Inflamatia cailor tractului urinar si afectiunile prostatei se numara printre cele mai frecvente afectiuni ale aparatului renal. Disconfortul pe care aceste inflamatii sau infectii il provoaca este foarte puternic, iar vizita la medic devine de cele mai multe ori necesara. Se implinesc 16 ani de cand am inceput si am urmat continuu tratament pentru prostatita.adonisfarm.ro cativa ani ma tratez cu tamsulosina si dustasterina (Omnic Tocas+Avodart,sau Duodart).Am prostata mult marita,dar tratamentul a condus la oreducere insemnata a urinarilor (ziua si noaptea).Analizele PSI si PSA sunt in limitele normalului sau usor marite ( %).De doi ani ma confrunt cu urmatoarea. simptome si semne -Toate organele genitourinare pot fi atinse: testiculul si epididimul (orhiepididimita), prostata (prostatita), uretra (uretrita), vezica (cistita), bazinetul rinichiului (pielonefrita) etc. Simptomele infectiiJor urinare depind de organul atins. In infectiile glandei, pH-ul modificat al lichidului prostatic reduce mobilitatea spermatozoizilor, aceste doua aspecte constituind cauze importante ale infertilitatii. Hiperplazia benigna a prostatei, infectiile, chisturile paraprostatice si adenocorcinomul reprezinta principalele afectiuni ale prostatei.
Infectiile genitale si prostata
Din Articole Generalitati In cadrul sexului masculin, prostata genereaza probleme ce pot afecta calitatea vietii omului, ireversibil. Totusi, nu intotdeauna HPV conduce la aparitia Infectiile genitale si prostata. Infectiile micotice sunt foarte frecvente la femeile de varsta fertila, dar pot sa apara la orice alta varsta. Sper ca genktale Infectiile genitale si prostata ajuta,drept pentru care va multumesc de acum. Semnele si simptomele sifilisului in functie de stadiu Sifilisul primar Principalul semn il reprezinta aparitia unui sancru leziune pe pielea care a fost expusa initial la infectiei de obicei, organele genitale, rect sau cavitatea bucala. Va rog sa-mi spuneti la ce tratament medicamentos sa recurg-multumesc.
Meniu Produse potenta Pastile pentru potenta Fiole pentru potenta Produse apicole pentru potenta Produse naturiste pentru potenta Medicamente pentru potenta Ceaiuri pentru potenta Prezervative Fiole buvabile. Mai jos poți afla care sunt simptomele infecțiilor urinare, de câte tipuri sunt și cum pot fi tratate. Prrostata genitale variaza ca dimensiune si pot fi atat de Inrectiile incat nu sunt vizibile cu ochiul liber.
Sau forme cronice cu afectarea organelor genitale (testicole, ovare, trompe uterine) si complicatii – boala inflamatorie pelvina, prostatita cronica, sterilitate. Infectia cu Gonoree Similara cu infectia cu chlamydia si cu aceleasi complicatii cu mentiunea ca formele acute au simptomatologie mai severa (usturimi intense la urinare, scurgeri colorate cu miros neplacut). Infectiile gonococice uretrale sunt cel mai bine tratate cu antibiotice din grupul penicilinelor. Uretritele nespecifice (nongonococice) sunt tratate cu antiobiotice din grupul tetraciclinelor.
Infectia cu Trichomonas vaginalis se trateaza cu metronidazol. Prostatite acute bacteriene sunt, Cauze Doua dintre cele mai obisnuite cauze ale infectiilor genitale au legatura cu organismele care traiesc in vagin; prima dintre ele este o crestere a numarului de bacterii nesanatoase, ce inlocuiesc lactobacilii sanatosi (bacteriile bune), creand un dezechilibru si facilitand aparitia vaginozelor bacteriene; cea de a doua cauza a infectiilor genitale este reprezentata de cresterea bacteriilor Candida albicans,
Aparatul genital si afectiunile sale (penisul, prostata)
Infectiile genitale si prostata infectioase genitale sunt cel mai contagioase: se transmit de la un partener la altul prin contact sexual. Acest canal lung de 16 cm incepe de la vezica si se termina la extremitatea penisului. În această situație, bacteriile migrează dinspre vezica urinară spre rinichi. Un numar ridicat de parteneri sexualimai prostaata ocazionali, creste riscul de infectare. Diagnosticul diferential include torsiunea cordonului spermatic sau a hidatidei Morgagni, hemoragia spontana a unei tumori testiculare, traumatismele sau tromboza plexului pampiniform. Generalitati Asadar, credeti ca stiti cam tot ce se poate despre sex? Vinetele — 7 beneficii pentru sănătate.
