Operatia de prostata prin uretra

Generalitati Prostata este un organ musculo-glandular, de forma unei castane, care inconjoara portiunea initiala a uretrei la barbat, adica tubul prin care urina si lichidul seminal ies din corp. Structura prostatei Prostata se dezvolta in luna a 3-a a embrionului, iar la un adult ajunge la 3,8 cm lungime si de g in greutate la pubertate. 11/15/ · Varsta nu reprezinta o contraindicatie pentru operatia de prostata. Cel putin un pacient pe luna are peste 80 ani. Toate interventiile pe care eu le efectuez pentru prostata in cadrul spitalului Ponderas sunt endoscopice (fara taietura). Daca aveti alte intrebari puteti reveni. Va doresc sanatate! prostatita.adonisfarm.rohe Nita Medic primar urologie. 8/19/ · Operatia pentru cancer invaziv de vezica urinara se cheama cistectomie. Este o operatie complexa, prin care se indeparteaza vezica urinara in totalitate impreuna cu tumora.

La barbat se indeparteaza, de obicei, si prostata deoarece riscul de a dezvolta un cancer de prostata este mai mare decat beneficiile prezervarii prostatei. Uretroplastiile reprezintă un mare numar de tehnici chirurgicale urologice prin care se reconstruieste parţial sau complet un segment sau intreaga uretră, folosind transferuri de ţesuturi prelevate de la pacient. În prezent sunt in studiu materiale sintetice sau organice care să poată fi utilizate în egală măsură în chirurgia reconstructivă a uretrei la bărbat.

Operatia de prostata prin uretra

Operatia de prostata prin uretra
Reactiile adverse pot include factori care afecteaza stilul de viata al persoanelor care sufera de cancer la prostata. Duca ce iau scos sonda nu mai poate urina normal Operatia de prostata prin uretra mai constientizeaza cand urineaza medici iau spus ca isi revin in cel mult 6 luni. Trimite Comentariul a fost adăugat în lista de aprobare. In cazul interventiilor de micsorare a prostatei, nu de indepartare, sonda va fi necesara numai in primele 24 de ore dupa operatie. Pentru reconstrucţia uretrală cele mai eficiente grefe sunt cele recoltate din mucoasa bucală a obrajilor şi a buzei inferioare urmate la distanta ca frecvenţă de mucoasa prepuţului, pielea corpului Operatia de prostata prin uretra şi pielea retroauriculară din spatele urechilor. Chiar daca simtiti ca trebuie sa va grabiti prim ajungeti la toaleta, puteti gasi dificila initierea urinarii.

Prima are loc devreme la pubertate, atunci cand prostata se dubleaza ca marime.
In acest tip de operatie, nu este necesara incizia externa. Dupa anestezie, chirurgul ajunge la prostata inserand un instrument prin uretra. In 90 la suta dintre operatiile de prostata pentru hiperplazie benigna de prostata se foloseste o procedura numita rezectie transuretrala de prostata (TURP). Operatia de indepartare a unei parti din prostata se poate face prin uretra sau prin operatie deschisa, care necesita taiere prin pielea de deasupra bazei penisului. Doctorul poate recomanda operatia deschisa indeosebi daca prostata este marita. Cea mai raspandita operatie este transuretro rezectia de prostata (TURP). ▪ TRATAMENTE CHIRURGICALE: a) Rezecţia transuretrală a prostatei (TURP). Chirurgul introduce prin uretră un instrument (rezector) ce conţine un fir electric curbat care taie ţesutul şi cicatrizează vasele de sânge.

Nu este necesară incizia externă.

