Robot da vinci pt prostata in romania

Gamă largă de intervenții robotice disponibile la SANADOR. Sistemul de chirurgie robotică da Vinci Xi îi pune la dispoziție chirurgului un set avansat de instrumente pentru a efectua o intervenție minim invazivă asistată de robot. Nu „robotul” este cel care operează, ci medicul chirurg, pe baza experienței acumulate, folosindu-se de instrumentele de care dispune sistemul da. Travel Medical – Chirurgia prostatei prin metoda da Vinci. Biopsie pentru prostata ţintită prin fuziune RMN – US. În urma RMN-ului multiparametric pentru prostată se creează un scor între 1 şi 5 pentru pacientul scanat. Dacă rezultatul acestui scor este între 3 şi, Depaseste limitele chirurgiei clasice, cu DA VINCI Xi. Folosim cel mai avansat sistem de chirurgie robotica din lume – Robotul da Vinci Xi. Avantajele chirurgiei robotice, comparativ cu chirurgia clasica sau laparoscopica. Oferim o gama extinsa de interventii chirurgicale minim invazive robotice. Robotul da Vinci Xi este un instrument sofisticat, de ultimă generaţie, prin intermediul căruia chirurgi experimentaţi pot performa operaţii minim-invazive.

Chirurgia robotică depășește astfel anumite limitări ale chirurgiei laparoscopice – prin faptul că oferă o precizie milimetrică, un câmp vizual mult mai larg, capacitatea de.

Robot da vinci pt prostata in romania

Robot da vinci pt prostata in romania
Burta după sarcină. Și cel de-al 4-lea tratament pentru prostatită recomandat de noi, Prostect, vine de această dată sub formă de picături, foarte ușor asimilate de organism și cu o acțiune terapeutică foarte rapidă. Mircea Onaca Medic Primar Urologie, întors recent în România pentru a putea opera la cele mai avansate standarde în Ponderas Academic Hospital, după 20 de ani petrecuți în Olanda. Alexandru Robot da vinci pt prostata in romania prim plan și Dr. După care, biopsia. Echipa care va opera cu da Vinci Xi este formată din: Prof. La noi, robotul da Vinci Xi este pus în mâinile celor mai buni medicicu experienţă solidă și pregătire internaţională. Mă simt atât de bine, parcă nici rlmania s-a întâmplat.

9/6/ · Chirurgia robotică este deja standardul de aur în medicina de astăzi, în cazul anumitor proceduri. Cu cel mai recent tip de robot disponibil la Spitalul Monza din București – da Vinci Xi – se pot face investigații complexe și se rezolvă cazuri dificile de ginecologie, bariatrie sau urologie. da Vinci Xi scalează, îmbunătățește mișcările chirurgului. O mișcare amplă a chirurgului aflat la consolă este tradusă de robot într-o microdisecție foarte fină, mai sigură. Un alt avantaj semnificativ este că robotul filtrează tremorul inerent al mâinii, crescând precizia mișcării. “Este generație de robot Da Vinci cu instrumente extrem de precise, milimetrice, mișcărări 7 grade de libertate, mișcări mai fine, mai precise decât mișcarea mâinii umane. Imaginea este digitală amplificată de până la 10 ori. Oferă niște avantaje enorme în cazul acestor operații.” –, Cele mai bune tratamente pentru prostata inflamata, prostatita cronica si acuta. Vezi pareri utilizatori, preturi in farmaciile din Romania, remedii naturiste alternative la tratamentul medicamentos.

Cel mai bun tratament pt. prostata mărită, prostatita cronică.

Chirurgie urologică robotică și biopsii prostatice prin fuziune | Spitalul Clinic SANADOR

5 întrebări despre operaţiile cu robotul da Vinci Xi
În plus, noile modele de uscătoare de Pregătirea unei intervenții robotice în centrul de training al chirurgilor de la Ronania Academic Hospital — parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria. Așadar, de sâmbătă, 24 aprilie, Victor Tomulescu Medic primar Chirurgie Generala. Bineînţeles, acesta nu ia comanda și nu se substituie în niciun punct medicului. Explicațiile specialiștilor.

Practic, de doi ani facem asta împreună aici, dar Mircea avea deja de intervenții făcute în Olanda robotic. A venit cu experiență de acolo foarte mare. Am vrut să vedeți filmulețul acestea ca să înțelegeți de la bun început că în spatele oricărei tehnologii, fie ea cât de avansată stau oamenii, în cazul de față… chirurgii. Ei sunt cei care controlează robotul, ei sunt cei care dictează modul în care decurge intervenția chirurgicală.

