Hiperplazia benigna de prostata (HBP) nu are o cauza cunoscuta, insa probabil este rezultatul unor modificari cauzate de hormoni, inclusiv de testosteron si mai ales dihidrotestosteron (un hormon legat de testosteron). Daca in mod normal are marimea unei nuci, in hiperplazia benigna glanda prostata poate deveni la fel de mare ca o minge de tenis. Dimensiuni normale prostată. Prostata este o glandă necesară sistemului reproducător masculin. O dimensiune normală a prostatei este similară cu cea a unei mingi de golf. Când devine mai mare, poate interfera cu fluxul de urină, deoarece este situată sub vezica urinară. Mărimea normală a prostatei pentru un bărbat adult variază de la 15 cm cubi. Anatomia si structura prostatei Prostata are o greutate de aproximativ 20 grame, un diametru transversal de 4 descriu: o fata anterioara verticala – doua fete infero-laterale – o fata posterioara oblica Prin tuseu rectal, la nivelul acestei fete se descrie un sant vertical care separa cei doi lobi laterali. -, Astfel, cancerul de prostata poate fi identificat in stadiu incipient, cand tratamentul este foarte eficient.
Modalitati de diagnosticare si tratament Principalele modalitati de diagnosticare ale cancerului de prostata sunt: tuseul rectal; – testul PSA; – ecografia transrectala si punctia biopsie prstatica.
Prostata diag formatiune nodulara 34 36 38 mm
Se consumă 3 doze pe zi, timp de 30 de zile. Concluzii:adenomioza;uter fibromatos;aspect ecografic corespunzator fazei luteale. Achille in spatele calciiului. Cai biliare nedilatate, colecist destins,perete cu grosime normala,fara calculi radioopaci. In urma cu o luna mi-am facut si calcitonina si o aveam mai mica de 3. Componenta activă principală de la baza formulei terapeutice Prostero este extractul de pufuliță, o substanță bioactivă care îi conferă tratamentului puterea de a produce un efect antiinflamator și analgezic extrem de potent. Factori de risc Mai multi factori au fost asociati cu un risc ridicat de aparitie a cancerului de prostata, dintre acestia amintindu-i pe cei mai importanti: Varsta: cancerul de prostata apare rareori inainte de varsta de 50 ani si este foarte frecvent la barbatii de Prostata diag formatiune nodulara 34 36 38 mm ani.
Unul din doi barbati cu varsta de peste 50 de ani sufera de afectiuni ale prostatei, insa multi dintre acestia nu stiu sa recunoasca simptomele si aleg sa le ignore.
In tot acest timp viata lor devine un adevarat chin, cu atat mai mult cu cat afectiunile prostatei afecteaza negativ viata sexuala a pacientilor. 26 martie Adenom de prostata. Examen RMN: prostate cu diametrul transvers de 42 mm, diametrul AP de 30 mm, diametrul cranio-cadal de 35 mm; cu zona central avand semnal neomogen difuz, in special in ponderatie T2 cu includerea unei mici arii milimetrice (maxim 10 mm) la nivelul LS in hipersemnal T2, hiposmemnal T1, negadolinofile – aspect de degenerare chistica; -imagine nodulara, În aproximativ 90% din cazuri prostatita este nebacteriană, astfel că nu este nevoie de un tratament medicamentos cu antibiotice. În cele mai multe cazuri tratamentul prescris este pe bază de medicamente naturiste care să combată simptomele prostatitei și care să asigure o acțiune antiinflamatoare și analgezică puternică. 7/1/ · Dum 2 Sept – Scris de luptatorul. daca am sau nu o problema cu prostata. stie cineva care sunt dimensiunile normale ale acestei glande pe cateorii de varsta? eu am 33 ani si am obtinut dimensiuni de 22, 32, centimetri cubi intr-un interval de 2 saptamani. 34,
dimensiunile normale ale prostatei pe categorii de varsta
Ecografia nu evidentiaza leziuni focale in drt. Simptome Èi diagnostic în afecÈiunile prostatei Hiperplazia benigna de prostata sau marirea prostatei Marirea prostatei reprezinta o tumora necanceroasa benigna prin care glanda se extinde, iar ca principal simptom formaiune efect rezulta urinarea dificila. Am un nodul tiroidian care s-a transformat in chist si de o luna mi-a aparut un nodul la sanul stang. Timus cu discreta captare difuza fdg, asociata explicabila in context fiziologic. Sub unghiul mandibulei: adenopatie veche cu dim 1. Nu se identifica formatiuni la nivelul segm. Procedura poate provoca, de asemenea, disfunctie erectila permanenta impotenta.
