Am facut radioterapie pentu cancer de prostata

5/11/ · radioterapie in cazul cancerului de prostata. Buna Ziua! Am nevoie de sfatul unui specialist sau a unei persoane care s-a confruntat cu aceleasi probleme, in ceea ce priveste eficienta radioterapiei pentru cancerul de prostata cu metastaze osoase. Exisa trei optiuni de baza de tratament pentru stadiul precoce al cancerului de prostata. Cele doua optiuni active de tratament – chirurgia si radioterapia – pot deseori duce la vindecare folosite singure. Un nou studiu sugerează că radioterapia în cancerul de prostată ar putea creşte riscul ca bărbaţii să dezvolte alte tipuri de cancer. Analiza a 21 de cazuri a arătat că pacienţii cu cancer de prostată care au trecut prin radioterapie au înregistrat un risc mai crescut de cancer de vezică, de colon sau rectal, comparativ cu cei care nu au efectuat radioterapie şi nu au suferit. Dacă se face o iradiere abdomino-pelvină pot să apară greață sau vărsături.

La bărbaţi dacă se iradiază zona pelvină, în cazul cancerelor de prostata, pot să intervină disfuncții erectile. Dr. Stoleru Liviu Medic Primar Radioterapie la Centrul Medical Neolife.

Am facut radioterapie pentu cancer de prostata

Am facut radioterapie pentu cancer de prostata
Acesta va decide, cu ajutorul medicului, al familiei si radioterapiw retelei de suport. Pana si intr-o stiinta destul de exacta cum e fizica, gasesti opinii uneori contrare. Acesta sunt medicamente care blocheaza actiunea hormonului dihidrotestosteron la nivelul celulelor canceroase prostatice. Gabriel Ricu, medic primar radioterapie. Aceasta este o procedura chirurgicala. Daca ganglionii sunt indepartati si nu contin celule canceroase, sansele pentru o supravietuire Am facut radioterapie pentu cancer de prostata lunga sunt mai mari decat in cazul in care acestea contin celule canceroase. Sterge articolul Elimina articolul din lista celor salvate. Brahiterapia se folosește pentru tumorile mici, chiar ca unica metodă de tratament. Precizia este milimetrică sau chiar sub milimetrică.

Care sunt efectele secundare radioteraie radioterapiei? Există două tipuri mari cabcer radioterapie. Acest tip de cancer, pe care medicii il numesc cu risc scazut, are cele mai mari sanse de vindecare.
Avand un cancer de prostata si trebuind sa fac radioterapie externa, am inceput sa caut cele mai bune solutii, atat ca tehnica de iradiere (pentru protejarea cat mai bine a organelor din jur), cat si ca pret. Am fost in 5 locuri, am dicutat cu medicii de radioterapie si mi-au facut si un cost al tratamentului.

radioterapie in cazul cancerului de prostata | Forum despre Cancer

Radioterapia O Raza De Speranta Pentru Bolnavii De Cancer
Din ceea ce am citit eu, numarul de sedinte de radioterapie ar fi de cel putin 10, pe de alta parte doctorul spune ca a facut o doza mare care ar fi echivalentul unui numar de sedinte. Optiunile de tratament pentru cancerul extins local, recurent sau metastatic Sus. Buna ziua, Tratamentul a fost inceput acum o luna cu bicalutamida de 50mg si acum s-a facut injectia cu Eligard care trebuie administrata pesta 6 luni din nou. Ca să vă dau un exemplu, anumite tumori cerebrale, carcinomul tiroidian, anumite tumori ale țesuturilor moi care pot Am facut radioterapie pentu cancer de prostata evolueze foarte rapid și în ciuda tratamentului, să nu se obțină ceea ce se dorește și anume vindecarea. Aceasta este o tehnica investigationala in care tesutul prostatic este distrus prin alternante de inghetare si dezghetare.

