Carcinom prostata operat se incadreaza in grad de handicap

Dacă dosarul este complet, se întocmeşte raportul de evaluare complexă cu propunerea de încadrare într-un grad de handicap şi se comunică persoanei în cauză data la care acesta urmează să se prezinte în vederea evaluării. În cazul unui dosar incomplet, se solicită completarea dosarului cu documentele care mai sunt necesare. În cazul persoanelor nedeplasabile, în baza scrisorii medicale şi a anchetei sociale, evaluarea complexă se, Solicitantul este chemat la evaluare, iar în cazul în care bolnavul nu se poate deplasa, reprezentanții serviciului de evaluare se deplasează la domiciliu. Serviciul înaintează o propunere comisiei de expertiză, care are ca președinte un medic, care decide încadrarea într-un grad de handicap. INCADRAREA IN GRAD DE HANDICAP. aprilie 3, la am | Postat in LEGI SPECIALE, Proiecte IHTIS | 24 comentarii. Orice persoana fizica sau juridica interesata de modalitatea de incadrare in grad de handicap poate obtine informatiile dorite de la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Concret, noul ordin prevede încadrarea într-un grad de handicap persoanele diagnosticate cu hemipareză/hemiplegie care necesită sprijin parţial sau permanent din partea altei persoane pentru desfăşurarea activităţilor zilnice (de îngrijire personală, de aprovizionare, de administrare a medicamentelor etc.), conform anchetei sociale anexate la dosar“, este precizat în comunicatul de presă.

Carcinom prostata operat se incadreaza in grad de handicap

Buna seara am si eu o rugaminte la dumneavoastra daca ma puteti ajuta cu o informatie, Am imdemnizatie de handicap gr 2 accentuat permanent, si am 5 hhandicap lucratiacum nu mai lucrez si as vrea sa stiu daca pot sa ma pensionez de boala am 35 de ani. E de strigat la cer cu de lei. Va rog frumos sa imi spuneti daca ma pot pensiona la limita de varsta, la 50 de ani acum am 49cu un stagiu minim de cotizare. Cu stima si consideratie. Incqdreaza gradului i de invaliditate miha Buna ziua. Ultimele discuții Ultimele răspunsuri. Poate beneficia de pensie de handicap? Multumesc mult. Buna ziua, am 35 ani si in am fost diagnosticata cu adenocarcinom de grad 1 Carcinom prostata operat se incadreaza in grad de handicap si am suferit o interventie chirurgicade de histerectomie totala cu anexectomie bilaterala. Fratele meu are un picior amputat.

Răspunde la întrebări și fă-te cunoscut. Limitați consumul de fructe!
Dosarul persoanei care a solicitat incadrarea in grad si tip de handicap si raportul de evaluare complexa se inainteaza secretariatului comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, care le inregistreaza in registrul propriu de evidenta si care asigura transmiterea acestora comisiei de evaluare, in vederea stabilirii incadrarii/ neincadrarii in grad si tip de handicap. Operatia pentru adenomul de prostata urmareste doar indepartarea partii crescute (centrale) a prostatei. Dupa aceasta interventie ramane pe loc partea periferica a prostatei (de unde se dezvolta cancerul) de aceea pacientul trebuie urmarit ulterior. In ce stadiu se opereaza adenomul de prostata, ce investigatii sunt necesare inainte de operatie? Dr. Dorin Claici: Pentru a decide interventia chirurgicala in adenomul de prostata este nevoie de un consult de specialitate. Pentru mine semnul cel mai important este greutatea la urinare si scaderea in forta a jetului urinar asa numita disurie.

Mama mea beneficiaza de un certificat de handicap cu grad de handicap grav, cod boala F30, G20, I63 cu asistent personalsi si a optat pentru indemnizatie, dar Primaria prostatita.adonisfarm.roi prostatita.adonisfarm.ro pe raza careia locuieste i-a solicitat prostatita.adonisfarm.ro introdus actiune la Judecatoria Pitesti dar se tot amana si nici pana in prezent nu beneficiaza de.

