Cat dureaza recuperarea dupa operatia la nivelul prostatei. Pentru ca pacientul sa se intoarca la activitatile zilnice e nevoie sa treaca o luna de la interventia chirurgicala. Daca prostata este indepartata complet, timp de 2 saptamani pacientul va avea nevoie de un cateter urinar (sonda) intrucat nu va putea urina in conditiile obisnuite. 10/26/ · Adenomul de prostata poate conduce la numeroase complicatii. Una dintre acestea este ureterohidronefroza bilaterala cu insuficienta renala cronica – aparuta din cauza retentiei cronice de urina. Iata care sunt complicatiile adenomului de prostata: Retentia acuta de urina (RAU). 3/21/ · Operaţia este de mai multe tipuri. În cazul adenomului de prostată se poate realiza endoscopic, prin uretră (deci fără tăietură), sau prin intervenţie chirurgicală deschisă dacă prostata e multă mărită. În cazul cancerului, se poate realiza cu tăietură sau laparoscopic (cu, Principalele complicatii ale adenomului de prostata sunt: formarea pietrelor sau a diverticulilor la vezica urinara, infectiile urinare, retentie acuta de urina, hematurii recidivante, iar in cazurile severe se poate ajunge si la i nsuficienta renala.
Complicatii dupa operatie adenom de prostata
Copyright ©iMedia Plus Group. Club Eva Comunitatea unde eşti între prietene. Acest fibrom patrunde prin endometru stratul care este eliminat de catre femeie la fiecare ciclu menstrual si care patrunde pana in tesutul muscular al uterului — miometru tesut muscular si bine vascularizato tumora benigna Complicatii dupa operatie adenom de prostata acest tip se numeste leiomiom. Ioiart, editura Imprimeriei de Vest Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai putin. Aceasta are aspectul unei castane și poate cântări până la 28 de grame. Faza de prostatism.
Programeaza-te rapid Dr. La interventia medicului din Bals,mi s-a montat o sonda. Rinichiul artificial implantabil, la un pas de realizare. Prpstata de Complicarii, abdominala si generala.
b) Adenom-ul de prostata. Aici se abordeaza aceleasi doua tipuri de interventie. Cea chirurgicala, fie prin operatie deschisa, fie minim-invaziva (laparoscopic) in care se face extirparea unei tumori benigne bine incapsulate (adenom de prostata) si care asemenea procentului din fibrom-ul uterin, sansa de recidiva este minima.
Dupa operatie urmeaza perioada de recuperare, dupa care pacientul trebuie sa revina la cursul normal al vietii. In unele cazuri, perioada de recuperare presupune cateva zile de odihna, timp in care organismul se remonteaza si este capabil sa revina la viata dinainte. 10/30/ · Optiunile de baza ale tratamentului chirurgical sint interventiile minim invazive (endoscopice), reprezentate de rezectia (TURP) sau incizia (TUIP) transuretrala a prostatei, si operatia clasica („deschisa”), numita adenomectomie. „TURP este interventia de electie in majoritatea cazurilor (peste 90%) cu volum prostatic mai mic de mL.
Cum te recuperezi după operaţia de prostată | prostatita.adonisfarm.ro
Acest site folosește cookie-uri. Procedura se numeste prostatectomie si uneori implica si eliminarea tesuturilor din jurul prostatei, dar si a ganglionilor din zonele apropiate. Este o glanda exocrina ce apartine sistemului reproducator masculin. In acest caz pentru Complucatii nu mai avea probleme, de a nu se mai face analize din 6 in 6 luni ca sa vedem ca PSA o ia razna, de a reface biopsia, si pana Complicatii dupa operatie adenom de prostata rezultatul sa albim, si Complicatii dupa operatie adenom de prostata nu putem dormi am dori sa stim riscurile care sunt pentru Compliicatii operatie si care este cea mai buna metoda de a o opera. Nocturia este cel mai suparator simptom care afecteaza semnificativ calitatea somnului „, mai adauga asist.
Tratamentul chirurgical pentru acest tip de cancer implica indepartarea intregii glande.
