Ce înseamnă adenom de prostată. Prostata este un organ glandular și fibromuscular care face parte din sistemul reproducător al bărbaților. Aceasta are aspectul unei castane și poate cântări până la 28 de grame. Prostata înconjoară uretra și are rolul de a produce cea, Aceste semne nu indica neaparat prezenta cancerului prostatic, poate fi vorba de alte afectiuni precum hiperplazia benigna de prostata sau adenomul de prostata, in care este restrictionat fluxul urinar si de aceea va exista nevoia de a urina mai des, mai ales pe timpul noptii sau prostatita acuta si cronica in care se inflameaza glanda prostatica. 9/24/ · Hiperplazia benigna de prostata (HBP) – cunoscuta si ca marirea glandei prostate (hipertrofia benigna de prostata sau adenom de prostata) – este o afectiune frecventa in randul barbatilor mai in varsta. Marirea in dimensiuni a glandei prostate poate sa provoace simptome de disconfort urinar, precum blocajul (obstructia) fluxului urinar din vezica. La prostata cu probleme: stop alcool, reduceti berea, fara condimente si excitante, cafea mai putina, faceti o vizita la un naturist si aratati-i diagnosticul de la urolog si consumati suplimentele naturiste pe care vi le indica ptr prostata si regimul alimentar ce se recomanda: mai aproape de vegetarian, eliminati grasimile animale, consumati peste oceanic, ulei de masline presat la rece, eliminati laptele dulce si reduceti produsele lactate cat puteti mai mult.
De la prostata urinezi putin sau mult
Aceasta interventie chirurgicala poate fi o optiune daca ai glanda prostata marita putin sau moderat, in special daca ai probleme de sanatate care fac alte interventii chirurgicale sa fie prea riscante. Am fost diagnosticat acum 5 luni cu prostatita cronica, cu toate ca simptomele le am de vreo 10 luni. Mi-a atras atentia discrepanta intr-e analize,am intrebat care este motivul ,am aflat ceea ce am scris mai sus. Ma numesc Florin si am 45 ani de 1 luna ma trezesc noaptea si ma urinez ,sex termin De la prostata urinezi putin sau mult de repede. Problemele de prostata nu diminueaza potenta sexuala ba din contra. De la prostata urinezi putin sau mult des Din Comunitate De 2 ani am o problema cu urinatul.
Deci,cu o zi inainte sa-mi vina urinezk am facut sex. Iar sperma e apoasa nu cum e normal sa fie as vrea un sfat va multumesc.
Ce trebuie sa stie orice barbat despre prostata? – Sănătate > Medicina generala – Pagina 1 – prostatita.adonisfarm.ro
Dupa 2 luni noiembriecand am fost la control, la ecografie prosatata a scazut in dimensiune 24cc cica normal ar fi intre ccdar simptomele de durere au ramas aceleasi. Rezultatele pot indica probleme renale. Aceasta are aspectul unei castane și poate cântări până la 28 de grame. Am avut un contact sexual oral din partea partenerei in urma cu 2 sapt, acum cateva zile am inceput sa simt usturimi la urinare si simt rectul putin ud. Totuși, De la prostata urinezi putin sau mult prostatei nu determină neapărat severitatea simptomelor. Ph urina Din Analize Medicale Corpul are un raport acid-alcalin sau acid-baza numit pH, care ,a echilibrul dintre ionii incarcati pozitiv aciditate si ionii incarcati negativ alcalinitate. Virsta de 37 ani.
Comentariul tau. Chiar raspunde cineva acestor oameni si problemelor lor sau ne ocupam doar cu reclamele? Ce as putea sa fac?
Generalitati Enurezisul nocturn reprezinta urinarea incontrolabila ce apare in timpul somnului copilului. Udarea accidentala a hainelor sau asternuturilor este comuna in cazul copiilor mai mici de 4 ani si este, de obicei, o etapa normala in dezvoltarea controlului asupra vezicii urinare. Copiii invata cum sa-si controleze vezica intr-un ritm diferit, dar cei mai multi sunt capabili sa nu mai scape pe ei in timpul noptii pe la varsta de 5 sau 6 ani. In general, enurezisul nocturn e definit ca urinarea involuntara nocturna de ori pe saptamana pe o perioada de cel putin 3 luni, la un copil de 5 ani sau mai mare.
