Hipertrofie de prostată sau adenom

Afecţiunile prostatei sunt unele dintre cele mai frecvente boli ale sexului masculin. În România, peste 30% dintre bărbaţii cu vârsta peste 60 de ani suferă de adenom de prostată – hipertrofie benignă a prostatei, iar pentru cei de de ani, riscul apariţiei acestuia creşte până la 90%. În acelaşi timp, în cazul tinerilor, cea mai comună problemă este cea a apariţiei prostatitei, caracterizată prin inflamarea, afecțiune urologică cunoscută în termeni medicali sub denumirea de „hipertrofie benignă a prostatei” sau „adenom de prostată”. Aceasta presupune creşterea în dimensiuni a prostatei odată cu înaintarea în clinic prin: disurie – durere la urinare, derularea actului micțional prim depunerea unui efort abdominal, jet urinar de adenom de prostată se pune în urma efectuării examenului clinic (tuşeul, Adenomul de prostata (hipertrofia prostatica benigna) Adenomul de prostata este cea mai frecventa tumora benigna a barbatului cu varsta de peste 60 de ani, 70 % dintre barbati suferind de aceasta afectiune, marirea volumului acesteia facandu-se sub influenta hormonilor androgeni. Afecţiunile prostatei sunt unele dintre cele mai frecvente boli ale sexului masculin. În România, peste 30% dintre bărbaţii cu vârsta peste 60 de ani suferă de adenom de prostată – hipertrofie benignă a prostatei, iar pentru cei de de ani, riscul apariţiei acestuia creşte până la 90%. În acelaşi timp, în cazul tinerilor, cea mai comună problemă este cea a apariţiei prostatitei, caracterizată prin inflamarea Brand: Medical District.

Hipertrofie de prostată sau adenom

Hipertrofie de prostată sau adenom
Din nefericire pentru E. Se accentuează durerea sau senzația de apăsare în regiunea pelvi-perineală. Purtan Teodora. Codeina este un analgezic slab, cu actiune centrala, care poate fi Hipertrofie de prostată sau adenom singura sau in asociere cu alte analgezice, cum este paracetamolul. Adultii si adolescentii cu varsta peste 15 ani: un comprimat Fasconal, la nevoie; daca este necesar, doza se poate repeta la intervale de 6 ore. Aspectul caracteristic este acela de vezică de stază, cu dilatarea ureterelor. Publicat la Vizite: bibliografie.
Adenomul de prostată este una dintre cele mai frecvente boli întâlnite la bărbați.

Se estimează că aproximativ 30 de milioane de bărbați din întreaga lume prezintă hipertrofie benignă a prostatei. Riscul de apariție al acestei afecțiuni crește odată cu vârsta. Prostata mărită de volum este o afecțiune urologică cunoscută în termeni medicali sub denumirea de „hipertrofie benignă a prostatei” sau „adenom de prostată”. Aceasta presupune creşterea în dimensiuni a prostatei odată cu înaintarea în vârstă. Hiperplazia benignă de prostată (adenomul de prostată) este o afecțiune frecventă, întâlnită la peste 50% dintre bărbații cu vârsta peste 50 de ani. Această afecțiune constă în mărirea de volum a prostatei, cu compresie consecutivă asupra uretrei. Generalitati Hiperplazia benigna de prostata este un termen medical care exprima marirea in volum a prostatei, determinand astfel blocarea fluxului urinar.

Aceasta afectiune este frecventa la barbatii in varsta si nu este canceroasa.

Adenomul de prostata | prostatita.adonisfarm.ro

Hipertrofie prostata
Indicatii terapeutice: Indigestie, flatulenta, diaree, febra intermitenta si intarziata, hipertrofie la prostatadebilitate generala. Interactiuni prostară alte medicamente: Antiacidele cresc efectul pirenzepinei. Protectia datelor personale. Generalitati Prostata este o glanda situata chiar sub vezica urinara la barbati, care inconjoara primii centimetri ai uretrei. Alopecia androgenica este o conditie determinata genetic. În acest caz apare necesitatea imperioasă de a micționa și pierderea inconștientă de urină, care duce Hipertrofie de prostată sau adenom apariția incontinenței urinare. Iata ce substanțe fac din uleiul de oregano un adevarat antibiotic natural:

Prostata mărită Hipertrofie de prostată sau adenom hipertrofia benignă a prostatei – este o boală progresivă frecvent întâlnită în rândul bărbaților aflați peste vârsta de 50 de ani, incidența ei fiind cu atât mai mare cu cât persoanele în cauză înaintează în vârstă. Cistografia permite vizualizarea celulelor care alcătuiesc formațiunea tumorală, cu aspect de vezică de luptă.

