Cancerul de prostata lucrare de diploma

Cancerul de prostata reprezinta o boala caracterizata prin cresterea necontrolata a celulelor in interiorul glandei prostatice. Cancerul de prostata este a doua cea mai frecventa forma de cancer in randul barbatilor la nivel mondial. Cancerul de prostata avanseaza adesea lent,, Cancerul de prostata. Prostata este o glanda de marimea unei nuci care se afla chiar sub vezica urinara, in fata rectului si inconjoara uretra – tubul care transporta urina si sperma. Prostata produce un lichid care face parte din materialul seminal sau spermatic, deci sprijina activitatea de reproducere. Factorii de risc obișnuiți pentru cancerul de prostată includ: Vârsta: riscul de a dezvolta cancer de prostată crește odată cu vârsta. În timp ce doar unul din de bărbați sub 40 de ani va fi diagnosticat cu cancer de prostată, unul din 15 bărbați în vârsta de 60 de ani poate fi diagnosticat cu boala.; Istoric familial de cancer de prostată: bărbații care au o rudă de. Cancer la prostata: cauze, simptome, diagnostic, tratament.

Prostata este o glanda situata in pelvis unde vine in contact cu vezica urinara, rectul, perineul si osul pubian. Este un organ care se intalneste doar la barbati, prin urmare problemele la prostata afecteaza doar barbatii. Orificiile prostatei se deschid impreuna cu ductul ejaculator in.

Cancerul de prostata lucrare de diploma

Cancerul de prostata lucrare de diploma
M0 – fără metastaze la distanţă. R1 – prezenţa de ţesut tumoral microscopic. Aproape toate cazurile de cancer de Cancerul de prostata lucrare de diploma sunt adenocarcinoame, care se dezvolta in celulele care produc lichidul prostatic, parte a materialului seminal. Cercetarea Helicobacter pilory este obligatorie; – mici cancerul gastric lucrare de diploma roşii, localizate în special, în zona fundică, pe fondul unei gastrite atrofice, se întâlnesc în carcinoide; – noduli submucoşi, cu baza largă, ulceraţi în vârf, caracteristici pentru leiomiosarcoame şi schwanoame, cu biopsii, adesea negative. DHT este important Cancerull cresterea normala a prostatei, dar poate provoca si o crestere anormala a prostatei. Biopsiile multiple pot evidenţia benignitatea sau malignitatea leziunii.

Deoarece tumorile de prostata sunt adesea alcatuite din celule canceroase ce au grade diferite, pentru fiecare pacient sunt atribuite doua grade. Lucraee și legumele conțin multe vitamine și substanțe nutritive care pot contribui la sănătatea dumneavoastră. Cancerul de prostata lucrare de diploma nu există invazie în muscularis mucosae, bolnavul va fi urmărit periodic.
Cancerul reprezinta a doua cauza majora de mortalitate in tarile dezvoltate, fiind depasit doar de bolile cardiovasculare. Pentru multi oameni cancerul reprezinta arhetipul bolii fizice si suferintei umane, fiind echivalent cu durerea extrema, mutilarea corpului, agonie prelungita si moarte inexorabila. Biomaterialele Utilizate Pentru Realizarea Protezelor Vasculare\Lucrare Licenta – Chirurgie; Cancerul de Colon; Colectomiile Totale si Subtotale in Cazuistica Clinicii de Chirurgie I; Colectomiile Totale si Subtotale in Cazuistica Clinicii de Chirurgie I\Lucrare Diploma-Roby; Complicatiile Cirozei Hepatice; Comprimate pentru Alergii; Diuretice. Cancerul Gastric- Lucrare de Licenta – Free Download PDF.

G4 – tumori nediferenţiate. În plus, după actul chirurgical, se apreciază dacă exista ţesut tumoral restant: 13 R – ţesut tumoral restant. Rx – nu se poate aprecia prezenţa cancerul gastric lucrare de diploma resturi tu-morale. R0 – nu există ţesut tumoral restant macroscopic.

Totul despre cancerul de prostata, simptome si tratament

Cancerul gastric lucrare de diploma. lucrare de diploma ulcer gastric
Boala, de etiologie multifactoriala, cancerul se caracterizeaza in acelasi timp si printr-o mare pluridiversificatie putand-o intalni in aceeasi masura in perimetru spetei umane, al faunei ca si al vegetatiei. Cele mai comune tipuri de cancer sunt cancerul lkcrare san, cancerul de prostata si cel de colon. Tis – carcinom in situ – tumoră intraperitoneală fără invazia laminei propria. Aceasta este situata direct sub vezica urinara si inconjoara uretra.

