Doxetcel camcer prostata forum

6/11/ · Bolnav, 56 de ani, cancer prostata cu metastaze, inclusiv osoase. Diagnosticat in aprilie cu PSA> Tratament la GRAL: Radioderapie 36 sedinte; Hormoterapie (Casodex si Zoladex) + Zommeta (inlocuit de doua luni cu XGeva). Tratamentul este gandit pt o perioada de 2 ani, la 28 de zile. Cancerul de prostata este al doilea cel mai frecvent tip de cancer care afecteaza barbatii, dupa cel de piele. Prostata este o glanda care face parte din sistemul reproducator masculin, amplasata in partea de jos a vezicii urinare, in fata rectului, care are dimensiunile unei castane. Bărbații care au în familie cazuri de cancer de prostată au risc mai mare de îmbolnăvire decât populația generală. Dr. Georg Gusbeth, medic primar urolog, parte din programul de Visiting Professors al Intermedicas, vorbește despre cauze, simptome, tratament și vindecare în cazul cancerului de prostată. Prostata este un organ glandular și fibromuscular care face parte din sistemul reproducător al bărbaților. Aceasta are aspectul unei castane și poate cântări până la 28 de grame.

Prostata înconjoară uretra și are rolul de a produce cea mai mare parte a lichidului din materialul seminal.

Doxetcel camcer prostata forum

Doxetcel camcer prostata forum
Membru din Subiecte: 2 Comentarii: prosrata Cura de tratament trebuie urmată pe o perioadă de 10 zile, timp în care se administrează câte o capsulă Urotrin, de două ori pe zi, dimineața și seara. Nu stiu exact ce analize de sange o sa faca pentru ca Doxetcel camcer prostata forum ne-o da domnul oncolog maine dimineata inainte de prelevare, pentru ca azi Doxetcel camcer prostata forum am avut nici noi trimitere pentru oncologie de la medicul de familie. Diagnosticarea adenomului de prostată presupune o anamneză istoric medical și examinara fizică a pacientului. Voinea si Belu. Afecțiunile prostatei. Radioterapia produce daune la nivelul tesuturilor prostatei, reducand si ea abilitatea de reproducere a barbatului.

Pe măsură ce înaintează în vârstă, cantitatea de testosteron din sânge scade, ceea ce face ca nivelul de estrogen să fie ridicat. A murit după ce a fost
Forstørret prostata kan føre til, at du tisser mere, får problemer med potensen og en række andre irriterende komplikationer. Der findes forskellige former for behandling. Det er både med medicin, operation, alternativ behandling eller du kan tage naturmedicin eller andre naturmidler mod forstørret prostata. Prostata er en kirtel, som mænd har, der sidder under blæren [ ]. Při výběru preparátů na problémy s prostatou bychom měli hledět na použité bylinky, neboť některé se vyznačují výrazně vyšší účinností. Zjistěte, které to jsou. Prostata marită, datorită unei boli inflamatorii, poate cauza numeroase simptome, unele dureroase, care afectează sistemul genito-urinar.

Una dintre cele mai frecvente boli inflamatorii care pot duce la mărirea glandei prostatice este prostatita, acută sau cronică. Prostata este o glandă a sistemului reproducător masculin care îndeplinește multiple roluri în organism: secreția de fluid ce intră în compoziția lichidului seminal, rol în micțiune, dar și în funcția erectilă. Principalele tipuri de afecțiuni care apar la nivelul prostatei sunt: hiperplazia, prostatita și,

Cancerul de prostata: Simptome, Cauze, Tratament – prostatita.adonisfarm.ro

Adenom de prostata: cauze, simptome, complicatii, tratament | Prostaffect сumpără
Når du tager medicin mod forstørret prostata, vil du typisk tage to forskellige former for medicin. Dr care a facut eco-cord a zis ca trebuie sa-l internam la o clinica Doxetcel camcer prostata forum cardiologie si sa facem investigatii amanuntite. Doamna doctor s-a bucurat alaturi de mine cand a vazut rezultatele. Tratamentul este gandit pt o perioada de 2 ani, la 28 de zile La un an de la începerea tratamentului situatia se prezinta astef: Prostata Doxetcel camcer prostata forum revenit la dimensiuni normale, PSA-ul s-a stabilizat de cateva luni in jurul valorii 0. Prostata marită, datorită unei boli inflamatorii, poate cauza numeroase simptome, unele dureroase, care afectează sistemul genito-urinar. TOP přípravky na problémy s prostatou.

Nu are rost sa inceapa aici in Bucuresti ca sa continue in Constanata si sa-l mai pun pe drumuri inca o data. CP este a 3 a cauza de deces in randul barbatilor.

