Cancerul de prostata formula as

Cancerul de prostata reprezinta o boala caracterizata prin cresterea necontrolata a celulelor in interiorul glandei prostatice. Cancerul de prostata este a doua cea mai frecventa forma de cancer in randul barbatilor la nivel mondial. Cancerul de prostata avanseaza adesea lent,, Cancerul de prostata. Prostata este o glanda de marimea unei nuci care se afla chiar sub vezica urinara, in fata rectului si inconjoara uretra – tubul care transporta urina si sperma. Prostata produce un lichid care face parte din materialul seminal sau spermatic, deci sprijina activitatea de reproducere. De asemenea, exista o controversa in ceea ce priveste limitele valorilor sau semnificatia in screeningul pentru cancerul de prostata. Valori normale PSA: pana la 4 ng/ml Valoare de limita: ng/ml. Cancerul de prostată debutează, cel mai frecvent, după 60 de ani; însă poate să apară și mai devreme, mai ales dacă există un istoric familial în acest sens.

Simptomele cancerului de prostată sunt nespecifice și pot fi ușor asociate și cu alte afecțiuni – de la infecții urinare, la prostatită (boală inflamatorie a prostatei) sau la tumori benigne (adenomul de prostată).

Cancerul de prostata formula as

Cancerul de prostata formula as
De cand s-a zvonit ca ar avea efecte cancerigene, marilor firme de preparate din plante li s-a interzis pana si fabricarea nevinovatelor unguente. Vezi medicii si preturile. La polul opus se afla alimentele „antipromotoare de cancer”, prezente cu prioritate in fructe si legume. De fapt, ideea generala care s-a desprins la congresul de la Paris a fost ca nu exista atat alimente protectoare, cat un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean. Preparatele culinare cu rosii. Si exista Cancerul de prostata formula as ca organismul asimileaza mai usor unele substante din suplimentele nutritionale Cancerul de prostata formula as dinhrana zilnica.

In aceasta lucrare gasiti nu doar descrierea botanica, compozitia chimica sau alte informatii de specialitate despre plantele de la noi, ci si utilizarile medicale culte sau populare, modul de recoltare si de preparare, credintele populare despre plante si chiar anumite elemente de medicina magica referitoare la anumite specii. O alta metoda de tratament este combinarea in proportii egale a tincturii de tataneasa, de coada-soricelului se gaseste in comert si de propolis, si evaporarea lor dupa metoda descrisa la obtinerea extractului fluid. Pop trebuie tinut asa cum il recomanda, nu dupa pofta inimii.
Recunoaşte simptomele şi află în ce constă tratamentul. și fii la curent cu activitatea sa din site. Cancerul de prostată se formează în ţesuturile prostatei, o glandă a sistemului reproducător masculin situată sub vezică şi în faţa rectului. Acest tip de cancer, cel mai frecvent, dar şi cel mai puţin ofensiv care apare la bărbaţi, nu trebuie.

Cancer – Tataneasa este un adjuvant pretios pentru mai multe forme de cancer, cum ar fi cancerul la intestin, prostata si stomac, in care s-au obtinut rezultate spectaculoase. Se administreaza decoctul, cani pe zi, pe stomacul gol, in reprize, din care una obligatoriu dimineata, la trezire, inainte de a manca sau a consuma altceva. – Consumati multe alimente pe baza de soia, deoarece boabele de soia contin izoflavone, substante ce pot proteja impotriva bolii de prostata. – Cresteti aportul de alimente ce contin beta-caroten, vitamina C si vitamina E, magneziu si acizi grasi esentiali. – Consumati linte, porumb si nuci. Ele contin acid glutamic care reduce prostata marita. – Reduceti consumul de produse lactate, carbohidrati rafinati si bauturile,

Totul despre cancerul de prostata, simptome si tratament

Lupta cu cancerul
Dar ce inseamna „persoane care consuma frecvent carne”? Constantin Barsan – str. Pentru N. S2, sc. Leguminoase si cereale complete. In concluzie, puneti linte in toate salatele, mancati cu incredere soia, mancati cereale complete.

Un alt principiu recomandat priveste alimentele proaspete si crude, netrecute prin foc. Favorizati, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, si fructe de toate gusturile si culorile. Activitatea fizica reduce riscul cancerului de san.

O a doua surpriza a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidentei deosebite pe care sportul, miscarea, o are in stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialistii recomanda includerea lor in viata cotidiana. Nici ozi fara plimbare in aer liber, fara cateva minute de gimnastica sau de alergat. Diminuarea riscurilor apare si la persoanele subtiri, care fac constant miscare.
De unde ideea ca nici cei ce au o greutate normala nu sunt feriti de teribila maladie. Calatorie pe un deal inflorit, cu o calauza de exceptie: marele savant botanist, prof. Constantin Parvu. Suntem in miezul zilei si razele soarelui necrutator topesc intr-o masa verde-galbuie dealurile din jurul orasului Valenii de Munte.

Din milioanele de flori din jurul meu se ridica aburi nevazuti si inmiresmati, care dau atmosferei un iz dulce-amarui.
Nici un nor pe cer. Pasarile s-au retras inspre padure si parca timpul si natura s-ar fi oprit in loc sub vipiile necrutatoare. Si timpul meu interior s-a oprit, pentru ca sunt atat de absorbit de explicatiile tovarasului meu de drum, incat uit si de canicula, si de sete, si de mine insumi, transpunandu-ma in lumea fascinanta pe care interlocutorul meu ma ajuta s-o intrevad. Cu cine ma plimb prin campul cu flori? Calauza mea e unul din cei mai mari oameni de stiinta ai Romaniei, laureat al Premiului Academiei Romane pentru uimitoarele sale lucrari de botanica si de fitoterapie, autorul celei mai ample enciclopedii despre plante realizate vreodata, domnul profesor doctor Constantin Parvu.

La saptezeci si trei de ani, arsita verii nu-i ridica nici un fel de probleme, se misca dezinvolt, cu o sprinteneala incredibila, merge de la o floare la alta, necontenind cu explicatiile: „Asta este turita mare, cu care se vindeca bolile de ficat, de stomac si de inima; florile acelea galbene sunt ale drobitei, care regleaza activitatea tiroidei si elimina nodulii tiroidieni; roinita asta salbatica are un parfum care elimina durerile de cap si greata in cazul migrenelor”.
Fiecare frunza si fiecare floricica ascunsa printre firele lungi de iarba are pentru profesor o semnificatie, un rost si o utilizare terapeutica. Este neobosit si abia intr-un tarziu ne retragem la umbra, unde ne odihnim si pot sa-i pun intrebarile pentru care am vrut sa il intalnesc. Intrebari care se refera la un domeniu de maxima actualitate: plantele care combat eficient cancerul. Retetele si micile povestiri care urmeaza apartin in exclusivitate domnului Constantin Parvu si sunt rodul cercetarilor sale etnobotanice si etnoiatrice:
Norocelul Sedum telephium.

Este o planta de gradina, cu valente ornamentale, pe care am aflat-o cu 20 de ani in urma, intr-un sat de sub munte, numit Maneciu Pamanteni. Aici s-a intamplat atunci un fel de minune. O femeie de cincizecide ani, cu un cancer de col ajuns in stadiul al Iii-lea si care nu mai putea fi operata, a fost trimisa acasa sa moara, pronosticandu-se ca mai are doar cateva saptamani de trait.
Ea insa s-a vindecat cu o reteta din batrani, in care se folosea radacina acestei plante. Iata cum se prepara leacul: Se scot radacinile plantei din pamant, se spala foarte bine, se piseaza si se pun intr-un borcan de culoare alba, pana se umple pe jumatate, turnandu-se deasupra alcool alimentar de de grade, apoi se pune capacul. Se lasa borcanul zece zile la soare, inchis ermetic, agitandu-se zilnic pentru o mai buna extragere a principiilor active. Dupa zece zile, lichidul se filtreaza, iar din preparatul obtinut se ia cate o lingura inainte de fiecare masa, adica dimineata, la pranz si seara.

Femeia aceasta, pe nume Filipoiu Ioana, a facut vreme de doua luni acest tratament si s-a prezentat din nou la medic, unde s-a observat o puternica remisie a bolii, cancerul ajungand din stadiul Iii in stadiul I si putand fi operat. Dupa operatie, ea a continuat sa ia norocel si, in final, a invins necrutatoarea boala. La ani de zile dupa acest tratament, cand eu am cunoscut-o, era perfect sanatoasa si in putere. Cimisirul Buxus sempervirens. Cei mai multi dintre noi trecem zilnic, fara sa stim, pe langa aceasta planta, care este larg folosita si ca gard viu. Putini cunosc insa faptul ca frunzele sale de un verdeinchis si pieloase contin un alcaloid, buxenina G2, care are o puternica actiune inhibitoare asupra celulelor canceroase.
Reteta care urmeaza este indicata bolnavilor de cancer cu diferite localizari, inclusiv celor cu cancer in faze avansate: Se recolteaza prin taiere trei sute de grame din varfurile fragede de la cimisir crengutele cu frunze , si cata vreme sunt proaspete, se taie foarte marunt, ca varza pentru salata.

