Plasmă vaporizare prostatică pvp

Poate mai mult decât oricărui alt tip de intervenţie endoscopică pentru adenomul de prostată, vaporizării cu plasmă i se potriveşte termenul de „bloodless procedure”. Pe tot parcursul intervenţiei, vizibilitatea este excelentă, nefiind afectată de sângerare, şi oferind posibilitatea determinării precise a ţesutului adenomatos, a capsulei prostatice şi a limitelor anatomice ale rezectiei. În cadrul intervenţiei, sunt, Operaţii endoscopice. Vaporizarea Thulium Laser a prostatei (TLP) Rezecția cu aparatul Thulium Laser a tumorilor vezicale – (TLV) Plasmă vaporizare prostatică (PVP) Rezecția transuretrală a prostatei (TURP) Transuretro rezecția vezicală (Tur V) Uretrotomie optică, Vaporizarea cu plasmă: Olympus ESG – tehnologie de ultimă generaţie În Spitalul Privat Bethesda se pot efectua în condiţii de siguranţă sporită intervenţii chirurgicale pentru adenomul de prostată precum şi pentru tumorile vezicale şi prostatice utilizând cea mai nouă tehnologie cu plasmă. Plasmă vaporizare prostatică (PVP) Transuretro rezecția vezicală (Tur V) Uretrotomie optică internă (UOI) Incizie orificiu diverticular vezical; Litotriție PUNCH pentru calcul vezical; Endopielotomie/ Diverticulotomie calicială; Hidrodistensie vezicală; Ureteroscopie flexibilă diagnostică; Litotriție LASER semirigidă (vezică / ureter).

Plasmă vaporizare prostatică pvp

Plasmă vaporizare prostatică pvp
But opting out of some of these baporizare may have an effect on your browsing experience. Temperaturile ridicate din interiorul stelelor permit formarea reacțiilor de fuziune nucleară ce asigură eliberarea unor cantități imense de energie. În urma controlului cistoscopic efectuat la trei luni de la intervenţia iniţială, s-a descris o rată de recurenţă similară cu aceea Plasmă vaporizare prostatică pvp pentru rezecţia monopolară standard în urma unor analize extinse, pe loturi mari de cazuri, publicate în literatura internaţională. Ea se formează în timpul fulgerelor sau trăsnetelorpentru scurt timp.

Această ar putea fi una dintre explicaţiile faptului că Plasmă vaporizare prostatică pvp urodinamici postoperatori şi scorurile simptomatice ale pacienţilor operaţi prin vaporizare cu plasmă sunt substanţial amelioraţi comparativ cu cei ai pacienţilor Plsamă prin alte metode minim invazive. În cadrul intervenţiei sunt și rezecate bipolar fragmente de ţesut prostatic și trimise la examen histopatologic pentru a exclude existența unor transformări maligne. Rezultatele sunt excelente și Plasmă vaporizare prostatică pvp lungă durată. Doctor în medicină Medic primar urolog Domenii de interes: -Urologie clinică generală -Endourologie -Chirurgie robotică și laparoscopică -Andrologie. WhatsApp: Stelele sunt alcătuite din plasme dense, fierbinți, în timp ce materia interstelară este o Plasmă vaporizare prostatică pvp rarefiată și rece. Atomii de la suprafața catodului sunt extrași și se depun pe anod sau pereții incintei.

După cum am avut posibilitatea să constatăm, instrumentarul endoscopic este uşor manevrabil, procedura prezentând o curbă de învăţare remarcabil de scurtă.
Cuvinte cheie: enucleere prin vaporizare bipolarã cu plasmã, adenom de prostatã voluminos Abstract Innovative technique in large benign prostatic hyperplasia – enucleation by plasma vaporization Objectives: The trial evaluated a new endoscopic treatment alternative for large benign prostatic hyperplasia (BPH). Putem concluziona aşadar că vaporizarea endoscopică cu plasmă reprezintă o alternativă promiţătoare de tratament pentru pacienţii cu tumori vezicale non-invazive, caracterizată prin eficienţă superioară, morbiditate redusă, recuperare postoperatorie rapidă şi parametri de urmărire satisfăcători. Desigur, studii mai extinse vor fi necesare pentru a stabili avantajele pe termen lung şi viabilitatea acestei, Pentru o plasmă simplă, lungimea Debye poate fi aproximată după relația: λ D = ε 0 k B T e e 2 n 0 {\displaystyle \lambda _{D}={\sqrt {\frac {\varepsilon _{0}k_{B}T_{e}}{e^{2}n_{0}}}}} unde.

