Ecografia de aparat urinar este obligatorie pentru masurarea volumului prostatic si a reziduului postmictional. Anumite cazuri necesita efectuarea urografiei intravenoase si a examenelor urodinamice. Tratamentul adenomului de prostata este variat. PSA (Antigenul Specific de Prostata) este investigatia principala pentru cancerul de prostata. Atentie! PSA nu este specific pentru cancerul la prostata, adica un PSA marit nu inseamna cancer la prostata, dar este un indice specific de organ. Suplimentele alimentare pentru prostata sunt mici speculatii comerciale care pot sa aiba la un moment dat un mic efect terapeutic ca adjuvanti in tratament, nicidecum ca inlocuitori al acestuia. Ele nu intra in schemele de tratament pentru afectiunile prostatei, ci sunt incluse in grupa alimentelor, de aceea noi nu le, Cancerul de prostată, al doilea ca frecvenţă dintre cancerele bărbaţilor, reprezintă circa 15% din totalul tumorilor maligne diagnosticate în întreaga lume.
Deşi au fost efectuate numeroase cercetări cu privire la cancerul de prostată, nu s-a descoperit până în prezent modul în care boala poate fi prevenită.
Diagnostic pentru prostat
Deşi nu poate fi ştiut cu exactitate dacă un Diagnostic pentru prostat va dezvolta Diagnostic pentru prostat nu cancer de prostată, există o serie de factori care pot indica un risc mai mare în acest sens. Complicatiile unei hipertrofii ale prostatei netratate, pot fi rar fatale asa cum au fost in cazul miliardarului american Howard Hughes. Aveam mari probleme cu prostata. Adenomul de prostata poate conduce la numeroase complicatii. Află cum! Nodulii din prostata se dezvolta de timpuriu, la 30 de ani, dar nu toti oamenii au aceste simptome. Africanii au mai putine probleme cu prostata decat cei din America.
Multumesc pentru un raspuns.
De regula, se efectueza un examen clinic (tuseu rectal), ecografie, teste de sange si de urina. Testele de sange cuprind un marker tumoral numit PSA (Antigen Specific Prostatic) foarte util pentru un eventual diagnostic al cancerului de prostata si probe pentru, Diagnosticul abscesului prostatic include examinarea cu deget a prostatei pe rect, TRUS, puncția abcesului. Atunci când glanda prostată a abcesului este făcută prin deschiderea acesteia prin perineu sau rect, prescrieți terapie antimicrobiană și detoxifiere. Tratamentul în timp util al abceselor evită dezvoltarea infertilității. Prostata se dezvolta in luna a 3-a a embrionului, iar la un adult ajunge la 3,8 cm lungime si de g in greutate la pubertate. Glanda este compusa din tuburi sau mici glande, a carei secretie este in jur de 1/4 de lingurita pe zi si care se varsa in uretra si in canalele de ejaculare. Tesuturile care inconjoara canalele secretoare si glanda sunt compuse din muschi cu fibre elastice. În cazul în care suspectezi o afecțiune a prostatei, este important să consulți cât mai repede un medic urolog.
Pentru a putea pune un diagnostic, medicul va trebui să fii supus unui tușeu rectal – un test prin care medicul îți palpează prostata prin peretele rectului, determinând astfel dimensiunile glandei.
Prostata si problemele ei
Cel mai mare studiu in acest domeniu a inceput iniar la finalul lui – care este estimat in anul – vom avea date precise si verificate pe Deși orice bărbat riscă să dezvolte o afecțiune a prostatei, riscul este mai mare la bărbații supraponderali sau obezi. Anatomie Prostata unui bărbat sănătos are o dimensiune ceva mai mare decât o nucă, o greutate de circa 11 cm este, în general, cuprină între 7 și 16 cm și un volum care se calculează prin formula 0,52 x lungime x lățime x înălțime. Acest instrument se termina cu un inel de sarma care prin intermediul curentului electric va arde excesul de material glandular, in timp ce exteriorul capsulei ramane intact. Domnule Marin, m-a impresionat foarte tare situatia dvs. Protectia datelor personale.
