Indicatii chirurgicale adenom prostata

In cazul adenomului de prostata este necesara indepartarea unei portiuni din glanda. Exista mai multe tipuri de interventii chirurgicale pentru hipertrofie de prostata, unele minim invazive, altele clasice – medicul va lua decizia impreuna cu pacientul atunci cand va alege tipul de interventie. Tratamentul chirurgical reprezinta excizia tesutului patologic al prostatei si se poate realiza prin mai multe tehnici: endoscopic (transuretral) sau clasic (adenomectomia transvezicala). Indicatii Psihoza depresiva, stari obsesive si fobice. Contraindicatii infarct miocardic recent, insuficienta cardiaca, bloc si aritmii cardiace, boli hepatice grave, glaucom cu unghi ingust, adenom de prostata, manie, epilepsie; se evita in cursul sarcinii, nu se alapteaza in timpul tratamentului; prudenta si, Optiunile terapeutice chirurgicale sunt: 1) tratamentul chirurgical clasic, rezervat in general adenoamelor mai mari de g 2) chirurgia endoscopica constand in transuretrorezectia prostatei (TURP), aceasta fiind metoda folosita cel mai frecvent in tara noastra si avand rata,

Indicatii chirurgicale adenom prostata

Indicatii chirurgicale adenom prostata
Actiune terapeutica Antidepresiv triciclic cu proprietati sedative si antianxioase; anticolinergic periferic si central. Maraton al vaccinării, organizat de Primăria Timişoara. Indicatii chirurgicale adenom prostata de prostata poate provoca daune renale Indicatii chirurgicale adenom prostata ale vezicii urinare daca nu este tratat cum se cuvine. Indicatii: Fusid este un diuretic recomandat pentru edeme cardiace, cirotice, renale, edeme periferice prin insuficienta venoasa, hipertensiune arteriala. Termeni si conditii utilizare website. Prostata normala. Adulti Doza recomandata este de mg clorhidrat de ciproheptadina ml sirop pe zi, majoritatea pacientilor necesitand mg

Actiune terapeutica Au fost descrise actiuni anticongestiva-antiinflamatorie, cicatrizanta, antiseptica. Poate favoriza involutia adenomului de prostata si poate atenua infectiile urinare. Indicatii adenom de prostata, infectii urinare cronice (ca medicatie adjuvanta). 10/30/ · Tocmai de aceea subliniez ca nu este bine ca bolnavii care sufera de adenom de prostata sa ia medicamente a caror reclama au vazut-o la televizor, ci sa urmeze doar tratamentul recomandat de un specialist”, atentioneaza dr. Costache. Operatia: mai rar indicata.

Contraindicatii in adenom de prostata Pagina 2

Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei
Aceasta procedura nu dureaza mult si nu este dureroasa. Are actiune citotoxica specifica fata de carcinomul de endometru si carcinomul mam Contraindicatii Tumori hepatice, antecedente tromboflebitice, sarcina in primul trimestru, herpes de sarcina in antecedente; prudenta in afectiunile hepatice se controleaza periodic functia ficatuluiin Indicatii chirurgicale adenom prostata bronsic, epilepsie si migrena, antecedente de infarct miocardic sau cerebral, hipertensiune, diabet se ajusteaza doza de antidiabetice. Afecțiunile Indicatii chirurgicale adenom prostata.

Mastoza chistica, hiperestrogenism, tulburari de menopauza, hiperexcitatie sexuala la ambele sexedismenoree, menometroragii functionale, mastodinie; hipercorticism frust; stari hipoanabolice; ca medicatie adjuvanta in hipertiroidism, diabet zaharat; adenom de prostata. Cauzele aparitiei Cauza aparitiei nu este pe deplin elucidata, dar pare a fi chirurggicale de modificarile hormonale asociate fenomenului de imbatrinire. Prostaa rectal presupune examinarea rectului si a chirurgicle cu ajutorul degetului.

Contraindicatii: – prudenta la bolnavii cu glaucom si la cei cu adenom de prostata – prudenta sau se evita in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru Administrare: Oral, pentru tratamentul ulcerului activ cate 2 comprimate dimineata si seara, inainte de mese. Actiune: Anticolinergic cu actiune electiva de inhibare a secretiei gastrice acide; efectul unei doze se mentine 5 ore sau mai mult in functie de doza. Reactii adverse: Uneori: cresterea apetitului, inmuierea scaunelor. Ocazional, mai ales la dozele terapeutice mari, uscaciunea gurii si tulburarea vederii de aproape.