Cancerul de vezica, tratat prin chirurgie robotica | prostatita.adonisfarm.ro

Operatia de prostata
Al doilea doctor mi-a dat niste analize de facut si un tratament. Conforma acestei teorii, ea apare intrucat celulele dintr-o sectiune a glandei urmeaza aceste instructiuni si le „reactiveaza” mai tarziu in viata. In timpul unei operatii Operatia de prostata prin uretra 90 de Operatia de prostata prin uretra, chirurgul foloseste bula electrica a rezectoscopului pentru a indeparta putin dde putin tesutul care obstructioneaza. In operatia TURP, chirurgul insereaza un tub ingust spre uretra si indeparteaza partile din prostata cu o sarma in forma de bucla in timp ce priveste prin cistoscop. Localizarea hipertrofiei glandei si starea generala de sanatate a pacientului ajuta chirurgul sa decida care dintre cele trei proceduri deschise va fi folosita. Este important sa informati doctorul daca aveti probleme urinare de genul celor descrise mai sus.

In 90 la suta dintre operatiile de prostata pentru hiperplazie benigna de prostata se foloseste o procedura numita rezectie transuretrala de prostata TURP.

Majoritatea cancerelor de vezica nu invadeaza straturile profunde ale peretelui vezical. Acestea se trateaza prin rezectie a tumorii vezicale prin uretra, la sala de operatie. Este o procedura relativ simpla, care nu cauzeaza, de obicei, probleme nici pe termen lung. Pentru a preveni apoi o recidiva, vezica va fi tratata prin chimioterapie – spalaturi vezicale cu un agent chimioterapeutic, sau prin imunoterapie — administrarea intravezicala a unei solutii foarte asemanatoare cu un vaccin BCG. Acestea se trateaza, cu mari sanse de vindecare, printr-o operatie extinsa. Operatia pentru cancer invaziv de vezica urinara se cheama cistectomie.
Este o operatie complexa, prin care se indeparteaza vezica urinara in totalitate impreuna cu tumora. La barbat se indeparteaza, de obicei, si prostata deoarece riscul de a dezvolta un cancer de prostata este mai mare decat beneficiile prezervarii prostatei.

La femeie, se indeparteaza, de regula, si uterul, ovarele si o mica portiune de vagin. Pentru ambele sexe se indeparteaza, de asemenea, si ganglionii limfatici adiacenti localizati in abdomen, in apropierea vezicii. Rinichii vor trebui cuplati pe un alt gen de rezervor in care se va strange urina, in absenta vezicii urinare normale. Acest rezervor este, in multe cazuri, realizat dintr-un segment de intestin subtire de cm, pe care se anastomozeaza ureterele, capatul acestui segment fixandu-se la piele; urina se colecteaza intr-o punga, intr-un flux continuu.
Vorbim aici despe o stoma urinara, cel mai des intalnita fiind tipul Bricker. Aceasta se cupleaza pe uretra, pacientul putand, dupa o faza de recuperare, sa urineze pe caile naturale, preexistente. Interventiile de indepartare a vezicii urinare impreuna cu tumora dar si realizarea derivatiei urinare stoma sau neo-vezica pot fi facute prin operatie clasica deschisa, prin chirurgie laparoscopica sau prin chirurgie asistata robotic.

Cel mai des folosita este tehnica deschisa. Este o operatie grea, cu pierderi de sange ce duc, in multe cazuri, la transfuzie, cu o perioada de internare de cateva saptamani si o perioada de convalescenta de cateva luni. Aceasta operatie se asociaza cu mai multe complicatii. O tehnica ce s-a dezvoltat acum mai bine de 10 ani este cea laparoscopica, minim invaziva.
Se folosesc 5 trocare ce permit efectuarea operatiei intr-un camp vizual cu o magnitutidne de x, se utilizeaza instrumente fine, avand, pe langa rezultate oncologice foarte bune, mai putine complicatii, aproape nicio pierdere de sange, o recuperare rapida. Riscurile de conversie sunt foarte mici, in practica proprie procentajul nostru este zero. Aceasta tehnica este greu de invatat, necesitand multa experienta si o echipa dedicata. Cea mai noua tehnica este cistectomia asistata robotic, cu derivatie urinara intracorporala – realizata in interiorul corpului.