Intreg tractul urinar poate Diagnostic pentru prostat observat cu ajutorul ecografiei — Diagnostic pentru prostat acest fel, se pot identifica anomalii la la nivelul tractului urinar, cauzate de un blocaj Diagnostic pentru prostat urinei din cauza prostatei. Rolul prostatei în organism Prostata secretă un fluid care ajunge, într-un final, în spermă.
Acest lucru poate crea probleme serioase, ca pietre si infectii la rinichi. Complicatiile unei hipertrofii ale prostatei netratate, pot fi rar fatale asa cum au fost in cazul miliardarului american Howard Hughes. El a ignorat sau nu a tratat hipertrofia prostatei multi ani si acest lucru i-a creat o epuizare a rinichilor, care au fost cauza mortii lui la 71 de ani in Ciudat „Howard Hughes Medical Institut” a jucat un rol major in perfectarea dializei rinichilor, care ar fi putut salva viata lui Hughes.
Chiar daca hipertrofia prostatei determina probleme serioase, ea nu este cancer. Conditia care urmeaza este ca lobul din mijlocul prostatei sa creasca in marime pana cand va strangula uretra.
Efectul este asemanator cu strangularea unui furtun cu apa. In timp ce are loc strangularea, presiunea apei in furtun va creste.
Un tratament standard va micsora aceasta presiune. Acest lucru se realizeaza prin operatia numita „transuretral resection of the prostat TURP „. Aceasta operatie a avut o oarecare publicitate cu cativa ani in urma cand fostul presedinte SUA, Ronald Reagan a suferit o astfel de interventie chirurgicala. In au fost de operatii in SUA, fiind pe locul 2 ca numar de interventii chirurgicale, dupa cele de cataracta in SUA. Aceasta operatie se face cu anestezie totala sau spinala. Urologul introduce un instrument numit resectoscop in uretra. Acest instrument se termina cu un inel de sarma care prin intermediul curentului electric va arde excesul de material glandular, in timp ce exteriorul capsulei ramane intact.
Avantajul acesteia este ca mici cantitati din materialul prostatei poate fi studiat pentru a fi depistat daca este de natura canceroasa sau nu. O alta metoda de tratament a hipertrofiei prostatei implica folosirea de medicamente care blocheaza secretia de hormon masculin. Dupa ce s-a cunoscut ca dihidrotestosteronul este responsabil de cresterea excesiva a prostatei si nu testosteronul, cercetatorii au cautat un medicament care sa inhibe dihidrotestosteronul si prin aceasta micsorarea prostatei.
In iunie U. Food and Drug Administration a scos la vanzare un medicament numit Finasterid, cu denumirea comerciala Proscar care lucreaza la inhibarea enzimelor care transforma testosteronul in dihidrotestosteron. Dar in unele cazuri, chiar dupa un an de tratament si tot nu inlatura suficient simptomele create de obstructia urinara. O alta metoda consta in administrarea de medicamente care largesc prostata prin relaxarea muschilor din jurul uretrei. Medicatia include Ferazesin Hytrin si Prozasin Minipres. Aceste medicamente, adesea produc o usurare mult mai rapid decat Proscar si sunt si mai ieftine.
Alte opinii in tratamentul hipertrofiei prostatei sunt:
Metoda cere mai multe investigatii si este mult mai dureroasa. Se numeste Prostakach si este folosit pentru cei ce nu pot tolera interventia chirurgicala. Totusi montarea acestui arc este destul de dificila. Generalitati Prostatita reprezinta o boala inflamatorie a prostatei, organ de forma ovala, ce se afla sub vezica urinara a barbatului si inconjoara uretara. Prostata produce cea mai mare parte a lichidului seminal. De cele mai multe ori cauzele prostatitei nu Generalitati Inflamatiile de la nivelul lobului urechii sunt, in general, cauzate de leziunile de la nivelul acestuia.
Bacteriile si alti germeni pot patrunde prin aceste leziuni, determinand infectii.
De asemenea, pacientii pot dezvolta alergii la un produs sau un Generalitati Uretrita reprezinta o infectie a uretrei, canalul care face legatura intre vezica urinara si exterior si foloseste la eliminarea urinii. Cel mai frecvent, infectia este cauzata de bacterii, contactate, de obicei, prin boli cu transmitere sexuala. Sunt de Autor: SfatulMedicului. Generalitati Sus. Cuprins articol Salveaza articolul pentru mai tarziu Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului. Sterge articolul Elimina articolul din lista celor salvate.