Procedura se numeste prostatectomie si uneori implica si eliminarea tesuturilor din jurul prostatei, dar si a ganglionilor din zonele apropiate. In acest fel, se reduce riscul ca unele celule canceroase sa fi supravietuit si sa se multiplice chiar si dupa operatie. Exista mai multe tipuri de interventii chirurgicale pentru prostata, insa pentru a se lua cea mai buna decizie, medicul si pacientul ar trebui sa discute inainte pe aceasta tema. In primul rand, la fel ca orice alta operatie, si cea pentru tratarea bolilor prostatei vine la pachet cu riscuri specifice chirurgiei si anesteziei generale:
Pe langa acestea insa, exista si unele riscuri specifice interventiei chirurgicale de la nivelul prostatei: Pentru ca pacientul sa se intoarca la activitatile zilnice e nevoie sa treaca o luna de la interventia chirurgicala. Daca prostata este indepartata complet, timp de 2 saptamani pacientul va avea nevoie de un cateter urinar sonda intrucat nu va putea urina in conditiile obisnuite.
In cazul interventiilor de micsorare a prostatei, nu de indepartare, sonda va fi necesara numai in primele 24 de ore dupa operatie. In cazul acestora, recuperarea se face in cel mult o saptamana, pacientul putand atunci sa se intoarca la serviciu si sa isi reia activitatea fara restrictii. Exista cateva recomandari cu privire la stilul de viata, pe care pacientul ar trebui sa le respecte dupa ce a trecut printr-o interventie chirurgicala la nivelul prostatei:
Daca apar manifestari ciudate dupa interventia chirurgicala, se recomanda consultul de specialitate. O vizita la medicul urolog este necesara, acesta fiind in masura sa observe daca au aparut probleme. Cererea de înregistrare a fost trimisa cu succes. Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam sÄ intri pe adresa de email înscrisÄ Ã®n formular Èi sÄ confirmi potrivit instrucÈiunilor din mailul pe care îl vei primi din partea noastrÄ.
Ãn funcÈie de providerul tÄu de email mesajul de confirmare poate ajunte într-un interval de pânÄ la 30 de minute. Login Ãnregistrare. Èine-mÄ minte.
Recuperare parolÄ. LogheazÄ-te cu facebook. LogheazÄ-te cu google. Follow us. AfecÈiunile prostatei. Tratament Èi opÈiuni în afecÈiunile prostatei Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata prostata marita sau cancer prostatic. Autor: Dr. Descriere: Dr. Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata prostata marita sau cancer prostatic. Fibromul uterin reprezinta o tumora benigna prezenta in stratul superficial si cel mediu al stratului uterin.
Acest fibrom patrunde prin endometru stratul care este eliminat de catre femeie la fiecare ciclu menstrual si care patrunde pana in tesutul muscular al uterului — miometru tesut muscular si bine vascularizat , o tumora benigna de acest tip se numeste leiomiom. Fibromul uterin reprezentand o tumora benigna este asadar bine incapsulata si bine delimitata si care se limiteaza la aceste doua straturi.
Aproximativ o treime dintre femei pot sa experimenteze pe parcursul vietii aceste tipuri de fibroame. Unele se pot resorbi sub tratament medicamentos, dar cele mai multe se mentin sau chiar cresc in dimensiuni fara interventia medicului specialist.
Prostata este o glanda situata in vecinatatea inferior vezicii urinare si care odata cu varsta dar si cu conditiile de viata si de mediu pozitie sezanda prelungita si mentinerea unei temperaturi ridicate in zona inghinala sau a altor factori pot produce in timp aceasta crestere de volum dar cu scadere a eficientei a prostatei. Inainte de relatarea procedurii, trebuie sa avem in minte cine efectueaza acest tip de procedura. In perioada ultimelor decenii au inceput sa apara si in Romania supraspecializari care daca initial erau privite ca niste competente afiliate specialitatii de baza, acum sunt o metoda de a efectua interventii transdisciplinare si de a intra dintr-o competenta in alta.
Aceste noi competente sunt desfasurate ca si specialitati de tip interventional.
Astfel ca, revenind la tema principala, embolizarile sunt efectuate in marea lor majoritate de catre medici specialisti de radiologie si imagistica medicala medicii care ar trebui sa aiba competenta strict in imagistica medicala in realizarea si interpretarea radiografiilor, computer tomografului si RMN-ului. Medicii radiologi cu competenta in radiologie interventionala sunt promotorii si cei care efectueaza aceste tipuri de proceduri de embolizare, adica cu sfera de actiune a disciplinei de Ginecologie aparatul uro-genital feminin si a a disciplinei de chirurgie generala aparatul genital masculin ori maxim a urologiei aparatul urinar masculin.
In prezent exista practic 4 tehnici principale de efectuare a rezectiei sau tratarii unui fibrom uterin sau 2 tehnici in cazul unui adenom de prostata. Daca este vorba de un fibrom de mici dimensiuni si in cazul in care etiologia de formare a acestuia este una de natura hormonala, atunci se poate impune ca masura de prima mana un tratament hormonal antagonist pentru a produce resorbtia fibromului uterin pe cale naturala prin tratament strict medicamentos hormonal de corectie.
