Operatie prostata clasica vs laparoscopica

11/15/ · Interventiile laparoscopice pentru prostata se fac doar atunci cand exista un cancer la prostata. Eu presupun ca tatal dumneavoastra sufera de un adenom de prostata (care este o leziune benigna, ce nu impune extragerea completa a prostatei), deci o interventie laparoscopica, Interventia chirurgicala pentru hiperplazia benigna de prostata (prostata marita) Daca simptomele acestei afectiuni nu se amelioreaza cu ajutorul tratamentului medicamentos, medicul poate lua in calcul varianta interventiei chirurgicale. 3/6/ · De aceea, pacientii trebuie informati ca o operatie inceputa laparoscopic se poate finaliza pe cale clasica. Contraindicatiile abordului laparoscopic sint legate si de contraindicatiile anesteziei generale; se mai adauga colecistitele acute cu plastron, ciroza hepatica cu hipertensiune portala, ocluzia intestinala, tulburarile de coagulare severe, tumorile abdominale voluminoase, sarcina in trimestrul al, In ce stadiu se opereaza adenomul de prostata, ce investigatii sunt necesare inainte de operatie? Dr. Dorin Claici: Pentru a decide interventia chirurgicala in adenomul de prostata este nevoie de un consult de specialitate. Pentru mine semnul cel mai important este greutatea la urinare si scaderea in forta a jetului urinar asa numita disurie.

Operatie prostata clasica vs laparoscopica

Operatie prostata clasica vs laparoscopica
Comentarii 0. Acesta este folosit in cazul prostatei marite pentru a ameliora simptomele neplacute si pentru a usura mictiunea, iar in cazul cancerului prostatic interventia chirurgicala este cea care poate salva viata pacientului. Bine ati venit pe doc. Previous Previous post: Excizie tumoră benignă prostafa augmentare mamară Next Next post: Vx și tratarea tumorilor nedetectabile ecografic în cancerul de sân — marcaj tumoral cu harponul. Tehnici Operatie prostata clasica vs laparoscopica tratamentul embolizarii Sus. Operatia nu necesita obligatoriu anestezie totala ci doar partiala rahidiana-de la brau in jos, asemanatoare unei anestezii din operatia cezariana. Adresa: Clinica Traian – Str. Embolizarea — tratament minune sau complicatii ulterioare?

11/19/ · Intervenția chirurgicală a decurs foarte bine într-un timp foarte scurt, o oră și 20 de minute, o oră și 30 de minute maxim.. Evoluția postoperatorie de asemenea a fost una foarte bună. Sigur comparând cele două cazuri este evident un plus pentru intervenția laparoscopică, pacienta s-a mobilizat mult mai ușor, durerea postoperatorie mult mai mică în raport cu celălalt caz. 2/8/ · Prostata crește în volum o dată cu înaintarea în vârstă. Aproape jumătate dintre bărbaţii de peste 50 de ani se confruntă cu această problemă, iar procentajul ajunge şi la 70 la sută în cazul celor peste 60 de ani. Operaţia clasică, utilizată cel mai des, se realizează cu electrocauterul. Adenomul de prostata reprezinta tumora benigna care este situata in straturile prostatei. Rezectia chirurgicala clasica sau laparoscopica. Deoarece fibromul uterin este un leiomiom deci are radacina si in mucoasa miometriala adica calea de acces similara celei de la o simpla operatie de cezariana, un al doilea tip de abord este cel. Medicii de la Clinica de Urologie din Cluj-Napoca au operat ieri fără bisturiu.

Aceştia au folosit un robot Da Vinci, avantajul unei astfel de intervenţii fiind că pacientul pierde mult mai puţin sânge decât în cazul unei operaţii clasice. În spitalele.

Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA. Adenomul de prostată, tratat cu laserul
Operatie prostata clasica vs laparoscopica prezent exista practic 4 tehnici principale de efectuare a rezectiei sau tratarii unui fibrom uterin sau 2 tehnici in cazul unui adenom de prostata. Studii gimnaziale Studii liceale Studii post liceale Studii superioare facultate Studii post universitare Studii doctorale. Veolia pleacă. Laparoecopica cu google. Un chirurg a operat un pacient în timp ce era audiat într-un proces.

Daca este vorba de un fibrom de mici dimensiuni si in cazul in care etiologia de formare a acestuia este una de natura hormonala, atunci se poate impune ca masura de prima mana un tratament hormonal antagonist pentru a produce resorbtia fibromului uterin pe cale naturala prin tratament strict medicamentos hormonal de corectie.