Se pune la macerat aceasta cantitate de planta proaspata, in doi litri de alcool de de grade, intr-un borcan ermetic inchis, vreme de 7 zile.
Dupa trecerea acestei perioade de timp, se filtreaza amestecul prin tifon, iar preparatul obtinut se pune in sticlute mici, inchise la culoare. La inceput, in primele zile, se ia cate o lingurita de trei ori pe zi, inaintea meselor principale. Apoi, se administreaza vreme de doua luni, cate o lingura din acest extract, diluata in jumatate de pahar de apa, inainte de masa, de 3 ori pe zi. Are un gust destul de neplacut, insa efectele sale sunt exceptionale. Acest preparat nu numai ca actioneaza pe termen lung ca inhibitor al dezvoltarii formatiunilor maligne, dar confera si o stare imediata la cateva ore dupa administrare de bine pacientului bolnav de cancer.
Cu acest remediu se trateaza cancerul de piele, cancerul de vezica urinara si de rinichi, cancerul de colon.

Cel mai spectaculos rezultat cu acest preparat l-am vazut in tratarea unui cancer de colon la un batran de 80 de ani, care avea o tumora maligna de marimea unei portocale pe intestinul gros, pe care doctorii nu au vrut sa o opereze, avand in vedere varsta si starea pacientului. El a apelat la tratamentul cu cimisir si, de unde avea un pronostic de viata de maximum doua luni, a trait simtindu-se din ce in ce mai bine. De catva timp, nu am mai tinut legatura cu el si nu stiu cum se mai simte, dar rezultatul obtinut in sine este deja exceptional.
Limba-boului Anchusa officinalis. Este o planta care, administrata intern, impiedica proliferarea diferitelor forme de cancer, impiedica sclerozarea tesuturilor si aparitia uzurii premature a organismului. Am vazut exceptionalele efecte ale acestei plante, chiar pe o cunostinta, doamna S. Iata cum se prepara limba-boului: Se recolteaza un kilogram si jumatate de planta intreaga radacina, tulpina, frunze si flori si, cat este proaspata, se indeparteaza partile uscate, se spala radacinile, apoi se da prin masina de tocat.

Peste aceasta cantitate de planta se adauga trei litri de vin rosu natural si doua kilograme si doua sute de grame de miere de salcam, dupa care intreaga combinatie se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn.
Se lasa zile la macerat intr-un recipient bine acoperit, asezat intr-un loc intunecos, dupa care se filtreaza. Tratamentul se face astfel: in primele cinci zile se ia o lingurita de preparat cu doua ore inainte de fiecare masa, de 3 ori pe zi. Dupa aceste cinci zile se ia tot cate o lingurita, dar cu o ora inainte de masa, continuandu-se astfel tratamentul, vreme de doua luni de zile. Doamna despre care vorbesc, care suferea de cancer genital confirmat prin biopsie, a facut tratamentul cu limba-boului in urma cu 12 ani si traieste si acum, se simte si arata extraordinar.
Rostopasca Chelidonium majus. Este recomandata pentru vindecarea tuturor formelor de cancer, deoarece are o actiune extrem de importanta in tratarea acestei maladii: stimuleaza functia hepatica si dreneaza ficatul, care este foarte solicitat atunci cand tumorile sunt fagocitate in procesul vindecarii.

Iata preparatul din rostopasca cu care se obtin rezultate foarte bune in acest sens: Se iau cinci grame de rostopasca tulpini si frunze uscata si maruntita, se oparesc cu un litru de apa clocotita si se lasa apoi sa stea 12 ore sa se infuzeze. Vasul trebuie sa fie smaltuit, pentru ca infuzia sa nu intre deloc in contact cu metale. Este bine ca rostopasca sa se puna seara, la ora sase, la infuzat, si sa fie strecurata la sase dimineata.
Imediat dupa strecurare, se pun peste extractul obtinut de grame de miere de salcam sau poliflora, nu de alt fel, si se amesteca bine. Se ia o lingura din acest preparat din ora in ora, de ori pe zi, indiferent daca stomacul este gol sau daca este imediat dupa masa. Cu acest tratament, multi bolnavi de cancer, care nu mai aveau puterea vitala sa lupte cu boala, con-fruntandu-se mereu cu stari de greata, de inapetenta si cu o stare de slabiciune generala, si-au revenit spectaculos. Este o speciede arbore larg raspandita la noi, dar prea putin cunoscuta ca valoare terapeutica.

Se foloseste scoarta culeasa de pe ramurile tinere, care au ca semn distinctiv faptul ca frunza se afla la baza, langa petiol, asimetrica. Aceasta scoarta are efecte detoxifiante si depurative foarte puternice, fiind utila intr-o serie de boli de uzura, cum ar fi reumatismul, guta, sclerozarea vaselor de sange.
De asemenea, scoarta de ulm este eficienta in tratamentul leucemiei, boala pentru care medicina moderna are prea putine leacuri. Iata cum se prepara: Se taie ramurile tinere, cu o grosime de maximum un deget, dupa care se curata de coaja cu ajutorul unui cutit cel mai usor se face aceasta operatiune primavara, cand scoarta nu adera foarte puternic pe tulpina. Coaja astfel obtinuta se usuca si apoi se face din ea un decoct. Se iau lingurite de scoarta uscata maruntita si se pun de seara pana dimineata intr-un pahar ml de apa si se lasa sa macereze pana dimineata, cand se strecoara. Se pune deoparte maceratul obtinut, iar planta ramasa se fierbe in alte doua pahare de apa, vreme de 10 minute, dupa care se lasa la racit si se filtreaza.

In final, se combina cele doua preparate, iar extractul complet obtinut se bea pe parcursul unei zile. Tratamentul are cele mai bune efecte daca preparatul se administreaza dimineata, in fiecare zi, vreme de minimum doua luni. A aparut cea mai complexa lucrare despre plante din Romania. Domnul profesor Constantin Parvu, autorul lucrarii monumentale „Universul Plantelor”, care a fost rasplatita cu premiul Academiei Romane si cu alte distinctii internationale, revine cu o noua lucrare, mult mai vasta, pe aceeasi tema: „Enciclopedia Plantelor” – patru volume dintre care primele trei deja sunt in librarii , insumand mii de pagini, in care se vorbeste pe larg despre aproape toate plantele romanesti, mai mult sau mai putin cunoscute.
In aceasta lucrare gasiti nu doar descrierea botanica, compozitia chimica sau alte informatii de specialitate despre plantele de la noi, ci si utilizarile medicale culte sau populare, modul de recoltare si de preparare, credintele populare despre plante si chiar anumite elemente de medicina magica referitoare la anumite specii.

Este o carte deosebit de complexa si de folositoare, care ar fi bine sa nu lipseasca din biblioteca iubitorilor de natura si Opriti „Omul Negru”! Boala loveste fara alegere, pe oricine.
Cu toate astea, riscul cancerului poate fi drastic redus. Celulele „nebune” pot fi tinute in frau. In orice corp omenesc apar, cand si cand, celule modificate genetic, dar organismul le depisteaza, observa ca sunt ciudate si le anihileaza imediat. Unele dintre aceste mutatii au insa in ele ceva violent, care le face sa devina maligne si sa atace tot ce le sta in cale. Cu toate astea, in ultima vreme, cancerul nu mai inseamna o condamnare la moarte.

Indiferent de zona unde este localizat, nu se poate afirma cu certitudine absoluta ca el va lasa „omul negru” sa scoata coasa. Intre timp, medicina „academica”, asociata cu tratamentele naturiste, a descoperit metode foarte eficiente de stopare a bolii, mai ales daca diagnosticarea a avut loc intr-un stadiu incipient. Iar unele forme de cancer pot fi in mare masura prevenite printr-un mod de viata sanatos.
Denumirea de cancer se aplica unei multitudini de manifestari patologice, cu sute de caracteristici diferite. De aceea, nu se poate urma o singura cale terapeutica pentrutoate infatisarile bolii. Unele cancere trebuie operate, pe cand altele pot fi combatute cu raze sau cu chimioterapie, dublate de procedee alternative. Genele lucreaza din plin la reproducerea celulelor de care corpul are nevoie pentru activitatile sale zilnice. Din cand in cand, se intampla ca masinaria organismului sa comita erori, pierzand cate o bucatica din gena tocmai reprodusa.

