Prostata este o glanda exocrina (secretiile ei merg in afara corpului) situata, culmea, in jurul uretrei, tubul prin care sunt eliminate din corp atat urina cat si lichidul seminal (sperma). Secretia prostatei reprezinta pana la 30% din volumul spermei. Prostata este o glanda exocrina si este situata in jurul primei portiuni a uretrei, imediat sub vezica urinara. Uretra traverseaza prostata, astfel prostatei se face sub influenta hormonilor masculini, respectiv a testosteronului. Prostata este o glanda exocrina si este situata in jurul primei portiuni a uretrei imediat sub vezica urinara. Uretra traverseaza prostata, astfel incat orice modificare in volum a prostatei va avea repercusiuni asupra uretrei prostatice si implicit asupra curgerii urinii prin aceasta. Prostata este o glanda exocrina si este situata in jurul primei portiuni a uretrei, imediat sub vezica urinara.
Uretra traverseaza prostata, astfel incât orice modificare in volum a prostatei va avea repercusiuni asupra uretrei prostatice si implicit, asupra curgerii urinii prin aceasta.
Prostata glanda exocrina
Prostata glanda exocrina Hiperhidroza reprezinta termenul medical care descrie transpiratia in exces fata exocrrina cea necesara in mod normal pentru reglarea temperaturii corporale. Ma duc la baie, ca prostata nu-mi da pace! Chiar daca nu s-a dovedit o legatura directa intre valoarea PSA si cancerul de prostata, acest parametru poate fi un indicator al sanatatii tale masculine. Specialistii Prostata glanda exocrina existenta a doua tipuri de sindroame Detecția lor ajută medicii să stabilească un diagnostic într-un stadiu timpuriu de boală Fructele, cum ar fi guava, pepenele verde si exoctina roz acţionează ca suplimente naturale pentru sanatatea prostatei. Măsurile de prevenire pot ajuta la reducerea riscului de cancer de prostata.
Exocrina este glanda a carei produs de secretie se varsa la suprafata pielii sau a unei mucoase, ceea ce se realizeaza direct sau prin intermediul unor canale excretoare.
Prostata este o glanda exocrina a sistemului reproductiv masculin, care acţionează ca o supapă pentru a dirija fluxul de urina si sperma. O prostată marita este o extindere non-canceroasa din prostata. e o glanda exocrina (cu secretie externa) situata sub vezica, inconjurand portiunea initiala a uretrei. Secreta un lichid care, impreuna cu lichidul produs de veziculele seminale si cu spermatozoizii, formeaza ***. Ca si patologie: prostatite, adenom (tumora benigna), carcinom (tumora maligna).
Unul din doi barbati nu stie ce face prostata
Generalitati Pancreasul este situat in cavitatea abdominala, intre duoden si splina si este singurul organ care are dubla functie, endocrina si exocrina, el excretand enzimele necesare digestiei, dar si insulina si glucagonul cu rol in reglarea glicemiei. Prostata este o glanda exocrina Prostata glanda exocrina este situata in jurul primei portiuni a uretrei, imediat sub vezica urinara. Este localizata anterior de coloana vertebrala, posterior de Prostata glanda exocrina si vine in raport cu splina la extremitatea stanga si cu duodenul la extremitatea dreapta. Glandele salivare produc zilnic aproximativ un litru de saliva. In timpul respiratiei, oxigenul intra in organism, fiind distribuit la nivelul plamanilor prin sistemul numit arbore bronsic, format din bronhii si bronhiole – ramuri care descresc in diametru.
Este o glanda exocrina, un tip modificat de glanda sudoripara ai carei acini sunt organizati in de lobi cu canale excretorii proprii, ductele lactifere care se deschid prin Prostata glanda exocrina sinusurilor lactifere la nivelul mamelonului.