Deoarece fibromul uterin este un leiomiom deci are radacina si in mucoasa miometriala musculara uterina, tehnica va cuprinde o miomectomie.
Una dintre aborduri este incizia abdominala, adica calea de acces similara celei de la o simpla operatie de cezariana, un al doilea tip de abord este cel transvaginal, asadar ca aceasta operatie se poate produce printr-un abord minim invaziv iar cel de-al treilea tip este cel laparoscopic. Operatia nu necesita obligatoriu anestezie totala ci doar partiala rahidiana-de la brau in jos, asemanatoare unei anestezii din operatia cezariana.
Abordul este prin vizualizarea pe cale laparoscopica si rezectia se va produce prin acest sistem, dar este necesar totusi ca acest fibrom sa nu depaseasca anumite dimensiuni. Riscurile anestezice sunt inca odata minime iar timpul de recuperare dupa aceasta interventie la fel ca si in cazul celei chirurgicale pentru o interventie fara complicatii este de de ore. O alta cale chirurgicala este rezectia pe cale chirurgicala fie pe cale abdominala sau pe cale transvaginala a uterului.

Astfel ca uterul este extras printr-o interventie chirurgicala mai de amploare, care poate dura de minute si care necesita si asumarea unui risc anestezic mai mare, dar care va produce dupa sine si imposibilitatea de sarcina ulterioara, evident deoarece uterul a fost extras complet.
Insa prin acest abord se anuleaza practic sansa de recidiva sau de complicatie, dar acest beneficiu este si el practic anulat prin absenta unui organ important daca vorbim de o varsta frageda. Insa daca fibromul uterin este prea mare sau are riscul de a maligniza, aceasta este metoda de abordare cea mai indicata. Operatia chirurgicala laparoscopica, histerectomia, operatia de extirpare a fibromului uterin pe cale chirurgicala. Laparoscopica este efectuata de catre medic specialist de ramura obstetrica-ginecologie si asadar cu pregatirea cea mai eficienta in abordul asupra sistemului de lucru: aparatul uro-genital feminin.
Iar interventia chirurgicala in cazul adenomului de prostata este efectuata de catre medicul chirurg care poate aborda rezectia in cea mai eficienta maniera data de competenta chirurgicala pe care o are.

Embolizarea uterina presupune un abord pe artera brahiala prin mana dar care presupune a ajunge pe aceasta cale pana la zona arterelor uterine. Ajuns aici se va injecta mai intai o substanta de contrast pentru vizualizare si radioopacitate radiologica , iar mai apoi se va injecta o substanta denumita acid polivinilic. Prin aceasta interventie se incearca producerea unui embol a unui cheag sanguin care va bloca arterele uterine si prin diminuarea cantitatii trofice ajunse la uter se va bloca in mod automat si trofierea hranirea fibromului uterin.
Mai apoi, in urmatoarele ore dupa interventie care poate sa mearga pana la de ore se va produce liza si moartea celulara a fibromului efectul scontat este tocmai acesta de a sista alimentarea cu sange a fibromului dar si a o portiune a celulelor din jur. Cea chirurgicala, fie prin operatie deschisa, fie minim-invaziva laparoscopic in care se face extirparea unei tumori benigne bine incapsulate adenom de prostata si care asemenea procentului din fibrom-ul uterin, sansa de recidiva este minima.

Al doilea tip de interventie este cel prin embolizare, adica prin care se va produce tot un embol, un cheag sanguin prin care se sconteaza alimentarea sanguina a adenomului si care mai apoi se asteapta a se dezintegra si resorbi, dar in mod cert prin sistarea troficiatii se va produce apoptoza celulara a adenomului moartea celulelor din adenom.
In cazul interventiei prin embolizare atat celei de adenom de prostata cat si celei prin fibrom uterin, se poate realiza printr-un minim de interventie invaziva, deoarece presupune un abord prin artera brahiala, iar anestezia care va fi efectuata este doar una cu xilina locala si care asadar anuleaza practic riscurile anestezice. Complicatiile unei embolizari au pe termen imediat dar si pe termen lung mai multe etape si riscuri. Acest tesut necrozat atat in cazul prostatei cat si al uterului este preponderent a atrage dupa sine riscul crescut de infectii repetate.
Orice tesut necrozat este „hrana” necesara intr-un mod abstract exprimat a o serie de bacterii care pot produce aici adevarate focare de infectii repetate.