Articole asemanatoare. În cazul în care cancerul este mic și localizat, de administrează de obicei unul dintre următoarele tratamente: Monitorizare prostatw sunt testate periodic valorile markerilor cancerigeni sangvini, fără alte intervenţii; Intervenţia chirurgicală: principala formă este prostatectomia radicală în care prostata este îndepărtată ee, plus Cancerul de prostata lucrare de diploma din jur, inclusiv veziculele seminale; alte abordări includ rezecţia transuretrală de prostată; Radioterapia : se foloseşte atât radioterapia cu fascicul extern, cât şi brahiterapia, când substanțe sau idploma radioactive sunt implantate în prostată pentru a furniza tratament radiologic vizat; Crioterapia numită şi criochirurgie sau crioablaţie, este utilizată pentru a îngheţa şi distruge celulele canceroase prostatice; Chimioterapia foloseşte medicamente injectate intravenos sau administrate oral pentru a distruge celulele canceroase ce s-au răspândit în organism. Cancerul de prostata poate fi depistat in stadii incipiente prin efectuarea unor lucrade de screening precum dozarea antigenului specific prostatic PSA din sange sau prin efectuarea unui tuseu rectal.

Rolul esential al asistentei medicale Cancerul de prostata lucrare de diploma, in a ajuta persoana bolnava sau sanatoasa sa-si mentina Cancerul de prostata lucrare de diploma sa-si recastige sanatatea sau sa-l ajute in ultima clipa prin indeplinirea sacinilor pe care le-ar fi indeplinit sigura daca ar fi putut.

Numarul barbatilor ce primesc diagnosticul de cancer de prostata a crescut foarte mult in ultimii ani. Unul dintre motive este reprezentat de cresterea sperantei de viata in randul populatiei de sex masculin. Riscul de a dezvolta cancer de prostata creste cu varsta , acesta fiind destul de redus pentru barbatii cu varsta de sub 50 de ani. Cel de-al doilea motiv este legat de screening. In prezent un numar mai mare de barbati fac teste specifice detectarii cancerului de prostata. Aproximativ 6 din 10 cazuri de cancer de prostata sunt diagnosticate in randul barbatilor trecuti de 65 de ani , varsta medie la momentul diagnosticului fiind de aproximativ 66 de ani.

Numarul barbatilor diagnosticati cu cancer de prostata in urmatorii 10 ani in functie de varsta: La 45de ani, 4 din La 55 de ani, 25 din La 65 de ani, 59 din La 75 de ani, 59 din In anul , Societatea Americana pentru lupta impotriva Cancerului estima ca vor exista aproximativ de cazuri noi de cancer de prostata, din care 26 vor deceda in urma acestei patologii; asta dupa ce in anul estimasera un numar de cazuri noi de din care aproximativ 28 de mii vor deceda. Tocmai din cauza numarul mare de noi cazuri diagnosticate prezentarea la medicul urolog a barbatilor trecuti de 50 de ani este extrem de importanta.
Aproape toate cazurile de cancer de prostata sunt adenocarcinoame , acestea dezvoltandu-se in celulele care produc lichidul prostatic. Stadiul unui cancer ne va spune cat de mare este si cat de departe se raspandeste in organism. Intotdeauna medicul dumneavoastra o sa va ajute sa luati cea mai buna decizie in ceea ce priveste tratamentul.

Adenocarcinomul acinar — cel mai frecvent tip de cancer de prostata, aproape toti pacientii avand acest tip; Adenocarcinomul ductal — isi incepe dezvoltarea in canalele ductale ale glandei prostatice.
Are tendinta sa se dezvolte si sa se raspandeasca mai repede decat cel acinar; Carcinomul cu celule de tranzitie — isi incepe dezvoltarea in tubul ce transporta urinara in exteriorul corpului uretra. Acest tip de cancer incepe de obicei in vezica urinara si se raspandeste in prostata, dar uneori poate incepe din prostata si se poate extinde la vezica urinara si tesuturile din jur; Carcinomul cu celule scuamoase — se dezvolta de regula din celulele plate ce acopera prostata. Acesta este un tip de cancer mult mai agresiv decat adenocarcinoamele; Carcinomul cu celule mici — este alcatuit din celule rotunde, de mici dimensiuni, fiind un cancer de tip neuroendocrin;
Alte tipuri de cancer de prostata sunt reprezentate de: sarcoame si tumorile neuroendocrine, altele decat carcinoamele cu celule mici.