Deoarece fibromul uterin este un leiomiom deci are radacina si in mucoasa miometriala musculara uterina, tehnica va cuprinde o miomectomie. Una dintre aborduri este incizia abdominala, adica calea de acces similara celei de la o simpla operatie de cezariana, un al doilea tip de abord este cel transvaginal, asadar ca aceasta operatie se poate produce printr-un abord minim invaziv iar cel de-al treilea tip este cel laparoscopic.
Operatia nu necesita obligatoriu anestezie totala ci doar partiala rahidiana-de la brau in jos, asemanatoare unei anestezii din operatia cezariana. Abordul este prin vizualizarea pe cale laparoscopica si rezectia se va produce prin acest sistem, dar este necesar totusi ca acest fibrom sa nu depaseasca anumite dimensiuni. Riscurile anestezice sunt inca odata minime iar timpul de recuperare dupa aceasta interventie la fel ca si in cazul celei chirurgicale pentru o interventie fara complicatii este de de ore. O alta cale chirurgicala este rezectia pe cale chirurgicala fie pe cale abdominala sau pe cale transvaginala a uterului.
Astfel ca uterul este extras printr-o interventie chirurgicala mai de amploare, care poate dura de minute si care necesita si asumarea unui risc anestezic mai mare, dar care va produce dupa sine si imposibilitatea de sarcina ulterioara, evident deoarece uterul a fost extras complet.
Insa prin acest abord se anuleaza practic sansa de recidiva sau de complicatie, dar acest beneficiu este si el practic anulat prin absenta unui organ important daca vorbim de o varsta frageda. Insa daca fibromul uterin este prea mare sau are riscul de a maligniza, aceasta este metoda de abordare cea mai indicata. Operatia chirurgicala laparoscopica, histerectomia, operatia de extirpare a fibromului uterin pe cale chirurgicala. Laparoscopica este efectuata de catre medic specialist de ramura obstetrica-ginecologie si asadar cu pregatirea cea mai eficienta in abordul asupra sistemului de lucru: aparatul uro-genital feminin.
Iar interventia chirurgicala in cazul adenomului de prostata este efectuata de catre medicul chirurg care poate aborda rezectia in cea mai eficienta maniera data de competenta chirurgicala pe care o are.
Embolizarea uterina presupune un abord pe artera brahiala prin mana dar care presupune a ajunge pe aceasta cale pana la zona arterelor uterine.
Ajuns aici se va injecta mai intai o substanta de contrast pentru vizualizare si radioopacitate radiologica , iar mai apoi se va injecta o substanta denumita acid polivinilic. Prin aceasta interventie se incearca producerea unui embol a unui cheag sanguin care va bloca arterele uterine si prin diminuarea cantitatii trofice ajunse la uter se va bloca in mod automat si trofierea hranirea fibromului uterin.
Mai apoi, in urmatoarele ore dupa interventie care poate sa mearga pana la de ore se va produce liza si moartea celulara a fibromului efectul scontat este tocmai acesta de a sista alimentarea cu sange a fibromului dar si a o portiune a celulelor din jur. Cea chirurgicala, fie prin operatie deschisa, fie minim-invaziva laparoscopic in care se face extirparea unei tumori benigne bine incapsulate adenom de prostata si care asemenea procentului din fibrom-ul uterin, sansa de recidiva este minima.
Al doilea tip de interventie este cel prin embolizare, adica prin care se va produce tot un embol, un cheag sanguin prin care se sconteaza alimentarea sanguina a adenomului si care mai apoi se asteapta a se dezintegra si resorbi, dar in mod cert prin sistarea troficiatii se va produce apoptoza celulara a adenomului moartea celulelor din adenom. In cazul interventiei prin embolizare atat celei de adenom de prostata cat si celei prin fibrom uterin, se poate realiza printr-un minim de interventie invaziva, deoarece presupune un abord prin artera brahiala, iar anestezia care va fi efectuata este doar una cu xilina locala si care asadar anuleaza practic riscurile anestezice.
Complicatiile unei embolizari au pe termen imediat dar si pe termen lung mai multe etape si riscuri. Acest tesut necrozat atat in cazul prostatei cat si al uterului este preponderent a atrage dupa sine riscul crescut de infectii repetate. Orice tesut necrozat este „hrana” necesara intr-un mod abstract exprimat a o serie de bacterii care pot produce aici adevarate focare de infectii repetate.
