Adenomul de prostata amg referat

Ce înseamnă adenom de prostată. Prostata este un organ glandular și fibromuscular care face parte din sistemul reproducător al bărbaților. Aceasta are aspectul unei castane și poate cântări până la 28 de grame. Prostata înconjoară uretra și are rolul de a produce cea mai mare parte a, Adenomul de Prostata. (8/10 din 4 voturi) pdf. Acest referat descrie Adenomul de Prostata. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini). Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini.

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ion Nica. Prostata este un organ glandular exocrin, impar, de forma unei castane și este situată în jurul uretrei, sub vezica urinară. Ea face parte din glandelele anexe ale sistemului genital masculin, iar produsul de secreție participă la formarea spermei. Adenomul este o tumoră benignă a țesutului glandular, cu structură aproape identică cu cea a unei glandei normale. Adenomul de prostată, sau hiperplazia benignă a prostatei. Adenomul de prostata este o afectiune cu evolutie insidioasa, pe parcursul a mai multor ani, modificarile induse asupra aparatului urinar fiind lente. Prostata este o glanda accesorie a aparatului genital masculin, care se afla la baza vezicii urinare si care inconjoara portiunea initiala a uretrei.

Adenomul de prostata amg referat

Adenomul de prostata amg referat
Cere o programare. Descarcare rezultate. Acest factor poate accelera multiplicarea celulelor prostatei. Cauza acestei boli nu este pe deplin elucidata, dar se stie ca apare la barbatii in etate Adenomul de prostata amg referat peste de ani, prin ruperea Adenomjl echilibre hormonale, si la barbatii care au baut si au mancat in exces. Datorita cresterii reziduului vezical peste ml apare distensia vezicii, iar pacientul poate avea urmatoarele simptome: Disurie marcata Polakiurie noctura si diurna intense Incontinenta urinara prin Adenomul de prostata amg referat plin — capacitatea de urina produsa depaseste capacitatea de depozitare a vezicii urinare Complicatiile adenomului de prostata Adenomul de prostata poate conduce la numeroase complicatii. Florea Laura P. Altii au mai descarcat Proiect.

Radu-Ioan Vărşăndan Medic primar Urologie.
Preview referat: Adenomul de prostata In prezent, printre medici predomina tendinta ca in adenomul prostatei sa se prescrie tratamente cat mai putin invazive, dar eficiente, apelandu-se astfel la plante, medicamente, regim alimentar etc. Cresterea in volum a prostatei, atentie, vorbim despre o crestere de natura benigna, cunoscuta sub numele de hipertrofie benigna a prostatei sau adenom al prostatei, duce in majoritatea cazurilor la,

Adenomul de prostata

Adenomul de prostata – evolutie, diagnostic, tratament | prostatita.adonisfarm.ro
Extras din document Dintre bolile prostatei, adenomul sau hipertrofia benigna de prostata, Adenomul de prostata amg referat este denumita stiintific aceasta maladie, este cea mai raspandita. Adenomul de Prostata. Acest referat descrie Adenomul de Prostata. O altă cauză este legată de creșterea nivelului de dihidrotestosteron, hormon masculin care are un rol important în dezvoltarea prostatei. Geavlete, editura Olimp Patologia prostateiG. În unele cazuri, simptomele se pot ameliora fără administrarea unui tratament. Cand un bolnav solicita un tratament traditional organismul sau este foarte, foarte dezechilibrat. ;rostata de prostatism.

Adenomul de prostata poate conduce la numeroase complicatii. Una dintre acestea este ureterohidronefroza bilaterala cu insuficienta renala cronica – aparuta din cauza retentiei cronice de urina.

Se mai pot utiliza si alte explorari imagistice pentru stabilirea evolutiei adenomului de prostata si pentru identificarea eventualelor complicatii: Rezectia transuretrala a prostatei TURP reprezinta inca standardul de aur in chirurgia adenomului de prostata mai mic de 90 gr, in timp ce pentru adenoamele peste 90 gr se utilizeaza diferite tipuri de laser.
Avand in vedere complexitatea adenomului de prostata, precum si a simptomatologiei asociate, este esentiala prezentarea pacientilor la medicul specialist urolog cat mai timpuriu posibil, inca de la primele simptome sau modificari ale investigatiilor efectuate in acest scop. Screeningul cancerului de prostata poate ajuta la identificarea precoce, iar o determinare a antigenului specific prostatic PSA , combinata cu un examen clinic al prostatei prin tuseu rectal te ajuta sa te asiguri ca nu vei dezvolta cancer de prostata. Realizarea unui test PSA este indicata anual, incepand cu varsta de 50 de ani.
Surse: Urologie clinica , sub redactia I. Sinescu, editura Medicala Amaltea Urologie clinica , Vol. II, Profesor Doctor E. Popescu sub redactia Conf.

