tumora maligna care atinge prostata, indeosebi sub forma de adenocanrcinom. cancerul prostatei este extrem de frecvent, afectand cam un barbat din doi trecuti peste 60 de ani. simptome si semne – Foarte frecvent, acest cancer nu antreneaza nici un simptom. Ele se traduc prin dureri si prin fracturi spontane care afecteaza de cele mai multe ori oasele lungi. După analiza tuturor acestor date, medicul stabileşte cancerul malign de prostata terapeutică şi protocolul de urmărire a pacientului. Un domeniu de mare interes, indeosebi in cercetare, este microscopia optica de baleiaj folosind LASER. Barbatii diagnosticati cu un cancer de prostata incipient, adica tumora nu s-a extins in afara prostatei, pot fi tratati cu o singura interventie chirurgicala de indepartare a tumorii. De obicei, medicul explica pacientului toate optiunile chirurgicale de tratament, pentru ca acesta sa inteleaga atat beneficiile, cat si riscurile la care se expune. Cauze cancer de prostata.
Există mai multe teorii cu privire la etiologia cancerului de prostată, însă nici una nu este unanim acceptată. Pe lângă factorii de risc (vârsta, rasa, factori de mediu, istoria familială). Un rol deosebit de important este deţinut de modificările echilibrului hormonal la bărbatul trecut de 50 ani.
Tumora maligna de prostata definitie
Este una dintre marile probleme ale acestui organ, cea mai frecventa tumora benigna care apare la barbatii trecuti de 50 de ani, uneori chiar si mai devreme. De asemenea, celula maligna poate determina celulele sanatoase sa „construiasca” vase de sange in jurul sau, pentru aportul de sange si nutrienti necesari cresterii tumorale. Fiola cu produs se inveleste strans in foita de material plastic, in zona marcata cu alb, dupa care gatul fiolei se rupe cu mana. Prostatei cancer al. Atunci cand cancerul a antrenat metastaze sau cand este vorba de un pacient foarte in varsta a carui Tumora maligna de prostata definitie generala este proasta, nu este necesar sa Tumora maligna de prostata definitie propuna un tratament curativ agresiv : hormonoterapia permite obtinerea unei remisiuni care dureaza adesea mai multi ani.
Uneori, din multiple motive, unele inca necunoscute, apar erori ale acestor gene, iar acest proces ordonat se intrerupe, permitand supravietuirea celulelor cu anomalii sau a celor batrane, in timp ce noi celule sunt formate, desi nu este nevoie de ele. Nu exista nici o indoiala ca screeningul ajuta la descoperirea cancerului de prostata in stadiu precoce, insa exista inca nelamuriri privind beneficiile screeningului in raport cu Tumora maligna de prostata definitie testului in a confirma sau a infirma un cancer de prostata. Prostata face parte din glandele seminale, ea secretand plasma seminala, din care la randul ei, se formeaza sperma. Diagnosticul iniţial se bazează pe tuşeul rectal şi pe determinarea antigenului prostatic PSAutil şi în diagnosticarea altor afecţiuni benigne ale prostatei. Autorizatii Certificari. Cum se dezvolta o tumora maligna? Cu toate acestea, s-a constatat că istoricul familial este asociat cu o frecvenţă crescută a apariţiei acestei maladii, sugerând şi o predispoziţie genetică pentru cancerul de prostată.
In tratamentul meningitelor, se recomanda cunoasterea rezultatului antibiogramei, inainte de a se administra ceftazidime ca medicatie Tumora maligna de prostata definitie.
Cum se dezvolta o tumora maligna? In mod normal, celulele umane sanatoase se inmultesc doar atunci cand organismul are nevoie. Atunci cand celulele imbatranesc, sunt lezate sau sunt anormale, acestea mor sau sunt distruse (printr-un proces numit apoptoza sau moarte celulara programata sau de catre celulele sistemului imunitar) si inlocuite de celule noi.
