Cu post mi am micsorat prostata

Orice procedura chirurgicala vine la pachet cu o serie de riscuri, iar acest lucru este valabil, bineinteles, si la operatiile facute la nivelul prostatei. Medicul insa va stabili daca riscurile sunt de neglijat in comparatie cu rezultatele obtinute. Problemele cu prostata pot fi vindecate prin informare corecta. De Greta Harja. Asociatia Romana de Urologie (ARU) si Consiliul National al Prostatei au atras atentia, in cadrul unei conferinte de presa, asupra numeroaselor probleme pe care le comporta afectiunile specifice aparatului urinar. Majoritatea CaP sunt multifocale, cu un focar dominant (leziune index) si unul sau mai multe focare mai mici, separate. Cu toate acestea, CaP poate fi privit ca o boala unifocala, in care o singura leziune, cea mai agresiva, decide cursul natural al bolii si prognosticul oncologic, fiind sursa metastazelor la distanta. Prostata este o mica glanda a aparatului genital masculin, localizata in fata rectului, avand forma unei piramide inversate cu baza alipita de vezica urinara si este traversata de,

Cu post mi am micsorat prostata

Cu post mi am micsorat prostata
Simptomele care îți arată că ai carență de seleniu. Pastilele naturiste Urotrin asigură o acțiune terapeutică puternică, foarte rapidă și foarte eficientă împotriva prostatitei și a simptomelor acesteia. Personal Specialist. Daca simptomele acestei afectiuni nu se amelioreaza cu ajutorul tratamentului medicamentos, medicul poate lua in calcul varianta interventiei chirurgicale. Duminica, 08 Maiora Tehnica Pomodoro te ajută să fii mai productivă când lucrezi de acasă. Un NU hotarat fumatului activ sau pasiv acolo unde se fumeaza si inhalati fara voie otrava slobozita din tigarile celor din jurNU alcoolului, atentie la berea care o beti, mai ales in cutii de aluminiu. In general ti se trage de la Cu post mi am micsorat prostata chlamidia sau ceva asemanator dupa care intervine un mecanism autoimun si ales bules boala devine incurabila.

Nicolae Calomfirescu si conf. Confirm Email. Petru pe 17 Mai Anonim pe 28 Apr Acum un an am avut un accident de masina si am fost transportat cu ambulanta la spital. Citeste Cu post mi am micsorat prostata mult. Nu pot sa spun ca mor de durere, dar nici bine nu ma simt.
În aproximativ 90% din cazuri prostatita este nebacteriană, astfel că nu este nevoie de un tratament medicamentos cu antibiotice. În cele mai multe cazuri tratamentul prescris este pe bază de medicamente naturiste care să combată simptomele prostatitei și care să asigure o acțiune antiinflamatoare și analgezică puternică.

Cancerul de prostata – Ce spune medicul

Examinarea RM multiparametrica a prostatei | Spitalul Monza
Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam să intri pe adresa de email înscrisă în formular Cu post mi am micsorat prostata să confirmi potrivit instrucțiunilor din mailul pe care îl vei primi din partea noastră. Am prostats de anide cativa ani am fost diagnosticat cu adenom de prostata Vreau sa va spun ca in ultimul timp durerile in partea dreapta in partea de jos s-au accentuat si uneori ma ia si cu intepaturi. Lucian pe 17 Nov Incepe sa se dezvolte la pubertate si continua sa creasca toata viataproducand majoritatea lichidului din care este alcatuita sperma.

Un masaj la prostata se face prin interior Dupa sedinte a cate 5 minute ,am constatat un jet mai puternic de la 0,4m la 0,8 m, iar urinatul s-a redus la o singura vizita la toaleta. Testarea o fac pe camp, in padure etc.