Compozitie 1 drajeu contine 10 mg clorhidrat de nortriptilina.
Actiune terapeutica Antidepresiv triciclic cu proprietati sedative si antianxioase; anticolinergic periferic si central. Indicatii Tratament simptomatic al starilor depresive; este de ales in depresiile endogene si atunci cand manifestarile depresive sunt insotite de anxietate de ex. Stabilirea dozelor se face sub supraveghere medicala. Contraindicatii Glaucom cu unghi ingust, adenom de prostata si retentie urinara, miastenie, hipotensiune arteriala, insuficienta cardiaca, infarct miocardic recent, aritmii, tulburari de conducere la nivelul inimii, boli hepatice grave, Ce este Crinofizin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Antagonist al hormonilor steroidieni, anabolizant proteic antidiabetic.
Mastoza chistica, hiperestrogenism, tulburari de menopauza, hiperexcitatie sexuala la ambele sexe , dismenoree, menometroragii functionale, mastodinie; hipercorticism frust; stari hipoanabolice; ca medicatie adjuvanta in hipertiroidism, diabet zaharat; adenom de prostata. Posologia trebuie individualizata de catre medicul specialist.

Atentionari si precautii Contraindicatii Insuficienta corticosuprarenala, hipotensiune arteriala, Indicatii: Plegomazin face parte din grupa medicamentelor antipsihotice si se utilizeaza in: – tratamentul starilor de agitatie din psihoze acute si cronice sindrom paranoid insotit de halucinatii, schizofrenie, faza maniacala a tulburarilor afective bipolare, psihoze aparute in cadrul bolii epileptice, fara modificarea sau cu cresterea dozelor medicatiei antiepileptice ; – preanestezie si potentarea anesteziei generale; – controlul starilor de greata si varsaturi provocate de diferite afectiuni, aparute postoperator, postanestezic sau postmedicamentos; – la copii cu tulburari grave de comportament, insotite de agitatie si agresivitate; – tratamentul sughitului rebel singultus.
Contraindicatii: Nu utilizati Plegomazin – daca sunteti alergic hipersensibil la clorhidrat de clorpromazina sau la oricare dintre celelalte componente ale Plegomazin. Indicatii: La barbati: eunucoidism, impotenta sau sterilitate prin deficit androgenic; criptorhidie post-pubertala cu hipogonadism; ca medicatie adjuvanta in stari de deficit proteic.

Doze si mod de administrare: Injectabil intramuscular 1 fiola mg la intervale de saptamani.
Contraindicatii: Alergie la androgeni, Compozitie Substanta activa: sulfat de morfina 10, mg. Poate actiona pe comportamentul psihomotor si poate provoca functie de doza sedare sau excitare. Pe centrul respirator determina actiune depresanta la doze terapeutice. Efectul deprimant pe centrul respirator se atenueaza in caz de administrare cronica. Tripla ctiune pe care o exercita pe pe centrul vomismentului, eventual si pe centrul cochleo-vestibular, ii confera proprietati emetizante variabile.
Determina deasemenea mioza de origine centrala. Actiunea pe fibra musculara neteda: reduce tonusul fibrelor longitudinale si-l augmenteaza pe cel al fibrelor circulare, determinand spasmul Indicatii: Fusid este un diuretic recomandat pentru edeme cardiace, cirotice, renale, edeme periferice prin insuficienta venoasa, hipertensiune arteriala.

Contraindicatii: – anurie, – deficite electrolitice, – stare precomatoasa la cirotici, – prudenta sau evitarea la diabetici, – in guta, – in prezenta adenomului de prostata, – prudenta in timpul sarcinii si alaptarii. Compozitie: Fiecare comprimat contine frusemide BP 40 mg. Reactii adverse: Dozele mari si tratamentul prelungit pot provoca: – deficit de sodiu, – hipokaliemie, – hipomagnezemie, – deshidratare, – hiperazotemie, – uneori hiperuricemie, – hiperglicemie si agravarea diabetului, – hiperlipoproteinemie, – ocazional greata, – rareori pancreatita, – nefrita interstitiala, – eruptii cutanate, – leucopenie, – trombocitopenie.
Ce este Algifen, solutie injectabila si pentru ce se utilizeaza Indicatii Forma injectabila este indicata, in special, in sindorame algice severe colica nefrotica, colica biliara, pancreatita cronica, algii neoplazice , de asemenea, in interventii chirurgicale pe abdomen si micul bazin determina analgezie fara tulburari de tranzit si in unele manevre de explorare instrumentala.

