Rezultate analize medicale prostata

Analize Medicale – PSA (antigen specific prostatic) si free-PSA – Antigenul specific prostatic (PSA) este o proteina produsa de epiteliul glandular al prostatei aflata in circulatia sangelui, fiind eliberata ulterior in lichidul seminal. Aceasta este responsabila de. Antigenul specific prostatei este cel mai important marker in evaluarea cancerului de prostata si are utilitate atat in depistarea cat si in monitorizarea acestei afectiuni. PSA este aproape in exclusivitate asociat cu afectiunile prostatei, dar nu este specific pentru cancerul de prostata, valori crescute fiind intalnite si in alte conditii (adenomul de prostata, prostatita acuta sau cronica). Antigenul specific prostatic intră în trepiedul de screening al adenomului de prostată, alături de tușeul rectal și ecografia endorectală. PSA prezintă specificitate de organ, dar nu și de boală (el putând crește și în prostatite, adenoame de prostată sau după ejaculare recentă). Cancerul de prostată este cel de-al treilea cel mai frecvent tip de.

Valorile normale Antigenul Specific Prostatic: PSA total –depinde de varsta: 70 ani: ≤ ng/mL. PSA Liber: se exprima procentual raportul dintre PSA liber detectat de analizor si PSA total (obligatoriu cele 2 teste se efectueaza din acelasi ser!).

Rezultate analize medicale prostata

Rezultate analize medicale prostata
Cum apreciati?. Am 58 de ani! Arabii au mai putine boli ale aparatului urinar. Informatiile de pe site si pdostata aferente sunt folosite „asa cum sunt” fara garantii de nici un fel. Operatia a fost facuta la 21 ani. In mod Rezultate analize medicale prostata, doar o cantitate redusa de PSA este secretata in circulatia sanguina. Pacientii cu cancer de prostata ce urmeaza un tratament cu antagonisti LHRH antagonisti ai hormonului de eliberare a hormonului luteinizant si antiandrogeni pot prezenta niveluri scazute de PSA.
3/6/ · Forum Analize medicale Explicatii si interpretare analize medicale. Analize prostata. JSS. Nu este medic/terapeut. Buna ziua, Am primit rezultatele unor analize pt bunicul meu, are 81 ani.

As vrea sa stiu interpretarea analizelor ca nu stiu cat este de grav. Examen microscopic. Analize prostata: De retinut! Cateva lucruri care ar trebui sa te puna pe ganduri si te determine sa-ti faci o programare la un medic urolog pentru analiza prostata. Invinge-ti jena si discuta cu un specialist daca ai constatat ca te confrunti cu aceste probleme! 1. Noaptea nu este normal sa te trezesti pentru a urina pentru ca vezica se odihneste; 2. 8/22/ · Prin urmare, daca un barbat avea nivelul PSA peste ng/mL, medicul ii recomanda efectuarea unei biopsii de prostata pentru a determina daca este prezent cancerul de prostata. Insa, studii mai recente evidentiaza ca unii barbati cu niveluri PSA sub ng/mL au cancer de prostata, in timp ce multi barbati cu niveluri mari nu au cancer de prostata.

Ce inseamna PSA (Antigenul specific prostatic) | prostatita.adonisfarm.ro

PSA ( Antigen specific prostatic )
Prostata poate fi afectata de mai multe boli, printre care Rezultate analize medicale prostata, prostata marita hiperplazia benigna de Rezultate analize medicale prostatadar si cancerul de prostata. Daca apar simptome specifice acestor boli, se recomanda o serie de analize medjcale teste. Aceste analize pot fi recomandate si fara sa existe simptomatologie, in cazul in care pacientul are istoric familial de cancer de prostata. Examinarea digitala rectala — aceasta examinare presupune introducerea unui deget prin rectul pacientului, astfel incat sa se observe daca exista anomalii la nivelul prostatei. Pentru aceasta examinare, medicul va ruga pacientul sa se aseze pe masa, cu fata in jos si genunchii adusi la piept.

Medicul va introduce degetul acoperit de manusa si Resultate lubrifiant si Rezultate analize medicale prostata pune presiune pe prostata, astfel incat sa ii verifice forma si textura. Cu toate ca este o procedura care provoaca disconfort, nu este dureroasa si, din fericire, nu dureaza mai mult de cateva minute. Urocultura — aceasta analiza de urina permite identificarea infectiilor la nivelul tractului urinar. Urocultura poate depista o infectie localizata la nivelul prostatei. Testele urodinamice — sunt teste care permit observarea modului in care vezica urinara si uretra depoziteaza si elibereaza urina. Daca problemele glandei prostate sunt asociate cu un blocaj al urinei ori cu alte simptome neplacute in timpul mictiunii, medicul poate recoamanda aceste teste. Cistoscopia — este procedura care permite identificarea blocajelor in partea inferioara a tractului urinar.

Ce analize sunt necesare pentru prostata?

Analizele pentru prostata - ghid si recomandari

Antigenul specific prostatic PSA este o proteina produsa de epiteliul glandular al prostatei aflata in circulatia sangelui, fiind eliberata ulterior in lichidul seminal. Aceasta este responsabila de dizolvarea gelului format la ejaculare prin proteoliza semenogenilei I anxlize II si a fibronectinei, ajutand astfel la eliberarea progresiva a spermatozoizilor mobili. In mod normal, doar o cantitate redusa de PSA este secretata in circulatia sanguina. Nivelurile screscute de PSA pot fi cauzate de hipertrofie benigna a prostatei, prostatita sau Rezultate analize medicale prostata de prostata. Valori crescute ale antigenului specific prostatic total si valori scazute ale antigenului specific prostatitic free se asociaza cu un risc crescut pentru cancerul de prostata. Cancerul de prostata este una dintre cele mai frecvente neoplazii, fiind al doilea cancer masculin dupa cel bronho-pulmonar.

In general, cancerul de prostata afecteaza barbatii cu varsta peste medifale Rezultate analize medicale prostata. Cancerul de prostata este, in stadiu incipient, asimptomatic. Odata cu marirea in volum a prostatei, se pot intalni urmatoarele simptome:

Lasă un răspuns