Asemenea mutatii iau nastere in primul rand atunci cand Adn-ul unei celule este lezat prin iradiere, ori de catre radicalii liberi acestia sunt atomi sau grupuri de atomi purtatori ai unei incarcaturi electrice, capabili sa dauneze celulelor prin modificarea structurii chimice a proteinelor si a Adn-ului.
In cazul cand nu sunt stopate de sistemul imunitar, mutatiile se transmit mai departe, generand metastaze. In principiu, sistemul imunitar ne apara de cancer si, de regula, isi indeplineste misiunea cat se poate de bine. Ideal vorbind, el este apt sa descopere si sa nimiceasca toate celulele anormale. El identifica intrusii cu ajutorul unei gene al carei cod se gaseste in oricare dintre celule, cu exceptia globulelor rosii. Aceasta gena antitumorala, numita p53, citeste codurile tuturor celorlalte gene, pentru a le determina tipul. Gena p53 are rolul de a indemna sistemul imunitar sa elimine celulele modificate, insa acest mecanism nu functioneaza la organismele unde exista deja anumite celule canceroase. Atunci boala nu intalneste nici un obstacol si se poate raspandi in continuare.

Este important sa stim cum si de ce au loc fenomenele de oxidare, de unde rezulta radicalii liberi.
In multe privinte, oxidarea este un proces natural, de care corpul nostru are nevoie pentru ca sistemul imunitar sa intre in actiune si sa-l protejeze. In cursul procesului de oxidare sunt arse celulele imbatranite, facandu-se loc pentru unele noi. Asadar, oxidarea este o functie buna si necesara, totusi, exista in ea si potentialul de a dauna organismului. Produsele oxidarii sunt tocmai radicalii liberi, care pot opera modificari maligne, blocand in acelasi timp mecanismele de neutralizare a celulelor canceroase.
Cum cresc celulele canceroase. Majoritatea mutatiilor maligne poarta in sine un cod genetic ce paralizeaza reactia imunitara, pentru ca ele sa se poata dezvolta rapid si insidios. Totodata, celulele canceroase poseda un mecanismcare le accelereaza enorm multiplicarea: ele devin mai viguroase si mai mari decat celelalte celule, reusind astfel sa le sufoce treptat.

Adevarate prezente malefice, ele cresc repede, insa nu de la sine. Ele necesita anumiti nutrienti, care le favorizeaza dezvoltarea. Si, inainte de toate, celulele canceroase au nevoie de energie. Daca nu si-o pot procura, sunt amenintate sa piara. Cele mai agresive tipuri de cancer, cele ce ajung la dimensiuni care nu le mai permit sa se ascunda, isi construiesc adevarate conducte de alimentare, agatandu-se de vasele de sange aflate in vecinatatea lor, pe care le perforeaza, pentru a se aproviziona din ele.
Impartim frateste hrana cu cancerul. Asemenea retele de alimentare sunt ca butelia de oxigen pentru un scafandru: ele tin celulele maligne in viata. Iar acestea prospera, nu se multumesc sa coexiste pasnic alaturi de zonele pe care le paraziteaza, ci cuceresc mereu alte si alte portiuni de tesut, pana cand, in cele din urma, acapareaza organe intregi.

In final, ele dau nastere unei tumori ce impiedica organul sa functioneze. Raspandirea cancerului. Celulele canceroase au o proprietate nefericita: pot patrunde in vasele sanguine, risipindu-se, astfel, in tot corpul. Deseori se cuibaresc in plamani, ficat sau creier, formand frecvent metastaze. In general, se plaseaza in locurile unde gasesc mult sange.
De asemenea, ele au tendinta sa migreze pe canalele limfatice sistemul de indepartare a reziduurilor din organismul nostru pana la ganglionii limfatici, situati in apropiere. De aceea, medicii obisnuiesc sa cerceteze cu deosebita atentie aceste zone ale corpului. In studierea cancerului s-au obtinut rezultate ce deschid drumuri noi. Astfel, se poate afla dacao persoana are sau nu predispozitie pentru aceasta boala. Se face o trecere in revista amanuntita a afectiunilor de care au suferit membrii familiei, pentru a stabili daca ne incadram cumva intr-o grupa de risc.

Apoi, dupa ce au fost clarificate premisele genetice, se trag concluzii si se fac recomandari in privinta unui stil de viata ce ar putea sa impiedice aparitia tipurilor de cancer probabile din punctul de vedere al mostenirii genetice.
Alte directii ale cercetarii urmaresc dezvoltarea unor vaccinuri sau medicamente care sa combata cancerul prin stimularea sistemului imunitar, de exemplu cu ajutorul genei p Din pacate, acest obiectiv n-a fost inca atins, si tocmai de aceea este esential sa ne ingrijim noi insine de sanatatea noastra, adoptand din vreme un mod de viata care sa ne fereasca de cancer. De pilda, ar trebui sa ne fie clar ca a sta ceasuri intregi la soare, fara o crema de protectie, echivaleaza cu o invitatie calduroasa facuta bolii. Si, desigur, sa nu uitam fumatul. Intre fumat si cancer exista o legatura atat de stransa, incat efectul este la fel de distrugator, ca si cum ne-am introduce cu o seringa celule canceroase direct in plamani.
Insa nicotina nu sporeste doar incidenta cancerului pulmonar. S-a constatat ca printre fumatori se inmultesc si cazurile de cancer mamar, de vezica si de prostata.

In prezent, cunoastem si faptul ca unele boli infectioase pot declansa cancerul, probabil din cauza ca infectia mobilizeaza fortele de autoaparare ale organismului intr-o singura zona. In ce priveste alte tipuri de cancer, chiar daca nu se stie exact ce anume le determina aparitia, in schimb se poate spune care norme de comportament ne ajuta sa reducem la minimum riscul imbolnavirii. Lucrul cel mai important: incercati sa traiti astfel incat sa va pastrati inima si arterele sanatoase – atunci veti avea mai multe sanse de a ocoli cancerul. Surplusul de greutate corporala si sedentarismul au fost puse de mult in legatura cu aparitia temutei boli.
Este deci intelept sa ne hranim echilibrat, sa reducem numarul de calorii consumate zilnic si sa executam cu regularitate un program adecvat de exercitii fizice. Strategia Anticancer. Masura nr. Multi nutrienti va pot fi de folos in profilaxia cancerului.

Aveti grija ca din hranadvs. Aceasta vitamina trebuie considerata ca principalul adjuvant in efortul de a tine sub control deficientele imunitare si cancerul, prin intarirea capacitatii de actiune a genei antitumorale p Desi nu se stie cu precizie cum anume lucreaza vitamina D in organism, cercetarile au pus in evidentafaptul ca ea reduce neindoielnic riscul imbolnavirii de cancer.
Exista o teorie, potrivit careia una din formele vitaminei distruge efectiv mutatiile maligne, ceea ce ar insemna ca ea este si un fel de otrava pentru potentialele celule canceroase. O a doua teorie afirma ca vitamina sustine activitatea genei p53, astfel incat celulele canceroase pot fi depistate si eliminate rapid. Pentru a-si sintetiza vitamina D, corpul are nevoie de expunere la lumina solara. Cu de minute petrecute zilnic in aer liber se obtin valori rezonabile.
Totusi, ponderea majoritara in aportul de vitamina D revine alimentatiei. Unele specii de pesti, cum ar fi heringul, ca si laptele si sucul de portocale o contin in cantitati apreciabile.

Cercetatorul american Bruce Ames a lansat cel dintai ipoteza ca acidul folic previne rebuturile in procesuldiviziunii celulare. Numeroase alimente – ca de exemplu spanacul, rosiile, sucul de portocale, painea si fainoasele – contin acid folic.
Societatea Europeana de Nutritie recomanda adolescentilor si adultilor un aport de micrograme acid folic pe zi. Graviditatea, administrarea anumitor medicamente, consumul mare de alcool sau stresul foarte puternic pot impune o crestere a necesarului zilnic. In Germania, unele bauturi vitaminizate, produse de panificatie si lactate sunt imbogatite cu acid folic. Preparatele culinare cu rosii. Studii recente au aratat ca riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer se diminueaza atunci cand consumam minimum zece linguri de sos cu pasta de rosii sau sos pentru spaghete in fiecare saptamana. Astfel,riscul cancerului de prostata scade cu o treime la barbatii care se hranesc cu mancaruri preparate cu rosii. Numerosi oameni de stiinta sunt de parere ca substanta activa responsabila pentru aceste cifre uluitoare este licopina, un carotenoid cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante.

Carotenoidele capteaza radicalii liberi, pentru ca ei sa poata fi evacuati din corp. Modul cum actioneaza carotenoidele n-a fost inca elucidat pe deplin. Toate produsele pe baza de rosii contin cantitati mari de licopina. Organismul o asimileaza mai usor din rosiile fierte decat din cele crude, mai ales daca adaugam putina grasime, de pilda ulei de masline. Sau nuci.
Broccoli, varza, conopida. Broccoli,varza de Bruxelles, varza alba si conopida cuprind substante cu efect anticancerigen. Deocamdata, este inca neclar prin ce mecanisme reusesc ele sa restranga numarul imbolnavirilor de cancer: intarind sistemul imunitar, atacand celulele maligne sau poate blocandu-le accesul la nutrientii speciali, ce le sunt indispensabili.
Vitaminele cu rol antioxidant impiedica formarea radicalilor liberi, care pot provoca erori in copierea Adn-ului si moartea prematura a celulelor. Vitamina C se gaseste in citrice, fructele-boabe, legumele verzi si tomate.