INCADRAREA IN GRAD DE HANDICAP | Blogul Asociatiei IHTIS Romania

Din nou va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Comment by Pavlof Veronica — octombrie 24, Creează gratuit un sit web sau un blog la WordPress. Apoi asteptati decizia, apoi cuponul cu banii. Va rog sa mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a obtine grad I de invaliditate mai precis care sunt Mai multe din această categorie: « Expoziţie de maşini de colecţie, în Galaţi. Interimatul la Ministerul Sănătăţii, preluat de Florin Sau are drept ptr ceva pensie.

Care sunt tipurile de handicap? Care sunt gradele de handicap? Gradele de handicap sunt: usor, mediu, accentuat si grav. Ce puteti face daca nu sunteti de acord cu gradul de handicap care vi s-a acordat? In termen de 30 de zile de la data comunicarii puteti depune contestatie la secretariatul comisiei, care va fi transmisa impreuna cu copia dosarului persoanei in cauza Comisiei Superioare de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.

Registrul de contestatii este gestionat de care Secretariatul comisiei de evaluare. Cum puteti beneficia de prestatiile sociale acordate prin lege? Persoana care a obtinut certificatul de incadrare intr-un grad de handicap se va adresa Compartimentului de evidenta persoane adulte cu handicap, plata prestatii sociale si monitorizare servicii sociale in vederea intocmirii dosarului pentru acordarea de prestatii sociale. Persoanele care au obtinut certificatul cu gadul accentuat sau grav sunt indrumate pentru intocmirea unui dosar in vederea eliberarii legitimatiei de transport urban, bilete auto si CFR. Feed RSS pentru acest articol. TrackBack URI.
Un articol foarte bun care lamureste majoritatea aspectelor legate de subiect. Chiar era nevoie de un loc unde sa se centralizeze informatiile despre drepturile si obligatiile persoanelor cu handicap si acest blog tocmai asta face printre altele. Stiu cat efort a costat scrierea fiecarui rand si eu personal apreciez ceea ce faci si ma bucur de fiecare articol nou. Comment by Adina MusicLover — aprilie 4, Da , dar cand ajungi acolo te papa lupii.

Presedinta si cu membrii comisiei ies la 40 min. Eu,cu cancer maling gradul 3 in regim de chimioterapie nu beneficiez de nici un grad de handicap. Eu le invit pe cucoanele alea care nici nu stiu ce-i cu ele ,sa vina sa stea trei-patru zile sa faca si ele citostatice si injectiile dupa si sa vada cum e. Atunci vor fi mai atente la hartiile pe care le ducem.
Comment by nina — aprilie 25, Sesizati respectiva problema si, treptat, lucrurile se vor schimba…. Comment by Administrator — aprilie 25, Doresc un răspuns de la o persoana care știe la ce grad de handicap se încadrează cineva care are următorul diagnostic: Stenoza canal medular operat 4suruburi,2bare si un inel între vertebre. Noduli tiroidieni operați. Noduli care au apărut pe bucățică de tiroida rămasă. Va rog sa-mi trimite-ți un răspuns. Va multumesc. Stana Raiescu.

Comment by Raiescu Stana Paraschiva — aprilie 16, Raiescu Stana Paraschiva — Incadrarea în grad de handicap se realizeaza în raport de existenta si intensitatea tulburarilor de postura, locomotorii, respiratorii si motorii — conform criteriilor stabilite în afectarea structurilor respective.
Doar Comisia de Expertiza va poate oferi raspunsul dorit. Comment by Administrator — aprilie 17, Comment by Administrator — august 6, Daca persoana care urmeaza sa solicite incadrarea in grad de handicap nu realizeaza nici un venit, ce fel de adeverinta trebuie sa prezinte? Comment by Claudia szabo — august 6, Am aputatie degetele la mana dreapta,si probleme psihice de la accident. Am gradul 3 de handicap. Credeti ca pot opta si pentru o pensie sociala? Comment by Pavlof Veronica — octombrie 24, Comment by Administrator — octombrie 26, Comment by Administrator — noiembrie 6, Tatal meu este diagnosticat cu fibroza pulmonara; boala este destul de avansata, avand deja nevoie de concentrator de oxigen acasa.

