Spitalul militar central operatie de prostata cu robot

Am auzit de ceva vreme de chirurgia robotică, dar nu știam mare lucru despre ea. Până când am călcat în blocul operator de la Spitalul Militar am crezut că e un fel de chirugie superficială, făcută de un robot care repară probleme relativ mici. Numai că realitatea e alta. Prostata este apoi indepartata prin una din inciziile de tip „gaura cheii”. Dr. Iatagan Cristian, medic primar urologie, supraspecializat in chirurgie robotica, efectueaza prostatectomii radicale minim invaziv, robotic, pentru tratamentul cancerului de prostata in cadrul Centrului de Chirurgie Robotica din Ponderas Academic Hospital. Daca prostata este indepartata complet, timp de 2 saptamani pacientul va avea nevoie de un cateter urinar (sonda) intrucat nu va putea urina in conditiile obisnuite. In cazul interventiilor de micsorare a prostatei, nu de indepartare, sonda va fi necesara numai in primele 24 de ore dupa operatie.

7/17/ · Robotul ultraperformant achizitionat recent de Spitalul Judetean Timis a realizat o operatie dificila de cancer de prostata. Conform medicilor de aici, chirurgici si urologi, interventia a decurs fara niciun fel de incidente si cel mai probabil luni, pacientul va fi externat. “Cancerul de prostata este a doua cauza de mortalitate de cancer la.

Spitalul militar central operatie de prostata cu robot

Andreea Bălan face mărturisiri uluitoare despre Keo. Abonare newsletter. Aici vei discuta cu prietenii, te vei Pe langa acestea insa, exista si unele riscuri specifice interventiei chirurgicale de la nivelul prostatei: Incredibil ce regim urmează. Colegiul Farmaciștilor. Robotul ultraperformant achizitionat Spitalul militar central operatie de prostata cu robot de Spitalul Judetean Timis a realizat o operatie dificila de cancer de prostata. Rolul principal îl are chirurgul de la consolă. Afecțiuni oncologice cum ar fi cancerul renal, suprarenal, cancerul de vezică urinară, cancerul de prostată, cancerul de col uterin etc. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
9/6/ · Chirurgia robotică este deja standardul de aur în medicina de astăzi, în cazul anumitor proceduri.

Cu cel mai recent tip de robot disponibil la Spitalul Monza din București – da Vinci Xi – se pot face investigații complexe și se rezolvă cazuri dificile de ginecologie, bariatrie sau urologie.

Cancerul de prostata tratat prin chirurgie robotica la Ponderas Academic Hospital | prostatita.adonisfarm.ro

Brad Pitt, de nerecunoscut. Detalii neștiute din căsnicia lor. Care sunt cele mai norocoase 5 zodii in luna aprilie. Acasa EDU. Advertorial P Ce să schimbi în grădină pentru a crea un spațiu de poveste fără să apelezi la specialiști Mai multe.

O vizita la medicul urolog este necesara, acesta fiind in masura sa observe daca au aparut probleme. Cererea de înregistrare a fost trimisa cu succes. Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam să intri pe adresa de email înscrisă în formular și să confirmi potrivit instrucțiunilor din mailul pe care îl vei primi din partea noastră. În funcție de providerul tău de email mesajul de confirmare poate ajunte într-un interval de până la 30 de minute.
Login Înregistrare. Ține-mă minte. Recuperare parolă. Loghează-te cu facebook. Loghează-te cu google. Follow us.

Afecțiunile prostatei. Tratament și opțiuni în afecțiunile prostatei Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata prostata marita sau cancer prostatic. Autor: Dr. Descriere: Dr. Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata prostata marita sau cancer prostatic. Citeste si Cancerul de prostata – diagnostic, prevenire, tratament. Pentru a comenta este nevoie de autentificare sau înregistrare. Comentarii 0. Trimite Comentariul a fost adăugat în lista de aprobare.
Intră în cont. Dacă nu ai un cont în site înregistrează-te aici. Personal Specialist. Abonare newsletter. Cod poștal.

Studii gimnaziale Studii liceale Studii post liceale Studii superioare facultate Studii post universitare Studii doctorale. Suferi în prezent, sau ai suferit recent de vreo afecțiune din domeniul afecțiuni ale inimii și vaselor sangvine afecțiuni ale ochilor afecțiuni de rinichi, uretere, vezica urinară, uretră afecțiuni ale sistemului nervos afecțiuni ale nasului, gâtului și urechilor afecțiuni imunologice, alergii afecțiuni ale oaselor, mușchilor sau articulațiilor afecțiuni cu transmitere sexuală afecțiuni ale pielii afecțiuni și boli ale sângelui afecțiuni digestive afecțiuni endocrine afecțiuni genitale sau ale sânilor boli infecțioase afecțiuni rare, genetice, sistemice afecțiuni respiratorii afecțiuni reumatice diabet, boli nutriție și metabolism afecțiuni psihice tulburări ale sexualității și reproducerii boli oncologice.
Vă mulțumim!

In timpul prostatectomiei radicale asistate de robot se folosesc un endoscop tridimensional si un echipament performant de prelucrare a imaginilor pentru a oferi o vedere mult marita a structurilor delicate care inconjoara prostata nervi, vase de sange, muschi , permitand conservarea optima a acestor tesuturi vitale. Iatagan Cristian , medic primar urologie, supraspecializat in chirurgie robotica, efectueaza prostatectomii radicale minim invaziv, robotic, pentru tratamentul cancerului de prostata in cadrul Centrului de Chirurgie Robotica din Ponderas Academic Hospital. Iatagan Cristian reuseste sa indeparteze prostata tumorala cu precizie maxima, astfel incat tesuturile din jur sa nu fie afectate.
Consola robotica asigura un spectru vizual revolutionar, tridimensional si marit, iar bratele robotului permit chirurgului sa faca miscari extrem de precise in timpul interventiei, ceea ce se translateaza in performanta in indepartarea tesutului malign si prezervarea tesuturilor sanatoase.

Rezultatele oncologice prin excizia in totalitate a tesuturilor canceroase sunt cel putin la fel de bune dar cu rezultate functionale continenta urinara, pastrarea erecției net superioare celor din operatiile clasice sau laparoscopice.
Alege sectiunea Editorial. Acasa EDU. Cancerul de prostata tratat prin chirurgie robotica la Ponderas Academic Hospital. Articol de Dr. Cristian Iatagan Medic primar Urologie. Sistemul de chirurgie robotica Prostatectomia radicala robotica ce implica indepartarea prostatei afectate, a veziculelor seminale si a ganglionilor limfatici regionali se realizeaza cu ajutorul robotului chirurgical da Vinci, un sistem computerizat sofisticat de chirurgie robotica ce permite medicilor efectuarea unor operatii de mare dificultate, datorita performantelor imbunatatite in ceea ce priveste vizualizarea structurilor si controlul asupra campului operator.

Pacienți operați de cancer cu ajutorul roboților

Numita prostatectomie robotica, aceasta procedura chirurgicala minim invaziva prin care se trateaza cancerul de prostata este realizata cu ajutorul unei tehnologii avansate de catre o echipa de medici experimentati in proceduri laparoscopice. Prostatectomia radicala robotica ce implica indepartarea prostatei afectate, a veziculelor seminale si a ganglionilor limfatici regionali se realizeaza cu ajutorul robotului chirurgical da Vinci, un sistem computerizat sofisticat de chirurgie robotica ce permite medicilor efectuarea unor operatii de mare dificultate, datorita performantelor imbunatatite in ceea ce priveste vizualizarea structurilor si controlul asupra campului operator. Folosind sistemul chirurgical avansat, instrumentele robotice miniaturizate se introduc prin cateva incizii milimetrice in abdomenul pacientului si permit chirurgului urolog sa indeparteze prostata si tesuturile inconjuratoare afectate cu mare precizie.

In timpul prostatectomiei radicale asistate de robot se folosesc un endoscop tridimensional si un echipament performant de prelucrare a imaginilor pentru a oferi o vedere mult marita a structurilor delicate care inconjoara prostata nervi, vase de sange, muschipermitand conservarea optima a acestor tesuturi vitale. Iatagan Cristianmedic primar urologie, supraspecializat in chirurgie robotica, efectueaza prostatectomii radicale minim invaziv, robotic, pentru tratamentul cancerului de prostata in cadrul Centrului de Chirurgie Robotica din Ponderas Academic Hospital. Iatagan Cristian reuseste sa indeparteze prostata tumorala cu precizie maxima, astfel incat tesuturile din jur sa nu fie afectate. Consola robotica asigura un spectru vizual revolutionar, tridimensional si marit, iar bratele robotului permit chirurgului sa faca miscari extrem de precise in timpul interventiei, ceea ce se translateaza in performanta in Spitalul militar central operatie de prostata cu robot tesutului malign si prezervarea tesuturilor sanatoase.

Rezultatele oncologice prin excizia in totalitate a tesuturilor canceroase sunt cel putin la fel de bune dar cu rezultate functionale continenta urinara, pastrarea erecției net superioare celor din operatiile clasice sau laparoscopice. Alege sectiunea Editorial. Acasa EDU. Cancerul de prostata tratat prin chirurgie robotica la Ponderas Academic Hospital. Articol de Dr. Cristian Iatagan Medic primar Urologie. Sistemul de chirurgie robotica Prostatectomia radicala robotica ce implica indepartarea prostatei afectate, a veziculelor seminale si Spitalul militar central operatie de prostata cu robot ganglionilor limfatici regionali se realizeaza cu ajutorul robotului chirurgical da Vinci, un sistem computerizat sofisticat de chirurgie robotica ce permite medicilor efectuarea unor operatii de mare dificultate, datorita performantelor imbunatatite in ceea ce priveste vizualizarea structurilor si controlul asupra campului operator.

Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei

Chirurgia robotică este deja standardul de aur în medicina de astăzi, în cazul anumitor proceduri. Cu cel mai recent tip de robot disponibil la Spitalul Monza din București — da Vinci Xi — se pot face investigații complexe și se rezolvă cazuri dificile de ginecologiebariatrie sau urologie. Dar ce înseamnă chirugia robotică și cum funcționează? Ce este acest robot despre care tot vorbim? În cehtral constau exact operațiile cu ajutorul da Vinci Xi și care este rolul medicului? Răspundem în continuare la unele dintre cele mai Spitalul militar central operatie de prostata cu robot întrebări despre intervențiile de chirurgie robotică.

Lasă un răspuns