Evoluția adenomului de prostată este diferită de la un pacient la altul. Există cazuri de adenom de prostată cu debut insidios, cu un tablou clinic mai puțin accentuat. În alte cazuri boala debutează brusc, cu agravarea rapidă și accentuată a tabloului clinic și apariția precoce a complicațiilor urinare: hemoragia, retenția acută de urină, litiaza vezicală, diverticulii vezicali, adenomita sau prostatita periadenomatoasă. Cu toate că adenomul de prostată este o formațiune tumorală benignă, este o afecțiune destul de severă din cauza afectării progresive a tractului urinar superior cu instalarea în timp a insuficienței renale.

Prognosticul acestei afecțiuni depinde foarte mult de:
Publicat la Vizite: bibliografie. Discută pe forum, aderă la grupuri de suport, crează-ți o fișă medicală. Prezentări complete și date de contact. Boala este mult mai frecvent întâlnită în rândul populației albe europene și negre afro-americane , decât în rândul populației galbene. În rândul populației afro-americane, boala prezintă o evoluția mult mai rapidă și severă, cu apariția precoce a complicațiilor urinare. Pe secțiune, în regiunea centrală poate fi observată prezența unor noduli de dimensiuni reduse, multipli, care formează țesutul glandular, iar la periferie se poate observa prezența unei capsule fibromusculare.
În funcție de localizarea formațiunii tumorale la nivelul prostatei se deosebesc două forme morfopatologice de adenom, fiecare având două denumiri: forma subvezicală sau subsfincterică și forma intravezicală sau episfincterică.

La efectuarea examenului microscopic, în structura formațiunii tumorale se poate observa prezența elementelor care intră în componența țesutului glandular, conjunctiv sau muscular. În structura adenomului prostatic poate fi identificată prezența unor numeroși lobuli adenomatoși alcătuiți din multiple glande voluminoase bogate în secreții proteice și simpexioni.
Formațiunea tumorală este alcătuită din epiteliu cubic sau cilindric, cu citoplasmă clară, asemănătoare glandei prostatice normale. Stroma glandulară este alcătuită din numeroase fibre musculare netede, celule musculare și fibre conjunctive. La nivelul canalelor glandei prostatice și a canalelor ejaculatoare se pot observa aspecte de metaplazie pavimentoasă. Simptomele de stocare sunt: dureri în regiunea pelviană și perineală; urgență micțională; incontinență urinară; polachiurie nocturnă. Simptomele de evacuare sunt reprezentate de: retenție urinară; incontinență urinară; disurie; derularea micțiunii sub efort abdominal; golirea incompletă a vezicii urinare; jet urinar slab proiectat.

Fazele de evoluție sunt următoarele: Debutul bolii se caracterizează prin apariția semnelor clinice specifice afecțiunii tractului urinar inferior. Polachiuria este unul dintre primele manifestări clinice ale adenomului de prostată și este mai frecventă în a doua jumătate a nopții. Disuria sau urinarea dificilă apare ulterior, pe parcursul evoluției bolii, nu este atât de frecventă ca și polachiuria și se caracterizează prin micțiune întârziată, lentă, intermitentă, prelungită cu o durată de peste 15 minute , care necesită efort abdominal din partea bolnavului pentru eliminare, cu întrerupere lentă, picătură cu picătură.
Bolnavii mai pot acuza durere sau presiune în regiunea pelvină, durere în timpul ejaculării și erecții dureroase, de intensitate crescută, apărute pe timpul nopții, ameliorate prin urinare. Durerea lombară poate apărea, agravând tabloul clinic. Durerea lombară apărută în timpul actului micțional semnifică apariția unei afecțiuni renale de regulă reflux vezicoureterorenal pe fondul hipertrofiei prostatice.

Durerea lombară apărută în timpul micțiunii, însoțită de urină cu aspect tulbure, poate semnifica apariția cistitei, o infecție joasă de tract urinar, care apare frecvent în cazul bolnavilor cu adenom de prostată. Există anumite condiții care pot duce la agravarea tabloului clinic, precum: sedentarismul poate favoriza staza venoasă la nivelul regiunii pelvine , reținerea urinei pentru o perioadă lungă de timp, abuzurile alimentare carne grasă, alcool etc.
A doua etapă în cadrul evoluției adenomului de prostată se caracterizează prin apariția retenției urinare cronice incomplete. În acest caz are loc agravarea polachiuriei, care este mai intensă și poate apărea nu doar în timpul zilei, ci și noaptea, cu trezirea frecventă a bolnavului din somn și afectarea considerabilă a calității perioadei de odihnă.
Se accentuează durerea sau senzația de apăsare în regiunea pelvi-perineală.