O crestere masiva a acestui risc se inregistreaza dupa 50 de ani. Acest tip de sezvolta la nivelul celulelor responsabile cu producerea lichidului prostatic, care urmeaza sa faca parte din lichidul seminal. Alte tipuri de cancer prostatic, mult mai rare, sunt: sarcomul, carcinomul cu celule mici ori carcinomul cu celule de tranzitie. In unele cazuri, daca tipul de cancer este unul neagresiv, pacientul poate sa nu aiba simptome, mai ales in stadiu incipient. Pe masura ce boala evolueaza insa, incep sa apara semnele si simptomele, care nu trebuie neglijate.

Controlul urologic este recomandat daca apar simptomele specifice bolilor prostatei precum: problemele urinare, disfunctiile sexuale sau durerile. Prostata este localizata sub vezica urinara, in jurul uretrei.
Daca la niveul acesteia apare o tumoare, aceasta poate apasa vezica sau poate pune presiune pe uretra, iar astfel apar simptomele precum nevoia frecventa de urinare. Tot din cauza dimensiunilor mai mari ale prostatei poate aparea si incapacitatea de initiere a mictiunii, adica senzatia ca barbatul are nevoie la toaleta, insa nu poate urina imediat. Durerea, usturimile sau disconfortul la urinare sau ejaculare pot aparea, de asemenea, pe fondul cancerului prostatic. Incapacitatea de a avea sau de a mentine erectia este un alt simptom al cancerului de prostata.
Mai mult decat atat, poate sa apara si sangele in sperma. Daca celulele canceroase se raspandesc in alte zone din corp, in urma metastazei, pot aparea si alte simptome, in functie de zona in care au migrat celulele.

Adesea cancerul prostatic are metastaze la nivel osos si apar simptome precum dureri de spate, dureri in zona pelviana ori in piept. Stadializarea cancerului prostatic este foarte importanta pentru ca releva gradul de evolutie al acestei boli si totodata poate permite medicului sa aleaga cel mai potrivit tratament si sa ofere un prognostic. Cancerul de prostata are 4 stadii, primele indicand o boala localizata la nivelul prostatei, iar ultimul indicand metastazierea bolii. Intrucat prostata este cea care secreta fluidele ce transporta ulterior spermatozoizii si faciliteaza fecundarea ovulului, cancerul de prostata poate afecta fertilitatea barbatului.
De fapt, tratamentul administrat este cel care afecteaza fertilitatea. De pilda, indepartarea pe cale chirurgicala a prostatei afecteaza productia spermei, deci si fertilitatea. Radioterapia produce daune la nivelul tesuturilor prostatei, reducand si ea abilitatea de reproducere a barbatului.

In cazul in care cancerul prostatic este diagnosticat la un barbat tanar, care isi mai doreste copii, acesta poate pastra cateva mostre de sperma la o banca de sperma, astfel incat sa le poata folosi pe viitor prin intermediul inseminarii artificiale.
Barbatul trebuie sa mearga la medic daca are simptome specifice unei afectiuni a prostatei, astfel incat sa primeasca diagnosticul corect. Poate fi vorba despre cancer prostatic, insa poate avea de-a face cu afectiuni mult mai blande precum prostata marita sau prostatita. Totodata insa, barbatul de peste 50 de ani ar trebui sa mearga anual la medicul urolog pentru un consult de specialitate.
Screeningul este extrem de important pentru diagnosticarea timpurie a cancerului de prostata, chiar daca simptomele nu au aparut inca. Screeningul pentru cancerul de prostata este facut cu ajutorul analizei PSA si cu un tuseu rectal. Testele de screening permit identificarea bolii in stadiu incipient si pot salva, de multe ori, viata pacientului.

Tuseul rectal presupune examinarea rectului si a prostatei cu ajutorul degetului. Medicul isi pune o manusa, aplica apoi pe deget lubrifiant si roaga pacientul sa se aseze pe pat, cu fata in jos si genunchii adusi la piept. Pacientul poate sta si pe o parte, daca aceasta postura este mai confortabila. Apoi medicul introduce decetul prin anus si incepe examinarea. Aceasta procedura poate oferi o multime de informatii valoroase medicului, cu privire la dimensiunile prostatei, textura si fermitatea acesteia, dar poate totodata sa permita identificarea unor excrescente. Examinarea rectala nu este o procedura dureroasa, insa provoaca disconfort. Din fericire insa, nu dureaza decat cateva minute. Analizele de sange permit monitorizarea nivelului de PSA — adica al antigenului prostatic specific.
PSA este o substanta produsa in mod natural de glanda prostata. Este normal sa se regaseasca in sange in cantitati reduse, insa daca nivelul PSA este foarte mare, poate fi vorba despre afectiuni precum infectia, inflamatia, marirea, dar si cancerul la nivelul prostatei.

