Hiperplazie benigna de prostata magyarul

Hiperplazia benignă de prostată (HBP) Termenul de hiperplazie benignă de prostată indică un eveniment fiziopatologic al prostatei crescute în dimensiune, ce poate fi conectat la debutul anumitor simptome care afectează oamenii, în cursul procesului de îmbătrânire. Hiperplazia benignă de prostată (adenomul de prostată) este o afecțiune specifică bărbaților, ce se manifestă printr-o mărire în volum a prostatei, de natură necanceroasă. Hiperplazia benignă de prostată mai este numită și hipertrofie prostatică benignă sau obstrucție benignă de prostată. Hiperplazia benignă de prostată (HBP) este cea mai frecventă. Hiperplazia benigna de prostata (HBP) nu are o cauza cunoscuta, insa probabil este rezultatul unor modificari cauzate de hormoni, inclusiv de testosteron si mai ales dihidrotestosteron (un hormon legat de testosteron). Daca in mod normal are marimea unei nuci, in hiperplazia benigna glanda prostata poate deveni la fel de mare ca o minge de tenis. Hiperplazia benigna de prostata, o problema obisnuita a imbatranirii.

Este o problema obisnuita marirea in volum a prostatei pe masura ce un barbat imbatraneste. Doctorii numesc aceasta afectiune hiperplazie benigna de prostata (HBP), sau hipertrofie benigna de prostata. Pe masura ce un barbat se maturizeaza, prostrata trece prin doua perioade.

Hiperplazie benigna de prostata magyarul

Hiperplazie benigna de prostata magyarul
Ultima actualizare august Generalitati Hemoroizii sunt vene marite, situate in partea inferioara a rectului si anusului. Acest test masoara daca iti poti goli vezica complet. Testele variaza Hiperplazie benigna de prostata magyarul la un pacient la altul, insa cele care urmeaza sunt cele mai raspandite. O alta cauza ar fi presiunea uterului extins Uretra este protejata de distrugerile cauzate de caldura. Calculii de vezica urinara. Pe masura ce un barbat se maturizeaza, prostrata magyyarul prin doua perioade principale de crestere.

Medicamentele cu efecte anticolinergice scad contractilitatea detrusorului și îngreunează micțiunea. Retentia urinara si fortarea vezicii urinare pot conduce la infectii ale tractului Hiperplazie benigna de prostata magyarul, deteriorari ale vezicii urinare sau ale rinichilor, pietre in vezica urinara si Hiperplaazie — inabilitatea de a controla urinarea. Examinarea tesutului ajuta medicul sa Hiperplazie benigna de prostata magyarul sau sa excluda cancerul de prostata. European Urology. Au eficiență similară în reducerea simptomelor HBP, dar nu reduc volumul prostatei, nu opresc maggarul bolii, și nici nu amână intervenția chirurgicală [3]. Medicamante care pot agrava hiperplazia Hipegplazie de prostată Multe medicamente pot agrava simptomele HBP, de aceea ele trebuie evitate la bărbații care suferă de această afecțiune [4]. Unii cercetatori sugereaza ca hiperplazia benigna de prostata se poate dezvolta ca rezultat al „instructiunilor” date celulelor devreme in viata.

