Referat despre prostata

Despre prostatita – informatii generale. Prostatita consta in inflamarea prostatei, adica a glandei situata exact sub vezica urinara a barbatului. Glanda prostata are rolul de a produce lichidul care transporta spermatozoizii. Prostatita cauzeaza adesea disconfort si durere la urinare. Embriologic, prostata apare la embrionul de 12 săptămâni, dezvoltarea sa fiind sub controlul testosteronului secretat de testiculele fetale. Prima porţiune ce se dezvoltă este prostata caudală, peri¬ferică, pentru ca mai târziu să apară prostata cranială, internă. Prostatita este o inflamatie a prostatei intalnita destul de des si la barbatii tineri. Desi cauzele ei nu pot fi intotdeauna identificate, aproximativ 10% din cazurile de prostatita sunt provocate de o infectie bacteriana. Exista trei tipuri de prostatita: prostatita acuta bacteriana. prostatita cronica bacteriana. 10/26/ · Despre prostata.

Prostata este un organ grandular si fibromuscular, format din mai multi lobi, care inconjoara uretra prostatica. La periferie este prezenta capsula prostatica care este formata din tesut fibros. Acest organ are un aspect de castana, cu diametrul de,

Referat despre prostata

Referat despre prostata
Prima descriere a prostatei este consemnată pentru anul î. Greutatea prostatei nu este mai mare de 30 de grame. De asemenea, boala se poate dezvolta și pe fond genetic. Cauzele și factorii de risc în Referat despre prostata de prostată includ: Generalităţi Prostata este situată într-o lojă splahnică bine delimitată care permite efectuarea în bune condiţii a intervenţiiior chirurgicale. Activitatea prostatei implica si eliminarea toxinelor si a celulelor moarte din Referat despre prostata. Prima examinare corectă a prostatei, însă, a fost efectuată de medicul roman Rufus, în anul e.
Anatomie. Prostata unui bărbat sănătos are o dimensiune ceva mai mare decât o nucă, o greutate de circa 11 cm (este, în general, cuprină între 7 și 16 cm) și un volum care se calculează prin formula 0,52 x lungime x lățime x înălțime.

Un volum de peste 30 cm cubi reprezintă o prostată mărită. Prostata este situata intr-o loja splahnica bine delimitata care permite efectuarea in bune conditii a interventiiior chirurgicale. Este un organ glandular de marimea unei castane, anexat, sub raport functional, aparatului genital masculin, situat in spatiul pelvisubperitoneal, deasupra diafragmei uro-genitale si sub vezica urinara, de care este legata strins.

Adenomul de prostata – evolutie, diagnostic, tratament | prostatita.adonisfarm.ro

Prostatita: cauze, simptome si tratament
Un nivel ridicat poate însemna prezența cancerului de prostată sau a unei prostate mărite Ecografia prostatei — un tub de ecografie este inserat în rect cât mai aproape de prostată. Testul este realizat pentru a detecta cancerul de prostată. Adresa ta de email nu va fi publicată. Pentru a functiona, prostata are Referat despre prostata de hormoni androgeni precum testosteronul si dihidrotestosteronul. Această enzimă oferă fluiditate spermei și Referat despre prostata ajută să călătorească mai ușor, crescând astfel probabilitatea de a fertiliza un ovul. Loghează-te cu facebook. Închide Privacy Overview This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website.

Doctorii cred că de vină este dezechilibrul hormonal care apare odată cu vârsta. Descarcă acum.

Ai nevoie de doar 4 puncte. Prostatei, adenomul de prostata este o afectiune masculina ce afecteaza marea majoritate a barbatilor, incepand cu varsta de 50 de ani. Se manifesta printr-o marire anormala a prostatei, glanda situata sub vezica urinara si care inconjoara uretra. Modificarea patologica a dimensiunilor prostatei este in general de natura benigna, formatiunile canceroase ale prostatei fiind localizate in general in zona periferica a glandei. Din cauza modificarilor structurale, prostata va exercita presiune asupra uretrei ingreunand procesul de mictiune. Din acest motiv, jetul de urina va deveni mai slab, urinarea se intrerupe reperat, pentru ca, spre sfarsitul mictiunii, urina sa fie eliminata sub forma de picaturi.
Urinarea este insotita de durere sau de o senzatie de arsura. Creste frecventa urinarilor, mai ales in timpul noptii nicturie. Se amplifica senzatia de urinare, perceputa de bolnav ca o nevoie urgenta de urinare.

Unele persoane pot elimina involuntar cantitati mici de urina. Pe masura ce prostata isi mareste volumul vezica urinara nu se mai goleste complet, crescand riscul infectiilor la nivelul tractului urinar. Poate fi prezenta si hematuria urinare insotita de sange daca se produc leziuni ale tractului urinar.
Netratat, adenomul de prostata produce infectii ale tractului urinar, retentia acuta de urina, litiaza renala, insuficienta renala. Prostata indeplineste si functii in cadrul sistemului de reproducere masculin, secretand un lichid albicios ce intra in compozitia spermei, o enzima ce converteste testosteronul in dihidrotestosteron hormon masculin cu influenta majora in activitatea prostatei si o substanta cu proprietati antibacteriene.
Cand se modifica marimea glandei sunt afectate si aceste functii, ceea ce va duce la aparitia tulburarilor de dinamica sexuala sau a impotentei. Activitatea prostatei implica si eliminarea toxinelor si a celulelor moarte din organism.

Sub actiunea unor factori diversi precum infectii renale, boli cu transmisie sexuala, sedentarism, expunere prelungita la temperaturi joase, etc, caile de eliminare a celulelor moarte si a toxinelor se blocheaza. Prostata isi va modifica structura si forma din cauza depozitarii acestor toxine si reziduuri celulare.
Tratamentul adenomului de prostata readuce prostata la dimensiuni normale prin eliminarea rezidurilor celulare si a toxinelor acumulate. Pentru a obtine aceste obiective, se intensifica schimburile metabolice locale si se deblocheaza caile de eliminare a toxinelor si a celulelor moarte. Prin cresterea aportului de oxigen la nivel celular, procesul de eliminare a toxinelor si a celulelor moarte este intensificat. Tratamentul implica administrarea anumitor formule fitoterapeutice, sub forma de extracte hidroalcoolice din plante medicinale si proceduri de acupunctura, termoterapie tibetana sau helatioterapie. Specialistii in medicina traditionala cunosc de zeci de mii de ani ca actul sexual este un proces energetic.

Actul sexual, ca si tratament indicat de catre specialistul nostru, va va elibera de emotii negative si va va directiona spre liniste si armonie.
Din evul mediu se cunoaste ca partenerii sunt obligati sa fie sanatosi din punct de vedere psihic. Emotiile sunt controlate de procesele energetice interne si trebuie echilibrate perfect ca sa dea randamentul asteptat. Energiile echilibrate pot transforma si obligatoriu transforma dorinta bruta in iubire fina si corecta. In medicina traditionala valoarea cea mai mare o are medicul intern, cel care, cu ajutorul terapeutului, rezolva problema afectiunii. Medicul intern primeste, dupa inceperea tratamentului cu acupunctura si plante, informatii si reactioneaza in consecinta. Cand un bolnav solicita un tratament traditional organismul sau este foarte, foarte dezechilibrat. Acest dezechilibru este mostenit inclusiv de la parinti.

De aceea, organele nu lucreaza sincron, ci haotic. Prin inceperea tratamentului se intrerup energiile negative si se creeaza un ciclu pozitiv. De aceea, tratamentul la inceput, poate fi si dureros, dar nu este o durerea traumatica, ci o durerea a echilibrului, avand in vedere ca organismul isi echilibreaza energiile si incepe un ciclu al normalitatii. Fiecare bărbat se poate aştepta de-a lungul vieţii la apariţia anumitor probleme în ceea ce priveşte prostata. Prevenirea apariţiei adenomului de prostată nu este complet elucidată, există însă tratamente ce remediază eficace şi în siguranţă simptomatologia. Când simptomele devin supărătoare, pacienţii apelează la medicul de familie şi medicul de specialitate urolog.
Înainte, singura modalitate de tratament era intervenţia chirurgicală ex, prostatectomia cu cale de intrare suprapubică, retropubică, perineală, rezecţia transuretrală de prostată [TURP]. Acum, o vastă categorie de forme terapeutice sunt disponibile, inclusiv tratamentele medicamentoase, fitoterapeutice, sau alte proceduri.

Terapia farmaceutică constă în administrarea de blocanţi alfa-adrenergici, inhibitori de 5-alfa reductaza 5αR , diferiţi compuşi naturişti ca Pygeum africanum, proceduri de terapie cu energii laser, microunde, termoterapie cu apă încălzită, terapia fotodinamică, injecţia cu alcool, şi Coagulare Interstiţială Laser ILC. În , au fost efectuate mai multe cercetări asupra aplicabilităţii fibrelor laser interstiţiale. Exemplu energia laser neodymium: yttrium-aluminum – garnet Nd: YAG a fost transmisă prin fibre flexibile direct în ţesutul tumoral.
Aceasta produce o arie locală de necroză în jurul vârfului fibrei laser. Se preferă tehnica endoscopică transuretrală; oricum, ambele abordări transperineală şi transrectală sunt apreciate. De asemenea folosirea ultrasonografiei transrectală este necesară pentru ghidajul şi poziţionarea fibrei. Aceste abordări laser ex, transperineală, transrectală reprezintă o metodă sigură şi eficientă în reducerea simptomatologiei HBP.

Embriologic, prostata apare la embrionul de 12 săptămâni, dezvoltarea sa fiind sub controlul testosteronului secretat de testiculele fetale.
Prima porţiune ce se dezvoltă este prostata caudală, peri¬ferică, pentru ca mai târziu să apară prostata cranială, internă. Prostata are două origini embriolo¬gice, majoritatea structurilor dezvoltându-se din sinusul uro-genital, cu excepţia canalelor ejaculatoare şi a unei părţi din coliculul seminal care au origine wolffiniană. Prostata este situată într-o lojă splahnică bine delimitată care permite efectuarea în bune condiţii a intervenţiiior chirurgicale. Este un organ glandular de mărimea unei castane, anexat, sub raport funcţional, aparatului genital masculin, situat în spaţiul pelvisubperitoneal, deasupra diafragmei uro-genitale şi sub vezica urinară, de care este legată strîns.
Ea se dezvotă în jurul porţiunii iniţiale a uretrei, care o străbate şi are cu ea raporturi foarte intime anatomo-topografice şi clinico-operatorii. La bărbatul adult prostata are 20—30 mm lungime, 40 mm lărgime şi 25—30 mm grosime.

Greutatea ei normală este 20—25 g. Are forma unui con turtit dinainte-înapoi, cu baza superioară spre fundul vezicii şi vârful inferior. Este străbătută de porţiunea prostatică a uretrei pars prostatica urethrae , baza este în raport cu vezica, iar vîrful cu diafragma urogenitală. Faţa sa anterioară este în raport cu simfiza pubiană, iar faţa posterioară cu rectul facies rectalis.
Prin tact rectal poate fi palpată şi masată. Feţele laterale sunt în raport cu muşchii ridicători anali. Este constituită din doi lobi laterali, care sunt legaţi prin istmul prostatic, posterior şi porţiunea preuretrală, anterior. La unii bătrîni istmul se hipertrofiază şi dă naştere unui lob mijlociu, care se dezvoltă în uretră şi vezică in uvula acesteia şi trebuie să fie îndepărtat.

Definitie: Potrivit criteriilor O.

Ce este prostata si ce rol are in organism

Referat: Adenomul de Prostata (#) - Graduo
Prima descriere a prostatei este consemnata pentru anul i. Prima examinare corecta a prostatei, insa, a Refferat efectuata de medicul roman Rufus, in anul e. Referat despre prostata pasi empirici au fost facuti la inceputul secolului XIX in ceea ce priveste tratamentul formatiunilor tumorale ale prostatei si vizau mai ales introducerea de catetere permanente pentru a inlesni scurgerea urinei, fara insa a remedia suferinta. Prostata este o formatiune glandulara fibro-musculara care circumscrie baza vezicii urinare. Unul din caracterele importante ale prostatei este tendinta de crestere in volum odata cu varsta, pprostata ce se manifesta numai la barbatii cu productie normala de peostata. Aceasta crestere care intereseaza diferitele componente celulare ale Referat despre prostata prostatice glandulare si stromale conduce la aparitia adenomului de prostata sau a altor formatiuni anormale la acest nivel.

Adenomul de prostata este cea mai frecventa tumoare benigna a barbatului si in acelasi timp cauza cea mai frecventa de obstructie subvezicala la barbatul trecut de 55 – 60 de ani. Hipertrofia benigna de prostata HBP de obicei devine simptomatica la o varsta trecuta edspre 50 de ani. Din pricina relatiilor intime anatomice intre, uretra si Referat despre prostata, cresterea in volum a prostatei poate altera functia fiziologica a organelor proximale si produce Referat despre prostata complex de simptome intitulat prostatism.

Adenomul de Prostata

Prostatita: cauze, simptome si tratament

Adenomul de prostata reprezinta cea mai frecventa tumora benigna a barbatului si se dezvolta din glandele zonei de tranzitie. Exista adenoame bine tolerate, dar exista si adenoame care prin complicatiile lor pot avea Referat despre prostata evolutie grava. Evolutia afectiunii nu este dependenta de volumul tumorii, iar urmarirea precoce si tratamentul corect condus reprezinta elementele esentiale in prevenirea complicatiilor adenomului de prostata. Prostata este un organ grandular si fibromuscular, format din mai multi lobi, care inconjoara uretra prostatica. La periferie este prezenta capsula prostatica care este formata din tesut fibros. Faza de prostatism.

Adenomul de prostata poate conduce la hipertrofia musculaturii vezicale, care se poate manifesta prin: Faza de retentie incompleta Referat despre prostata distensie vezicala.

Lasă un răspuns