Daca rezultatele PSA rezesc suspiciuni si tuseul rectal ridica, de asemenea, semne de intrebare, medicul continua investigatiile cu alte analize si teste.
O ecografie transrectala se realizeaza cu ajutorul unei sonde subtiri, introduse prin anus. Aceasta permite medicului sa vada prostata si sa observe anomalii ce tin de dimensiuni, forma sau excrescente la suprafata glandei. Biopsia prostatei presupune recoltarea de tesut de la nivelul glandei, in vederea analizarii la laborator. Tomografia computerizata si RMN-ul pot fi facute pentru a se vedea cat de raspandit este cancerul de prostata si daca s-a metastaziat. Tratamentul cancerului de prostata este ales in functie de o serie de factori precum stadiul cancerului, rapiditatea cu care acesta evolueaza, precum si starea generala de sanatate a pacientului.
In unele cazuri, nu este necesar tratamentul, iar medicul recomanda, mai degraba, expectativa activa, care implica analize regulate, care monitorizeaza evolutia bolii. In momentul in care boala evolueaza, pacientul va incepe tratamentul, insa pana atunci poate sta linistit.

Asta se intampla in unele cazuri de cancer prostatic cu risc scazut. In majoritatea cazurilor insa, interventia chirurgicala este primul pas in tratarea cancerului prostatic. Se realizeaza prostatectomie radicala, adica intreaga glanda este inlaturata. Prostatectomia se poate realiza fie prin interventie clasica, ce implica incizia abdominala, fie asistata robotic, care implica realizarea mai multor incizii de mici dimensiuni, prin intermediul carora vor fi introduse instrumentele chirirgicale si se va realiza interventia.
Costurile acestor doua proceduri difera foarte mult. Tratamentul chirurgical implica riscurile specifice unei operatii, insa si risc de incontinenta urinara sau disfunctii erectile. Radioterapia foloseste, asa cum o spune si numele, radiatiile pentru a ucide celulele canceroase. Printre reactiile adverse se numara durerile la urinare, dar si la defecare, precum si disfunctiile erectile. Terapia hormonala are rolul de a opri organismul barbatului sa produca testosteron.

Acest hormon este esential pentru dezvoltarea celulelor la nivelul prostatei, ceea ce inseamna ca privarea organismului de acest hormon poate determina celulele canceroase sa moara sau sa evolueze mai lent.
Terapia hormonala este folosita la barbatii cu cancer prostatic in stadiu avansat, cu scopul de a incetini cresterea formatiunii tumorale. De asemenea, aceasta se foloseste si in stadii incipiente, pentru reducerea dimensiunilor tumorii inainte de radioterapie. Terapia hormonala are efecte adverse precum disfunctiile erectile, bufeurile sau pierderea masei osoase. Chimioterapia presupune folosirea unor medicamente care ucid toate celulele noi, inclusiv pe cele canceroase. Substantele medicamentoase pot fi administrate atat intravenos, cat si sub forma de pilula. Chimioterapia este folosita, in general, in cazurile in care cancerul prostatic are metastaze ori daca organismul nu raspunde la terapia hormonala.
Acest factor poate contribui la multiplicarea celulelor prostatei. O altă cauză este legată de creșterea nivelului de dihidrotestosteron, hormon masculin care are un rol important în dezvoltarea prostatei.

Atunci când nivelul de testosteron din sânge începe să scadă, nivelul de dihidrotestosteron crește și se acumulează în prostată. Acest factor poate accelera multiplicarea celulelor prostatei. De regulă, bărbații care au trecut printr-o intervenție de îndepărtare a testiculelor orhiectomie la o vârstă fragedă nu vor dezvolta mai târziu adenomul de prostată.
Aceste complicații nu sunt frecvente în rândul bărbaților care suferă de adenomul de prostată, dar pot pune în pericol sănătatea dacă nu este urmat un tratament care să amelioreze simptomele. La început, simptomele asociate cu prostata mărita sunt destul de ușoare, dar se pot agrava dacă nu sunt ameliorate la timp. Cele mai frecvente simptome ale adenomului de prostată sunt: Nevoia frecventă de a urina este una dintre cele mai comune manifestări ale adenomului de prostată și poate să apară la interval de una sau două ore, în special pe timpul nopții.

