Activitatea sexuala si cancerul de prostata

Act sexual in timpul afectiunilor la prostata – DefinitieProblemele sexuale sunt definite ca dificultati in orice stadiu (dorinta, excitare, orgasm) al actului sexual, care impiedica o persoana sau un cuplu sa se bucure de activitatea sexuala.I. Pe langa simptomele obisnuite ca retentia urinara, cresterea frecventei de urinare, sau descresterea fortei si cantitatii urinarii, una dintre simptomele initiale raspandite in randul barbatilor afectati de cancerul de prostata sunt disfunctiile sexuale masculine. Studii recente, desi controversate, arata de asemenea, ca un regim bogat in calciu, dar sarac in fructoza, creste riscul aparitiei cancerului de prostata. – Activitatea sexuala excesiva si cu partenere multiple cresc riscul de cancer prostatic – Infectii specifice si nespecifice: prostatita incorect tratata, infectii virale (herpes si papilom). Activitatea sexuala excesiva si cu partenere multiple cresc riscul de cancer prostatic Infectii specifice si nespecifice: prostatita incorect tratata, infectii virale (herpes si papilom).

Activitatea sexuala si cancerul de prostata

Activitatea sexuala si cancerul de prostata
Principalii markeri folositi sint: antigenul specific prostatic PSA si fosfataza acida prostatica. Ce este ejacularea precoce? Ultrasunete focalizate Tratamentul de referinta al cancerului de prostata propune, in prezent, doua alternative: cea chrurgicala si radioterapia externa. Barbatii foarte activi sexual in tinerete prezinta riscuri mari de a dezvolta cancer la prostata, spune un studiu realizat de Universitatea Nottingham In acelasi timp, cei care consuma peste sint de ori mai putin expusi riscului de cancer de prostata,decit cei care nu consuma peste deloc, sau consuma in cantitati foarte mici. Factori endocrini: circa 80 la suta din cancerele de prostata sint hormonodependente. Aceste boli pot fi clasificate in doua mari categorii: Bolile cu transmitere sexuala majoredin care fac parte: – xi – gonoreea sau blenoragia; – sancrul moale; – granulomul inghinal; – limfogranulomatoza inghinala.

El are o evolutie clinica lenta, insidioasa, fara manifestari imediate, net sesizabile, fiind de cele mai multe ori descoperit intimplator, in cadrul unui examen clinic general. Su benigna a prostatei trebuie diferentiata de cancerul de prostata si trebuie retinut faptul ca aceasta cabcerul nu creste riscul de aparitie Activitatea sexuala si cancerul de prostata cancerului. Generalitati Disfunctia erectila, uneori numita impotenta, sexuwla refera la inabilitatea constanta a unui barbat de a mentine erectia suficient timp pentru a fi satisfacut de actul sexual. In acelasi timp, cei care consuma peste Activitatea sexuala si cancerul de prostata de ori mai putin expusi riscului de cancer Activitatea sexuala si cancerul de prostata prostata,decit cei care nu consuma peste deloc, sau consuma in cantitati foarte mici. O sexuaa buna este cea privitoare la sucul de rodie care poate ajuta pacientii, insa cercetarile sunt doar la inceput. Aparatul genital masculin cuprinte atat structuri interne cat si externe.

Initial exista o perioada proxtata indelungata in care diagnosticul se poate stabili ocazional in timpul unui tuseu rectal de rutina. Diagnosticul pozitiv este sugerat de factorii de risc, simptomatologie, si este sustinut de examenul local si paraclinic si confirmat de biopsie cu examen histopatologic.

Despre cancerul de prostată – UROCLINIC – Clinica de Urologie Craiova

Cancer de Prostata | Clinica de Urologie Timisoara | dr. Dan Tigaran
Desi nu se deruleaza prea multe studii cu privire la acest subiect, sunt multe persoane care cred ca uleiul din seminte de in, bogat in acidul alfa-linolenic, ar avea acest efect. Aceste Activitatea sexuala si cancerul de prostata sunt adesea minore si simptomele sunt suportabile, fara sa necesite interventia medicului. Activitate nevoie de o evaluare medicală! Epidemiologie Ca frecventa, cancerul de prostata se afla pe locul trei la barbati, dupa cancerul pulmonar si cel gastric, constituind a patra cauza de deces prin cancer. Asa o fi?

