Hipertrofia benigna a prostatei Pentru diagnosticarea hipertrofiei benigne a prostatei (HBP), medicul trebuie sa efectueze o serie de analize ale caror rezultate indica cu certitudine existenta HBP – ului. Hipertrofia benigna a prostatei. Cunoscuta si ca adenomul de prostata, hipertrofia benigna a prostatei implica umflarea lobului central al prostatei pana cand acesta straguleaza uretra. Gandeste-te la un furtun de gradina pornit pe care calci cu piciorul si vei intelege ce efect poate avea aceasta boala asupra aparatului urinar. Hiperplazia benigna de prostata este un termen medical care exprima marirea in volum a prostatei, determinand astfel blocarea fluxului urinar. Aceasta afectiune este frecventa la barbatii in varsta si nu este canceroasa. Dar o prostata marita afecteaza calitatea vietii si poate provoca probleme ale tractului urinar, vezicii urinare si rinichilor. Alte denumiri: Hipertrofie prostatica benigna.
Afecţiunile prostatei sunt unele dintre cele mai frecvente boli ale sexului masculin. În România, peste 30% dintre bărbaţii cu vârsta peste 60 de ani suferă de adenom de prostată – hipertrofie benignă a prostatei, iar pentru cei de de ani, riscul apariţiei acestuia creşte până la 90%. În acelaşi.
Hipertrofie ale prostatei
Extinderea in volum a prostatei se numeste hiperplazie benigna de prostata. Fiecare varianta are avantaje specifice pe care trebuie sa le cunoasteti inainte Hipertrofie ale prostatei a lua o decizie. Hipertrofie ale prostatei adenomului de prostată presupune o anamneză istoric medical și examinara fizică a pacientului. Psa antigen specific prostatic si free-psa psa si free-psa Din Analize Medicale Antigenul specific prostatic PSA este o proteina produsa de epiteliul glandular al prostatei aflata in circulatia sangelui, fiind eliberata ulterior in lichidul seminal. Generalitati Prostata este o glanda a sistemului reproductiv masculin de marimea unei nuci situata anterior de rect, sub vezica urinara, inconjurand uretra. Hipertrofie ale prostatei pacientului pentru investigatii endoscopice. Totuși, dimensiunea prostatei nu determină neapărat severitatea simptomelor.
Prin continuarea navigarii, sunteti de acord cu utilizarea lor. Adresa dumneavoastră de email. Urmareste Sfatul Medicului Aboneaza-te la Newsletter. Când ar trebui să-ți investighezi prostata? Alopecia androgenica este o conditie determinata genetic.
Hipertrofie de prostata. Adenomul de prostata – cunoscut si sub denumirea de hiperplazia benigna de prostata (denumire mai corecta si mai larg folosita) – o evolutie de lunga durata.
Adenomul este situat deasupra coliculului seminal, anterior de canalele ejaculatoare si intern fata de sfincterul neted. Macroscopic, tumoarea este alcatuita din.
Adenom de prostata: cauze, simptome, complicatii, tratament | Prostaffect сumpără
Plopul este un remediu excelent pentru tratarea artritei si reumatismului, in cazurile in care durerea si Antigenul specific prostatic este reprezentat de o enzima care se leaga de proteinele din sperma si le distruge, Hipertrofie ale prostatei lucru facand ca materialul seminal sa Hipertrofie ale prostatei mai lichid. Se poate ameliora evolutia hipertrofia benigna a prostatei? Șansa de a depista cancerul de prostată în urma efectuării u Trebuie avut în vedere că un nivel crescut de PSA poate indica atât o prostată mărită, cât și inflamarea prostatei prostatită. Supradozaj Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate. Produs cosmetic. Mod de administrare Adulti si adolescenti: doza uzuala este de Hipertrofie ale prostatei moi de 4 ori pe zi.
Inițial, tractul gastrointestinal, urinar și reproductiv au deschidere comună numită cloacă, care se va diferenția ulterior în sinus urogenital anterior va forma Formarea organelor genitale externe la ambele sexe implică formarea Alopecie androgenica » Secțiunea: Boli și afecțiuni Se poate observa si o crestere a hipertrofie i benigne de prostata. Alopecia androgenica este o conditie determinata genetic. Doar doua medicamente sunt aprobate astazi pentru tratamentul alopeciei androgenice: minoxidilul si finasterida.