Tratamentul profilactic de antibiotic care este desfasurat dupa interventie, are efect un numar limitat de zile dupa interventie, dar nu se poate administra un tratament profilactic de antibiotic pe toata durata vietii dupa interventie. Pentru femei, riscul de a nu mai ramane insarcinata este totusi minimalist deoarece fixarea ovulului fecundat nidarea sarcinii se poate produce pe una din celelalte locatii ale peretelui uterin. Insa daca este sa vorbim despre trofiere, aceasta are mult de suferit deoarece trofierea uterina este afectata de blocajul produs pe arterele uterine care alimenteaza si uterul dar si fatul. Practic prin mentinerea unui tesut necrozat, dar si absenta sigurantei ca intregul fibrom a fost necrozat se poate produce un rest de fibrom rezidual care va incepe acum sa se dezvolte.
In cazul a mai multor interventii, portiunea de tesut rezidual este practic fortata a se dezvolta, re-dezvolta si regenera. Toate acestea putand produce ulterior un risc crescut ca fibromul uterin sa malignizeze.

Aceasta inseamna ca acel tesut are acel risc deoarece nici odata nu este extirpat de a deveni dintr-o tumora benigna, o tumora maligna — cancer uterin sau cancer de prostata. Deoarece dupa ce se opreste trofierea fibromului dar si a tesutului viu, din momentul introducerii substantei de embolizare, practic se asteapta ca acele celule sa parcurga niste etape de ischemie si in final necroza.
In toata aceasta perioada miometrul este foarte bine inervat si astfel ca toate acele filete nervoase vor transmite constant o senzatie de durere asemanatoare unui infarct dar cu alta localizare deoarece necrozarea din infarctul miocardic este practic fenomenul similar produs artificial in cazul unei embolizari. Desi din punct de vedere teoretic, acest risc de a se produce din acei emboli, a altor trombi sau emboli este minimal, el totusi este existent. Astfel ca fragmente din acesti emboli sau formarea unor altor emboli pe tot parcursul circulator este posibila.

In cazul in care exista si o tara de hipercoagulabilitate, adica tendinta trombilor pacientului de a forma foarte usor trombi sau emboli, ceea ce poate produce complicatii din cele mai grave: tromboembolism pulmonar , accident vascular cerebral ori infarct miocardic.
Ca si concluzionare trebuie avut in minte faptul ca aceasta metoda nu este folosita in o serie de spitale sau clinici occidentale, iar mai mult este de analizat metoda de debut a acestei tehnici. Metoda de embolizare a aparut initial la femei in Franta intr-o operatie de miomectomie din Franta in care a existat o hemoragie importanta iar strict pentru a sista aceasta complicatie s-a abordat aceasta tehnica de embolizare pentru a sista hemoragia.
Insa o metoda experimentala de a sista o complicatie intra-operatorie nu trebuie sa devina un protocol terapeutic de a inlocui o interventie cu mult mai putine riscuri efectuata pana acum de specialisti in domeniul aparatului uro-genital feminin sau masculin. Multe femei cu fibrom uterin nu au niciun simptom , de aceea boala este de multe ori depistata in faze avansate, chiar si dupa cativa ani de la instalare.

Alte femei pot avea simptome usoare si nu merg la medic, ceea ce face ca boala sa avanseze. Cel mai Generalitati Hiperplazia benigna de prostata este un termen medical care exprima marirea in volum a prostatei, determinand astfel blocarea fluxului urinar.
Aceasta afectiune este frecventa la barbatii in varsta si nu este canceroasa. Dar o prostata marita afecteaza Tratamentul incontinentei urinare Cand o persoana are scurgeri de urina atunci cand stranuta, tuseste sau rade, inseamna ca sufera de incontinenta urinara. In cazul in care simptomele nu pot fi tinute sub control prin metode non-invazive, ar trebui sa se ia in calcul Embolizarea — tratament minune sau complicatii ulterioare?
Publicat la data de: 20 Mai Aproape jumătate dintre bărbaţii de peste 50 de ani se confruntă cu această problemă, iar procentajul ajunge şi la 70 la sută în cazul celor peste 60 de ani. Operaţia clasică, utilizată cel mai des, se realizează cu electrocauterul. Avantajul acestei metode este că, în spitalele de stat, se face gratuit. Dar ea este contraindicată anumitor pacienţi.

Sunt acei pacienţi care primesc tratament cu anticoagulante. Intervenția cu laserul se realizează doar în spitalele private şi costă în jur de 2. Adenomul de prostată, tratat cu laserul. Adenomul de prostată, tratat cu laserul Un chirurg a operat un pacient în timp ce era audiat într-un proces. Anchetă a poliției în cazul unui bebeluș de 5 luni ajuns la spital cu traumatism cranio-cerebral grav. Un bărbat a murit după ce a fost trântit de polițiști.
Cîțu, despre acuzațiile lui Voiculescu privind morții de Covid. Voiculescu, primele declarații după demitere. Voiculescu: Rafila este una dintre marile dezamăgiri pentru mine. Top Citite.