Structura prostatei Sus. Afectiuni ale prostatei Sus. Tipuri de prostatita Sus. Hipertrofia benigna a prostatei Sus. Complicatii ale hipertrofiei de prostata Sus. Tratamentul hipertrofiei de prostata Sus.
Email Print. Medici specialisti Urologie Dr. Daniel Liviu Badescu – Spitalul clinic de urologie prof. Florentin Bengus – Spitalul clinic de urologie prof. Cristian Calin – Spitalul clinic de urologie prof. Daniel Damian – Spitalul clinic de urologie prof. Articole recomandate Adenomul de prostata Cancerul de prostata Teste pentru depistarea problemelor erectile 5 manageri de top din Romania iesiti din tipare Frica ingrasa, lasitatea slabeste Citeste pe aceeasi tema Bolile de prostata: tumori canceroase sau necanceroase?
Informatii de baza legate de problemele sexuale Hiperplazia benigna de prostata Complicatii si probleme dupa o interventie chirurgicala Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei marirea in volum a prostatei, cancerul de prostata si inflamatia prostatei.
Acest fapt se datoreaza pozitiei din momentul urinarii. La ei reprezentantii sexului masculin folosesc celeasi tipuri de toalete ca si femeile. Ei nu fac pisu din picioare :P. Felicitari pentru acest articol bine documentat si reprezentativ in acest diagnostic la sexul masculin Dupa parerea mea este important , necesar si chiar obligatoriu de la o anumita varsta sau de la primele simptome. Daca mergi frecvent la toaleta noaptea, ai pierdut in greutate sau simti durere la urinat este indicat sa apelezi la medicul urolog.
Ioanel Sinescu, presedintele Asociatiei Romane de Urologie. Potrivit Asociatiei Romane de Urologie , prostata este o mica glanda de marimea si dimensiunile unei castane.
Este situata sub vezica urinara si inconjoara portiunea superioara a uretrei – tubul care transporta urina si sperma prin penis. Glanda prostatica produce un fluid clar si gros care se amesteca astfel cu spermatozoizii pentru a forma lichidul spermatic.
Odata cu inaintarea in varsta, prostata unui barbat poate sa creasca in dimensiune. Fara sa fie ceva anormal, se intampla totusi uneori ca acest lucru sa blocheze fluxul urinar. Asadar, exista cateva probleme cu prostata de care se pot lovi barbatii, in special cei cu varsta peste 40 de ani: hiperplazia benigna de prostata sau adenomul de prostata , in care este restrictionat fluxul urinar si de aceea va exista nevoia de a urina mai des, mai ales pe timpul noptii; prostatita acuta si cronica in care se inflameaza glanda prostatica. Este necesara depistarea lui precoce si tratarea lui pentru a impiedica extinderea celulelor canceroase in alte parti ale corpului. Analize prostata: Ce simptome trebuie sa te ingrijoreze?
De regula, cand exista o afectiune prostatica sunt cateva simptome dupa care te poti ghida si sa te prezinti neaparat la un control medical.
Cele mai frecvent raportate de barbati sunt: dificultati sau durere la urinare; urinari frecvente, in special noaptea; senzatia de urinare iminenta, care nu mai poate fi amanata; prezenta sangelui in urina sau sperma; impotenta. Analize prostata: Ce se intampla la consultul medical? Riscurile de a intampina probleme cu prostata sunt mult mai mari daca ai avut in familie cazuri de afectiuni prostatice.
Specialistii urologi sunt de parere ca nu trebuie sa astepti primele simptome care sa te duca la medic, ci dupa varsta de 40 de ani sa iti faci in fiecare an o analiza de sange care indica nivelul sangvin al unei proteine numite PSA antigen specific al prostatei. Antigenul specific prostatic este cel mai important marker tumoral din patologia prostatei, de aceea este indicat ca fiecare barbat sa faca anual aceasta analiza costa 30 ron.
Reprezentantii Asociatiei Romane de Urologie spera ca de la inceputul anului viitor acest test sa fie inclus intr-un program de screening pentru urologie si ca toti barbatii peste 50 de ani sa poata efectua gratuit, o data pe an, un test pentru depistarea cancerului de prostata.