Masajul consta in presopunctura cu degetul mijlociu, in sensul acelor de ceasornic, efectuat o sedinta seara, inainte de culcare adormire si o sedinta dimineata. UN medic ar putea sa ne spuna daca e indicat acest masaj exterior.
Imi vine sa urinez des, cind urinez parca nu termin si ceva il blocheaza,ma ustura si urinez singe la sfirsit, ce poate fi? Chiar nu stiu ce caut eu aicea si la ora asta dar am mari probleme si mie foarte rusine Am 14 ani si chiar nu stiu ca sa mai fac S-a intamplat intr-o zi la scoala, imi trebuia foarte tare la baie pt ca mam tinut cam 4ore sa nu ma duc si cand am vrut sa ma duc nu ma lasat profesoara, am rezistat pana la pauza dar cand ma-m ridicat de pe scaun sa ma duc nu mai rezistam am simtit ca explodez si nu mai imi trebuia la baie Pana la urma am reusit dar foarte putin Imi este foarte frica si rusine nu stiu ce sa fac mie frica sa spun parintilor dar sa ma duc la doctor, eu tipul care se putea tinea foarte mult Va rog ajutatima nu mai stiu ce sa fac M-am regasit si eu printre simtomele de pe forum dar nu vreau sa cred ca la varsta asta as putea avea asa ceva Astept raspunsuri de la voi Mersii mult!

Dupa cativa ani de nebagare in seama a unor simptome de prostatita, vizita la urolog mi-a confirmat adenomul de prostata, am facut testul PSA care a iesit bine apoi urologul mi-a prescris experimental FOCUSIN – un comprimat seara la culcare, explicandu-mi faptul ca este necesara o monitorizare a efectului acestei medicatii la mine, urmand sa revin la cabinetul acestuia peste 6 sapt.
In primele zile efectul benefic a fost extraordinar in sensul ca am constatat disparitia aproape completa a simptomelor prostatitei – chiar erectiile peniene au fost mai rigide. Pe masura insa ce parcurgeam zilele de tratament am constatat reducerea drastica a cantitatii de sperma la ejaculare si scaderea treptata a libidoului; de asemenea mi-am dat seama ca vechile simptome ale prostatitei au inceput sa revina treptat. Dupa epuizarea comprimatelor din flacon constatarea mea personala a fost ca erectiile au devenit foarte slabe iar urinarile frecvente si deficienta de retentie urinara au revenit cum au fost inainte. N-am mai revenit la urolog decat peste 4 ani, in persoana altui medic.

Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca acel tratament cu Focusin m-a marcat prin aceea ca a coincis cu urmarile negative in privinta vietii sexuale.
Noul medic urolog nu mi-a confirmat temerile ca Focusin-ul ar avea vre-un efect negativ asupra vietii sexuale. Pe moment mi-a prescris Levitra si Enlarge care mi-au rezolvat pe moment problemele sexuale – dar numai in intervalul celor cateva ore in care actioneaza vardenafilul. Intru si eu in acasta tema, sper sa nu se supere barbatii. Deoarece si sotul meu are probleme cu prostata, dar cam evita TEMA, cred ca asa sunt toti cei avizati, poate nu!?
Euce va pot recomanda in afara de tot ce am auzit, citit Sper ca am ajutat pe cineva. O boala perversa si inca nedescifrata de medici care iti dau in general 3 lucruri:omnic4,antibiotice si antiinflamatoare care in general produc ceva ameliorari de scurta durata sau nimic.

In general ti se trage de la o chlamidia sau ceva asemanator dupa care intervine un mecanism autoimun si ales bules boala devine incurabila. Buna ziua tuturor, Sunt nou pe acest forum si as dori sa-mi spun in cateva fraze problema mea poate sunt ajutat cu cateva sfaturi. Am fost diagnosticat acum 5 luni cu prostatita cronica, cu toate ca simptomele le am de vreo 10 luni.
In august, un alt medic urolog rezident! Mi-a dat alta serie de antibiotic doxiciclina zile , fara efect. Dupa 2 luni noiembrie , cand am fost la control, la ecografie prosatata a scazut in dimensiune 24cc cica normal ar fi intre cc , dar simptomele de durere au ramas aceleasi. Am continuat insa sa iau tincturile.