Tumora maligna a prostatei
Evitarea factorilor de risc poate ajuta la prevenirea cancerului de prostata! Generalitati Prostata este o formatiune glandulara cu structura fibromusculara care inconjoara baza vezicii urinare si face parte din aparatul reproducator masculin. Tratament chirurgical Barbatii diagnosticati cu un cancer de defiintie incipient, adica tumora nu s-a extins in afara prostatei, pot fi tratati cu o singura interventie chirurgicala de indepartare a tumorii. Principalele cancere primitive sunt osteosarcomul, condrosarcomul, sarcomullui Ewing si mielomul multiplu. Evolutie si tratament – uneori, adenomul evolueaza spre o Tumora maligna de prostata definitie maligna, adenocarcinomul. Aceasta tumora este cea mai frecventa tumora benigna a barbatului peste 60 de ani.
Acesta este un marker detinitie de organ, care poate avea valori crescute, şi nu numai în cancerul de prostată, dar şi în adenomul de prostată, prostatite etc. Forma de prezentare: Cutii a 30 Tumira filmate pentru administrare orala.
Ele pot sa se dezvolte pe piele, mucoasele digestive, respiratorii, genitale si urinare, pe toate glandele anexate acestor tesuturi san, ficat, pancreas, rinichi, prostata si pe glandele endocrine tiroida, suprarenala. Gravitatea lor depinde de sediul tumorii carcinomul pielii are, in general, o evolutie favorabila si de aspectul sau microscopic, adica de capacitatea acesteia de a reproduce mai mult sau mai putin fidel tesutul in care ea se dezvolta. Tumoare glandulara benigna, constituita din celule epiteliale. Tumora benigna ce se dezvolta pe o glanda si care reproduce structura ei. Un adenom poate atinge majoritatea organelor rinichi, san, prostata, ficat, pancreas , precum si glandele endocrine si unele mucoase colon, mucoasa uterina.
Diagnostic – Se bazeaza pe palpare, pentru adenoamele superficiale, sau pe tuseul rectal pentru adenoamele digestive; ecografia confirma prezenta lor sau dezvaluie prezenta celor mai profunde, caracterul benign al tumorii este atestat de biopsie. Evolutie si tratament – uneori, adenomul evolueaza spre o tumora maligna, adenocarcinomul. Riscul este cu atat mai mare cu cat tumora este mai voluminoasa, unele adenoame multiple sunt frecvent punctul de pornire al unui cancer, mai ales pe colon. Tratamentul consta in ablatia chirurgicala pe organe sau endoscopica pe mucoase. Light amplification by stimulated emissionof radiation – instalatie pentru generarea si amplificarea radiatiilor electromagnetice din domeniul vizibil, bazata pe fenomenul de emisie stimulata a radiatiei.
Rezulta un fascicul luminos monocromatic paralel, coerent si foarte intens, cu lungime de unda situata in regiunile ultraviolet, vizibil sau infrarosu ale spectrului. Un domeniu de mare interes, indeosebi in cercetare, este microscopia optica de baleiaj folosind LASER.
Aplicatiile laserului sunt foarte diferite – In dermatologie, el serveste la distrugerea unor tumori cutanate si a petelor pigmentate. Ele sunt destul de rare. Principalele cancere primitive sunt osteosarcomul, condrosarcomul, sarcomullui Ewing si mielomul multiplu. Cancerul secundar al oaselor – Cancerele secundare ale oaselor sunt localizari la distanta, in os, ale cancerului unui alt organ: prostata, rinichi, san, tiroida etc.
Ele se traduc prin dureri si prin fracturi spontane care afecteaza de cele mai multe ori oasele lungi. Tratamentul cancerelor secundare ale oaselor se bazeaza pe radioterapie, chimioterapie, hormonoterapie atunci cand cancerul primitiv este un cancer al prostatei sau de san. Bolile descoperite din timp, chiar si cele grave, se trateaza mai usor, mai repede, mai ieftin! Depisteaza afectiunile existente si pe cele care nu se manifesta clinic semnele de boala nu sunt prezente desi boala exista , determinand si gradul de instalare al bolii.
