Bolile de prostata in psihologie carti

In cadrul sexului masculin, prostata genereaza probleme ce pot afecta calitatea vietii omului, ireversibil. Necazurile incep odata cu varsta de 40 de ani si se amplifica treptat in functie de particularitatile clinice ale fiecarei boli. Inainte de aceasta varsta, majoritatea problemelor de la nivelul prostatei sunt de, Semne de alarmă care anunță bolile de prostată. Prostata este o glandă anexă a aparatului genital masculin, aflată la intersecţia cu aparatul urinar, cu rol în producerea lichidului prostatic, parte componentă a lichidului seminal. Asezata în faţa. rectului, sub vezica urinară, traversată de uretră, conduct si asigură plecarea urinei din vezică la. Vrei Bolile Depresive? Pe prostatita.adonisfarm.ro cumperi online Carti Psihologie cu reducere si livrare gratuita din stoc. Cumpara acum, % sigur prin Garantia de Livrare. Lectura unor cărți de psihologie bune este o metodă la îndemână de a explora gânduri și emoții.

Nu doar pe ale tale, ci și pe ale celorlalți. Este o șansă să te educi și să te dezvolți. Să încerci să te cunoști mai bine și să fii mai stăpân pe relațiile cu oamenii din jur.

Bolile de prostata in psihologie carti

Bolile de prostata in psihologie carti
Ce factori ne dictează comportamentele? Poate fi vorba de un like pe Instagram sau Bolile de prostata in psihologie carti momentul când guști felul de mâncare preferat. Cos cumparaturi. Tratamentul ADK-P este de mai multe tipuri: endocrin, chirurgical, radioterapic, chimioterapic, psiholobie si genetic. Contul tau: Login. O carte de psihologie perfectă pentru începători, volumul lui Louise Deacon este o lectură interesantă despre cum funcționează mintea umană. Cartea ne face cunoștință cu mai mulți oameni excepționali din diferite domenii, de la politicieni la muzicieni sau programatori software, și ne face să ne întrebăm care sunt ingredientele succesului lor.

Produse asemanatoare.
Psiholog Psihoterapeut Psihiatru Coach si Consiliere Online doar pe prostatita.adonisfarm.ro Ce li se ascunde tinerilor. Ispitele si bolile acestui veac Psihologie/Psihoterapie ortodoxa.

Semne de alarmă care anunță bolile de prostată

Bolile depresive in Carti Psihologie. Cumpara ieftin
Ea permite identificarea celulelor canceroase. Bolile sufleteşti şi vindecarea lor în scrierile Sfântului Ioan Gură de Aur. O carte de psihologie devenită clasică și care își are locul pe noptiera tuturor celor pasionați de autocunoaștere, Drumul către tine însuți este o explorare profundă, rațională și concisă a unor principii fundamentale pe care Bolile de prostata in psihologie carti bazează evoluția umanității. Daca prostata se mareste si obstructioneaza fluxul urinei prin uretra, este posibil ca vezica sa nu se poata goli in totalitate. Poti modifica oricand setarile acestor fisiere urmand instructiunile din Politica de Cookie.

Vei explora anxietatea din punct de vedere medical, cultural, filosofic și social, din Antichitate până în prezent.

Medicul oncolog este cel care stabileste tratamentul. Acestea vin in completarea tratamentului chirurgical. Prostatectomia simpla presupune indepartarea unei portiuni din glanda. Aceasta interventie se face in cazul hiperplaziei benigne de prostata daca tratamentul medicamentos nu amelioreaza simptomele. Prostatectomia radicala presupune indepartarea completa a prostatei, precum si a tesuturilor din jurul acesteia ori a ganglionilor limfatici din apropiere.
Aceasta este recomandata pacientilor care sufera de cancer de prostata. Intrucat in cele mai multe cazuri nu se cunoaste cauza aparitiei bolilor de prostata, nu exista metode de prevenire concrete. Se recomanda insa un stil de viata sanatos si echilibrat, fara excese. Evitarea contactului sexual neprotejat poate reduce riscul de prostatita bacteriana cauzata de o boala cu transmitere sexuala.