Nu, robotul NU operează singur. Este practic un sistem interpus între pacient și medic. Intervenția chirurgicală este o îmbunătățire suplimentară a operației laparoscopice. Laparoscopia folosește niște instrumente pe care le introduci în interior, un instrument lung care în capăt are o foarfecă… o mișcare contraintuitivă, de aceea trebuie să ai o anumită înzestrare ca să faci bine laparoscopie.
Trebuie să-ți educi creierul. Robotul îți aduce avantajul că mișcările sunt intuitive. Haideți să vă explic puțin cum stau lucrurile în sala de operație! Sunt asistente, anesteziști, ca la orice fel de intervenție!

Totul se desfășoară după proceduri foarte clare, iar rolul principal le revine celor doi chirurgi. Recunosc, văzut live robotul este spectaculos. Robotul Da Vinci Xi are trei componente: turnul de control, brațele patru la număr, ceea ce vedeți deasupra pacientului, unul îl folosește pentru cameră, celelalte trei pentru intervenție și consola.
Imaginea este digitală amplificată de până la 10 ori. Oferă niște avantaje enorme în cazul acestor operații. Este spectaculos, lucrăm cu instumente foarte fine cu un gard de manevrabilitate mai mare decât mâna. Tot instrumentarul este controlat de medic, robotul este un telemanipulator. Transmite în interior mișcările medicului.
Ce vede chirurgul de consolă, văd și ceilalți membri ai echipei chirurgicale pe ecranele de lângă masa de operație.

Sunt imagini 3D care afișează practic țesuturile mărite de zece ori. Gheorghe Niță, medic urolog, Spitalul Ponderas. Ca și procedură, mai întâi se ajustează brațele robotului. Când totul e pregătit, chirurgul de consolă preia controlul instrumentelor prin niște telemanipulatoarele, acele joystick-uri.
Camera, introdusă cu ajutorul unuia dintre brațe în pacient, transmite imaginile și le prelucrează în turnul video. În timp real acestea ajung în consolă. Chirurgul vede totul în profunzime: adâncimi, organe, repere vasculare… detalii pe care la o operație clasică, deschisă, este imposibil să le vezi. Percepția este că ești acolo, în interior, și operezi. Cel de-al doilea chirurg stă lângă pacient, dar cei doi medici colaborează în permanență și iau decizii împreună pe parcursul intervenției.
Aproape că nu-ți vine să crezi că o operație de genul acesta se poate face fără tăieturi, fără bisturiu, fără să vezi sânge.

N-am avut niciun moment senzația aceea de gol în stomac, de neplăcut… Diferențele sunt foarte mari dacă facem o comparație cu o intervenție clasică. Operație de extirpare a vezicii urinare, Spitalul Ponderas. O spitalizare de 3 săptămâni, poate chiar 4 , aici 7 zile… cel mult. Deci este o diferență fantastică. Începând cu a doua zi, pacientul se plimbă. Nu rămâi cu incizii… Sunt avantaje foarte mari și atunci când vine vorba despre recuperarea funcțiilor urinare și erectile.
Operația nu lasă decât niște cicatrici mici de maximum doi centimetri, deși intervenția este una dificilă, complexă, durează cam 5, 6 ore pentru că este vorba despre extirpare și reconstrucția. În cazul de față vorbim despre un bărbat cu o tumoră vezicală agresivă, un bărbat trecut de 60 de ani. E drept, depinde de numărul de țigări pe care le fumezi zilnic.

Normal că sunt și alți factori din mediu cum ar fi: apa pe care o bem, ținută în recipeinte de plastic, alte toxine care vin din mediu și care într-un fel sau altul se elimină prin urină, persoane care lucrează într-un mediu toxic cu vopsele, solvenți chimici, etc…. Toxinele stagnează în vezica urinară așa cum vă spuneam: toxine ce provin din aerul pe care-l respirăm, toxine de ce provin de la țigări, de la apa care nu este corespunzătoare și induc acolo niște modificări la nivelul celulelor care tapetează vezica urinară, modificări care pot duce în timp la degradarea acelor celule și la apariția cancerului.
Î n cazul în care nu bem lichide suficiente, urina va fi concentrată și atunci toxinele fiind într-o cantitate mai mare au și o acțiune mai rapidă. Așadar, ca în orice fel de afecțiune este important să mergeți din timp la medic, de la primele simptome.

De foarte multe ori este ignorată pentru că apare astăzi, după care a doua zi se liniștește, pe pacient nu-l doare nimic, pune sângerea pe seama unei răceli, mai apare peste două luni o dată, iarăși se liniștește și uite așa se ajunge foarte târziu la medic.
Sunt unele tumori care sângerează foarte târziu și altele, chiar tumori mici, într-un stadiu incipient, care sângerează foarte repede. Nu e obligatoriu ca sângerearea să apară în stadii avansate. Tumori micuțe care nu sunt agresive, de foarte multe ori sângerează mai repede decât genul acesta de tumori agresive care pot evolua foarte mult timp fără simptome. După care, biopsia. Nicio tumoră nu poți să o extirpi fără a avea o biopsie care să-ți spună cât e de agresivă, în ce stadiu e și așa mai departe.

După care trebuie înlocită vezica urinară, trebuie să-i facem un alt rezervor. Și aici sunt două posibilități, fie la pacienții mai tineri care suportă bine o intervenție și care își asumă lucrul acesta putem să-i construim o vezică din intestin care să funcționeze excat ca o vezică astfel încât pacientul merge și urinează singur, nu simte că a trecut printr-o astfel de intervenție adică NEO-VEZICĂ.
Nu poți să riști să-l expui la o intervenție mare. Se face o operație mai mică, dar cu mici neplăceri pentru calitatea vieții dânsului, practic se pune o pungă care este lipită pe tegumente. Operatie de extirpare a vezicii urinare, Gheorghe Niță și Mircea Onaca. Dacă în mod normal, o astfel de intervenție clasică se asociază cu multe complicații, cu pierderi de sânge ce duc de cele mai multe ori la transfuzii, în cazul operației asistată robotiv, lucrurile stau total diferit. Și bineînțeles rezolvarea complicațiilor! Orice operație poate duce la complicații într-un anumit procentaj. Din fericire lucrurile acestea se întâmplă foarte rar în cazul acesta.

Responsabilitatea față de pacient este enormă.
Brațele robotice adaugă un grad suplimentar de finețe, permițându-ne suturi de mare precizie. Pentru chirurgia robotică, este foarte importantă și experiența anterioară dobândită în chirurgia laparoscopică. Constantin Gîngu. Intervențiile robotice urologice disponibile în prezent la SANADOR includ, în principal, intervenții chirurgicale din spectrul chirurgiei urologice oncologice și reconstructive: tumori renale pentru care există indicație de intervenție robotică, tumori de suprarenală, reconstrucția joncțiunii pielo-ureterale, leziuni ale ureterului, reimplantare uretero-vezicală.
Chirurgia robotică se realizează de primă intenție în prostatectomia radicală, cu o corectă selecționare a cazurilor. Sistemul de chirurgie robotică da Vinci Xi îi pune la dispoziție chirurgului un set avansat de instrumente pentru a efectua o intervenție minim invazivă asistată de robot. Sistemul da Vinci traduce în timp real mișcările mâinii chirurgului, de la consolă, asupra instrumentelor cu care este operat pacientul.

Sistemul robotic oferă o libertate de mișcare superioară mâinii umane, mai multă precizie, precum și o vedere tridimensională mult mărită, de înaltă definiție, a câmpului operator. Pentru pacient, beneficiile chirurgiei robotice includ o spitalizare scurtă, mai puține complicații precum infecțiile , durere și sângerare reduse, recuperare rapidă, cicatrici mai mici și mai puțin vizibile, alături de o siguranță sporită prin acuratețea mai bună a actului chirurgical. Intervențiile robotice în urologie se adaugă celor de chirurgie generală , deja disponibile la Spitalul Clinic SANADOR: rezecții de colon, rezecții de rect, chirurgie bariatrică, tratamentul herniilor inghinale și ventrale, gastrectomii, tratamentul herniilor hiatale și al bolii de reflux gastroesofagian, cura acalaziei, chirurgia pancreasului, chirurgia splinei.
Biopsia prostatei prin fuzionarea în timp real a imaginii RMN cu imaginea ecografică fusion biopsy este o tehnică nouă, realizată cu ajutorul ecografului bk , unic în România. Dotat cu software-ul bkFusion, acest aparat avansat permite fuzionarea imaginii ecografice cu imaginile de la RMN prostatic multiparametric obținute anterior fusion biopsy , crescând semnificativ acuratețea și precizia puncțiilor în cazul tumorilor prostatice de mici dimensiuni.
Înființat în anul , SANADOR a cunoscut o dezvoltare continuă, în prezent deținând cel mai mare spital clinic privat din țară, policlinici, laboratoare de analize medicale și puncte de recoltare, radiologie imagistică medicală de top. Spitalul Clinic SANADOR este singurul spital privat care asigură o gamă complexă de servicii medicale, fiind dotat și cu compartiment de primiri urgențe adulți și copii, 18 linii de gardă și flotă proprie de ambulanțe. Prețuri Prețuri clinică Listă analize medicale.

Cel mai bun tratament pt. prostata mărită, prostatita cronică

TUMORILE VEZICII URINARE, TRATATE ROBOTIC ȘI ÎN ROMÂNIA | Lorena Burlacu
Profesorul Cătălin Copăescu, director medical la Ponderas Academic Hospital — parte a Rețelei de Sănătate Regina Mariaeste, cred, chirurgul român cel mai pasionat de înalta tehnologie aplicată în domeniul medical. Acum trei ani când am făcut Robot da vinci pt prostata in romania interviu cu domnia sa, mi-a arătat cele mai noi achiziții pe care le făcuse, printre care sisteme video 3D HD care permit chirurgilor să vadă în adâncimea corpului uman, bisturie computerizate sau un scanner DEXA, unic atunci în Europa de Est, pentru stabilirea exactă a compoziției corporale.

Ponderas nu este un spital oarecare: specializarea care l-a făcut celebru în România este chirurgia bariatrică — tratamentul chirurgical pentru pacienții cu obezitate, pentru care e nevoie de echipamente speciale, inclusiv mese de operație capabile să reziste la greutăți de peste kg. În cei trei ani scurși de la vizită, Ponderas Academic Hospital — parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria s-a dezvoltat mult și are acum competențe în mai toate specializările medicale. Cele mai noi echipamente hi-tech achiziționate sunt cei doi roboți de chirurgie da Vinci Xipe care i-am văzut la lucru. Să vă povestesc. Cum operează robotul da Vinci Xi Roboții chirugicali au apărut în România cu mai mulți ani în urmă. Există câțiva, puțini, printre care la Spitalul Fundeni și la Spitalul Militar Central, dar sunt de generații mai vechi și au dotări mai mult sau mai puțin complete. Cei doi roboți da Vinci instalați la Ponderas Academic Hospital unul pentru sala de operație, celălalt pentru antrenamentul chirurgilor sunt cel mai nou model, Xi.

Creație a unei companii americane din Silicon Valley, costă 3 milioane de dolari și sunt o premieră pentru sistemul privat de sănătate din România. Cu da Vinci Xi, Robot da vinci pt prostata in romania nu mai stă aplecat peste pacient, în picioare avantaj important pentru operațiile complexe de mai multe oreci la o consolă alăturată în stânga fotografieide unde manevrează cele patru brațe ale robotului care operează pacientul. Ecranele pe care le vedeți lângă masa de operație sunt 3D HD, afișează o imagine a Robot da vinci pt prostata in romania pe care se intervine mărită Robot da vinci pt prostata in romania zece ori și sunt destinate celorlalți membri ai echipei chirurgicale pentru monitorizarea intervenției. Robotul da Vinci comunică wireless cu echipamentele din sala de operație și accesează sistemul informatic al spitalului. Astfel, chirurgul poate consulta oricând în timpul intervenției detalii din radiografiile, tomografiile sau alte investigatii ale pacientului.

TUMORILE VEZICII URINARE, TRATATE ROBOTIC ȘI ÎN ROMÂNIA

Chirurgie urologică robotică și fusion biopsy, la Spitalul Clinic SANADOR

București, 23 octombrie Echipa medicală a fost condusă de Conf. Constantin Gîngu, medic primar Urologie cu competențe în chirurgia laparoscopică și robotică. Pentru tumorile limitate la nivel renal, se realizează nefrectomii parțiale, cu excizia tumorii cu margine de siguranță oncologică urmată de reconstrucția rinichiului prin sutura cu precizie a căilor urinare, Robot da vinci pt prostata in romania elementelor vasculare intrarenale și a parenchimului renal, proceduri facilitate de performanțele tehnice ale sistemului robotic. Pentru tumorile mai avansate, este nevoie de înlăturarea completă a rinichiului nefrectomie radicalăintervenție realizată, de asemenea, cu siguranță sporită și cu evitarea unor incizii întinse, cu recuperare rapidă.

Sistemul robotic ne permite inclusiv realizarea cu precizie a limfodisecției și a suturilor vasculare. În prostatectomia radicală pentru cancerul de prostată, chirurgia robotică ea oferă avantajul de a mări până la de zece ori câmpul operator, astfel încât gesturile operatorii sunt mai precise, facilitând anastomoza căii urinare și, foarte important, prezervarea sfincterului uretral și a bandeletelor neurovasculare, când tumorile sunt localizate la nivel prostatic. Constantin Gîngumedic primar Urologiecare a condus echipa operatorie și a operat direct de la consola sistemului da Vinci Xi. Alegerea tipului de intervenție — clasic, laparoscopic sau robotic — se face pe baza recomandării medicului, în funcție de extensia tumorală, respectând opțiunea pacientului informat. O altă categorie de prostaga la care robotul este recomandat o constituie intervențiile reconstructive — pieloplastiile, reimplantările uretero-vezicale — la care suturile de finețe executate cu sistemul da Vinci asigură rezultate optime, evitând inciziile parietale, cu recuperarea rapidă a pacientului.

Lasă un răspuns