Depisteaza orice afectiuni ca de ex: chist ovarian, ulcer, litiaza, pancreatita, ateroscleroza, distonie neurovegetativa, adenom de prostata, uretrita, artroza, gastrita, ulcer si multe altele. Detecteaza prezenta bacterilor, virusurilor, parazitilor, fungilor de ex: helminti, lamblii, coli etc. Stabileste natura unei tumori maligna sau benigna Diagnosticul, recomandarile terapeutice, tratamentul prin biorezonanta, analiza comparativa inainte si dupa tratament, sunt conduse de medicul specialist. Ce este Imunostimulent BCG liofilizat si pentru ce se utilizeaza Indicatii Imunostimulentul BCG liofilizat este utilizat in tratamentul leucemiilor si dupa interventii chirurgicale efectuate pentru melanom malign, tumori maligne ale vezicii urinare, de san, digestive, bronsice, laringiene, in asociere alternativ cu chimioterapie.
Daca medicul terapeut nu face alte recomandari, scarificarile se efectueaza saptamanal in prima luna, apoi lunar timp de un an. Modul si calea de administrare: Pentru a putea fi administrat, Imunostimulentul BCG liofilizat trebuie suspensionat.
Fiola cu produs se inveleste strans in foita de material plastic, in zona marcata cu alb, dupa care gatul fiolei se rupe cu mana. Imediat dupa deschiderea fiolei, cu ajutorul unei seringi cu Indicatii osteoliza produsa de metastazele osoase ale tumorilor solide ex. Hipercalcemia produsa de metastaze osoase extinse sau de tumori maligne care induc distructie osoasa in afara metastazelor osoase. Contraindicatii Acidul clodronic nu trebuie utilizat in urmatoarele situatii: hipersensibilitate la medicament, insuficienta renala cu un clearance creatininic Precautii Sarcina si alaptare: Acidul clodronic nu trebuie utilizat in timpul sarcinii.
Daca este necesar, trebuie utilizate mijloace contraceptive eficiente.
Ce este Ceftamil si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ceftamil 2 g este indicat pentru tratamentul infectiilor determinate de tulpini susceptibile ale unor germeni patogeni, cu urmatoarele localizari: – infectii generale severe: septicemie, bacteriemie, peritonite, meningite incluzand cele determinate de Pseudomonas aeruginosa dar excluzand infectiile cu Listeria monocytogenes , infectii la pacientii imunodeprimati tumori maligne, leucemii sau limfoame si la pacientii din serviciile de terapie intensiva arsuri infectate ; – infectii ORL: otita medie, otita externa severa, mastoidite si sinuzite; – infectii ale cailor respiratorii: pneumonii, bronhopneumonii, bronsiectazii infectate, pleurezii, abcese pulmonare, infectii pulmonare la bolnavi cu fibroza chistica mucoviscidoza ; – infectii ale tractului urinar; – infectii ale pielii si partilor moi: erizipel, abcese, celulite, arsuri si plagi suprainfectate, mastite; – infectii gastro-intestinale, biliare si abdominale Compozitie Flacon cu pulbere liofilizata continand cisplatin cis-diaminodicloroplatinum II 10 mg, clorura de sodiu 90 mg si manitol mg.
Actiune terapeutica Antineoplazic citostatic, imunosupresiv si radio-sensibilizant.
Produsul actioneazaca alchilant bifazic, inhiba selectiv si preferential sinteza adn-uluisi mai putin a arn-ului; nu are specificitate de faza a ciclului celular. Dupa administrare i. Eliminarea este bifazica, realizata in principal prin urina, in primele ore rapida, apoi foarte lenta, avand un timp de injumatatire terminal de zile; in tesuturi, substanta poate fi detectata inca 4 luni dupa administrare. Indicatii Tumori maligne ale aparatului uro-genital testicule, prostata, ovare, col uterin, endometru, vezica urinara , tumori de esofag si din sfera ORL, osteosarcom la copii. Mod de Forma de prezentare: Cutii a 30 comprimate filmate pentru administrare orala. Contraindicatii Acidul clodronic nu trebuie utlizat in urmatoarele situatii: hipersensibilitate la medicament, insuficienta renala cu un clearance creatininic Precautii Sarcina si alaptare: Acidul clodronic nu trebuie utilizat in timpul sarcinii.