Punga sterilă cu plasmă este atașată la tub, pentru ca plasma sa se poată scurge din pungă în tub și în venă. Procedura poate dura de la o oră până la două ore. După procedură. Veți fi monitorizat atent după donarea de plasmă, astfel încât să se intervină rapid în eventualitatea unor efecte adverse.

Vaporizare cu plasma a adenomului prostatic, Prostata marita

Vaporizarea cu plasmă în tratamentul adenomului de prostată - Viața Medicală
Vizualizarea endoscopică pe tot parcursul intervenției este de o calitate înaltă datorită proceselor de vaporizare şi rezecţiei concomitente cu hemoragii puţine sau absente. Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate și cu Termenii și condițiile Viata Medicală. Plasma este considerată, într-o bună aproximație, un mediu neutru format din Plasmă vaporizare prostatică pvp pozitive și negative. Deoarece unele Plasmă vaporizare prostatică pvp ale rezecţiei endoscopice convenţionale au fost semnificativ reduse vaporizare şi hemostază practic concomitente, evacuare rapidă a celor câteva fragmente rezecatevaporizarea efectivă a ocupat majoritatea pristatică operator, sporind astfel eficienţa metodei.

Se efectuează concomitent hemostază completă a tuturor surselor de sângerare, cu obţinerea unei suprafeţe netede a lojei prostatice. Obținerea plasmei în laborator este dificilă din cauza pierderilor de energie prin radiație electromagnetică și recombinări ale particulelor încărcate. Doctorand Medic primar urolog Domenii de Palsmă -Urologie clinică generală -Chirurgia flexibilă intrarenală pentru calculi și tumori uroteliale -Andrologie vaorizare urinară -Plastiile de uretră.

Sângerările intraoperatorii au fost absolut nesemnificative, în niciunul din cazuri neimpunandu-se transfuzii de sânge. După cum am avut posibilitatea să constatăm, instrumentarul endoscopic este uşor manevrabil, procedura prezentând o curbă de învăţare remarcabil de scurtă. Recuperarea postoperatorie a fost în majoritatea cazurilor extrem de rapidă, perioadă medie de spitalizare fiind de 48 de ore.
Niciunul dintre pacienţi nu a prezentat hematurie postoperatorie, infecţie urinară sau retenţie de urină.

La controlul postoperator la o lună, evaluarea scorului simptomatic, a debitului urinar maxim şi a reziduului postmictional au evidenţiat rezultate satisfăcătoare, substanţial ameliorate comparativ cu cele înregistrate după intervenţia endoscopică standard rezectia transuretrala a prostatei — TURP – utilizând curent monopolar , în condiţiile unei morbidităţi net diminuate.
Argumentele în sprijinul vaporizării endoscopice cu plasmă sunt reprezentate de rata scăzută de sângerare postoperatorie, eliminarea riscului de sindrom post-TUR datorită utilizării irigaţiei saline şi de perioadă de spitalizare redusă, aferentă unei recuperări postoperatorii mai facile. Deşi este greu de afirmat superioritatea vaporizării cu plasmă comparativ cu TURP monopolar în ceea ce priveşte timpul efectiv de tratare a ţesutului adenomatos, atunci când evaluăm durata totală a intervenţiei, balanţa se înclină în mod evident în favoarea primei metode.

O altă procedură deja consacrată în tratamentul adenomului de prostată şi evaluată prin studii efectuate pe loturi lărgi de pacienţi este reprezentată de vaporizarea fotoselectiva cu laserul Green Light de W, metodă introdusă în clinică noastră, în premieră naţională, anul trecut.
Comparativ, rezultatele iniţiale ale vaporizării cu plasmă indică o eficienţă sporită, precum şi avantaje semnificative din punct de vedere al costurilor. Este suficient să precizăm faptul că preţul de achiziţie al aparaturii este de zece ori mai mic pentru generatorul de plasmă comparativ cu laserul Green Light , iar ansele speciale în formă de ciupercă, de unică folosinţă că şi fibrele laser, sunt de asemenea de 10 ori mai ieftine.
În condiţiile în care raportul cost-eficienţă reprezintă un determinant major în selectarea modalităţilor terapeutice în urologia modernă, putem afirmă că, în acest moment, tehnologia Green Laser are în vaporizarea endoscopică cu plasmă un competitor serios.