Atentionari si precautii Contraindicatii Alergie la metamizol si alti pirazoli, antecedente de agranulocitoza toxica, deficit de GPDH, porfirie hepatica acuta, glaucom cu unghi inchis, adenom de prostata cu tendinta la retentie urinara, colaps, IC grava, Ce este Biohept si pentru ce se utilizeaza Indicatii Rinita alergica si vasomotorie, prurit din cadrul afectiunilor de tip dermatita de contact si alte dermatoze alergice pruriginoase, prurit din varicela, urticarie, conjunctivita, alergii medicamentoase, reactii alergice locale usoare la intepaturi de insecte, cefalee vasculara si migrena; hipermotilitate intestinala prin sindrom carcinoid gastric secretor de serotonina si histamina.
Mod de administrare Luati intotdeauna Biohept exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Tratamentul afectiunilor alergice si pruritului Doza trebuie stabilita individual. Efectul unei doze dureaza ore. Pentru a obtine continuitatea efectului, doza zilnica trebuie administrata fractionat, de regula de 3 ori pe zi.

Adulti Doza recomandata este de mg clorhidrat de ciproheptadina ml sirop pe zi, majoritatea pacientilor necesitand mg Compozitie Comprimate continand trimipramina sub forma de maleat 25 mg sau mg flac. Actiune terapeutica Antidepresiv triciclic cu efect anxiolitic si sedativ; anticolinergic; analgezic.
Indicatii Boala depresiva, indeosebi cand sunt prezente anxietatea, agitatia, insomnia, nevralgii rebele, migrena. Compozitie Solutie pentru uz intern continand extract fluid de herba Xanthii si herba Xanthii spinosi flacon cu ml. Actiune terapeutica Au fost descrise actiuni anticongestiva-antiinflamatorie, cicatrizanta, antiseptica. Poate favoriza involutia adenomului de prostata si poate atenua infectiile urinare. Indicatii adenom de prostata, infectii urinare cronice ca medicatie adjuvanta. Contraindicatii Insuficienta corticosuprarenala poate favoriza retinerea de potasiu ; prudenta sub tratament digitalic eventual se ajusteaza doza de tonicardiac.

Ce este Atropina, solutie injectabila si pentru ce se utilizeaza Indicatii Atropina este un alcaloid din Atropa balladona matraguna si alte solanacee, avand actiune parasimpatolitica cu structura aminica.
Aceasta este un compus cristalin, incolor, fara miros, gust amar si neplacut, putin solubil in apa rece, ceva mai solubil in apa fierbinte, solubil in alcool, cloroform si putin solubil in uleiurile grase, avand punctul de topire de grade Celsius. Atropina se absoarbe repede si complet atunci cand se administreaza oral pe stomacul gol sau pe nemancate. Atropina se foloseste limitat in boala ulceroasa, deoarece uneori e neplacuta pentru bolnavi, mai ales cand tratamentul este indelungat.
Atropina are actiune antiulceroasa, mai ales in ulcerul duodenal, pentru actiunea hiposecretoare si pentru calmarea durerii prin actiunea antispastica. Mod de Compozitie Fiecare supozitor contine proclorperazina 5 mg sub forma de maleat de proclorperazina 8,1 mg si excipienti: gliceride de semisinteza, parafina lichida, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Grupa farmacoterapeutica antipsihotice, fenotiazine cu structura piperazinica; antiemetice si medicamente impotriva gretei, alte antiemetice Indicatii Pentru prevenirea si tratamenul varsaturilor de diferite cauze: postoperatorii si postanestezice, in uremie, in boala de iradiere, in gastroenterite, ca si in varsaturile provocate de diferite medicamente; -Migrena, vertij Meniere; -Schizofrenie si alte afectiuni psihotice; -Ca adjuvant pentru tratamentul de scurta durata al starilor de anxietate.
Contraindicatii Hipersensibilitate la proclorperazina si alte fenotiazine sau la oricare dintre excipienti; -Coma barbiturica si etilica; -Stari de deprimare ale sistemului nervos central snc ; -Stari de deprimare a hematopoiezei; -Glaucom; -adenom de prostata; [continuare]. Actiune terapeutica Neuroleptic fenotiazinic incisiv, are proprietati antipsihotice marcate si efect sedativ minim; antivomitiv.
Indicatii Schizofrenie mai ales forme paranoid-halucinatorii sau cu catatonie ; hebefrenie, manie si hipomanie, depresii sau agitatie; voma centrala sau postoperatorie; premedicatie in anestezie.