Hiperplazia benigna de prostata provoaca primele simptome cand prostata marita incepe sa blocheze fluxul de urina.
La deubtul bolii, barbatii pot avea dificultati la inceputul urinarii si golirea vezicii sa se faca incomplet, cu necesitatea de de a urina mai des, de multe ori in timpul noptii nicturie. De asemenea, nevoia de a urina poate deveni mai urgenta. Volumul si forta fluxului urinar poate diminua considerabil spre sfarsitul urinarii. Obstructia fluxului urinar cu pastrarea unei cantitati de urina in vezica poate creste presiunea in vezica urinara si limiteaza fluxul de urina de la rinichi, punand stres asupra rinichilor. Aceasta presiune crescuta poate afecta functia renala, desi efectul este de obicei temporar, daca obstacolul este eliberat mai devreme.
In cazul in care obstructia este prelungita, vezica urinara se poate superextinde, cauzand incontinenta de preaplin. Pe masura ce vezica urinara se mareste, venele mici din vezica urinara si uretra, de asemenea, se intind.
Aceste vene uneori se pot sparge cauzand infiltrarea sangelui in urina. Fluxul de urina din vezica urinara poate fi blocat retentie urinara complet, ceea ce face imposibila urinarea si, de obicei, ceea ce duce la o senzatie de preaplin si durere severa la nivelul abdomenului inferior.
Retentia urinara poate fi declansata in urmatoarele conditii: Prin palparea prostatei in timpul unui examen rectal, medicii pot determina daca aceasta este marita. Medicul urolog introduce un deget inmanusat si lubrifiat in rect, iar prostata poate fi simtita chiar in fata rectului. O prostata afectata de hiperplazie se simte marita, simetrica si neteda, dar nu este dureroasa la atingere. Atunci cand examinarea releva o prostata marita sau barbatul are simptome de blocaj urinar, medicii solicita un test pentru a masura nivelul de antigen specific prostatic PSA in sange. In cazul in care nivelul de PSA este ridicat sau prostata este dura sau plina de noduli la atingere, se impun alte teste, pentru a diagnostica cancerul.
Barbatii care au simptome de blocaj urinar pot face si un alt test prin care urina este colectata intr-un dispozitiv care masoara volumul si debitul de urina test de masurare a fluxului urinar.
Imediat dupa acesta se va face o ecografie a vezicii urinare pentru a determina modul in care s-a golit complet sau nu, vezica urinara. Ambele teste ajuta la diagnosticarea prezentei si severitatii blocajului urina. Pielograma intravenoasa sau urograma CT foloseste injectarea de substanta de contrast in vena de la nivelul bratului, iar apoi se fac radiografii ale tractului urinar pentru a vedea functionalitatea rinichilor, vezicii urinara si ureterelor.
In pielografia retrograda, substanta de contrast este injectata direct in uretere si se realizeaza radiografii ale tractului urinar urmarind locul unde fluxul urinar este intrerupt. Se poate impune tratamentul infectiei sau retentiei urinare inainte de inceperea tratamentului pentru hiperplazia prostatei.
Tratamentul nu este necesar decat daca HBP cauzeaza simptome neplacute sau complicatii cum ar fi infectii ale tractului urinar, afectarea functiei renale, sange in urina, pietre, sau retentie urinara. Medicamentele care pot agrava simptomele, cum ar fi opioide si medicamente cu efecte anticolinergice antihistaminice si unele antidepresive ar trebui sa fie oprite atunci cand este posibil.
Medicamentele de prima intentie administrate sunt blocanti alfa-adrenergici cum ar fi terazosin, doxazosinul, tamsulosinul, alfuzosin sau silodosina care pot relaxa anumiti muschi dintre prostata si vezica urinare si pot imbunatati fluxul de urina. Tamsulosinul Omnic sau Doxazosinul Cardura pot avea si alte efecte benefice asupra starii generale de sanatate, scazand tensiunea arteriala, precum si reducand valorile sanguine ale colesterolului şi trigliceridelor.