Prognosticul alopeciei androgenice este necunoscut. Unii pacienti progreseaza pana la Ambiguitatea sexuala » Secțiunea: Boli și afecțiuni Vezica hipotona » Secțiunea: Boli și afecțiuni Deoarece capacitatea de a urina este afectata, individul care sufera de aceasta conditie poate prezenta dureri importante. Citeva patologii specifice cresc In cazul barbatilor, o prostata marita de volum poate determina presiune pe uretra, facind urinarea imposibila.
Prezenta tumorilor in zona uretrei Cauzele si factorii de risc ai hipotoniei vezicale Retentia urinara cronica Obstructia tractului urinar inferior de cauza mecanica sau neurologica, cu o evolutie de durata determina distensia cronica Obezitate » Secțiunea: Boli și afecțiuni Indexul de masa corporala IMC , cunoscut si ca indexul Quetelet, este mult mai folosit in practica medicala decit procentul de grasime corporala pentru a defini obezitatea.
Cushing, depresia, corticosteroizii, antidepresivele, anticonceptionalele, sindromul Prader-Willi, sindromul ovarelor polichistice.
Pentru majoritatea persoanelor afectate cea mai sigura si eficienta metoda de a slabi este consumul moderat de alimente Procedurile malabsorbtive scad absorbtia intestinala a alimentelor prin ocolirea unei portiuni a tractului Rectul » Secțiunea: Anatomie și fiziologie De la acest nivel, rectul se incurbeaza brusc, sub un unghi aproape drept, catre posterior, traversand In anumite zone, prin hipertrofie re, fibrele circulare se organizeaza in sfinctere, precum sfincterul intern al anusului, care se desfasoara intre zona colonara si Intre septuri si rect se identifica spatiul prerectal.
La femeie peritoneul formeaza ex Factori de risc în cancer » Secțiunea: Boli Related Aportul excesiv de carne procesată – sunt incluse B6 poate determina apariția procesului neoplazic la nivel hepatic, deficitul de vitamină D se asociază bolilor neoplazice apărute pe fondul unui sistem imunitar deprimat, lipsa Plop – Populus tremuloides – Plante medicinale » Secțiunea: Ghid de sănătate Indicatii terapeutice: Indigestie, flatulenta, diaree, febra intermitenta si intarziata, hipertrofie la prostata , debilitate generala.
Plopul este un remediu excelent pentru tratarea artritei si reumatismului, in cazurile in care durerea si PSA Antigen specific prostatic – valori crescute, explicații riscuri – Analize medicale uzuale » Secțiunea: Ghid de sănătate Pentru diagnosticarea diferitelor tipuri de afecțiuni prostatice hipertrofie benignă de prostată, prostatită acută sau cronică, infarct prostatic, în urma efectuării unei intervenții chirurgicale la nivelul prostatei PSA-ul este o glicoproteina sintetizata de catre celulele prostatice ; nivelul PSA-ului in sange , in cazul unui organism sanatos, este foarte mic.
In cazul existentei unei afectiuni a prostatei, nivelul PSA in sange creste. Din acest motiv, rezultatele testului PSA sunt foarte importante pentru diagnosticarea hipertrofiei benigne a prostatei. Fata de tuseul rectal si ecografia transrectala, testul PSA are o valoare predictiva net superioara.
Optional, in functie de gradul de edificare oferit de rezultatele analizelor de mai sus in ceea ce priveste diagnosticarea corecta a pacientului suspectat de hipertrofie benigna a prostatei HBP , medicul poate opta pentru urmatoarele analize : Discutati cu medicul despre varianta corecta de tratament pentru dumneavoastra. Numai medicul este capabil sa stabileasca particularitatile bolii dumneavoastra Din fericire, datorita cercetarilor continue, exista diferite variante de tratament pe care le puteti discuta cu medicul.