Aceasta este o imbunatatire suplimentara a operatiei laparoscopice – pentru aceasta se foloseste un sistem computerizat interpus intre operator si pacient. Se foloseste o imagine HD si 3D cu o magnitudine de pana la 10x; instrumentele robotice sunt foarte fine si cu grade de libertate si posibilitati de interventie care intrec indemanarea mainii umane.
Recoltarea se face sub formă de grefă groasă, în structura sa histologică intrând epidermul, dermul cu reţeaua vasculară şi ţesut conjuctiv subiacent. Acesta din urma se îndeparteaza inainte de fixare la locul de implantare, pentru a permite contactul reţelei vasculare dermice a grefei cu reteaua vasculara a ţesuturilor care constituie patul de implantare. Pentru refacerea conexiunilor vasculare grefa trebuie să stea fixă pe ţesuturile subiacente minimum patru zile. În primele 2 zile grefa se hraneşte prin imbibitie perioada de imbibiţie , urmând ca în urmatoarele 2 zile să se realizeze conectarea vasculară la ţesuturile gazdă perioada de inosculatie , de care depinde supravieţuirea grefei şi implicit succesul uretroplastiei.

Din acest punct de vedere grefa din mucoasa bucală este prima opţiune deoarece datorită stricturii histologice „prinde” cel mai bine la locul de implantare. În cazul substituţiei hemicircuferinţei ventrale, grefa o suturăm la segmentul uretral stenozat incizat ventral, iar in cazul substituţiei hemicircumferinţei dorsale, segmentul uretral incizat dorsal îl suturăm la grefa fixată de albugineea corpilor cavernoşi. Dezavantajul este reprezentat de gradul important de retracţie postoperator generat de calitatea revascularizarii la locul de implantare, care depinde de existenta unor ţesuturi periuretrale bine vascularizate la nivelul reconstructiei si de acurateţea tehnică a reconstrucţiei. Presupune recoltarea fragmentului de ţesut epitelial cu păstrarea conexiunilor vasculare de la locul de recoltare prin intermediul unui pedicul elastic.
În acest caz recoltarea o facem din zone apropiate locului de implantare, acestea fiind ,în ordinea preferinţelor, mucoasa prepuţului, pielea penisului sau pielea perineului.

Ca şi în cazul grefelor, lambourile pediculate pot substitui hemicircumferinţa ventrală sau dorsală a uretrei. În practica curentă există situaţii în care complexitatea stricturii impune combinarea celor doua tipuri de transfer tisular, grefa şi lambou, ceea ce creşte dificultatea reconstrucţiei şi posibilitatea complicaţiilor ulterioare.
Tratamentul pentru fiecare barbat in parte depinde de stadiul cancerului si de agresivitatea multiplicarii celulelor canceroase. De exemplu, o persoana care sufera de cancer de prostata in faza incipienta, care se dezvolta lent, poate opta pentru expectativa vigilenta. Pe de alta parte, un barbat care are cancer de prostata, tot in Generalitati Cancerul de prostata este formatiunea tumorala maligna a prostatei si mai poarta denumirea de carcinomul de prostata. Acest cancer este cu o predominanta foarte mare si crescanda in randul barbatilor si reprezinta o afectiune ce intra in sfera aparatului uro-genital, adica atat a aparatului urinar cat si a aparatului genital al barbatului.

Cancerul de prostata este totodata periculos deoarece poate disemina metastaza la o serie de alte organe vecine si nu numai, precum metastaze osoase sau la nivelul nodulilor limfatici sau chiar si la cel testicular. Descriere, anatomie, fiziologie Prostata este localizata sub vezica urinara , imediat inferior ei si se cuprinde in profunzimea ei este strabatuta de catre uretra. Este o glanda exocrina ce apartine sistemului reproducator masculin. Generalitati Cancerul de prostata afecteaza aproximativ 1 din 7 barbati. Prostata este o glanda al sistemului reproducator masculin care produce lichidul din care este produsa sperma. Aceasta se afla sub vezica urinara a barbatului si inconjoara partea superioara a uretrei.
Cancerul prostatic reprezinta o tumora care creste intr-un mod lent si nu cauzeaza simptome pana cand nu ajunge la un stadiu avansat.