Efectul se instaleaza relativ lent apare dupa zile de la injectare, devine evident la zile si este de lunga durata saptamani ; este avantajos in schizofrenie, ca tratament si la bolnavii care nu coopereaza. Contraindicatii Afectiuni neurologice cu leziuni subcorticale, intoxicatie cu hipnotice, stari de deprimare centrala, coma, discrazii sanguine, Indicatii: Tulburari circulatorii, ca de ex.
Poate fi folosit si in: profilaxia scaderilor tensionale in cadrul interventiilor cu scop diagnostic, chirurgicale sau stomatologice; terapia hipotensiunii, urmare a indigestiei de antiepileptice si psihotrope. Contraindicatii: – hipersensibilitate la etilefrina clorhidrata; – hipertensiune arteriala; tulburari circulatorii cu cresteri tensionale si ale frecventei cardiace in ortostatism; – hiperfunctia glandei tiroida; – tumori suprarenale; – boli oftalmologice cu cresterea tensiunii intraoculare glaucom ; – ateroscleroza; – cardioscopie ischemica; – tahiaritmii; Compozitie 1 comprimat contine: paracetamol mg; pseudoefedrina clorhidrat 30 mg.

Actiune terapeutica Maximum Strength sinus Relief, prin cei doi ingredienti activi – paracetamol si pseudoefedrina – determina decongestionarea nazosinusala si ameliorarea simptomatologiei dureroase din cadrul sinuzitelor si afectiunilor respiratorii alergice sau virale. Asocierea efectului decongestionant nazosinusal al pseudoefedrinei cu efectul analgetic, antipiretic si slab antiinflamator al paracetamolului confera potenta maxima produsului. Indicatii Sinuzite, rinosinuzite; afectiuni respiratorii alergice si virale.
Sub 12 ani: conform recomandarii medicului. Contraindicatii Alergie la paracetamol sau pseudoefedrina; cardiopatii, HTA; afectiuni tiroidiene, diabet; adenom de prostata; sarcina, lauzie. Reactii adverse La doze in exces: iritabilitate sau somnolenta, ameteli. Compozitie Comprimate continand oxifenoniu bromura 5 mg. Actiune terapeutica Antisecretor gastric si antispastic la nivelul tubului digestiv prin actiune anticolinergica.

Indicatii boala ulceroasa in asociatie cu antiacide , afectiuni spastice ale tubului digestiv.
Contraindicatii Glaucom cu unghi ingust, adenom de prostata cu retentie de urina, boli obstructive gastro-intestinale, atonie intestinala, hernie hiatala cu reflux, bolnavi cu ileostomie sau colostomie, colita ulcerativa grava, megacolon toxic, miastenie grava, alergie la propantelina; prudenta in bolile cardiace severe, in tahiaritmiile supraventriculare, la hipertensivi, in cardiopatia ischemica, in bolile pulmonare cronice, in afectiunile hepatice Compozitie Comprimate filmate continand 10 mg sau 25 mg clorhidrat de amitriptilina; Actiune terapeutica Antidepresiv triciclic cu proprietati sedative si antianxioase efectul antidepresivse instaleaza dupa saptamani de tratament ; analgezic, anticolinergic central si periferic.
Indicatii Sindroame depresive cu componenta anxioasa, in psihoze sau nevroze de natura endogena sau reactiva cu sau fara melancolie; enurezis nocturn; algii rebele, migrena.