Enurezisul nocturn primar este urinatul involuntar nocturn ce apare la un copil mai mare de ani, care nu a fost niciodata capabil sa ramana o perioada mai lunga de timp fara aceste probleme.
Spre deosebire de acesta, enurezisul nocturn secundar apare la copiii care au fost anterior in stare sa se abtina sa mai scape urina in timpul somnului, pentru Generalitati Sangele omului are o structura extrem de complexa, continand numeroase substante organice proteine, grasimi, glucoza, enzime, hormoni, vitamine si substante minerale calciu, fosfor, sodiu, potasiu etc. Analizele biochimice cerceteaza compozitia chimica fie a sangelui total, fie numai a serului sau plasmei sanguine. Zaharurile din sange Exista mai multe feluri de zaharuri in organismul omului: glucoza, fructoza, lactoza etc.
Glucoza este cea mai importanta zaharida care se gaseste in mod normal in organele si sangele omului si constituie combustibilul cel mai pretios pentru obtinerea energiei necesare activitatii omului. Din arderea unui gram de glucoza de catre organism rezulta 4 calorii. Glucoza in organism provine din alimentele consumate de catre om. Cele mai bogate alimente in glucoza sunt dulciurile zaharul, produsele zaharoase, mierea , precum si alimentele care contin amidon faina de cereale si produsele cerealifere, cartofii etc.
Generalitati Infectia de tract urinar reprezinta o infectie la nivelul tractului urinar, care este format din toate organele care „contin” urina ureterele, vezica urinara, uretra, rinichi. Cauze Cauzele infectiilor de tract urinar sunt: – diverse bacterii; – refluxul vezico-ureteral – ascensionarea urinii din vezica urinara in uretere, care nu este fiziologic normala; – blocajul urinii in tractul urinar de exemplu o tumora la nivelul vezicii urinare ; – sapunurile puternice sau spumele de baie pot irita uretra sfincterul pe unde fluxul urinar paraseste vezica urinara si pot determina infectii.
Persoane cu risc pentru infectiile urinare – Incidenta este mai mare la fetite decat la baieti. Generalitati Stim ca suna ciudat, dar vizitele la toaleta pot spune multe despre sanatatea ta. Frecventa lor, culoarea, mirosul si cantitatea urinei te anunta daca e ceva in neregula cu organismul. Compozitia urinei iti poate spune foarte multe despre corpul tau, de exemplu daca ai diabet, infectii urinare, daca esti insarcinata sau ce medicamente ai luat.
Din pacate, urina se poate analiza doar in laborator, dar daca esti atenta la anumite aspecte poti si tu sa-ti dai seama cum stai cu sanatatea. Nu e musai sa analizezi de fiecare data ce ai lasat in toaleta, dar nu strica sa arunci un ochi din cand in cand ca sa poti observa schimbarile importante. Ce spune culoarea urinei? In general, culoarea urinei nu spune mai nimic, pentru ca ea difera de la o ora la alta in functie de cata apa a [continuare]. Generalitati O calatorie la toaleta poate fi mai revelatoare decat credeti. Aspectul si mirosul de urina, precum si frecventa cu care urinati pot oferi multe indicii legate despre ce s-ar putea intampla in corpul dumneavoastra.
Urina prea intunecata la culoare Daca urina este maronie, culoarea seamana cu cea a ceaiului, ar putea fi un semn ca sunteti deshidratati si rinichiul produce urina prea concentrata spre deosebire de cea diluata. Urina ofera indicatii despre nivelul de hidratare al organismului. Daca o persoana acuza ameteli, pentru a se exclude hidratarea ca o cauza a acestora, ar putea fi analizata urina. Culoarea ideala a urinei este cea a paiului.