Nu pot sa spun ca mor de durere, dar nici bine nu ma simt. Sunt zile cand durerile sunt mai mari, iar altele cand aproape dispar. Precizez ca din septembie nu consum alcool, cafea, condimente. Am vazut ca peste ocean se foloseste cu succes Quercetina Prosta-Q, Q-urol si extect de polen de secara Cernilton , care in Romania am vazut ca nu se gasesc. Astept cu interes parerile si sfaturile celor care au acelasi tip de probleme la florinelbanu yahoo.
Intrucat imi oferiti aceasta posibilitate,pentru care va multumesc de la inceput ,am sa redau incontinuare rezultatele analizelor,a consulatiilor ecografice efectuate de medici specialisti in bolile urologice. Am 64 de ani,duc o viata normala cred, adica nu beau, nu fumez,nu fac abuzuri de nici un fel. Acest lucru cred ca ma ajuta sa ma mentin cata de cat in „forma” ,ma refer la sanatate. A doua analiza 0. Mi-a atras atentia discrepanta intr-e analize,am intrebat care este motivul ,am aflat ceea ce am scris mai sus. A treia anliza 0. A patra anliza 0. A cincea analiza 2,96 ng.

Am mers la medicul de specialitate spunand ce se intampla cu urunarile dese,mai ales noaptea.
Dupa controlul ecografic s-a dat diagnosticul de „Adenom de prostata” La indicatia medicului de familie cam prin anul am luat „Focusin”tablete cate au fost recomandate,fara rezultat. Am urmat apoi ‘sfaturile” din reclamele tv. Din leacurile nestiintifice am incercat seminte crude de dovleac ,la care a trebuit sa renunt intrucat,probabil consumul exagerat, mi-a creat probleme la fiere,eu avand o colica biliara.
Am luat si unele antibiotice prescrise de urolog, dar o perioada scurta. Ultimul buletin pentru examen ecografic In asteptarea unui raspuns va multumesc pentru atentia acordata. Iti va usura situatia. Nu lua medicamente, mai ales antibiotice, dupa ureche. Faceti analize de urina si cereti sa va faca analiza care determina ce e-coli aveti in urina si la ce medicament cedeaza, sau este sensibil.
Mergeti cu analiza la Dr Urolog si stabiliti tratamentul.

Dupa tratarea infectiei urinare, care cred ca o aveti, mergeti si faceti testul PSA. Pentru ca testul sa fie concludent, lasati sa treaca zile dupa tratamentul infectiei urinare. In zilele premergatoare testului PSA sa nu faceti tuseu rectal, sa nu faceti sex, sa nu beti decat apa plata. Toate ce va spun sa le puneti de acord cu medicul urolog.
Este foarte important. Daca testul este sub 4, atunci sa va faca urologul un tuseu rectal si daca rezultatul este negativ, atunci va luati o piatra de pe inima. In continuare, impreuna cu medicul urolog, tratati prostata ca sa se pastreze fara evolutii nedorite.

La prostata cu probleme: stop alcool, reduceti berea, fara condimente si excitante, cafea mai putina, faceti o vizita la un naturist si aratati-i diagnosticul de la urolog si consumati suplimentele naturiste pe care vi le indica ptr prostata si regimul alimentar ce se recomanda: mai aproape de vegetarian, eliminati grasimile animale, consumati peste oceanic, ulei de masline presat la rece, eliminati laptele dulce si reduceti produsele lactate cat puteti mai mult, eliminati zaharul alb folositi miere, luati-va un storcator de legume si fructe performant si consumati zilnic sucuri de legume si de fructe, eliminati bauturile acidulate si cu consrvanti, intr-un cuvant mancati sanatos.
Pentru toti cei care au probleme incipiente cu prostata toti barbatii, absolut toti, mai devreme sau mai tarziu vor avea probleme cu prostata va sfatuiesc ca la aparitia lipsei puterii jetului urinar, la aparitia mictiunilor dese la culcare dupa miezul noptii, sa se adreseze unui medic urolog.

Impreuna cu acesta veti gasi o cale care sa intarzie problemele ce apar in legatura cu prostata, sa amanati cat mai mult, sau pana la sfarsitul vietii de batranete lunga si activa, aparitia complicatiilor dintre care cea mai rea este cancerul.
Nu doresc sa va sperii ci sa va fac atenti fata de o problema de sanatate, care din pacate la noi in Romania este neglijata la nivel national, nu se ia nicio masura organizata, se lasa fiecaruia latitudinea sa se descurce, iar cei care ar trebui sa faca ceva, merg pe ideea ca lor nu li se poate intampla. Observatiile de mai sus nu se impun suta la suta, ci depind de modul de viata si modul de alimentatie din cea mai frageda varsta.
Persoanele de la punctul 1, sa faca o analiza PSA odata pe an incepind de la varsta de 55 ani. Barbatii de la punctul 2 sa faca PSA anual de la varsta de 40 ani. Cei de la punctul 3 sa faca PSA de la 60 ani. Nu intarziati sa va adresati unui doctor urolog la primele simptome de prostata cu probleme.