Imi puteti spune daca poate solicita incadrarea in grad de handicap? Comment by Maioru Cosmin — ianuarie 6, Maioru Cosmin — Afectiuni respiratorii. Se considera afectiuni respiratorii cu handicap respirator acele forme de boli dobandite in copilarie-adolescenta, care determina tulburari functionale permanente sau care risca sa devina permanente de exemplu: astmul bronsic infantil-juvenil, forme accentuate si severe; anomalii congenitale cu insuficienta respiratorie cronica accentuata sau grava; agenezie pulmonara partiala, fibroza pulmonara difuza cu V max.
Comment by Administrator — ianuarie 8, In prezent, este imobilizata la pat, cu imposibilitatea de a se ridica in pozitie ortostatica decat cu sprijin, imposibilitatea de a se deplasa independent , dezechilibru, pierderea orientarii, iar cu sprijin bilateral, doar pe distante scurte maxim cativa m , inima intrand in fibrilatie paroxistica si iminenta crizei de angina. In aceste conditii, necesita supraveghere si insotire permanenta, cu atat mai mult , cu cat, in urma acestui al doilea AVC repetitiv , face atacuri de panica.

In prezent, am angajat , pe banii mei , o femeie care sa stea cu ea , pe durata plecarii mele la serviciu. Domnul doctor din comisia din Buzau a spus ca nu am dreptul se poate asa ceva? Buna ziua, In cazul in care esti pensiunar de grad 1 cu insotitor, mai poti beneficia si de indemnizatia de handicap cumulativ?
Buna ziua, Am pe cineva in familie care are certificat gradul 2 cu ceea ce presupune asta , are handicap din copilarie, scrizofrenie si retard mintal, e obeza si nu prea are cine sa aibe grija de ea, merg la 2 luni cu ea la psihiatru si in fiecare an la comisie nu se poate face ceva permanent pentru ea? Nu se poate descurca singura. In starea in care e acum ar trebui supravegheata permanent. Ce pot face pentru ea? Va duceti la primarie sa vina cineva pentru ancheta sociala si ve-ti primi indemnizatie de insotitor peste de lei.

Buna ziua, va rog sa-mi rasundeti la subiect daca exista un raspuns binevoitor si clar la ceea ce am eu de adaugat.
Vreau sa stiu care este legea care sustine ca pensia de handicap se primeste in urma unor acte doveditoare dobandirii handicapului la o anumita varsta, si mai sigur varsta de debut minima inscrisa in evidenta istoricului medical. Si care este aceasta? Pentru ca sunt cazuri de pacienti care nu isi primesc drepturile de handicap tocmai lipsei acestor documente. Adica, pe scurt, din cauza afectiunilor inconstiente se amana consultul pana trece de varsta prestabilita, ca mai apoi sa nu existe dovezi palpabile ca a dobandit in timp, handicapul cu pricina.
Dar el exista. Buna ziua soacra mea in vârstă de 74 ani face dializa de 3 ori pe saptamana poate primi pensie de handicap. Toti bolnavii dializati primesc.

Buna seara,as dori sa va intreb. Mama mea are o pensie de handicap grav gradul 1,as vrea sa stiu daca e scutita total de la plata impozitului pe cladire si teren la camp,si de ce scutiri mai are dreptul. Buna seara, As dori si eu un raspuns ,Am o fata cu handicap gradul 1 ne recuperabil virsta 23 ani au scoso la pensie cu suma de lei si mai ia si sotia ca insotitor lei vreau sa stiu daca sint scutit de impozit la locuinta ,teren.
Am fost la primarie sa vad daca sint scutit de tacxe si doamnele de acolo mi-au spus ca nu deoarece e adult si de tacxe benificieaza doar copiii as dori sa imi spuneti cu cine as putea vb. Este scutita partial la impozit pe cladiri persoanele cu handicap accentuat si grav , daca imobilul este pe numele persoane cu handicap sau coproprietar. Vreau un raspuns cat mai urgent deoarece pe Va rog din suflet sa mă ajutați cu ceva că nu știu unde să mai apelez. Am o pensie de 39 lei sunt operat de inima pe cord deschis și valve schimbate. Nu mă pot descurca cu pensia aceasta nimeni nu mă angajează din cauza boli.