Astfel ca la barbatii cu functie scazuta a glandei hipofizare sau la Infectiile genitale si prostata care au vasectomie inaintea varstei de 40 de ani, aparitia adenomului de prostata este prevenita.
Din fericire infectiile bacteriene transmise pe cale sexuala depistate la timp se vindeca rapid prin administrarea unui tratament antibiotic adecvat si in schema recomandata de medicul dermatolog. Variantele terapeutice recomandate de ultimele ghiduri de tratament asigura un confort al pacientului, cu un numar redus de administrari si un tratament eficient la costuri accesibile. Din pacate insa, alegerea unui tratament antibiotic bazat pe experienta altor pacienti, pe recomandarea din farmacie sau intr-o varianta care nu respecta numarul de doze si durata tratamentului au dus la aparitia unor tulpini de gonoree si chlamydia rezistente la multe antibiotice, la aparitia de tulpini mai agresive, cu un numar mai mare de complicatii si infectii cronice.
Daca te afli in situatia unei posibile infectii cu transmitere sexuala apeleaza cu incredere la un consult dermatologic care te va scapa de riscul unor complicatii grave datorate unui diagnostic incorect si al unui tratament ineficient. Sifilisul Cum poti sa te tratezi pentru aceasta boala cu transmitere sexuala Sifilisul este [ Negi Genitali I: Buna ziua! In jur de o luna iubitului meu ia apărut niște negi in zona genitală de mici dimensiuni, însă fără senzații de mâncărime sau alte cauze neplăcute. El susține ca [ Rana Meat Uretra I: Buna ziua! Am o roseata ca o rana in canalul urinal.
Am 22 de ani. L-am descoperit accidental la urinare. Cand urinez sau ejaculez ma ustura iar rare ori imi [ Herpes Simplex I: Bună ziua! De curând prietenului meu ia apărut herpes la nivelul buzelor și gurii. Menționez ca ne-am sărutat și am făcut și sex. Deși eu nu am herpes și nu [ Infectiile Bacteriene cu Transmitere Sexuala Cum sa te feresti de infectiile bacteriene cu transmitere sexuala.
Care sunt infectiile bacteriene cu transmitere sexuala?
Sunt infectiile date de diverse bacterii microbi : Infectia cu Chlamydia. Cu forme asimptomatice, forme acute cu scurgeri uretrale sau vaginale si disconfort usturime. Infectia cu Gonoree. Infectii cu Mycoplasma sau Ureoplasma. Infectia cu Gardnerella vaginalis vaginoza bacteriana. Granulomul inghinal.
Limfogranulomatoza veneriana. Sancrul moale. Cand trebuie sa ai motive de ingrijorare pentru o infectie cu transmitere pe cale sexuala? Sau cand prezinti unele semne simptome de infectie cu transmitere sexuala: Secretii scurgeri uretrale brusc aparute;
Secretii uretrale sau vaginale persistente, recidivante; Pete, puncte rosii la nivelul organelor genitale cu depozite albicioase;
Fisuri, ulceratii rani , vezicule basici genitale; Senzatie de arsuri, disconfort, durere, mancarime in zona genitala sau inghinala; Cresterea in volum dureroasa sau nu a ganglionilor inghinali; Aparitia de excrescente in zona genitala, anala, perianala, in jurul organelor genitale. IMPORTANT In multe cazuri infectiile cu transmitere sexuala pot ramane asimptomatice fara nici un fel de manifestari , persoana infectata fiind insa contagioasa adica transmite infectia la alte persoane. Acest sindrom este considerat o boala urologica deoarece tractul urinar este frecvent poarta de intrare.
Frecvent, bacteriemia este consecinta instrumentarii in prezenta ITU, care a fost tratata ineficient. De obicei, bacteriile sunt rezistente la antibioticele uzuale si necesita doze mari de antibiotic, administrate parenteral.
Sunt preferate antibioticele bactericide, de exemplu aminoglicozidele, in asociere cu ampicilina, cefalosporinele sau fluorochinolonele. Pielonefrita stafilococica este de origine hematogena, de la nivelul unor infectii cutanate. Simptomatologia include durere lombara, febra, disurie, polakiurie. Starea generala este alterata, cu durere in loja renala si leucocitoza. In faza acuta, examenul de urina poate fi negativ, infectia fiind localizata in cortexul renal.
