Totul despre prostatita cronica

Exista doua tipuri de prostatita cronica: cea bacteriana (cauzata de o infectie in prostata) si sindromul durerii pelviene cronice sau prostatita cronica fara infectie. Prostatita bacteriana cronica, simptome si cauze. Prostatita bacteriana cronica este cauzata de persistenta unei infectii bacteriene in glanda prostatei. In general, prostatita cronica bacteriana este cauzata de aceeasi bacterie care cauzeaza si, Diagnosticul prostatitei cronice Tuseul rectal poate arata o prostata de consistenta crescuta uniforma sau nodulara (diagnostic diferential cu neoplasmul de prostata), dar o prostata normala la tuseu nu exclude prostatita cronica bacteriana. Examenele de laborator, cu exceptia culturilor urinare fractionate, nu sunt de mare folos diagnosticului. Prostatita cronica bacteriana – simptomele frecvent absente, durere perineala, disurie, polachiurie, usturime la mictie, dureri abdominale sâcâitoare, durere scrotala, durere în penis, ejaculare dureroasa, hematospermie, urina poate fi limpede sau tulbure [prostatita.adonisfarm.ro].

Efectuați cercetări bacteriologice despre un secret al prostatei sau a urinei primite după masaj. Rezultatele acestor studii determină natura bolii (prostatită bacteriană sau bacteriană). Prostatita poate determina o creștere a concentrației de PSA.

Totul despre prostatita cronica

Totul despre prostatita cronica
Citeste si Totul despre afectiunile prostatei. În cazuri rare extrem de rare, pot fi utilizate analgezice narcotice tramadol și alte medicamente pentru ameliorarea durerii. Tipuri de prostatita cronica Exista doua tipuri de prostatita cronica: cea bacteriana cauzata de o infectie in prostata Totul despre prostatita cronica sindromul durerii pelviene cronice sau prostatita cronica fara infectie. Mai des, se observă prezența oricăreia, rareori două simptome inerente diferitelor grupuri, cum ar fi durerea în perineu și urinarea frecventă sau dorința de a accelera ejacularea. Acțiunea acestui medicament se bazează pe suprimarea activității enzimei 5-a-reductază, care transformă testosteronul în forma sa prostatică, 5-a-dihidrotestosteron. În consecință, Totul despre prostatita cronica secretorie este inhibată. In cazul prostatitei acute bacteriene, scopul tratamentului este acela de a indeparta bacteriile si microbii care au cauzat boala si consta in administrarea de medicamente antibiotice, pentru febra si remedii pentru durere. Daca in prostatita acuta permeabilitatea tesutului prostatic inflamat permite o buna difuzie a majoritatii antibioticelor, in prostatita cronica permeabilitatea epiteliului glandular scade si medicamentul nu mai ajunge la tinta sau nu mai are concentratia Totul despre prostatita cronica inhibitorie care sa distruga complet si definitiv germenii.

Prostatita cronică| Simptomele și tratamentul prostatitei croniceCompetent despre sănătate pe Prostaffect

Tot ce trebuie sa stii despre prostatita cronica
Inflamatia glandei prostata poate declansa si dureri in zona abdominala, mai ales in partea inferioara a acesteia, precum si in zona lombara. Autor: Dr. Glanda prostata are rolul de a produce lichidul care transporta spermatozoizii. Acestea sunt utilizate cu succes în tratamentul tratamentului spatic cu cronică de prostatită și a psihoterapiei raționale. Febra si frisoanele nu sunt caracteristice, dar cand apar, semnaleaza o Totul despre prostatita cronica a procesului inflamator acut.

La evaluarea manifestărilor subiective ale bolii, un chestionar are o mare importanță.

Au fost elaborate numeroase chestionare care sunt completate de pacient și doresc ca medicul să obțină o idee despre frecvența și intensitatea durerii, tulburărilor de urinare și a tulburărilor sexuale, atitudinea pacientului față de aceste manifestări clinice ale prostatitei cronice și, de asemenea, să evalueze starea psiho-emoțională a pacientului. Chestionarul a fost elaborat de Institutul Național al Sănătății din SUA și este un instrument eficient pentru identificarea simptomelor prostatitei cronice și determinarea efectului acesteia asupra calității vieții.
Diagnosticul de prostatită cronică este diagnosticul de laborator care vă permite să faceți un diagnostic de prostatită cronică deoarece Farman și McDonald în au stabilit standardul de aur în diagnosticarea inflamației prostatei – leucocite per câmp de vedere și pentru a face un diagnostic diferențial între bolile bacteriene și forme non-bacteriene.

Diagnosticul de laborator permite, de asemenea, detectarea posibilei infecții a prostatei cu floră atipică, non-specifică bacteriană și fungică, precum și a virușilor. Prostatita cronică este diagnosticată dacă o secreție de prostată sau 4 probe de urină probele pahare sugerate de Meares și Stamey în conțin bacterii sau mai mult de 10 celule albe din sânge în câmpul vizual. Dacă nu există o creștere bacteriană în secreția de prostată cu un număr crescut de leucocite, este necesar să se efectueze un studiu privind chlamidia și alte infecții cu transmitere sexuală. Examinarea microscopică a deversării uretrei determină numărul de leucocite, mucus, epiteliu, precum și Trichomonas, gonococi și floră nespecifică. În studiul răzuinței membranei mucoase a uretrei prin PCR, se determină prezența microorganismelor care cauzează boli cu transmitere sexuală.
Examinarea microscopică a secrețiilor de prostată determină numărul de leucocite, boabe de lecitină, corpuri amiloide, corpurile lui Trusso-Lalleman și macrofage.

Efectuați cercetări bacteriologice despre un secret al prostatei sau a urinei primite după masaj. Rezultatele acestor studii determină natura bolii prostatită bacteriană sau bacteriană. Prostatita poate determina o creștere a concentrației de PSA. Prelevarea de probe de sânge pentru a determina concentrația serică a PSA trebuie efectuată nu mai devreme de 10 zile după examinarea digitală rectală.
De mare importanță în diagnosticul de laborator al prostatitei cronice este studiul stării imunitare starea imunității umorale și celulare și a nivelului anticorpilor nespecifici IgA, IgG și IgM în secreția de prostată. Cercetarea imunologică ajută la stabilirea stadiului procesului și la monitorizarea eficacității tratamentului. TRUS prostata cu prostatita cronica are o sensibilitate ridicată, dar specificitate scăzută. Studiul permite nu numai efectuarea diagnosticului diferențial, ci și determinarea formei și stadiului bolii, cu monitorizarea ulterioară pe toată durata tratamentului.

Ecografia oferă posibilitatea de a evalua mărimea și volumul prostatei, ecostructura chisturi, pietre, modificări fibro-sclerotice în organ, abcese, zone hipoechice din zona periferică a prostatei , mărimea, gradul de expansiune, densitatea și uniformitatea ecoului conținutului veziculelor seminale. Examenul cu raze X ar trebui efectuat la pacienții cu IVO diagnosticat pentru a clarifica cauza apariției acestuia și a determina tactica tratamentului ulterior. CT și RMN ale organelor pelvine sunt efectuate pentru diagnostic diferențial cu cancer de prostată, precum și pentru formele suspecte de inflamare a prostatitei abdominale, atunci când este necesar să se excludă modificările patologice ale coloanei vertebrale și ale organelor pelvine.
Stabilirea naturii procesului patologic dominant în prostată este deosebit de importantă, deoarece sub „masca” prostatitei cronice se manifestă diferite încălcări ale trofismului, inervării, contractilei, secretorii și alte funcții ale acestui organ. Unele dintre ele pot fi atribuite manifestărilor de prostatită abdominală, de exemplu, forma sa atonică.

Tratamentul prostatitei cronice, precum și orice afecțiune cronică, ar trebui să facă obiectul principiilor coerenței și al unei abordări integrate. Mai întâi, este necesar să schimbăm modul de viață, gândirea și psihologia pacientului. Eliminarea influenței multor factori nocivi, cum ar fi inactivitatea fizică, alcoolul, hipotermia cronică și altele.
Astfel, nu numai că oprim progresul ulterior al bolii, dar contribuim și la redresare. Acest lucru, precum și normalizarea vieții sexuale, a dietei și mult mai mult este o etapă pregătitoare în tratamentul. Acesta este urmat de un curs de bază, care implică utilizarea de diferite medicamente. O astfel de abordare treptată a tratamentului unei boli vă permite să controlați eficacitatea acesteia în fiecare etapă, făcând schimbările necesare, precum și combaterea bolii în conformitate cu același principiu pe care sa dezvoltat.

Prostatita cronică, de regulă, nu necesită spitalizare. În cazurile severe de prostatită cronică persistentă, terapia complexă administrată într-un spital este mai eficientă decât tratamentul în ambulatoriu.
Este necesar să se utilizeze simultan mai multe preparate și metode medicinale care acționează asupra patogenezei diferite pentru a elimina factorul infecțios, a normaliza circulația sângelui în organele pelvine inclusiv îmbunătățirea microcirculației în prostată , drenajul adecvat al acinelor prostatice, în special în zonele periferice, hormonilor și răspunsurilor imune. Pe această bază, medicamentele antibacteriene și anticholinergice, imunomodulatoarele, AINS, angioprotectorii și vasodilatatoarele și masajul prostatic pot fi recomandate pentru utilizarea în prostatita cronică. În ultimii ani, prostatita cronică a fost tratată cu medicamente care nu au fost utilizate anterior în acest scop: alfa-blocante terazosin , inhibitori ai 5-a-reductazei finasteridă , inhibitori ai citokinelor, imunosupresoare ciclosporină alopurinol și citrați.

Baza de tratament a prostatitei cronice cauzate de agenti infectiosi. Eficacitatea terapiei cu antibiotice nu este dovedită pentru toate tipurile de prostatită. Este necesar să alegeți doza zilnică, frecvența tratamentului și durata tratamentului. În cazul prostatitei cronice abdominale și al sindromului inflamator al durerii pelvine cronice în cazul în care agentul patogen nu este detectat ca urmare a metodelor microscopice, bacteriologice și imunologice de diagnosticare , un tratament antibacterian empiric al prostatitei cronice poate fi realizat cu un curs scurt și eficacitatea clinică este continuată.
Acest lucru indică faptul că flora bacteriană este nedetectabilă sau că alți agenți microbieni chlamydia, micoplasma, ureaplasma, flora fungică, trichomonade, virusuri joacă un rol pozitiv în dezvoltarea unui proces inflamator infecțios, care în prezent nu este confirmat.

Flora, care nu este determinată prin examinarea microscopică sau bacteriologică standard a secreției de prostată, în unele cazuri poate fi detectată prin examinarea histologică a biopsiilor de prostată sau a altor metode subtile.
În sindromul de durere pelvină neinflamatorie și în prostatita cronică asimptomatică, necesitatea terapiei cu antibiotice este discutabilă. Durata tratamentului cu antibiotice nu trebuie să depășească săptămâni, după care, cu rezultate pozitive, durează până la săptămâni. În absența efectului, antibioticele pot fi anulate și alte grupuri pot fi prescrise de exemplu, alfa-blocante. Extracte de plante de Serenoa repens. Medicamentele de alegere pentru tratamentul empiric al prostatitei cronice sunt fluorochinolone, deoarece acestea au o biodisponibilitate ridicată și penetrează bine în țesutul glandei concentrația unora dintre ele în secret este mai mare decât cea din ser.
Un alt avantaj al acestui grup de medicamente este activitatea împotriva majorității microorganismelor gram-negative, precum și a chlamidiilor și ureaplasmelor.

Rezultatele tratamentului cu prostatită cronică nu depind de utilizarea oricărui medicament specific din grupul de fluorochinolone. Tetraciclinele doxiciclina nu și-au pierdut valoarea, mai ales dacă se suspectează o infecție cu chlamydia. Studiile recente au arătat că claritromicina penetrează bine în țesutul prostatic și este eficient împotriva agenților patogeni intracelulari ai prostatitei cronice, incluzând ureaplasma și chlamydia. Medicamentele antibacteriene sunt recomandate pentru a prescrie și pentru a preveni reapariția prostatitei bacteriene. În cazul unei recidive, poate fi prescris un curs anterior de medicamente antibacteriene în doze unice și zilnice mai mici.
Inefectivitatea terapiei cu antibiotice, ca regulă, se datorează alegerii greșite a medicamentului, dozării și ratei de frecvență a acestuia sau prezenței bacteriilor persistente în canale, acini sau calcificări și acoperite cu o membrană extracelulară protectoare.

Având în vedere rolul important în patogeneza refluxului intraprostatic al prostatitei cronice abdominale, menținând simptomele obstructive și iritative ale bolii după terapia antibacteriană și uneori împreună cu aceasta , sunt evidențiate blocante a-adrenergice. Funcția contractilă a prostatei este de asemenea sub controlul receptorilor a1-adrenergici, care sunt localizați în principal în elementele stromale ale glandei.
Alfa-blocantele reduc presiunea intrauretală crescută și relaxează gâtul vezicii urinare și mușchii netede ai prostatei, reduc tonul detrusorului. La sfârșitul anilor ’90, primele publicații științifice au apărut asupra utilizării finasteridei în prostatodinie. Acțiunea acestui medicament se bazează pe suprimarea activității enzimei 5-a-reductază, care transformă testosteronul în forma sa prostatică, 5-a-dihidrotestosteron. A căror activitate în celulele prostatei depășește de 5 ori sau mai mult activitatea testosteronului.

Androgenii joacă un rol major în activarea legată de vârstă a proliferării componentelor stromale și epiteliale și a altor procese care duc la o prostată mărită.
Raportul epitelial-stromal în zona tranzitorie este, de asemenea, redus. În consecință, funcția secretorie este inhibată. Studiile au confirmat reducerea durerii și a simptomelor iritante în cazul prostatitei cronice abdominale și a sindromului de durere cronică pelvină. Efectul pozitiv al finasteridei se poate datora scăderii volumului de prostată.
Unele studii demonstrează eficacitatea medicamentului pe bază de plante, dar această informație nu a fost confirmată de studii controlate cu placebo multicentric. În țara noastră, cele mai utilizate medicamente bazate pe Serenoa repens palma Sabal. Conform datelor moderne, eficacitatea acestor medicamente asigură prezența fitosterolilor în compoziția lor, care au un efect antiinflamator complex asupra procesului inflamator al prostatei.

Această acțiune Serenoa repens datorită abilității extractului de a inhiba sinteza mediatorilor inflamatorii prostaglandine și leucotriene prin inhibarea fosfolipaza A2, participând activ la conversia fosfolipidelor membranare la acid arahidonic, precum și inhibarea ciclooxigenazei responsabil pentru formarea de prostaglandine și lipoxigenazei responsabil pentru formarea leucotrienelor.
În plus, medicamentele Serenoa repens au un efect pronunțat împotriva edemelor. Astfel, daca in proba 1 infectia este prezenta ne aflam in fata unei uretrite, daca din proba 2 se dezvolta semnificativ germeni este o infectie urinara cistita , daca in proba 3 sau 4 se certifica infectia ne aflam in fata unei prostatite jetul urinar care contituie proba 4 „spala” uretra antrenand secretiile care au ajuns pe uretra prostatica.
Daca culturile din ejaculat semnaleaza prezenta germenilor ne aflam in fata unei prostato-veziculite.

Explorarile imagistice ecografie prostatica, vezicala, radiografie renala simpla, urografie, uretrocistografie retrograda sunt normale in general sau ne pot informa daca exista o patologie asociata litiaza prostatica, stricturi uretrale, adenom periuretral. Complicatiile prostatitei cronice au la baza extinderea procesului infectios-inflamator: infectii urinare ale tractului superior; epididimite, veziculite; litiaza prostatica de etiologie infectioasa; alterarea functiei genitale manifestata prin tulburari de dinamica sexuala, scaderea libidoului, ejaculari precoce; obstructii ale colului vezical care merg pana la retentie de urina.
Tratamentul prostatitei cronice este dificil, de durata, si de multe ori fara rezultatul scontat. Desigur, in prim plan este tratamentul antimicrobian care trebuie sa aiba in vedere atat antibiograma – care precizeaza germenul si la ce este sensibil – cat si o particularitate deloc neglijabila: modul in care agentul antimicrobian ajunge la tinta, altfel spus difuzia intraprostatica a lui.

Daca in prostatita acuta permeabilitatea tesutului prostatic inflamat permite o buna difuzie a majoritatii antibioticelor, in prostatita cronica permeabilitatea epiteliului glandular scade si medicamentul nu mai ajunge la tinta sau nu mai are concentratia minima inhibitorie care sa distruga complet si definitiv germenii. Coli, Proteus, Klebsiella etc – doua tablete de 2 ori pe zi timp de 2 saptamani.
Aceasta este depistata in timpul analizelor si testelor care verifica functiile prostatei. Nu necesita tratament, insa poate cauza infertilitate. Cauzele prostatitei difera in functie de tipul acesteia. De pilda, prostatita bacteriana este cauzata de infectia cu o bacterie. Aceasta bacterie poate ajunge la nivelul prostatei calatorind din tractul urinar.

Si raporturile sexuale neprotejate pot cauza prostatita prin expunerea la bacterii cu transmitere sexuala precum Chlamydia. Pe de alta parte, prostatita cronica are cauze necunoscute. Aceasta poate fi asociata cu activitatea sistemului imunitar sau cu daune produse in zona pelviana. Cu toate ca orice barbat poate avea de-a face cu prostatita, exista unii mai expusi acestui risc. Infectiile urinare cresc, de asemenea, riscul de prostatita bacteriana, asta pentru ca bacteriile pot ajunge la prostata.
Traumatismele in zona pelviana, mai ales cele din timpul unor activitati precum mersul pe bicicleta sau calaritul, pot mari predispozitia pentru prostatita. Prostatita se manifesta printr-o serie de simptome, insa multe dintre acestea pot fi asociate si cu alte boli ale prostatei — adenomul de prostata , cancerul prostatic. De aceea, este important consultul urologic, care va determina daca manifestarile sunt specifice prostatitei sau au alta cauza.

Intrucat prostata este mai mare din cauza inflamatiei, aceasta apasa pe uretra si vezica, ceea ce inseamna ca pacientul are mai des nevoie la toaleta, chiar si in timpul noptii. Inflamatia glandei prostata poate declansa si dureri in zona abdominala, mai ales in partea inferioara a acesteia, precum si in zona lombara. Daca este vorba despre o prostatita bacteriana, pot aparea si simptome specifice gripei precum febra, frisoanele, starea generala de rau.
Prezenta unei infectii bacteriene in sange, adica bacteriemia, poate fi o complicatie a prostatitei netratate corespunzator. Si inflamarea epididimului poate fi o consecinta a prostatitei persistete, netratate corespunzator. Calitatea spermei poate fi afectata de prostatita, de aceea infertilitatea este un pericol la care e expus pacientul care sufera de aceasta afectiune. Diagnosticarea prostatitei se face in urma excluderii altor afectiuni care au aceleasi manifestari — adenomul de prostata, cancerul de prostata.
In prima faza, medicul va face anamneza si examinarea fizica, apoi va continua cu o serie de teste si analize.

Tuseul rectal consta in examinarea manuala a prostatei, prin rect, facuta de catre medic cu degetul. Aceasta metoda de diagnosticare permite medicului sa observe daca prostata este marita, dar si daca exista formatiuni atipice la nivelul acesteia ori daca textura glandei este anormala. Tomografia computerizata poate fi facuta pentru ca medicul sa obtina imagini mai detaliate ale prostatei.
Antibioticele sunt folosite pentru tratarea prostatitei bacteriene. Daca simptomele sunt severe, pacientul poate avea nevoie de antibiotice administrate intravenos. Medicamentele alfa-blocante contribuie la relaxarea vezicii urinare si a muschilor dintre prostata si vezica urinara. Acest tratament amelioreaza simptomele neplacute. Medicamentele antiinflamatoare pot ameliora, de asemenea, manifestarile prostatitei, indiferent de cauza acesteia.
Pacientul care sufera de prostatita ar trebui sa isi adapteze stilul de viata, astfel incat sa amelioreze manifestarile acestei afectiuni. In primul rand, pacientul trebuie sa renunte pentru o perioada macar la echitatie si ciclism.

Apoi, acesta ar trebui sa limiteze consumul de cofeina si pe cel de alcool.

Prostatita cronică (Prostatită cronică): Simptome, diagnostic și tratament – Symptoma

Prostatita Cronica – Cauze, Simptome, Tratament
Tot conținutul Prostaffect este revizuit din punct de vedere medical sau verificat pentru a vă asigura cât mai multă precizie de fapt. Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți. Rețineți că numerele din paranteze [1], [2], etc. Dacă situația cu Totul despre prostatita cronica prostatită infecțioasă sau mai degrabă bacteriană este mai mult sau mai puțin clară, atunci prostatita cronică abacteriană este încă o problemă urologică gravă, cu multe probleme inexplicabile.

Poate sub masca bolii, denumită prostatită cronică, ascunde o serie de Totul despre prostatita cronica și condiții patologice caracterizate printr-o varietate de modificări organice ale țesuturilor și tulburări funcționale nu numai ale prostatei, ale Totul despre prostatita cronica reproducător masculin și ale tractului urinar inferior, ci și alte organe și sisteme în general. Lipsa unei singure definiții a prostatitei cronice afectează în mod negativ eficiența diagnosticului și tratamentului acestei boli. Prin definiție, Institutul Național de Sănătate al Statelor Unite, diagnosticul de prostatită cronică sugerează prezența durerii disconfortului în zona pelviană, perineu și organele sistemului urogenital timp de cel puțin 3 luni. În acest caz, disuria, precum și flora bacteriană din secretul prostatei pot fi absente. Prostatita cronică se situează pe primul loc în prevalența printre bolile inflamatorii ale organelor sistemului reproducător masculin și una dintre primele locuri printre bolile bărbaților în general.

Aceasta este cea mai frecventă boală urologică la bărbații cu vârsta sub 50 de ani. Vârsta medie a pacienților care suferă de inflamație cronică în prostată este de 43 g. Simpozionul medical moderat, prostatita cronică, este considerat o boală poliietiologică. Apariția și recurența prostatitei cronice, în plus față de acțiunea agenților infecțioși neurovegetativ datorate și tulburări hemodinamice care sunt însoțite de slăbirea locale și a imunității generale, autoimunitate impactul imunomodulatori endogene – citokine și leucotrienehormonale, chimice reflux a urinei Totul despre prostatita cronica canalele prostatice și biochimice posibil rolul citraturilorprecum și aberațiile factorilor de creștere ai peptidei. Factorii de risc pentru prostatita cronică includ:

Prostatita: cauze, simptome si tratament

Tot ce trebuie sa stii despre prostatita cronica

Exemple: slabirepiele uscataapendicita. Totul despre prostatita cronica infectie poate face urinarea dificila Totul despre prostatita cronica dureroasa, cauzeaza dureri de spate si scade libidoul. Exista doua feluri de prostatita, acuta si cronica. Atentie insa, specialistii spun ca prostatita se confunda usor cu alte infectii ale tractului urinar. Citeste mai jos care sunt cauzele, simptomele si tratamentul prostatitei cronice. Exista doua tipuri de prostatita cronica: cea bacteriana cauzata de o infectie in prostata si sindromul durerii pelviene cronice sau prostatita cronica fara infectie. Prostatita bacteriana cronica este cauzata de persistenta unei infectii bacteriene in glanda prostatei.

In general, prostatita cronica bacteriana este cauzata de aceeasi bacterie care cauzeaza si infectiile urinare.

Lasă un răspuns