Cate zile de concediu medical ai dupa scoatere prostatei

La finalul zilelor de carantină sau de izolare, dacă este salariată, persoana în cauză va obține concediu medical de la medicul de familie, care se eliberează retroactiv, în baza certificatului DSP, fără a fi nevoie de adeverință de la angajator. Eliminarea prostatei continua sa fie un standard de aur in tratamentul pentru cancerul de prostata in raport cu toate celelalte optiuni de tratament (Zippe et al., ). Etiologia implicata in disfunctia erectila (impotenta) este multifactoriala. Nu numai ca poate fi compromisa conducerea nervoasa prin disectia nervilot in timpul operatiei de. Desi recidiva biochimica survine adesea in primii 3 ani dupa prostatectomie, se justifica o urmarire mai de lunga durata, deoarece multi dintre pacienti pot recidiva chiar dupa 15 de ani de, Studiile arata ca aproximativ 50% din pacientii care sufera de prostatita cronica non-bacteriana au simptome specifice depresiei si anxietatii. Adenomul de prostata este o tumora benigna, frecvent intalnita la barbatii cu varsta de peste 60 de ani. Pentru majoritatea barbatilor, „vizitele” nocturne la baie tot mai frecvente pot fi primul semn al prostatei marite.

Cate zile de concediu medical ai dupa scoatere prostatei

Carantina este organizată în spații special amenajate, puse la dispoziție de acoatere locală, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică. S-a intimplat ca revenirea potentei sa apara intre6luni si 2 ani cum spune chirurgul? Nume necesar. Va multumesc! Lasa un comentariu Trackback Comentarii. Mama mea a fost operata recent, pe 7 ianuarie — interventie chirugicala ginecologica. Articole recente Impotenta dupa indepartarea prostatei la barbatii cu cancer de prostata Disfunctii sexuale,impotenta sau ejaculare precoce Cate zile de concediu medical ai dupa scoatere prostatei barbati. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website.

Intră în cont. Revin cu aceeasi problema. Cei care sunt asigurați pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate au dreptul, potrivit legislației noastre, în anumite condiții, la cinci tipuri de concedii medicale și la indemnizațiile aferente acestora.
Acest regim se poate prelungi până la zile dacă colecistita se complicase, de exemplu, cu peritonită. Ulterior, pacientul va începe să mănânce progresiv şi alte alimente, luând pe cât posibil 3 mese principale şi 2 gustări. În primele zile după operaţie (o lună cel mult), alimentele trebuie să conţină puţine grăsimi. O echipa medicala din cadrul Spitalului MedLife Genesys din Arad, coordonata de dr. Dorin Claici, medic primar urologie, a realizat in vara, cu succes, o interventie de enucleere laser a prostatei (HoLep: Holmium Laser Enucleation of the Prostate folosirea energiei laser pentru indepartarea tesutului adenomatos), interventie care se practica doar in cadrul acestui spital.

Dr. Incercati sa mergeti putin cate putin zilnic, cu exceptia cazului in care medicul va recomanda altfel. Evitati sa stati prea mult in picioare – Evitati sa stati mai mult de cateva minute la un moment dat in picioare in perioada postoperatorie timpurie. Puteti creste timpul de repaus pe masura ce recuperarea progreseaza. sex dupa extirparea prostatei. STROE intreaba despre Viata sexuala a barbatului: buna ziua. Dupa o operatie de prostata, extirpare in , nu am mai facut sex, nervii nu au fost eliminati, noaptea am erectie, dar cand vreau sa fac sex, nu mai am nici o reactie. Alte întrebări Viata sexuala a barbatului.

Sfatul Farmacistului: sex dupa extirparea prostatei

Cu chirurgul nu am ce sa mai discut fiindca i-mi spune ca operatia a decurs nornal si sint un caz particular. Cel mai bine este sa discutati cu uroogul dvs. Cel mai bine este sa discutati cu urologul ce dvs. Lasă un răspuns Anulează răspunsul Adresa ta de email nu va fi publicată. Si am 46 de ani si este al naibii de rau sa nu pot avea erectii dupa sase luni de la operatie. Daca am facut sex neprotejat cu o saptamana inainte de mentruatie e po You also have the option to opt-out of these cookies. Ral la Nu numai ca poate fi compromisa conducerea nervoasa prin disectia nervilot in timpul operatiei de prostata, dar sinteza de oxid nitric poate fi, de asemenea, diminuata nervul cavernos este o sursa de sinteza pentru oxid nitric.