Generalitati Pancreasul este situat in cavitatea abdominala, intre duoden si splina si este singurul organ care are dubla functie, endocrina si exocrina, el excretand enzimele necesare digestiei, dar si insulina si glucagonul cu rol in reglarea glicemiei. Concret, pancreasul este unul dintre organele vitale ale organismului uman, functiile sale fiind extrem de importante. Altfel spus, pancreasul este, dupa ficat, a doua glanda ca marime din sistemul digestiv si reprezinta un organ vital, fara de care nu se poate trai. Rolul pancreasului este extrem de important in procesul de digestie, acesta fiind responsabil cu secretia de insulina.
Atunci cand pancreasul nu mai functioneaza in parametri optimi pot aparea probleme grave de sanatate.
De exemplu, atunci cand pancreasul nu mai produce insulina, dar continua sa secrete enzime digestive, apare diabetul de tip 1, iar pacientul are nevoie de tratament pentru a-si regla nivelul de insulina din organism. De asemenea, hormonii produsi Generalitati Supravietuirea fara pancreas este posibila, dar, cu toate acestea, medicii recomanda indepartarea pancreasului numai atunci cand o persoana are o afectiune grava, cum ar fi pancreatita cronica recurenta sau cancerul de pancreas. In cele mai multe cazuri, tratamentele medicale pot inlocui functia pancreasului, dar persoanele cu un astfel de regim necesita monitorizare si ingrijire medicala permanenta.
Indepartarea pancreasului inseamna, de asemenea, ca o persoana va trebui sa adopte o varietate de schimbari ale stilului de viata. Rolul pancreasului Situat profund in abdomen, intre stomac si coloana vertebrala, pancreasul este o glanda foarte importanta, cu forma de frunza. Glandele sunt organe care secreta substante chimice, hormoni, de care organismul are nevoie pentru a functiona. Pancreasul este impartit in patru regiuni: cap, gat col , corp si coada.
Pancreasul este raspunzator de productia de insulina, un hormon care regleaza nivelul de zahar din sange Starea unui organ sau glanda, caracterizata prin incapabilitatea de a-si indeplini integral functiile. Acesta din urma se observa in insuficiente ventriculare stangi acute, la mari hipertensivi, probabil prin distensia infundibilului care modifica in mod secundar pozitia reciproca a valvulelor.
Insuficienta aripilor nasului – insuficienta respiratorie determinata de aspiratia si apropierea partilor moi ale fetelor laterale ale nasului, in timpui inpiratiei, din cauza unei tulburari in dezvoltarea cartilajelor alare si musculaturii dilatatorilor narinari. Testiculele sunt in numar de doua. La fat, ele sunt situate in abdomen, dar, in general, coboara in burse inainte de nastere, uneori ceva mai tarziu. Ele raman de dimensiuni mici pana la pubertate, atunci cresc in volum pentru a ajunge treptat pana la dimensiunile intalnite la adult. Structura – Testiculul este un ovoid cu o lungime de centimetri, o latime de centimetri si o grosime de 2,5 centimetri.
El contine canalicule, tuburi seminifere si celulele zise ale lui Sertoli, care asigura elaborarea spermatozoizilor, ori spermatogeneza. Tuburile seminifere se reunesc pentru a forma o retea de canale, rete testis, de la care pleaca canale eferente care ajung in epididim, mic organ aflat in lungul marginii posterioare a testiculului. Din epididim pleaca un canal, canalul deferent, care transporta spermatozoizii spre veziculele seminale si uretra. Ansamblul constituie caile spermatice. Tuburile seminifere sunt invelite in tesut Foarte mica tumora cutanata benigna, dezvoltata pe seama canalului excretor al unei glande sudoripare exocrine glanda prezenta peste tot sub piele, care secreta sudoarea. Amilaza este produsa de pancreasul exocrin si de glandele salivare, mucoasa intestinului subtire, ovare, placenta, ficatul si trompele uterine.
In ser sunt prezente izoenzimele pancreatice si salivare.
Testarea este recomandata in diagnosticul si gestionarea pancreatitei. Fiind produsa de mai multe organe, amilaza nu este indicator specific al functiei pancreatice. Nivelul crescut poate fi observat in boala nonpancreatica, inclusiv oreion, obstructie a canalului salivar, sarcina ectopica si ischemie mezenterica acuta. Generalitati Screeningul realizat in vederea depistarii fibrozei chistice neonatale presupune realizarea unor analize sangvine ce determina nivelul unor enzime, anume tripsinogenul imunoreactiv, enzima produsa de pancreas.