La randul sau, vitamina E micsoreaza si ea riscul aparitiei unor tipuride cancer. Ne-o furnizeaza indeosebi germenii de grau, nucile si uleiurile vegetale. Sa luam pastile ori sa mancam legume? E mai simplu sa inghitim tablete cu vitamine decat sa luam aminte la o alimentatie echilibrata, din care sa nu lipseasca fructele si legumele proaspete.
Si exista indicii ca organismul asimileaza mai usor unele substante din suplimentele nutritionale decat dinhrana zilnica. Totusi, ar fi gresit sa credeti ca este preferabil sa luati tot timpul pastile, in loc sa mancati legume si fructe. De exemplu, sucul de portocale contine multe alte componente, pe langa vitamina C. In afara de aceasta, alimentele nu sunt importante doar din punct de vedere biochimic, ele declanseaza anumite energii in corpul nostru. Asadar, se poate presupune ca nu doar o singura substanta prezenta intr-o leguma ne apara de cancer sau ne mentine inima sanatoasa, ci mai curand este vorba de o anume combinatie de substante active si nutrienti, imposibil de gasit altundeva decat in roadele naturii.
Cu alte cuvinte, preferati vitaminele naturale.

In unele forme de cancer, diagnosticarea precoce amplifica exponential sansele de supravietuire ale pacientilor. Recomandarile de mai jos se adreseaza persoanelor cu un factor de risc mediu. Daca in familia dvs. Incepand de la 40 de ani, ar fi indicat sa va procurati de la farmacie testul prin intermediul caruia se pun in evidenta urmele ascunse de sange, prezente in materiile fecale.
Dupa 50 deani, ar trebui sa va faceti cate o colonoscopie la intervale de ani, pentru a exclude posibilitatea unui cancer de colon si a gasi eventualii polipi, care deseori se malignizeaza. Stim ca aceasta investigatie este o procedura dezagreabila, insa metodele moderne devin tot mai eficiente si mai civilizate. Colonoscopia – furtun sau raze? In Europa, cancerul de colon este forma cea mai frecventa a bolii, mult ajutata de o alimentatie defectuoasa. Colonoscopia permite medicilor sa recunoasca stadiile premergatoare sau incipiente ale tumorilor.
Ea se executacu un furtun de grosimea unui deget, lung de circa un metru si jumatate.

Daca intalneste formatiuni atasate de peretele intestinului printr-un pedicul, asa-numitii polipi, doctorul ii poate inlatura pe loc, cu ajutorul unui lat si a curentului electric. Iar cu o pensa speciala el preleveaza probe de tesut pentru analize de laborator. Explorarea este neplacuta pentru pacienti. Mai intai, ea ii obliga sa se pregateasca, luand doze mari de laxative. In timpul colonoscopiei se pompeaza aer in intestin, iar inaintarea furtunului in profunzime poate provoca dureri. Cercetatorii americani propun o posibila alternativa – colonoscopia virtuala.
Si in aceasta varianta, pacientii trebuie sa ia in ajun laxative, pentru a-si curata bine intestinul. Apoi li se pompeaza aer in anus si un tomograf computerizat scaneaza colonul. Ulterior, un computer va realiza imagini din datele culese. Avantajele noii metode, ale carei costuri sunt aproape duble fata de cele ale unei colonoscopii clasice: investigatia dureaza doar cateva minute si nu necesita administrarea de sedative, iar imediat dupa aceea, pacientii sunt apti sa lucreze ori sa conduca masina.

Dezavantajele: se folosesc raze Rntgen, ele insele constituind un factor declansator al cancerului de colon.
In plus, rezultatele explorarii virtuale au fost pana acum inferioare celor obtinute cu furtunul traditional: uneori, polipii de dimensiuni mai mici scapa vigilentei doctorului. In general, sesizarea modificarilor patologice depinde inca in foarte mare masura de experienta radiologului. Pentru aceste motive, se prefera deocamdata utilizarea in continuare a colonoscopiei clasice. Dar cercetatorii se straduiesc sa perfectioneze metoda. Echipa de radiologi condusa de Perry Pickhardt de la National Naval Medical Center din Bethesda, Maryland Sua a izbutit sa realizeze un program special de calculator, cu care polipii sunt descoperiti si scanati chiar de la un diametru de sase milimetri, in conditii la fel de bune ca acelea oferite de varianta furtunului.
Un nou remediu impotriva cancerului. Biostimulatorul celular. Celulact H. D-l Ioan Istrate este un om atat de modest, incat pare musafir in propria-i casa. Varsta i-a dat o aura de intelepciune pe care e greu sa n-o bagi in seama. Multi dintre dvs.

In ciuda faimei create peste noapte, atentia publica il deranjeaza pe d-l Istrate. Cand l-am contactat telefonic pentru a-i propune acest interviu, cu greu a acceptat sa ne intalnim.
Imi cer scuze daca n-am stiut sa-l fructific la maximum. Carte de vizita D-l Ioan Istrate este inginer chimist, specializat in producerea medicamentelor si in meseria pe care a practicat-o intreaga viata a pasit cu dreptul, urmandu-si pasiunea pentru chimie, o pasiune dobandita in anii de liceu. E fascinant sa descoperi universul unei picaturi de apa Cine stie chimie, intelege mai bine viata, dar si fenomenele care o intretin.
Nenitescu si E. Cioranescu, nume de marca in invatamantul universitar romanesc. Mai tarziu, ca specialist in medicamente, a ocupat, pe rand, functii de conducere in industria farmaceutica: seful Serviciului tehnic la Centrala Industriala de Medicamente, seful Serviciului indici tehnico-economici si documentare tehnico-stiintifica la Institutul de cercetari chimico-farmaceutice Bucuresti, seful Serviciului C. Cum l-ati descoperit?

Am scris si o carte pe tema viziunilor pe care le am: „Romania si lumea in timp – trecut, prezent si viitor”. In 24 aprilie am primit niste mesaje referitoare la viitorul omenirii. Printre ele, unele despre cancer si despre ce anume trebuie sa faca un bolnav de cancer pentru a supravietui.
Doua evenimente deosebite, petrecute in familie, m-au determinat sa-mi indrept atentia spre un posibil remediu al cancerului. Socrul meu s-a imbolnavit de cancer si a decedat datorita acestei boli in Mult mai tarziu aveam sa aflu formula de structura a substantei active din produsul pe care l-am realizat. Ca specialist, am cautat sa vad de unde pot scoate aceasta substanta.
Mi-au trebuit cativa ani de cercetari, dar, in final, am gasit-o. In , sora mea a fost diagnosticata cu neoplasm, a fost operata la Spitalul Coltea, iar doctorii nu i-au dat sanse pentru mai mult de doua-trei luni de viata. Am reusit s-o tratez.

Din pacate, anul acesta a murit in urma unui infarct. Aplicand tratamentul in familie si cunoscutilor, am inceput sa inregistrez toate rezultatele si, entuziasmat de efectul sau curativ, i-am facut documentatia pentru inregistrare la Osim. Celulact H este realizat din extracte animaliere si plante, sub forma de capsule gelatinoase, fiind foarte usor de administrat. Este lipsit de toxicitate. In lupta cu cancerul, da rezultate mult mai bune decat tratamentul oncologic clasic.
Ganditi-va cat rau produce o iradiere organismului: pe langa celulele bolnave, sunt distruse si celulele sanatoase din zona iradiata. De citostatice, ce sa mai vorbim? Stiti, desigur, cate efecte secundare da acest tratament Totusi, ne-ati putea explica, intr-un mod cat mai simplu, cum actioneaza el asupra celulelor canceroase? In celula, mai exact in nucleu, exista – sa-i spunem asa – un fel de „maioneza” care, la un moment dat, se taie.

Ei bine, atunci toate reactiile biochimice o iau razna: celulele se dezvolta haotic, se desprind si se imprastie in tot organismul, fiind transportate de fluxul sangvin. Asa cum gospodinele refac maioneza „taiata”, la fel actioneaza si Celulact H, care reface structura celulara afectata, aducand-o la starea normala, functionala.
Substantele componente elibereaza prin procese biochimice specifice radicali liberi de hidrogen, care regenereaza celulele bolnave, iar pe cele moarte le elimina din organism sub forma de flegma in cazul cancerului pulmonar si prin hemoragii in cazul cancerului uterin, rectal, stomacal si Orl. De asemenea, stimuleaza cresterea la copii si intinereste celulele imbatranite. Pacat ca bolnavii nu apeleaza la remediile si tratamentele naturiste decat atunci cand medicii si medicina clasica nu le mai acorda nici o sansa.
De regula, la mine vin, in cea mai mare parte, pacienti cu cancer in stadiul Iii sau Iv, cu organismul deja foarte slabit, externati pentru a muri acasa. Dar si ei pot fi ajutati. Este esential ca bolnavii sa se alimenteze foarte bine.