Fiecare varianta are avantaje specifice pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a lua o decizie. Impreuna cu medicul veti stabili in ce masura simptomele date de adenomul de prostata au perturbat calitatea vietii dumneavoastra. In alegerea tratamentului trebuie sa mai tineti seama de varsta, de modul de viata si de planurile dumneavoastra de viitor. Medicul este capabil sa stabileasca gradul de evolutie al bolii si va va recomanda un tratament in functie de particularitatile bolii dumneavoastra.
De exemplu, daca aveti simptome moderate spre severe si medicul descopera ca prostata este marita peste 40 de grame , optiunea cea mai buna va fi un tratament cu inhibitor de 5-alfa reductaza.
Acest medicament actioneaza prin micsorarea dimensiunii prostatei, reducand riscul de retentie acuta de urina si scade necesitatea operatiei. Buna seara. AM 60 ANI. PSA 3, Am facu recent si un RMN. Sunt pogramat luna viitoare la medicul de familie. IN paralel folosesc ceaiuri de ghimpe cu pufulita cu flori mici.
Contraindicatii Primul trimestru al sarcinii, hipersensibilitatea la preparat. Administrare Cate 50 mg de 2 ori pe zi cu 30 minute inainte de mancare timp de 4 saptamani.
Actiune Blocant selectiv al colinoreceptorilor M1 ai celulelor bazale si parietale din mucoasa stomacului. Inhiba secretia acidului clorhidric si pepsinei fara a deregla functiile fiziologice ale tractului GI. Se absoarbe putin si nu provoaca simptome centrale. Precautii Glaucomul, hipertrofia de prostata. Reactii adverse Uscaciunea gurii, usoare tulburari de acomodare in doze ridicate, in debutul tratamentului.
Supradozaj Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate. Interactiuni cu alte medicamente: Antiacidele cresc efectul pirenzepinei. In sindromul Zollinger-Ellison se asociaza cu Ce este Fasconal si pentru ce se utilizeaza Indicatii Analgezic si antipiretic prin acidul acetilsalicilic si fenacetina, analgezic prin codeina; sedativ prin fenobarbital, stimulant psihomotor slab si antimigrenos prin cafeina.
Fasconal este un analgezic utilizat pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor de intensitate moderata pana la severa, cu diferite localizari: dureri de cap, migrena, nevralgii dureri pe traiectul unui nerv , mialgii dureri musculare , artralgii dureri articulare , dureri dentare sau in sfera ORL, dismenoree menstruatii insotite de dureri si tratamentul starilor febrile.
Mod de administrare Utilizati intotdeauna Fasconal exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Adultii si adolescentii cu varsta peste 15 ani: un comprimat Fasconal, la nevoie; daca este necesar, doza se poate repeta la intervale de 6 ore.
Nu luati mai mult de 4 comprimate Ce este Farmacod si pentru ce se utilizeaza Indicatii Acest medicament contine codeina. Codeina este un alcaloid din opiu cu proprietati antitusive, analgezice si antidiareice.
Codeina este un analgezic slab, cu actiune centrala, care poate fi utilizata singura sau in asociere cu alte analgezice, cum este paracetamolul. Codeina poate fi utilizata o perioada scurta de timp la adolescenti cu varsta peste 12 ani, pentru ameliorarea durerilor moderate, care nu sunt ameliorate de alte analgezice, cum sunt paracetamolul sau ibuprofenul administrate singure. FARMACOD comprimate este indicata la adulti si adolescenti cu varsta peste 12 ani ca tratament simptomatic al: – tusei iritative neproductive.
Mod de Indicatii: – in boala Parkinson; – in sindroamele extrapiramidale produse de neuroleptice Contraindicatii: Glaucom cu unghi ingust, hipertrofie de prostata cu retentie urinara, stenoza pilorica, atonie intestinala si vezicala, tahiaritmii supraventriculare, alergie la trihexifenidil; prudenta la bolnavii cu sensibilitate crescuta la parasimpatolitice, la hipertensivi, cardiaci mai ales dupa infarctul miocardic acut , hepatici si renali.