Este important sa se stie daca o persoana are urina inchisa la culoare din cauza faptului ca a baut prea putine lichide sau daca aceasta ar putea fi un semn de sangerare la nivelul rinichiului, fapt ce ar putea indica o infectie, boala de rinichi sau cancer.
Miros dulce al urinei Mirosul dulce al urinei ar putea Am avut un contact sexual oral din partea partenerei in urma cu 2 sapt, acum cateva zile am inceput sa simt usturimi la urinare si simt rectul putin ud. Nu exista scurgeri la nivelul penisului sau orice alta simptoma. Vreau sa stiu daca este vorba despre o boala venerica si ce tratament sa iau. Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Vreau sa va intreb daca am toate simptomele unei prostatite cronice tulburari ale erectiei,dureri intre scrot si anus,modificari ale aspectului spermei mai exact culoare opalescent galben conform unei spermograme Daca nu ,ce ar putea provoca toate aceste simptome?
Buna ziua, Prezint usturime medie timp de cateva munite dupa ce urinez, insa se intapla ca usturimea sa apara si cand stau pe scaun la birou. Frecventa urinarilor este normala, culoarea urinii normala, putin tulbure uneori. Pentru aceasta problema medicala nu m-am prezentat la medicul de familie, deoarece este in concediu. Ca antecedente va pot spune ca am mai eliminat microcalculi, iar la ultima ecografie mi s-a spus ca mai am microcalculi si nisip.
Din propria initiativa de doua zile iau Norfoxacin, 1 tableta la 12 ore, insa nu se resimte nicio ameliorare. Acum cativa ani acest medicament a avut efect pozitiv in scurt timp. Ieri mi s-a intamplat Deci de aprox 12 ore am o senzatie permanenta de urinare Ce se intampla oare?
Nu stiu daca sa mai auzit de asa ceva dar , problema mea este ca atunci ca ma masturbez virgin am sensatia de urinare , si chiar imi vine sa urinez si nu pentru ca nu am mam usurat de ceva timp sau am baut apa etc , din cauza masturbarii. Cand ejaculez la fel seamana cu ejacularea retrograda dupa cate am citit eu , culoarea spermei nu este alba , ci alb tranparent , plus ca simt clar mai mult senzatia de urinare decat de ejaculare , asta insemnand ca orgasmul e cam aproape 0.
Inafara de asta dupa ejaculare ma tine o sensazatie de urinare , parca nu as fi fost la toaleta de 10ore , ca o gretate , iar cand ma duc defapt urinez uneori putin uneori normal dar cu aceeasi senzatie de fiecare data la fel si in timpul masturbarii. Buna ziua. Deci,cu o zi inainte sa-mi vina ciclul am facut sex. Dar incepuse sa ma doara si nu am mai continuat. Abia dupa ce mi-a trecut ciclul a inceput sa ma usture si sa urinez mai des,dar foarte putin. De o saptamana tot urinez des,dar putin. Acum mi-a mai trecut,nu mai e chiar asa rau,dar as vrea sa stiu ce pot avea si ce tratament as putea lua.
O prietena mai in varsta mi-a zis sa ma dau cu rivanol in zona genitala,si asa am si facut.
Dar inca mai imi vine sa urinez si inca ma mai ustura dupa urinare. Doppelherz® Aktiv aduce in farmacii Urocalm, produs ce contribuie la mentinerea functiilor excretorii ale rinichilor si are efect anti-oxidant. Doppelherz® Aktiv Urocalm contine o doza concentrata de extract din Afin american, cu actiune de franare a inmultirii bacteriilor in caile urinare, precum si pulbere din radacina de Papadie, ambele avand ca efect fortificarea mecanismelor de aparare a cailor urinare impotriva infectiilor si imbunatatirea functionarii aparatului urinar.
Glucoza este sursa primara de energie pentru celulele corpului si singura sursa de energie pentru creier si sistemul nervos. Este necesara o cantitate constanta de glucoza in sange. Atunci cand glucoza este in exces, aceasta ajunge in urina, determinand glicozuria. In timpul digestiei, fructele, legumele, painea si alte surse de carbohidrati sunt transformate in glucoza si alti nutrienti.