Aceste determinari enzimatice sunt considerate metoda de prima intentie in screening. Prezenta unor niveluri crescute ale acestei enzime, ceea ce este tipic pentru fibroza chistica, impune realizarea unor determinari suplimentare ale enzimei, unor teste genetice sau ambelor. Fibroza chistica este considerata cea mai frecventa afectiune transmisa genetic cu potential fatal al populatiei caucaziene.
Ea este o boala cu transmitere autozomal recesiva, iar purtatorii genei sunt adesea asimptomatici. Fibroza chistica este o afectiune a glandelor exocrine, care determina in principal aparitia insuficientei respiratorii cronice, a insuficientei pancreatice enzimatice si a unor complicatii care pot fi generate de lipsa tratamentului bolii.
Generalitati Rolul sistemului imunitar este sa protejeze organismul de afectiuni cauzate de bacterii, virusuri, microbi sau celule dezvoltate anormal; in cazul bolilor autoimune, sistemul imunitar ataca si distruge in mod eronat tesuturile si organele umane. Astfel, pot fi afectate: globulele rosii, vasele sangvine, tesutul conjunctiv, sistemul endocrin, sistemul muscular, articulatiile, centrii nervosi sau pielea.
De regula, bolile autoimune apar in randul femeilor aflate la maturitate, mai exact la varsta fertilitatii. De asemenea, aceste afectiuni sunt in special ereditare, dar exista si factori de mediu care conduc la slabirea sistemului imunitar. Simptomele bolilor autoimune variaza de la un individ la altul, fiecare afectiune si manifestare fiind diferita.
Clasificare Bolile autoimune sistemice sunt caracterizate prin faptul ca afecteaza mai multe tipuri de organe dar si sisteme functionale ale acestora.
Cele mai frecvente afectiuni autoimune sistemice sunt: Generalitati Hiperhidroza reprezinta termenul medical care descrie transpiratia in exces fata de cea necesara in mod normal pentru reglarea temperaturii corporale. Este un simptom frecvent, care produce foarte mult disconfort pacientului. Afectiunea debuteaza in copilarie sau adolescenta cea axilara apare mai tarziu, in timp ce cea palmo-plantara apare in jurul varstei de ani si poate afecta orice regiune a corpului.
Hiperhidroza poate fi idiopatica sau secundara diverselor afectiuni metabolice, nervoase, stari febrile sau poate sa apara ca reactie adversa la diverse medicamente. Populatia asiatica este afectata de hiperhidroza de 20 de ori mai frecvent ca alte grupuri populationale. Hiperhidroza severa afecteaza viata pacientului si confortul acestuia, ii ingreuneaza contactele Despre plamani Plamanii sunt parti ale sistemului respirator, localizati in interiorul cutiei toracice, deasupra diafragmului.
Sunt organe complexe, de consistenta spongioasa cu tesut elastic, care au rolul de a inspira si expira dioxidul de carbon. In timpul respiratiei, oxigenul intra in organism, fiind distribuit la nivelul plamanilor prin sistemul numit arbore bronsic, format din bronhii si bronhiole – ramuri care descresc in diametru.
Arborele bronsic transporta oxigenul in alveole pulmonare, de unde oxigenul este transportat in sistemul circulator, iar dioxidul de carbon este transportat din sange la nivelul plamanilor pentru a fi expirat. Aportul de oxigen si alimentarea tesuturilor cu sange este necesara pentru functionarea tuturor celulelor din corp. Eliminarea dioxidului de carbon este importanta pentru mentinerea unui pH optim al sangelui, caracteristica a echilibrului acido-bazic a sistemelor organismului. Avand in vedere ca aerul pe care il respiram contine Generalitati Cancerul de prostata este formatiunea tumorala maligna a prostatei si mai poarta denumirea de carcinomul de prostata.