Pe de altă parte, posibilitatea prelevării de fragmente de ţesut prostatic în vederea examenului anatomopatologic oferă şansa descoperirii unui eventual cancer de prostată ocult, şansa de care pacienţii trataţi cu Green Laser nu beneficiază. Din punct de vedere strict operator, aspectul endoscopic la finalul intervenţiei se remarcă printr-o suprafaţa netedă a lojei prostatice, cu o calitate net superioară comparativ cu rezultatul obţinut prin vaporizarea laser, dar fără leziunile termice profunde ale TURP.
Această ar putea fi una dintre explicaţiile faptului că parametrii urodinamici postoperatori şi scorurile simptomatice ale pacienţilor operaţi prin vaporizare cu plasmă sunt substanţial amelioraţi comparativ cu cei ai pacienţilor trataţi prin alte metode minim invazive. De la introducerea procedurii, interesul pacienţilor a întrecut chiar şi cele mai optimiste aşteptări, în clinica noastră efectuându-se zilnic, în medie, cinci astfel de intervenţii, permiţând acumularea unei cazuistici vaste într-un timp extrem de scurt.

Prin prisma experienţei deja acumulate, şi comparând rezultatele cu acelea obţinute atât prin rezectia endoscopică monopolară standard, cât şi prin vaporizarea fotoselectiva cu laserul, putem recomanda vaporizarea cu plasmă ca tratament de primă intenţie pentru adenoamele de prostată cu indicaţie chirurgicală. Aşadar, putem concluziona că vaporizarea endoscopică cu plasmă este o intervenţie minim invazivă extrem de promiţătoare, cu rezultate remarcabile şi complicaţii minore, oferind pacienţilor cu adenom de prostată o şansă reală pentru o vindecare rapidă şi sigură. Șef lucrări Dr. Andrei BOC. Doctor în medicină Medic specialist urolog Domenii de interes: -Urologie clinică generală -Urologie oncologică -Chirurgie robotică și laparoscopică -Endourologie. Doctor în medicină Medic specialist urolog Domenii de interes: -Urologie clinică generală -Urologie -Endourologie -Chirurgie robotică și laparoscopică -Andrologie.
Doctor în medicină Medic primar urolog Domenii de interes: -Urologie clinică generală -Endourologie -Andrologie.

Doctor în medicină Medic primar urolog Domenii de interes: -Urologie clinică generală -Infecțiile tractului urinar -Uro-ginecologie. Doctor în medicină Medic primar urolog Domenii de interes: -Urologie clinică generală -Endourologie -Chirurgie robotică și laparoscopică -Andrologie. Doctor în medicină Medic specialist urolog Domenii de interes: -Urologie clinică generală -Endourologie -Andrologie. Marcel RAD. Doctorand Medic primar urolog Domenii de interes: -Urologie clinică generală -Chirurgia flexibilă intrarenală pentru calculi și tumori uroteliale -Andrologie -Litiaza urinară -Plastiile de uretră.
Doctorand Medic specialist urolog Domenii de interes: -Urologie clinică generală -Endourologie -Chirurgie robotică și laparoscopică -Andrologie. Andrei POPA. Medic specialist urolog Domenii de interes: -Urologie clinică generală -Endourologie -Chirurgie robotică și laparoscopică -Andrologie.