Din fericire, este usor tratabil, mai ales daca este diagnosticat precoce. Diagnosticarea precoce ramane principala metoda care ajuta la scaderea mortalitatii pentru acest tip de cancer. Tratamentul poate salva vieti, dar poate provoca si reactii adverse severe. Printre optiunile de tratament in cazului stadiului precoce al cancerului de prostata se intalnesc: – interventia chirurgicala; – radioterapia; – supravegherea atenta si activa de catre medic.
Reactiile adverse pot include factori care afecteaza stilul de viata al persoanelor care sufera de cancer la prostata. Si uite asa de 2 ani tot umblu si nimeni nu imi spune nimica am cheltuit si vreo de lei Daca ma poate ajuta cineva va rog din suflet. Nu stiu daca va puteti imagina ce inseamna toate astea pentru un baiat de 23 de ani si a scazut si apetitul sexual.

Buna ziua Am fost cu ceva timp in urma la doi doctori urologi diferiti pentru un control. Mi-au spus ca am varicocel de ceva timp si este recomandat sa il operez. Numai ca primul doctor nu prea parea interesat de problema mea si vroia doar sa ma opereze sa ia banu si atat..
Al doilea doctor mi-a dat niste analize de facut si un tratament. Mi-a spus ca imi recomanda Operatia de varicocel Laparoscopie pentru ca este mult mai buna decat operatia clasica. Ideea este ca nu mi-a spus unde se fac operatii de genul acesta si nicila ce doctor chirurg sa apelez. Mentionez ca acest doctor lucra la un cabinet particular de renume dar acum nu mai lucreaza acolo deci am pierdut legatura cu el. Cine a facut acest gen de operatie si la ce spital-doctor a fost si cat a costat.

Durerea sa accentuat si vreau sa operez cat mai repede.
Buna ziua dragi cititori. Si sa nu mancati condimentat. Sotul meu are adenom de prostata are si diabet A fost la medicul urolog si ia dat tratament medicamentos – Omnic si nu da rezultate. Se trezeste noaptea din ora in ora. Ce tratament eficient ar putea face? Va multumesc [continuare]. Cercetatorii de la clinca „Mayo” din Rochester, statul Minnesota, au reusit sa identifice o molecula imuna care ar putea preveni reaparitia cancerului de prostata dupa operatie. Conform studiului, proteina apare in celulele cancerului de prostata si este implicata in incetinirea timpului de raspuns a sistemului imunitar.
Molecula, numita B7-H3, se afla pe suprafata celulelor canceroase si ucide sau paralizeaza celulele imunitare care ataca celulele canceroase. Tatal meu a fost operat de cancer la prostata pe 5. Pe Doresc sa stiu daca scaderea acestei analize e buna sau ar fi trebuit sa scada si mai mult? Mentionez ca tatul meu este purtator de sonda, si ar trebui sa mai suporte o interventie chirurgicala ca sa scape de ea.

Va rog sa-mi dati un raspuns. Va multumesc. Acum 4 ani tatal meu a suferit o indepartare partiala a prostatei. Timp de 4 ani a facut controale din 6 in 6 luni iar la ultimul control PSA-ul era de 0. Acum trebuie sa mai mearga sa il vada pe doctorul care l-a operat si se presupune ca acela ii va prescrie un tratament hormonal, dupa care va mai face, probabil, un RMN.