Este punctul forte al reusitei acestui tratament. Am observat efectul biostimulatorului celular asupra organismului bolnav si va pot spune si etapele tratamentului: in prima luna boala evolueaza, dar din ce in ce mai lent. In a doua luna boala rabufneste, dand pacientului diferite simptome: dureri, greata etc. Din luna a treia, orice tip de cancer este oprit din evolutie, urmand ca din acel moment tumora sa se resoarba, iar metastazele sa-si stopeze evolutia si apoi sa dispara. Rezultate palpabile se observa cel mai devreme dupa trei, cinci sau noua luni de tratament, in functie de localizarea cancerului, de organele afectate si de varsta pacientului.
Este important sa mentionez ca tumorile mai mari de cinci centimetri nu se resorb. Leucemiile se trateaza in doi sau trei ani, iar ulcerele in doar trei-sase luni. In cazul cancerului, insa, nu recomand tratamentele cu citostatice si nici iradierile, deoarece, in unele cazuri, anuleaza actiunea produsului.

Pacientele cu chisturi mamare sau cu cancer de san vor elimina din alimentatie laptele. In timpul tratamentului se va consuma cat mai mult ceai de galbenele, macese si catina galbena. Tratamentul poate fi urmat de oricine, chiar si de catre copii, la care incidenta cazurilor de leucemie a devenit alarmanta.
Profesorul T. Colin Campbell de la Universitatea din Cornell SUA , autorul unuia dintre cele mai complete studii realizate vreodata asupra legaturii dintre cancer si obisnuintele noastre alimentare, si-a petrecut copilaria la tara. Poate ca apropierea lui de pamant l-a ajutat sa formuleze mai bine ca nimeni altul raportul dintre dezvoltarea cancerului si alimentatie. Anume, el a comparat cele trei etape de crestere a tumorilor initiere, promovare si progresie cu etapele de crestere a buruienilor care invadeaza gradinile. Initierea este faza in care grauntele e pus in pamant.

Promovarea e faza in care samanta devine planta, iar progresia e perioada in care buruiana creste necontrolat, invadand celelalte plante din straturile gradinii, cararile dintre ele si toata curtea, pana afara, pe trotuar: o explozie nebuna si necontrolata, exact ca aceea declansata de cancer in organism.
Initierea prezenta unei celule cancerigene depinde in mare masura de genele noastre si de substantele toxice prezente in mediul in care traim radiatii, produse chimice cancerigene etc. Promovarea cresterea bolii depinde, la fel ca si la buruieni, de existenta unor conditii indispensabile: un teren favorabil, in cazul lor, apa si soarele, in cazul cancerului, conditiile pe care noi insine le cream pentru ca boala sa se dezvolte. Iar ele tin, in primul rand, de alimentatie. In cartea scrisa dupa 35 de ani de experiente asupra rolului factorilor nutritionali in dezvoltarea cancerului, Campbell trage urmatoarea concluzie: „Dezvoltarea cancerului poate fi reversibila, in functie de faptul daca prima micro-tumora aparuta in organism primeste sau nu conditiile necesare dezvoltarii sale.

La acest nivel, factorii nutritionali joaca un rol decisiv. Unii dintre ei hranesc cresterea cancerului. Altii o incetinesc. Cancerul prospera atunci cand sunt mai multi factori favorabili decat defavorabili. Atunci cand factorii defavorabili domina, cancerul isi incetineste dezvoltarea sau chiar si-o stopeaza. Importanta acestei reversibilitati este enorma. Cativa ani mai tarziu, in revista englezeasca „Nature”, cercetatorii in domeniul cancerului de la Universitatea din San Francisco au dovedit actualitatea acestei idei, chiar pe celule canceroase foarte agresive.

Daca mediul in care se afla tumora cancerigena e lipsit de factorii inflamatori necesari cresterii, ea nu reuseste sa se dezvolte.
Or, acesti factori inflamatori sunt direct tributari alimentatiei noastre. Printre ei se numara zaharul rafinat, lipsa acizilor grasi Omega 3, hormonii de crestere prezenti in carne sau anumite produse lactate. La polul opus se afla alimentele „antipromotoare de cancer”, prezente cu prioritate in fructe si legume.
Alimentatia anti-cancer e compusa, mai ales din legume si leguminoase acompaniate de untdelemn de masline sau ulei de in sau unt biologic , usturoi, ceapa, ierburi si condimente. In loc sa se afle in mijlocul farfuriei, carnea si ouale trebuie sa fie facultative si sa serveasca doar de adaus pentru gust. Este exact inversul tipului de farfurie occidentala si romaneasca, n.
Bogat in polifenoli, el reduce cresterea noilor vase de sange necesare dezvoltarii tumorii si metastazelor.

Este, de asemenea, un puternic anti-oxidant, un detoxifiant activeaza enzimele din ficat care elimina toxinele din organism si faciliteaza moartea celulelor cancerigene prin apoptoza. In laborator, s-a dovedit ca ceaiul verde sporeste efectele radioterapiei asupra celulelor canceroase. Ceaiul negru e fermentat, un procedeu care distruge in mare parte polifenolii. Ceaiul verde japonez e mai puternic si, deci, mai recomandabil decat ceaiul verde chinezesc.
E foarte bogat in polifenoli. Mod de folosire Eliberarea substantelor active din planta necesita o infuzare prelungita, de circa 10 minute. Ideal este sa infuzati 2 grame de ceai verde, vreme de 10 minute, intr-un ceainic, si sa-l consumati cel tarziu in ora care urmeaza, fiindca dupa aceea, polifenolii dispar.

Se recomanda ingerarea a 6 cesti pe zi. Anumite persoane sunt sensibile la cafeina continuta in ceaiul verde si pot suferi de insomnie, daca il beau dupa orele CURCUMA Curcuma un praf galben care intra in compozitia produsului alimentar curry este anti-inflamatorul natural cel mai puternic al momentului actual. El contribuie, de asemenea, la inhibarea celulelor canceroase prin apoptoza. In laborator, s-a dovedit ca sporeste eficienta chimioterapiei si reduce progresia tumorilor.
Pentru a fi absorbit de catre organism, curcuma trebuie sa fie amestecat cu piper negru. Ideal este sa fie solubilizat in ulei de masline sau de in. Mod de folosire: O jumatate de lingurita de pudra de curcuma se amesteca cu o lingurita de untdelemn de masline, cu un varf de cutit de piper negru si un strop de miere. Poate fi adaugat in supe, salate, vinegreta. Infuzia de ghimbir poate fi utilizata si la reducerea transpiratiei care insoteste de obicei chimioterapia sau radioterapia. Mod de folosire: Radeti o bucata proaspata de ghimbir se gaseste in supermarket , intr-o salata de legume fierte in abur sau preparate la tigaie, in putin untdelemn.

Sau puneti fructe la marinat, impreuna cu suc de lamaie verde si ghimbir ras puteti adauga si un strop de miere, daca va place gustul mai dulce.
Infuzie: lasati la infuzat vreme de minute un deget de ghimbir taiat bucatele, peste care turnati o cana de apa clocotita. Se poate bea cald sau rece. Ele opresc evolutia celulelor precanceroase in tumori maligne. Favorizeaza, de asemenea, sinuciderea celulelor canceroase, blocand angiogeneza. Varza, broccoli si celelalte surate ale lor nu trebuie fierte, fiindca substantele anticancerigene dispar. Mod de folosire: Fierbere scurta, in vapori de apa, salate crude sau calire rapida, in putin untdelemn de masline.

In primul razboi mondial, a fost folosit pe larg, ca anti-infectios, in pansarea ranilor.
In cel de-al doilea razboi mondial, in lipsa de antibiotice, soldatii rusi mancau tone de usturoi, incat planta a si fost botezata „penicilina ruseasca”. Compusii sulfului, prezenti in aceasta familie de plante „alliacee” , reduc, in parte, efectele cancerigene ale nitrosaminelor care se formeaza pe carnea prea fripta sau in tehnologia fabricarii tutunului de tigara. Studiile epidemiologice au demonstrat o reducere a cancerului renal la persoanele care mananca mult usturoi si ceapa. Printre altele, toate legumele din aceasta familie stabilizeaza nivelul zaharului in sange, ceea ce reduce secretia de insulina si, drept urmare, cresterea celulelor canceroase.
Moleculele active ale usturoiului se elibereaza in momentul zdrobirii cateilor si sunt mai bine absorbite de organism daca sunt combinate cu untdelemn mujdei. Mod de folosire: Atat ceapa cat si usturoiul se consuma de preferinta crude si rase, amestecate in salate de legume sau calite usor in untdelemn.