Eu nu sunt medic, sunt un patit. Nu ascultati la unul si la altul ca sa va tratati o maladie care va poate duce la scurtarea vietii. Ascultati glasul ratiunii. Nu va speriati, evolutia bolii este lenta, chiar cancerul de prostata este lent, ai timp sa consulti si urologi, si oncologi, si psihiatri, etc.
Atentie:majoritatea medicilor nostri sau de afara nu cunosc si nu cred in tratamente naturiste. Va sfatuiesc sa faceti corect si constiincios tratamentul prescris al medicului, dar sa va tineti in paralel de tratamentul naturist si de regimul cu mancare sanatoasa indicat de un nutritionist cunoscut. Tratamentul naturist trateaza intregul organism, iar doctorul urolog trateaza maladia in sine.

Problemele de prostata nu diminueaza potenta sexuala ba din contra. Probleme de sex apar atunci cand nu va tratati dupa sfatul medicului urolog si boala evolueaza necontrolata de specialist si ajunge la punctul in care apar complicatii de tot felul.
Prezentati-va la specialistul urolog sa va faca tuseul anal si PSA asa cum v-am sfatuit anterior. Atentie: medicamentele naturiste nu sunt medicamente ci suplimente alimentare. Atentie ce mancati, Oamenii isi sapa mormantul cu lingura si furculita. Evitati mancarea nesanatoasa, daca nu puteti, macar nu abuzati. Un NU hotarat fumatului activ sau pasiv acolo unde se fumeaza si inhalati fara voie otrava slobozita din tigarile celor din jur , NU alcoolului, atentie la berea care o beti, mai ales in cutii de aluminiu.

Acum la noi si in lume consumul de bere este urias si pentru profit berea nu se mai face prin fermentarea de odinioara ci se apeleaza la chimie: beti chimicale nu bere, de aceea va treziti, a doua zi cu gura naclaita de bere. Feriti-va de conservanti. Nu E-urilor, feriti-va de painea preparata cu malt prajit,care este un conservant, de painea neagra care de fapt este colorata cu malt. Atentie: Apa racita in sticle de plastic este daunatoare sanatatii, cel putin nu o dati copiilor. Plasticul de orice fel, prin racire sau la microunde elibereaza dioxina care este unul din vinovatii pentru cresterea canceului de san. Celor suferinzi de prostata in faze mai avansate: celulele canceroase se intaresc si se inmultesc in mediul acid si se hranesc cu calciu, atentie la bauturile gazoase atentie la produsele lactate si la cele care au membrana din zaharuri sintetice.
Stresul le ajuta sa depaseasca numarul celulelor sanatoase, iar obezitatea le este sponsorul ideal.

Va recomand sa nu folositi uleiurile vegetale de nici un fel,nici la mancare nici la salate ,de asemenea sa nu consumati nici un fel de dulciuri Coca cola,Fanta,etc. Folositi miere. Daca reusiti sa aveti o zi sau 2 fara ulei si sau dulciuri si ve-ti vedea efectele rapid-urinare la ore. Am 48 ani,de ceva timp am început sa urinez noaptea de 2 ori ,iar ziua mai des.
Ma doare burta simi raspunde si în spate ,sunt mai tot timpul obosit iar cheful de sex este destul de scazut. Va rog sami dati un raspuns cît mai urgent. Problemele cu prostata pot fi vindecate prin informare corecta De Greta Harja.