Acest cancer este cu o predominanta foarte mare si crescanda in randul barbatilor si reprezinta o afectiune ce intra in sfera aparatului uro-genital, adica atat a aparatului urinar cat si a aparatului genital al barbatului.
Cancerul de prostata este totodata periculos deoarece poate disemina metastaza la o serie de alte organe vecine si nu numai, precum metastaze osoase sau la nivelul nodulilor limfatici sau chiar si la cel testicular. Descriere, anatomie, fiziologie Prostata este localizata sub vezica urinara , imediat inferior ei si se cuprinde in profunzimea ei este strabatuta de catre uretra. Este o glanda exocrina ce apartine sistemului reproducator masculin. Generalitati In perioada recenta parca vedem tot mai des persoane ce sufera de obezitate sau in anumite cazuri de o supraponderabilitate. Poate este datorat si liberalizarii comertului de produse de tip fast-food sau a o serie de restaurante cu livrari la domiciliu ori diversificarii tot mai mari a produselor alimentare.
Insa daca vor fi intrebati cel putin jumatate din persoanele ce sufera de obezitate ori de supraponderabilitate, vor preciza ca problema lor principala este una de natura hormonala. Exista probleme hormonale atat de grave care vor afecta metabolismul? Pot hormonii sa dicteze in asa mare masura greutatea noastra? Si este adevarata expresia folosita de multe din persoanele cu obezitate care afirma ca mananca foarte putin si cu toate astea sunt obeze? Alimentatie In primul rand, indiferent daca exista probleme hormonale sau nu trebuie avut in vedere ca singura metoda prin care putem acumula in greutate este prin alimentatie.
Daca aceasta alimentatie este in Generalitati Pancreasul este un organ situat in spatele stomacului. Are forma unui peste cu un cap lat, un corp ingust si o coada ingusta si ascutita. La adulti, este de aproximativ 15 centimetri lungime, dar mai mic de 5 centimetri latime.
Capul pancreasului se afla pe partea dreapta a abdomenului, in spatele caruia stomacul intalneste duodenul prima parte a intestinului subtire. Corpul pancreasului se afla in spatele stomacului. Coada pancreasului se afla pe partea stanga a abdomenului, langa splina. Pancreasul exocrin, forme anatomopatologice: – adenocarcinom cel mai frecvent ; – carcinom scuamos: determina leziuni secundare pulmonare; – chist-adenocarcinom. Tipuri Cel mai frecvent tip de cancer pancreatic este adenocarcinomul pancreasului, care incepe atunci cand celulele exocrine din pancreas se dezvolta excesiv.
Marea parte a pancreasului este alcatuita din celule exocrine care formeaza glandele si canalele exocrine. Ce este fibroza chistica Mucoviscidoza este cunoscuta si sub numele de fibroza chistica dupa denumirea anglo-saxona si reprezinta una dintre cele mai frecvente afectiuni cu transmitere autozomal recesiva.
Fiind considerata o maladie extrem de complexa ce poate afecta toate organele interne cu exceptia creierului, cauza principala ar fi defecte multiple la nivelul genei CFTR ce codifica anumite proteine ale canalelor de clor de la nivelul membranei celulelor epiteliale. Afectarea functiei canalelor de clor duc la o suferinta generala a glandelor exocrine, predominant cele secretoare de mucus,ducand la aparitia unei boli multi-sistemice ce afecteaza in principal sistemul respirator, apoi tractul gastro-intestinal si celelalte organe.
Scurt istoric al mucoviscidozei Primele informatii legate de aceasta patologie au fost descrise in anul de catre Dorothy Andersen, care a reusit la vremea aceea sa descrie modificarile pancreatice ale pacientilor si le-a corelat cu un defect Analiza hormonilor hormonul de sarcina, hormonii glandei tiroide, hormonii glandelor suprarenale, frotiu citohormonal Din Articole Generalitati In organism exista doua tipuri de glande, organe care produc secretii: glande cu secretie externa sau glande exocrine, ale caror secretii nu se varsa in sange glanda lacrimala, salivara, glandele care secreta sucuri digestive etc.
