Pe langa acestea insa, exista si unele riscuri specifice interventiei chirurgicale de la nivelul prostatei: Disconfort, durere si usturimi la urinare; Sangerari la urinare; Incontinenta urinara; Disfunctii erectile; Impotenta; Ejacularea retrograda (fluidele sunt eliberate in vezica urinara, nu in afara penisului) Ingustarea uretrei. Prostatita consta in inflamarea prostatei, adica a glandei situata exact sub vezica urinara a barbatului. Glanda prostata are rolul de a produce lichidul care transporta spermatozoizii. Prostatita cauzeaza adesea disconfort si durere la urinare. Aceasta afectiune poate aparea la orice varsta, insa, in general, afecteaza barbatii de peste 50 de ani. Simptomele formelor cronice de prostatita, inclusiv a sindromului dureros cronic pelvin inflamator si neinflamator, includ: polachiurie, urinari frecvente cu cantitati mici de urina – disurie, senzatie de arsura la urinare – nicturie, urinari frecvente. Durerea după urinare apare adesea ca o consecință a bolilor genitourinare, a diferitelor infecții, a bolii renale, poate provoca prostatită cronică și acută. Durerea după urinare apare atât la,
Durere la urinare dupa op de prostata
Cere o programare. Preparatele pentru tratamentul durerii în timpul urinării variază foarte mult în funcție de diagnostic, metodele de tratament ale fiecărui medic și caracteristicile specifice ale organismului respectivului pacient. Tratamentul durerilor urinare Tratamentul in aceste situatii va include, pe langa medicamente, si o serie de recomandari privitoare la dieta, aportul de lichide, evitarea unor condimente, expunerea la frig si umezeala etc.
Discuta-le cu medicul daca te chinui sa gasesti o solutie pentru durerile cronice pelvine : Eliberararea punctelor declansatoare de durere miofasciala, o forma de terapie fizica Acupunctura Biofeedback-ul si alte terapii de reducere a stresului Extracte pe baza de plante care au proprietati antiinflamatorii : Cu ajutorul studiilor preliminare de sustinere, este vorba de Durere la urinare dupa op de prostata : chercetina un pigment din ceaiul verde si alte legume verzi si extracte din polenul plantelor. Tratamentul in aceste situatii va include, pe langa medicamente, si o serie de recomandari privitoare la dieta, aportul de lichide, evitarea unor condimente, expunerea la frig si umezeala etc. Prostatita inflamatorie asimptomatica este un tip de prostatita care nu prezinta simptome, desi glanda este inflamata. Boli asociate cu durerea în timpul urinării, tratează profesioniști cum ar fi urolog, ginecolog, venerolog, androlog. VÄ mulÈumim! Tratamentul ambulator la domiciliu. Persimmon are proprietăți antivirale.
Mulți pacienți se plâng de durere severă după urinare după un accident vascular cerebral. Accept termenii Èi condiÈiile. Infectiile dupa transplant de Durere la urinare dupa op de prostata parenchimatos au fost reduse foarte mult prin utilizarea in clinica a unor antibiotice foarte eficiente. Muzeul Culturii Queer se deschide in Romania. Infecția urinară » Secțiunea: Ghid de sănătate Infecțiile urinare sunt afecțiuni comune, în care bacteriile pătrund în tractul urinar și infectează această regiune.
Prostatita acuta bacteriana este tratata cu antibiotice, medicamente pentru febra (antipiretice) si durere (antialgige), administrare de fluide si odihna. In cazul in care urinarea nu este posibila sau in cazul in care este necesara terapia intavenoasa cu antibiotice, se indica internarea in spital. Durere la urinare (disurie)» Secțiunea: Semne și simptome ori, unei inflamații a tractului urinar. În limbaj științific, durerea apărută la urinare se definește cu termenul de disurie și are caracter de arsură, mâncărime sau usturime.
Urinarea dificila, dureroasa si/sau frecventa, plus aparitia unor dureri de spate sau a unor dureri pelviene sunt semne care pot indica la un moment dat un cancer de prostata.