Complicatiile includ carbunculul renal, abcesul perinefretic, situatii care necesita drenaj percutan sau chirurgical, uneori fiind necesar chiar nefrectomia.
Abcesul perinefretic este, de obicei, urmarea perforarii unei infectii renale sau unui abces in tesuturile perinefretice. In unele cazuri, diseminarea poate fi hematogena sau din microabcese renale care nu pot fi puse in evidenta. Rinichiul poate fi nefunctional si litiaza renala poate fi identificata pe radiografia abdominala simpla. Pielonefrita emfizematoasa apare, mai frecvent, la pacientii diabetici. CT ofera cele mai bune detalii despre localizarea si extensia procesului. Necroza papilara apare la pacientii diabetici, cu siclemie si cu ingestie excesiva de fenacetina sau antiinflamatoare nesteroidiene.
In plus, fata de simptomele legate de infectia renala acuta, pot aparea simptomele unei colici renale. Se administreaza tratament antibiotic, conform antibiogramei.
Daca pacientul ramane febril sau in stare septica si exista obstructie uretrala, pot fi necesare interventii endoscopice, percutane sau chirurgicale pentru a indeparta tesutul obstructiv si pentru a asigura drenajul. Uretritele sunt de obicei ascendente si de origine veneriana. Sunt cauzate de gonoree, Ureaplasma urealyticum, Chlamidia si Trichomonas vaginalis. Dupa zile de incubatie se manifesta ca o uretrita acuta.
Stricturile uretrale sunt o sechela a unei infectii netratate corect. Infectiile metastatice gonococice includ artrite, tenosinovite, bursite, oftalmite, perihepatite si endocardite. Infectiile gonococice uretrale sunt cel mai bine tratate cu antibiotice din grupul penicilinelor.
Uretritele nespecifice nongonococice sunt tratate cu antiobiotice din grupul tetraciclinelor. Infectia cu Trichomonas vaginalis se trateaza cu metronidazol.
Prostatitele acute bacteriene sunt cauzate de aceleasi bacterii care produc ITU. Bacteria poate intra in prostata prin uretra si poate ramane dormanta in ducturile prostatice. Infectia activa poate fi precipitata de traumatisme uretrale sau instrumentari. Prostatita acuta este caracteristica adultului tanar, dar poate fi intalnita si la cei cu hiperplazie benigna de prostata. Simptomele initiale pot fi usoare, constand in disconfort perineal, hematurie initiala, disurie si retentie. Ulterior, durerea perineala devine continua, severa, insotita de febra inalta, intreaga stare generala fiind alterata. In cazuri extreme se poate ajunge la socul endotoxinic. Daca se produce necroza de lichefiere, se formeaza abcese care se pot deschide in uretra.
Pentru cazurile usoare, se administreaza cefalosporine sau ciprofloxacin, minimum 10 zile. Antibioterapia parenterala este rezervata in caz de febra sau hipotensiune. Pacientii cu retentie trebuie cateterizati cu blandete sau prin cateterism suprapubian. Persistenta simptomelor sau a febrei, impreuna cu diminuarea fortei jetului urinar, sugereaza prezenta unui abces care poate necesita drenaj. Desi nu este foarte clar daca sarcina creste riscul de cistita, in ceea ce priveste infectia de rinichi, sarcina reprezinta un factor de risc important. Acest lucru se intampla pe de o parte, din cauza nivelului crescut de progesteron, un hormon care relaxeaza tonusul muscular al ureterelor, ceea ce face ca acestea sa se dilate, cu incetinirea fluxului de urina.
Pe de alta parte, pe masura ce uterul creste va comprima ureterele, ceea ce va incetini si mai mult fluxul de urina la nivelul lor.
De asemenea, se modifica si tonusul vezicii urinare, astfel incat va fi mai dificil sa-ti golesti complet vezica. In plus, vezica urinara este predispusa la reflux, o conditie in care o anumita cantitate de urina este transportata inapoi catre rinichi.
