Dr.nita gheorghe opereaza cancer de prostata cu robot

Din datele furnizate de catre dvs este vorba de un cancer de prostata cu o agresivitate mare (gleason 7, cu un procent mare de grad Gleason 4) ce depaseste minim capsula prostatica. In general sunt posibile doua optiuni de tratament: interventie chirurgicala cu posibil tratament ulterior (radioterapie) sau hormonoterapie cu radioterapie asociata. Iar la pacienții cu risc scăzut ca boala să se dezvolte poți doar să ai o urmărire activă”, explică dr. Gheorghe Niță. La un pacient tânăr, de de ani, care nu are alte boli cronice asociate ce-i pot scurta durata de viață, cu un cancer de prostată localizat care nu, 9/2/ · Cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvente cancere în cazul bărbaţilor, fiind al doilea cancer, după cancerul de plămâni, întâlnit la bărbaţi la nivel mondial. Domnul dr Gheorghe Niţă, medic primar urolog, doctor în ştiinţe medicale ne-a explicat pe larg care sunt cauzele, simptmele, dar şi modalităţile de. Prima operaţie cu acest robot a fot făcută în 8 iulie, în cazul unui cancer de rect.

Acest aparat are o mai mare fineţe şi acurateţe decât mâna unui chirurg. ”Mâna” acestui robot nu tremură, nici în cele mai stresante situaţprostatita.adonisfarm.rol Da Vinci este un telemanipulator. Chirurgul, pe consolă, operează cu ajutorul acestui sistem care are o componentă mecanică, dar şi una.

Dr.nita gheorghe opereaza cancer de prostata cu robot

Dr.nita gheorghe opereaza cancer de prostata cu robot
Cele mai noi știri. Cncer sunt de acord Sunt de Dr.nitq. Pare ca sunteti multumit si, cumva, pe misiunea dvs… de medic! Loghează-te cu google. Login Înregistrare. In sistemul privat, in cadrul Ponderas Academic Hospitalse afla in prima linie a modernitatii in medicina: foloseste o metoda performanta pentru tratamentul litiazei renale – laserul holmium, identifica cancerul de prostata in stadii cat mai incipiente utilizand un procedeu foarte nou si eficient de imagistica interventionala – fuziune RMN-ecografie si opereaza ghforghe cancerele urinare si in special cancerul de prostata. Tratamentul chirurgical este ales intotdeauna de medic atunci cand alte metode terapeutice dau gres sau nu sunt suficiente pentru vindecarea unei afectiuni. Pacientii cu cancer de prostata au la dispozitie mai multe tipuri de tratament.

Avem deja infrastructura. Metoda noninvaziva de vizualizare cu ultrasunete foarte precisa a structurii si Dr.nita gheorghe opereaza cancer de prostata cu robot prostatei.
Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata (prostata marita) sau cancer prostatic.. Tratamentul chirurgical este ales intotdeauna de medic atunci cand alte metode terapeutice dau gres sau nu sunt suficiente pentru vindecarea unei afectiuni. Pacientii cu cancer de prostata au la dispozitie mai multe tipuri de tratament. Alegerea unui anumit tratament, dar si prognosticul (sansa de vindecare) depind de mai multi factori si este personalizat in cazul fiecarui pacient Speranta de viata 10 ani: bolile asociate, varsta pacientului in momentul diagnosticului. 2. O echipă complexă de chirurgi şi urologi de la Spitalul Judeţean Timişoara a efectuat, joi, prima operaţie cu un robot ultraperformant, recent achiziţionat, în cazul unui pacient diagnosticat cu cancer de prostată. ‘Astăzi s-a făcut o operaţie în cazul unei afecţiuni de cancer de prostată cu un robot de,

Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei

Cancer de prostata | prostatita.adonisfarm.ro
E disperat. Decizia vine de la București, deocamdată pentru trei zile. Pacientul e si mai in dilema! Se intampla in Un barbat al carui tata a avut cancer de prostata are un risc de 2x mai mare de a dezvolta boala. De regula, faci nisip de la inceput. Nu vorbim de gheorgge, ci de laparoscopie. Robotul e foarte des folosit in afara, spitalele din strainatate daca n-au robot nu mai sunt catalogate de prostaat A.