Deocamdata, proiectul de screening se afla doar in faza de dorinta Dupa ce vei explica medicului simptomele tale, el iti va recomanda sa faci aceasta analiza de sange – PSA si sumarul de urina. Aceasta sonda produce ultrasunete de inalta intensitate, care se reflecta la suprafata prostatei. Ultrasunetele sunt inregistrate si transformate in imagini fotografice sau filme ale glandei prostatice care vor ajuta medicul sa estimeze dimensiunile prostatei si sa detecteze cresteri anormale; biospia prostatica : este efectuata sub control ecografic transrectal o sonda introdusa in rect pentru a ghida cateva ace mici prin peretele rectal in ariile prostatice unde sunt detectate anomaliile.
Acele vor indeparta o cantitate mica de tesut care va fi analizat la laborator.
Daca este identificat un cancer, medicul va putea sa-i determine stadiul si agresivitatea; explorari complementare daca este necesar: computer tomograf, RMN, scintigrafie osoasa. Sfat pentru parinti: specialistii urologi considera ca de la varsta de 3 ani, baietii sa fie monitorizati periodic pentru a asigura dezvoltarea armonioasa a organelor genitale.
Testare gratuita pentru depistarea cancerului de prostata, de la anul Reprezentantii Asociatiei Romane de Urologie spera ca de la inceputul anului viitor sa intre in vigoare un program de screening pentru urologie si ca toti barbatii peste 50 de ani sa poata efectua gratuit, o data pe an, un test pentru depistarea cancerului de prostata.
Deocamdata, proiectul de screening se afla doar in faza de dorinta, dupa cum a declarat conf. Acum de exemplu, Ministerul Sanatatii MS isi propune sa puna in practica zece protocoale de diagnostic si de tratament pentru zece afectiuni, printre care se numara si cancerul de prostata” , mai precizeaza conf. Sinescu la conferinta de presa organizata cu ocazia Saptamanii Europene a Urologiei.
Suplimentele alimentare pentru prostata sunt mici speculatii comerciale care pot sa aiba la un moment dat un mic efect terapeutic ca adjuvanti in tratament, nicidecum ca inlocuitori al acestuia. Ele nu intra in schemele de tratament pentru afectiunile prostatei, ci sunt incluse in grupa alimentelor, de aceea noi nu le recomandam.
Ele sunt practic un dezastru pentru un pacient care nu are un diagnostic corect” , afirma conf. Analize prostata: De retinut! Cateva lucruri care ar trebui sa te puna pe ganduri si te determine sa-ti faci o programare la un medic urolog pentru analiza prostata. Invinge-ti jena si discuta cu un specialist daca ai constatat ca te confrunti cu aceste probleme! Noaptea nu este normal sa te trezesti pentru a urina pentru ca vezica se odihneste; 2. Dupa fiecare urinare, trebuie sa simti ca vezica s-a golit complet; 3. Nu este normala durerea la urinat.
Daca simti durere sau jena la urinat trebuie sa ceri sfatul urologului; 4.
Carenta de zinc conduce la hipertrofia prostatei marire necanceroasa a glandei ; 4. Adenomul de prostata si cancerul de prostata sunt doua afectiuni separate care se dezvolta in zone diferite. Mare atentie la alimentatie! Asadar, alimentatia joaca un rol primordial in prevenirea cancerului de prostata. Nu exagera cu mancarea! Este indicat ca la fiecare masa sa optezi pentru o portie medie de mancare pentru a tine kilogramele sub control; 2. Evita alimentele bogate in grasimi! Numarul cazurilor de cancer difera de la tara la tara, insa se constata o crestere la populatiile care consuma foarte multe grasimi.
O dieta care abunda in grasimi saturate precum grasimile din carnea rosie: vita, miel, oaie este cea mai periculoasa si favorizeaza aparitia cancerului; 3. Trebuie sa faci alegerile cele mai sanatoase : cerealele integrale, orezul brun, painea din faina integrala si limiteaza consumul de dulciuri si sare; 4. Alcoolul trebuie consumat cu moderatie!
I n general, „moderat” inseamna nu mai mult de 2 pahare de alcool pe zi, in cazul barbatilor; 5.