Dupa o luna de la inceperea tratamentului hormonalin clinica i s-a facut un CT necesar stabilirii planului de tratament nu este CT de diagnosticsi un RMN cu bilet de trimitere de la radiolog Din pacate clinica este in jud Ilfov, iar in Bucuresti sunt vreo 2 sau 3 clinici care lucreaza si cu CAS Ilfov, pentru a beneficia de un cost mai mic pt RMN, dar exista riscul sa nu primeasca fonduri, oricum detaliile va sunt explicate Am facut radioterapie pentu cancer de prostata radiolog. Iradierea externa poate ajuta la controlarea cresterii tumorilor localizate.

Dacă boala este foarte avansată, pentru a reduce dimensiunea tumorii și pentru a oferi alinare durerilor prezente și posibilelor simptome ulterioare. Există efecte secundare pe termen scurt şi lung asociate cu radioterapia. Efectele secundare pe termen scurt ale radioterapiei pot include: Disconfort în jurul rectului şi al anusului; Diaree; Pierderea părului pubian; Oboseală; Cistită. Posibilele efecte secundare pe termen lung pot include: Incapacitatea de a obţine o erecţie — acest lucru afectează aproximativ o treime dintre bărbaţi.

Incontinenţă urinară — acest lucru afectează aproximativ 1 sau 2 din 10 bărbaţi. Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Doctore, se pare ca nu prea ai somn, ca si mine de altfel. Apropo, stii cumva vreo bulina, vreo planta ceva de venit somnul? Buna ziua, Tratamentul a fost inceput acum o luna cu bicalutamida de 50mg si acum s-a facut injectia cu Eligard care trebuie administrata pesta 6 luni din nou. Nu ar fi trebuit sa i se recomande ceva pentru protectia ficatului? Cum vi se pare acesta scadere a PSA de la 13, 78 la 5, 87 dupa o luna de tratament cu bicalutamida? Asta inseamna ca organismul a reactionat foarte bine la tratament sau asta se intampla, in mod normal, la inceperea tratamentului?
Pe rezultatul anatomo-patologic s-a recomandat o analiza suplimentara IHC, dar de care oncologul nu a pomenit nimic. Ce inseamna aceasta analiza? Nu e nevoie de nimic pentru ficat, nici nu exista nimic util in situatia asta.

Scaderea PSA se datoreaza tratamentului si semnifica un raspuns favorabil. Imunohistochimia e un test suplimentar al probei de tesut malign prostatic, care poate da informatii suplimentare despre natura bolii, dar utilitatea lui este apreciata numai si numai de oncologul care ii conduce tratamentul. Buna seara Avand un cancer de prostata si trebuind sa fac radioterapie externa, am inceput sa caut cele mai bune solutii, atat ca tehnica de iradiere pentru protejarea cat mai bine a organelor din jur , cat si ca pret.
Am fost in 5 locuri, am dicutat cu medicii de radioterapie si mi-au facut si un cost al tratamentului. Va spun ce am aflat, ca poate au nevoie si altii de aceste informatii. In total, cam 7 saptamani jumate. Avantajul este ca timpul de iradiere scade la aprox. Cele mai dotate sunt, evident ultimele trei.

Au contract cu Casa de asigurari dar, pentru un tratament complet, trebuie sa platesti, in afara de ce le deconteaza lor Casa, inca: – O prima consultaie aici medic radioterapeut este gratuita. Exista si posibilitatea unei a doua opinii sau a unei consultatii din partea unor medici austrieci, dar nu stiu cat costa. Au contract cu Casa de asigurari dar, pentru un tratament complet, trebuie sa platesti, in afara de ce le deconteaza lor Casa, inca: O pima consultatie aici, la prof.
O consultatie costa lei. Pentru spitalizare se adauga alte costuri. Pe site-ul reprezentantei din Bucuresti, scrie ca: – Clinica din Hamburg accepta decontarea prin intermediu E parca asa se cheama emis din Romania. In plus, pentru un tratament complet, in regim ambulatoriu, mai platesi 2. Ar rezulta ca e mai ieftin sa te tratezi in strainatate!!! Consultatia costa lei. Toate cel de mai sus sunt valabile pentru cei care au indicatie de radioterapie externa la prostata si ganglioni. Pentru altceva, nu stiu cum sta treaba, Sanatate la toata lumea!