Se pot amesteca cu curry si curcuma sau pot fi puse pe paine neagra preparata din patru cereale si unsa cu putin unt natural taranesc. Ele poseda cantitati mari de vitamina A si licopen, care au capacitatea dovedita de a inhiba progresia celulelor canceroase dintre cele mai agresive de exemplu: gliomii creierului.
In plus, multiplica celulele sistemului imunitar si le intareste capacitatea de a ataca celulele tumorale. ROSIILE Licopenul din rosii este asociat cu cresterea duratei de viata a bolnavilor de cancer la prostata, in conditiile in care acestia consuma cel putin de doua ori pe saptamana sos de rosii. Pentru a elibera licopenul, trebuie ca rosiile sa fie fierte transformate in sos. Absorbtia lui e facilitata de prezenta unui corp gras uleiul. Mod de folosire: Sos de rosii din conserve, dar fara E-uri si adaos de zahar.

Dar cel mai bine e sa il preparam singuri: se pun pe foc doua rosii mari, taiate marunt, cu putin untdelemn de masline.
Se pot adauga: usturoi, ceapa, tofu, chimen, curcuma, piper etc. Ele grabesc apoptoza celulelor canceroase si le reduc inmultirea, blocand enzimele necesare invaziei tesuturilor vecine. Carnosolul din rozmarin, de exemplu, este un puternic anti-oxidant si anti-inflamator. S-a demonstrat capacitatea lui de a accentua efectul chimioterapiei si de a ataca celulele canceroase foarte rezistente la tratament. Sunt poate cel mai puternic medicament al toamnei.
Am motive intemeiate sa afirm acest lucru, pentru ca radacina de tataneasa mi-a salvat, candva, viata. S-a petrecut in anul , cand incepusem sa ma simt tot mai rau, fara un motiv aparent. Slabeam, eram mereu obosit, aveam un fel de dureri difuze in corp. Am fost la mai multi medici, care mi-au pus tot felul de diagnostice, iar pana la urma am ajuns la spitalul Fundeni. Pe holul spitalului, m-am intalnit cu un prieten de-al meu, chirurg, care vazandu-ma cum arat, imediat s-a aratat disponibil sa ma consulte.

Era un medic cu mare experienta si, palpandu-mi abdomenul, mi-a spus direct: „E o tumora in abdomen, pe intestinul gros”. Stia ca am cunostinte de anatomie umana si ca sunt capabil sa inteleg fenomenologia unei boli. M-a pus sa ma palpez singur si am simtit acea formatiune care pulsa foarte tare – semnul unei vascularizatii puternice, vascularizatie specifica tumorilor canceroase!
Analiza imagistica a confirmat cele spuse de prietenul meu chirurg. Am inteles dintr-o strafulgerare simptomele acelea inexplicabile pe care le avusesem in ultimele luni. Ajutasem la randul meu multi oameni bolnavi de cancer, cu cunostintele mele de fitoterapie, si stiam cum decurg lucrurile, si ca nu mai am timp de pierdut. Am venit acasa si am intrat pe tratament cu tataneasa.

Preparatul pe care l-am folosit era simplu: 2 linguri de radacina de tataneasa le fierbeam in 2 litri de apa, vreme de 30 de minute, dupa care luam decoctul de pe foc si-l lasam inca 24 de ore, sa stea acoperit, la temperatura camerei.
La inceput, am luat dimineata, la pranz si seara, o cana din acest preparat. Peste cateva saptamani am ajuns sa beau si 2 litri pe zi. Beam intruna. Am mai tinut si un regim aproape complet vegetarian pe care l-am mentinut de atunci mereu si cand m-am dus la control, nu mi-au mai gasit nici urma de tumora, si asa a ramas pana in ziua de azi, cand au trecut mai bine de 20 de ani. La putin timp dupa vindecarea mea miraculoasa, m-am intalnit la Institutul de Biologie cu un cercetator care stia de povestea bolii mele si m-a intrebat cum m-am tratat, pentru ca avea un frate operat de cancer la colon, caruia ii mergea tot mai rau dupa operatie, si sfarsitul ii era aproape.
I-am spus ca singura solutie pe care o stiam era tataneasa.

Si omul acela, ale carui zile pareau numarate, a plecat intr-o vacanta prelungita in Delta, unde a mancat, efectiv, tataneasa cruda, vreo grame, de ori pe zi. Tratamentul lui original a durat o luna si jumatate, iar fostul bolnav condamnat la moarte traieste si azi. Iata, deja, doua cazuri concludente, pe care le-am verificat personal, cat se poate de bine. Asa ca pot sa afirm, cu toata responsabilitatea, ca aceasta planta, administrata intern, este un remediu antitumoral extraordinar.
Pentru a fi folosita extern, tataneasa se prepara sub forma de tinctura: se pun intr-o sticla cu gura larga douazeci de linguri de pulbere de radacina, care se acopera cu spirt de 70 de grade, amestecand incontinuu. Cand intreaga masa de pulbere a fost acoperita, ramanand deasupra un strat de alcool de doua degete, se inchide sticla ermetic si se lasa continutul la macerat, vreme de 12 zile, dupa care se strecoara. Se obtine o tinctura bruna la culoare si un pic vascoasa, din cauza continutului de mucilagii.

Aplicata pe tumorile externe si pe cancerele de piele, sub forma de compresa, tinuta cate ore pe zi, aceasta tinctura le vindeca numaidecat.
Tinctura de tataneasa se foloseste si sub forma de compresa pentru cicatrizarea estetica a ranilor si arsurilor, pentru sudarea rapida a fracturilor sau pentru consolidarea ligamentelor dupa entorse si luxatii. Radacina de cerentel Geum urbanum – Tonic psihic si antitumoral foarte eficient – Acum, toamna tarziu, il pot gasi doar cei care au ochiul format pentru cautarea plantelor de leac. Se „tradeaza” prin stelutele galbui ale fructelor sale, care raman aninate de tulpina subtire si uscata a cerentelului.
Daca sapam la baza acestei tulpini, gasim in pamant o radacina cu un miros puternic de cuisoare, datorat unei substante volatile pe care o secreta. Este extrem de raspandit, fiind intalnit in padurile rare de stejar sau de gorun, la marginea lizierelor de fag, prin poieni, la marginea drumurilor de tara sau forestiere, pe locuri virane. Rizomul sau din pamant are importante calitati terapeutice, fiind un tonic psihic, un antiinfectios si un antitumoral foarte eficient.

Se consuma sub forma de infuzie combinata, obtinuta astfel: se pun doua lingurite de pulbere de radacina intr-un pahar de apa si se lasa sa se macereze vreme de ore, la temperatura camerei, dupa care se strecoara.
Extractul obtinut se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca un pahar de apa, dupa care se lasa sa se raceasca. In final, se combina cele doua extracte, iar preparatul obtinut se va administra pe parcursul unei zile. Contra asteniei psihice si fizice, contra depresiei si a tulburarilor asociate, se face un tratament cu infuzie combinata de cerentel, din care se beau 3 cani pe zi, in cure de minimum o luna. Radacina de cerentel contine substante cu efecte stimulente ale sistemului nervos central, tratamentul cu ea avand o actiune tonica psihica, favorizand recapatarea tonusului interior si a bunei dispozitii.
Ca remediu antiinfectios se administreaza infuzia combinata de cerentel, pe timpul sezonului rece, pentru prevenirea si tratarea durerilor de gat, a bronsitelor, precum si ca adjuvant in pneumonie si chiar in tuberculoza pulmonara.

Se beau cani pe zi de Cand frunzele mor, energia padurii se muta sub pamant infuzie combinata. Cand frunzele mor, energia padurii se muta sub pamant In cancer, se bea jumatate de pahar de infuzie combinata de cerentel, cu jumatate de ora inainte de a manca. Cerentelul este un adjuvant foarte valoros, favorizand recapatarea apetitului alimentar, amplificand capacitatea de asimilatie, oprind scaderea in greutate.
De asemenea, previne aparitia deranjamentelor intestinale la care sunt predispusi mai ales cei care au afectat tubul digestiv sau care tin regimuri cu cruditati , ajuta la mentinerea tonusului fizic, si mai ales psihic, element de maxima importanta la bolnavii de cancer. Cum se manca acum de ani si de ce erau oamenii mai sanatosi De ceva timp, pe ecranele televizoarelor noastre apare, dupa interminabilele calupuri publicitare, un anunt care spune cam asa: „Excesul de sare, zahar si grasimi dauneaza sanatatii”. Este un demers laudabil al Ministerului Sanatatii, un avertisment de mare importanta, dar care nu rezolva aproape nimic.