Legume si fructe din belsug! Toate studiile au demonstrat ca fructele si legumele consumate cu regularitate diminueaza semnificativ riscul de cancer; 6. Acizii grasi omega 3 sunt esentiali! Ii gasesti in pestele de apa rece: somon, macrou, hering si au rolul de a reduce riscul de aparitie a anumitor cancere. Seleniul si vitamina E : unele cercetari sustin ca seleniul si vitamina E administrate zilnic au rolul de a preveni dezvoltarea cancerului de prostata. Cel mai mare studiu in acest domeniu a inceput in , iar la finalul lui – care este estimat in anul – vom avea date precise si verificate pe Alexandru Ion pe 28 Sep , Daniela pe 2 Nov , Cabinet urologie pe 15 Oct , Radu Cristian pe 12 Feb , Laurentiu pe 12 Feb , Marin pe 4 Feb , Marius pe 17 Mai , DANI pe 21 Sep , GELU pe 9 Oct , Eugen pe 2 Sep , Dana pe 13 Mai , Duiliu pe 9 Mai , Donca pe 29 Apr , Madalina pe 17 Sep , Numele tau.
Emailul tau. Subiectul comentariului. Comentariul tau.
Cod Greu de citit? Regenerare cod. Citeste mai mult. Simptomele care îți arată că ai carență de seleniu. Când devine îngrijorătoare durerea de ureche. Bancul zilei: Incepe-ti dimineata zambind cu Ziare. Lumea filmului este în doliu! Un simbol al cinematografiei franceze a murit subit! EMA, despre simptomele unei posibile tromboze dupa vaccinarea cu AstraZeneca.
Seful Pfizer: „Persoanele vaccinate vor avea nevoie de o a treia doza de rapel dupa 12 luni”. Trucuri pentru a evita muscaturile de tantari la copii si cum se trateaza acestea. O altfel de revista a presei. Esential in 15 aprilie. Facebook Twitter.
Lifestyle Retete Horoscop City Forum. Nu ai cont? De ce nu ar trebui să purtăm aceleași pijamale mai multe zile la rând? Este Falafel o mâncare sănătoasă sau ne mințim singuri? Nimic nu e imposibil! Postul intermitent: dieta care te ajută să slăbești rapid și să trăiești mai mult. Lămâiul în ghiveci: îngrijire și altoire.
Cum trebuie să cureți salteaua: Sfaturile unui toxicolog.
De ce este eficient sistemul de învățământ din Japonia? Știți de ce locurile de joacă pentru copii ar trebui să fie doar pentru copii? Secretele de frumusețe care o ajută pe Cindy Crawford să arate impecabil la 55 de ani. De ce tot mai multe vedete folosesc uleiul de măsline în locul produselor cosmetice scumpe, de firmă. Cum să porți saboții în Primul sfat pe care Kim Kardashian l-a primit de la mama sa, Kris Jenner, după ce a anunțat divorțul.
Adenomul de prostata – evolutie, diagnostic, tratament | prostatita.adonisfarm.ro
Prostata poate fi afectata de mai multe boli, printre care prostatita, prostata marita hiperplazia benigna de prostatadar si cancerul prostt prostata. Daca apar simptome specifice acestor boli, se prostzt o serie de analize si teste. Aceste analize pot fi recomandate si fara sa existe simptomatologie, in cazul in care pacientul are istoric familial Diqgnostic cancer de prostata. Examinarea digitala rectala — aceasta examinare presupune introducerea unui deget prin Diagnostic pentru prostat pacientului, astfel incat sa se Diagnostic pentru prostat daca exista anomalii la nivelul prostatei. Pentru aceasta examinare, medicul va ruga pacientul sa se aseze pe masa, cu fata in jos si genunchii adusi la piept. Medicul va introduce degetul Diagnostic pentru prostat de manusa si gel lubrifiant si va pune presiune pe prostata, astfel incat sa ii verifice forma si textura.
Cu toate ca este o procedura care provoaca disconfort, nu este dureroasa si, din fericire, nu dureaza mai mult de cateva minute. Urocultura — aceasta analiza de urina permite identificarea prosgat la nivelul tractului urinar. Urocultura poate depista o infectie localizata la nivelul prostatei. Testele urodinamice — sunt teste care permit observarea modului in care vezica urinara si uretra depoziteaza si elibereaza urina.