Daca nu sunteti operat si vreti sa ramaneti intreg, mergeti la doctorul Simoncini in Italia, el va monteaza un cateter prin care va administrati solutie de bicarbonat direct in artera care iriga prostata si in cel mult 2 luni va puteti vindeca complet!
Buna seara Revin cu unele precizari privind postarea anterioara referitoare la radioterapia externa. Aveti dreptate doctore RaulDuke, spitalele Coltea si Fundeni nu au posibilitatea de a face conturarea organelor ce trebuie iradiate in sistemul 3D CT. Ambele spitale au acceleratoare liniare, cele de la Coltea fiind mai noi. Din ce am inteles eu de la cei de acole, ei fac radioterapie 3D cu raze X, dar fara a avea posibilitatea de conturare CT, din cauza lipsei, intre altele, a softului specializat in acest sens.
Centrul Oncologic Brasov. Onconfort-Gral Tip radioterapie.. Pentru ca, de exemplu, cine are sa plateasa milioane – compenati spun in bani vechi, pentru ca e mai usor de facut o icomparatie ar putea plati si milioane – daca Casa nu ar plati nimic.

Casa Nationala de Asigurari a dat un comunicat in care spune ca incepand de acum devine operabila pe teritoriul Romaniei Directiva UE, care prevede ca cetatenii membrii UE se pot trata in ce tara doresc in aceleasi conditii in care s-ar trata in propria tara din punct de vedere al asigurarilor de sanatae. Asta inseamna ca, de exemplu, poti face radioterapie in strainatate, iar Casa iti va deconta tratamentul la valoarea la care il deconteaza daca l-ai face in tara. Deci, decontarea nu mai e conditionata de faptul ca respectivul tratament nu se mai poate face in tara.
Ca s-ar putea sa astepti ceva timp pana vezi banii, asta-i o alta poveste. Aceste informatii au aparut deja pe site-ul Case Nationale de Sanatate. Tuturor, toate cele bune! Despre stevens, simoncini si tratamente miraculoase Fiind interesat de raspunsul doctorului Raul, n-am citit cu atentie si alte mesaje, desi, de obicei, o fac.

Gasesc acum o postare a lui stevens, care inteleg ca imi e adresata mie. Sunt o persoana destupata la minte si nu refuz, dar nici nu inghit orice pe nemestecate. Am lucrat vreo 25 de ani in cercetare, e adevarat ca in domeniul electrotehnic, si cunosc rigorile unei cercetari serioase. Pot intelege fapul ca sunt anumite tratamente naturiste sau unele neconventionale care pot ameliora pe moment anumite simtome, ceea ce nu-i lipsit de importanta.
Inteleg ca exista multinationale din domeniul farmaceutic ce-si fac reclama agresiva pentru medicamente acum, le zic suplimente nutritive , care ba iti scad colesterolul, ba iti reface genunchiul distrus, ba iti creste imunitatea si cate si mai cate; bineinteles ca toate au preturi mai piperate decat medicamentele testate si aprobate. Dar sa vii sa spui ca nu stiu ce planta sau bicarbonat te vindeca de hepatita virala, de ciroza sau chiar de cancer, parca e prea de tot. Sa vii sa spui, de asemena, ca toti medicii din lume sunt mana in mana, eventual ca sunt paltiti de nu stiu ce organizatii oculte, asta e deja paranoia.

Personal, desi sunt destul de informat in acest domeniu, n-am gasit nici o persoana care in urma unui tratament neconventional, sa se fi vindecat de cancer, de exemplu. Am citit doar postari pe site sau in diferite reviste care spuneau ca au luat nu stiu ce combinatie, in urma careia s-au simtit mai bine sau chiar s-au vindecat, dar fara sa aduca nici o dovada in acest sens.
Am primit pe mail oferte de la diverse edituri care ma indemnau, insistau prcum pocaitii, pe vreo 10 pagini pline de semnul exclamari si de sublinieri cu rosu, sa cumpar nu stiu ce carti, care imi dezvaluiau experienta autorilor in tratarea si vindecarea cancerului. De obicei, toti autorii mentionau ca au descoperit o metoda-miracol, fie in urma propriilor cercetarii, desi specialitatea lor era de fierar-betonist, fie in urma unor vise sau a unor voci divine.
Metoda musai fusese tinuta secret timp de vreo suta de ani de catre, ati ghicit, multinationalele farmaceutice. Printre aceste metode erau: cum sa bei apa oxigenata, cate clisme sa faci si pe unde, inclusiv metoda cu bicarbonatul etc.