Alte medicamente cum ar fi finasterida si dutasteridului pot bloca efectele hormonilor masculini responsabili pentru cresterea prostatei, pentru prevenirea sau intarzierea necesitatii interventii chirurgicale sau alte tratamente.
Cu toate acestea, finasterida si dutasteride ar putea fi necesare timp de 3 luni sau mai mult pentru ca simptomele sa se amelioreze, iar unii pacienti ar putea sa nu beneficieze deloc de ameliorarea simptomelor. Se pot face tratamente mixte, cu un blocant alfa-adrenergic plus, fie finasterid sau dutasteridului.
De asemenea, barbatii care au disfunctie erectila impotenta pot fi tratati cu tadalafil de zi cu zi, deoarece acest medicament poate ajuta la ameliorarea ambelor conditii. In cazul in care medicamentele sunt ineficiente, medicii pot recomanda o interventie chirurgicala care ofera cea mai mare usurare a simptomelor, dar poate duce la complicatii. Cea mai comuna procedura chirurgicala este rezectia transuretrala a prostatei in care medicul trece un endoscop un tub de vizualizare prin uretra.
Atasat la endoscop este un instrument chirurgical, care este utilizat pentru a elimina o parte a prostatei. Intreventia poate duce la complicatii, cum ar fi infectia si sangerarea. Procedura poate provoca, de asemenea, disfunctie erectila permanenta impotenta.
O alta complicatie o reprezinta ejacularea materialui seminal in vezica urinara in loc de exterior, prin uretra numita ejaculare retrograda. In cazul in care prostata este foarte mare, rezectia transuretrala nu mai poate fi efectuata si se recurge la o procedura chirurgicala mai invaziva, printr-o incizie la nivelul abdomenului. Diverse tratamente chirurgicale alternative ofera ameliorarea simptomelor prin proceduri care sunt efectuate cu instrumente introduse prin uretra. Aceste tratamente distrug tesutul de prostata prin:
Contacteaza Expertul DOC! Trimite aici o intrebare pentru Dr. Oana Cuzino. Ovar drept placat pe fata posterioara a uterului, cu foliculi de mm. Ovar stangcu un singur folicul de 4 mm.
Douglas liber. Am facut echografie abdominala si am urmatoarele rezultate Ficat de tip parenchimatos microgranular cu ecogenitate crescuta,Suprahepatice normale cu variatii de calibru inspir expir VP comuna si confluentul venos drept si stang vizibile la nivelul hilului de calibru normal VP in hil 11mm coledoc 4mm Colecist alungit ,hipoton nelocuit Pancreas cu ecostructura si dimensiuni normale Splina normala Rinichi drept si stang ecostructura si dimensiuni normale Vezica urinara in semirepletie Retroperitoneul liber Va rog tare mult sami explicati ce inseamna am ceva cu ficatul va multumesc anticipat adresa de email [email protected] [continuare].
Fara formatiuni nodulare! Buna ziua, Mi-au iesit urmatoarele analize si as fi interesat de un posibil diagnostic si cai de urmat. Ecografie: Ficat: – lob stang: – diametrul antero-posterior: 5. Prezinta contur net, margine inferioara rotunjita, ecostructura usor mai ecogena, cu fine neomogenitati in plaje cu dispozitie perihilara, caracter fin granular. Fara procese localizate intrahepatic sau dilatatii de cai biliare intrahepatice.
Daca stie cineva sa ma lamureasca si pe mine mai bine despre ce este vorba pt ca acest rezultat ma ingrijoreaza rau! Astept raspunsul vostru. Multumesc [continuare]. Buna ziua, am 28 de ani ,sex F 1. De frica durerii nu am mai flexat piciorul deloc si am mers la medicul reumatolog care m-a trat prin fizioterapie 10 zile , arcoxia 60mg 14 zile, diphrofos IM si inca ceva injectabil vreo 3 zile fara nici un rezultat diagnosticul fiind artrita de genunchi.
Am decis sa schimb medicul care de altfel mi-a pus diag. Am facut eco grafie:tendonul cvadricipital si ligamentul rotulian cu aspect normal, bursita suprapatelara cu colectie lichidiana de 5,4 mm si usoara proliferare sinoviala Cineva sa ma lamureasca si pe mine Buna ziua, as dori si eu un raspuns de la un medic, daca se poate. Este o dimensiune normala? Nu stiu exact ce inseamna faptul ca este globulos miometrul hiperecogen, usor neomogen aspect fibromiomatos.