Ce trebuie să fac? As dori sa stiu un om care s dobandit o boala din cauza profesiei si nu este inclusa in randul bolilor profesionale poate primi pensie de handicap?
Boli coloana si neurologice. Astept raspuns urgent pt ca mi-su taiat pesia de invaliditate. Buna seara, am si EU Un crate 38 de ani cu handicap gradual 2 si primeste doar a ea indemnizatia de Lei as vrea sa stiu LA ce fel de pensie se poate incadra El este din masters bolnav nu are nick o zi de munca VA multumesc. Buna ziua. Mama are 86 de ani cu fractura col femural drept garden IV , nr. Recomandarile medicului la externare sa nu calce pe piciorul operat 6 saptamani de la operatie, este foarte slabita si cum vad eu nu va calca pe picior sa mearga macar la toaleta niciodata, Are pensie de urmas lei, are dreptul la pensie de handicap si la indemnizatie de insotitor?

De unde sa incep demersurile, mentionez ca avem domiciliul in com. Floresti jud ClujCu respect. Mă numesc Elisaveta Popa sant am pesie de boală gradul 3 operați hernie disc L5 Operată de fiere tensiune.. Buna seara! M-am nascut cu displazie congenitala de sold unilaterala si sunt operat de 5 ori de la varsta de 2 luni pana la varsta de 5 ani.
Tin sa mentionez ca eu schiopatez, si am dureri frecvente, care ma impiedica sa muncesc. Parintii mei au decedat si am pana septembrie pensie de urmas. As putea sa iau pensia de urmas in continuare pana ma voi angaja? Certificat de handicap aveti? Aveti dreptul la indemnizatie de handicap si pensie de boala chiar daca nu ati lucrat.

As dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru obtinerea pensiei pe caz de boala, deoarece in urma cu ani am incercat sa fac un contract de asigurare cu casa judeteana de pensii pentru ca prietena mea sa se poata pensiona pe caz de boala; am fost refuzati, mintiti, ni s-a zis ca daca este in gradul 1 de handicap nu are dreptul la pensie si nici dreptul sa incheie contract de asigurare, ca ei au o prevedere interna care ne interzice; prietena mea este incadrata in gradul 1 de handicap, nevazatori avand cataracta congenitala la ambii ochi, etc.
Bună nu sunt lamurit la ce se plange toată lumea, că ii se taie pensiile, și eu sunt și pensionat in capacitate de muncă în gradul 1 și handicap grav, cu diagnosticul de Tetrapareza Spastica, status după Poliradiculonevrita, Encefalopatie Sechelara,Incontinenta urinară, Cefalee Cronică. Am ieșiri din anul și mă internez tot din 3 in 3 luni, și in prezent,pentru a menține boala de care sufăr și in prezent.

De fiecare data când merg la comisie expertiza văd oamenii o grămadă, dar numai cu referate in mână, sănătoși rosi la față, și se miră de ce se taie atâtea pensii,dar nu se pun in locul bolnavilor care sunt in trade văr, nu ii înțeleg eu pe cel puțin la ce nu se pun in locul nostru,la acei care suferă in trade vâr, care se bucură de pensile bolnavilor care suferă, eu ii rog la acei care vor să își facă o pensie de boală, sau handicap să se pună in locul nostru,că iau drepturile oamenilor bolnavii.
Eu vă doresc la acei bolnavii multa sănătate, și la acei sănătoși să meargă la servici,și să nu ieie drepturile la persoanele care sunt bolnave și suferă. Spuneti va rog mult!? Multumesc foarte mult pentru atentie anticipat. Sunt o persoană bolnava de epilepsie de la vârsta de 2 ani vreau sa știu dacă pot lua pensie pe caz de boala în loc de indemnizația care o am acum am grad accentuat permanent.
Am lucrat și 2 ani care le am pe cartea de muncă iar acești 2 ani au fost un calvar pentru mine ca lucram la risc îmi riscam viața ca sa pot supraviețui.