Tratamentul profilactic de antibiotic care este desfasurat dupa interventie, are efect un numar limitat de zile dupa interventie, dar nu se poate administra un tratament profilactic de antibiotic pe toata durata vietii dupa interventie.
Pentru femei, riscul de a nu mai ramane insarcinata este totusi minimalist deoarece fixarea ovulului fecundat nidarea sarcinii se poate produce pe una din celelalte locatii ale peretelui uterin. Insa daca este sa vorbim despre trofiere, aceasta are mult de suferit deoarece trofierea uterina este afectata de blocajul produs pe arterele uterine care alimenteaza si uterul dar si fatul. Practic prin mentinerea unui tesut necrozat, dar si absenta sigurantei ca intregul fibrom a fost necrozat se poate produce un rest de fibrom rezidual care va incepe acum sa se dezvolte. In cazul a mai multor interventii, portiunea de tesut rezidual este practic fortata a se dezvolta, re-dezvolta si regenera.
Toate acestea putand produce ulterior un risc crescut ca fibromul uterin sa malignizeze.
Aceasta inseamna ca acel tesut are acel risc deoarece nici odata nu este extirpat de a deveni dintr-o tumora benigna, o tumora maligna — cancer uterin sau cancer de prostata. Deoarece dupa ce se opreste trofierea fibromului dar si a tesutului viu, din momentul introducerii substantei de embolizare, practic se asteapta ca acele celule sa parcurga niste etape de ischemie si in final necroza.
In toata aceasta perioada miometrul este foarte bine inervat si astfel ca toate acele filete nervoase vor transmite constant o senzatie de durere asemanatoare unui infarct dar cu alta localizare deoarece necrozarea din infarctul miocardic este practic fenomenul similar produs artificial in cazul unei embolizari. Desi din punct de vedere teoretic, acest risc de a se produce din acei emboli, a altor trombi sau emboli este minimal, el totusi este existent. Astfel ca fragmente din acesti emboli sau formarea unor altor emboli pe tot parcursul circulator este posibila.
In cazul in care exista si o tara de hipercoagulabilitate, adica tendinta trombilor pacientului de a forma foarte usor trombi sau emboli, ceea ce poate produce complicatii din cele mai grave: tromboembolism pulmonar , accident vascular cerebral ori infarct miocardic. Ca si concluzionare trebuie avut in minte faptul ca aceasta metoda nu este folosita in o serie de spitale sau clinici occidentale, iar mai mult este de analizat metoda de debut a acestei tehnici.
Adenomul de prostata: medicatie sau operatie? – Sănătate > Nefrologie – prostatita.adonisfarm.ro
In septembriesotul meu s-a intalnit cu un batranel in sat si i-a spus ca era trist deoarece tata provocase un accident rutier dupa ce plecase speriat din spital. Fusese internat pentru operatie de adenom de prostata si a refuzat sa o mai faca. Addenom i-a spus sotului meu ca si el a avut probleme care il adusesera aproape de masa de operatie dar a aflat ca poate scapa de Complicatii dupa operatie adenom de prostata cu plante. I-a dat reteta sotului meu iar tata Complicafii trebuit sa se conformeze pentru ca avea dureri mari si nu urina decat foarte putin si foarte des. Dupa primele zile tata operatei simtea deja mai bine. Acum nu mai are nici o problema.
Iata reteta care sper sa va ajute si pe voi Se fac 3 litri de ceai pe zi din amestec de Complicatii dupa operatie adenom de prostata de stejar se gaseste si in plafarcoada soricelului si coada calului. Se fierbe cca 15 min. Se Complicatii dupa operatie adenom de prostata 3 litri de ceai in fiecare zi timp de o luna dupa care se face dupq 2 saptamani. Se repeta timp de 3 luni. Dupa 3 luni de baut acest ceai, tata e ca nou. Mai rau este mama acum ca a fost diagnosticata cu cancer de pancreas si metastaze la ficat.
operatia de adenom de prostata
Adenomul de prostată, cunoscut și sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă, este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților. Aceasta apare în special după vârsta de de ani și împiedică buna funcționare a sistemului urinar. În unele cazuri poate provoca probleme ale vezicii, tractului urinar și rinichilor. Află în cele ce urmează care Complicatiii cauzele care duc la apariția adenomului de prostată, cum se manifestă Complicatii dupa operatie adenom de prostata cum poate evolua în prodtata, dar și cum poate fi tratat. Prostata este un organ glandular și fibromuscular care face parte din sistemul reproducător al bărbaților.