Geavlete, editura Olimp Patologia prostatei , G. Bumbu, I. Descarcă acum. Extras din document Dintre bolile prostatei, adenomul sau hipertrofia benigna de prostata, cum este denumita stiintific aceasta maladie, este cea mai raspandita. Preview document. Fisiere in arhiva 1 : Adenomul de Prostata. Alte informatii O oferta exclusiv barbateasca. Descarcă Acest referat. Altii au mai descarcat Proiect. Ingrijiri ale Pacientului cu Astm Bronsic In criza de astm bronsic: – uneori prezinta o stare prodromala, cu rinoree, stranut, tuse Patologia Chirurgicala a Peretelui Abdominal Herniile abdominale Definite: herniile abdominale reprezinta exteriorizarea partiala sau Florea Laura P.
Chirurgie Este o inflamatie acuta sau cronica a apendicelui vermicular.

Acesta din urma, ca entitate Ulcer Gastric Ulcerul gastric Ulcerul este boala caracterizata prin aparitia la nivelul stomacului sau Documente similare Curs. Nevoia de a Elimina I. Asigurarea eliminarilor fiziologice Definitie Eliminarea reprezinta necesitatea Adenomul de Prostata I. Angina pectorală Durerea constrictivă sau în gheară În unele cazuri poate provoca probleme ale vezicii, tractului urinar și rinichilor.
Află în cele ce urmează care sunt cauzele care duc la apariția adenomului de prostată, cum se manifestă și cum poate evolua în timp, dar și cum poate fi tratat. Prostata este un organ glandular și fibromuscular care face parte din sistemul reproducător al bărbaților. Aceasta are aspectul unei castane și poate cântări până la 28 de grame. Prostata înconjoară uretra și are rolul de a produce cea mai mare parte a lichidului din materialul seminal. Totuși, în cele mai multe cazuri, prostata se mărește și poate provoca disconfort la urinare, iar dacă nu este tratată la timp, poate provoca alte complicații.

E important de menționat că prostata trece prin două cicluri de creștere. Prima etapă de creștere are loc în perioada pubertății, când prostata își dublează mărimea.
A doua etapă de creștere are loc după vârsta de 25 de ani și continuă pe toată durata vieții. De cele mai multe ori, adenomul de prostată apare în cea de-a doua etapă de creștere. Adenomul de prostată apare atunci când celulele prostatei încep să se multiplice, fapt care duce apoi la inflamarea prostatei și la modificarea actului micțional, prin blocarea fluxului urinar. Pe măsură ce prostata crește, va pune presiune pe pereții uretrei, iar vezica urinară își pierde capacitatea de a se goli complet. Îngustarea uretrei, retenția de urină și golirea incompletă a vezicii sunt câteva dintre problemele asociate cu adenomul de prostată. Chiar dacă adenomul de prostată și cancerul de prostată pot avea simptome similare, aceste două afecțiuni sunt diferite.

Adenomul de prostată este benign și, în același timp, nu crește riscul de apariție a cancerului de prostată. Cancerul de prostată este o boală mult mai serioasă care necesită tratament specializat. În cazul adenomului de prostată, simptomele se pot ameliora fără tratament și prin menținerea unui stil de viață sănătos. Cauzele care duc la apariția adenomului de prostată nu sunt încă stabilite cu exactitate.


Acest referat descrie Adenomul de Prostata. Mai jos poate fi vizualizat un extras din document aprox. Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Prostatei, adenomul de prostata este o afectiune prosrata ce afecteaza marea majoritate a barbatilor, incepand cu varsta de 50 de ani. Se manifesta printr-o marire anormala a prostatei, glanda situata sub vezica Adenomul de prostata amg referat si care inconjoara uretra. Modificarea patologica a dimensiunilor prostatei este in general de natura benigna, formatiunile canceroase ale prostatei fiind localizate in general in zona periferica a glandei. Din cauza modificarilor structurale, prostata va exercita presiune asupra uretrei ingreunand procesul de mictiune. Din acest motiv, jetul de urina va Adenomul de prostata amg referat mai slab, urinarea se intrerupe reperat, pentru ca, spre sfarsitul mictiunii, urina sa fie eliminata sub forma de picaturi. Urinarea este insotita de durere sau de o senzatie de arsura. Creste frecventa urinarilor, mai ales in timpul noptii nicturie. Se amplifica senzatia de urinare, perceputa de bolnav ca o nevoie urgenta de urinare.

Unele persoane pot reffrat involuntar cantitati mici de urina.

Adenomul de prostata (hipertrofia prostatica benigna)

Adenomul de prostata

Adenomul de prostată, cunoscut și sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă, este una dintre cele d întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților. Aceasta apare în special după vârsta de de ani și împiedică buna funcționare a sistemului urinar. În unele cazuri poate provoca probleme ale vezicii, tractului urinar și rinichilor. Află în cele ce urmează care sunt cauzele care duc la apariția adenomului de prostată, cum se manifestă și cum poate evolua în timp, dar și cum poate fi tratat. Prostata este un organ glandular și fibromuscular care face parte din sistemul reproducător al bărbaților. Aceasta are aspectul unei castane și poate cântări până Adenomul de prostata amg referat 28 de grame. Prostata înconjoară uretra și are rolul de a produce cea mai mare parte a lichidului din materialul seminal.

Totuși, în cele mai multe cazuri, prostata se mărește și Adenomul de prostata amg referat provoca disconfort la urinare, iar dacă nu este tratată la timp, poate provoca prostaa complicații. E important de menționat că prostata trece prin două cicluri de creștere.

Lasă un răspuns