Totuși, dimensiunea prostatei nu determină neapărat severitatea simptomelor. Chiar dacă prostata s-a mărit foarte mult, simptomele pot fi minore, în timp ce bărbați cu prostata ușor mărita pot avea simptome severe.
În unele cazuri, simptomele se pot ameliora cu trecerea timpului. Simptomele mai puțin comune pot include infecții urinare, incapacitatea de a urina sau urinare cu sânge. Incapacitatea de a urina reprezintă urgență medicală și necesită control medical imediat. Diagnosticarea adenomului de prostată presupune o anamneză istoric medical și examinara fizică a pacientului. Trebuie avut în vedere că este necesar un control medical de urgență dacă există sânge în urină, durere sau senzație de arsură la urinare ori incapacitate de a urina. Examinarea fizică presupune un examen rectal digital.

Pacientul va sta aplecat sau întins pe o parte, cu picioarele la piept, în timp ce medicul va introduce un deget în rect pentru a verifica forma și dimensiunea prostatei. De regulă, determinarea PSA se face înainte de examenul rectal digital și este indicat ca pacientul să nu ejaculeze cu două zile înainte de a face analizele de sânge. Ejacularea poate crește nivelul PSA pentru 24 sau 48 de ore.
Trebuie avut în vedere că un nivel crescut de PSA poate indica atât o prostată mărită, cât și inflamarea prostatei prostatită. Tratamentul pentru adenomul de prostată variază în funcție de mărimea prostatei, vârsta pacientului și starea generală de sănătate. Există numeroase metode de tratament care pot ajuta la ameliorarea simptomelor, iar acestea pot include administrarea de medicamente, proceduri minim invazive sau intervenții chirurgicale.
În unele cazuri, simptomele se pot ameliora fără administrarea unui tratament.

Atât intervențiile chirurgicale, cât și procedurile minim invazive sunt recomandate în cazul în care simptomele sunt moderate către severe, tratamentul medicamentos nu a ajutat la ameliorarea simptomelor sau au apărut și alte complicații. Procedurile minim invazive presupun introducerea unui dispozitiv în uretră și prostată și pot include: Operația de prostată este indicată pacienților cu insuficiență renală, pietre la rinichi, infecții urinare recurente, incontinență urinară, golirea incompletă a vezicii și episoade recurente de urinare cu sânge.

Srovnání TOP 10 přípravků na problémy s prostatou pro rok – prostatita.adonisfarm.ro

Cancer de prostata - Exista ,,miracole medicale''? | Forum despre Cancer
Adenomul de prostată, cunoscut și sub denumirea de hipertrofie prostatică benignă, este una cacmer cele mai întâlnite afecțiuni în rândul bărbaților. Aceasta apare în special după vârsta de de ani și împiedică buna funcționare a sistemului urinar. În unele cazuri poate provoca probleme ale vezicii, tractului urinar și rinichilor. Află în cele ce urmează care sunt cauzele care duc la apariția adenomului de prostată, cum se manifestă și cum poate evolua în timp, dar și cum poate fi tratat. Prostata este un organ glandular și fibromuscular care face parte din sistemul reproducător Doxetcel camcer prostata forum bărbaților. Aceasta are aspectul unei castane și poate cântări până la 28 de grame.

Prostata Doxehcel uretra și are rolul Doxetcel camcer prostata forum cacer produce cea mai mare parte a lichidului Doxetcel camcer prostata forum materialul seminal. Totuși, în cele mai multe cazuri, prostata se mărește și poate cammcer disconfort la urinare, iar dacă nu este tratată la timp, poate provoca alte complicații. E important de menționat că prostata trece prin două cicluri de creștere. Prima etapă de creștere are loc în perioada pubertății, când prostata își dublează mărimea. A doua etapă de creștere are loc după vârsta de 25 de ani și continuă pe toată durata vieții.

cancer prostata

Cancer Prostata

Prostata este o glandă a sistemului reproducător masculin care îndeplinește multiple roluri în organism: secreția de fluid ce intră în compoziția lichidului seminal, rol în micțiune, Doxetcel camcer prostata forum și în funcția erectilă. Principalele tipuri de afecțiuni care apar la nivelul prostatei sunt: hiperplazia, prostatita și cancerul de prostată. Pentru că unul dintre factorii de risc ai cancerului de prostată este vârsta avansată, este recomandat ca, după vârsta de 50 de ani, bărbații să facă un control anual care include: evaluarea urologică, dublată de investigații paraclinice precum dozarea antigenul specific prostatic PSAfree PSA. În completare, se recomandă efectuarea Doxetcel camcer prostata forum urinei, examenul ecografic al aparatului urinar sau ecografia transrectală. În cazul în care sunt necesare investigații suplimentare pentru stabilirea unui diagnostic, medicul Doxetcel camcer prostata forum recomanda efectuarea unui RMN. Dacă și această investigație menține suspiciunea de cancer de prostată, este necesară puncția bioptică a prostatei. La Sanador, pot fi efectuate toate investigațiile preliminare pentru screeningul cancerului de prostată.

Lasă un răspuns