Durere dupa urinare
Durerea după urinare la fete este un fenomen destul de frecvent și este, de obicei, cauzată de boli infecțioase ale tractului urogenital. Exista, de asemenea, si proceduri minim invazive, care se folosesc in cazul in care prostata nu are dimensiuni atat de mari, iar printre acestea se numara incizia transuretrala a prostatei.
Suferi în prezent, sau ai suferit recent de vreo afecÈiune din domeniul afecÈiuni ale Durere la urinare dupa op de prostata Èi vaselor sangvine afecÈiuni ale ochilor Durere la urinare dupa op de prostata de rinichi, uretere, vezica urinarÄ, uretrÄ afecÈiuni ale sistemului nervos afecÈiuni ale nasului, gâtului Èi urechilor afecÈiuni imunologice, alergii afecÈiuni ale oaselor, muÈchilor sau articulaÈiilor afecÈiuni cu transmitere sexualÄ afecÈiuni ale pielii afecÈiuni Èi boli ale sângelui afecÈiuni digestive afecÈiuni endocrine afecÈiuni genitale sau ale sânilor boli infecÈioase afecÈiuni rare, genetice, sistemice afecÈiuni respiratorii afecÈiuni reumatice diabet, boli nutriÈie Èi metabolism afecÈiuni psihice tulburÄri ale sexualitÄÈii Èi reproducerii boli oncologice. Alergiile la copii, o abordare holistica Tine celulita sub control! Generalitati In Durere la urinare dupa op de prostata sexului masculin, prostata genereaza probleme ce pot afecta calitatea vietii omului, ireversibil.
Daca urina este infectata apare un sindrom peritonitic De exemplu, uneori băieții se nasc cu o uretra foarte îngustă sau doar o gaură la ieșire este foarte îngustă. Dieta consumată timp de 30 de zile. Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam sÄ intri pe adresa de email înscrisÄ Ã®n formular Èi sÄ confirmi potrivit instrucÈiunilor din mailul pe care îl vei primi din partea noastrÄ. Prostatita, in special cea care are perioade lungi simptomatice, poate cauza stress, anxietate sau depresie.
Glanda prostata are rolul de a produce lichidul care transporta spermatozoizii. Prostatita cauzeaza adesea disconfort si durere la urinare. Aceasta afectiune poate aparea la orice varsta, insa, in general, afecteaza barbatii de peste 50 de ani.
In functie de cauzele sale, prostatita poate sa aiba un debut brusc sau poate sa apara treptat. Aceasta poate sa fie tratata rapid, insa totodata poate sa persiste pentru perioade indelungate ori poate reveni la un anumit interval de timp. Prostata este o glanda cu dimensiunile unei nuci, amplasata sub vezica urinara a barbatului, care face parte din sistemul reproducator masculin.
Prostatita este afectiunea caracterizata de inflamatia acestei glande. Printre simptomele acestei afectiuni se numara disconfortul la urinare si nevoia frecventa de a urina. In functie de cauza ei, prostatita poate aparea brusc sau se poate instala treptat. Aceasta se poate ameliora de la sine sau poate necesita tratament.
Uneori, prostatita persista mai multe luni sau revine frecvent — in aceasta situatie vorbim despre prostatita cronica. Daca ajung bacterii la nivelul prostatei, apare prostatita bacteriana, care are un debut brusc si se manifesta prin simptome precum urinari frecvente, diconfort si durere in timpul mictiunii, dar si febra, frisoane, dureri musculare si articulare ori jet slab al urinei.
Aceasta afectiune este una severa si necesita tratament pe baza de antibiotice. Barbatul care sufera de aceasta forma de prostatita trebuie sa mearga urgent la medic. Aceasta forma de prostatita este mai frecventa in randul varstnicilor. Este mai blanda decat cea bacteriana acuta, insa poate persista luni la rand. De multe ori, barbatii au de-a face cu o asemenea prostatita dupa o infectie a tractului urinar.
Cea mai frecventa forma de prostatita, cea cronica se aseamana cu prostatita bacteriana, insa analizele nu depisteaza nicio bacterie. Nu se cunosc cauzele acestui tip de prostatita. Prostatita inflamatorie asimptomatica este un tip de prostatita care nu prezinta simptome, desi glanda este inflamata.
