Prostata cu lob median mic

10/1/ · reespdc. Nu este medic/terapeut. Acum 2 ani, la 35 de ani, i am fost diagnosticat cu prostatita cronica (de un medic) sau cu adenom de prostata (al doilea medic) cu lob median. Am urmat tratamentele cu antibiotic la vremea respectiva (nu s-a gasit infectare bacteriana) si apoi cu Omnic 1pastila/zi timp de mai mult de un an. Mi s-a recomandat. 2/4/ · Din descrierea dvs reiese ca este vorba de un adenom de prostata cu lob median. In asemenea cazuri se intampla relativ fecvent ca tratamentul medical sa devina cu timpul ineficient si sa se recomande o interventie chirurgicala (rezectie transuretrala sau, In tot acest timp viata lor devine un adevarat chin, cu atat mai mult cu cat afectiunile prostatei afecteaza negativ viata sexuala a pacientilor.

Dintre acestea, cancerul de prostata este a, 2/2/ · Prostata voluminoasa cu lob anterior marcat hipertrofic, cu amprentarea trigonului vezical si cu reducerea regiunii periferice la o fina lama ce este greu de apreciat. Mic nodul hipodens periferic stang, dar care nu prezinta restrictie in secventele de difuzie, facand mai putin probabil diagnosticul de neo prostatic (necesita biopsie).

Prostata cu lob median mic

Prostata cu lob median mic
De altfel asta e si motivul pentru care a cerut chirurgul sa se realizeze scintigrafia. Cees Vermeer. Un specialist Proststa chirurgie inclina catre solutiile care-i sunt familiare. Exista vreo substanta de contrast recomandata pentru RMN la pelvis, de genul Primovist pentru rmn la ficat? Cat de probabila ar fi o metastaza a adenocarcinomului de prostata, in alta parte a corpului, in conditiile in care biopsia prostatei nu e relevat celule metastatice? Medicul îți poate recomanda și o dietă specifică, anumite exerciții fizice și chiar suplimente alimentare. Una din suferintele pe care medicul de familie trebuie sa o cunoasca datorita adresabilitatii pacientilor este hiperplazia benigna de prostata, denumita Prostata cu lob median mic, incorect adenomul de prostata.

Cortical renal drept se evidentiaza o structura cu caractere similare, dar mai putin hiposemnal T1 chist dens? Este important să ceri părerea unui medic Prostata cu lob median mic înainte să începi o dietă sau să elimini complet un Prostata cu lob median mic de mâncare din alimentația ta. In plus, mi se pare ca ar fi o varianta acoperitoare pentru mediah in care chestia de pe ficat ar fi o metastaza a celui de prostata. Recomandarea noastră Prosstata este să comanzi tratamentul online, direct de pe site-ul oficial al producătorului, astfel încât ,edian poți beneficia de prețul special disponibil comenzilor din România.
Prostata marită, datorită unei boli inflamatorii, poate cauza numeroase simptome, unele dureroase, care afectează sistemul genito-urinar. Una dintre cele mai frecvente boli inflamatorii care pot duce la mărirea glandei prostatice este prostatita, acută sau cronică. Prostata Cauzele prostatei marite. Cand un barbat ajunge la aproximativ 25 de ani, prostata incepe sa creasca.

Aceasta crestere naturala este numita hiperplazie benigna de prostata (HBP). % din barbati nu vor avea nici o problema, in timp ce restul pot suferi de dificultati de urinare cu impact semnificativ asupra vietii. Prostata este o glandă anexă a aparatului genital masculin, situată sub vezica urinară şi în jurul porţiunii iniţiale a uretrei, împreună cu vezicula seminală, secretă un lichid plasmatic seminal, care asigură hrana extracelulară a spermatozoizilor. Teste și analize esențiale în diagnosticarea problemelor cu prostata. De cele mai multe ori problemele cu prostata sunt diagnosticate pe baza unor analize așa cum sunt cele de mai jos: Examen rectală – doctorul introduce un deget lubrifiat în rect pentru a simți starea prostatei. Această formă de examinare fizică identifică o.