Daca este necesar, trebuie utilizate mijloace Ce este Cisplatin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Antineoplazic citostatic, imunosupresiv si radio-sensibilizant.
Produsul actioneazaca alchilant bifazic, inhiba selectiv si preferential sinteza ADN-ulu isi mai putin a ARN-ului; nu are specificitate de faza a ciclului celular. Tumori maligne ale aparatului uro-genital testicule, prostata, ovare, col uterin, endometru, vezica urinara , tumori de esofag si din sfera ORL, osteosarcom la copii. Mod de administrare Produsul se administreaza in mono- si polichimioterapie sub stricta supraveghere medicala, in doze si ritm adecvate Ce este Androcur si pentru ce se utilizeaza Indicatii Androcur este un preparat hormonal antiandrogenic.
Inhiba efectul hormonilor androgeni prin blocarea receptorilor dihidrotestosteronului hormoni care sunt produsi in cantitate mica si la femeie ; de asemenea, are actiune progestativa si inhiba secretia de gonadotropine. La barbat scade libidoul si potenta si inhiba functia glandelor sexuale. Aceste modificari dispar dupa intreruperea tratamentului.
Acetatul de ciproteron inhiba competitiv efectul androgenilor asupra organelor tinta androgeno-dependente, de exemplu protejeaza prostata de actiunea hormonilor androgeni produsi de glandele sexuale si sau glandele corticosuprarenale. La femei combate hirsutismul excesiv si alopecia androgenica si scade functia glandelor sebacee. In timpul tratamentului este inhibata functia ovariana. Mod de administrare Femei de varsta reproductiva Nu trebuie sa luati Androcur daca sunteti insarcinata.
Din acest motiv, inainte de inceperea Ce este Ceftazidim si pentru ce se utilizeaza Indicatii Ceftazidim este o cefalosporina bactericida rezistenta la majoritatea beta-lactamazelor si activa asupra unei game largi de germeni gram pozitivi si gram negativi. Este indicata in tratamentul infectiilor unibacteriene sau pluribacteriene, determinate de germeni sensibili. Ca urmare a spectrului larg de actiune, ceftazidime poate fi utilizata singura, ca antibiotic de prima linie, pana la sosirea rezultatului antibiogramei.
In tratamentul meningitelor, se recomanda cunoasterea rezultatului antibiogramei, inainte de a se administra ceftazidime ca medicatie unica. Produsul poate fi utilizat in tratamentul infectiilor determinate de germeni rezistenti la alte antibiotice, ca de exemplu: aminoglicozide si numeroase alte cefalosporine. Daca este necesar, poate fi utilizat in combinatie cu un aminoglicozid sau cu un alt antibiotic beta-lactaminic de exemplu in prezenta unei neutropenii severe sau cu un antibiotic activ Servicii medicale oferite: 1.
Afectiuni hematologice: – Anemii — feriprive, megaloblastice deficit de B12, acid folic ; – Anemii hemolitice; – Bolile tronbocitelor: trombocitoze, trombocitopenii de diverse cauze ; – Bolile leucocitelor anomalii de numar si formula leucocitara ; – Sindrom hipereozinofilie; – Aplazie medulara; – Sindroame mielodisplazice; – Sindroame mieloproliferative cronice: LGC, TE, PV, MMM; – Mielom multiplu, Waldenstrom; – Limfoame; – Leucemii cronice; – Gamapatii monoclonale; – Coagulopatii — in special experienta in domeniul trombofiliei.
Afectiuni renale: – Infectii urinare joase; – Infectii urinare joase; – Pielonefrite acute, cronice; – Glomerulopatii acute si cronice; – Sindrom nefrotic; – Insuficienta Alimentele contra cancerului de prostata Din Articole Generalitati Cancerul de prostata este o tumora maligna canceroasa , care se dezvolta in celulele din glanda prostatica.