Aceasta este depistata in timpul analizelor si testelor care verifica functiile prostatei. Nu necesita tratament, insa poate cauza infertilitate. Cauzele prostatitei difera in functie de tipul acesteia. De pilda, prostatita bacteriana este cauzata de infectia cu o bacterie.
Aceasta bacterie poate ajunge la nivelul prostatei calatorind din tractul urinar. Si raporturile sexuale neprotejate pot cauza prostatita prin expunerea la bacterii cu transmitere sexuala precum Chlamydia. Pe de alta parte, prostatita cronica are cauze necunoscute. Aceasta poate fi asociata cu activitatea sistemului imunitar sau cu daune produse in zona pelviana. Cu toate ca orice barbat poate avea de-a face cu prostatita, exista unii mai expusi acestui risc. Infectiile urinare cresc, de asemenea, riscul de prostatita bacteriana, asta pentru ca bacteriile pot ajunge la prostata.
Traumatismele in zona pelviana, mai ales cele din timpul unor activitati precum mersul pe bicicleta sau calaritul, pot mari predispozitia pentru prostatita. Prostatita se manifesta printr-o serie de simptome, insa multe dintre acestea pot fi asociate si cu alte boli ale prostatei — adenomul de prostata , cancerul prostatic. De aceea, este important consultul urologic, care va determina daca manifestarile sunt specifice prostatitei sau au alta cauza.
Intrucat prostata este mai mare din cauza inflamatiei, aceasta apasa pe uretra si vezica, ceea ce inseamna ca pacientul are mai des nevoie la toaleta, chiar si in timpul noptii. Inflamatia glandei prostata poate declansa si dureri in zona abdominala, mai ales in partea inferioara a acesteia, precum si in zona lombara. Daca este vorba despre o prostatita bacteriana, pot aparea si simptome specifice gripei precum febra, frisoanele, starea generala de rau.
Prezenta unei infectii bacteriene in sange, adica bacteriemia, poate fi o complicatie a prostatitei netratate corespunzator. Si inflamarea epididimului poate fi o consecinta a prostatitei persistete, netratate corespunzator.
Calitatea spermei poate fi afectata de prostatita, de aceea infertilitatea este un pericol la care e expus pacientul care sufera de aceasta afectiune.
Diagnosticarea prostatitei se face in urma excluderii altor afectiuni care au aceleasi manifestari — adenomul de prostata, cancerul de prostata. In prima faza, medicul va face anamneza si examinarea fizica, apoi va continua cu o serie de teste si analize. Tuseul rectal consta in examinarea manuala a prostatei, prin rect, facuta de catre medic cu degetul.
Aceasta metoda de diagnosticare permite medicului sa observe daca prostata este marita, dar si daca exista formatiuni atipice la nivelul acesteia ori daca textura glandei este anormala. Tomografia computerizata poate fi facuta pentru ca medicul sa obtina imagini mai detaliate ale prostatei. Antibioticele sunt folosite pentru tratarea prostatitei bacteriene. Daca simptomele sunt severe, pacientul poate avea nevoie de antibiotice administrate intravenos.
Medicamentele alfa-blocante contribuie la relaxarea vezicii urinare si a muschilor dintre prostata si vezica urinara. Acest tratament amelioreaza simptomele neplacute. Medicamentele antiinflamatoare pot ameliora, de asemenea, manifestarile prostatitei, indiferent de cauza acesteia.
Un procent mic dintre aceste persoane cu inflamatia prostatei nu prezinta simptome. Simptomele sunt asemanatoare pentru toate formale de prostatita , cu exceptia prostatitei acute bacteriene si a prostatitei inflamatorii asimptomatice. Simptomele formelor cronice de prostatita, inclusiv a sindromului dureros cronic pelvin inflamator si neinflamator, includ: – polachiurie, urinari frecvente cu cantitati mici de urina – disurie , senzatie de arsura la urinare – nicturie, urinari frecvente in timpul noptii – dificultati in pornirea jetului urinar, jet urinar intrerupt, presiune scazuta a jetului urinar si picaturi de urina dupa terminarea jetului – senzatie de golire incompleta a vezicii urinare – durere sau disconfort la nivelul spatelui, zonei testiculare sau anale, abdomenului inferior, deasupra pubisului sau coapse.
