Cancer de prostata tratat chimioterapie

Nou tratament pentru cancerul de prostata, cu aur si ceai verde. Oamenii de stiinta americani au descoperit un nou tratament pentru cancerul de prostata agresiv, tehnica implicand folosirea ceaiului verde si a aurului. Cancerul de prostata, ca de altfel cele mai multe tipuri de cancer, este in prezent tratat prin chimioterapie. Aproximativ 6 din 10 cazuri de cancer de prostata sunt diagnosticate in randul barbatilor trecuti de 65 de ani, varsta medie la momentul diagnosticului fiind de aproximativ 66 de ani. Numarul barbatilor diagnosticati cu cancer de prostata in urmatorii 10 ani in functie de varsta. Cancer de prostată, Elton John. Muzicianul, în vârstă de 72 de ani, a fost diagnosticat în , optând pentru tratament chirurgical şi nu pentru chimioterapie întrucât nu a dorit ca boala ”să planeze asupra” familiei sale.. În autobiografia intitulată ”Me” şi publicată în foileton de cotidianul Daily Mail, cântăreţul mărturiseşte că intervenţia chirurgicală.

Adenocarcinomul este o forma de cancer la prostata care se dezvolta din tesutul epitalial glandular. In cazul prostatei, deoarece contine si tesut muscular, poate sa apara un sarcom. Cel mai frecvent fiind insa, adenocarcinomul. In jur de 70% dintre carcinoamele la prostata se dezvolta in portiunea din spatele glandei, ceea ce explica simptomele.

Cancer de prostata tratat chimioterapie

Cancer de prostata tratat chimioterapie
Uneori acest lucru este temporar, dar uneori este permanent. Exista unele disfunctii sexuale care pot fi precipitate ca Astfel apar durerile si fracturile osoase. Tratament combinat LHRH antiandrogen. Apoi ganglionii sunt examinati la microscop de un anatomopatolog pentru evidentierea celulelor canceroase. Ultima optiune nu este o forma de tratament. Prostata este o glanda din sistemul reproducator masculin care produce majoritatea lichidului din care este alcatuita sperma.

Tratamentul ar putea dura minute, ore sau zile, în funcție de protocolul specific. Pentru a măsura răspunsul chimioterapiei se efectuează teste similare celor de diagnostic. Aceasta este o tehnica in care sisteme imagistice tridimensionale cartografiaza forma tumorii prostatice. Aproape toate cazurile de cancer de prostata sunt adenocarcinoameacestea dezvoltandu-se in celulele care produc lichidul prostatic. Pentru unele tipuri de cancer, chimioterapia nu poate Cancer de prostata tratat chimioterapie independent cancerul, dar poate ajuta în combinație cu alte tipuri de tratament. Impotenta si problemele urinare pot apare la barbatii tratati prin radioterapie. Cel mai des, la distanta da afectare osoasa dar poate afecta si Cancer de prostata tratat chimioterapie organe.

Chimioterapia joaca un rol limitat in tratamentul cancerului de prostata. Este rezervat in special pentru tratamentul pacientilor cu forme avansate sau recurente de boala care nu raspund la terapie hormonala. Alegerea dintre cele trei forme de baza de tratament poate depinde de mai multi factori: varsta si speranta de viata a pacientului; Dr. Cristian Iatagan: Cancerul de prostata este vindecabil dacă este diagnosticat precoce, localizat și tratabil cu rezultate bune în majoritatea celorlalte cazuri; din aceste motive sunt extrem de importante controalele periodice la bărbații peste 50 de ani. Terapia hormonală pentru tratarea cancerului de prostată Terapia hormonală este adesea utilizată în combinaţie cu radioterapia. De exemplu, puteţi face terapie hormonală înainte de a efectua radioterapia pentru a creşte şansele unui tratament de succes.

Cancerul de prostata

Chimioterapia - Ce trebuie sa stii despre chimioterapie | Cancer
In cazuri foarte Cahcer pune in pericol viata pacientilor, de cele mai multe ori cauzand probleme precum urinari frecvente sau flux redus de urina. Cat despre super-aspirina, creata recent in SUA, aceasta este si mai eficienta, avand capacitatea de a face ca 11 tipuri de tumori canceroase sa se micsoreze. Acest lucru poate duce la dureri, o gură uscată sau Cancer de prostata tratat chimioterapie la nivelul gurii. Efectele secundare pot include lucruri care afecteaza stilul de viata. Dar dupa 15 ani de asteptare activa, a existat o crestere substantiala in numarul barbatilor care au prezentat progresia cancerului. Există trei aspecte cu privire la timpul ciclului: durata ciclului, frecvența ciclului și numărul de cicluri. Principalele efecte secundare ale tratamentului hormonal sunt cauzate de efectul acestora asupra testosteronului.

Radiatiile sunt directionate spre acea parte a corpului de unde Canceer fost indepartata prostata bolnava. Cuimioterapie este administrată în şedinţe scurte 5 zile pe săptămână, de la patru Cancer de prostata tratat chimioterapie opt săptămâni.

Tesutul este examinat la microscop, iar rezultatul este clasificat in conformitate cu sistemul Gleason. Biopsia reprezinta singura metoda de confirmare a cancerului de prostata. Pentru urmarirea metastazelor se mai pot folosi: tomografia computerizata CT sau imagistica prin rezonanta magnetica IRM. Medicina moderna ofera diverse metode de tratament care pot fi aplicate ca unica metoda de diagnostic sau in combinatie. Tratamentul trebuie ales conform stadiului bolii, starii pacientului si in functie de preocuparile pacientului si ale medicului curant.

Supravegherea activa — in acest caz, cancerul de prostata este pur si simplu monitorizat si nu este tratat la inceput. Aceasta metoda se bazeaza pe cresterea lenta sau chiar deloc a cancerului depistat in stadii incipiente. Se poate constata cum acesta nu avanseaza ani la rand.
Avantajul acestei abordari este acela ca efectele secundare ale chirurgiei sau radioterapiei pot fi evitate. Un posibil dezavantaj ar putea fi reprezentat de extinderea rapida a cancerului de prostata. Ingrijirea paliativa watchful waiting — aceasta strategie incepe, de asemenea, doar prin monitorizarea cancerului de prostata la inceput. Metoda este in principal luata in considerare la barbatii in varsta, care pot avea si alte probleme medicale. Riscurile si stresul interventiei chirurgicale sau radioterapiei ar putea depasi beneficiile posibile ale acestui tratament.

Dintre terapiile chirurgicale fac parte: prostatectomia radicala, limfadenectomia pelvina eliminarea ganglionilor din pelvis si examinarea anatomopatologica a acestora si rezectia transuretrala a prostatei se elimina o portiune de tesut din prostata folosind un rezoscop introdus prin uretra.
Prostatectomia radicala — glanda prostatica, veziculele seminale si ganglionii limfatici sunt eliminati pe cale chirurgicala. Aceasta metoda poate fi aplicata in cazul cancerului de prostata cu risc scazut, mediu si ridicat. Incizia se realizeaza fie la nivelul abdomenului, fie la nivelul perineului zona dintre scrot si anus. Tratamentul hormonal; Radioterapia percutana; Chimioterapia; Brahiterapia cu debit mare HDR — foloseste aplicatori non-radioactivi plasati in glanda prostatica, ce sunt ulterior incarcati cu o sursa de radiatie ex: iridiu ; Cancerul de prostata poate metastaza in organele din apropiere cum ar fi vezica urinara sau poate disemina la distanta si da de multe ori afectare limfatica.
Cel mai des, la distanta da afectare osoasa dar poate afecta si alte organe. Astfel apar durerile si fracturile osoase.

Oase; Ganglioni limfatici; Plamani; Ficat; Creier; Speranta de supravietuire la 10 ani este destul de mare daca descoperirea cancerului se face in stadii incipiente. Unele tipuri de cancer de prostata pot sa creasca si sa se raspandeasca rapid, dar majoritatea cresc lent.
De fapt, studiile efectuate la autopsie au aratat ca multi dintre barbatii in varsta si doar cativa dintre cei tineri, care au decedat din alte cauze au avut, de asemenea, cancer de prostata care nu le-a fost diagnosticat in timpul vietii. Numarul de decese ca urmare a cancerului de prostata in 10 ani de la diagnostic in functie de varsta: TAGS: cancer prostata prostata analize prostata adenocarcinom carcinom. Despre Dr. Petrache Marian.

Articole asemanatoare. Vezi medicii si preturile Inchide. Alege judetul. Alege specialitatea. Alege serviciul. Chimioterapia poate cauza nașterea prematură.
Unele medicamente citotoxice pot interfera sau reacționează cu alte medicamente. Evitați consumul de alcool în timpul perioadei de tratament și evitați șofatul imediat după administrarea citostaticelor, deoarece pot cauza amețeli. Cancer » Tratament cancer » Chimioterapia Chimioterapia Tratament cancer. Cuprins: Ce sunt medicamentele citotoxice și cum funcționează acestea?
Care sunt obiectivele chimioterapiei? Alegerea tipului de chimioterapie Planul de tratament Administrarea chimioterapiei Când poate apărea rezistenţa la tratament? Eficiența chimioterapiei Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei? Chimioterapie în sarcină. Ce sunt medicamentele citotoxice și cum funcționează acestea? Alegerea tipului de chimioterapie.

Planul exact de tratament regim pe care medicul îl alege depinde de o serie de factori, inclusiv: tipul de cancer pe care îl aveți; localizarea cancerului; dacă s-a răspândit și unde. Intră în comunitatea suport pentru bolnavii de cancer! Planul de tratament. Administrarea chimioterapiei. Chimioterapia intravenoasă IV Chimioterapia este cel mai frecvent administrată intravenos printr-un cateter.
Alte metode de administrare a chimioterapiei Există și alte modalități de a administra medicamentele citostatice, în funcție de medicamentele utilizate și de tipul de cancer pe care îl aveți. Chimioterapia orală — Unii pacienți beneficiază de comprimate sau capsule citostatice la domiciliu.

Unguente — unele tipuri de cancere de piele sunt tratate folosind o cremă cu citostatice aplicată direct pe piele. Tratamente injectabile — Mai puțin frecvent, chimioterapia poate fi injectată în diferite părți ale corpului: intramuscular, subcutanat, intratecal în lichidul din jurul coloanei vertebrale — puncție lombară , intra-arterial, intraperitoneal în zona abdominală , intrapleural în mucoasa exterioară a plămânilor , intravezical, intralezional în tumoră direct, deși rar.
Chemoembolizarea — utilizată pentru cancerul hepatic sau pentru anumite tipuri de cancer care s-au răspândit în ficat, și implică injectarea medicamentului direct în vasele de sânge care hrănesc o tumoră. Când poate apărea rezistenţa la tratament? Există mai multe motive posibile pentru rezistența la chimioterapie: Unele dintre celulele care nu sunt distruse de chimioterapie se modifică și devin rezistente la medicament. O celulă cancerigenă poate produce sute de copii ale unei gene speciale.

Această genă declanșează o supraproducție de proteine care face ca medicamentul anticancerigen să fie ineficient. Celulele canceroase pot înceta să intre în contact cu medicamentul, deoarece proteina care transportă medicamentul prin peretele celular nu mai funcționează.
Celulele canceroase pot dezvolta un mecanism care inactivează medicamentul. Eficiența chimioterapiei. Eficiența chimioterapiei asupra celulelor canceroase este măsurată ca răspuns. Răspunsul la tratamentul cancerului este definit în mai multe moduri: Răspuns complet — tot cancerul sau tumora dispare; nu există nicio urmă de boală.
Răspuns parțial — cancerul s-a diminuat cu un procent, dar boala rămâne. Boală stabilă — cancerul nu a crescut, dar nici nu s-a diminuat. Care sunt efectele secundare ale chimioterapiei?

Iată care sunt principalele efecte adverse ale chimioterapiei: Oboseala este un efect secundar comun. E posibil să vă simțiți extrem de obosit, astfel că nici nu veți putea efectua activitățile zilnice. Senzație și rău grețuri și vărsături — Poate fi obișnuit să vă simțiți rău în timpul și după fiecare ciclu de tratament. Încercați să beți multe lichide, chiar dacă nu simțiți nevoia, pentru a preveni deshidratarea. Efecte asupra sângelui și a sistemului imunitar — Medicamentele citotoxice pot afecta măduva osoasă.
Poate apărea anemia, infecțiile sau riscul de hemoragii. Afectarea cavității bucale — Celulele care căptușesc gura sunt afectate de unele medicamente citostatice. Acest lucru poate duce la dureri, o gură uscată sau leziuni la nivelul gurii.

Căderea părului — Anumite medicamente citotoxice afectează celulele din foliculii de păr. Astfel, vă puteți confrunta cu căderea părului, de obicei la săptămâni după începerea unui curs de tratament. Constipație — Acest lucru poate fi redus prin consumul de alimente bogate în fibre și consumul crescut de lichide. Diaree — Medicamentele antidiareice pot fi necesare, și se intervine prin aportul suficient de lichide pentru a preveni deshidratarea. Afectare nervoasă — Unele medicamente pot afecta nervii și pot provoca neuropatie periferică.
Acest lucru poate duce la afectarea simțului tactil în anumite părți ale corpului, cum ar fi degetele. Fertilitatea — Unele medicamente pentru chimioterapie pot afecta fertilitatea la bărbați și la femei.

Uneori acest lucru este temporar, dar uneori este permanent. Exista noi evidente care sugereaza ca nu ofera nici un avantaj pentru supravietuire pentru barbatii cu boala limitata la glanda prostatica. Deprivarea de androgeni totusi joaca un rol important in tratarea pacientilor cu cancer extins local si cancer cu metastaza. Cancerul avansat local este numit cancer in stadiul III. Cancerul recurent se refera la un cancer anterior tratat care a reaparut. Aceasta intoarcere este de obicei semnalizata de o crestere a antigenului specific prostatei PSA in sange dupa prostatectomia radicala sau radioterapie.
Cancerul metastatic sau gradul IV se refera la extinderea celulelor cancerului prostatic prin sistemul limfatic sau sistemul circulator in alte parti ale corpului. Spre exemplu, se poate extinde la coaste sau oase. Nici unul dintre aceste cancere nu poate fi vindecat prin metodele actuale de tratament.

Dar exista cateva tratamente care ofera control pe termen lung al cancerului. Multi barbati traiesc multi ani sau chiar zeci de ani si cu o calitate buna a vietii cu aceste tratamente.
In plus, exista cateva terapii promitatoare pentru cancerul in stadiu avansat care se afla acum in studiu. Barbatii cu un cancer mai avansat sunt deseori tratati cu o combinatie de terapii. Acestea includ interventii chirurgicale, radioterapie, terapie hormonala si chimioterapie. Spre exemplu, unele studii arata ca barbatii cu cancer avansat local au o supravietuire mai buna in urma radioterapiei combinata cu terapie hormonala. Ei au de asemeni o supravietuire mai lunga fara simptome comparativ cu pacientii care urmeaza doar radioterapie. Varsta pacientului si starea sa generala de sanatate vor fi luate in consideratie cand se planifica strategia de tratament.

Spre exemplu, pentru pacientii mai in varsta si cei care au si alte probleme de sanatate, riscul interventiei chirurgicale pentru cancerul in stadiul avansat poate fi mai mare decat beneficiul.
In general, interventa chirurgicala nu poate indeparta complet tesutul canceros la barbatiii cu stadiul III al cancerului prostatic. In schimb, rolul chirurgiei poate fi acela de a indeparta o parte din tumora si a ameliora simptomele. Acest lucru inseamna indepartarea unei portiuni cat mai mari din tumora. Chirurgia poate fi folosita si pentru a indeparta nodulii limfatici sau pentru ameliorarea simptomelor cum ar fi retentia urinara.
Barbatii cu simptome urinare cum ar fi mictionare dificila sau dureroasa determinate de cresterea in volum a prostatei sau o tumora mare pot beneficia de chirurgie pentru constrictie uretrala. Complicatiile si efectele secundare ale interventiei chirurgicale in stadiul avansat al cancerului prostatic Ca si in cazul interventiei chirurgicale pentru cancerul in stadiul precoce, chirurgia in stadiul avansat are efecte secundare semnificative.

Acestea includ disfunctia erectila, incontinenta urinara si fecala. Iradierea externa poate ajuta la controlarea cresterii tumorilor localizate. Poate ajuta, de asemeni, la supravietuirea mai lunga fara simptome ale bolii. Brahiterapia este dificil de realizat din punct de vederea tehnic in cazul tumorilor mari. De aceea este mai rar folosita la barbarii cu cancer de prostata in stadiu avansat.
Iradierea externa poate fi o metoda eficienta de tratament pentru controlarea bolii care reapare dupa prostatectomia radicala. Radiatiile sunt directionate spre acea parte a corpului de unde a fost indepartata prostata bolnava. Brahiterapia nu poate fi folosita in acest caz intrucat glanda a fost indepartata. Unii pacineti sunt diagnosticati cand tumora a ajuns in stadiul III sau mai mult. In acest caz, eficienta radioterapiei depinde de starea nodulilor limfatici regionali. Daca ganglionii sunt indepartati si nu contin celule canceroase, sansele pentru o supravietuire mai lunga sunt mai mari decat in cazul in care acestea contin celule canceroase.

Complicatiile si efectele secundare ale radioterapiei in stadiul avansat al bolii Complicatiile frecvente ale radioterpaiei includ disfunctia erectila si incontinenta urinara.
Impotenta si problemele urinare pot apare la barbatii tratati prin radioterapie. Alte complicatii pot fi: – infecti acute ale vezicii urinare; – infectii ale mucoasei anale; – infectii intestinale; Unii barbati prezinta oboseala dupa serii repetate de radioterapie. Majoritatea tumorilor de prostata cresc mai repede in prezenta testosteronului si a altor hormoni masculini — androgeni. Terapia poate bloca actiunea androgenilor sau intrerupe productia lor. Acest lucru poate intarzia semnificativ progresia bolii. Exista mai multe metode de deprivare androgenica. Acestea pot fi folosite singure sau in combinatie. Ele sunt: – agonisit de LHRH hormon eliberator de hormon luteinizant. Acestea sunt medicamente care mimeaza actiunea naturala a hormonului.
Acestea pacalesc organismul sa epuizeze stocul de testosteron.

Aceste medicamente sunt administrate sub forma retard a unei injectii pe luna sau una pe trimestru. Sau pot fi administrate sub forma unui implant care poate fi inserat la nivelul pielii in fiecare an; – medicamente antiandrogene. Acestea mai poarta numele de blocanti andogenici. Acesta sunt medicamente care blocheaza actiunea hormonului dihidrotestosteron la nivelul celulelor canceroase prostatice. Acestea sunt administrate oral zilnic. Ele pot fi administrate singure sau in combinatie cu agonistii LHRH; – orhiectomia castrarea. Aceasta este o procedura chirurgicala.
Prin intermediul ei sunt indepartate testiculele, locul unde se produce testosteronul. Tehnica a fost folosita timp de multi ani pentru tratarea pacientilor cu cancer de prostata in stadiu avansat. Studiile au aratat ca medicamentele pot duce la acelasi efect. Totusi, exista si barbati care aleg aceasta optiune pentru a nu fi nevoie de injectarea repetata cu agonisit LHRH.

Complicatiile si efectele secundare ale terapiei hormonale Folosirea agonistilor LHRH determina o descarcare mare temporara de testosteron la inceputul tratamentului. Acest lucru poate duce la o explozie de testosteron care poate determina durere osoasa, urinare frecventa sau dificultati la urinare.
Aceste efecte secundare pot fi deseori reduse prin administrarea agonistilor de LHRH in combinatie cu anti-androgeni. Alte efecte secundare ale terapiei hormonale includ: – disfunctie erectila; – pierderea libido-ului a dorintei sexuale ; – bufee; – oboseala; – pierderea densitatii osase — osteoporoza ; – pierderea masei musculare; – probleme de memorie; – anemie. Terapia hormonala poate fi eficienta in oprirea cresterii tumorilor prostatei si impiedicarea raspandirii bolii la alte organe pentru mai multe luni sau ani. Dar isi poate pierde eficacitatea odata cu inmultirea celulelor care nu au nevoie de testosteron pentru crestere. Aceasta conditie poarta numele de cancer rezistent la terapie hormonala.
Mai multe terapii pot ameliora durerea si reduce simptomele asociate cancerului de prostata metastatic avansat.

Acestea includ: – radioterapia externa sau administrarea intravenoasa a unor medicamente radioactive pentru ameliorarea durerii osoase; – analgezice ; – folosirea bifosfonatului pentru reconstructia oaselor fragile si prevenirea sau intarzierea aparitiei fracturilor. Pacientii cu cancer avansat de prostata, inclusiv cei cu boala rezistenta la tratamentul hormonal, pot fi eligibili pentru unele trialuri clinice. Aceste strategii de tratament includ: – inhibitori de angiogeneza, aceste medicamente interfera cu dezvoltarea vaselor de sange necesare cresterii tumorii; – chimioterapie cu taxan.
Aceste medicamente sunt obtinute din acele arborelui Yew. Ele blocheaza cresterea celulelor tumorale prin dezechilibrarea mecanismelor care le permite sa se divida si sa se replice; – steroizi precum prednisonul ; – medicamente antiandrogene. Aceste medicamente, care sunt testate de putin timp, au un mecanism diferit de blocare a productiei de testosteron in corp. Alegerea tratamentului apartine la final pacientului. Acesta va decide, cu ajutorul medicului, al familiei si al retelei de suport.

Generalitati Prostata este o formatiune glandulara cu structura fibromusculara care inconjoara baza vezicii urinare si face parte din aparatul reproducator masculin. Odata cu inaintarea in varsta prostata are tendinta de crestere in volum hiperplazia benigna de Generalitati Studii recente si trialuri clinice au demonstrat rolul benefic pe care celulele stem il au in ameliorarea simptomatologiei pacientilor suferinzi de incontinenta urinara. Metoda de tratament folosind injectarea celulelor stem implica recoltarea de Generalitati Majoritatea disfunctiilor sexuale apar ca urmare a unor false credinte si atitudini fata de ceea ce inseamna sexul si sexualitatea, a proastelor obiceiuri, ignorantei si debuturilor precoce.
Exista unele disfunctii sexuale care pot fi precipitate ca Autor: SfatulMedicului. Ce este cancerul de prostata? Cuprins articol Salveaza articolul pentru mai tarziu Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului. Sterge articolul Elimina articolul din lista celor salvate. Cauzele cancerului de prostata Sus. Simptomele Sus.

Consultul medical Sus. Diagnosticul Sus. Tratament Sus. Tratamentul chirurgical Sus. Complicatiile interventiei chirurgicale in stadiul precoce al bolii Sus. Radioterapia in stadiul precoce al cancerului de prostata Sus. Supravegherea activa sau managementul de asteptare Sus. Terapia hormonala si deprivarea de androgeni Sus. Optiunile de tratament pentru cancerul extins local, recurent sau metastatic Sus.
Chirurgia in cancerul de prostata avansat Sus. Radioterpia in cancerul avansat de prostata Sus.

Terapia hormonala si deprivarea androgenica in tratament Sus.

Totul despre cancerul de prostata, simptome si tratament

Medic urolog: „Cancerul de prostată localizat poate fi tratat și vindecat”
Prostata este o glanda din sistemul reproducator masculin care produce majoritatea lichidului din care este alcatuita sperma. Glanda, de marimea unei nuci, este localizata sub vezica urinara a barbatului si inconjoara partea superioara a uretrei, tubul prin care circula urina de la vezica. Functionarea prostatei este reglata Cancer de prostata tratat chimioterapie testosteron, un hormon sexual masculin produs de testicule. Cancerul de prostata este o importanta problema de sanatate in majoritatea prostwta civilizate. Din motive neintelese, barbatii afro-americani au un risc mai mare de a dezvolta aceasta boala si au cea mai mare rata de deces cauzata de acest cancer. In alte parti ale lumii — Asia, Africa si America Latina Cancer de prostata tratat chimioterapie cancerul de prostata este rar. Celulele care formeaza tumora nu se dezvolta si multiplica normal, si cresc necontrolat extinzandu-se si la alte tesuturi.

Cancerul prostatic este, de obicei, o tumora cu crestere lenta, deseori nedeterminand simptome pana la stadii avansate. Majoritatea barbatilor chimioterape cancer de prostata mor din alte cauze — multi dintre ei Cancer de prostata tratat chimioterapie ca au aceasta afectiune. Dar odata ce cancerul incepe sa creasca mai repede sau sa se extinda la alte tesuturi, poate deveni periculos. Acest tip de cancer prostatic agresiv poate apare la orice varsta. Desi boala are tendinta de a progresa incet, in general este mortala daca tumora creste dincolo de glanda.

Medic urolog: „Orice pacient care are cancer de prostată localizat poate fi tratat și vindecat”

Cancer prostata chimioterapie

Acest tratament implică utilizarea radiaţiilor pentru a distruge celulele canceroase. Radioterapia este o opţiune pentru vindecarea cancerului localizat şi a cancerului de prostată avansat la nivel local. Actualmente, nu mai este obligatoriu ca pacienții bolnavi de cancer de prostată să treacă printr-o intervenție chirurgicală pentru a se vindeca. De asemenea, radioterapia poate fi utilizată Cancer de prostata tratat chimioterapie stadiile foarte avansate pentru a încetini evoluţia cancerului de prostată metastatic şi pentru a ameliora simptomele. Cu cea mai actuală tehnologie IMRT-VMAT, acum fhimioterapie posibilitatea de Cancer de prostata tratat chimioterapie proteja organele de risc care sunt în apropierea tumorii pentru a nu fi afectate de tratamentul în sine. Radioterapia este în mod normal administrată în ambulatoriu, la un spital din apropiere.

Aceasta este administrată în şedinţe scurte 5 zile pe săptămână, de la patru la opt săptămâni. Înapoi la: Tratarea cancerului de prostată.

Lasă un răspuns