Metoda ingenioasă a unor hoți români în Marea Britanie. Au comis peste 80 de O româncă din Italia a profitat Recomandările redacţiei. Orban: Declaraţiile lui Voiculescu îmi arată că premierul a luat o Certificatul de vaccinare cu AstraZeneca al cancelarului Germaniei România a depășit pragul de 2,5 milioane de persoane vaccinate cu o Merkel şi Macron cer Rusiei să retragă trupele din apropierea Ultimele știri. Primăria din Timișoara, notificată de municipalitatea din Viena că trebuie să-și repare un pod. Rusia reacționează la sancțiunile impuse de SUA și expulzează, la rândul ei, zece diplomați americani.
Te-ar putea interesa și: Ce spune medicul despre acest caz. Un chirurg a operat un pacient în timp ce participa la o audiere online într-un proces. Un bărbat din Islanda a primit primul transplant dublu de brațe din lume. Medic: Cazurile se agravează, se înmulțesc.

O fetiță de 7 ani a murit la un minut după ce a intrat într-o operație banală.

Embolizarea – tratament minune sau complicatii ulterioare?

Histerectomie totală pe cale laparoscopică vs cale abdominală | Royal Hospital
Chirurgia laparoscopica este o chirurgie minim invaziva, deci o tehnica de minim acces la cavitatile corpului, fara a deschide larg peretele laparsocopica. Cea mai frecventa operatie efectuata pe cale laparoscopica este colecistectomia extragere a vezicii biliare – n. Insa, laparosclpica clinicile de chirurgie generala se mai pot efectua laparoscopic apendicectomii, cura laparoscopica a herniilor inghinale si a herniilor hiatale, tratamentul chisturilor de ovar benigne, cura chirurgicala a Operatie prostata clasica vs laparoscopica, chisturile seroase si hidatice hepatice necomplicate. In ginecologie, laparoscopia are indicatii numeroase.

De asemenea, in centrele specializate se pot efectua prin acest abord interventii pe colon, splenectomii laparoscopice, suprarenalectomii laparoscopice, chirurgie esogastrica, sutura laparoscopica a ulcerului perforat, stadializarea neoplaziilor intraabdominale. Nu Operatie prostata clasica vs laparoscopica apela la laparoscopie pacientii care au suferit anterior operatii in zona abdominala. Chirurgia laparoscopica are si citeva limite. Imaginea video este bidimensionala si este dirijata prostat un cameraman. Trocarele reduc libertatea de miscare a instrumentelor. In chirurgia laparoscopica nu se mai efectueaza palparea organelor abdominale, deci o serie de afectiuni concomitente pot fi trecute cu vederea. Operatiile laparoscopice necesita o tehnologie inalta, o competenta chirurgicala mai mare si un personal clasicq, care va urma un antrenament special.

In plus, trebuie stiut ca interventiile chirurgicale anterioare pe abdomen operatii in zona abdominala – n.

Chirurgia: cind poate fi inlocuita operatia clasica cu interventia laparoscopica?

PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA. Adenomul de prostată, tratat cu laserul

Am efectuat în urmă cu o zi două intervenții chirurgicale. Este vorba de o histerectomie totală cu anexectomie bilaterală în cazul ambelor paciente. La prima pacienta am intervenit pe cale laparoscopică, la cea de a doua pacientă am efectuat o intervenție chirurgicală clasică cu incizie transversală joasă tip Pfannenstiel. În primul caz am efectuat o histerectomie totală cu anexectomie bilaterală pe cale laparoscopică pentru că s-a pretat cazul pentru asemenea intervenție, intervenția chirurgicală a decurs foarte bine, evoluția postoperatorie a fost una foarte bună, am fost deja la vizită.

Cea de a doua pacientă pacientele sunt colege Operatie prostata clasica vs laparoscopica rezervă și am putut să văd evoluția comparativ la cea de a două pacientă nu am intervenit laparoscopic pentru că era Operatie prostata clasica vs laparoscopica de un uter polifibromatos voluminos, practic uterul era transformat într-o formațiune tumorală care destindea abdomenul până la nivelul ombilicului. În cazul de față intervenția chirurgicală laparoscopică nu că era imposibilă dar era aproape imposibilă, am efectuată însă o intervenție chirurgicală din punctul meu de vedere foarte estetică, o incizie joasă, transversală, ca la cezariană, am reușit să exteriorizez această formațiune tumorală și să pot să lucrez. Intervenția chirurgicală a decurs foarte bine într-un timp foarte scurt, o oră și 20 de minute, o oră și 30 de minute maxim. Sigur comparând cele două cazuri este evident un plus pentru intervenția laparoscopică, pacienta Operatie prostata clasica vs laparoscopica mobilizat mult mai ușor, durerea postoperatorie mult mai mică în raport cu celălalt caz.

Lasă un răspuns