Hiperplazia benigna de prostata este un termen medical care exprima marirea in volum a prostatei, determinand astfel blocarea fluxului urinar. Aceasta afectiune este frecventa la barbatii in varsta si nu este canceroasa. Dar o prostata marita afecteaza calitatea vietii si poate provoca probleme ale tractului urinar, vezicii urinare si rinichilor. Prostata și hiperplazia benignă de prostată. Hiperplazia benignă de prostată (HBP) afectează bărbații odată cu înaintarea în vârstă. Prevalența HBP este de aproximativ 40% la bărbații între 40 și 50 de ani, crescând cu vârsta, astfel încât 90% din bărbații peste 80 de ani manifestă simptome asociate HBP [1]. Prostata este o glandă de g. rezectia endoscopica a prostatei (TUR-P) – reprezinta „standardul de aur” al tratamentelor actuale in hiperplazia benigna de prostata; se adreseaza adenoamelor de dimensiuni mai reduse (sub 60g), care pot fi rezecate in mai putin de 60 de minute – pentru a se preveni aparitia sindromului post-TURP (absorbtia intravasculara importanta a lichidului de irigatie vezicala prin plexurile venoase prostatice si, Generalitati Adenomul de prostata, sau hiperplazia benigna de prostata, reprezinta o afectiune benigna ce afecteaza doar sexul masculin si determina o crestere in volum a prostatei, datorita unei tulburari hormonale odata cu inaintarea in varsta, iar simptomul principal este dificultatea de a urina.

Hiperplazia benignă de prostată (HBP) – prostatita.adonisfarm.ro

Hiperplazia benigna de prostata
Efectele sale pozitive peostata datorează ingredientelor pe care le are în componență, dintre care amintim extractul de Saw Palmetto, extractul de urzică ș licopen. Consulta un specialist. Calculii de Hiperplazie benigna de prostata magyarul urinara. Este util în tratarea prostatitei cronice sau Hiperplazie benigna de prostata magyarul și hiperplaziei benigne de prostată adenom de prostată și în ameliorarea simptomele neplăcute ce însoțesc aceste afecțiuni. Uretra este protejata de distrugerile cauzate de caldura. Medicamentele se administrează pentru controlul simptomelor de intensitate moderată.

Limiteaza cofeina si alcoolul. Tratamentul chirurgical clasic operatia deschisa – porstata indicat pentru adenoamele mari, voluminoase, peste g, si a celor asociate cu calculi vezicali voluminosi sau diverticuli vezicali, care au doar solutie chirurgicala.

Simptomele obstructive sunt ezitarea la urinare, flux urinar slab, dificultate de a elimina urina, micțiuni prelungite, senzație de golire incompletă a vezicii urinare, retenție urinară [2]. Simptomele iritative sunt imperiozitatea micțională și incontinența urinară aferentă, urinările frecvente, nocturia [2]. HBP poate prezenta complicații, dintre care unele serioase, necesitând intervenții chirurgicale.
Pot apărea retenția urinară acută, dureroasă, care poate duce la insuficiență renală acută. Alte complicații sunt hematuria, incontinența urinară de prea plin din cauza supraîncărcării de volum a vezicii urinare , vezica instabilă, infecții recurente ale tractului urinar rezultate din staza urinară, diverticuli ai vezicii urinare, pietre vezicale.

Din cauza obstrucției prelungite la ieșirea urinei din vezică se poate instala insuficiența renală cronică [2]. Tratamentul farmacologic poate să nu fie necesar la pacienții care nu prezintă disconfort legat de simptome și care nu au complicații. Pot fi suficiente monitorizarea atentă și periodică și modificările comportamentale.
Medicamentele se administrează pentru controlul simptomelor de intensitate moderată. Dacă apar complicații, sau când simptomele nu mai sunt controlate adecvat cu ajutorul medicamentelor, diferite tehnici chirurgicale reduc dimensiunile prostatei și restabilesc fluxul urinar. Intervențiile nefarmacologice se pot aplica singure sau asociat altor tipuri de intervenții medicamentoase [1]. Reducerea aportului de lichide în anumite momente ale zilei poate să scadă frecvența urinară. Totuși, hidratarea corespunzătoare este importantă pentru că o urină concentrată este iritantă, provocând imperiozitate micțională, iar în timp poate conduce la apariția calculilor vezicali.

Se recomandă limitarea consumului de cafea și alcool. Acestea pot avea efect diuretic și iritant, sporind frecvența urinărilor și agravând imperiozitatea micțională.
Diferite tehnici de relaxare și de respirație pot ajuta pacientul să nu mai fie atât de preocupat de mersul la toaletă. Pacientul trebuie educat în a-și antrena vezica urinară, prin încurajarea amânării urinării atunci când apare imperiozitatea, pentru a crește capacitatea de stocare a vezicii urinare și a intervalului dintre urinări. Cancerul de prostată: care sunt simptomele și cum este diagnosticat? Întreaga listă a medicamentelor pacientului trebuie analizată pentru a le identifica pe cele care agravează HPB; farmacistul poate oferi soluții de înlocuire a medicamentelor ofensatoare. Farmacistul se poate implica în optimizarea timpului de administrare. Diureticele pot fi deranjante în HBP simptomatică, deoarece cresc cantitatea de urină eliminată și frecvența urinărilor.

Constipația agravează simptomele HPB, așa că ea trebuie corectată. Urinarea din poziția șezând poate fi mai confortabilă în cazul pacienților cu HBP, și ei trebuie învățați să urineze de două ori la rând, pentru a goli complet vezica. Multe medicamente pot agrava simptomele HBP, de aceea ele trebuie evitate la bărbații care suferă de această afecțiune [4]. Testosteronul folosit în hipogonadism determină creșterea în dimensiuni a prostatei. Decongestionantele nazale, agoniști alfa adrenergici, prezente în multe OTC-uri pentru răceală și gripă pseudoefedrină, fenilefrină determină contracția prostatei, cu fenomene obstructive.
Agoniștii beta2 adrenergici terbutalină produc relaxarea detrusorului vezicii urinare și pot determina retenție urinară. Medicamentele cu efecte anticolinergice scad contractilitatea detrusorului și îngreunează micțiunea.

Multe medicamente au efecte adverse secundare anticolinergice. Astfel, antagoniștii muscarinici oxibutinin, tolterodin, trospium, fesoterodin, solifenacin, darifenacin pot determina retenție urinară; ei se pot folosi doar pentru tratarea simptomelor iritative ale HBP. Antiparkinsonienele trihexifenidil și biperiden au efecte anticolinergice. Antidepresivele triciclice doxepină, clomipramină au efecte anticolinergice și pot avea ca alternativă în HBP inhibitoarele selective ale recaptării serotoninei. Antipsihoticele de generație nouă, precum olanzapină, risperidonă, aripiprazol pot reprezenta o variantă de ales în detrimentul fenotiazinelor la pacienții cu HBP.
Antihistaminicele H1 vechi clorfeniramin se pot înlocui cu antialergice mai noi tip loratadină, cetirizină, fexofenadină. Antagoniștii alfa1-adrenergici tabel 1 reduc tonusul simpatic excesiv din prostată, și permit o mai bună golire a vezicii urinare.

Au eficiență similară în reducerea simptomelor HBP, dar nu reduc volumul prostatei, nu opresc progresia bolii, și nici nu amână intervenția chirurgicală [3]. Alfuzosin se folosește și în tratamentul adjuvant al sondajului vezical în retenţia acută de urină determinată de HBP, fiind indicat a se administra zile [6]. Reacțiile adverse ale antagoniștilor alfa1-adrenergici pot limita folosirea acestora, de aceea este importantă atenta lor gestionare.
Hipotensiunea ortostatică până la sincopă este prezentă mai ales la inițierea tratamentului. Hipotensiunea ortostatică apare din cauza blocării receptorilor alfa1 adrenergici de la nivelul vaselor de sânge, cu apariția vasodilatației; cu cât blocantul de receptori afla1 adrenergici este mai puțin uroselectiv, cu atât riscul de hipotensiune arterială este mai mare. La apariția simptomelor, pacientul trebuie să adopte poziția culcat sau șezând până la dispariția acestora. Pentru limitarea hTA ortostatice, se pot administra seara înainte de culcare.
Tamsulosin pare cel mai puțin incriminat [2].

Una dintre reacțiile adverse neplăcute ale antagoniștilor alfa1-adrenergici este afectarea ejaculării. Silodosin pare a fi cel mai incriminat dintre acestea în producerea disfuncțiilor sexuale. Alte reacții adverse includ amețeli, oboseală, somnolență, lipsă de energie și cefalee. Pot să apară edeme, infecții de tract respirator superior, congestie nazală și faringită [2]. Antagoniști alfa1 adrenergici sunt contraindicați în antecedente de hipotensiune ortostatică. Pentru că se biotransformă intens la nivel hepatic, sunt contraindicați în insuficiență hepatică moderată sau severă, precum și în administrare concomitentă cu inhibitori puternici de CYP3A4 diltiazem, cimetidină [2].
Rar, blocantele alfa1-adrenergice pot determina o complicație a operației de glaucom sau de cataractă — sindromul intraoperator de iris flasc.

Oftalmologul trebuie anunțat că pacientul ia astfel de medicamente. Acesta poate recomanda întreruperea tratamentului pentru săptămâni înainte de operație [7]. Androgenii sunt hormonii sexuali masculini, responsabili de dezvoltarea penisului și scrotului, de masa musculară crescută și de libidoul normal masculin. Testosteronul este principalul androgen testicular, în timp ce androstendionul este principalul androgen secretat de suprarenale.
Ambii sunt transformați de 5alfa-reductază în dihidrotestosteron DHT , care are afinitate mai mare pentru receptorii din prostată, formând cu aceștia complexe mai stabile decât testosteronul. Androgenii stimulează creșterea prostatei. Prin blocarea enzimei 5alfa-reductază, dutasterid și finasterid tabel 2 inhibă formarea de DHT, cu împiedicarea efectelor hipertrofice ale acestuia la nivelul prostatei. Inhibitorii de 5alfa-reductază sunt utili la pacienții cu prostata mult mărită peste 40 g care nu doresc să se opereze și nu tolerează alfa-blocantele.

Opresc progresia bolii și controlează simptomele. Reduc dimensiunea prostatei cu aprox. Cresc fluxul urinar. Scad riscul complicațiilor HBP. Aceste medicamente reduc astfel nevoia de intervenție chirurgicală, dar instalarea efectului terapeutic maxim se petrece după câteva luni de administrare, de aceea evaluarea eficacității tratamentului nu se face imediat.
Finasterid este un inhibitor selectiv al 5 alfa-reductaza tip II izoforma din prostată. Dutasterid este un inhibitor neselectiv al 5 alfa-reductazei tip I și II. Suprimă rapid și complet sinteza prostatică de dihidrotestosteron și scade dihidrotestosteronul seric [2,10]. Reacțiile adverse ale inhibitorilor de 5alfa-reductază sunt disfuncțiile erectile, scăderea libidoului, tulburările de ejaculare, ginecomastie.

De multe ori, pentru tratamentul simptomelor moderate la pacienții cu prostată mult mărită se folosesc asocieri de medicamente. Pentru creșterea aderenței la tratament, pacienții aflați în tratament concomitent cu antagoniști alfa1-adrenergici și inhibitori de 5alfa-reductază pot folosi produse medicamentoase care conțin asocieri fixe de astfel de substanțe de ex.
Duodart caps. Aceste medicamente au profilul farmacologic similar componentelor [11]. Pielografia retrogradă este o metodă de diagnosticare ce constă în injectarea unei substanțe de contrast în uretere și realizarea unor radiografii ale tractului urinar care să identifice cât mai precis locul unde se întrerupe fluxul urinar. Chiar dacă, de obicei, se rezolvă fără complicații, hiperplazia benignă a prostatei poate duce la probleme majore pentru organism dacă nu este tratată corespunzător.
Exemplele cel mai des întâlnite sunt insuficiența renală, deteriorarea rinichilor, prostatita , hemoragii la nivelul mucoasei, infecții urinare , pietre la rinichi sau apariția unor diverticuli vezicali.

Dacă boala persistă și tractul urinar este blocat complet vezica se umple cu urină, lucru care poate cauza mărimea în volum a acesteia și în unele cazuri chiar explozia ei. Îți recomandăm așadar să te prezinți la medicul urolog în cel mai scurt timp posibil pentru a începe tratamentul hiperplaziei benigne de prostată încă din primele sale stadii. Stadiile inițiale ale bolii pot fi tratate cu succes prin intermediul medicamentelor, deoarece acestea pot controla simptomele bolii și pot reduce la minim disconfortul provocat de aceasta. Atunci când vine vorba despre tipul medicamentelor, acestea pot intra în următoarele categorii:
Sunt folosite de obicei tot pentru primele stadii de evoluție ale bolii, fiind metode de tratamente cu caracter invaziv minim. Aceste terapii cu laser au principalul obiectiv reducerea dimensiunilor prostatei și au avantajul de a nu necesita spitalizare pe o durată lungă. Iată care sunt opțiunile de terapie prin laser:

Terapia laser normală se efectuează prin introducerea unui tub subțire numit cistoscop în uretră prin intermediul căruia se eliberează mai multe unde laser ce distrug pur și simplu porțiunile mărite ale prostatei. Această metodă este destul de des aleasă deoarece nu are efecte secundate precum disfuncție erectilă sau incontinență urinară.
Enucleerea laser a prostatei constă în îndepărtarea țesutului în exces crescut la nivelul prostatei. Avantajul acestei intervenții constă în faptul că medicul poate analiza ulterior acest țesut pentru a identifica semnele unor alte posibile afecțiuni, precum cancerul de prostată. Mai mult decât atât, această procedură este una dintre cele mai sigure și eficiente opțiuni ale terapiilor cu laser, oferind rezultate care se mențin pe termen foarte lung.
Fotovaporizarea laser a prostatei se aseamănă în efecte cu procedura descrisă anterior, dar rezultatele nu pot fi folosite pentru alte analize după efectuarea ei. Constă în inserarea unui cateter special în uretră cu scopul de a elibera o anumită cantitate de energie sub formă de microunde.

Acestea distrug țesutul hipertrofic al prostatei, dar efectele sale pot să-și facă apariția la câteva săptămâni de la intervenție. Este folosită de obicei în cazul pacienților cu prostate de dimensiuni mai mici, în stadiile inițiale ale bolii. La fel ca în cazul procedurii de mai sus, se introduce un cateter în prostată prin intermediul căruia se eliberează energie de radiofrecvență ce are același scop: de distrugere a țesutului hipertrofic.
Avantajul său constă însă în faptul că poate ținti spre regiuni hipertrofice mai profunde decât se pot atinge prin terapia termală cu microunde. Constă în introducerea unui instrument chirurgical în uretră cu ajutorul căruia se îndepărtează excesul de țesut prostatic. Ulterior, acesta poate fi analizat pentru identificarea altor posibile afecțiuni. Nu este o metodă foarte populară, deoarece se pretează doar pentru pacienții care au simptome destul de grave sau celor care au mai suferit intervenții chirurgicale anterioare.

Este o intervenție chirurgicală ce se impune în cazurile în care există o hipertrofie extremă a prostatei și care constă în îndepărtarea completă a prostatei. Este o intervenție chirurgicală ce presupune realizarea unor tăieturi la nivelul prostatei cu scopul de a îmbunătăți fluxul urinar.
Nu se îndepărtează însă țesutul prostatic, deoarece este o intervenție aplicată de obicei în cazul pacienților cu boala în stadii inițiale. Vestea bună este că stadiile inițiale ale hiperplaziei benigne de prostată pot fi ameliorate sau chiar tratate în întregime cu ajutorul remediilor naturiste. Iată mai jos câteva dintre cele mai eficiente: Saw Palmetto este un palmier pitic originar din Statele Unite ale Americii. Proprietățile sale antiseptice sunt deosebit de puternice, având în același timp un efect tonic foarte eficient asupra organismului.

Extractul de Saw Palmetto are un efect foarte benefic și asupra structurii prostatei, dar și asupra funcției acesteia, deoarece inhibă 5-alfa reductaza și ajută la încetinirea procesului de conversie a testosteronului în dihidrotestosteron.
Substanțele active ale extractului de palmier pitic sunt în mare parte fitosteroli și sitosteroli, care ajută foarte mult la micșorarea dimensiunilor prostatei și la ameliorarea simptomelor acestora. Mai mult decât atât, substanțele din acest extract manifestă efecte antiinflamatorii foarte utile în reducerea simptomelor cauzate de adenomul de prostată. Urzica Este foarte benefică pentru metabolismul hormonilor sexuali masculini, ajutând la încetinirea procesului de dezvoltare excesivă a celulelor prostatei. Zincul Acest mineral esențial se dovedește a fi foarte util pentru menținerea nivelului normal de testosteron din sânge. Mai mult decât atât, ajută la îmbunătățirea fertilității și a funcției reproductive.

Bărbații care au deficiențe de zinc sunt mai predispuși la dezvoltarea bolilor legate de prostată, au arătat studiile de specialitate.
Semințele de dovleac Acestea au un conținut foarte bogat în zinc și grăsimi nesaturate, fiind foarte eficiente pentru ameliorarea simptomelor provocate de hiperplazia benignă de prostată. Se recomandă consumul zilnic a grame de semințe crude, puțin uscate. Licopenul Este un caroten foarte puternic și foarte util în stimularea sistemului imunitar și pentru ameliorarea simptomelor adenomului de prostată.
Se găsește în cantități foarte mari în roșii, motiv pentru care se recomandă consumul a circa 10 porții de roșii în fiecare săptămână. Apa cu lămâie Ajută foarte mult la eficientizarea fluxului urinar, motiv pentru care se recomandă consumul a cel puțin 2 litri de apă cu lămâie în fiecare zi. Suplimente naturale recomandate În această secțiune încercăm să-ți oferim câteva sugestii de produse specifice care funcționează ca excelente suplimente alimentare și care te pot ajuta în lupta cu această afecțiune.

Am alcătuit această listă alegând produsele prin prisma ingredientelor pe care le dețin și a efectelor benefice pe care le-au avut asupra altor utilizatori.
Supliment natural inovativ, Prostect se bazează pe ingrediente complet naturale pentru a proteja sănătatea prostatei și a aparatului genital masculin. Este util în tratarea prostatitei cronice sau acute și hiperplaziei benigne de prostată adenom de prostată și în ameliorarea simptomele neplăcute ce însoțesc aceste afecțiuni. Prostect conține ghimpe, ienupăr, urzică albă, pufuliță, rădăcină de păr și altele.
Datorită compoziției naturale, Prostect nu provoacă alergii hipoalergic și nu are efecte secundare. Se administrează ușor sub formă de picături și elimină durerile de rect și testicule, restabilește urinarea normală și îmbunătățește sănătatea sexuală masculină. Mai multe detalii… Protocol Prostafix Combinația de ingrediente naturale pe care o regăsim în acest supliment îl face perfect pentru ameliorarea simptomelor resimțite de bărbații ce suferă de hiperplazie benignă de prostată.

Extractele din plante, aminoacizii esențiali, zincul și seleniu sunt doar câteva dintre componentele care reduc inflamațiile prostatei și asigură buna funcționare a acesteia. Acest supliment natural ajută, în același timp, și la dizolvarea materiei moarte din organism, eficientizând astfel detoxifierea acestuia și grăbirea proceselor de vindecare pentru diferite afecțiuni. Disponibil la: Plantum. Prostenal Perfect Este un supliment natural care are efecte benefice directe asupra pentru prostată, asigurându-se de îngrijirea și buna ei funcționare. Reduce drastic și chiar elimină inflamația și alte simptome neplăcute ale hiperplaziei benigne de prostată, fiind foarte eficient chiar și în reducerea riscului de apariție a cancerului de prostată. Efectele sale pozitive se datorează ingredientelor pe care le are în componență, dintre care amintim extractul de Saw Palmetto, extractul de urzică ș licopen.
Se administrează ca supliment alimentar cu câte 1 sau 2 capsule în fiecare zi, pe o perioadă îndelungată.