Tipologia tumorilor mamare si tratarea lor Din Articole Generalitati Tumorile mamare se clasifica cel mai frecvent in tumori benigne si maligne. Prostatei cancer al Din Dictionar Termeni tumora maligna care atinge prostata, indeosebi sub forma de adenocanrcinom. Bolile de prostata: tumori canceroase sau necanceroase? Din Articole Generalitati In cadrul sexului masculin, prostata genereaza probleme ce pot afecta calitatea vietii omului, ireversibil.
Cancerul de prostata Din Articole Ce este cancerul de prostata? Tumorile maduvei spinarii Din Articole Definitie Tumorile maduvei spinarii sunt formatiuni benigne sau maligne care apar la interiorul sau in apropierea maduvei spinarii sau a vertebrelor.
Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei marirea in volum a prostatei, cancerul de prostata si inflamatia prostatei Din Articole Generalitati Prostata este o glanda situata chiar sub vezica urinara la barbati, care inconjoara primii centimetri ai uretrei.
Adenomul de prostata Din Articole Generalitati Prostata este o formatiune glandulara cu structura fibromusculara care inconjoara baza vezicii urinare si face parte din aparatul reproducator masculin. Principalele afectiuni ale prostatei Din Articole Generalitati Prostata este o glanda a sistemului reproducator masculin care are forma unei castane. Operatie la prostata Din Comunitate Ce riscuri sunt pentru eliminarea prostatei operatie de scoatere a prostatei.
Metoda hifu-hcu pentru tratarea tumorilor canceroase este acum si in romania! Testul sanguin snew care utilizeaza adn este util in depistarea cancerului de prostata Din Diverse O echipa de cercetatori de la st. Prostata Din Comunitate maintereseaza acest subiect,vreau detalii [continuare].
Farlutal, comprimate Din Medicamente Ce este Farlutal si pentru ce se utilizeaza Indicatii Farlutal mg este un progestogen, derivat de progesteron.
Carcinom Din Dictionar Termeni Tumora maligna dezvoltata pe seama tesuturilor epiteliale. Adenom Din Dictionar Termeni Tumoare glandulara benigna, constituita din celule epiteliale. Laser Din Dictionar Termeni Light amplification by stimulated emissionof radiation – instalatie pentru generarea si amplificarea radiatiilor electromagnetice din domeniul vizibil, bazata pe fenomenul de emisie stimulata a radiatiei. Oaselor cancer al Din Dictionar Termeni tumora maligna care se dezvolta in interiorul unui os.
Imunostimulent bcg liofilizat Din Medicamente Ce este Imunostimulent BCG liofilizat si pentru ce se utilizeaza Indicatii Imunostimulentul BCG liofilizat este utilizat in tratamentul leucemiilor si dupa interventii chirurgicale efectuate pentru melanom malign, tumori maligne ale vezicii urinare, de san, digestive, bronsice, laringiene, in asociere alternativ cu chimioterapie.
Cisplatyl, flacon injectabil Din Medicamente Compozitie Flacon cu pulbere liofilizata continand cisplatin cis-diaminodicloroplatinum II 10 mg, clorura de sodiu 90 mg si manitol mg. Oamenii de stiinta au descoperit o serie de factori care cresc riscul unui barbat de a dezvolta cancer de prostata. Este important sa discuti cu medicul urolog sau cu medicul de familie despre acesti factori si despre cum poti reduce riscul de cancer de prostata.
Riscul de cancer de prostata creste odata cu varsta. De exemplu, boala apare rar la barbati mai tineri de 50 de ani. Un barbat al carui tata, frate sau fiu a avut cancer de prostata are un risc mai mare de a dezvolta boala. Mai multe modificari genetice mostenite, precum cele ale genei BRCA2, par sa creasca riscul de cancer de prostata, insa cercetatorii cred ca acestea reprezinta doar un mic procent din totalul cazurilor. Principalul hormon masculin, testosteronul ajuta organismul sa se dezvolte si sa mentina functia sexuala. Testosteronul este schimbat in dihidrotestosteron DHT de o enzima din organism.