Toate persoanele cu handicap grav sau accentuat au dreptul pe langa indemnizatia de handicap si la pensie de boala chiar daca nu au lucrat nici macar o zi in viata lor. Am citit comentariile si intrebarile voastre. Am citit cautand si eu un raspuns, fiindca medicii mi-au sugerat pensionarea pe caz de boala si cautam mai multe informatii …Dar ce-am gasit m-a intristat teribil… Problema mea nu ma mai doare , dar ma doare durerea voastra si ma cutremura nesimtirea statului roman , care in ticalosia lui nu vrea sa cheltuie bani cu cei napastuiti de soarta… care din pacate s-au nascut pe taramul asta numit Romania.
Pensie caz de boala sufar de 8 ani cu inima ,am 25 de ani vechime si momentan numai lucrez sa terminat si somajul,ma pot pensiona in caz de boala? Buna ziua EU o am pe soacra mea cu dementia frontal as putea sa IAU pensie de handicap daca ea are pensia ei? As dori sa o duc LA un azil cu pensia ei si cu pensia daca se incadreaza LA vreun grad. Am un nepot in virsta de 27 de ani din are certificat de handicap gradul 2 accentuat cu diagnosticul retard mental plus inca diagnostice la care nu inteleg scrisul.

Problema este ca boala sa cam agravat si trebuie permanant supravegheat asta insemnind ca trebuie incadrat la grad1 cu insotitor. Ce trebuie sa fac si unde sa ma adresez? Trebuie sa cereti reavaluare la comisia de handicap pe motivul agravari boli, dar dovedit cu acte medicale. Adica inainte sa cereti reevaluare sa mergeti la un medic specialist sa explicati situatia sa va dea un referat concludent iar cu acela cereti reevaluarea pacientului la comisia de handicap. As dori și eu sa mă interesez. As dori sa va întreb dacă mă pot angaja și eu cu acte în regula. Va mulțumesc. Buna ziua, am 23 de ani si am fost diagnosticata acum 3 ani cu Sindrom Overlep: Sclerodermie sistematica si Polimiozita, si cu Poliartrita reumatoida.
Voiam sa stiu daca ma incadrez sa primesc o pensie sau un ajutor social ceva. Buna, Am 54 de ani in perioada oct. Din pina in prezent am lucrat cotizind la pensie 24 ani si ceva luni din care am pe cartea de munca 11 ani gr.

II de munca ma pot pensiona mai devreme cu 10 ani datorita handicapului preexixtent cotizarii…???? Cum este incadrat gr. II de handicap acum ca nu prea am gasit grav, accentuat sau mediu Multumesc! Am un frate cu handicap pshihic de gradul 2 ,unde pot sa ma adresez pt un ajutor sa ii repar casa ,eu ca sora il ajut ,dar nu am posibilitate financiara!
Mai poti sa-i faci o pensie de boala cu referat de la psihiatrie apoi mergi la Comisia de expertiza unde dupa ceva timp va da Certificat de incadrare in handicap, faceti copie dupa CI cartea de identitate si adeverinta de somaj de la AJOFM ca a luat somaj cu perioada si mergeti la Casa de pensii cu dosarul Marti sau Joi au program ptr depunere dosare. Apoi asteptati decizia, apoi cuponul cu banii. Va primi sper Buna ziua, Ajutati-ma va rog cu un raspuns, daca cineva a mai intampinat aceasta problema.

Tatal meu are 86 de ani. Ia tratament de Parkinson de 7 ani. Din cauza medicamentelor, in speta Isicom a avut numeroase episoade halucinogene… Am apelat si la in psihiatru… De pe data de 1 decembrie nu mai merge, nu mai vorbeste clar!
Va rugam frumos, sa ne spuneti daca s-ar incadra pentru obtinerea unui insotitor angajat cu contract de manca! Va multumim! Ramanand singur a devenit pericol pt cei din jur. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ce pot face si ce acte mi-ar trebui ca cineva sa fie insotitorul lui permanent. Va multumesc frumos pt raspuns …. Buna ziua! Mama mea are 92 ani, este veteran de razboi si beneficiaza de pensie de urmas.
Acum sufera de dementa mixta. In urma unui CT in anul a fost depistata cu atrofie corticala difuza si a urmat un tratament recomandat de medicul neurolog. Pana anul trecut nu necesita supraveghere permanenta dar acum situatia s-a inrautatit. Are zile mai bune si zile in care nu te poti intelege cu ea. Am luat-o din casa dumneaei si am adus-o la mine, in alt judet.
Nu am posibilitatea de a o gazdui pe termen lung avand in vedere lipsa de spatiu si problemele bolii.