Asociatia Romana de Urologie ARU si Consiliul National al Prostatei au atras atentia, in cadrul unei conferinte de presa, asupra numeroaselor probleme pe care le comporta afectiunile specifice aparatului urinar. Afla de la Prof. Ioanel Sinescu presedintele Asociatiei Romane de Urologie , dr. Nicolae Calomfirescu si conf.
Valentin Ambert presedintele Consiliului National al Prostatei care este importanta descoperirilor precoce a afectiunilor prostatei, care sunt implicatiile patologiei tractului urinar inferior si conduita de tratament, ce trebuie adaptata in functie de particularitatile fiecarui caz. Numarul pacientilor cu probleme ale tractului urinar inferior LUTS este in continua crestere.
LUTS pot fi cauzate de o combinatie de simptome de la nivelul prostatei si vezicii urinare si nu sunt atat de neinsemnate precum par. Cele mai multe cazuri sunt de ordin vezico prostatic – in cazul barbatilor, respectiv probleme legate de cistita”, a spus prof.

Aurelian Muşat pe 15 Feb , Oana pe 2 Nov , Realist pe 15 Oct , Paul pe 5 Apr , Rudi pe 30 Dec , Petru pe 17 Mai , NICU pe 3 Mai , George pe 23 Feb , Ion pe 21 Feb , Gabi pe 5 Dec , Lucian pe 17 Nov , Andrei G pe 18 Oct , Neacsu George pe 18 Aug , Anonim pe 28 Apr , Valer pe 25 Apr , Agneta pe 24 Feb , Banu Florin pe 7 Ian , Iosif Alexandru pe 6 Ian , Bruno pe 8 Sep , Doru pe 7 Sep , Numele tau.
Emailul tau. Subiectul comentariului. Comentariul tau. Cod Greu de citit? Regenerare cod. Citeste mai mult. Simptomele care îți arată că ai carență de seleniu.

Când devine îngrijorătoare durerea de ureche. Cu toate acestea, CaP poate fi privit ca o boala unifocala, in care o singura leziune, cea mai agresiva, decide cursul natural al bolii si prognosticul oncologic, fiind sursa metastazelor la distanta. Suspiciunea clinica de CaP este stabilita prin teste de sange dozarea antigenului specific prostatic PSA si tuseul rectal. Tuseul rectal are sensibilitate foarte scazuta si poate detecta doar leziunile cu volum mai mare de 0.
PSA poate avea valori crescute si in conditii benigne, altele decat CaP, precum hiperplazia benigna a prostatei si in prostatita. Cu toate acestea, in ciuda specificitatii reduse, dozarea PSA este utila in diagnosticul CaP deoarece valorile crescute si mai ales o dinamica a PSA in crestere se coreleaza cu o probabilitate crescuta de CaP semnificativ clinic.
Examinarea RM multiparametrica mpMRI reprezinta investigatia de electie a prostatei pentru detectia cancerului semnificativ clinic, in cazul unei suspiciuni.

Scopul principal al examinarii mpMRI, prebiopsie, este definirea si localizarea leziunii index, care apoi poate fi biopsiata tintit, pentru stabilirea ulterioara a tratamentului si managementului. Supravegherea activa presupune identificarea pacientilor cu CaP indolent, cu risc scazut de progresie a bolii, monitorizarea acestora si aplicarea unui tratament activ doar in cazurile de progresie.
Utilizarea unui protocol multiparametric modern, standardizarea parametrilor de achizitie precum si standardizarea in interpretarea imaginilor optimizeaza detectia CaP de grad inalt. Ulterior, acest sistem a fost modificat versiunea PI-RADS 2 pentru a stabili un minim acceptabil in ceea ce priveste parametrii tehnici utilizati, pentru standardizarea rapoartelor radiologice si imbunatatirea comunicarii intre medicii radiologi si clinicieni urologi , sumarizarea nivelului de suspiciune privind riscul de CaP semnificativ clinic, util in trierea pacientilor pentru cel mai adecvat tratament.

Evaluarea prostatei conform criteriilor PI-RADSv2 utilizeaza o scala de 5 grade bazata pe probabilitatea ca o combinatie intre modificarile constatate pe secventele T2, DWI difuzia si DCE cunoscuta si ca perfuzia RM sa se coreleze cu prezenta unui CaP semnificativ clinic; acest scor se aplica fiecarei leziuni descoperite la nivelul prostatei.
In protocolul recomandat de versiunea PI-RADS v2 spectroscopia RM nu mai este utilizata din cauza achizitiei complexe a imaginilor si reproductibilitatii sale reduse. Pentru a creste beneficiul adus de mpMRI in managementul pacientilor, mai ales pentru a decide daca se indica sau nu biopsia, este necesara corelarea rezultatului imagistic cu date clinice cinetica PSA , istoricul familial, rezultatul tuseului rectal si, dupa caz, rezultatele biopsiei anterioare. Daca se suspecteaza ca rezultatele subestimeaza prezenta unui CaP semnificativ clinic, calitatea interpretarii rezultatelor trebuie evaluata. In general, este acceptat ca examinarea RM multiparametrica a prostatei pentru detectia cancerului poate fi efectuata oricand, cu unele exceptii.