DHT este important pentru cresterea normala a prostatei, dar poate provoca si o crestere anormala a prostatei.
Aceste simptome nu sunt specifice, exista mai multe afectiuni care pot avea simptomele de mai sus. De exemplu, prostata incepe sa creasca pe masura ce barbatii inainteaza in varsta, fapt care poate bloca uretra sau vezica urinara, cauzand probleme urinare sau probleme sexuale. Afectiunea se numeste hipertrofie benigna de prostata HBP si, desi nu este cancer, poate necesita o interventie chirurgicala.
Este important sa vorbesti cu medicul urolog despre riscul de cancer de prostata si despre importanta identificarii si tratarii cancerului de prostata inainte de aparitia simptomelor specifice. Cancerul de prostata poate fi adesea descoperit inainte de aparitia simptomelor prin efectuarea unor teste de screening, cum ar fi testarea cantitatii de antigen specific prostatic PSA din sange. O alta metoda de screening este examinarea clinica a prostatei prin tuseu rectal.
Specialistii recomanda informarea fiecarui barbat, incepand cu varsta de 50 de ani, asupra riscului de cancer de prostata, pentru a-l ajuta sa ia decizia de a face testele de screening necesare. Discuta cu medicul urolog despre riscurile si beneficiile testelor de screening.
Daca decizi sa te testezi, ia rezultatele sunt anormale, medicul iti va recomanda o serie de teste suplimentare pentru confirmarea diagnosticului, cum ar un ecografie sau RMN transrectal sau o biopsie. Un cancer de prostata depistat in urma screeningului va fi, cel mai probabil, intr-un stadiu incipient, cand tratamentul este mult mai eficient. Nu exista nici o indoiala ca screeningul ajuta la descoperirea cancerului de prostata in stadiu precoce, insa exista inca nelamuriri privind beneficiile screeningului in raport cu eficienta testului in a confirma sau a infirma un cancer de prostata.
Testul PSA poate avea rezultate fals pozitive sau fals negative.
Acest lucru insemna ca barbatii care nu au cancer ar putea avea rezultate anormale si pot fi supusi fara sa fie necesar unor investigatii suplimentare, respectiv poate insemna ca testul nu depisteaza cancerul la barbatii care ar putea avea nevoie de tratament. Singura modalitate eficienta in a confirma sau infirma rezultatele anormale ale unui test PSA este biopsia, o interventie chirurgicala minora prin care se taie o bucata din prostata pentru a fi analizata la microscop.
Tocmai de aceea, fiecare barbat trebuie informat, pentru a putea lua cea mai buna decizie cu privire la sanatatea sa. Aproape toate cazurile de cancer de prostata sunt adenocarcinoame, care se dezvolta in celulele care produc lichidul prostatic, parte a materialului seminal. Paicentii cu cancer de prostata au la dispozitie mai multe tipuri de tratament. Alegerea unui anumit tratament, dar si prognosticul sansa de vindecare depind de mai multi factori: stadiul cancerului, varsta si starea generala de sanatate a pacientului, posibilele efecte adverse, dar si un eventual tratament pentru cancerul de prostata administrat in trecut.
Supraveghere activa Nu este propriu-zis o metoda terapeutica, ci o forma de monitorizare a evolutiei cancerului de prostata in faze incipiente, descoperit in urma testelor de screening. Poate fi recomandata inclusiv barbatilor mai in varsta, care nu au semne sau simptome de cancer sau care au alte afectiuni medicale. Concret, medicul urolog monitorizeaza indeaproape starea unui pacient, fara a-i prescrie niciun tratament, pana in momentul in care rezultatele testelor arata modificari.
De obicei, aceasta abordare consta in realizarea unui control medical, impreuna cu un test PSA, cu sau fara tuseu rectal, la fiecare 6 luni. De asemenea, anual, se poate realiza si o punctie-biopsie prostatica. Tratament chirurgical Barbatii diagnosticati cu un cancer de prostata incipient, adica tumora nu s-a extins in afara prostatei, pot fi tratati cu o singura interventie chirurgicala de indepartare a tumorii. De obicei, medicul explica pacientului toate optiunile chirurgicale de tratament, pentru ca acesta sa inteleaga atat beneficiile, cat si riscurile la care se expune.