Vreau sa o internez intr-un camin de batrani particular dar pensia fiind mica doresc sa solicit indemnizatia de handicap si pensia de handicap pentru a putea acoperi o parte din cheltuieli. Ce drepturi are in acest sens? Carui judet ma adresez? Multumesc anticipat! Mama mea beneficiaza de un certificat de handicap cu grad de handicap grav, cod boala F30, G20, I63 cu asistent personalsi si a optat pentru indemnizatie , dar Primaria com. Micesti Jud. Arges pe raza careia locuieste i-a solicitat curatela.

Am introdus actiune la Judecatoria Pitesti dar se tot amana si nici pana in prezent nu beneficiaza de indemnizatie desi data certificatului de handicap este luna iulie Intrebarea mea este daca poate sau nu beneficia de indemnizatie pana la finalul procesului.
De ce este diferenta atit de mare intre indemnizatia de insotitor la pensia de invaliditate si indemnizatia de însotitorde la ajutorul de handicap, la invaliditate este roni iar la handica este ,aceasta din urma urmând sa se mareasca conform salariului minim pe economie….. Buna ziua, spunti mi si mie va rog cand se maresc anul acesta pensile de handicap accentuat de exemplu. Buna ziua , va rog frumos sa-mi spuneti ce as putea face avand handicap accentuat grad 2 si o indemnizatie de handicap de lei sa primesc si pensie de boala? Am 60 de ani si facut tot dosarul am cheltuit bani si mi s-a respins pe motiv ca nu pot documenta ca boala este din nastere. Eu asa m-am nascut , nu am mers nici o zi la scoala dar nu gasesc nici un act in nici o arhiva sa-mi dea ca sunt bolnav din nastere.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns.

Va multumesc frumos …. De ce refuzat bilete cfr pt calatorie pt accentuat. De ce numai gratuita la Grad I. Ma numesc Mihaela si am si eu o intrebare. Bunica mea are 68 de ani,are sanul extirpat,are diabet fara insulina,operata de colecist cu prapurul rupt,bolnava de inima si gonartroza la genunchi. Are 2 ani vechime si vreau sa stiu daca se incadreaza la pensia de handicap. Astept raspuns. Buna ziua, am patru degete taiate la mana dreapta varsta 39 ani va rog frumos sa mi spune ti daca pot beneficia de vre un venit? Va multumesc! IN PE Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi aceste rinduri. Mentionez pe certficatul de incadrare in grad nu are drept de asistent personal sau indemnizatie de insotor.

Am o pensie de handicap gradul 1 si am 38 de ani si as vrea sa ma pensionez pe caz de boala si am numai 2 ani in romania si 6 in spania legal.
Bună ziua mă numesc Nicoleta tata este bolnav din cu handicap de gradul 1 și nu i-am făcut pensie decât pe caz de boală și vreau să îi fac și pensie de handicap mama este însoțitorul lui și eu bani amândoi pe același cupon ia este bolnava pot sa mă trec eu că însoțitor la pensia de handicap și ia sa rămână la pensia pe caz de boală sau trebuie sa o scot pe ia. Ma poate ajuta cineva cu legislatia valabila persoanelor persoanelor cu handicap de nevazator in perioada si care era cuantumul acestei indemnizatii pentru acest ahandicap? Care era cuantumul pentru insotitor al acestor persoane?
A-ți promis că se majorează pensia de handicap în anul de ce mai promiteti ceeace nu rezolvați profitați de acești oameni care nu se pot apăra faceți un calcul matematic dacă se poate trăi cu aceasta indemnizație mizerabilă rușine celor care promit. Ma preocupa un aspect pe care nu am reusit sa il inteleg dupa cititrea catorva articole.