Dupa obtinerea efectului scontat se scade posologia pana la stabilirea dozei minime eficace, care se administreaza timp de 3 luni sau mai mult , pentru prevenirea recaderilor. Enurezis nocturn: copii Compozitie Substanta activa: 1 fiola a 2 ml contine 21,33 mg furosemid sare de sodiu ce corespunde la 20 mg furosemid. Alte ingrediente: clorura de sodiu, apa „pro injectione”. Indicatii Furorese injekt se utilizeaza in cazul in care prin administrare orala de furosemid nu se obtine o excretie corespunzatoare diureza : in cazul acumularilor de fluide in tesuturi edeme asociate afectiunilor cardiace si hepatice; edeme datorate afectiunilor renale in sindromul nefrotic este primordiala terapia bolii de baza ; insuficienta cardiaca acuta, in special cu edem pulmonar; utilizarea se va face concomitent cu alte masuri terapeutice; edeme cauzate de arsuri; puseu hipotensiv concomitent cu alte masuri terapeutice.

Contraindicatii Furorese injekt nu poate fi utilizat in: insuficienta renala cu anurie; insuficienta hepatica cu coma si precoma hepatica; deficiente grave de potasiu hipopotasemie grava ; deficiente grave de sodiu hiposodemie ; hipersensibilitate fata de furosemid Emetostop, comprimate Din Medicamente Ce este Emetostop si pentru ce se utilizeaza Indicatii Prevenirea si tratamentul simptomelor asociate cu raul de miscare: greata, varsaturi, ameteli. Adrenalina, solutie injectabila Din Medicamente Ce este Adrenalina si pentru ce se utilizeaza Indicatii Tratamentul de urgenta al urmatoarelor afectiuni: – reactii alergice: soc anafilactic, alte reactii anafilactice acute sistemice, edem angioneurotic; – afectiuni cardiovasculare: stop cardiac prin asistolie ventriculara , detresa cardiocirculatorie cu stari de soc hemoragic, traumatic, infectios sau secundara chirurgiei cardiace; – afectiuni bronhopulmonare: criza de astm bronsic.
Undestor testocaps, capsule Din Medicamente Forma de prezentare: Capsule 40 mg; cutie 6 blist.

Arlevert, comprimate Din Medicamente Ce este Arlevert si pentru ce se utilizeaza Indicatii Vertij de diferite etiologii. Mirtazapine, comprimate filmate Din Medicamente Forma de prezentare: Cpr. Anapen junior, solutie injectabila Din Medicamente Ce este Anapen Junior si pentru ce se utilizeaza Indicatii Tratamentul de urgenta al reactiilor alergice acute anafilaxie determinate de alune sau de alte alimente, de medicamente, muscaturi sau intepaturi de insecte sau de alti alergeni, precum si al reactiei anafilactice induse de efort sau idiopatice.
Calmogastrin, comprimate Din Medicamente Ce este Calmogastrin si pentru ce se utilizeaza Indicatii Antiacid neutralizant si antiseptic protector al mucoasei gastrointestinale, constipant prin hidroxidul de aluminiu; antisecretor si antispastic prin beladona.

Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam să intri pe adresa de email înscrisă în formular și să confirmi potrivit instrucțiunilor din mailul pe care îl vei primi din partea noastră.
În funcție de providerul tău de email mesajul de confirmare poate ajunte într-un interval de până la 30 de minute. Login Înregistrare. Ține-mă minte. Recuperare parolă. Loghează-te cu facebook. Loghează-te cu google. Follow us. Afecțiunile prostatei.

Tratament și opțiuni în afecțiunile prostatei Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata prostata marita sau cancer prostatic.
Autor: Dr. Descriere: Dr. Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata prostata marita sau cancer prostatic. Citeste si Cancerul de prostata – diagnostic, prevenire, tratament. Pentru a comenta este nevoie de autentificare sau înregistrare. Comentarii 0. Trimite Comentariul a fost adăugat în lista de aprobare.

Intră în cont. Dacă nu ai un cont în site înregistrează-te aici. Personal Specialist. Abonare newsletter. Cod poștal. Studii gimnaziale Studii liceale Studii post liceale Studii superioare facultate Studii post universitare Studii doctorale. Suferi în prezent, sau ai suferit recent de vreo afecțiune din domeniul afecțiuni ale inimii și vaselor sangvine afecțiuni ale ochilor afecțiuni de rinichi, uretere, vezica urinară, uretră afecțiuni ale sistemului nervos afecțiuni ale nasului, gâtului și urechilor afecțiuni imunologice, alergii afecțiuni ale oaselor, mușchilor sau articulațiilor afecțiuni cu transmitere sexuală afecțiuni ale pielii afecțiuni și boli ale sângelui afecțiuni digestive afecțiuni endocrine afecțiuni genitale sau ale sânilor boli infecțioase afecțiuni rare, genetice, sistemice afecțiuni respiratorii afecțiuni reumatice diabet, boli nutriție și metabolism afecțiuni psihice tulburări ale sexualității și reproducerii boli oncologice.