Doctorand Medic specialist chirurg Medic rezident în urologie Domenii de interes: -Chirurgie abdominală generală -Chirurgie laparoscopică. Consultații și explorări diagnostice. Consult urologic Test urinar rapid Uroflowmetrie Ecografie aparat urogenital. Fluoroscopie FSC Consult interdisciplinar interne, chirurgie generală, psihologie. Proceduri urologice ambulatorii. Operații urologice cu spitalizare de zi. Circumcizie Excizie polip meat uretral Excizie condiloame peniene Frenotomie.
Excizie tumori tegumentare scrotale Siling ajstabil antiincontinență Injecție Opsys antiincontinență. Operații urologice clasice cu spitalizare continuă. Cistolitotomie Adenomectomie transvezicală Fistula uretro-rectală Fistula vezico uretro -perineală Scleroterapie varicocele Emasculație Amputație parțială peniană Cură hipospadias. Evacuare abces prostatic Meatoplastie Vasectomie Excizie chist parauretral Biopsie testiculară Evacuare abces para uretral Excizie corp străin aparat urogenital.

Operații urologice laparoscopice 3D HD cu sistemul Einstein. Adrenalectomie laparoscopică Nefrectomia radicală, totală, parțială, nefroureterectomie laparoscopică Nefropexie Pieloplastia Pielolitotomia Ureterolitotomia laparoscopică.
Operaţii speciale. Montare sfinctere urinare artificiale. Montare proteze peniene.

Clinica EndoPlus Prof. Dr. Ioan Coman – Urologie – Andrologie – Medicina Cluj

Plasmă - Wikipedia
În fizicăplasma reprezintă o stare a materieifiind constituită din ionielectroni și Plasmă vaporizare prostatică pvp neutre atomi sau moleculedenumite generic neutri. Poate fi considerată ca fiind un gaz total sau parțial ionizatpe ansamblu neutru din punct de vedere electric. Totuși, este văzută ca o stare de agregare distinctă, având proprietăți specifice. Temperatura plasmei obținute în laborator poate lua valori diferite pentru fiecare tip de particulă constituentă. De asemenea, porstatică plasmei depinde de numeroși parametri concentrațiecâmp electric externfiind imposibilă stabilirea unei temperaturi la care are loc trecerea materiei din stare gazoasă în plasmă.

Datorită sarcinilor electrice libere, plasma conduce curentul lvp și este puternic influențată de prezența câmpurilor magnetice externe. În caporizare ciocnirilor dintre electroni și atomi pot apărea fenomene de excitare Plasmă vaporizare prostatică pvp atomilorurmate de emisie de radiație electromagnetică. Dacă frecvența radiației emise are valori în domeniul vizibil, se pot observa fenomene luminoase. Atunci când energia electronilor este suficient de mare, atomii sunt ionizați, creându-se noi sarcini, pozitive și negative. Plasma este considerată, într-o bună aproximație, un mediu neutru format din particule pozitive și negative. O definiție mai riguroasă impune respectarea anumitor criterii. Acestea se stabilesc în funcție de lungimea de ecranare Vapogizare ce reprezintă distanța pe care sunt Plasmă vaporizare prostatică pvp câmpurile electrice externe.

Vaporizare cu plasma a adenomului prostatic

Vaporizarea cu plasmă în tratamentul adenomului de prostată

În Spitalul Privat Bethesda se pot efectua Plasmă vaporizare prostatică pvp condiţii de siguranţă sporită intervenţii chirurgicale pentru adenomul de prostată precum şi pentru tumorile vezicale şi vapodizare utilizând cea mai nouă tehnologie cu plasmă. Spitalul Bethesda este singurul Plasmă vaporizare prostatică pvp din Moldova dotat cu acest tip de vaporizator de plasmă de ultimă generaţie. Suprafaţa postoperatorie rezultată e netedă cu minime leziuni termice de vecinătate datorită ansei în formă de ciupercă. Pentru prostatele mari diametrul ansei extins dincolo de cel al orostatică monopolare oferă viteza şi siguranţă, hemostază îmbunătăţită cu 3 efecte, cu reducerea la minim a sângerării intraoperatorii. Vaporizarea cu plasma de ultimă generaţie ESG cu funcţie inteligentă de pornire instantanee permite optimizarea tăierii şi a coagulării datorită unui sistem rapid de monitorizare ce asigură puterea necesară efectului tisular dorit prin măsurarea impedanţei, tensiunii şi intensităţii de ori pe secundă în ansă. ESG este mai rapid şi mai sigur decât modelul anterior UES 40 permiţând o mişcare mai uşoară în câmpul operator şi o vaporizare foarte bine controlată în orice condiţii de flux salin.

Lasă un răspuns