Acestia sunt absorbiti de intestinul subtire si distribuiti in organism.
Utilizarea glucozei pentru producerea de energie depinde de insulina, un hormon produs de pancreas. In mod normal, nivelul glucozei din sange creste usor dupa o masa, iar ca raspuns pancreasul elibereaza insulina. Cantitatea de insulina variaza in functie de volumul de alimente consumate, dar si de tipul acestora. Pe masura ce glucoza este Corpul are un raport acid-alcalin sau acid-baza numit pH, care reprezinta echilibrul dintre ionii incarcati pozitiv aciditate si ionii incarcati negativ alcalinitate.
Organismul lucreaza continuu pentru a mentine echilibrul pH-ului. Cu cat pH-ul din urina este mai scazut, cu atat inseamna ca aciditatea este mai mare. Cand pH-ul este mai mare, inseamna ca alcalinitatea este crescuta. In mod obisnuit, pH-ul urinar al unei persoane variaza intre 4,5 si 8. Secretia de catre rinichi a urinei acide sau alcaline este unul dintre cele mai importante mecanisme pe care corpul le foloseste pentru a mentine pH-ul constant al organismului.
Testarea urinei indica modul in care organismul elimina acizi si asimileaza mineralele calciul, magneziul, potasiul, sodiul. Evaluarea pH-ului urinar poate fi utila in evaluarea dezechilibrelor acido-bazice.
Arsenul se gaseste sub doua fome: organic si anorganic, forma anorganica fiind foarte toxica. Intoxicatia poate aparea ca urmare a ingestiei, inhhalatiei sau absorbtiei prin piele sau mucoase. Forma trivalenta este absorbita prin piele si poate fi de 60 ori mai toxica decat cea pentavalenta, absorbita la nivel intestinal. Simptomele intoxicatiei cu arsenic includ: migrene, stari de voma, diaree, dureri abdominale, hipotensiune, febra, convulsii. Nivelurile serice de arsenic sunt crescute pentru o scurta perioada de timp, arsenicul fiind absorbit de tesuturi, eliminandu-se apoi prin urina si materii fecale. Deoarece arsenicul se excreta prin filtrare glomerulara, detectarea arsenicului in urina este cel mai eficient test.
Durerea care o am este o durere ,,surda” o durere suportabila cu o usoara usturime.
Aaaa era sa uit ca am facut si un ecograf si mi s-a spus ca nu am nimic la vezica urinara si la prostata. Ce ar putea fi si cui as putea sa ma adresez. Am si eu o problema. Virsta de 37 ani. De ceva zile am dureri la texticolul drept si deasupra penisului spre partea dreapta sub abdomen. Oare ce poate fi. Care medic urmeaza sa consult. Va multumesc. Iar sperma e apoasa nu cum e normal sa fie as vrea un sfat va multumesc. Buna Ziua, Ma numesc Andrei si am 23 de ani. Acum un an am avut un accident de masina si am fost transportat cu ambulanta la spital.
Acolo a fost prezent si un echipaj de politie care au insistat sa dau probe de sange si urina. Nu am putut sa urinez si mi s-a scos urina cu ajutorul unei sonde foarte inconfortabile. De atunci am inceput sa am anumite dureri la baza penisului undeva intre testicule , simt ca ceva ma strange si atunci cand urinez nu imi dau seama daca asta a fost tot sau mai tre sa revin dupa alte 5 minute, tot de atunci mai am probleme si cu erectia uneori pot sa o tin mai mult de 3 ore alteori nu pot sa o ridic complet.