Bineinteles ca, din altruism, nu dezvaluiau metoda vindecatoare s-o stie toata lumea, ci ti-o livrau la pachet, contra-cost. Revenind la domnii stevens si Simoncini, cunosc tratamentul cu bicarbonat de sodiu infiltrat in vena; mai mult, altii l-au preluat si l-au perfectionat incat poti sa-i iei si pe gura impreuna cu o lamaie.
Repet, anumite substante din lamai, seminte de dovleac ca si din alte fructe ori legume pot ajuta in anumite boli ale prostatei sau a mai nu stiu cui. La fel si bicarbonatul de sodiu, e stiut ca acesta scade aciditatea. Dar atat, pot doar ajuta. Insa, doctor fiind, sa spui ca vindeci cancerul cu asta, si asta fara nici un studiu, fara nici o dovada, decat niste declaratii prefabricate de la pacienti vindecati, e criminal.
Iar pentru a combate in mod eficient toate elucubratiile astea si pe ciudatii ce le emit, nu este suficient sa spui ca aia e o prostie si ca ala e dus cu sorcova sau, chiar mai rau, ca e un escroc.

Trebuie combatut cu argumente, pentru ca un om mai putin instruit sau aflat intr-o stare limita e dispus sa creada si sa incerce orice pentru a-si salva viata. La lucrul asta s-a gandit si un doctor din Italia, care a adunat toate informatiile despre bicarbonat, hrana alcalina, metodele lui Tullio Simoncini si rezultatele sale si apoi le-a postat pe blogul personal.
In rezumat, el spune urmatoarele: – S-au facut cercetari, cu mult timp inaintea lui Simoncini, de catre diferite centre universitare in domeniul actiunii bicarbonatului, si nu numai, asupra tumorilor canceroase. Beneficiile au fost nule, in cel mai bun caz – neconcludente. Daca as spune ca e scump as folosi un eufemism. El este exorbitant, raportat la cheltuiala efectiva. Pacienti din Italia, Franta America etc au declarat ca au platit in functie de cate injectii au facut 5. Nu stiu daca stevens nu cunoaste pe cineva la Casa de sanatate sa propunem decontarea de catre Casa a tratamentului cu Bicarbonat.

Nici nu vreau sa ma fac de ras cum s-au facut doua doctorite la o emisiune pe teme de medicina neconventionala, cand au afirmat ca un diagnostic nu poate fi pus printr-o metoda anume metoda sustinuta de un reprezentat al tratamentelor alternative pentru simplul fapt ca ele, doctoritele, nu au invatat la facultate despre asa ceva!!!
Sa-ti faci cruci cu doua maini, nu alta, cand auzi asa o minte ingusta. Pai Fleming n-a invatat la scoala ca mucegaiul e bun contra bacteriilor si a tinut-o pe-a lui. Deci incercarea de vindecare — ceea ce medicii numesc terapie definitiva — poate sa nu fie cea mai buna alegere in toate cazurile. Exisa trei optiuni de baza de tratament pentru stadiul precoce al cancerului de prostata. Cele doua optiuni active de tratament — chirurgia si radioterapia — pot deseori duce la vindecare folosite singure. In cazul pacientilor cu boala cu risc intermediar si ridicat este de obicei nevoie de o combinatie de terapii pentru a atinge vindecarea sau controlul bolii.
Ultima optiune nu este o forma de tratament. In schimb este o forma de supraveghere atenta a pacientului.