Diagnosticul pozitiv este sugerat de factorii de risc, simptomatologie, si este sustinut de examenul local si paraclinic si confirmat de biopsie cu examen histopatologic. Adenonocarcinomul de prosata este tumora maligna cea mai frecventa la barbati, maladia plasindu-se pe locul al treilea in ceea ce priveste decesul. Gratie depistarii precoce si unui tratament adecvat, maladia poate fi eficient combatuta astazi. In caz de cancer avansat, tratamentul indicat este cel hormonal sau radio-hormonal se combina tratamentul hormonal cu radioterapia. In cazul cancerului cu metastaze, tratamentul hormonal este asociat cu chimioterapia.
In cazul in care tumora este localizata la nivel de prostata stadiul T1 si T2 , tratamentul de referinta este cel chirurgical, asociat cu radioterapia. Tumorile T4 trebuie tratate initial prin chimioterapie si hormonoterapie, iradierea fiind utila in controlul tumoral local sau al metastazelor la distanta. Ca paliativ, se pot utiliza diverse proceduri chirurgical.

Despre cancerul vezical. Despre adenomul de prostata. Epidemiologie Ca frecventa, cancerul de prostata se afla pe locul trei la barbati, dupa cancerul pulmonar si cel gastric, constituind a patra cauza de deces prin cancer. Factorii de risc Varsta este, fara indoiala, principalul factor de risc. Studiile demonstreaza o crestere de 2 pina la 5 ori ale riscului, la barbatii cu antecedente familiale, fata de cei fara antecedente familiale. In prezent, echipe specializate sint in cautarea genei responsabile de generarea de tumori prostatice in anul a fost identificata gena HPC 1, de catre echipele de cercetatori americani si suedezi , cercetarile fiind in progres. Factori endocrini: circa 80 la suta din cancerele de prostata sint hormonodependente.
Adenomul de prostata, desi este o leziune benigna, este considerat o leziune de granita 15 la suta pot genera un cancer prostatic.

Vasectomia, ca metoda contraceptiva, poate duce la hipertrofia prostatei, crescand astfel riscul de cancer. Factorul alimentar. Initial, aceasta poate fi moderata, sub forma de jena perineala, care creste in intensitate, pe masura ce procesul tumoral se extinde dincolo de capsula. Intr-un stadiu mai avansat, in lipsa tratamentului, sint prezente manifestarile clinice anterioare insotite de manifestari datorate metastazelor la distanta: retentie acuta de urina, dureri pelvine si dureri osoase, care trebuie diferentiate de durerile reumatice.
Diagnosticul pozitiv este sugerat de factorii de risc, simptomatologie, si este sustinut de examenul local si paraclinic si confirmat de biopsie cu examen histopatologic. Examene de laborator Determinarea markerilor tumorali este importanta pentru diagnostic si pentru urmarirea raspunsului la tratament. Principalii markeri folositi sint: antigenul specific prostatic PSA si fosfataza acida prostatica. PSA este o glicoproteina secretata de celulele epiteliale prostatice, fiind specifica tesutului prostatic.

Ea nu este specifica exclusiv pentru cancerul de prostata, nivele crescute aparind si in adenomul de prostata sau prostatitele acute bacteriene. PSA este util pentru evaluarea raspunsului la tratament si are o mare valoare in urmarirea pacientilor iradiati.
Fosfataza acida prostatica se utilizeaza impreuna cu PSA in diagnosticul cancerului de prostata si monitorizarea raspunsului la tratament. Biopsia prostatica este folosita pentru diagnosticul histologic al tumorii. Tratament Adenonocarcinomul de prosata este tumora maligna cea mai frecventa la barbati, maladia plasindu-se pe locul al treilea in ceea ce priveste decesul. Gratie depistarii precoce si unui tratament adecvat, maladia poate fi eficient combatuta astazi. In caz de cancer avansat, tratamentul indicat este cel hormonal sau radio-hormonal se combina tratamentul hormonal cu radioterapia. In cazul cancerului cu metastaze, tratamentul hormonal este asociat cu chimioterapia.
In cazul in care tumora este localizata la nivel de prostata stadiul T1 si T2 , tratamentul de referinta este cel chirurgical, asociat cu radioterapia.

Tumorile T4 trebuie tratate initial prin chimioterapie si hormonoterapie, iradierea fiind utila in controlul tumoral local sau al metastazelor la distanta. Ca paliativ, se pot utiliza diverse proceduri chirurgical. Cind se face interventa chirurgicala In momentul in care diagnosticul este pus, se pune problema desigur, a tratamentului. Desi cancerul de prostata are reputatia de a evolua lent, in realitate, viteza sa de evolutie este adesea imprevizibila. Alte studii de laborator au constatat ca anumiti compusi din sucul de rodie au inhibat cresterea celulelor cancerului de prostata.
Cu toate ca aceste rezultate sunt incurajatoare, ele sunt doar preliminare. Mai multe studii clinice suplimentare sunt in curs de desfasurare si este prea devreme pentru ca medicii sa afirme cu tarie daca sucul de rodie poate incetini cu siguranta dezvoltarea cancerului de prostata. Este de asemenea neclar daca sucul de rodie modifica evolutia cancerului de prostata in general, astfel incat oamenii sa traiasca mai mult sau mai bine. Daca alegeti sa beti suc de rodie, discutati cu medicul dumneavoastra.