Mai vreau sa zic si ca daca nu „termin” si tin mai mult de 3 – 4 zile in mine ma cuprinde o usturime a preputului si capul mi se inroseste. Imi simt penisul foarte slabit si as vrea sa stiu ce pot sa fac? Va multumesc anticipat, O zi buna, Andrei. Ma numesc Florin si am 45 ani de 1 luna ma trezesc noaptea si ma urinez ,sex termin destul de repede. Spunetimi ce trebuie sa fac un tratament ceva. Astept raspuns. Buna seara Dl doctor …….. Cand apar simptomele deja poate fi nasol.
Ti’o spun din experienta proprie! Ia problema in serios si consulta mai multi medici. Fa urgent o analiza PSA. Daca e mai mare ca Buna ziua!
In urma cu cateva zile datorate unor intepaturi in zona ficatului , doctorul de familie unde sant arondat cu locuinta mi sa dat o trimitere la un doctor care poate face o ecografie generala sa zic asa! Dupa ce a plimbat mousul calculatorului la sfarsitul consultatiei mi-a spus ca am inceput de prostata cu un volum de aproximativ 70,8 cmc! Nu stiu ce inseamna da mi-a spus ca trebuie sa consult un urolog! Ce este curios , ca am 49 ani , si nu posed nici o simptoma care am vazut ca au alti pacienti care au aceste probleme! Nu urinez noaptea , nu ma supara cand urinez si multe alte astfel de aspecte!
Pot avea asa ceva? Ce asi putea cere unui doctor urolog? Iar daca sa zic ar fi asa ceva , pot urma un tratament pe baza de ceaiuri evitand operatia???
Cu mult drag , George N. Am 67 de ani , de cativa ani am fost diagnosticat cu adenom de prostata Ce ma nedumireste este ca prea ditro data toate astea Am fost la dr. Eu din cate am citit si auzit inclin sa refuz atat biopsia cat si operatia Un masaj la prostata se face prin interior Dupa sedinte a cate 5 minute ,am constatat un jet mai puternic de la 0,4m la 0,8 m, iar urinatul s-a redus la o singura vizita la toaleta.
Testarea o fac pe camp, in padure etc. Masajul consta in presopunctura cu degetul mijlociu, in sensul acelor de ceasornic, efectuat o sedinta seara, inainte de culcare adormire si o sedinta dimineata. UN medic ar putea sa ne spuna daca e indicat acest masaj exterior.
Imi vine sa urinez des, cind urinez parca nu termin si ceva il blocheaza,ma ustura si urinez singe la sfirsit, ce poate fi? Chiar nu stiu ce caut eu aicea si la ora asta dar am mari probleme si mie foarte rusine Am 14 ani si chiar nu stiu ca sa mai fac S-a intamplat intr-o zi la scoala, imi trebuia foarte tare la baie pt ca mam tinut cam 4ore sa nu ma duc si cand am vrut sa ma duc nu ma lasat profesoara, am rezistat pana la pauza dar cand ma-m ridicat de pe scaun sa ma duc nu mai rezistam am simtit ca explodez si nu mai imi trebuia la baie Pana la urma am reusit dar foarte putin Imi este foarte frica si rusine nu stiu ce sa fac mie frica sa spun parintilor dar sa ma duc la doctor, eu tipul care se putea tinea foarte mult Va rog ajutatima nu mai stiu ce sa fac M-am regasit si eu printre simtomele de pe forum dar nu vreau sa cred ca la varsta asta as putea avea asa ceva Astept raspunsuri de la voi Mersii mult!
Dupa cativa ani de nebagare in seama a unor simptome de prostatita, vizita la urolog mi-a confirmat adenomul de prostata, am facut testul PSA care a iesit bine apoi urologul mi-a prescris experimental FOCUSIN – un comprimat seara la culcare, explicandu-mi faptul ca este necesara o monitorizare a efectului acestei medicatii la mine, urmand sa revin la cabinetul acestuia peste 6 sapt.