Exista si o a patra optiune de tratament de baza: terapia homonala. Este de obicei rezervata pacientilor varstnici si pentru pacientii cu forme avansate de boala. Chimioterapia joaca un rol limitat in tratamentul cancerului de prostata. Este rezervat in special pentru tratamentul pacientilor cu forme avansate sau recurente de boala care nu raspund la terapie hormonala. Alegerea dintre cele trei forme de baza de tratament poate depinde de mai multi factori: – varsta si speranta de viata a pacientului; – alte probleme serioase de sanatate pe care le poate avea pacientul, cum ar fi afectiunile cardiace; – preferinta persoanala a pacientului, care informat de catre medic poate alege daca doreste sa inceapa tratamentul sau sa mai astepte; – preocuparile legate de efectele secundare ale tratamentului cancerului de prostata.
Efectele secundare pot include lucruri care afecteaza stilul de viata. Spre exemplu, disfunctia erectila si incontinenta urinara sunt doua efecte secundare posibile.

Daca tumora este limitata la glanda prostatica, un chirurg experimentat poate indeparta intraga prostata. Procedura este cunoscuta sub numele de prostatectomie radicala. Prostatectomia poate fi o optiune de tratament buna pentru barbatii mai tineri, de 40, 50, 60 de ani, care au o stare buna de sanatate.
Acest lucru este cu atat mai adevarat cu cat barbatii mai tineri au risc mai mare de deces datorita cancerului de prostata decat au pacientii de 70, 80, 90 de ani. Inainte de realizarea prostatectomiei , medicii trebuie sa se asigure ca tumora se limiteaza la glanda prostatica. Este posibil ca boala sa se fi extins la nodulii limfatici zonali. In acest caz, acest lucru semnalizeaza ca boala este mai extinsa si exista sanse mici de vindecare prin interventie chirurgicala.

Pentru a se asigura ca boala nu s-a extins, chirurgul relizeaza o limfadenectomie pelvina.
In aceasta procedura sunt indepartati nodulii limfatici din pelvis. Apoi ganglionii sunt examinati la microscop de un anatomopatolog pentru evidentierea celulelor canceroase. Daca anatomopatologul identifica celule canceroase, in general chirurgul nu va mai realiza prostatectomia radicala. In schimb poate oferi pacientului alte forme de tratament In cazul prostatectomiei radicale, prostata si veziculele seminale sunt indepartate complet. Veziculele seminale sunt niste glande mici care contribuie la formarea spermei. Chirurgii au mai multe alternative pentru abordul prostatei: – Prostatectomia retropubiana. Chirurgul realizeaza o incizie in peretele abdominal pentru a ajunge la prostata.

In timpul operatiei, chirurgul poate indeparta si nodulii limfatici din zona. Acestea sunt masuri de precautie care pot ajuta la prevenirea extinderii bolii; – Prostatectomia perineala.
Chirurgul realizeaza o incizie la nivelul perineului. Perineul este zona dintre scrot si anus. In cazul acestei interventii, este necesara si o incizie abdominala pentru inedpartarea nodulilor limfatici; – Prostatectomia laparoscopica. Chirurgul foloseste intrumente care sunt introduse prin cateva incizii mici. Aceasta optiune este in general asociata cu mai putine complicatii si cu o recuperare mai rapida.
Dar este mai dificila din punct de vedere tehnic si nu este potrivita pentru toate tipurile de tumora; – Rezectia transuretrala de prostata.

Acest tip de interventie este folosit si in cazul adenomului benign de prostata. Chirurgul insereaza un instrument chirurgical mic prin uretra. Apoi indeparteaza tesutul prostatic care determina problemele cum ar fi mictionarea dificila sau dureroasa. Prostata nu este indepartata in intregime. Interventia este uneori folosita pentru ameliorarea simptomelor cancerului de prostata la pacientii varstnici care nu sunt candidati potriviti pentru prostatectomia radicala.
Unele spitale realizeaza si criochirurgie. Aceasta este o tehnica investigationala in care tesutul prostatic este distrus prin alternante de inghetare si dezghetare. Experienta pentru tratarea cancerului de prostata prin aceasta tehnica este limitata. Nu se stie clar daca aceasta tehnica ofera avantaje fata de tehnicile conventionale sau radioterapie. Chiar si cel mai experimentat si atent chirurg poate sa nu fie capabil sa evite complicatiile. Una dintre posibilele complicatii este disfunctia erectila.