Durerea se accentuaza in timpul digestiei intestinale – durere sau disconfort in timpul sau dupa ejaculare – durere la extremitatile penisului. Prostatita, in special cea care are perioade lungi simptomatice, poate cauza stress, anxietate sau depresie. Barbatii cu prostatita acuta bacteriana au durere de intensitate crescuta si pot necesita spitalizare.
Majoritatea se vindeca in urma terapiei cu antibiotice. Intarzierea tratamentului creste riscul aparitiei de complicatii de tipul sepsisului sau abcesului prostatic. Factorii ce cresc riscul de dezvoltare a prostatitei sunt: – infectiile recente ale tractului urinar – cateterizarea urinara recenta sau efectuarea unei cistoscopii investigatie imagistica a vezicii urinare, ce include inserarea unei camere de luat vederi pe uretra pana in vezica – sexul anal – bolile cu transmitere sexuala – persoanele cu prostatita cronica bacteriana au un risc mai mare de a dezvolta un alt puseu de prostatita acuta.
Se indica consultul de urgenta in cazul in care apar: febra, frisoane, simptome urinare ca durere sau senzatie de arsura la urinare sau in cazul in care apare hematuria urina cu sange sau piuria urina cu colectie purulenta.
Aceste simptome inidca prostatita acuta. Comsultul unui medic specialist este indicat in cazul in care: – exista dureri de spate in regiunea lombara si sacrata spatele inferior , scrot, penis, anus sau in cazul in care apare durere in timpul ejacularii – infectii urinare frecvente – secretii neobisnuite de la nivelul penisului sau leziuni la nivelul organelor genitale – tulburari ale urinarii de genul urinari nocturne frecvente, jet urinar cu presiune scazuta, sau urinari frecvente nelegate de aportul excesiv de lichide.
Investigarea pacientului suspect de prostatita incepe cu examenul fizic general si cu istoricul medical al pacientului. Tipul prostatitei nu poate fi determinat numai din istoric si simptome. Sunt necesare analize de laborator. Prostatita acuta bacteriana este forma cea mai comuna de prostatita si cea mai usor de diagnosticat.
In cazul in care aceasta se suspecteaza se indica efectuarea de culturi urinare pentru a determina prezenta si tipul bacteriilor. In cazul in care nu se suspicioneaza o infectie bacteriana se efectueaza culturi din secretiile prostatice, recoltate prin masarea prostatei.
Masarea prostatei pentru a determina aparitia secretiilor nu este indicata in cazul suspectarii unei infectii bacteriene pentru ca acest procedeu poate fi periculos si dureros. Unii specialisti considera ca masarea prostatei cu infectie bacteriana creste riscul de a dezvolta septicemie infectie in sange. Alte investigatii pot fi necesare in cazul in care: – simptomele nu se remit in urma tratamentului – inflamatia persista – se suspicioneaza cancer de vezica urinara sau de prostata – se presupune ca ar fi o complicatie, de genul abcesului prostatic. Terapia prostatitei incepe cu administrarea de antibiotice timp de cateva saptamani.
In cazul in care simptomele se amelioreaza, se continua antibioterapia pentru luni. In cazul in care simptomele nu se amelioreaza in timpul terapiei cu antibioptice, se fac analize suplimentare.
Terapia prostatitei acute bacteriene vizeaza vindecarea infectiei si prevenirea complicatiilor. Prostatita acuta bacteriana este tratata cu antibiotice, medicamente pentru febra antipiretice si durere antialgige , administrare de fluide si odihna.
In cazul in care urinarea nu este posibila sau in cazul in care este necesara terapia intavenoasa cu antibiotice, se indica internarea in spital. Majoritatea pacientilor se vindeca sub tratament in saptamani. Pentru a preveni prostatita acuta se indica: – mentinerea unei igiene optime – administrarea de lichide pentru a mentine urinarea normala – terapia precoce a infectiilor urinare – evitarea sexului anal neprotejat.