De pilda, bacteria Chlamydia poate cauza prostatita. Eeles, Freddie C. Peisch, Erin L. Van Blarigan, June M. Chan si Meir J.
Login Înregistrare. Ține-mă minte. Recuperare parolă. Loghează-te cu facebook. Loghează-te cu google. Follow us. Afecțiunile prostatei. Despre prostată. Simptome și diagnostic în afecțiunile prostatei. Tratament și opțiuni în afecțiunile prostatei. Îngrijire și lifestyle în afecțiunile prostatei.

Noutăți în afecțiunile prostatei.
Testimoniale ale pacienților cu afecțiuni ale prostatei. Focus Afectiunile prostatei. Citește mai mult. Cancerul de prostată este cel mai frecvent tip de cancer întâlnit Simptome și diagnostic în afecțiunile prostatei Primele semne de alarmă ale cancerului de prostată Cancerul de prostată poate avea simptome subtile la început. Este important Catalin Costovici, Medic primar oncologie medicala si Expert Tratament și opțiuni în afecțiunile prostatei Testele genetice pentru personalizarea tratamentului în cancerul de prostată Cancerul de prostată este al doilea cel mai frecvent tip de cancer care afectează Tratament și opțiuni în afecțiunile prostatei Recidiva biochimica dupa prostatectomia radicala Cancerul prostatic este cea mai frecvent intalnita neoplazie in randul barbatilor Despre prostată Prostatita: cauze, simptome si tratament Prostatita consta in inflamarea prostatei, adica a glandei situate exact sub Tratament și opțiuni în afecțiunile prostatei Tratamentul cu antibiotice pentru prostatita Prostatita este afectiunea caracterizata de inflamatia prostatei.

In functie Îngrijire și lifestyle în afecțiunile prostatei Stilul de viata dupa interventia chirurgicala de eliminare a prostatei Prostata e glanda ce face parte din sistemul reproducator al barbatului Simptome și diagnostic în afecțiunile prostatei Tuseul rectal: ce presupune aceasta investigatie si cum te pregatesti pentru ea Tuseul rectal, cunoscut si sub denumirea de examinare rectala, este o metoda Despre prostata — informatii generale. Ce rol are prostata in organism. Cum functioneaza prostata. Boli ale prostatei. Din ce cauza apar bolile prostatei?
Simptomele bolilor prostatei. Cum se diagnosticheaza bolile prostatei? Factori de risc care maresc predispozitia pentru boli ale prostatei. Cele mai frecvente boli ale prostatei.

Niciun top al celor mai bune cărți de psihologie nu ar fi complet fără Omul în căutarea sensului vieții a lui Viktor Frankl. În repetate rânduri, renumitul psihiatru austriac a învins moartea. Timp de trei ani a fost deținut în lagărele de concentrare de la Auschwitz, și-a pierdut întreaga familie și a îndurat lucruri de neimaginat. Propria experiență l-a inspirat să dezvolte logoterapia — căutarea sensului vieții de către om — concept care stă la baza acestei cărți clasice, dar actuale, despre psihologia umană.
Omul în căutarea sensului vieții este o lecție de acceptare a traumei, un ghid care te poate ajuta să navighezi printre propriile emoții, trăiri, să accepți mai ușor obstacolele pe care viața de zi cu zi ţi le pune în faţă, și, într-un final, să găsești sensul propriei vieți. Mintea tulburată este o călătorie interesantă în universul misterios al creierului. Kandel dezvăluie ce transmit tulburările mentale, cum ar fi autismul sau schizofrenia, despre natura umană.

Studiul acestor afecțiuni este un pas important pentru a înțelege modul în care creierul nostru funcționează — de la cum iau naştere gândurile, sentimentele și comportamentele la cum funcționează memoria și creativitatea.
Deși include informații riguros selectate din neuropsihologie, biologie și nu numai, acest volum este scris într-o manieră prietenoasă și accesibilă, ceea ce-l face pe cât de util, pe atât de captivant. Poate fi vorba de un like pe Instagram sau de momentul când guști felul de mâncare preferat. Felul în care creierul tău reacționează, acest sentiment de plăcere, pe care ai vrea să-l simți permanent, e cauzat de dopamină. Toți râvnim la starea pe care ne-o induce dopamina, tocmai de aceea e recunoscută și drept hormonul motivației, al dorinței. Dopamina , cartea celor doi renumiți specialiști în psihologie, Daniel Lieberman și Michael Long, este o prezentare creativă a acestui hormon care ne influențează viața mai mult decât credem.

Dacă vrei să-ți înțelegi mai bine comportamentele, dacă vrei să afli de ce uneori trecem de la obsesie la plictiseală preț de câteva secunde, de ce majoritatea dietelor nu funcționează, de ce unii oameni sunt liberali iar alții conservatori, citeşte Dopamina. Până la urmă, pe cât de puternică, pe atât de periculoasă, dopamina este una dintre substanțele care au catalizat evoluția omenirii. Nu ai vrea să afli de ce? Vulnerabilitatea înseamnă slăbiciune, renunțare la intimitate. Să ceri ajutorul este un semn de fragilitate infantilă, cel mai important, deci, este să te descurci singur. Astfel de mituri își propune Brené Brown să desființeze prin Curajul de a fi vulnerabil. O carte despre psihologia emoțiilor, Curajul de a fi vulnerabil oferă o altă perspectivă asupra ceea ce înseamnă să fii vulnerabil, să ai curajul de a-ți dezvălui trăirile în fața celorlalți.

Chiar dacă este în esență o lucrare științifică, bazată pe o abundență de studii și cercetări riguroase, vei fi plăcut surprins de stilul rafinat al scriiturii, care transformă lectura într-o adevărată încântare din care rămâi cu o lecție importantă despre cât de important și greu este să fii vulnerabil. Ce face această carte psihologică cu adevărat deosebită și actuală este faptul că pornește de la experiența adevărată, sinceră și nefiltrată a autorului cu anxietatea. Pe lângă propria poveste, Scott Stossel oferă și o imagine de ansamblu a bolii, din totul felul de perspective diferite și relevante.
Vei explora anxietatea din punct de vedere medical, cultural, filosofic și social, din Antichitate până în prezent. În Anxietatea vei citi despre formele variate de manifestare clinică a tulburării, despre cauzele și modalitățile de a lupta cu ea. Este o lectură utilă tuturor, mai ales celor care trăiesc emoția pe propria piele, o studiază sau, pur și simplu, vor să afle mai multe despre una dintre bolile care afectează generație după generație.

O carte de psihologie perfectă pentru începători, volumul lui Louise Deacon este o lectură interesantă despre cum funcționează mintea umană. În Psihologie. Cum să te înțelegi pe tine însuți și pe ceilalți vei regăsi idei fundamentale din domeniu, redate într-un mod complet accesibil, de la felul în care percepem lumea și nevoia de a construi relații cu oamenii din jur, până la cele mai frecvente probleme psihologice, cauzele lor și modul în care emoțiile ne afectează conștient și inconștient.
În , Brian Christian a fost unul dintre participanții la testul Turing: un test de verificare a capacității de gândire a mașinilor. Experiența l-a motivat să scrie una dintre cele mai bune cărți psihologice, Omul cel mai uman , în care explorează cum interacțiunea noastră cu computerele influențează drastic modul în care percepem ce înseamnă să fii om.

Dacă vrei să înțelegi de ce și, mai ales, cât de important este să rămânem umani într-o lume în care interacțiunea noastră cu tehnologia crește exponențial, dar și dacă ești curios ce legătură există între centralele pentru servicii clienți, pick up lines folosite de bărbați în bar și testul Turing, această lectură te va ține captivat. O carte de psihologie devenită clasică și care își are locul pe noptiera tuturor celor pasionați de autocunoaștere, Drumul către tine însuți este o explorare profundă, rațională și concisă a unor principii fundamentale pe care se bazează evoluția umanității.
Împărțită în patru capitole care vorbesc despre Disciplină , Iubire, Creștere spirituală și religie și Grație , cartea explorează conexiunile dintre știință, comportamentul uman și divinitate. Irațional în mod previzibil este o carte psihologică care îți va arăta comportamentul uman într-un mod neașteptat.

Devenită deja emblematică în domeniul economiei comportamentale, cartea are la bază o serie de experimente care demonstrează că fiecare decizie a cumpărătorilor poate fi anticipată.
Ce spui după Bună ziua este o carte care-i va încânta atât pe cititorii pasionați de psihoterapie, cât și pe cei care sunt în continua căutare a unei lecturi despre autocunoaștere. Eric Berne, părintele analizei tranzacționale, pornește de la ideea că, încă din copilărie, fiecare dintre noi ne scriem, preconștient și sub influența puternică a părinților, scenariul de viață — un plan despre cum va arăta viitorul nostru. O carte de psihologie complexă care îți arată cum poți să-ți descoperi propriul drum și, la nevoie — poate chiar mai util -, cum să scapi de el. Cartea de psihologie parentală Etapele construcției copilului și rolul părinților este un instrument extrem de valoros pentru părinții care vor să afle mai multe despre modul în care se dezvoltă copiii și etapele formării lor psihice, începând cu primele momente ale vieții până la sfârșitul adolescenței.

Bazându-se pe propria experiență în domeniul psihologiei parentale, autoarea prezintă exemple concrete din care ne putem inspira și explică rolul esențial pe care îl au părinții în dezvoltarea celor mici. Din punct de vedere anatomic prostata prezinta 5 lobi: – anterior foarte putin dezvoltat ; – posterior partea periferica a prostatei ; – median situat spre colul vezical ; – 2 lobi laterali. Din punct de vedere anatomo-clinic se poate descrie o prostata centrala periuretrala situata de la baza glandului pana la nivelul veru montanum, la acest nivel dezvoltandu-se in general adenomul de prostata si prostata periferica la nivelul careia apare de obicei cancerul de prostata.
Principalele boli ale prostatei sunt: adenomul, cancerul de prostata, prostatita infectie acuta sau cronica , abcesul , chistul si litiaza , putin frecventa.

Cauze Cauzele sunt pentru ambele boli de departe neelucidate, insa la cancerul de prostata s-au identificat mai multi factori incriminatori: genetici, alimentari vitaminele C si A au un caracter protector , hormonali dezechilibrele hormonale, in special la perioada pubertatii par a avea un rol carcinogen , virusurile etc.
Dezvoltarea adenomului de prostata este influentata de alterarea echilibrului estrogen – testosteron. Dezechilibrul acesta explica dezvoltarea bolii dar nu poate explica declansarea ei.

Simptome Simptomatologia la adenomul de prostata consta in: – urinari dese polachiurie – la inceput nocturna si apoi diurna si nocturna ; – disconfort la urinare disurie ; – urinare cu sange hematurie ; – falsa incontinenta urinara – determinata de urinarea „prin prea plin”; In cazul cancerului de prostata , dintre manifestarile generale cele mai frecvente sunt astenia , scaderea in greutate, inapetenta scaderea poftei de mancare , insomnie , iritabilitate, dureri vertebrale , care pot crea confuzii cu crizele de lombosciatica , icter obstructiv, cefalee , tulburari neurologice, semne clinice de insuficienta renala cronica in cazul obstructiei caii urinare superioare in faze avansate ale bolii.
Manifestarile locale apar cel mai frecvent tardiv datorita localizarii periferice tumorale. Problemele la urinare sunt similare celor determinate de adenom, dar au o evolutie lenta continua si progresiva spre deosebire de adenom unde evolueaza capricios si imprevizibil.

Diagnosticarea Diagnosticul in cazul adenomul si a cancerului de prostata se face in baza unui examen clinic anamneza medicala, palpare, tuseu rectal si a rezultatelor obtinute in uma investigatiilor paraclinice: PSA antigenul prostatic specific si ecografie. In functie de rezultate, in cazul cancerului de prostata, este necesar sa efectuam o punctie-biopsie prostatica, in prezent efectuata pentru toate suspiciunile de cancer prostatic in vederea confirmarii diagnosticului.
In cazul adenomului de prostata , in fazele incipiente se recomanda tratamentul medicamentos – asa numita faza de prostatism. Tratamentul consta in administrarea unor principii medicamentoase care actioneaza asupra componentei musculare si a celei glandulare a prostatei, ducand la ameliorarea simptomelor.

In fazele avansate se va apela la: – interventia chirurgicala eliminarea tesutului patologic ; – tratamentul endoscopic care consta in sectionarea electrica a adenomului cu ajutorul unei anse, procedeu numit rezectia transuretrala a prostatei; – electrovaporizarea transuretrala a prostatei, intensitatea curentului din ansa ducand la vaporizarea tesutului patologic.
In ultimii ani s-au impus, alaturi de rezectia endoscopica clasica TUR-P vaporizarea cu plasma a adenomului de prostata PVP , distructia cu laserul in special laserul green in tratamentul adenomului de prostata. In ceea ce priveste tratamentul cancerului de prostata, prima precizare care trebuie facuta este faptul ca adenocarcinomul de prostata ADK-P este o neoplazie, o afectiune maligna agresiva care trebuie tratata agresiv. Tratamentul ADK-P este de mai multe tipuri: endocrin, chirurgical, radioterapic, chimioterapic, imunoterapic si genetic. In fazele incipiente radioterapia externa ofera sanse mari de vindecare, fara a mai fi nevoie de terapii alternative.

Aparatele ultromoderne cu tehnologie de tip IMRT, IGRT au o precizie ridicata ducand la efecte secundare minime, in comparatie cu echipamentele de tehnologie anterioara. In fazele mai avansate este nevoie de o combinatie de terapii, astfel interventia chirurgicala , radioterapia externa sau interna introducerea de implanturi radioactive in tumora si chimioterapia sunt recomandate de specialisti.
Tratamentul cancerului de prostata trebuie individualizat in functie de stadiul tumoral in momentul depistarii cancerului.

Bolile de prostata: tumori canceroase sau necanceroase?

Top 20 cele mai bune cărți de psihologie care merită citite - Cărturești
Prostata este o glanda care face parte din sistemul reproducator al barbatului, aceasta contribuind la producerea lichidului seminal. Ea este amplasata in partea de jos Bolile de prostata in psihologie carti vezicii urinare, in fata rectului. Totodata, prostata inconjoara o portiune a uretrei, adica a canalului prin intermediul careia urina calatoreste din vezica inspre penis. De aceea, atunci cand prostata se mareste sau se inflameaza, pot aparea simptome la urinare. In mod normal, la tinerete, prostata nu provoaca probleme, insa odata cu inaintarea in varsta creste si riscul de afectiuni ale acestei glande. Barbatii de peste Bolile de prostata in psihologie carti de ani sunt in mod deosebit afectati de prostata marita, prostatita ori chiar de cancer de prostata.

Prostata este glanda raspunzatoare cu producerea si secretarea unui fluid ce va intra in componenta lichidului seminal, facilitand astfel ajungerea spermatozoizilor la ovul. In timpul ejacularii, prostata impinge acest fluid catre uretra.

Afecțiunile prostatei

Psihologie/Psihoterapie ortodoxa

Poti modifica oricand setarile acestor fisiere urmand instructiunile din Politica de Cookie. Politica cookies Bollile confidentialitate. De acord. Avem peste 6. Contul tau: Login. Cos cumparaturi. Ai nevoie de ajutor?

Catalog produse. Carti Psihologie.

Lasă un răspuns