Apare reziduul vezical postmicțional, reprezentat de prezența unei cantități de apă la nivelul vezicii urinare, care poate ajunge până la ml, care nu este eliminată în timpul actului micțional semn de golire incompletă a vezicii urinare în timpul micțiunii. Reziduul vezical poate fi observat în timpul efectuării examenului clinic prin tușeu rectal sau ecografic. În încercarea de evacuare completă a vezicii urinare, bolnavul depune efort abdominal care implică contractura musculaturii abdominale.
Eforturile abdominale prelungite pot determina apariția unei hernii inghinale. A treia etapă în cadrul evoluției adenomului de prostată, pe lângă retenția cronică urinară incompletă, presupune apariția distensiei vezicale printr-o cantitate crescută de reziduu vezical care depășește capacitatea totală a vezicii urinare de ml. A doua etapă de creștere are loc după vârsta de 25 de ani și continuă pe toată durata vieții. De cele mai multe ori, adenomul de prostată apare în cea de-a doua etapă de creștere.

Adenomul de prostată apare atunci când celulele prostatei încep să se multiplice, fapt care duce apoi la inflamarea prostatei și la modificarea actului micțional, prin blocarea fluxului urinar. Pe măsură ce prostata crește, va pune presiune pe pereții uretrei, iar vezica urinară își pierde capacitatea de a se goli complet.
Îngustarea uretrei, retenția de urină și golirea incompletă a vezicii sunt câteva dintre problemele asociate cu adenomul de prostată. Chiar dacă adenomul de prostată și cancerul de prostată pot avea simptome similare, aceste două afecțiuni sunt diferite. Adenomul de prostată este benign și, în același timp, nu crește riscul de apariție a cancerului de prostată. Cancerul de prostată este o boală mult mai serioasă care necesită tratament specializat. În cazul adenomului de prostată, simptomele se pot ameliora fără tratament și prin menținerea unui stil de viață sănătos. Cauzele care duc la apariția adenomului de prostată nu sunt încă stabilite cu exactitate.

Adesea, această afecțiune este asociată cu înaintarea în vârstă și cu modificările nivelului de hormoni.
Organismul bărbaților produce o cantitate ridicată de testosteron, hormonul masculin, dar și o cantitate mai mică de estrogen, hormonul feminin. Pe măsură ce înaintează în vârstă, cantitatea de testosteron din sânge scade, ceea ce face ca nivelul de estrogen să fie ridicat. Acest factor poate contribui la multiplicarea celulelor prostatei. O altă cauză este legată de creșterea nivelului de dihidrotestosteron, hormon masculin care are un rol important în dezvoltarea prostatei.
Atunci când nivelul de testosteron din sânge începe să scadă, nivelul de dihidrotestosteron crește și se acumulează în prostată. Acest factor poate accelera multiplicarea celulelor prostatei. De regulă, bărbații care au trecut printr-o intervenție de îndepărtare a testiculelor orhiectomie la o vârstă fragedă nu vor dezvolta mai târziu adenomul de prostată.

Datorita acestui fapt, cea mai mare parte a D-manozei ajunge la nivelul rinichilor, unde prin procesul de filtrare glomerurala, intra in compozitia urinei. D-manoza se foloseste pentru infecții ale tractului urinar, prostatite, cistite, adenom de prostată: -Elimină din tractul urinar bacteria E. D-Manoza este un zahăr extras din porumb, portocale, piersici, merisor, care se leagă efectiv de stratul de lectină al bacteriei E.
Coli si impiedică aderarea ei la peretii uretrei, vezicii urinare si rinichilor, astfel incat bacteria este eliminată din organism prin urină. Din nefericire pentru E. Coli, D-manoza se lipeste mai bine de stratul de lectină al bacteriei E. Coli, decat se lipeste bacteria Escheria Coli de celulele corpului uman. Astfel, efectul D-manozei nu constă in distrugerea tuturor bacteriilor, inclusiv a celor benefice pentru organism precum in cazul antibioticelor , ci doar eliminarea bacteriilor patogene prin urină. Mod de utilizare: câte 1 capsulă de două ori pe zi cu 15 minute înainte de masă.