Aceşti pacienţi operaţi de cancer de prostată, în afară de faptul că sunt operaţi chirurgical, trebuie să fie, după intervenţie, continenţi urinar, să nu piardă urină şi integritatea funcţiei sexuale.

Este ultimul model de robot de pe piaţă care există, permite efectuarea unor operaţii extrem de precise. Viorel Bucuraş. La începutul lunii iulie,la Spitalul Judeţean s-a realizat o primă operaţie cu robotul ultraperformant achiziţionat în cadrul proiectului Robocape. Pe de altă parte, în conferinţa de presă s-a menţionat faptul că instrumentele şi materialele sanitare utilizate într-o operaţie de acest fel costă aproximativ 3. Prin acest program, spun medicii, s-ar putea asigura materialele sanitare necesare operaţiilor cu acest robot.
Robotul achiziţionat, în valoare de 1,5 milioane de euro, este parte a unui proiect mai amplu, în valoare de 4 milioane de euro, care se va derula pe o perioadă de cinci ani. La Timişoara se va accesa un alt proiect pe bani europeni pentru plata instrumentarului şi pentru materialele sanitare necesare intervenţiilor chirurgicale, dacă Ministerul nu deblochează programul de finanţare, spun reprezentanţii spitalului. Disecţia în spaţii înguste, spre exemplu pelvisul, rezecţia de rect se face cu mai mare precizie.

Aboneaza-te la newsletterul nostru gratuit! Intri astfel în comunitatea digitala MedicalManager, alaturi de alti peste 1, de profesionisti si manageri din sanatate, și primești zilnic rezumate cu cele mai relevante materiale publicate, precum si Rapoartele noastre speciale.
Procedura se numeste prostatectomie si uneori implica si eliminarea tesuturilor din jurul prostatei, dar si a ganglionilor din zonele apropiate. In acest fel, se reduce riscul ca unele celule canceroase sa fi supravietuit si sa se multiplice chiar si dupa operatie. Exista mai multe tipuri de interventii chirurgicale pentru prostata, insa pentru a se lua cea mai buna decizie, medicul si pacientul ar trebui sa discute inainte pe aceasta tema. In primul rand, la fel ca orice alta operatie, si cea pentru tratarea bolilor prostatei vine la pachet cu riscuri specifice chirurgiei si anesteziei generale:
Pe langa acestea insa, exista si unele riscuri specifice interventiei chirurgicale de la nivelul prostatei: Pentru ca pacientul sa se intoarca la activitatile zilnice e nevoie sa treaca o luna de la interventia chirurgicala.

Daca prostata este indepartata complet, timp de 2 saptamani pacientul va avea nevoie de un cateter urinar sonda intrucat nu va putea urina in conditiile obisnuite.
In cazul interventiilor de micsorare a prostatei, nu de indepartare, sonda va fi necesara numai in primele 24 de ore dupa operatie. In cazul acestora, recuperarea se face in cel mult o saptamana, pacientul putand atunci sa se intoarca la serviciu si sa isi reia activitatea fara restrictii. Exista cateva recomandari cu privire la stilul de viata, pe care pacientul ar trebui sa le respecte dupa ce a trecut printr-o interventie chirurgicala la nivelul prostatei:
Daca apar manifestari ciudate dupa interventia chirurgicala, se recomanda consultul de specialitate. O vizita la medicul urolog este necesara, acesta fiind in masura sa observe daca au aparut probleme. Cererea de înregistrare a fost trimisa cu succes.

Pentru a finaliza creearea contului pe acest website te rugam să intri pe adresa de email înscrisă în formular și să confirmi potrivit instrucțiunilor din mailul pe care îl vei primi din partea noastră.
În funcție de providerul tău de email mesajul de confirmare poate ajunte într-un interval de până la 30 de minute. Login Înregistrare. Ține-mă minte. Recuperare parolă. Loghează-te cu facebook. Loghează-te cu google. Follow us. Afecțiunile prostatei. Tratament și opțiuni în afecțiunile prostatei Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata prostata marita sau cancer prostatic.
Autor: Dr.