Vă mulțumim! Accept termenii și condițiile. Abonarea a fost făcută cu success.

Adenom de prostata: cauze, simptome, complicatii, tratament | Prostaffect сumpără

Adenomul de prostata
Cauza aparitiei nu Indicatii chirurgicale adenom prostata pe deplin elucidata, dar pare a fi legata de modificarile hormonale asociate fenomenului de imbatrinire. Pe masura ce maladia evolueaza, simptomatologia se accentueaza si apare retentia de urina evacuarea incompleta a urinii din vezica ; ulterior, daca nu se instituie terapia adecvata, este afectat aparatul urinar superior ureter, rinichi prostatq, cu eventuala aparitie a insuficientei renale cronice”, mentioneaza dr. Stabilirea diagnosticului se face pe baza informatiilor obtinute in proshata discutiei medic-pacient istoricul bolii, evaluarea simptomelorIndicatii chirurgicale adenom prostata examenului fizic si a Indicatii chirurgicale adenom prostata mentionate mai jos.

Pentru cuantificarea intensitatii simptomatologiei, este necesara completarea, de catre pacient, a unui chestionar, numit IPSS Scorul Simptomatic Prostatic Internationalin care fiecare din cele 7 simptome mentionate in tabelul de Indicatii chirurgicale adenom prostata jos, vor primi in functie de intensitate, un punctaj intre 0 si 5. Suma acestora reprezinta scorul simptomatic cuprins intre 0 si 35 de punctecare este un element important pentru medicul urolog in stabilirea indicatiei terapeutice. Pentru afirmarea diagnosticului, medicul urolog va efectua examenul digital rectal tuseu rectal si va recomanda dozarea serica a antigenului specific prostatic PSA. Examenul digital rectal are drept scop estimarea volumului prostatei, care este un element important in stabilirea indicatiei terapeutice si identificarea eventualei coexistente a cancerului de prostata, alaturi de valoarea PSA.

In anumite situatii, mai ales in perspectiva unei interventii chirurgicale, medicul urolog poate indica pgostata unor investigatii speciale: ecografie transrectala, urografie intravenoasa, uretrocistoscopie, debitmetrie urinara, studii urodinamice etc. O simptomatologie asemanatoare cu cea intilnita in HBP se observa si in alte afectiuni cancer de prostata, scleroza colului vezical, stricturile uretrale, vezica neurogena, prostatita acuta si cronica etc. In cazul in care conditia clinica a pacientului se deterioreaza, va fi modificata optiunea terapeutica”, spune dr. Tratamentul medical include 3 grupe principale de medicamente: alfa-blocante adrenergice, inhibitoarele de 5-alfa reductaza si cele pe baza de plante fitoterapie. Daca pacientul nu remarca nici o ameliorare a simptomatologiei dupa 8 saptamini de tratament, acesta trebuie intrerupt. Efectele secundare cefalee, ameteli, hipotensiune ortostatica, astenie, ejaculare retrograda etc.

Adenomul de prostată: cauze, simptome, posibile complicații, diagnosticare și tratament

Adenomul de prostata: tratament medicamentos sau operatie?

Generalitati Prostata este o formatiune glandulara cu structura fibromusculara care inconjoara baza vezicii urinare si face parte din aparatul reproducator masculin. Odata cu inaintarea in varsta prostata are tendinta de Indicatii chirurgicale adenom prostata in volum hiperplazia benigna Indicatii chirurgicale adenom prostata prostata la barbatii cu productie normala de androgen. Cresterea diferitelor structuri ale glandei prostatice determina aparitia adenomului de chrurgicale putand determina strangularea uretrei si astfel apar problemele urinare. Aceasta tumora este cea mai frecventa tumora benigna a barbatului peste 60 de ani. Cauze Adenomul de prostata apare in conditiile unui deficit al activitatii testiculare. Astfel ca la barbatii cu functie scazuta a glandei hipofizare sau la barbatii care au vasectomie inaintea varstei de 40 de ani, aparitia adenomului de prostata este prevenita.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?