Mai bine ar fi fost ca statul sa aiba grija cu adevarat de sanatatea noastra, cu masuri concrete luate pe termen lung.
Cum ar fi, de pilda, sa-i incurajeze pe bietii nostri tarani sa furnizeze produse ecologice garantate, in loc sa-i alunge din piete, sau sa impuna restrictii drastice industriei alimentare, in folosirea pe scara larga a faimoaselor E-uri. Sau sa abroge urgent aberatia sarii iodate. Dar cum statul roman are el insusi nevoie de sprijin pentru a se intrema, sa nu cerem de la el ce nu poate si sa ne luam sanatatea in grija noastra, inainte de a fi prea tarziu. De pilda: sa aruncam o privire in trecut, ca sa vedem ce puneau pe masa bunicii nostri, de erau mai sanatosi decat noi?
Ce veriga s-a rupt, in stiinta alimentatiei, astfel incat hrana ne-a devenit din prieten, dusman? Faina neagra Era pana de curand ingredientul principal al painii noastre cea de toate zilele.

Constituia, alaturi de malai, baza alimentatiei taranilor nostri. Faina neagra se obtine prin macinarea bobului de grau cu tot cu coaja, rezultand o pulbere imbogatita cu multe fibre alimentare, vitamine si minerale. Din pacate, faina neagra este dificil de conservat pe termen lung intra in fermentatie , aluatul preparat din ea creste mai greu, are un gust ceva mai aspru decat cel din faina alba, motiv pentru care aceasta din urma a fost promovata la rang de printesa, faina neagra fiind transformata in Cenusareasa si pusa la colt.
In consecinta, de cateva decenii suntem in principal consumatori de faina alba, un fapt plin de rele urmari. Efectele fainii albe asupra organismului Faina alba este un aliment foarte mult simplificat, din bogatia de substante a bobului de grau fiind selectata una singura: amidonul. Acelasi amidon il gasim in mari proportii si in orezul alb adica decorticat sau in cartofi. Putem spune, asadar, ca hrana noastra se bazeaza de cateva zeci de ani in mare masura pe amidon in stare pura.

Dar organismul nostru – spun oamenii de stiinta – nu a fost programat de natura sa metabolizeze amidon in stare pura, care este „mort”, in lipsa complexului natural de substante din grau. Mai mult, corpul nostru are nevoie de anumite componente din faina neagra, cum ar fi fibrele alimentare, de exemplu, care curata tubul digestiv de toxine, confera o stare de satietate, chiar si atunci cand se consuma cantitati mai reduse de hrana, ajuta la metabolizarea corecta a grasimilor.
Organismul are, de asemenea, nevoie de vitaminele din complexul B importante pentru imunitate, sistemul nervos si cel endocrin , de mineralele si de enzimele pe care le contine faina neagra, absenta lor ducand la o multime de boli: obezitate, constipatie, cancer al tubului digestiv, diabet. De asemenea, consumul de faina alba si de amidon in stare pura poate produce dezordini digestive, favorizeaza aparitia gastritei hiper-acide si a colitei de fermentatie.

Mierea de albine Acest produs al stupului a fost, pana la sfarsitul secolului Xix, cand s-a descoperit modul de obtinere la scara industriala a zaharului, singurul indulcitor cunoscut, disponibil in cantitati suficiente pentru utilizarea curenta in alimentatie. Mierea este un amestec de zaharuri naturale, obtinute de albine din nectarul florilor, zaharuri combinate cu ceara, polen, enzime. Nenumarate studii arata efectele ei benefice asupra sanatatii, cu rezerva ca este destul de scumpa si greu de obtinut in cantitati mari.
De aceea, producerea pe scara industriala a zaharului, ieftin si disponibil in cantitati nelimitate, a produs o revolutie in alimentatie. O revolutie dublata de Efectele zaharului asupra organismului La fel ca si faina alba, zaharul contine o singura substanta: zaharoza. Aceasta, in timp ce mierea este o combinatie de zaharuri fructoza si zaharoza in special cu aminoacizi, enzime, acizi organici etc. Consumand zahar, obligam organismul sa metabolizeze o substanta practic pura, in locul combinatiilor naturale din miere sau din fructe cu care el s-a obisnuit in decursul milioanelor de ani de evolutie.

Mai mult, aparitia zaharului a mai determinat un fenomen: marirea exponentiala a proportiei dulciurilor in alimentatia zilnica. Ce inseamna aceasta? Faptul ca pancreasul omului modern este supus la eforturi imense, de sase pana la opt ori mai mari decat a fost el in mod natural proiectat, pentru a pastra echilibrul glicemiei. Mai mult, numeroase lanturi metabolice inclusiv cele ale grasimilor sunt perturbate de consumul de zahar in diferite forme, ceea ce conduce, inevitabil, mai devreme sau mai tarziu, la boala. Primul pe lista neagra a bolilor produse de „moartea alba”, cum mai este numit zaharul, este diabetul. Apoi, pe lista urmeaza deficientele imunitare, infertilitatea, gastrita si ulcerul, lipsa de calciu si de magneziu, caria dentara si, nu in ultimul rand, obezitatea.
Fructele si legumele Au constituit, alaturi de cereale, baza alimentatiei.

Consumate in stare naturala sau preparate termic, ele au asigurat organismului nu doar necesarul de calorii, ci si de vitamine, minerale constitutive, oligoelemente, enzime etc. De obicei, erau folosite legumele foarte proaspete, culese din gradina proprie si consumate la scurt timp dupa recoltare.
In prezent insa, acest lucru nu mai este posibil in aglomeratiile urbane, unde sunt folosite legumele obtinute prin procedee care tin mai degraba de industrie decat de agricultura. Plantele sunt hranite artificial, cu ingrasaminte chimice, sunt ferite de daunatori cu ajutorul pesticidelor, apoi sunt coapte in lazile in care sunt transportate, asa incat sa nu se strice pana la destinatie.
Mai mult, pentru a fi marita productivitatea, s-a trecut la modificari genetice ale plantelor, asa incat sa creasca mai mari, mai rezistente la factorii externi. Aceste „minunate” calitati ale plantelor modificate genetic apar cu pretul saracirii substantelor nutritive, a modificarii gustului si aromei originare.

Cu alte cuvinte, desi au aceeasi denumire ca si acum o suta de ani, legumele si fructele pe care le consumam nu mai sunt deloc aceleasi, lucru care nu ramane fara efecte asupra sanatatii. Efectele vegetalelor obtinute pe cale industriala asupra organismului In masura in care nu contin pesticide si alte substante chimice artificiale, legumele si fructele au efecte benefice asupra corpului. In schimb, vegetalele crescute peste mari si tari, „ajustate” pentru a fi transportate pe distante de mii de kilometri, lipsesc organismul de vitaminele, mineralele, enzimele si celelalte substante nutritive necesare mentinerii starii de sanatate.
Ori asta nu poate fi trecuta cu vederea de Inchizitia medicala. Linus Pauling, alt laureat al premiului Nobel a gasit legatura intima dintre imunitate si cancer. RR Rife a pozat , a filmat si a demonstrat ca este de natura virotica; virus in simbioza cu candida albicans. K A Brewer a pus bazele acestor protocoale. E laureat al premiului Nobel. Kendell a fost propus , dar nu a luat ca a murit inainte de premiu cu o zi.

Ronald Reagan a avut cancer la colon, imprastiat stage 4 si a ales sa fie ingrijit si vindecat de un fizician, Nieper, din Hanovra. La fel si pe Caroline de Monaco, Antony Quinn. Cancerul nu e de de feluri, cum zic necunoscatorii, ci doar de un fel.
Aveti 2- 3 luni de cind aveti cancer, si daca nu rezolvati problemele de sanatate repede , terapiile de cancer nu au succes. Functie de starea pacientului, veti adopta metode agresive , usoare sau nu veti face nimic da , se poate si asa citeodata. Veste a buna e ca bolile celalte , ce nu sunt cancer, se pot aborda si atirna mai greu decit cancerul. Veste a proasta e ca este si cancerul care nu poate fi rezolvat din cauza atitudinii. Desi nu e prima prioritate , toti fac din asta prima prioritate. Razboul il veti pierde repede. Citeodata intr-o luna.
Cu cancer se poate trai citeodata si 10 ani. Dar pt asta trebuie controlat cealalte probleme de sanatate. Din momentul cind aflati ca aveti cancer, vedeti numai cancerul in fatza , oncologistul il arata in film si va va convinge ca trebuie scos , chimizat si iradiat cit mai repede. Daca faceti asta, va rog sa nu va mai plingeti!

Va meritati soarta! Aici nu e concurs de frumusete sau dans , sau de vazut cine are dreptate.
In terapie aveti de ales peste de terapii mai bune decit chimio. Daca in asa mare diversitate de terapii alegeti chimio, sau va operati sau va lasati radiati, insemna ca nu vreti sa va vindecati. Si asta e cazul la majoriatea. Nu fiti politicosi cu medicii. Ei va trimit la moarte si asta e misiunea lor. Plecatul in strainatate nu va ajuta. La Paris e la fel, si la New York sau Tokio. Acolo doar nu aveti pijamale rupte in Kour. Ingrijirea va fi la fel de paduchioasa, lipsita de respect, la fel de indolenta si incompetenta Nu va uitati la aparatele din centrele de cancer.
Arata cancerul in 3 dimensiuni, il poate colora , dar niciunul nu il poate vindeca. Medicul care ” citeste ” ce se vede pe ecran e la fel de neputincios ca si becul din tavan. Gargara multa , mai ales despre modificari genetice. Teoria cu genele este sa va bage in ceatza. Codul genetic uman nu este descifrat in intregime ; abia s-a inceput. Si doar ca nume si locatie si nu functionalitate.

