Operatii pentru prostata la spitalul fundeni bucuresti

10/22/ · Interventia cu laser verde reprezinta prima alegere pentru tratamentul adenomului de prostata la pacientii cu patologii asociate. Existenta acelui pace maker necesita de regula si un tratament anticoagulant care face interventia clasica mai periculoasa. La Spitalul Fundeni se efectuează anual în jur de 80 de astfel de intervenţii chirurgicale. „Facem din ce în ce mai multe operaţii, asta şi pentru că medicii de familie au început să trimită cazurile incipiente, dar şi pentru că alte tipuri de proceduri, precum radioterapia externă sau crioterapia, au efecte secundare prea mari sau nu au confirmat succesul. Cat dureaza recuperarea dupa operatia la nivelul prostatei. Pentru ca pacientul sa se intoarca la activitatile zilnice e nevoie sa treaca o luna de la interventia chirurgicala. Daca prostata este indepartata complet, timp de 2 saptamani pacientul va avea nevoie de un cateter urinar (sonda) intrucat nu va putea urina in conditiile obisnuite. Clinica de Urologie de la Spitalul “Sf.

Ioan” din Bucureşti a făcut eforturi permanente de aliniere la standardele moderne de practicare a urologiei, concretizate printr-o gama foarte complexă de intervenţii chirurgicale deschise sau minim invazive, unele dintre cele din urmă introduse în premieră naţională.

Operatii pentru prostata la spitalul fundeni bucuresti

Operatii pentru prostata la spitalul fundeni bucuresti
Setlacec, atunci sef de lucrari al clinicii. Din anulconducerea clinicii este preluata de profesorul Andrei Popovici, clinica fiind la acest moment compusa din doua sectii, una condusa de profesorul Andrei Popovici si cealalta de conferentiarul Irinel Popescu. Cea spitqlul a treia obligatie a unei clinici — participarea activa la viata profesionala, prin lucrari stiintifice comunicate, publicate, prezenta la reuniuni stiintifice — simpozioane, congrese nationale si participare la elaborarea de tratate sau monografii, este nemijlocit fundamentata pe activitatea practica din clinica si Operatii pentru prostata la spitalul fundeni bucuresti în acelasi timp si o forma de invatamînt; multe din lucrarile clinicii au fost elaborate cu concursul unor medici secundari si cu unii stagiari si funveni. Pentru dirijarea si supravegherea transformarilor necesare blocurilor operatorii si altor sectoare destinate chirurgiei — instalatii montari de aparatura — a fost desemnat si Dr. În ceea ce prstata cadrele Operatii pentru prostata la spitalul fundeni bucuresti ale clinicii, didactice si nedidactice, încadrarea cu elemente fundenni a întîrziat. Vă mulțumim! Telefon Telephone : Exista cateva recomandari cu privire la stilul de viata, pe care pacientul ar trebui sa le respecte dupa ce a trecut printr-o interventie chirurgicala la nivelul prostatei:

Sectia clinica chirurgie generala I si II | Institutul Clinic Fundeni

Institutul Clinic Fundeni | Institutul Clinic Fundeni
Prima pagina Sectie Bloc operator. Porstata simptomele acestei afectiuni nu se amelioreaza cu ajutorul tratamentului medicamentos, medicul poate lua in calcul varianta interventiei chirurgicale. În Prof. Drept urmare a dezvoltarii si perfectionarii tehnicilor de rezectie in chirurgia pancreatica si hepatica au putut fi preluate si aplicate noi tehnici Operatij tratament in cancerul de colecist si Operatki de cai biliare.

Cea de a treia obligatie a unei clinici — participarea activa la viata profesionala, prin lucrari stiintifice comunicate, publicate, prezenta la reuniuni soitalul — simpozioane, congrese nationale si participare la elaborarea de Operatii pentru prostata la spitalul fundeni bucuresti sau monografii, este nemijlocit fundamentata pe activitatea practica din clinica si reprezinta în acelasi timp si o forma de invatamînt; multe din lucrarile clinicii au fost elaborate cu concursul unor medici secundari si cu unii stagiari si studenti. Toggle navigation. Este demna de mentionat colaborarea si prietenia dintre cei doi, care nu au avut niciodata nici macar o confruntare verbala. Procedura se numeste prostatectomie si uneori implica si eliminarea tesuturilor din jurul prostatei, dar si a ganglionilor din zonele apropiate. Martin Constantinescu orientat spre chirurgia cardiovasculara.

Profesorul Dan Setlacec a condus clinica pana Operatii pentru prostata la spitalul fundeni bucuresti anulcand s-a pensionat la cerere, devenind profesor consultant si cedand conducerea clinicii profesorului Stancescu, de asemenea chirurg si om de o mare valoare.