Unii chirurgi folosesc o tehnica de salvare a nervilor. Chiar si cu aceasta nu exista nici o garantie ca nu va apare disfunctia erectila. Aceasta tehnica de salvare a nervilor nu este o optiune pentru pacientii a caror tumora se gaseste aproape de acesti nervi.
De asemeni poate sa nu fie o optiune pentru pacientii cu tumori mari. Disfunctia erectila datorata chirurgiei prostatei are tendinta de a se ameliora in timp. Aproape jumatate dintre pacientii ai caror nervi au ramas intacti in urma operatiei au avut o recuperare completa a functiei erectile dupa un an. Trei sferturi dintre pacienti recupereaza functia erectila dupa doi ani. Studiile au aratat ca medicamente precum Viagra , Cialis, Levitra pot ajuta barbatii cu disfunctii erectile dupa o interventie de salvare a nervilor.

Dar aceste medicamente sunt semnificativ mai putin eficiente la pacientii care au suferit leziuni ale nervilor penieni.
Alte complicatii frecvente ale prostatectomiei radicale includ incontinenta urinara — scurgerea involuntara de urina din vezica — si incontinenta fecala — scurgerea involuntara de materii fecale din rect. Aceste complicatii se pot ameliora in timp. Pot chiar sa dispara. Doar unii dintre pacienti continua sa aiba probleme pe termen nedefinit.
In cazurile severe, unii pacienti au nevoie de interventie chirurgicala pentru a sprijini muschii sfincterieni care controleaza eliberarea urinei. Exista doua tipuri de baza pentru radioterapie: iradierea externa si brahiterapia. In cazul iradierii externe, prostata este expusa unor raze X cu energie mare eliberata de un aparat aflat in afara organismului pacientului.
Radiatia poate fi distribuita la nivelul prostatei si prin folosirea unor ace, fire sau tuburi subtiri numite catetere. Terapia prin emisie de protoni este un tip de radioterapie externa. Acestea sunt particule atomice cu o incarcatura electrica pozitiva.

Avantajul acestui tip de terapie este ca particulele elibereaza majoritatea energiei la tesutul tinta. Astfel tesuturile inconjuratoare, sanatoase nu sunt expuse unor doze mari de radiatii.
Acest tip de terapie este foarte costisitor. La momentul actual nu se stie daca terapia prin emisie de protoni este mai eficienta decat tehnicile standard de radioterapie. Radioterapia moderna se realizeaza prin tehnica conformala. Aceasta este o tehnica in care sisteme imagistice tridimensionale cartografiaza forma tumorii prostatice.
In acelasi timp, expunerea strucurilor sanatoase adiacente este minima, cum ar fi intestinul gros sau tractul urinar. Radioterapia cu intensitate modulata permite o distribuire mai precisa a radiatiei cu energie inalta spre tumora si o expunere minima a tesuturilor sanatoase. Astfel incidenta efectelor secundare asupra colonului si a tractului urinar este foarte scazuta. Nu s-a efectuat nici un studiu major in care sa fie comparate eficacitatea interventiei chirurgicale fata de radioterapia in tratamentul stadiului precoce al cancerului de prostata.

Este bine totusi ca pacientii sa nu faca aceasta alegere doar pe baza unor studii, ci sa ia in considerare posibilitatea efectelor secundare si impactul pe care acestea l-ar putea evea asupra calitatii vietii. Complicatiile si efectele secundare ale radioterapiei Cele mai frecvente complicatii ale radioterapiei includ disfunctia erectila si incontinenta urinara. Disfunctia erectila dupa radioterapie tinde sa se amelioreze mai incet decat cea aparuta dupa interventie chirurgicala. Dar noile tehnici de radioterapie au dus la scaderea riscului de disfunctie erectila pe termen lung. Alte complicatii pot fi infectii acute ale vezicii urinare si iritatia si disconfortul la mictionare. Deseori pacientilor care urmeaza radioterapie li se prescrie administrare pe termen scurt de alfa-blocante.
Acestea sunt medicamente in mod normal prescrise pentru a trata problemele de evacuare determinate de adenomul benign de prostata.