Medicul urolog foloseste sistemul Gleason pentru stadializarea cancerului de prostata , dar si pentru alegerea metodei corecte de tratament. Pentru stadializare este necesara prelevarea de biopsii. Scorul Gleason variaza intre si ne arata cat de mult din proba prelevata este tesut sanatos scor mic sau tesut anormal scor mare. Cele mai multe tipuri de cancer de prostata inregistreaza la momentul diagnosticului un grad de 3 sau mai mare.
Deoarece tumorile de prostata sunt adesea alcatuite din celule canceroase ce au grade diferite, pentru fiecare pacient sunt atribuite doua grade. Un grad primar este dat pentru a descrie celulele ce alcatuiesc cea mai mare suprafata a tumorii si se mai da un grad secundar pentru a descrie urmatoarea cea mai mare arie canceroasa. Scorurile Gleason tipice variaza de la Cu cat scorul este mai mare, cu atat este mai probabil ca pacientul sa aiba un tip ce cancer mai agresiv si care sa se extinda extrem de rapid.

Cauzele cancerului de prostata nu sunt foarte clare. Cu toate acestea, multe cazuri de boala par a fi legate de semnalizarea celulara aberanta care implica hormoni androgeni masculini, in special testosteronul si metabolitii sai. In anumite tesuturi, testosteronul poate fi transformat in unul din cei doi compusi activi — estradiol sau dihidrotestosteron. In timp ce estradiolul promoveaza cresterea celulelor cancerului de prostata, dihidrotestosteronul inhiba moartea programata apoptoza.
Probabilitatea aparitiei cancerului de prostata se dubleaza daca un parinte sau un frate are cancer de prostata ; acest lucru sugereaza faptul ca factorii genetici joaca un rol important. Varsta — riscul de aparitie a cancerului de prostata creste odata cu varsta; Rasa — din motive ce nu au fost inca determinate, barbatii de culoare au un risc mai mare de cancer de prostata decat barbatii din alte rase. De asemenea, acesta poate fi mult mai agresiv sau avansat; Istoricul familial de cancer de prostata — daca barbatii din familia dumneavoastra au avut cancer de prostata, riscul poate fi crescut.

Studiile au aratat ca cei care au renuntat la fumat cu mai mult de 10 ani in urma au acelasi risc ca cei care nu fumat niciodata; Calciul — consumul zilnic a mai mult de mg; De obicei nu exista simptome in stadiile incipiente. Programati o intalnire cu medicul urolog daca aveti urmatoarele semne si simptome: Nevoia imperioasa de a urina; Dificultate la initierea si mentinerea urinarii; Prezenta sangelui in urina; Urinare frecventa, mai ales pe timpul noptii; Dificultati in golirea completa a vezicii urinare; Durere sau usturime la urinare; Senzatie de oboseala, ameteli sau paloare ce pot fi cauzate de anemie; Dificultatea realizarii sau mentinerii unei erectii;
Atunci cand cancerul prostatic este in stadii avansate pot aparea : Dureri osoase, adesea de coloana vertebrala, femur, pelvis sau coaste; Fracturi osoase; Slabiciune musculara; Incontinenta urinara; Cancerul de prostata poate fi depistat in stadii incipiente prin efectuarea unor teste de screening precum dozarea antigenului specific prostatic PSA din sange sau prin efectuarea unui tuseu rectal.

PSA — barbatii au de regula un nivel scazut al acestui antigen in sange, astfel ca o valoare ridicata poate ridica suspiciuni in ceea ce priveste prostata, dar nu semnaleaza neaparat prezenta cancerului de prostata. Examinarea rectala digitala DRE — urologul examineaza prostata introducand un deget lubrifiat si imbracat in manusa in interiorul rectului, palpand prostata prin peretele rectal.
Aceasta metoda este foarte utila dar doar daca tumora are o dimensiune si o pozitie adecvata. Se recomanda efectuarea acestei proceduri impreuna cu dozarea PSA. Ecografia transrectala TRUS — cu ajutorul unei sonde cu ultrasunete medicul obtine o imagine clara a glandei ce poate fi supusa examinarii. Biopsia — se preleveaza mici mostre de tesut prostatic cu ajutorul unui ac special. Tesutul este examinat la microscop, iar rezultatul este clasificat in conformitate cu sistemul Gleason.

Biopsia reprezinta singura metoda de confirmare a cancerului de prostata. Pentru urmarirea metastazelor se mai pot folosi: tomografia computerizata CT sau imagistica prin rezonanta magnetica IRM.
Medicina moderna ofera diverse metode de tratament care pot fi aplicate ca unica metoda de diagnostic sau in combinatie. Tratamentul trebuie ales conform stadiului bolii, starii pacientului si in functie de preocuparile pacientului si ale medicului curant. Primul chestionar, elaborat în de Weinman, Petrie, Moss-Morris si Hornne, contine itemi pentru evaluarea celor cinci dimensiuni si se adreseaza lotului de subiecti diagnosticati cu cancer mamar. Al doilea chestionar este destinat celorlalte doua grupuri: asistente medicale si persoane sanatoase; pentru completarea chestionarului trebuind sa intre în postura unei persoane diagnosticate cu cancer mamar.
Dupa prelucrarea datelor obtinute: calcularea valorilor descriptive medii si abateri standard si compararea mediilor obtinute de fiecare grup pe cele cinci dimensiuni ale reprezentarii mintale ale bolii s-au conturat urmatoarele concluzii:

Evaluation of mental representations of illness was realised on the basis of two questionnaires Illness Perceptions Questionnaire. The first one questionnaire, elaborated in by Weinman, Petrie, Moss-Morris and Hornne contain items for evaluation of the five dimensions of illness representations and is addressed to the group of subjects diagnosed with cancer.
The second one is addressed to the other two groups: nurses and healthy people. After processing received data: calculation of descriptive statistical values means and standard deviation and comparison of means obtained by each group on the dimensions of mental representations the following findings appeared: Cancerul reprezinta a doua cauza majora de mortalitate in tarile dezvoltate, fiind depasit doar de bolile cardiovasculare. Pentru multi oameni cancerul reprezinta arhetipul bolii fizice si suferintei umane, fiind echivalent cu durerea extrema, mutilarea corpului, agonie prelungita si moarte inexorabila.

Cea mai frecventa forma de cancer prezenta în rândul populatiei feminine din lumea întreaga este cancerul mamar.
În prezent, etiologia acestei boli este putin cunoscuta, s-au identificat o serie de factori de risc fiziologici implicati în carcinogeneza cancerului de sân, alaturi de acestia au fost luati în calcul si anumiti factori psihologici: factori de personalitate si stresul. Cresterea prevalentei cancerului de sân si modalitatile de interventie precoce sunt în concordanta cu necesitatea unui studiu aprofundat în legatura cu modalitatile de adaptare ale oamenilor la aceasta boala si la tratament, Literatura de specialitate evidentiaza existenta unei arii variate de reactii psihologice la diagnosticul de cancer si tratament. Aceste diferente individuale sugereaza ca pacientii detin reprezentari diferite ale experientei lor, implicând factorii cognitivi ca determinanti majori ai raspunsului psihologic Buick, Experienta anterioara si actuala îsi pune amprenta asupra continutului si modului de structurare a reprezentarilor.
Prin urmare, grupuri diferite de indivizi vor prezenta diferente de reprezentare mintala a bolii. Scopul acestei lucrari este ca, plecând de la modelul autoreglator propus de Leventhal si al modelului de reprezentare mintala a bolii sa identifice existenta diferentelor de reprezentare mintala a cancerului de sân la populatii distincte: persoane diagnosticate cu aceasta boala, asistente medicale din Oncologie si persoane sanatoase si de a descrie natura acestor diferente prin detalierea dimensiunilor ce definesc reprezentarea mintala a bolii identitate, evolutie în timp, cauza, consecinte si control.
Pentru o mai buna intelegere a subiectului propus vom face mai intai cateva precizari necesare Persuasiune si Manipulare Prin persuasiune intelegem actiunea de a convinge intr-un mod sau Singuratatea este in principal legata de varsta, darn u la modul foarte strans sin u intotdeauna Ele exista si nimic mai

Cancerul – Boala Provocata de Alterarea Genelor – prostatita.adonisfarm.ro

Cancerul de prostata | prostatita.adonisfarm.ro
Medicii te asteapta la cabinet Clinicile d s-au deschis, si au implementat toate masurile necesare pentru siguranta ta. Pe Docbook gasesti peste de medici si te poti programa in mai putin de 1 minut. Vezi medicii si preturile. Contul meu. Romana Romana English. Inapoi la Docbook.

Afectiuni medicale. Afla in acest articol totul despre cancerul de prostata, care sunt simptomele, tratamentul si rata de supravietuire. Prostata este o glanda mica din cadrul sistemului reproducator masculin, Cancerhl Cancerul de prostata lucrare de diploma dimensiunea si forma unei nuci. Aceasta este situata direct sub vezica urinara si inconjoara uretra. Prostata este cea care produce fluidul seminal si care transporta lichidul spermatic, deci sprijina activitatea de reproducere.

Totul despre cancerul de prostata, simptome si tratament

Lucrari Licenta Medicina

Cancer » Tipuri de cancer » Cancer de prostată. Prostata este o glandă a sistemulului reproducător masculin. Are dimensiunea unei nuci, este localizată sub vezică și înconjoară partea superioară a uretrei, tubul care transportă urina din vezică. Cancerul de prostată este destul de frecvent în rândul bărbaților. Cancerul în stadiile incipiente când se găsește numai în glanda prostatică poate Cancerul de prostata lucrare de diploma tratat cu șanse foarte mari de supraviețuire. Cancerul care s-a răspândit dincolo de prostată cum ar fi oasele, ganglionii limfatici și plămânii nu este ușor de tratat, dar poate fi controlat mai mulți ani.

Lasă un răspuns