In general, prostatita se trateaza prin administrarea antibioticelor, insa medicul poate recomanda chiar si interventia chirugicala in cazul in care bacteriile nu cedeaza actiunii medicamentelor. Prostatidina se poate trata fie cu medicamente pentru relaxarea muschilor, fie cu exercitiu fizic. Prostatita acuta bacteriana este tratata cu antibiotice, medicamente pentru febra (antipiretice) si durere (antialgige), administrare de fluide si odihna. In cazul in care urinarea nu este posibila sau in cazul in care este necesara terapia intavenoasa cu antibiotice, se indica internarea in spital. – Consumati multe alimente pe baza de soia, deoarece boabele de soia contin izoflavone, substante ce pot proteja impotriva bolii de prostata. – Cresteti aportul de alimente ce contin beta-caroten, vitamina C si vitamina E, magneziu si acizi grasi esentiali. – Consumati linte, porumb si nuci. Ele contin acid glutamic care reduce prostata marita.
Ce tratament se face la infectie de prostata
Programeaza-te rapid Dr. Printre simptomele prostatei marite se numara nevoia frecventa de a merge la toaleta, atat ziua cat si pe parcursul noptii, senzatia de golire incompleta a vezicii urinare dupa mictiune si jet slab al urinei inca de la inceputul mictiunii. Acest procedeu se repeta de ori pe saptamana. Masarea prostatei pentru a determina aparitia secretiilor nu este indicata in cazul suspectarii unei infectii bacteriene pentru ca acest procedeu poate fi periculos si Ce tratament se face la infectie de prostata. Despre prostatÄ Prostatita: cauze, simptome si tratament Prostatita consta in inflamarea prostatei, adica a glandei situate exact sub vezica urinara a barbatului. Cererea de înregistrare a fost Ce tratament se face la infectie de prostata cu succes.
Antibioticele sunt folosite pentru tratarea prostatitei bacteriene. In cazuri de criza se administreaza pana la ml pe zi pe nemancate. Daca este vorba despre o prostatita bacteriana, pot aparea si simptome specifice gripei precum febra, frisoanele, starea generala de rau. AfecÈiunile prostatei. Aceasta afectiune este una severa si necesita tratament pe baza de antibiotice. In cazuri severe, de prostatita acuta, poate fi necesara internarea pacientului, astfel incat acesta sa primeasca antibioticele pe cale injectabila.
Medicamente pentru prostata: cum se alege tratamentul, in functie de afectiune
Acest procedeu in unele cazuri nu determina vindecare, poate produce chiar o inrautatire a simptomelor. Adenomul de prostata apare de obicei dupa varsta de 50 de ani, insa incidenta maxima este dupa varsta de 60 de ani. Nu se cunosc cauzele Ce tratament se face la infectie de prostata tip de prostatita. Hiperplazia benigna a prostatei: cauze, simptome, tratament Alcoolul si riscul aparitiei cancerului Cancerul de prostata – cea mai frecventa forma de cancer in randul barbatilor. Personal Specialist. Va recomandam sa discutati cu un medic urolog, dar si cu un medic oncolog. Generalitati Hiperplazia benigna de prostata este s termen medical care exprima marirea in volum a prostatei, determinand astfel blocarea fluxului urinar. Alfa blocantele sunt si ele folosite in tratarea prostatitei, acestea ameliorand simptomele cauzate de aceasta boala.
In cazul in care aceasta se suspecteaza se indica efectuarea de culturi urinare pentru a determina prezenta si tipul bacteriilor. In cazul in care nu se suspicioneaza o infectie bacteriana se efectueaza culturi din secretiile prostatice, recoltate prin masarea prostatei. Masarea prostatei pentru a determina aparitia secretiilor nu este indicata in cazul suspectarii unei infectii bacteriene pentru ca acest procedeu poate fi periculos si dureros. Unii specialisti considera ca masarea prostatei cu infectie bacteriana creste riscul de a dezvolta septicemie infectie in sange.
Alte investigatii pot fi necesare in cazul in care: – simptomele nu se remit in urma tratamentului – inflamatia persista – se suspicioneaza cancer de vezica urinara sau de prostata – se presupune ca ar fi o complicatie, de genul abcesului prostatic. Terapia prostatitei incepe cu administrarea de antibiotice timp de cateva saptamani. In cazul in care simptomele se amelioreaza, se continua antibioterapia pentru luni.
In cazul in care simptomele nu se amelioreaza in timpul terapiei cu antibioptice, se fac analize suplimentare. Terapia prostatitei acute bacteriene vizeaza vindecarea infectiei si prevenirea complicatiilor. Prostatita acuta bacteriana este tratata cu antibiotice, medicamente pentru febra antipiretice si durere antialgige , administrare de fluide si odihna. In cazul in care urinarea nu este posibila sau in cazul in care este necesara terapia intavenoasa cu antibiotice, se indica internarea in spital. Majoritatea pacientilor se vindeca sub tratament in saptamani. Pentru a preveni prostatita acuta se indica: – mentinerea unei igiene optime – administrarea de lichide pentru a mentine urinarea normala – terapia precoce a infectiilor urinare – evitarea sexului anal neprotejat.
Tratamentul ambulator la domiciliu. In cazul in care se suspecteaza o prostatita bacteriana acuta sau cronica, in special in cazul in care apare si febra, este indicat consultul medicului specialist. In acest caz se va recomanda un tratament eficace.
Exista totusi cateva masuri ce pot fi luate pentru a ameliora simptomele: – administrarea de antialgice, de genul aspirinei, algocalmin, administrarea de antiinflamatorii nesteroidiene sau acetaminofen – bai calde la nivelul regiunii pelvine – odihna si administrara de lichide, in cazul unei infectii. Aceste masuri amelioreaza simptomele si grabesc vindecarea – evitara constipatiei printr-o alimentatie ce sa cuprinda multe fibre: fructe si legume, paine integrala, cerale si multe lichide.
Terapia chirurgicala este indicata in cazul prostatitei bacteriene cronice care nu raspunde la tratament antibiotic si care produce episoade frecvente de infectii ale tractului urinar. Procedeele chirurgicale sunt efectuate pentru a indeparta partile infectate ale prostatei sau calculi prostatici. Acest procedeu in unele cazuri nu determina vindecare, poate produce chiar o inrautatire a simptomelor.
Procedeul chirurgical ce permite indepartarea unei parti din prostata sau a calculilor prostatici se numeste prostatectomie transuretrala.
Indepartarea calculilor prostatici poate sa nu duca la vindecare datorita faptului ca nu se indeparteaza si portiunea prostatica ce contine calculii. Terapii alternative. Masajul prostatic este o terapie care a fost des folosita in trecut si care incepe sa fie folosita din nou in unele centre, deoarece terapia medicamentoasa nu este intotdeauna incununata de succes.
Masajul prostatei se face cu un deget intr-o manusa lubrifiata introdus in rect cu care se apasa de cateva ori pe prostata. Acest procedeu se repeta de ori pe saptamana. Care este cauza pentru care acest procedeu creste rata vindecarii nu se stie cu siguranta, dar se presupune ca masajul determina deblocarea canalelor prostatice si imbunatateste circulatia sanguina si penetrarea antibioticelor la nivelul prostatei. Alte terapii pentru sindromul dureros inflamator sau neinflamator pelvin includ: – biofeedback – tehnici de relaxare – acupunctura.
Generalitati In cadrul sexului masculin, prostata genereaza probleme ce pot afecta calitatea vietii omului, ireversibil.
Necazurile incep odata cu varsta de 40 de ani si se amplifica treptat in functie de particularitatile clinice ale fiecarei boli. Inainte de aceasta Generalitati Blefarita este o inflamatie acuta sau cronica a marginii libere a pleoapei. Etiologia ei este incomplet cunoscuta: este frecvent asociata cu dermatita seboreica matreata dar si infectia de obicei stafilococica se pare ca are un rol important Pot influenta activitatea sexuala bolile inflamatorii intestinale?
Unele femei cu boli inflamatorii intestinale BII au dureri sau disconfort in timpul contactului sexual. Acestea pot fi cauzate fie de boala, fie de interventia chirurgicala sau de Autor: SfatulMedicului. Generalitati Sus. Cuprins articol Salveaza articolul pentru mai tarziu Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului. Aceasta afectiune este una severa si necesita tratament pe baza de antibiotice. Barbatul care sufera de aceasta forma de prostatita trebuie sa mearga urgent la medic. Aceasta forma de prostatita este mai frecventa in randul varstnicilor.
Este mai blanda decat cea bacteriana acuta, insa poate persista luni la rand. De multe ori, barbatii au de-a face cu o asemenea prostatita dupa o infectie a tractului urinar. Cea mai frecventa forma de prostatita, cea cronica se aseamana cu prostatita bacteriana, insa analizele nu depisteaza nicio bacterie. Nu se cunosc cauzele acestui tip de prostatita. Prostatita inflamatorie asimptomatica este un tip de prostatita care nu prezinta simptome, desi glanda este inflamata.
Aceasta este depistata in timpul analizelor si testelor care verifica functiile prostatei. Nu necesita tratament, insa poate cauza infertilitate. Cauzele prostatitei difera in functie de tipul acesteia.
De pilda, prostatita bacteriana este cauzata de infectia cu o bacterie. Aceasta bacterie poate ajunge la nivelul prostatei calatorind din tractul urinar.
Si raporturile sexuale neprotejate pot cauza prostatita prin expunerea la bacterii cu transmitere sexuala precum Chlamydia. Pe de alta parte, prostatita cronica are cauze necunoscute. Aceasta poate fi asociata cu activitatea sistemului imunitar sau cu daune produse in zona pelviana. Cu toate ca orice barbat poate avea de-a face cu prostatita, exista unii mai expusi acestui risc. Infectiile urinare cresc, de asemenea, riscul de prostatita bacteriana, asta pentru ca bacteriile pot ajunge la prostata.
Traumatismele in zona pelviana, mai ales cele din timpul unor activitati precum mersul pe bicicleta sau calaritul, pot mari predispozitia pentru prostatita. Prostatita se manifesta printr-o serie de simptome, insa multe dintre acestea pot fi asociate si cu alte boli ale prostatei — adenomul de prostata , cancerul prostatic.
De aceea, este important consultul urologic, care va determina daca manifestarile sunt specifice prostatitei sau au alta cauza.
Intrucat prostata este mai mare din cauza inflamatiei, aceasta apasa pe uretra si vezica, ceea ce inseamna ca pacientul are mai des nevoie la toaleta, chiar si in timpul noptii. Inflamatia glandei prostata poate declansa si dureri in zona abdominala, mai ales in partea inferioara a acesteia, precum si in zona lombara. Daca este vorba despre o prostatita bacteriana, pot aparea si simptome specifice gripei precum febra, frisoanele, starea generala de rau. Prezenta unei infectii bacteriene in sange, adica bacteriemia, poate fi o complicatie a prostatitei netratate corespunzator. Si inflamarea epididimului poate fi o consecinta a prostatitei persistete, netratate corespunzator.
Calitatea spermei poate fi afectata de prostatita, de aceea infertilitatea este un pericol la care e expus pacientul care sufera de aceasta afectiune.
Diagnosticarea prostatitei se face in urma excluderii altor afectiuni care au aceleasi manifestari — adenomul de prostata, cancerul de prostata. In prima faza, medicul va face anamneza si examinarea fizica, apoi va continua cu o serie de teste si analize. Tuseul rectal consta in examinarea manuala a prostatei, prin rect, facuta de catre medic cu degetul.
Aceasta metoda de diagnosticare permite medicului sa observe daca prostata este marita, dar si daca exista formatiuni atipice la nivelul acesteia ori daca textura glandei este anormala. Tomografia computerizata poate fi facuta pentru ca medicul sa obtina imagini mai detaliate ale prostatei. Antibioticele sunt folosite pentru tratarea prostatitei bacteriene. Daca simptomele sunt severe, pacientul poate avea nevoie de antibiotice administrate intravenos. Medicamentele alfa-blocante contribuie la relaxarea vezicii urinare si a muschilor dintre prostata si vezica urinara.
Acest tratament amelioreaza simptomele neplacute. Medicamentele antiinflamatoare pot ameliora, de asemenea, manifestarile prostatitei, indiferent de cauza acesteia.
Pacientul care sufera de prostatita ar trebui sa isi adapteze stilul de viata, astfel incat sa amelioreze manifestarile acestei afectiuni. In primul rand, pacientul trebuie sa renunte pentru o perioada macar la echitatie si ciclism. Apoi, acesta ar trebui sa limiteze consumul de cofeina si pe cel de alcool.
Si mancarurile picante ar trebui ocolite, intrucat acestea accentueaza simptomele neplacute precum disconfortul si usturimile la urinare. Consumul de lichide ar trebui restrictionat seara, inainte de culcare, astfel incat pe timpul noptii sa nu apara nevoia frecventa de urinare. Totusi, in timpul zilei pacientul trebuie sa se hidrateze foarte bine, mai ales daca sufera de prostatita bacteriana si trebuie sa elimine bacteriile care se regasesc la nivelul tractului urinar. Se pot folosi baile de sezut, dar si compresele calde aplicate local, pentru ameliorarea simptomelor neplacute specifice prostatitei.
Nu exista nicio dovada stiintifica care sa confirme faptul ca remediile naturiste pot fi eficiente in ameliorarea simptomelor prostatitei, insa multi barbati le folosesc si se declara multumiti.
Ceaiurile din planta de coada calului, dar si cele din radacina de urzica sunt folosite pentru calmarea simptomelor specifice prostatitei. Propolisul este si el folosit pentru tratarea bolilor prostatei, fie ca vorbim despre prostatita, fie ca este vorba despre hiperplazia benigna de prostata n. Uleiul de dovleac sau semintele de dovleac pot fi, de asemenea, de ajutor in tratarea bolilor prostatei. Quercetina, care se regaseste in ceapa si alte plante, este si ea folosita pentru ameliorarea manifestarilor prostatitei, indiferent de forma acesteia.
Prostata este o glanda importanta a sistemului prostxta masculin. Cele mai frecvente afectiuni ale acesteia sunt: prostatita, marirea prostatei si cancerul de prostata.
Iata ce tratament medicamentos se foloseste pentru tratarea bolilor ibfectie Prostatita este infectia prostateicare poate fi cauzata de o infectie bacteriana. Ce tratament se face la infectie de prostata boala poate aparea la orice varsta si se manifesta prin simptome precum nevoia frecventa de urinare, senzatia de goliere incompleta a vezicii urinare chiar si dupa mictiune, febra, frisoare, Ce tratament se face la infectie de prostata si dureri la urinare. Medicul este cel in masura sa stabileasca diagnosticul de prostatita, dar si tratamentul. Prostatita de cauza bacteriana se va trata cu antibiotice. In cazuri severe, de prostatita acuta, poate fi necesara internarea pacientului, astfel incat acesta sa primeasca antibioticele pe cale injectabila. In cazul tratamentului cu antibiotice orale, poate fi necesara administrarea pastilelor timp de tratamrnt, astfel incat infectia sa fie vindecata complet. Mai mult decat atat, daca pacientul are de-a face cu o prostatita bacteriana cronica, poate fi necesara administrarea antibioticelor chiar si cateva luni la rand.
Alfa blocantele sunt si ele folosite in tratarea prostatitei, acestea ameliorand simptomele cauzate inffctie aceasta boala. Disconfortul si durerile la urinare pot fi combatute cu aceste medicamente. Medicamentele antiinflamatoare sunt, de asemenea, utilizate adesea pentru ameliorarea durerilor si pentru combaterea inflamatiei. Prostata marita este o problema cu care multi barbati se confrunta sr ce inainteaza in varsta.
Prostatita – inflamatia prostatei
Ruxandra Dumitrescu este medic primar obstetricÄ ginecologie, cu supraspecializare în tratamentul infertilitÄÈii cuplului, competenÈÄ în laparoscopie, histeroscopie, ecografie în obstetricÄ ginecologie, dar Èi competenÈÄ în medicinÄ materno fetalÄ. Despre prostatita — informatii generale. Prostatita consta in inflamarea prostatei, adica a glandei situata exact sub vezica urinara a barbatului. Glanda prostata are rolul de a produce lichidul care transporta spermatozoizii. Prostatita cauzeaza adesea disconfort si durere la urinare.