Prostatita cronica (denom de prostata) cu lob median – sfaturi | Forumul Medical ROmedic

Prostata si rolul ei in organism. Tot ce trebuie sa stii
Una dintre cele mai frecvente boli inflamatorii care pot duce la mărirea glandei prostatice este prostatita, acută sau cronică. Prostata cu lob median mic sa fac iarasi ecografia desi sunt convins ca nu va „iesi” nimic privind prostataiar medicul mi-a spus lkb iau medicamentul trei luni de zile. Mai ales ca in cazul de fata nu sunt incorecte, ci doar se pot dovedi mai costisitoare in cazul fericit. Inflamaţia este unul dintre mecanismele de ap ă rare al sistemului imunitar al organismului. Calcifieri prostatice. De altfel asta e si motivul pentru care a cerut chirurgul sa se realizeze scintigrafia.

Lbo grasimii supraclaviculare si axilare stg de etiologie neprecizablla CT. Cauzele și factorii de risc în cancerul de prostată includ:

Adenomul de prostata se prezinta sub forma unor noduli stromali dezvoltati in jurul acinilor glandulari periuretrali; acesti noduli sunt formati fie din elemente glandulare adenom , fibre musculare miomi sau elemente fibroase stromale fibromi , sau din asocierea celor trei, in diferite proportii adeno-fibro-miom. Structura macroscopica intima a hiperplaziei benigne de prostata este data de transformarea nodulara a elementelor epiteliale si stromale combinate in proportii variate: hiperplazia benigna de prostata fibromusculara, stromala, musculara, fibro-adenomatoasa sau fibro-mio-adenomatoasa.
Cel mai adesea procesul de hiperplazie intereseaza toate componentele histologice, adenomul fiind de fapt un adeno-mio-fibrom.

Pentru a depasi obstacolul din calea eliminarii urinii, vezica urinara va suferi modificari: initial detrusorul se hipertrofiaza progresiv aspect cistoscopic de celule si coloane, iar in stadiul avansat diverticuli de pulsiune ; daca obstacolul persista, musculatura vezicala se va decompensa si va apare reziduul vezical. Cand acesta va depasi capacitatea fiziologica vezicala de ml apare distensia vezicala retentie cronica incompleta de urina cu distensie vezicala. Etapelor evolutive anatomo-patologice si fizio-patologice le corespund manifestari clinice de asemenea etapizate:
Simptomele hiperplaziei benigne de prostata sunt mai accentuate in sezonul rece, dupa mese copioase, ingestie de alcool, diureza fortata si administrarea de droguri a-stimulante. Examenul fizic incepe cu tuseul rectal care va constata urmatoarele: prostata marita de volum, sant median sters, consistenta este elastica, uniforma, marginile sunt bine delimitate, suprafata este neteda, glanda in ansamblul ei poate fi relativ mobila.

Palparea hipogastrica poate detecta prezenta globului vezical: tumora hipogastrica bine delimitata, de consistenta elastica, mata la percutie, dureroasa, care nu-si modifica localizarea cu schimbarea pozitiei. Manifestarile clinice de ordin general in adenomul de prostata devin vizibile atunci cand bolnavul este uremic: greata, varsaturi, paloare tegumentara, edeme gambiere, somnolenta, halena uremica. Diagnosticul diferential in adenomul de prostata se face cu alte afectiuni obstructive subvezicale: cancerul de prostata; tumori vezicale superficiale sau infiltrative cu dezvoltare spre colul vezical, obstruandu-l; litiaza vezicala; stricturile uretrale; tumorile uretrei; calculii uretrali; stenoza de meat uretral; fimoza si parafimoza; corpi straini vezicali sau uretrali.
Tabloul biochimic – cuprinde explorarile de rutina efectuate in perspectiva oricarei interventii chirurgicale: hemoleucograma, glicemie, probe hepatice, probe de coagulare, uree, creatinina, sumar de urina si urocultura, uree urinara.

Uroflowmetria debitmetria Q determina fluxul urinar maxim Qmax si mediu Qmed , volumul maxim peak flow , durata intregului act mictional si cantitatea de urina eliminata. Totul a pornit de la niste analize de sange. Multumesc anticipat pentru raspuns. Prostata moderat marita cu elevarea planseului vezical.
Rinichi drept – forma si dimensiuni normale. Iulie operatie de urgenta hernie de disc coloana vertebrala. Fara trimitere fragmente la biopsie. Iulie – scintigrafie osoasa care cu a relevat ca nu exista metastazari osoase. Răspunde la comentariu. Multumesc mult pentru raspuns. Propunerea chirurgului care a realizat biobsia a fost prostatectomie radicala. Este o propunere acoperitoare, cu siguranta.

Eu nu am pregatire medicala, si in consecinta imi lipseste viziunea de ansamblu asupra acestei probleme. Situatia ipotetica, de care ma tem cel mai mult in momentul de fata, este ca fragmentul de biopsie sa nu fie cel mai relevant pentru situatia din prezent.
Asta nu inseamna ca va contest parearea, d-le RaulDuke. Dimpotriva, este solutia catre care inclinam si eu, dar parerea mea nu are niciun fundament. Acesta e motivul pentru care pentru care am apelat, de altfel, la acest forum. Chirurgul specialist in urologie care l-a consultat pe tata este un chirurg foarte bun si apreciat, iar in cazul in care rezultatele monitorizarii conduc catre necesitatea unei interventii chirurgicale, am dori ca dumnealui sa fie cel ce executa interventia. Nu-mi dau seama cat este de acceptabila o asemenea abordare. M-ar mai interesa parerea dumneavoastra asupra managementului acestui caz.
Cine ar trebui sa-l asigure? Un specialist in chirurgie inclina catre solutiile care-i sunt familiare.

Mai ales ca in cazul de fata nu sunt incorecte, ci doar se pot dovedi mai costisitoare in cazul fericit. Mult mai costisitoare. De exemplu, daca ar fi existat o comunicare mai buna si un acces mai facil l-a informatii, s-ar fi realizat cu siguranta o biopsie si pentru fragmentul indepartat din coloana vertebrala. Aici, din punctul meu de vedere s-a pierdut o buna oportunitate si o informatie valoroasa.. PSA crescut?
Automat biopsie, avand in vedere ca metastazele osoase sunt o forma destul de intalnita in cazurile de cancer la prostata. De altfel asta e si motivul pentru care a cerut chirurgul sa se realizeze scintigrafia. De asemenea, v-as ruga sa-mi spuneti cat de necesara ar fi afectuarea unor noi analize, gen CT, de exemplu? Pentru ca mie mi s-ar parea obligatoriu inaintea unei interventii chirurgicale alaturi de scintigrafia deja efectuata. Exista vreo substanta de contrast recomandata pentru RMN la pelvis, de genul Primovist pentru rmn la ficat?
Evolutie: Tatalui meu i-a aparut o adenopatie supraclaviculara si s-a internat in spital la inceputul lunii septembrie.

La consult ORL s-a recomandat biopsie si examen histopatologic al adenopatiei supraclaviculare. A fost vazut de o comisie oncologica, care a recomandat Zoladex, peste 3 luni facut testul PSA si, eventual? Nu-mi dau seama daca este o varianta mai buna decat monitorizarea, mai ales in contextul incertitudinii de la ficat, si aici as ruga un specialist la o a doua opinie.
CT toraco-abdomino-pelvin : Asimetrie a sinusurilor piriforme cel stg. Adenopatii supraclaviculare stg cea mai mare de 2, 6 cm. Impastarea grasimii supraclaviculare si axilare stg de etiologie neprecizablla CT. Fina lama fluida pleurala stg. Fara leziuni pulmonare suspecte. Segment VIII presupun ca e o greseala de redactare si e vorba de VII hepatic si splina cu cate o leziune nodulara hipodensa, cu diametre de 1, 8 respectiv 1 cm – necesita reevaluare cu contrast si monitorizare.
Pancreas, rinichi bilateral fara modificari suspecte. Hiperplazie SR bilaterala fara aspect CT tumoral.

Fara adenopatii patologice retroperitoneale. Fara ascita. Prostata voluminoasa relativ omogena. Stare post-hemilaminectomie dr L4 si L5. Fara imagini CT certe de determinari secundare la nivelul segmentelor osoase examinate. Concluzli: Sinus piriform stg cu continut dens. Adenopatii supraclaviculare. Impastarea grasimii supraclaviculare axilare stg. Nodul hipodens hepatic si splenic. Prostata voluminoasa. Stomac cu lichid de hipersecretie, eritem prepiloric circumferential. Dl, Dll relatii normale. Mic polip sesil la nivelul ascendenrului de 3mm.

Dg: Colita pseudomembranoasa. Candidoza colonica. Polip sesil colon ascendent. RMN: Parenchim splenic prezentand marginal un mic cluster de imagini chistice cu caracter benign mici chiste splenice , cu hiper T2, hipo T1 si efect shine-through in difuzie, caracteristice chisturilor.

Cancer la prostata – monitorizare activa sau prostatectomie imediata? | Forum despre Cancer

Adenomul de prostata | Ghid medical, tratamente si remedii naturiste
Una din suferintele pe care medicul de familie trebuie sa o cunoasca datorita adresabilitatii pacientilor este hiperplazia benigna de prostata, denumita inca, incorect adenomul de prostata. Putini sunt barbatii apartinand virstei a III a care se pot Prostata cu lob median mic ca urineaza fara efort sau nu se trezesc noaptea pentru a urina! Adenomul de prostata este o tumora benigna, omogena, incapsulata ce se dezvolta in prostata centrala. McNeal a realizat o impartire „zonala” a prostatei in functie de Prostata cu lob median mic structurale:

Adenomul de prostata se prezinta sub forma unor noduli stromali dezvoltati in jurul acinilor glandulari periuretrali; acesti noduli sunt formati fie din elemente glandulare adenomProstata cu lob median mic musculare miomi sau elemente fibroase stromale fibromisau din asocierea celor trei, in diferite proportii adeno-fibro-miom. Structura macroscopica intima a hiperplaziei benigne de prostata este data de transformarea nodulara a elementelor epiteliale si stromale combinate in proportii variate: hiperplazia benigna de prostata fibromusculara, stromala, musculara, fibro-adenomatoasa sau fibro-mio-adenomatoasa. Cel mai adesea procesul de hiperplazie intereseaza toate componentele histologice, adenomul fiind de fapt un adeno-mio-fibrom. Pentru a depasi obstacolul din calea eliminarii urinii, vezica urinara va suferi modificari: initial detrusorul se hipertrofiaza progresiv aspect cistoscopic de celule si coloane, iar in stadiul avansat diverticuli de pulsiune ; daca obstacolul persista, musculatura vezicala se va decompensa si va apare reziduul vezical. Cand acesta va depasi capacitatea fiziologica vezicala de ml apare distensia vezicala retentie cronica incompleta de urina cu distensie vezicala. Etapelor evolutive anatomo-patologice si fizio-patologice le corespund manifestari clinice de asemenea etapizate:

Cel mai bun tratament pt. prostata mărită, prostatita cronică

Hiperplazia benigna de prostata

Cancer la prostata – monitorizare activa sau prostatectomie imediata? Secțiunea: Cancerul de prostata. Membru din Subiecte: 1 Comentarii: Ma mix daca monitorizarea activa teste PSA periodice si biopsii anuale este o solutie in cazul lui, Prostata cu lob median mic in vedere specificul de evolutie lenta a bolii?? Cat de mari, ar fi riscurile daca alege asta in locul protatectomiei imediate? Are si alte optiuni realiste? Tata nu a prezentat niciun simptom specific prostatei pana acum.

Totul a pornit de la niste analize de sange. Multumesc anticipat pentru raspuns.

Lasă un răspuns