Cat de grav este? Se poate rezolva medicamentos sau trebuie interventie chirurgicala.
Faptul ca este fibromiomatos – poate duce, in timp, la cancer? Mentionez ca am in familie un caz de cancer uterin. Cu multumiri! Teodora [continuare]. Buna ziua, Incep prin a spune ca sunt dezamagit de domnul doctor care mi-a facut ecografia abdominala deoarece nu m-a lamurit cu absolut nimic si m-a trimis foarte superficial acasa, spunandu-mi ca sunt sanatos tun desi eu acuz dureri zilnice. As dori daca ma poate ajuta cineva sa imi spuna ce inseamna acest rezultat : Pancreas – ecostructura – discret neomogena difuz. Sper sa gasesc aici mai multa intelegere si ajutor decat am gasit la doctorii la care am platit.
Va multumesc frumos [continuare].
Buna ziua, Imi cer scuze ca apelez asa la dumneavoastra, dar sunt disperat. Mamei mele i-au fost gasiti doi noduli tiroidieni in urma unei ecografii, dupa cum urmeaza: Varsta: 58 de ani Lob drept tiroidian: diam. Se vizualizeaza pediculul jugulo-carotidian fara imagini de adenopatii. Lob stanga tiroidian: diam. Istm: dimensiuni: 5 mm, ingrosat, cu ecostructura omogena, San drept : ecostructura de tip fibroglandular neomogen, cu chisturi lobulare in cadranele externe cu diametrul maxim 8 mm cel mai mare are aspect multiloculat si este situat la ora 9 Fără dilatații de canale galactofore La vârful axilei apare o adenopatie cu aspect inflamator de 12 mm SAN STANG : La ora 12 apare un nodul hipoecogen, bine delimitat fara semnal Doppler, cu diametrul maxim 8,2 nodul benign, probabil fibroadenom La ora 2 apare un nodul similar de 12 mm nodul benign probabil fibroadenom Fără dilatații de canale galactofore La vârful axilei apare o adenopatie cu aspect inflamator de 14 mm Concluzii: Fără noduli cu suspiciune de malignitate Birads 3 Se recomanda elastografie peste 6 luni [continuare].
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere pentru următorul rezultat: I. Regiune cervicala dreapta: Glade salivare fara modificări ecografice Glanda parotidă fara modif ecogr Latero-cervicala fara adenopatii. Regiune cerv stanga: Glanda salivară submandibular dimensiuni 2. Glanda parotidă fara modificări ecografice. Sub unghiul mandibulei: adenopatie veche cu dim 1. Submandibular cateva adenopatii de tip inflamator cu diametrul 1. Menționez ca am 28 de ani, am probleme cu amigdalele din copilărie si încă am anul trecut am avut 5 episoade cu febra si puroi si antibiotic. Ce investigații sa fac mai departe? In caz ca este nevoie. Va mulțumesc! Buna ziua!
Ma numesc dani am 24 de ani, in urma cu 5 luni am facut o ecografie abdominala dat fiind faptul ca aveam dureri pe partea dreapta a abdomenului din care a rezultat faptul ca aveam lichid la plamanul drept. Am fost trimis la un dispensar tbc la un medic pneumolog din oras unde am facut o radiografie si sa.
In urma diagnosticului mi s. Dupa ce am facut tratamentul am mers inapoi la medic si i. Asa am si facut durerile nu erau intense au mai persistat putin si au trecut. Acum doua saptamani am fost din nou la dansu acuzand dureri in spate in partea dreapta ,am facut inca o radiografie in urma careia am fost diagnosticat cu TBC.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am fost diagnosticata cu rana pe col am de mai mult timp aceasta rana ,am facut colposcopie si am urmat un tratament: cerviron ovule pt trei luni de zile. Am dureri de spate si in partea de jos a stomacului,si niste intepaturi. Astazi am fost la control si mi s-a spus ca mai am si un mic chist in zona ovarului drept. Va rog din suflet spuneti-mi si mie ce sa fac,am 24 de ani,nici un copil,si mi-este teama sa nu fie cv grav ,sa nu pot fc copii.