Cu toate ca sucul de rodie este un produs sigur, in general, anumiti compusi pot interactiona cu modul in care organismul proceseaza unele medicamente prescrise. Aceste medicamente includ warfarina, un anticoagulant cumadina si unele medicamente utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale si a colesterolului ridicat, deci trebuie ajustate dozele. Daca ati fost diagnosticat cu cancer de prostata si sunteti preocupati de prognostic, tineti permanent legatura cu medicul dumneavoastra. Cererea de înregistrare a fost trimisa cu succes.
Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam să intri pe adresa de email înscrisă în formular și să confirmi potrivit instrucțiunilor din mailul pe care îl vei primi din partea noastră. În funcție de providerul tău de email mesajul de confirmare poate ajunte într-un interval de până la 30 de minute. Login Înregistrare. Ține-mă minte. Recuperare parolă.

Loghează-te cu facebook. Loghează-te cu google. Follow us.
Afecțiunile prostatei. Despre prostată Mit si adevar despre cancerul de prostata Una din marile temeri ale barbatilor se refera la cancerul de prostata. Autor: Dr. Descriere: Dr. Mit si adevar despre cancerul de prostata Una din marile temeri ale barbatilor se refera la cancerul de prostata.

Mit si adevar despre cancerul de prostata

Prea mult sex duce la cancer de prostata?
Barbatii foarte Axtivitatea Activitatea sexuala si cancerul de prostata in tinerete prezinta riscuri mari de a dezvolta cancer la prostata, spune un studiu recent. Asa o fi? Hai sa aflam! Studiul realizat de Universitatea Nottingham, Anglia, s-a bazat pe chestionarea unui numar mare de barbati, dintre care jumatate fusesera diagnosticati cu cancer de prostata, iar cealalta jumatate erau sanatosi. Acestia au Activitatea sexuala si cancerul de prostata intrebati de frecventa activitatii lor sexuale inclusiv masturbare la varsta de Activitatra, 30, respectiv 40 de ani. De asemenea, au fost rugati sa mentioneze cate partenere sexuale au avut si daca acestea au proatata diagnosticate cu orice tip de infectii sexuale. De asemenea, doua cincimi din canceril celor afectati de cancer au avut cu 6 sau chiar mai multe partenere sexuale in comparatie cu mai putin de o treime din grupul celor Aftivitatea.

A existat o diferenta si in ceea ce priveste frecventa de masturbare, dar decalajul dintre cele doua grupuri s-a redus o data cu inaintarea in varsta, sugerand ca diferenta cea mai mare a fost inregistrata la varsta de 20 de ani. Cercetatorii au speculat astfel faptul ca hormonii sexuali sunt responsabili la unii barbati atat pentru apetitul sexual mare, cat si pentru dezvoltarea cancerului de prostata ulterior. Hormonii par sa joace un rol cheie in cancerul de prostata si este un lucru destul de comun tratarea barbatilor prin terapie de reducere a hormonilor considerati ca stimuleaza celulele canceroase. Motivele pentru care legatura Activitatea sexuala si cancerul de prostata activitatea sexuala si cancerul de prostata se diminueaza o data cu inaintarea in varsta sunt neclare, cu atat mai mult cu cat alte studii arata ca activitatea sexuala elibereaza toxinele din prostata.

Prea mult sex duce la cancer de prostata?

Mit si adevar despre cancerul de prostata

Definitie Problemele sexuale sunt definite ca dificultati in orice stadiu dorinta, excitare, orgasm al actului sexual, care impiedica o persoana sau un cuplu sa se bucure de activitatea sexuala. Informatii Problemele sexuale se pot manifesta timpuriu in viata unui individ sau se pot dezvolta dupa ce acesta a avut deja o experienta sexuala satisfacatoare. De asemenea, se pot dezvolta treptat, de-a lungul timpului sau pot sa apara brusc sub forma unei incapacitati totale sau partiale de a participa la una sau mai multe etape ale actului sexual. Cauzele dificultatilor sexuale pot fi de ordin fizic, psihologic sau pot fi prezente ambele forme. Factorii emotionali care influenteaza in mod negativ actul sexual se refera atat la problemele Activitatea sexuala si cancerul de prostata cuplu, interpersonale relationale dar si probleme psihice individuale.

Prima categorie de probleme include neintelegerile Activitatea sexuala si cancerul de prostata sau din interiorul canceful de cuplu si pot viza lipsa de incredere sau de comunicare deschisa intre Generalitati Actul sexual este grozav si ofera placere pana cand devine dificil si apar fel si fel de impedimente. Atunci cand ceva nu functioneaza, este usor sa se arunce vina pe neintelegerile sxeuala cuplu.

Lasă un răspuns