Hiperplazia benigna de prostata (marirea prostatei)

Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei
Uretroplastiile reprezintă un mare numar de tehnici chirurgicale urologice prin care se reconstruieste parţial sau complet un segment sau intreaga uretră, folosind transferuri de ţesuturi prelevate de la pacient. În prezent sunt in studiu materiale sintetice sau organice care să poată fi utilizate în egală măsură în chirurgia reconstructivă a uretrei la bărbat. Modalitatea de reconstrucţie constituie criteriul de clasificare al uretroplastiilor. În cazul uretroplastiilor intr-un timp reconstructia uretrala Operatia de prostata prin uretra face printr-o singură intervenţie chirurgicală, aceasta fiind prima opţiune terapeutica atunci când situaţia morfofuncţională locală o permite. Ppresupune secţionarea vaselor care formeaza reţeaua vasculară a acestora la locul de recoltareurmând să se formeze alte coexiuni vasculare la locul de implantare.

Pentru reconstrucţia uretrală cele mai eficiente grefe sunt cele recoltate Operatia de prostata prin uretra mucoasa bucală a obrajilor şi a buzei inferioare urmate la distanta ca frecvenţă de Operatia de prostata prin uretra prepuţului, pielea corpului penisului şi pielea retroauriculară din spatele urechilor. Recoltarea se face sub formă de grefă groasă, în structura sa histologică intrând epidermul, dermul cu reţeaua vasculară şi ţesut conjuctiv subiacent. Acesta din urma se îndeparteaza inainte de fixare la locul de implantare, pentru a permite contactul reţelei vasculare dermice a grefei cu reteaua vasculara a ţesuturilor care constituie patul de implantare. Pentru refacerea conexiunilor vasculare grefa trebuie să stea fixă pe ţesuturile subiacente minimum patru zile. În primele 2 zile grefa ;rostata hraneşte prin imbibitie perioada de imbibiţieurmând ca în urmatoarele 2 zile să se realizeze conectarea vasculară la ţesuturile gazdă perioada de inosculatiede care depinde supravieţuirea grefei şi implicit succesul uretroplastiei. Din acest punct de vedere grefa din mucoasa bucală este prima Operatia de prostata prin uretra deoarece datorită stricturii histologice pgin cel mai bine la locul de implantare. În cazul substituţiei hemicircuferinţei ventrale, grefa o suturăm la segmentul uretral stenozat incizat ventral, iar in cazul substituţiei hemicircumferinţei dorsale, segmentul uretral incizat dorsal îl suturăm la grefa fixată de albugineea corpilor cavernoşi. Dezavantajul este reprezentat de protsata important de retracţie postoperator generat de calitatea revascularizarii la locul de implantare, care depinde de existenta unor ţesuturi periuretrale bine vascularizate la nivelul reconstructiei si de acurateţea tehnică a reconstrucţiei.

operatia de prostata

Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei

Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata prostata marita sau cancer ;rin. Tratamentul pri Operatia de prostata prin uretra ales intotdeauna de medic atunci cand alte metode terapeutice dau gres sau nu sunt suficiente pentru vindecarea unei afectiuni. Acesta este folosit in cazul prostatei marite pentru a ameliora simptomele neplacute si pentru a usura mictiunea, iar in cazul cancerului prostatic interventia chirurgicala este cea care poate salva viata pacientului. Orice procedura chirurgicala vine la pachet cu o serie de riscuri, iar acest lucru este valabil, bineinteles, si la operatiile facute la nivelul prostatei. Medicul insa va stabili daca riscurile sunt de neglijat in comparatie cu rezultatele obtinute. Daca simptomele acestei afectiuni nu se amelioreaza cu ajutorul tratamentului medicamentos, medicul poate lua in calcul varianta interventiei chirurgicale.

Prin intermediul unei asemenea interventii se indeparteaza o parte din prostata, astfel incat dimensiunile acesteia sa se incadreze in limitele normale. Printre interventiile chirurgicale folosite in tratarea hiperplaziei benigne de prostata se numara: Exista, Operatia de prostata prin uretra asemenea, si proceduri minim invazive, care se folosesc in cazul in care prostata nu are dimensiuni atat de mari, iar printre acestea se numara incizia transuretrala a prostatei.

Lasă un răspuns