Descriere: Dr. Interventiile chirurgicale pentru afectiunile prostatei Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata prostata marita sau cancer prostatic. Citeste si Cancerul de prostata – diagnostic, prevenire, tratament.

Dr. Gheorghe Niţă: tot ce trebuie să ştii despre cancerul la prostată VIDEO


Gheorghe Nita a facut parte din echipa care a introdus in Romania endourologia si laserul verde in patologia prostatei, una dintre metodele cel mai putin invazive pentru tratamentul adenomului de prostata. In sistemul privat, in cadrul Ponderas Academic Hospitalse afla in prima linie a modernitatii in medicina: foloseste Dr.nita gheorghe opereaza cancer de prostata cu robot metoda performanta pentru tratamentul litiazei renale – laserul holmium, identifica cancerul de prostata in stadii cat mai incipiente utilizand un procedeu foarte nou si eficient de imagistica interventionala – fuziune RMN-ecografie si opereaza laparoscopic cancerele urinare si in special cancerul de prostata. Acum, accesul la ultima generatie de robot da Vinci Xi ii va permite Dr. Nita sa reduca considerabil riscul de complicatii in urma operatiei pentru cancerul de prostata – riscul de incontinenta urinara si riscul de disfunctie erectila, de impotenta.

Folosirea robotului este o normalitate in afara, si a devenit o normalitate si in Ponderas Academic Hospital. Gheorghe Nita este multumit de decizia de a fi medic in Romania si de a lucra in sistemul privat unde opereaza cazuri grele, unele refuzate in alte spitale, si pacienti veniti din strainatate, care asteapta cu lunile pentru interventii de litiaza renala, de exemplu. Urologia mi s-a parut interesanta inca din studentie, si am avut sansa sa fac stagiul intr-o clinica unde se facea foarte multa endourologie — asta inseamna accesul in Dr.nita gheorghe opereaza cancer de prostata cu robot pe traiectul cailor urinare. Se intampla in Endourologia era atunci la inceput, se facea in foarte putine centre si spitalul Sf.

Dr. Gheorghe Niţă: tot ce trebuie să ştii despre cancerul la prostată VIDEO

Prima operaţie de cancer de prostată, cu un robot ultraperformant, la Spitalul Judeţean Timişoara

Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei se fac din doua motive: hiperplazie benigna de prostata prostata marita sau cancer prostatic. Tratamentul chirurgical este ales intotdeauna Dr.nita gheorghe opereaza cancer de prostata cu robot medic atunci cand alte metode terapeutice dau gres sau nu sunt suficiente pentru vindecarea unei afectiuni. Acesta este folosit in cazul prostatei marite pentru a ameliora simptomele neplacute si pentru a usura mictiunea, iar in cazul cancerului prostatic interventia chirurgicala este cea care poate salva viata pacientului. Orice procedura chirurgicala vine la pachet cu o serie de riscuri, iar acest lucru este valabil, bineinteles, si la operatiile facute la nivelul prostatei. Medicul insa va stabili daca riscurile sunt de neglijat in comparatie cu rezultatele obtinute.

Daca simptomele acestei afectiuni nu se amelioreaza cu ajutorul tratamentului medicamentos, medicul poate lua in calcul varianta interventiei chirurgicale. Prin intermediul unei asemenea interventii se indeparteaza o parte din prostata, astfel incat dimensiunile acesteia sa se incadreze in limitele normale. Printre interventiile chirurgicale folosite in tratarea hiperplaziei benigne de prostata se numara: Exista, de asemenea, si proceduri minim invazive, care se folosesc in Dr.nita gheorghe opereaza cancer de prostata cu robot in care prostata nu are dimensiuni atat de mari, iar printre acestea se numara incizia transuretrala a prostatei. Cancerul prostatic in stadiu avansat va fi tratat si prin interventie chirurgicala.

Lasă un răspuns