Tratamentul ambulator la domiciliu. In cazul in care se suspecteaza o prostatita bacteriana acuta sau cronica, in special in cazul in care apare si febra, este indicat consultul medicului specialist. In acest caz se va recomanda un tratament eficace.
Exista totusi cateva masuri ce pot fi luate pentru a ameliora simptomele: – administrarea de antialgice, de genul aspirinei, algocalmin, administrarea de antiinflamatorii nesteroidiene sau acetaminofen – bai calde la nivelul regiunii pelvine – odihna si administrara de lichide, in cazul unei infectii. Aceste masuri amelioreaza simptomele si grabesc vindecarea – evitara constipatiei printr-o alimentatie ce sa cuprinda multe fibre: fructe si legume, paine integrala, cerale si multe lichide.
Terapia chirurgicala este indicata in cazul prostatitei bacteriene cronice care nu raspunde la tratament antibiotic si care produce episoade frecvente de infectii ale tractului urinar. Procedeele chirurgicale sunt efectuate pentru a indeparta partile infectate ale prostatei sau calculi prostatici. Acest procedeu in unele cazuri nu determina vindecare, poate produce chiar o inrautatire a simptomelor. Procedeul chirurgical ce permite indepartarea unei parti din prostata sau a calculilor prostatici se numeste prostatectomie transuretrala.
Indepartarea calculilor prostatici poate sa nu duca la vindecare datorita faptului ca nu se indeparteaza si portiunea prostatica ce contine calculii.
Terapii alternative.
Durere la urinare
Prostatita reprezinta o boala inflamatorie a prostateiorgan de forma ovala, ce se afla sub vezica urinara a barbatului si inconjoara uretara. Prostata produce cea mai mare parte a lichidului seminal. De cele mai multe ori cauzele prostatitei nu sunt cunoscute. Un procent mic dintre aceste persoane cu inflamatia prostatei nu prezinta simptome. Simptomele sunt asemanatoare pentru toate formale de prostatitacu exceptia prostatitei acute bacteriene si a prostatitei inflamatorii asimptomatice.
Simptomele formelor cronice de prostatita, inclusiv a sindromului dureros cronic pelvin inflamator si neinflamator, includ: – polachiurie, urinari frecvente cu cantitati mici de urina – disuriesenzatie de arsura la urinare – nicturie, urinari frecvente in timpul noptii – dificultati in pornirea jetului urinar, jet urinar intrerupt, presiune scazuta a jetului urinar si picaturi de urina dupa terminarea jetului – Durere la urinare dupa op de prostata de golire incompleta a vezicii urinare – durere sau disconfort la nivelul spatelui, zonei testiculare sau anale, abdomenului inferior, deasupra pubisului sau coapse. Durerea se accentuaza in timpul digestiei intestinale – durere sau disconfort in timpul sau dupa ejaculare – durere la extremitatile penisului. Prostatita, in special cea care are perioade Durere la urinare dupa op de prostata simptomatice, poate cauza stress, anxietate sau depresie.
Prostatita: cauze, simptome si tratament
Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata prostata marita sau cancer prostatic. Tratamentul chirurgical este ales intotdeauna de medic atunci cand alte metode terapeutice dau gres urinars nu sunt suficiente pentru vindecarea unei afectiuni. Acesta este folosit in cazul prostatei marite Durers a ameliora simptomele neplacute si pentru a usura mictiunea, iar in cazul Durere la urinare dupa op de prostata prostatic interventia chirurgicala Durere la urinare dupa op de prostata cea care poate salva viata pacientului. Orice procedura chirurgicala vine la pachet cu o serie de riscuri, iar acest lucru este valabil, bineinteles, si la operatiile facute la nivelul prostatei. Uinare insa va stabili daca riscurile sunt de neglijat in comparatie cu rezultatele obtinute.
Daca simptomele acestei afectiuni nu se amelioreaza cu ajutorul tratamentului medicamentos, medicul poate lua in calcul varianta interventiei chirurgicale. Prin intermediul unei asemenea interventii se indeparteaza o parte din prostata, astfel incat dimensiunile acesteia sa se incadreze in limitele normale. Printre interventiile chirurgicale folosite in tratarea hiperplaziei benigne de prostata se numara: