Electrovaporizarea transuretrala a prostatei. Acest procedeu este asemanator rezectiei transuretrale deosebirea dintre acestea fiind diferenta ansei folosite, la acest procedeu ansa avand o intensitate de curent in jur de wati, realizand astfel vaporizarea, disecarea si hemostaza tesutului adenomatos. Investigatia este superioara metodei anterioare datorita usurintei mai mari de efectuare si a lipsei de, Rezecția transuretrală a prostatei în Dacă decizia terapeutică stabilită împreună cu medicul este una chirurgicală, cea mai frecvent utilizată tehică este rezecția endoscopică (TURP) Această tehnică nu necesită incizii la nivelul tegumentului și care are aventajul unei vindecări mai rapide și a unei durate de spitalizare mai scurte. rezectia transuretrala a prostatei. – electrovaporizarea transuretrala a prostatei, intensitatea curentului din ansa ducand la vaporizarea tesutului. patologic. In ultimii ani s-au impus, alaturi de rezectia endoscopica clasica (TUR-P) vaporizarea cu. plasma a adenomului de prostata (PVP), distructia cu, Rezectie transuretrala a prostatei (TURP) Este o operațiune a elimina o parte din prostatei. Prostata – parte a sistemului reproductiv masculin. Ea produce și magazine lichid seminal (lăptos lichid, care face parte din a materialului seminal). Fierul este un pic mai jos de vezica urinara, fata rectului.
Electrovaporizarea transuretrala a prostatei
Rezecția apicală se face conservând veru montanum. Infecțiile de tract urinar sunt relativ rare după procedura de rezecție transuretrală a prostatei, iar Electrovaporizarea transuretrala a prostatei de risc de sunt responsabili de apariția unei infecții sunt reprezentați de: procedură de lungă durată, spitalizare prelungită, drenaj discontinuu al urinei. Abonarea a fost fÄcutÄ cu success. Inainte de aceasta varsta, majoritatea problemelor de Electrovaporizarea transuretrala a prostatei nivelul prostatei sunt de natura infectioasa. În acest caz, îndepărtarea unei părți TURP prostata, Electrovaporizarea transuretrala a prostatei reduce blocarea urina si reduce simptomele. Comunicarea dintre pacient si doctor este importanta deoarece in alegerea unei alternative terapeutice trebuie tinut cont si de optiunea pacientului, el trebuie sa stie din timp de avantajele si dezavantajele oferite de tratamente. In stadiu incipient problemele prostatei pot fi tratate. Citeste si Arhiva.
Ca urmare a acestei complicații, cazurile de pacienți tineri propuși spre rezecție transuretrală a prostatei trebuie să fie atent selectate. Complicatiile tratamentului chirurgical sunt hemoragiile per si postoperatorii, infectioase, urinare si sexuale. De obicei, polipii gastrici sunt depistati din intamplare in timpul unei endoscopii gastro-intestinale de tract superior, Cea mai frecventă indicație pentru efectuarea TUR-P este reprezentată de hiperplazia benignă de prostată refractară la terapia medicală. Complicatiile sexuale sunt constituite de strictura uretrala, ejacularea retrograda cu sterilitate secundara, dar Electrovaporizarea transuretrala a prostatei consecinte in ceea ce priveste potenta sexuala. Diagnosticul adenomului de prostata se stabileste in urma examinarii clinice si a investigatiilor paraclinice.
Rezecția transuretrală a prostatei în mediu salin.
Dacă decizia terapeutică stabilită împreună cu medicul este una chirurgicală, cea mai frecvent utilizată tehică este rezecția endoscopică (TURP), care nu necesită incizii la nivelul tegumentului și care are aventajul unei vindecări mai rapide și a unei durate de spitalizare mai. Rezectia transuretrala a prostatei Este un tip de operatie frecventa care se adreseaza adenoamelor de prostata mici si medii complicate (retentie de urina, litiaza vezicala, insuficienta renala, hematuria persistenta, simptomatologie obstructiva neresponsiva, diverticuli vezicali, lob median proeminent). Rezectia transuretrala a prostatei, prin intermediul careia portiuni ale prostatei sunt indepartate prin intermediul uretrei; Ablatia prostatei, procedura care foloseste caldura, laserul sau energia electrica pentru distrugerea unei portiuni din prostata; Prostatectomia este interventia chirurgicala prin intermediul careia se indeparteaza toata glanda.
Adenomul de prostata vs. cancerul de prostata
Dintre complicatiile adenomului de prostata Electrovaporizarea transuretrala a prostatei – litiaza vezicala care se datoreaza stagnarii permanente a urinei in vezica precum si prezentei unui obstacol in evacuarea urinei – diverticuli vezicali formatiuni care comunica cu vezica urinara – inflamatia adenomului de prostata – infectia urinara – epididimita acuta. Ce factori pot duce la modificarea Electrvaporizarea. În Europa a fost descrisă o tehnică de către Mauemayer, Hartung și May care a fost tot mai folosită. Complicatiile sexuale sunt constituite de strictura uretrala, ejacularea retrograda cu sterilitate secundara, dar fara consecinte in ceea ce priveste potenta sexuala. Aceasta tumora este cea mai frecventa tumora benigna a Electrovaporizarea transuretrala a prostatei peste 60 de transuretralaa.
În acest fel, nu mai există nici limitarea legată de durata totală a intervenției și nici riscul de apariție a sindromului post TUR.
Rata complicațiilor pe temen lung este redusă, dintre acestea cele mai frecvente fiind hematuria urinare cu sânge , incontinența urinară pierderea involuntară de urină și disfuncția erectilă impotența , iar acestea au caracter tranzitoriu în majoritatea cazurilor. Pacientul va purta o sondă uretrovezicală pentru câteva zile și va reveni la spital pentru extragerea acesteia la data stabilită de medicul curant. Este important ca pacientul să revină la spital pentru a discuta rezultatul examenului anatomopatologic cu medicul său. Chiar dacă diagnosticul preoperator a fost de adenom de prostată, analiza în laborator a fragmentelor de rezecție poate releva și un diagnostic mai sever, astfel că acest moment este unul la fel de important ca și evaluarea inițială.
În vederea realizării rezecției transuretrale a prostatei, este folosită anestezia generală, dar anestezia spinală poate fi folosită datorită avantajelor în ceea ce privește perioada imediat postoperatorie: efectuarea unor tehnici de cateterism fără durere pentru pacient.
Rezecția transuretrală a prostatei TUR-P se poate face prin mai multe tehnici. Cea mai cunoscută tehnică folosită pentru rezecția transuretrală a prostatei este cea descrisă de Nesbit.
Această tehnică presupune parcurgerea a trei etape: intravezicală, extravezicală și apicală. Inițial rezectoscopul este poziționat la nivelul uretrei prostatice. Se începe prin rezecția porțiunii intravezicale a prostatei, iar ulterior este rezecat și adenomul de prostată. Rezecția apicală este cea mai importantă parte a TUR-P deoarece o rezecție apicală incompletă nu reduce obstrucția. Rezecția apicală se face conservând veru montanum. Nesbit a descris această tehnică în anul , dar au fost descrise și alte tehnici. În Europa a fost descrisă o tehnică de către Mauemayer, Hartung și May care a fost tot mai folosită. Această tehnică presupune inițial rezecția lobului median, iar ulterior vor fi îndepărtați lobii laterali și partea ventrală a glandei.
Rezecția părții apicale a glandei este realizată în ultima fază.
La sfârșitul tehnicii are loc plasarea la nivelul lojei prostatice a unui sonde urinare. Umflarea balonașului se face cu un volum ce corespunde celui rezecat plus încă 20 ml. Acest cateter este menținut în poziție zi, le după care se îndepărteaza, iar în primele ore se realizează irigații continue. Sângerarea arterială se caracterizează prin sănge de culoare roșu aprins, cu aspect pulsatil. Spre deosebire, sângerarea venoasă se produce cu sânge de culoare roșu închis, fără a avea caracter pulsatil. Există cazuri când după efectuarea rezecției transuretrale a prostatei se produc hemoragii amenințătoare de viață, în acest caz fiind necesară invtervenția de urgență pentru efectuarea hemostazei chirurgicale. Sindromul TUR. Aparatele ultromoderne cu tehnologie de tip IMRT , IGRT au o precizie ridicata ducand la efecte secundare minime, in comparatie cu echipamentele de tehnologie anterioara.
O alimentatie sanatoasa si efectuarea periodic a analizelor specifice pot diminua riscul de aparitie a bolilor de prostata. Orice afectiune depistata din timp mareste sansele de vindecare a bolii prin urmarea unor tratamente personalizate. Citeste si: Munca la birou creste riscul de cancer de prostata. Vezi si video: Teste care previn cancerul de prostata. Adenomul de prostata vs. Necazurile incep pentru barbati dupa 40 de ani cand exista pericolul de adenom, cancer de prostata, prostatita infectie acuta sau cronica , abces, chist si litiaza. Redactia CSID. Legătura între ADN și cancer.
Ce factori pot duce la modificarea ADN-ului. Cum se evaluează oftalmologic copilul cu nistagmus.
Tags: adenom de prostata cancer de prostata prostata prostatita. Nu ne folosim intreaga capacitate cerebrala pentru ca Ziare Online. Valeriu Gheorghiță a spus adevărul!
Adenomul de prostata
Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata prostata marita sau Electrovaporizarea transuretrala a prostatei prostatic. Tratamentul chirurgical este ales intotdeauna de medic atunci cand alte metode terapeutice dau gres sau nu sunt suficiente pentru vindecarea unei afectiuni. Acesta este folosit in cazul prostatei marite pentru a ameliora simptomele neplacute si pentru a usura mictiunea, iar in cazul cancerului prostatic interventia chirurgicala este cea care poate salva viata pacientului. Orice procedura chirurgicala vine la pachet cu o serie de riscuri, iar acest lucru este valabil, bineinteles, si la operatiile facute la nivelul prostatei. Medicul insa va stabili daca riscurile sunt de neglijat in comparatie cu rezultatele obtinute. Daca simptomele acestei afectiuni nu se amelioreaza cu ajutorul tratamentului medicamentos, medicul poate lua in calcul varianta interventiei Electrovaporizarea transuretrala a prostatei.
Prin intermediul unei asemenea interventii se indeparteaza o parte din prostata, astfel incat dimensiunile acesteia sa se incadreze in limitele normale. Printre interventiile chirurgicale folosite in tratarea hiperplaziei benigne de prostata se numara: Exista, de asemenea, si proceduri minim Electrovaporizarea transuretrala a prostatei, care se folosesc in cazul in care prostata nu are dimensiuni atat de mari, iar printre acestea se numara incizia transuretrala a prostatei.
Rezecția transuretrală a prostatei în mediu salin
Electrovaporizarea transuretrala a prostatei este o formatiune glandulara cu structura fibromusculara care inconjoara baza vezicii urinare si face parte din aparatul reproducator masculin. Odata cu inaintarea in varsta prostata are tendinta de crestere in volum hiperplazia benigna de prostata la barbatii cu productie normala de androgen. Cresterea diferitelor structuri ale glandei prostatice determina aparitia Electrovaporizarea transuretrala a prostatei de prostata putand determina strangularea uretrei si astfel apar problemele urinare. Aceasta tumora este cea mai frecventa tumora benigna a barbatului peste 60 de ani. Adenomul de prostata apare in conditiile unui deficit al activitatii testiculare. Astfel ca la barbatii cu functie scazuta a glandei hipofizare sau la barbatii care au vasectomie inaintea varstei de 40 de ani, aparitia adenomului de prostata este prevenita. Aparitia adenomului de prostata se datoreaza alterarii metabolismului, unul dintre principalii factori fiind reprezentat de testosteron.
Evolutia naturala a adenomului de prostata permite clasificarea in 3 stadii: – adenomul microscopic – adenomul macroscopic – adenomul de prostata clinic manifest.