Daca o biopsie sistematica ghidata ecografic TRUS a fost efectuata recent, prezenta hemoragiei post bioptice poate afecta interpretarea examinarii mpMR. Exista discutii referitoare la momentul oportun al efectuarii examinarii RM dupa o biopsie recenta. Recomandarile curente propun un interval de 6 saptamani, acolo unde este posibil acest interval poate fi inacceptabil pentru pacienti si clinicieni. Examinarea mpMR a prostatei necesita camp magnetic de cel putin 1.
Utilizarea antenei endorectale reprezinta un subiect de discutii, avand dezavantaje precum timpul de pregatire si examinare crescut, disconfortul pacientului, deformarea imaginilor sau prezenta artefactelor de susceptibilitate. Tendinta actuala este de a minimiza utilizarea antenei endorectale. Dintr-un studiu recent rezulta ca aceasta nu a avut un beneficiu semnificativ in detectia extensiei extracapsulare sau a invaziei veziculelor seminale. Un avantaj al mpMRI este de a identifica leziunile cu risc mai mare decat cel rezultat din biopsierea standard.

Biopsia prostatei ghidata ecografic TRUS poate omite leziuni situate in zona tranzitionala anterioara a prostatei sau leziunile apicale.
Din acest punct de vedere, mpMRI are avantajul de a detalia intregul parenchim glandular, dupa care, odata ce leziunile suspecte sunt identificate, mpMRI permite biopsierea tintita, cu acuratete crescuta in detectarea tumorii cu cel mai mare risc. In acelasi timp, poate fi evitata biopsierea prostatei la pacienti cu leziuni ce nu prezinta caractere IRM suspecte. Exista diferite modalitati de tratament al CaP: terapie hormonala de deprivare androgenica , tratamentul clasic reprezentat de prostatectomie si radioterapie externa sau brahiterapie si terapiile focale HIFU, crioablatia, ablatia laser.

Cel mai bun tratament pt. prostata mărită, prostatita cronică


Preventiv, toată viaţa, evitarea infecţiilor, răcelilor în zonă, viaţă sănătoasă fără exces de alcool şi tutun, „stoarcerea” prostatei prin viaţă sexuală frecventă. Mă amuză, la 67 de ani, reclama cu imaginea cutiei arătată Cu post mi am micsorat prostata care se grăbeşte la WC. I-aş arăta o poză cu o vulvă. Cine citeşte să nu o ia ca pe o glumă grobiană! Pacientul are acum 66 ani, Pacientul solicita medicamente, doctorul nu este proatata acord. Doctorul urolog recomanda in cazul de fata doar operatia prin metoda HIFU.

Cel mai bun tratament pt. prostata mărită, prostatita cronică

Problemele cu prostata pot fi vindecate prin informare corecta

Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata Cu post mi am micsorat prostata marita sau cancer prostatic. Tratamentul chirurgical este ales intotdeauna de medic atunci cand alte metode terapeutice dau gres sau nu sunt suficiente pentru vindecarea unei afectiuni. Acesta este folosit in cazul prostatei marite pentru a ameliora simptomele neplacute si pentru a usura mictiunea, iar in cazul cancerului prostatic interventia chirurgicala este cea care poate salva viata pacientului. Orice procedura chirurgicala vine la pachet cu o serie de riscuri, Cu post mi am micsorat prostata acest lucru este valabil, bineinteles, si la operatiile facute la nivelul prostatei. Medicul insa va stabili daca riscurile sunt de neglijat in comparatie cu rezultatele obtinute. Daca simptomele acestei afectiuni nu se amelioreaza cu ajutorul tratamentului medicamentos, medicul poate lua in calcul varianta interventiei chirurgicale.

Lasă un răspuns