va multumesc anticipat adresa de email [email protected] [continuare].
Am facut analizele si.. Va rog frumos sa imi spuneti daca trebuie sa cer ajutorul unui oncolog de aici din Braila sau trebuie la alta sectie. V-am scris ca la ecograf mi s-a spus ca pe ficat sunt trei noduli hiperecogeni sugestiv pentru hemangioame hepatice. Va multumesc pentru intelegere. R drept cu sinus mai neomogen corticala subtiata.

R stang cu sinus neomogen. V u cu perete usor ingrosat si hiperecogen. Uter in AVFmai ecogen cu endometru difuz ingrosat anexa dr neomogena. Va rog sa imi spuneti daca este normal la un copil de 12 ani sa aive scaune pe zi , tari ca si consistenta , culoare normala , fara miros deosebit. Suntem inca sub tratament esofagita, stomac lenes si reflux biliar si probabil mai dureaza pana se normalizeaza situatia. Va intreb deoarece la control trebuie sa mergem pe 23 iunie si mi se pare o vesnicie pana atunci.
Si as mai avea o rugaminte. Daca puteti sa imi explicati de ce din 4 ecografe facute la 4 medici 2 in Buzau , 2 in Bucuresti nu a iesit acelasi lucru, sau mai exact la una singura rezultatul a fost : ficat cu spatii periportale hiperecogene, CBIH – Nu stiu sigur – medelofate , nedelofate? Vp 7 mm, VB fara calculi, ambii rinichi cu ectazie caliceala.

La celelalte mi s-a spus verbal ca totul e ok intrucat eram internata in spital cu fetita nu mi s-a dat un rezultat scris al ecografiilor facute, dar la iesirea din spitalul Judetean Buzau , la a doua ecografie mi-a iesit ce v-am scris mai sus scrie pe Contur regulat,fara dilatatii CBIH.
Va rog mult sa mi raspundeti,ce ar putea fi,este cumva cancer? Va rog spuneti-mi la ce medic specialist trebuie sa apelez ca doctorul de familie spune ca totul este ok dar eu nu ma simt bine sunt tot mai obosita si am senzatii de voma. Buna ziua. Am fost ieri la ecograf si mi-a spus ca am prostata simetrica, dimensiune 4×3,8×5 cm si volum 45 ml. Va rog sa imi spuneti ce inseamna?

Cancer la prostata – monitorizare activa sau prostatectomie imediata? | Forum despre Cancer

Cancer la prostata – monitorizare activa sau prostatectomie imediata? Secțiunea: Cancerul de prostata. Membru din Subiecte: 1 Comentarii: Ma intrebam daca monitorizarea activa teste PSA periodice si lezlune anuale este o solutie in cazul lui, avand in vedere specificul de evolutie lenta a bolii?? Cat de mari, ar fi Ce este leziune nodulara hipoecogene omogena la prostata daca alege asta in locul hipeocogene imediate? Are si alte optiuni realiste? Tata nu a prezentat niciun simptom specific prostatei pana acum. Totul a pornit de la niste analize de sange.

Multumesc anticipat pentru raspuns. Prostata moderat marita cu elevarea planseului vezical. Rinichi drept hupoecogene forma si dimensiuni normale. Iulie operatie de urgenta hernie de disc coloana vertebrala. Fara trimitere fragmente la biopsie. Iulie – scintigrafie osoasa care cu a relevat ca nu exista metastazari osoase.

Leziuni macroscopice si microscopice in TBC

Membru din Subiecte: 0 Comentarii: 4. Buna seara! Bunicul meu in varsta de 74 Ce este leziune nodulara hipoecogene omogena la prostata ani a mers la urolog in luna iune cu polakiurie dar nu predominant nocturna si disurie. Medicul i-a facut doar tuseu rectal fara ecografie si i-a zis ca are o prostata globuloasa si l-a convins sa faca tratament cu DUODART cu toate ca mai intai i-a povestit de punctia biopsica, propunere care i s-a parut traumatizanta. Dupa aproape 2 luni de tratament simptomele nu s-au remis, s-a intors la medic, care Ce este leziune nodulara hipoecogene omogena la prostata ca el nu urina frecvent noaptea ci ziua si cu jena la urinare, s-a gandit sa ii faca si ecografia a carei cocluzie a fost ca simptomele erau mai mult de la o litiaza vezicala si l-a indrumat la Spitalul Panduri de urgenta unde a si fost operat laparoscopic si de litiaza si de adenom de prostata. Medicul urolog de la Panduri ne-a recomandat sa mergem la oncologie sa primim tratamentul. Medicul oncolog ne-a trimis la tomograf pt abdomen si pelvis al carui rezultat este: Ficat cu structura si iodofile omogena fara procese inlocuitoare de spatiu. Pancreas, splina, glande suprarenale si rinichi drept fara modificari atipice.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?