Prin aceasta procedura chirurgicala se elimina prostata, tesutul din jur si veziculele seminale. Poate fi realizata printr-o incizie fie la nivelul abdomenului prostatectomie retropubica , fie la nivelul perineului – zona dintre scrot si anus prostatectomie perineala.
Cancerul – tumori maligne
In alte cazuri, el se traduce prin prezenta sangelui in urina si printr-o crestere anormala a numarului de mictiunicare devin dificile, pacientul trebuind sa forteze evacuarea vezicii. In sfarsit, un cancer al prostatei poate, in caz de metastaze proshata, sa antreneze o oboseala, o anemieo pierdere in greutate etc. Atunci cand cancerul este localizat in prostataablatia totala a prostateiveziculelor seminale si ampulelor diferentiale, radioterapia prostatica Tumora maligna de prostata definitie sau, eventual, chimioterapia permit obtinerea vindecarii intr-un mare numar de cazuri, Aceste tratamente nu sunt, in general, propuse decat pacientilor sub 70 de ani. Atunci cand cancerul a antrenat metastaze sau cand este vorba de un pacient foarte in varsta a carui stare generala este proasta, nu este necesar sa se propuna un tratament curativ agresiv : hormonoterapia permite obtinerea unei Tumora maligna de prostata definitie care dureaza adesea mai multi ani.
Este vorba de un tratament paliativ care consta in suprimarea secretiei de hormoni androgeni de catre testicule, care stimuleaza cresterea cancerului, ea se bazeaza pe doua metode: – pulpectomia ablatia chirurgicala a tesutului functional al testiculelor antreneaza sterilitate si impotenta – tratamentul medicamentos vizeaza, de asemenea, suprimarea secretiei androgenice testiculare. Administrati in mod continuu si definitiv, agonistii gonadoliberinei LH-RH si antiandrogenii, care actioneaza asupra hipofizei si a prostatei, sunt tot atat de eficace ca si pulpectomia, dar ei antreneaza, ca si aceasta, sterilitate si impotenta – Chimioterapia este foarte putin utilizata din cauza eficacitatii ei mici asupra cancerului de Tumora maligna de prostata definitie. Opiniile avizate ale medicilor, sfaturile si orice alte informatii despre sanatate disponibile pe www. Acestea nu pot prostatx consultul medical si nici diagnosticul stabilit in prstata investigatiilor medicale.
Cancerul malign de prostata. Tumora maligna a prostatei
Deşi au fost efectuate numeroase cercetări cu Tumora maligna de prostata definitie la cancerul de prostată, nu s-a descoperit până în prezent modul în care boala poate fi prevenită. Diagnosticarea precoce rămâne singura metodă care poate scădea mortalitatea pentru acest tip Tumora maligna de prostata definitie cancer. Aflaţi din articolul de mai jos care sunt primele simptome care trădează maladia şi factorii de risc, ce teste de screening sunt recomandate, precum şi opţiunile de tratament existente la ora actuală, de la Conf. Dragoş Georgescu, medic urolog. Deşi nu poate fi ştiut cu exactitate dacă un bărbat va dezvolta sau nu cancer de prostată, există o serie de factori care pot indica un risc mai mare în acest sens. Unul dintre cancerul malign de prostata este dat de vârstă.
Acest tip de cancer apare rar în rândul bărbaţilor sub 40 de ani, în schimb riscul de a dezvolta afecţiunea creşte considerabil după vârsta de 50 de ani şi mai ales după 65 de ani. Factorii implicaţi în apariţia acestei afecţiunii Dacă pentru unele tipuri de cancere istoricul familial joacă un rol extrem de important Tumora maligna de prostata definitie predispoziţia către boală, în cazul cancerului de prostată doar unul din 10 cazuri are o componentă ereditară.