Atentie la asocierea cu amantadina, chinidina, antidepresive triciclice potenteaza actiunile acetilcolinice. Reactii adverse: – uscaciunea gurii, – tulburari de vedere, – hipertonie oculara, – tahicardie, – greutate in mictiune, – constipatie, – greata, – voma, – ameteli se reduce doza sau se suprima temporar ; – rareori, la dozele mari, tulburari de comportament, confuzie, delir si halucinatii. Din Comunitate Sunt cetatean italian,70 de ani,stabilit in Romania,in Focsani! Hiperplazia benigna de prostata Din Articole Generalitati Hiperplazia benigna de prostata este un termen medical care exprima marirea in volum a prostatei, determinand astfel blocarea fluxului urinar.
Tratamente naturiste pentru afectiunile prostatei marirea in volum a prostatei, cancerul de prostata si inflamatia prostatei Din Articole Generalitati Prostata este o glanda situata chiar sub vezica urinara la barbati, care inconjoara primii centimetri ai uretrei. Prostata si problemele ei Din Articole Generalitati Prostata este un organ musculo-glandular, de forma unei castane, care inconjoara portiunea initiala a uretrei la barbat, adica tubul prin care urina si lichidul seminal ies din corp. Hipertrofie Din Comunitate in urma unui ecograf am fost diagnosticat cu hipertrofie benigna de prostata gradu lI va rog sa-mi spuneti e grav avand in vedere ca am 38 ani [continuare]. Prostatita cronica Din Comunitate buna ziua in urma cu 2 ani am inceput sa am probleme a inceput sa ma usture la urinat am fost la urolog am facut toate analizele posibile ex complet urina urocultura spermograma si spermocultura ,testosteronul.
Cancerul de prostata: screening si determinarea psa Din Articole Generalitati Prostata este o glanda a sistemului reproductiv masculin de marimea unei nuci situata anterior de rect, sub vezica urinara, inconjurand uretra. Psa liber si depistarea cancerului de prostata Din Articole Generalitati Examenul antigenului specific prostatic liber este cunoscut si ca PSA liber sau fPSA free PSA si este utilizat pentru a ajuta la detectarea semnelor de cancer de prostata.
Hiperplazia benigna a prostatei: cauze, simptome, tratament Din Articole Generalitati Prostata este o glanda mica, musculara a sistemului reproducator masculin. Prostata Din Comunitate ce ceaiuri pot lua pt. Operatia prostata Din Comunitate dupa oeratia de prostata este adevarat ca prostata recidiveaza? Leacuri babesti pt.
Prostata Din Comunitate sotul meu are 72 de ani. Este o boala a prostatei? Din Comunitate Ce inseamna o zona de calcifierea prostatei???
Prostata si vitaminele din grupa b Din Comunitate Exista vreo legatura intre hipertrofia prostatei si vitamina B6, sau altele din grupa B? Psa antigen specific prostatic si free-psa psa si free-psa Din Analize Medicale Antigenul specific prostatic PSA este o proteina produsa de epiteliul glandular al prostatei aflata in circulatia sangelui, fiind eliberata ulterior in lichidul seminal. Prostate optimizertm Din Medicamente Efecte – regleaza si mentine echilibrul hormonal masculin prin: – stimularea metabolismului hormonal la nivel hepatic – inhibarea enzimei 5-alfa reductaza care metabolizeaza testosteronul in dihidrotestosteron DHT forma activa ce provoaca hipertrofia benigna de prostata adenom de prostata – blocarea receptorilor estrogenici din celulele prostatei – inhibarea actiunii aromatazei si a producerii acesteia in tesuturile grase – reduce inflamatiile testiculare si ale prostatei prin Prostate optimizer 90cps Din Produse medicale Recomandat ca adjuvant in: Prostate Optimizer ajuta la restabilirea echilibrului hormonal, mentinerea sanatatii prostatei si a aparatului urinar, are efect antioxidant, imunostimulator, antiinflamator, antiseptic, tonic sexual masculin, reduce inflamatiile testiculare, numarul de urinari nocturne, creste cantitatea de urina eliminata, micsoreaza volumul urinar rezidual, amelioreaza fluxul urinar, complementar in terapiile antitumorale.