Glanda sudorala Din Dictionar Termeni glanda exocrina anexa a epidermului, care secreta sudoarea. Glanda Din Dictionar Termeni organ a carui functionare este caracterizata prin sintetizarea apoi prin secretarea unei substante. Salivara glanda Din Dictionar Termeni organ constituit dintr-o multitudine de celule specializate a caror functie este aceea de a secreta saliva si de a o elibera in cavitatea bucala. Glanda mamara Din Dictionar Termeni glande exocrine ce secreta laptele.
Sudoripara glanda Din Dictionar Termeni glanda exocrina anexa a epidermului, care secreta sudoarea.
Afectiunile glandelor salivare. Infectiile glandelor salivare – sialadenitele Din Articole Generalitati Sialadenita reprezinta o boala caracterizata prin inflamarea si marirea in volum a uneia sau mai multor glande salivare. Exocrin Din Dictionar Termeni Se spune despre o glanda sau despre o celula ale caror produse de secretie sunt excretate direct intr-o cavitate naturala tubul digestiv, de exemplu sau in exterior piele , ca si despre secretia unei astfel de glande sau a unei astfel de celule.
Informatii esentiale despre sindromul sjogren Din Articole Generalitati Sindromul Sjogren este o afectiune a sistemului imun ce afecteaza intregul organism si care este caracterizata prin infiltrarea limfocitara cronica a organelor cu secretie exocrina. Pancreatita Din Articole Generalitati Pancreatita reprezinta inflamatia pancreasului, o glanda cu secretie mixta exocrina si endocrina si cu importanta majora in functionarea corecta a organismului.
Analize biochimice analiza zaharului din sange – glicemia si din urina – glicozuria Din Articole Generalitati Sangele omului are o structura extrem de complexa, continand numeroase substante organice proteine, grasimi, glucoza, enzime, hormoni, vitamine si substante minerale calciu, fosfor, sodiu, potasiu etc. Terminologie in domeniul oncologiei Din Articole Generalitati Pentru o mai buna intelegere a termenilor utilizati in domeniul oncologiei, si a sensului lor, in textul ce urmeaza ii vom explica pe cei mai uzuali dintre acestia.
Hormonii: efectele asupra organismului Din Articole Generalitati Hormonii sunt substante chimice produse de catre glandele care formeaza sistemul endocrin; eliberati in circulatia sanguina hormonii actioneaza in mod specific pe unul sau mai multe „organe-tinta” cu scopul de a le reglementa functionalitatea. Cat de sanatos este pancreasul tau?
Din Articole Generalitati Pancreasul este situat in cavitatea abdominala, intre duoden si splina si este singurul organ care are dubla functie, endocrina si exocrina, el excretand enzimele necesare digestiei, dar si insulina si glucagonul cu rol in reglarea glicemiei.
De obicei, barbatii peste 40 de ani încep să se confrunte cu probleme de sanatate legate de prostata. Prostata este o glanda exocrina a sistemului reproductiv masculin, care acţionează ca o supapă pentru a dirija fluxul de urina si sperma. O prostată marita este o extindere non-canceroasa din prostata. Cele mai multe probleme de prostata, cum ar fi infectia prostatei, HBP hiperplazie benigna de prostata si prostatita sunt cauzate de o prostata marita. Simptomele comune ale unei prostatei includ probleme urinare, dureri de spate lombare, disurie si sindromul cronic al durerii pelvine. Suplimente naturale pentru sanatatea prostatei sunt concepute pentru a imbunatati starea generala de sanatate a prostatei.
Ele pot reduce, de asemenea, riscul de dezvoltare a tulburărilor de prostată. Saw Palmetto lucrează pentru a reduce dimensiunea unei prostate extinse şi ameliorează problemele urinare. Derivatele din aceasta planta sunt utilizate pentru a trata nu numai prostatita, ci si o alta condiţie de prostata, numita hipertrofie benigna de prostată HBP care apare în mod natural la barbati de peste 50 de ani, deşi ar putea aparea, de asemenea, si la bărbaţi mai tineri.