De asemeni radioterapia poate determina infectii ale mucoasei anale si infectii intestinale. Incidenta acestor complicatii totusi, este semnificativ mai mica la pacientii care primesc radioterapie prin tehnici care nu expun tesuturile sanatoase. Unii pacienti pot prezenta oboseala dupa mai multe sedinte de radioterapie. De obicei oboseala dispare in timp. Supravegherea activa poate fi o optiune buna pentru multi pacienti varstnici care sunt intr-un stadiu precoce, neagresiv al bolii, fara simptome suparatoare. Supravegherea activa poate fi o optiune potrivita si pentru pacientii care au si alte afectiuni. Acest lucru se intampla intrucat afectiunea poate fi agravata de interventia chirurgicala sau radioterapie.
Cu supraveghere activa, pacientii cu cancere in stadiu precoce, cu risc scazut si dimensiuni mici ale tumorii pot beneficia de consult regulat la fiecare sase luni. Consultul include tuseu rectal al prostatei si teste de sange. In plus, pacientii beneficiaza de biopsie anuala a prostatei.

Aceast protocol este o alternativa la prostatectomia radicala imediata. Astazi jumatate dintre barbatii diagnosticati cu cancer de prostata se afla in stadiul cu risc scazut al bolii la momentul diagnosticului.

Cancer Prostata | Forumul Medical ROmedic

Cancerul de prostata
Acest tratament implică utilizarea radiaţiilor pentru a distruge celulele canceroase. Radioterapia este o opţiune pentru vindecarea cancerului localizat şi a cancerului de prostată avansat la nivel local. Actualmente, nu mai este obligatoriu ca pacienții bolnavi de cancer de prostată să treacă printr-o intervenție chirurgicală pentru a se vindeca. De asemenea, radioterapia poate fi utilizată în stadiile foarte avansate pentru a încetini evoluţia cancerului de prostată metastatic şi pentru a ameliora simptomele. Cu cea mai actuală tehnologie IMRT-VMAT, acum există posibilitatea de a proteja organele de risc care sunt în apropierea tumorii pentru a nu fi afectate de tratamentul în sine. Radioterapia este în mod normal administrată în ambulatoriu, la un spital din apropiere.

Aceasta este administrată Am facut radioterapie pentu cancer de prostata şedinţe scurte Am facut radioterapie pentu cancer de prostata zile pe săptămână, de la patru la opt săptămâni.

radioterapie in cazul cancerului de prostata

Radioterapia pentru tratarea cancerului de prostată

Prostata este o faccut din sistemul reproducator masculin care produce majoritatea lichidului din care este alcatuita sperma. Glanda, de marimea unei nuci, este localizata sub vezica urinara a barbatului si inconjoara partea superioara a uretrei, tubul prin care circula urina de la vezica. Functionarea prostatei este reglata de testosteron, un hormon sexual masculin produs de testicule. Cancerul de prostata este o importanta problema de sanatate in majoritatea tarilor civilizate. Din motive neintelese, barbatii afro-americani au un risc mai mare de a dezvolta aceasta boala si au cea mai mare rata de deces cauzata radiotefapie acest cancer. In alte parti ale lumii — Asia, Africa si America Latina — cancerul de prostata este rar.

Celulele care formeaza Am facut radioterapie pentu cancer de prostata nu se dezvolta si multiplica normal, si cresc Am facut radioterapie pentu cancer de prostata extinzandu-se si la alte tesuturi. Cancerul prostatic este, de obicei, o tumora cu crestere lenta, deseori nedeterminand simptome pana la stadii avansate. Majoritatea barbatilor cu cancer de prostata mor din alte cauze — multi dintre ei nestiiind ca au aceasta afectiune.

Lasă un răspuns