Impotenta, probleme cu prostata, infectie urinara sau e vorba de altceva? Din Comunitate Buna ziua, o sa expun simptomele pe larg, pt. Bioflu, capsule moi Din Medicamente Ce este Bioflu capsule moi si pentru ce se utilizeaza Indicatii Tratamentul simptomatic al congestiei nazale, tusei neproductive si febrei asociate bolilor tactului respirator de exemplu, sinuzite, rinite, faringite, bronsite. Spasmomen, comprimate filmate Din Medicamente Indicatii Afectiuni spastice ale tractului gastrointestinal sindrom de colon iritabil, gastrite, gastroduodenite, enterite, esofagite. Kamiren, comprimate filmate cu eliberare prelungita Din Medicamente Ce este Kamiren si pentru ce se utilizeaza Indicatii Kamiren XL contine doxazosina, o substanta ce inhiba receptorii alfa-adrenergici.
Pirenzepin 25 von ct, compr. Din Medicamente Indicatii Formele cronice si acute ale ulcerului gastric si duodenal, gastrita, stomacul iritat hiperacid, afectiunile stomacului provocate de medicamente, sindromul Zollinger-Ellison.
Fasconal, comprimate Din Medicamente Ce este Fasconal si pentru ce se utilizeaza Indicatii Analgezic si antipiretic prin acidul acetilsalicilic si fenacetina, analgezic prin codeina; sedativ prin fenobarbital, stimulant psihomotor slab si antimigrenos prin cafeina. Farmacod, comprimate Din Medicamente Ce este Farmacod si pentru ce se utilizeaza Indicatii Acest medicament contine codeina.
Hiperplazia benigna de prostata
Adenomul de prostată, cunoscut Hipretrofie sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă, este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților. Aceasta apare în special după vârsta Hipertrofie ale prostatei de ani și împiedică Hipertrofie ale prostatei funcționare a Hipertdofie urinar. În unele cazuri poate provoca probleme ale vezicii, tractului urinar și rinichilor. Află în cele ce urmează care sunt cauzele care duc la apariția adenomului de prostată, cum se manifestă și cum poate evolua în timp, dar și cum poate fi tratat. Prostata este un organ glandular și fibromuscular care face parte din sistemul reproducător al bărbaților. Aceasta are aspectul unei castane și poate cântări până la 28 de grame. Prostata înconjoară uretra și are rolul de a produce cea mai mare parte a lichidului din materialul seminal.
Totuși, în cele Hipertrofie ale prostatei multe cazuri, prostata se mărește și poate provoca disconfort la urinare, iar dacă nu este tratată la timp, poate provoca alte complicații.
Hipertrofia benignă a prostatei poate degenera într-un cancer de prostată?
Hiperplazia benigna de prostata este Hipertrofie ale prostatei termen medical care exprima marirea in volum a prostatei, determinand astfel blocarea fluxului urinar. Aceasta afectiune este frecventa la barbatii in varsta si nu este canceroasa. Dar o prostata marita afecteaza calitatea vietii si poate provoca probleme ale tractului urinarvezicii urinare si rinichilor. Testele de mai jos pot fi realizate pentru stabilirea diagnosticului de hipertrofie benigna a prostatei: In mod alternativ o Hipertrofie ale prostatei sonda Folley este introdusa prin uretra in vezica urinara pentru a verifica daca aceasta se goleste complet dupa mictionare. Studiile urodinamice pot depistarea altor cauze in afara de hiperplazia benigna a prostatei pentru simpomele urinare ale pacientului.
Tratamentul hipertrofiei benigne a prostatei depinde de marimea prostatei si de starea generala de sanatate. Daca prostata este usor marita, este posibil ca simptomele sa poata fi controlate si eliminate sau Hipertrofie ale prostatei fara a se apela la chirurgie, prin masuri precum: reducerea consumului de lichide seara, eliminarea substantelor iritante pentru vezica urinara cum sunt cafeina si alcoolulmictionarea dubla persoana mictioneaza o data, apoi asteapta cateva momente si mictioneaza inca o Hipertrofie ale prostatei. Medicatia Medicamentele pot deseori controla simptomele unei mariri moderate a prostatei.