Radacina de urzica este un supliment natural eficient pentru sanatatea prostatei. Aceasta reduce obstrucţia fluxului urinar, usureaza urinatul şi faciliteaza golirea vezicii pe deplin la barbatii care suferă de HBP sau prostatita. Trifoiul rosu contine antioxidanti care luptă împotriva creşterii canceroase. Trifoiul roşu inhibă formarea de DHT dihidrotestosteron. Vitamina C si vitamina B6 sunt, de asemenea, unele dintre cele mai bune suplimente pentru sanatatea prostatei.
Ele fac urinarea mai uşoară şi previn inflamatia.
Vitamina C reduce riscul de cancer de prostata, riscul de extindere a prostatei şi ajută la combaterea prostatitei bacteriene. Un alt supliment benefic pentru o prostata marita este cel de soia miso, lapte de soia şi de ulei de peşte Omega 3. Seleniul gasit in nucile de Brazilia, încetineşte progresia dezvoltarii tumorii. Licopenele contin antioxidanti puternici. Licopenul, găsit în roşii şi alte produse pe bază de roşii cum ar fi ketchup-ul şi piureul , este un supliment natural pentru sanatatea prostatei.
Glandele exocrine
Please enable JavaScript exoceina your browser to best view this site. Marirea prostatei este o afectiune care poate Prostata glanda exocrina orice barbat, indiferent de varsta. Mai ales daca ai depasit 30 de ani, fa-ti o data pe an analiza PSA prostate specific antigen. Chiar daca nu s-a dovedit o legatura directa intre valoarea PSA si cancerul de hlanda, acest parametru poate fi un indicator al sanatatii tale masculine. Prostata este o glanda exocrina secretiile ei merg in afara corpului situata, culmea, in jurul uretrei, tubul prin care sunt eliminate din corp atat urina cat si lichidul seminal sperma. Functionarea prostatei este reglata de hormonii exocriba, in Prostata glanda exocrina DHT dihidrotestosteron- provenit din testosteron.
Deci daca vreti sa stiti cum se simte o femeie cand are un astfel de orgasm nu va ramane decat sa treceti de cealalta parte a baricadei. Fiind situata in jurul uretrei, marirea prostatei cronica-pe termen lung; sau acuta-pe exocria duce la o serie de probleme: impotenta, urinari dese sau dificile prea raredureri la ejaculare, dureri de spate, sange in urina sau sperma. Se pare Prostata glanda exocrina si alte probleme ejaculare precoce pot fi legate de o functionare defectuoasa a acestei Prostata glanda exocrina. Exista si situatii cand nu apar simptome dar la testele de urina sau de sange se pot descoperi probleme ale prostatei.
Unul din doi barbati nu stie ce face prostata
Generalitati Sanul sau mamela, organ pereche existent la ambele sexe, dar la cel masculin doar in forma rudimentara, este situat in regiunea mamara a peretelui anterior toracic si este format din glanda mamara propriu-zisa impreuna cu stroma conjunctiv-adipoasa si pielea de invelis. Este o glanda exocrina, un tip modificat de glanda sudoripara ai carei acini sunt organizati in de lobi cu canale excretorii proprii, ductele lactifere care se deschid prin intermediul sinusurilor lactifere la nivelul mamelonului. Anatomie chirurgicala Rapoarte anatomice descriere anatomica – linia sternala medial, linia axilara anterioara lateral strabatuta de linia medioclaviculara care intretaie mamelonul la Prostata glanda exocrina coastei a IV-a sau a spatiului intercostal subiacent superior se invecineaza cu fosa infraclaviculara si trigonul clavipectoral inferior cu regiunea inframamara, medial cu regiunea presternala, lateral cu regiunea axilara Prostata glanda exocrina profund cu regiunea pectorala. Pentru localizarea Generalitati In organism exista Prostata glanda exocrina tipuri de glande, organe care produc secretii: glande cu secretie externa sau glande exocrine, ale caror secretii nu se varsa in sange glanda lacrimala, salivara, glandele care secreta sucuri digestive etc.