A aparut o ordinanta care respinge acest aspect din luna iulie Cer mult o lamurire. Cu multumiri. Sotul meu a luat pensie gr. Apoi ia dat gr. Am grad de handicap Accentuat, valabilitatea permanent,cod boala G Întrebarea mea este dacă am dreptul la însoțitor și alte drepturi financiare pe langa venitul meu de roni.? Istrate Am varsta de 64 de ani Sunt pensionar gradul 3 cu diagnosticul luxatie congenitala Pot renunta la pensie pentru a ma angaja.
Soțul meu are amputate degetele de la mâna stanga are pensie de invadilitate gr 3 dar având aceasta problema cu mâna stânga nu mai poate lucra cu o jumătate de norma. Va rog sa-mi spuneti dacă poate beneficia de pensia de handicap.

In prezent pensia de invadilitate este de RON. Persoana cu handicap gradul 2. Va mulțumesc! Buna ziua vreau si eu sa va rog frumos sa imi spuneti sunt pensionata de boala din am fost incadrata gr 2 si din mau incadrat in gr 3 am si handicap accentuat nerevizuibil. Am o intrebare… Sotul meu are diabet.. Nu poate sa munceasca. Are rezultate hemoglobina rau.. Si are probleme mari cu nervii.. Puteti sa ma ajutati?? Oare sa incercam o pensie de invaliditate? Sau are drept ptr ceva pensie.. Are numai 34ani.
Multumesc anticipant. Am pensie de invaliditate din , grad 2. Am lucrat timp de 19 ani cu handicap preexistent angajarii in munca. Certificatul de handicap este permanent, grad mediu. Va rog frumos sa imi spuneti daca ma pot pensiona la limita de varsta, la 50 de ani acum am 49 , cu un stagiu minim de cotizare. Sunt diagnosticata cu poliartrita reumatoida de 3ani nu am inca deformari dar am dureri foarte mari. Cand am dureri sotul ma ajuta sa ma imbrac si sa mananc.

Va intreb daca pot beneficia si eu de pensie sau de un ajutor. Mentionez ca nu lucrez. Daca cineva poate sa ma ajute cu un raspuns. Va multumesc si sanatate multa. Buna ziua , Ma numesc Zaharia Maria Petronela ,sunt internata intr-un centru de ingrijire sociala , pana in luna septembrie am fost incadrata la gradul de invaliditate II ,nr de puncte de pe cuponul de pensie era 0, deci lei pensie , in urma revizuirii dosarului meu medical am fost incadrata la gradul I de invaliditate , am primit decizia de pensionre si am ramas stupefiata ,mi-a fost micsorata pensia de la lei la 0, punctaj mediu anual , deci o sa primesc lei pensia minima garantata ,pana sa ma pensionez medical am lucrat 14 ani si 3 luni.
Cum este posibil la gradul I de invaliditate sa primesc o pensie mai mica? Buna sera, Pentru a face o reclamatie la doua peresoane matrimoniu, care au pensie pe nedrept de handicap?

Persoanele bolnave de cancer au dreptul la indemnizație de handicap | Cuget Liber

Doar abonații avocatnet. Vreau premium. Pe avocatnet. Află cum! Află detalii! Anul acesta, avocatnet. Descarcă voucherul.

S-a aprobat o nouă procedură privind pensionarii cu handicap

Ordinul nr. Noile prevederi se aplică începând cu data de 14 mai Hanndicap de modificare a Prostqta comun nr. Iar actul Carcinom prostata operat se incadreaza in grad de handicap fi publicat în curând în Monitorul Oficial. După intrarea în vigoare a noilor reguli, Carcinom prostata operat se incadreaza in grad de handicap care au suferit astfel de afecţiuni cu limitări ale autonomiei personale vor putea beneficia de drepturile care decurg din obţinerea certificatului de încadrare în grad de handicap. Totodată, în comunicat se precizează că acelaşi act introduce în legislaţie şi unele afecţiuni neurologice mai rare. Forma lansată în dezbatere publică a proiectului de ordin este accesibilă aici Operaf. Mentionez ca eu sunt paralizat pe toata partea dreapta ca urmare a mai multe AVC-uri si infarcte cerebrale fiind dependent de sotia mea pentru ca nu pot face singur nimic sa mananc,sa ma spal ,etc Multumesc.

Stimate domn, si eu sunt in aceeasi situatie si in aceeasi revolta. Mi-am aratat indignarea pe mai multe adrese de mail ale unor televiziuni si ziare.

Lasă un răspuns