Broccoli este una dintre cele mai valoroase legume având o cantitate importantă de minerale, enzime și vitamine cum ar fi: Vit D, A, K, C,potasiu,seleniu, acid folic, betacaroten.
Datorită conținutului bogat în antioxidanți contribuie la neutralizarea radicalilor liberi și protejează organismul împotriva afecțiunilor cauzate de acestea. Broccoli este totodată plin de fitochimicale benefice și de antioxidanți. Fitochimicalele sunt substanțe prezente în plante ce sunt responsabile pentru culoarea, mirosul și aroma acestora.
Cercetările arată că au numeroase beneficii pentru sănătate, după cum susține American Institute for Cancer Research. Fitochimicalele din broccoli sunt benefice pentru sistemul imunitar. Acestea includ glucobrasicina; carotenoizi, precum zeaxantina și beta-carotenul și campferol, un flavonoid. Antioxidanții sunt substanțe chimice produse de organism sau prezente în fructe, legume și cereale. Antioxidanții pot ajuta la identificarea și neutralizarea radicalilor liberi ce produc daune ADN-ului și celulelor din corp.

Radicalii liberi sunt molecule instabile generate în timpul funcționării metabolismului.
Daunele pe care le pot cauza pot duce la cancer, potrivit National Cancer Institute. Glucorafarina din broccoli este cea care se transformă în sulforafan și încetinește dezvoltarea tumorilor. Sulforaphanul lupta nu numai împotriva cancerului de sân, ci și a celui de prostată. Mod de administrare: 1 capsulă pe zi sau conform recomandărilor consultantului de specialitate.
Ceea ce se vinde în supermarketuri ca oregano nu este de fapt planta sălbatică, căreia îi sunt atribuite proprietățile medicinale extraordinare. Adevarata plantă sălbatică este de doua tipuri: Thymus capitatus o varietate care crește în Spania și O riganum vulgare.

Pentru a obține beneficiile maxime de pe urma uleiului de oregano, planta trebuie să facă parte din una dintre aceste două varietăți.

Hipertrofie de prostata

Prostata mărită de volum - recomandări și tratament
Prostaffect сumpără aici pentru a completa formularul! Această afecțiune constă în mărirea de volum a prostatei, cu compresie consecutivă Hipertrofie de prostată sau adenom uretrei. Când această afecțiune devine simptomatică, trebuie tratată. Tratamentul de primă alegere este cel medicamentos. Dacă după 6 luni de tratament medicamentos pacientul nu observă o ameliorare satisfăcătoare a simptomatologiei, sunt necesare alte soluții terapeutice. Se poate apela fie la intervenția chirurgicală clasică de prostatectomie pentru o prostată cu volum mai mare de cmc fie la procedura minim invazivă de rezecție transuretrală — TURP pentru un volum al prostatei de până la cmc. Ambele tehnici au însă o rată importantă de complicații.

Soluțiile alternative TURP includ ablația transuretrală cu laser sau cu microunde. Embolizarea arterelor prostatice este o soluție terapeutică relativ nouăce Hipertrofie de prostată sau adenom Radiologiei Intervenționale, fiind descrisă pentru prima dată de DeMeritt. Selecția pacienților se realizează pe baza unui consult clinic și imagistic.

hipertrofie de prostata

Hipertrofie prostata

Căutați un medic sau un serviciu medical? Aici găsiți peste Hipertrofie prostata Adenomul de prostata » Secțiunea: Boli și afecțiuni Adenomul de prostata – Hipertrofie de prostată sau adenom si pprostată denumirea de hiperplazia benigna de prostata denumire mai corecta si mai larg folosita Odata cu varsta in organismul barbatului se In timp se instaleaza retentia cronica incompleta, initial fara distensie vezicala si apoi cu distensie vezicala in momentul in care reziduul depaseste capacitatea fiziologica a vezicii Prostata mărită de volum – recomandări și tratament » Secțiunea: Ghid de sănătate Aceasta presupune creşterea în dimensiuni a prostatei odată cu înaintarea în Ceai prostata Hipertrofie de prostată sau adenom » Secțiunea: Medicamente Ceaiul prostata este indicat in hipertrofie de prostata si prostatita infectia acuta sau cronica a prostatei. Ceaiul prostata este antiinflamator, decongestiv, dezinfectant si cicatrizant.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?