In primele zile efectul benefic a fost extraordinar in sensul ca am constatat disparitia aproape completa a simptomelor prostatitei – chiar erectiile peniene au fost mai rigide. Pe masura insa ce parcurgeam zilele de tratament am constatat reducerea drastica a cantitatii de sperma la ejaculare si scaderea treptata a libidoului; de asemenea mi-am dat seama ca vechile simptome ale prostatitei au inceput sa revina treptat. Dupa epuizarea comprimatelor din flacon constatarea mea personala a fost ca erectiile au devenit foarte slabe iar urinarile frecvente si deficienta de retentie urinara au revenit cum au fost inainte. N-am mai revenit la urolog decat peste 4 ani, in persoana altui medic.
Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca acel tratament cu Focusin m-a marcat prin aceea ca a coincis cu urmarile negative in privinta vietii sexuale.
Noul medic urolog nu mi-a confirmat temerile ca Focusin-ul ar avea vre-un efect negativ asupra vietii sexuale. Pe moment mi-a prescris Levitra si Enlarge care mi-au rezolvat pe moment problemele sexuale – dar numai in intervalul celor cateva ore in care actioneaza vardenafilul. Intru si eu in acasta tema, sper sa nu se supere barbatii. Deoarece si sotul meu are probleme cu prostata, dar cam evita TEMA, cred ca asa sunt toti cei avizati, poate nu!? Euce va pot recomanda in afara de tot ce am auzit, citit Sper ca am ajutat pe cineva. O boala perversa si inca nedescifrata de medici care iti dau in general 3 lucruri:omnic4,antibiotice si antiinflamatoare care in general produc ceva ameliorari de scurta durata sau nimic.
In general ti se trage de la o chlamidia sau ceva asemanator dupa care intervine un mecanism autoimun si ales bules boala devine incurabila.
Buna ziua tuturor, Sunt nou pe acest forum si as dori sa-mi spun in cateva fraze problema mea poate sunt ajutat cu cateva sfaturi. Am fost diagnosticat acum 5 luni cu prostatita cronica, cu toate ca simptomele le am de vreo 10 luni. In august, un alt medic urolog rezident! Mi-a dat alta serie de antibiotic doxiciclina zile , fara efect. Dupa 2 luni noiembrie , cand am fost la control, la ecografie prosatata a scazut in dimensiune 24cc cica normal ar fi intre cc , dar simptomele de durere au ramas aceleasi. Am continuat insa sa iau tincturile. Nu pot sa spun ca mor de durere, dar nici bine nu ma simt. Sunt zile cand durerile sunt mai mari, iar altele cand aproape dispar.
Precizez ca din septembie nu consum alcool, cafea, condimente.
Am vazut ca peste ocean se foloseste cu succes Quercetina Prosta-Q, Q-urol si extect de polen de secara Cernilton , care in Romania am vazut ca nu se gasesc. Astept cu interes parerile si sfaturile celor care au acelasi tip de probleme la florinelbanu yahoo. Intrucat imi oferiti aceasta posibilitate,pentru care va multumesc de la inceput ,am sa redau incontinuare rezultatele analizelor,a consulatiilor ecografice efectuate de medici specialisti in bolile urologice. Am 64 de ani,duc o viata normala cred, adica nu beau, nu fumez,nu fac abuzuri de nici un fel.
Acest lucru cred ca ma ajuta sa ma mentin cata de cat in „forma” ,ma refer la sanatate. A doua analiza 0. Mi-a atras atentia discrepanta intr-e analize,am intrebat care este motivul ,am aflat ceea ce am scris mai sus. A treia anliza 0. A patra anliza 0. A cincea analiza 2,96 ng. Am mers la medicul de specialitate spunand ce se intampla cu urunarile dese,mai ales noaptea. Dupa controlul ecografic s-a dat diagnosticul de „Adenom de prostata” La indicatia medicului de familie cam prin anul am luat „Focusin”tablete cate au fost recomandate,fara rezultat.
Am urmat apoi ‘sfaturile” din reclamele tv. Din leacurile nestiintifice am incercat seminte crude de dovleac ,la care a trebuit sa renunt intrucat,probabil consumul exagerat, mi-a creat probleme la fiere,eu avand o colica biliara.