Martin Constantinescu orientat spre chirurgia cardiovasculara. Au intervenit si alte schimbari, prin pensionari sau emigrare. Structura clinicii s-a pastrat pana in , cînd sectia de chirurgie cardiovasculara a devenit clinica independenta, cu spatiul propriu în cladirea noua corpul B ; clinica de anestezie — terapie intensiva a devenit independenta în sub conducerea Prof. Litarczek dar activitatea ei — în cea mai mare parte — s-a desfasurat în paralel cu clinica de chirurgie generala. Din Seful clinicii de chirurgie generala a devenit conferentiarul Dan Setlacec, ulterior devenit profesor, personalitate medicala marcanta, a carei imagine si astazi se suprapune cu clinica chirurgicala Fundeni, pe care a condus-o pana in anul , anul pensionarii la cerere.

Din acei ani sectia a avut posibilitatea sa-si orienteze directia de preocupare predominent pentru bolnavi-problema, continuând conceptia despre ceea ce trebuie sa fie o clinica, statuata la clinica de la Coltea de Prof. Hortolomei si de Dr. I Juvara. Chirurgia radicala în cancer în general si mai ales în cancerele tubului digestiv a fost adoptata ca atitudine de principiu. A doua obligatie fundamentala a unei clinici — învatamîntul si formarea de cadre, s-a îndeplinit în limitele posibilitatilor existente în acea perioada. Medicii care au urmat cursuri postuniversitare secundari, specialisti, primari , al caror numar cu greu mai poate fi reconstituit, precum si cadrele tinere din clinica s-au format în cursul activitatii practice în care au fost inclusi în mod constant.
Cursurile au fost orientate spre sinteze si actualitati. În ceea ce priveste cadrele proprii ale clinicii, didactice si nedidactice, încadrarea cu elemente tinere a întîrziat.

Vechile cadre au înaintat în vîrsta, altele s-au dovedit insuficient pregatite dar schimbari în structura clinicii nu au fost posibile din cauza unor conceptii dominante în societatea din acea perioada. Evaluarea rezultatelor obtinute prin învatamînt nu poate avea ca repere cifre exacte si complete. Credem totusi ca ne este permis sa afirmam ca între cei care se considera elevi ai clinicii si pe care clinica îi recunoaste ca atare se pot cita 5 profesori sefi de clinica în Bucuresti sau alte centre universitare, 2 conferentiari, peste 20 de medici sefi de sectie din Bucuresti sau din diverse spitale si un numar foarte mare de medici primari din teritoriu.

Cea de a treia obligatie a unei clinici — participarea activa la viata profesionala, prin lucrari stiintifice comunicate, publicate, prezenta la reuniuni stiintifice — simpozioane, congrese nationale si participare la elaborarea de tratate sau monografii, este nemijlocit fundamentata pe activitatea practica din clinica si reprezinta în acelasi timp si o forma de invatamînt; multe din lucrarile clinicii au fost elaborate cu concursul unor medici secundari si cu unii stagiari si studenti.
Ne multumim sa citam în continuare doar câteva tratate si monografii elaborate integral sau în colaborare în clinica. Profesorul Dan Setlacec a condus clinica pana in anul , cand s-a pensionat la cerere, devenind profesor consultant si cedand conducerea clinicii profesorului Stancescu, de asemenea chirurg si om de o mare valoare. Este demna de mentionat colaborarea si prietenia dintre cei doi, care nu au avut niciodata nici macar o confruntare verbala. Profesorul Stancescu a condus mai departe activitatea clinicii, avand aceleasi obiective profesionale ca si profesorul Setlacec.

Activitatea profesionala a clinicii a diminuat datorita reinceperii lucrarilor de consolidare a cladirii dupa cutremurul din , clinica functionand doar cu 80 de paturi, insuficiente chiar in conditiile unui rulaj crescut al bolnavilor. De asemenea, timp de aproape 4 ani, datorita consolidarii blocului operator, am fost nevoiti sa operam in conditii improvizate, beneficiind doar de 3 sali de operatii. Chiar si in aceste conditii s-a reusit efectuarea unor tehnici chirurgicale in premiera in clinica sau in tara: rectocolectomia totala cu rezervor ileoanal. Tot in aceasta perioada s-au efectuat primele colecistectomii laparoscopice, au fost introduse suturile mecanice in chirurgia digestiva, reusindu-se astfel efectuarea unor operatii de salvare a sfincterului anal în cancerele rectale jos situate.
Reintoarcerea in clinica a doctorului Irinel Popescu, dupa un stagiu de 3 ani de pregatire in chirurgia hepatica in SUA, a insemnat nu numai continuarea experientei profesorului Stancescu in chirurgia hepatica, dar si dezvoltarea rezectiei hepatice dupa tehnici noi si initierea programului de transplant hepatic.

Anul a insemnat prin terminarea lucrarilor de consolidare a blocului operator, o reantoarcere la normalitate din punct de vedere al activitatii operatorii.
In aceasta perioada au inceput sa se efectueze primele procedee Warren in tratamentul hipertensiunii portale. Din anul , conducerea clinicii este preluata de profesorul Andrei Popovici, clinica fiind la acest moment compusa din doua sectii, una condusa de profesorul Andrei Popovici si cealalta de conferentiarul Irinel Popescu. In anul Conf. Irinel Popescu devine profesor, preluand una dintre sectiile clinice sub denumirea de Clinica de Chirurgie Cenerala si Transplant de Organe, clinica capatand competenta in vederea transplantului hepatic; cealalta clinica, cu profil de chirurgie generala, a fost condusa de Prof. Andrei Popovici pâna în anul , anul pensionarii. Din acest an cele doua clinici se unesc sub titulatura de Centru de Chirurgie Generala si Transplant Hepatic, compus din punct de vedere administrativ din doua sectii clinice, directorul centrului fiind Prof.
Irinel Popescu.

Obiectivele principale ale clinicii raman in continuare chirurgia oncologica digestiva si dezvoltarea chirurgiei de rezectie hepatica. Patologia vezicală – Diagnostic prin cistoscopie rigidă eventual cu fluorescenţă indusă de Hexvix în lumină albastră şi flexibilă – TURV Rezecţie transuretrală a tumorilor vezicale in mediu hipoton sau salin – electrovaporizare cu plasma – Vaporizare laser a tumorilor vezicale 5. Patologia ureterală – Abord ureteroscopic retrograd sau anterograd, diagnostic sau terapeutic, semirigid sau flexibil pentru patologie benignă sau malignă – Endoureterotomie cu lama rece sau laser pentru stenoze de ureter sau de joncţiune uretero-pielică – Montare de stenturi metalice Memokath 6.
Patologia renală – Ureteroscopie flexibilă de diagnostic – Abord terapeutic ureterorenoscopic , semirigid sau flexibil – Abord percutanat complex sau folosind nefroscop flexibil – Ureteroscopie flexibila si litotritie calculi renali cu laser Ho:YOG Caz1 Caz2 Caz3 Caz4 Nisip postprocedural. Program vizita Pacienti. Chestionar Feedback Pacienti.

Centrul pentru transplant medular Centrul pentru boli digestive si transplant hepatic Centrul pentru uronefrologie si transplant renal Centrul Dedicat Pacientilor cu Boli Inflamatorii Intestinale. Fundeni nr. Telefon Telephone : Toggle navigation. Despre Noi Contact Accesibilitate.


Clinica chirurgicala Fundeni, bucurdsti luat fiinta incand Prof. Voinea Marinescu, pe atunci ministrul sanatatii si profesor la Coltea impreuna cu profesorul Hortolomei, a obtinut aprobarea de a infiinta un spital multiclinic in cladirea A, cladire prstata initial fusese destinata unui nou spital de tuberculoza. Structura clinicii chirurgicale de la spitalul Coltea s-a pastrat si la Spitalul Fundeni: Operatii pentru prostata la spitalul fundeni bucuresti de chirurgie generala, sectia de chirurgie cardiovasculara, sector de anestezie-reanimare. Pentru clinica chirurgicala, instalarea la spitalul Fundeni a insemnat un real progres fata de clinica de la Coltea, atat in ceea ce priveste dotarile cat si functionalitatea clinicii.

Primii membrii ai clinicii chirurgicale care au functionat in Fundeni au fost Dr. Dan Gerota si Dr. Gheorghe Niculiu.

Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei

STIRI RECENTE

Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: Operatii pentru prostata la spitalul fundeni bucuresti benigna de prostata prostata marita sau cancer prostatic. Tratamentul chirurgical este ales intotdeauna de medic atunci cand alte metode terapeutice dau gres sau nu sunt suficiente pentru vindecarea unei afectiuni. Acesta este folosit in cazul prostatei marite pentru a ameliora simptomele neplacute si pentru a usura mictiunea, iar in cazul cancerului prostatic interventia chirurgicala este cea care poate salva viata pacientului. Orice procedura chirurgicala vine la pachet cu o serie de riscuri, iar acest lucru este valabil, bineinteles, si la operatiile facute la nivelul prostatei. Medicul insa va stabili daca riscurile sunt de neglijat in comparatie cu rezultatele obtinute.

Lasă un răspuns