De unde stie doctorita de la Vaslui sau de la Paris ca e genetic? Asa scrie in cartea unsuroasa din care a dictat profesorul la medicina. Tot ce stiu medicii despre cancer este cel putin 90 ani in urma zilelor noastre. Un medic nu citeste nimic nou, nu intelege, nu intreaba si il doare in boneta. Toti oncologii sint oameni buni. Doar ca nu stiu nimic despre cancer, dar la o bere sint placuti, stiu bancuri. Oncologii sint buni! Dzeu e de vina ca ii tine pe Pamint. Eu sunt terapeut si am vindecat foarte multi barbati de cancer de prostata cu pulbere de pelin dulce si fier. Pulberea de pelin dulce contine substante puternic anticancerigene care ataca celulele care contin fier mult, adica cele canceroase, dar nu si cele sanatoase.

Fierul este necesar pt a atrage substantele acestea spre celulele canceroase, acestea preferand fierul.
În fazele iniţiale, cancerul de prostată nu are simptome, iar la bărbaţii între 55 şi 69 de ani cu o stare bună de sănătate este detectat în mod obişnuit printr-un test de sânge numit PSA antigen prostatic specific. Acest tip de cancer se dezvoltă relativ lent , iar prezenţa simptomelor în momentul diagnosticului indică un stadiu avansat al bolii. Simptome precum urinare frecventă, dificultăţi la începutul urinării, trezitul în timpul nopţii pentru a urina de mai multe ori, senzaţia că trebuie să urinezi imediat pot fi semne ale cancerului de prostată. O examinare fizică şi măsurarea unei proteine produse de prostată PSA din sânge va ghida diagnosticul. Diagnosticul poate fi confirmat numai de analiza la microscop a unei părţi din ţesutul prostatic biopsie.
Nu este foarte clar de ce apare cancerul de prostată. Unii factori de risc au fost identificaţi.

Un factor de risc creşte probabilitatea de apariţie a cancerului, însă nu este necesar şi nici suficient pentru a determină apariţia cancerului. Principalii factori de risc pentru cancerul de prostată sunt: Sunt suspectaţi şi alţi factori care pot creşte riscul de cancer de prostată, însă dovezile nu sunt clare. Din nefericire, factorii care au cea mai mare influenţă asupra cancerului de prostată cum ar fi vârsta, etnia, genele şi istoricul familial nu pot fi schimbaţi.
Tratamentul diferă în funcţie de cât de extinsă este boala care poate fi clasificată în diferite stadii. Cancerele în stadiul I sau II se numesc cancere localizate sau în stadii incipiente , deoarece tumora se menţine la a€“ nivelul prostatei. Aceasta constă în consultaţii regulate , intervenindu-se numai dacă tumora este în creştere. În restul cazurilor, operaţia şi radioterapia sunt la fel de eficiente. Totuşi, acestea provoacă diferite efecte secundare, aşa că riscurile şi beneficiile lor trebuie discutate cu pacienţii.
În plus, va fi folosită şi terapia hormonală.

Terapia hormonală de sine stătătoare poate fi propusă pacienţilor mai în vârstă sau pacienţilor care nu doresc sau nu pot fi trataţi prin radioterapie sau operaţie. Cancerele de prostată în stadiul III se numesc cancere avansate local , tumora răspândindu-se în afara stratului exterior al prostatei, numit capsulă. Radioterapia şi terapia hormonală suplimentară sunt opţiunea standard de tratament. În anumite cazuri, şi operaţia poate fi o opţiune. Cancerele de prostată în stadiul IV se numesc cancere avansate sau metastatice , pentru că tumora s-a răspândit. În acest caz, terapia hormonală este tratamentul standard. Operaţia şi radioterapia pot ajuta, de asemenea, la remedierea simptomelor legate de cancer.
Pentru a se stabili dacă boala a revenit, trebuie măsurat regulat nivelul PSA. Un nivel ridicat al PSA nu este suficient pentru a confirma că a revenit cancerul, de aceea, rezultatele trebuie coroborate cu o biopsie pozitivă şi cu rezultatelele unei examinări Computer Tomograf.

Scopul evaluărilor ulterioare este să stabilească efectele adverse ale tratamentului şi să furnizeze suport psihologic şi informaţii care să permită pacientului revenirea la o viaţă normală.
Top articole. Cofondatorul proiectului Profesorul Digital, Raluca Medeşan, s-a stins din viaţă la doar 34 de ani ieri. O fotografie cu ofiţeri navali americani urmărind un portavion chinez i-a pus pe jar pe comentatorii asiatici acum 23 ore Vlad Voiculescu, prima reacţie după demitere: Premierul s-a transformat în primul epidemiolog al ţării; Numărul de decese COVID raportat nu este real acum 11 ore Regina Elisabeta schimbă protocolul pentru Harry. Decizia fără precedent luată pentru înmormântarea prinţului Philip ieri Doi judecători ai Curţii Constituţionale s-au pronunţat împotriva dizolvării Parlamentului. Cum şi-au motivat aceştia deciziile acum 11 ore Concedieri masive la una dintre marile companii de stat: 1.

Cancerul de prostata – Rolul SCINTIGRAFIEI – Gauss Clinics

Cancerul de prostata | prostatita.adonisfarm.ro
Cancerul de prostată — unul dintre cele mai periculoase și agresive tipuri de cancer. Cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer întâlnite în cazul bărbaților. Afecțiunea este cu atât mai periculoasă, deoarece este de multe ori Cancerul de prostata formula as în stadiile incipienteiar ulterior Cancerul de prostata formula as ușor de confundat cu alte patologii asociate aparatului urinar inferior. Conform studiilor, 7 din 10 bărbați trecuți de vârsta a treia dezvoltă cancer de prostată. De asemenea, acest tip de cancer este unul dintre cele mai susceptibile să conducă la dezvoltarea de metastaze osoasecelulele canceroase răspândindu-se rapid în organism. Toate acestea fac necesar screeningul constant, adică testarea în fiecare an în cazul bărbaților trecuți de 40—45 Cancerul de prostata formula as ani.

Povestim în continuare despre controalele necesare pentru depistarea timpurie a cancerului de prostată, precum și despre diagnosticarea corectă a acestuia. Cancerul de prostată debutează, cel mai frecvent, după 60 de ani; însă poate să apară și mai devreme, mai ales dacă există un istoric familial în acest sens. Simptomele cancerului de prostată sunt nespecifice și pot fi ușor asociate și cu alte afecțiuni — de la infecții urinare, la prostatită boală inflamatorie a prostatei sau la tumori benigne adenomul de prostată. Totuși, după ce tumora malignă determină mărirea prostatei sau când cancerul s-a răspândit deja dincolo de prostată, pot să apară simptome ca: nevoia frecventă de a urina, nicturia necesitatea de a urina des, mai ales în timpul nopțiidificultăți în a controla fluxul urinar, o senzație dureroasă la urinare și altele. Se recomandă un control anual de rutinăpentru a identifica și diagnostica în mod corect prezența adenocarcinomului de prostată ADK-Padică a cancerului de prostată.

Iată în ce constă procesul de screening și diagnosticare a acestei afecțiuni oncologice: Este o procedură realizată de către medicul urolog și reprezintă primul pas în Cancerul de prostata formula as unui nodul sau a altor anomalii, ca o prostată dură sau chiar o tumoră pelvină. PSA antigenul specific prostatei este o proteină eliberată de către prostată, care se regăsește într-o concentrație mică și în sânge, călătorind liber free-PSA sau împreună cu alte proteine. Depășirea acestui interval, corelată cu un tușeu rectal negativ, face necesară și determinarea markerului free-PSA.

Cancerul de prostata – Rolul SCINTIGRAFIEI

CANCERUL DE PROSTATA

Medicii te asteapta la cabinet Clinicile partenere s-au deschis, si au implementat toate masurile necesare pentru siguranta ta. Pe Docbook gasesti peste de medici si te poti programa in mai putin de 1 minut. Vezi medicii si preturile. Contul meu. Romana Romana English. Inapoi la Docbook. Afectiuni medicale.

Afla in acest articol totul despre cancerul de prostata, care sunt simptomele, tratamentul si rata de supravietuire. Prostata este o glanda mica din cadrul sistemului reproducator masculin, fiind de dimensiunea si Cancerul de prostata formula as unei nuci.

Lasă un răspuns