Am luat si unele antibiotice prescrise de urolog, dar o perioada scurta. Ultimul buletin pentru examen ecografic In asteptarea unui raspuns va multumesc pentru atentia acordata. Iti va usura situatia. Nu lua medicamente, mai ales antibiotice, dupa ureche. Faceti analize de urina si cereti sa va faca analiza care determina ce e-coli aveti in urina si la ce medicament cedeaza, sau este sensibil.
Mergeti cu analiza la Dr Urolog si stabiliti tratamentul. Dupa tratarea infectiei urinare, care cred ca o aveti, mergeti si faceti testul PSA. Pentru ca testul sa fie concludent, lasati sa treaca zile dupa tratamentul infectiei urinare. In zilele premergatoare testului PSA sa nu faceti tuseu rectal, sa nu faceti sex, sa nu beti decat apa plata. Toate ce va spun sa le puneti de acord cu medicul urolog. Este foarte important. Daca testul este sub 4, atunci sa va faca urologul un tuseu rectal si daca rezultatul este negativ, atunci va luati o piatra de pe inima.
In continuare, impreuna cu medicul urolog, tratati prostata ca sa se pastreze fara evolutii nedorite.
La prostata cu probleme: stop alcool, reduceti berea, fara condimente si excitante, cafea mai putina, faceti o vizita la un naturist si aratati-i diagnosticul de la urolog si consumati suplimentele naturiste pe care vi le indica ptr prostata si regimul alimentar ce se recomanda: mai aproape de vegetarian, eliminati grasimile animale, consumati peste oceanic, ulei de masline presat la rece, eliminati laptele dulce si reduceti produsele lactate cat puteti mai mult, eliminati zaharul alb folositi miere, luati-va un storcator de legume si fructe performant si consumati zilnic sucuri de legume si de fructe, eliminati bauturile acidulate si cu consrvanti, intr-un cuvant mancati sanatos.
Pentru toti cei care au probleme incipiente cu prostata toti barbatii, absolut toti, mai devreme sau mai tarziu vor avea probleme cu prostata va sfatuiesc ca la aparitia lipsei puterii jetului urinar, la aparitia mictiunilor dese la culcare dupa miezul noptii, sa se adreseze unui medic urolog.
Impreuna cu acesta veti gasi o cale care sa intarzie problemele ce apar in legatura cu prostata, sa amanati cat mai mult, sau pana la sfarsitul vietii de batranete lunga si activa, aparitia complicatiilor dintre care cea mai rea este cancerul. Nu doresc sa va sperii ci sa va fac atenti fata de o problema de sanatate, care din pacate la noi in Romania este neglijata la nivel national, nu se ia nicio masura organizata, se lasa fiecaruia latitudinea sa se descurce, iar cei care ar trebui sa faca ceva, merg pe ideea ca lor nu li se poate intampla.
Observatiile de mai sus nu se impun suta la suta, ci depind de modul de viata si modul de alimentatie din cea mai frageda varsta. Persoanele de la punctul 1, sa faca o analiza PSA odata pe an incepind de la varsta de 55 ani. Barbatii de la punctul 2 sa faca PSA anual de la varsta de 40 ani. Cei de la punctul 3 sa faca PSA de la 60 ani. Nu intarziati sa va adresati unui doctor urolog la primele simptome de prostata cu probleme. Eu nu sunt medic, sunt un patit.
Nu ascultati la unul si la altul ca sa va tratati o maladie care va poate duce la scurtarea vietii. Ascultati glasul ratiunii. Nu va speriati, evolutia bolii este lenta, chiar cancerul de prostata este lent, ai timp sa consulti si urologi, si oncologi, si psihiatri, etc. Atentie:majoritatea medicilor nostri sau de afara nu cunosc si nu cred in tratamente naturiste.