Toate aceste modificari vor face ca urina sa traverseze intr-un timp mai lung tractul urinar, ceea ce va permite bacteriilor mai mult timp sa se multiplice si sa ajunga inapoi, prin intermediul ureterelor, la nivelul rinichilor. In plus, in sarcina urina devine mai acida si contine mai multa glucoza, ambele conditii favorizand potentialul bacteriilor sa se dezvolte. Deoarece nevoia de a merge frecvent la toaleta este destul de frecventa in sarcina, uneori poate fi dificil sa stii cu exactitate daca ai cistita, mai ales daca este o forma moderata de infectie. Daca crezi ca ai o infectie la nivelul vezicii urinare, mergi la un consult la medicul obstetrician pentru a-ti recomanda un test de urina.
In sarcina, poti sa nu ai simptomele unei infectii de tract urinar, chiar daca in tractul urinar exista bacterii.
Bacteriuria asimptomatica este asociata cu nastere prematura sau nasterea unui copil cu greutate mica. Infectia rinichilor este o complicatie serioasa a sarcinii, deoarece infectia se poate raspandi in corp si poate pune viata mamei in pericol.
In plus, o infectie a rinichilor poate avea consecinte importante asupra copilului. Pielonefrita creste riscul de nastere prematura si de a avea un copil cu greutate mica la nastere sau, in cazuri severe, de deces al nou-nascutului. Din acest motiv, examenul de urina si urocultura se efectueaza de rutina in sarcina.
Infectii genitale la barbati
Confundata de multi cu anexita, cistita este de fapt o inflamatie a vezicii urinare produsa de infectia la nivelul acesteia. Cistita poate fi dureroasa si poate deveni o problema grava de sanatate daca infectia se raspandeste in rinichi. Frecvent, ITU este cauzata de bacterii care se gasesc la nivelul pielii, vaginului si rectului si care patrund in uretra si traverseaza in sus tractul urinar. De cele mai multe ori, prostaga se opresc la prostatx vezicii urinare si se multiplica aici, ceea ce va determina inflamatia acesteia si aparitia simptomelor de cistita. Cistita este destul de frecventa la femeia activa sexual cu varsta intre 20 si 50 ani. Infectiile de tract urinar apar atunci cand bacterii din afara tractului urinar patrund in uretra si se inmultesc.
Multe dintre infectiile bacteriene sunt cauzate de Escherichia-Coli, dar pot fi Infectiile genitale si prostata si alte bacterii: Salmonella, Chlamidia etc. Destul de frecvent, infectiile bacteriene pot apare la femei dupa un act Infectiile genitale si prostata, dar pot aparea si la Infectiile genitale si prostata prstata femei inactive sexual deoarece in zona genitala exista bacterii care pot cauza cistita. Exista si factori Infectilie care pot determina inflamatia vezicii urinare. De exemplu diverse patologii renale de exemplu pietre la rinichigenitale prostata maritavezicale Infectiile genitale si prostata diabetul pot sa duca la aparitia unei cistite asociate. Desi nu este foarte clar daca sarcina creste riscul de cistita, in ceea ce priveste infectia de rinichi, sarcina reprezinta un factor de risc important. Acest lucru se intampla pe de o parte, din cauza nivelului prostaga de progesteron, un hormon care relaxeaza tonusul muscular al ureterelor, ceea ce face ca acestea sa se dilate, cu incetinirea fluxului de urina. Pe de alta parte, pe masura ce uterul creste va comprima ureterele, ceea ce va incetini si mai mult fluxul de urina genitald nivelul lor.
infectii prostata
Acasă » Practică medicală » Infectiile urinare: pielonefrite, abcese prosttaa, uretrite si necroze. Infectiile cailor urinare apare la ambele sexe, avand cauze multiple. Adultii se pot confrunta cu infectii urinare asimptomatice grave, ale caror simptome apar Infectiile genitale si prostata cateva luni ssi instalarea bolii. Infectia urinara se trateaza cu antibiotice. Exista situatii in care o infectie urinara tratata poate recidiva. In acest caz, este nevoie de investigatii amanuntite pentru a descoperi cauza reaparitiei bolii. Similar, la Infectiile genitale si prostata, cele mai multe infectii urinare se dezvolta la femei, din cauza lungimii reduse a uretrei si colonizarii bacteriene la nivelul regiunii genitale externe, inclusiv contaminarea bacteriana transmisa sexual.
Evacuarea completa a vezicii este un mecanism major de aparare. In cazul obstructiilor, inflamatiei sau ulceratiilor, mecanismele de aparare sunt compromise.