Prosta Repair Plus Sprint Pharma Este un supliment natural care se bucură de peste 30 de ingrediente și substanțe active, având astfel o compoziție unică pe piața din țara noastră. Este recomandat de către medici ca adjuvant pentru tratamentele problemelor de prostată deoarece are capacitatea de a reduce procesul inflamator și de a diminua astfel creșterea în volum a acesteia.
Are efecte benefice și în ceea ce privește metabolismul hormonilor sexuali masculini, fiind indicat pentru aproape orice tip de boală a prostatei. Se administrează prin consumul a 1 capsulă în fiecare zi, timp de minim 3 luni de zile. Saw Palmetto Acest produs natural ajută organismul să lupte împotriva hiperplaziei benigne de prostată prin ameliorarea simptomelor provocate de aceasta și prin reducerea procesului inflamator pe care îl declanșează.
Extractul de palmier-pitic este principalul ingredient al acestui supliment natural, oferind organismului o porție sănătoasă de acizi grași, fitosteroli, monogliceride și flavonoide. Disponibil la: Plantum și Vegis.

Himplasia Himalaya Este un herbomineral special desemnat să lupte împotriva hiperplaziei benigne de prostată prin reducerea dimensiunilor acesteia, întârzierea evoluției sale și ameliorarea simptomelor pe care le provoacă.
Ingredientele sale principale plantele asparagus, colții babei, areca catechu și trei frunze zburdalnice au puternice proprietăți anti-inflamatoare, anti-bacteriene, analgezice și antioxidante, toate acestea contribuind la stoparea procesului de inflamare, la stimularea sistemului imunitar și la grăbirea vindecării.

Hiperplazia benignă de prostată – cauze, simptome, tratament

Hiperplazia benigna de prostata sau marirea prostatei
Prostata este o glanda prosttaa marimea unei nuci ce face parte din sistemul reproductiv masculin. Glanda este formata Hiperplazie benigna de prostata magyarul doi lobi, sau regiuni, inclusi intr-un strat exterior de tesut. Prostata este localizata in fata rectului, chiar Hiperplazie benigna de prostata magyarul vezica urinara, acolo unde se stocheaza urina. Ea inconjoara de asemenea uretra, canalul prin care urina iese din corp. Este o problema obisnuita marirea in volum a prostatei pe masura ce un barbat imbatraneste. Doctorii numesc aceasta afectiune hiperplazie benigna de prostata HBPsau hipertrofie benigna de prostata.

Pe masura ce un barbat se maturizeaza, prostrata trece prin doua perioade principale de crestere.

Hiperplazia benigna de prostata

Hiperplazia benignă de prostată, managementul simptomelor

Hiperplazia benignă de prostată adenomul de prostată este o afecțiune specifică bărbaților, ce proztata manifestă printr-o mărire în volum a prostatei, de natură necanceroasă. Hiperplazia benignă de prostată Hiperplazie benigna de prostata magyarul este numită și hipertrofie prostatică Hiperplazie benigna de prostata magyarul sau obstrucție benignă de prostată. Hiperplazia benignă de prostată HBP este cea mai frecventă problemă a prostatei pentru bărbații peste 50 de ani, chiar dacă în cazuri rare poate afecta și bărbații tineri, sub 40 de ani. Odată cu înaintarea ptostata vârstă, prostata trece prin două perioade importante de creștere. Cea dintâi are loc în prima parte a vieții, la pubertate, când prostata își dublează mărimea.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?