Va sfatuiesc sa faceti corect si constiincios tratamentul prescris al medicului, dar sa va tineti in paralel de tratamentul naturist si de regimul cu mancare sanatoasa indicat de un nutritionist cunoscut. Tratamentul naturist trateaza intregul organism, iar doctorul urolog trateaza maladia in sine. Problemele de prostata nu diminueaza potenta sexuala ba din contra. Probleme de sex apar atunci cand nu va tratati dupa sfatul medicului urolog si boala evolueaza necontrolata de specialist si ajunge la punctul in care apar complicatii de tot felul. Prezentati-va la specialistul urolog sa va faca tuseul anal si PSA asa cum v-am sfatuit anterior. Atentie: medicamentele naturiste nu sunt medicamente ci suplimente alimentare.
Atentie ce mancati, Oamenii isi sapa mormantul cu lingura si furculita.
Evitati mancarea nesanatoasa, daca nu puteti, macar nu abuzati. Un NU hotarat fumatului activ sau pasiv acolo unde se fumeaza si inhalati fara voie otrava slobozita din tigarile celor din jur , NU alcoolului, atentie la berea care o beti, mai ales in cutii de aluminiu. Acum la noi si in lume consumul de bere este urias si pentru profit berea nu se mai face prin fermentarea de odinioara ci se apeleaza la chimie: beti chimicale nu bere, de aceea va treziti, a doua zi cu gura naclaita de bere. Feriti-va de conservanti. Nu E-urilor, feriti-va de painea preparata cu malt prajit,care este un conservant, de painea neagra care de fapt este colorata cu malt. Atentie: Apa racita in sticle de plastic este daunatoare sanatatii, cel putin nu o dati copiilor.
Plasticul de orice fel, prin racire sau la microunde elibereaza dioxina care este unul din vinovatii pentru cresterea canceului de san. Celor suferinzi de prostata in faze mai avansate: celulele canceroase se intaresc si se inmultesc in mediul acid si se hranesc cu calciu, atentie la bauturile gazoase atentie la produsele lactate si la cele care au membrana din zaharuri sintetice. Stresul le ajuta sa depaseasca numarul celulelor sanatoase, iar obezitatea le este sponsorul ideal. Va recomand sa nu folositi uleiurile vegetale de nici un fel,nici la mancare nici la salate ,de asemenea sa nu consumati nici un fel de dulciuri Coca cola,Fanta,etc.
Folositi miere. Daca reusiti sa aveti o zi sau 2 fara ulei si sau dulciuri si ve-ti vedea efectele rapid-urinare la ore.
Adenomul de urinezo, cunoscut și sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă, este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților. Aceasta apare în special după vârsta de de ani și împiedică buna funcționare a sistemului urinar. În unele cazuri poate provoca probleme ale vezicii, tractului urinar și rinichilor. Află în cele ce urmează care sunt cauzele care duc la apariția adenomului de urknezi, cum se manifestă și cum poate evolua în timp, dar și cum poate fi say. Prostata este un organ glandular și fibromuscular care face parte din sistemul reproducător al bărbaților. Aceasta are aspectul De la prostata urinezi putin sau mult castane și poate cântări până la 28 de grame. Prostata înconjoară uretra și are rolul de a produce cea mai lutin parte a lichidului din materialul seminal. Totuși, în cele mai multe cazuri, prostata se mărește și poate provoca disconfort la urinare, iar dacă nu este tratată la timp, poate provoca alte complicații.
E important de menționat că prostata trece prin două cicluri de creștere. Prima etapă de creștere are loc în perioada pubertății, când prostata își dublează mărimea. A doua etapă de creștere are loc după vârsta de 25 de ani și continuă pe toată durata vieții. De cele mai multe ori, adenomul de prostată apare De la prostata urinezi putin sau mult cea de-a doua etapă de creștere.
urinez putin
Preventiv, toată viaţa, evitarea infecţiilor, răcelilor în zonă, viaţă sănătoasă fără exces de alcool şi tutun, „stoarcerea” prostatei prin viaţă sexuală frecventă. Mă amuză, la 67 de ani, reclama cu imaginea cutiei arătată celui care se grăbeşte la WC. I-aş arăta o poză cu o vulvă. Cine citeşte să nu o ia ca rpostata o glumă grobiană! Pacientul are acum 66 ani,