Nu inteleg cum e posibil sa nu se fi vazut acest chist acum trei luni cd am fost la control,mai ales ca am urmat un tratament. Numele meu este Lenuta si am 41 de ani. Recent am fost la un control ginecologic si am descoperit ca am uter fibromatos.
M-am documentat de pe internet si am vazut ca unul dintre pricipalele simptome este menstruatia abundenta hemoragie sau sangerarile intre menstruatii. Eu nu am asa ceva, insa in schimb ma durea foarte tare burta atunci cand imi venea. Este oare mai bine ca nu am hemoragie? Medicul mi-a recomandat sa iau Duphaston si Flamexin, iar in aceasta perioada in care le luam au aparut si stari de voma puternice, iar ciclul menstrual s-a redus a intarziat o saptamana si imi vine mult mai putin decat de obicei.
Este acesta un motiv de ingrijorare? Am facut o ecografie la cererea doamnei doctor, deoarece aceasta credea ca e posibil sa fi ramas insarcinata. Rezultatul a iesit ca nu sunt.
Trebuie neaparat sa ma operez? Daca da, cand ar fi momentul oportun pentru Probleme hepatice Din Comunitate Buna ziua am 28 de ani si sufar de sindromul wilson sunt insarcinata in 11 saptamani si astazi mi-am facut o ecografie abdominala as vrea sa stiu este bine ficatul? Noduli tiroidieni Din Comunitate Am 23 de ani si in urma cu cateva zile am fost diagnosticata ecografic cu gusa tiroidiana polinodulara medie. Ecografie generala! Din Comunitate Buna ziua Ecografie ficat Din Comunitate In urma unei ecografii facute la ficat au rezultat urmatoarele date: dimensiuni usor crescute, diam.
Interpretare eco tiroida Din Comunitate as vrea sa stiu daca e bun eco tiroida Buna ziua,va rog o interpretare pentru eco.
Dimensiuni normale prostată
Buna ziua, Am 45 ani,in ultimul an nu am mai avut menstruatie aproape de loc. Aproximativ de o luna am o durere Prostata diag formatiune nodulara 34 36 38 mm sanul stang,am fost la mamografie si ecografie de san,iar rezultatele sunt urmatoarele: Sani cu structura heterogen densa,fara densitati nodulare,fara distorsiuni arhitecturale,fara microcalcifieri suspecte. Ganglion axillar drt ovalari,cu continut grasos ,cu aspect inflamator nespecific. Ecografia nu evidentiaza leziuni focale in drt. Problema mea este ca in sanul stang simt o durere permanenta,suportabila dar si durere in burta bilateral ,probabil de la Prpstata. Va rog sa imi spuneti daca este cazul sa imi fac probleme sau daca aceste simptome sunt normale la Am un nodul tiroidian care s-a transformat in chist si de o luna mi-a aparut un nodul la sanul stang.
Hiperplazia benigna de prostata sau marirea prostatei
Buna ziua, In urma unui control medical de rutina, in decembrie mi s-a descoperit pe lobul drept al glandei tiroide o formatiune nodulara heterogena, hipervascularizata, tisulara cu mici zone lichidiene, polar superior prezentand calcificare de mmm diam. Mi s-a recomandat extirparea nodulului cu o parte din lobul tiroidian drept, prin operatia. Nu am facut nici un formatiunne. Luna acesta, am facut un alt ecograf si s-a constatat ca si la lobul stang exista o ecostructura neomogene, iar lobul are o vascularizare crescuta. Mi Prostata diag formatiune nodulara 34 36 38 mm recomandat de urgenta operatia si extirparea glandei tiroide. In octombrie sunt programata pentru operatie. Poate cineva sa imi dea cateva informatii despre operatie si despre perioada postoperatorie? Buna ziua am 28 de ani si sufar de sindromul wilson sunt insarcinata in Prostata diag formatiune nodulara 34 36 38 mm saptamani si astazi mi-am facut o ecografie abdominala as nodulwra sa stiu este bine ficatul?
Am 23 de ani si in urma cu cateva zile am fost diagnosticata ecografic cu gusa tiroidiana polinodulara medie. Sunt programata la un consult abia peste doua saptamani si as vrea sa stiu daca sa imi fac griji.