Dupã totalizarea a 30 de zile calendaristice acordate de cãtre medicul de familie, eliberarea certificatelor Cate zile de concediu medical ai dupa scoatere prostatei concediu medical se va face numai de cãtre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, cu încadrarea în duratele maxime prevãzute de lege.

Chirurgia poate fi necesara si daca exista cancer in uter, col uterin sau ovare. Unele femei pot beneficia de interventia chirurgicala in timpul nasterii in cazul in care exista sangerari severe care nu pot fi oprite. Inainte de a alege o histerectomie, luati in considerare toate optiunile de tratament. In multe cazuri, aceasta interventie chirurgicala este o ultima solutie dupa incercarea altor tratamente pentru problema.
Aproximativ o treime dintre toate histerectomiile se fac deoarece uterul este afectat de fibroame , care sunt cresteri benigne necanceroase ale fibrelor musculare din uter.

Aproximativ 1 din 10 histerectomii se fac pentru tratarea cancerului uterin , iar aproximativ 1 din 20 dintre interventiile chirurgicale se fac din cauza unor probleme severe de sangerare menstruala. De asemenea, histerectomiile sunt utilizate pentru a trata un prolaps uterin, hiperplazia endometriala cresterea anormala a mucoasei uterine care poate duce la cancer sau o endometrioza.
Daca nu ati ajuns la menopauza inainte de histerectomie, este posibil sa aveti simptome de menopauza. Asta include bufeuri, modificari ale dispozitiei si uscaciune vaginala. Nu veti mai avea menstruatii dupa o histerectomie. De asemenea, puteti avea schimbari de dispozitie, depresie si puteti simti o pierdere a identitatii sexuale dupa histerectomie. Daca boala s-a raspandit si a ajuns intr-un stadiu avansat, o histerectomie poate fi singura optiune posibila de tratament.

Poate fi facuta in astfel de cazuri, la indicatiile medicului, o histerectomie totala cancer sau histerectomie subtotala. Chirurgia este deseori principalul tratament pentru cancerul endometrial si consta intr-o histerectomie, adesea impreuna cu o salpingo-ooforectomie si indepartarea ganglionilor limfatici.
Daca boala s-a raspandit in tot pelvisul si abdomen, se poate face o procedura prin care se elimina cat mai mult cancer. O histerectomie pentru indepartarea cancerului endometrial include astfel de obicei indepartarea ovarelor si a trompelor uterine salpingo-ooforectomie bilaterala. O histerectomie radicala este indepartarea uterului, colului uterin, a tesutului inconjurator, a vaginului superior si, de obicei, a ganglionilor pelvini. Numarul de ganglioni eliminati depinde de cat de mult s-a raspandit cancerul. Cat dureaza recuperarea dupa operatie? S-ar putea sa nu fie necesara internarea, dar alteori pacienta necesita spitalizare zile. Acasa se recomanda limitarea miscarii si a activitatii fizice. Poti sa te plimbi prin casa si sa urci si sa cobori scarile, dar trebuie sa faci miscarile treptat.

In primele 2 saptamani, este important sa te odihnesti din plin. Chiar si dupa ce incepi sa te simti mai bine, nu ar trebui sa ridici lucruri grele. In primele saptamani dupa operatie sunt contraindicate actele sexuale. De obicei, dureaza 4 — 8 saptamani pentru a reveni la o rutina normala. Dupa histerectomie, nu veti mai avea nevoie de contraceptie si n u veti avea menstruatii. Daca vi s-au eliminat ovarele, puteti prezenta simptome de menopauza dupa cateva zile de la interventia chirurgicala. Daca aveati inca menstruatii inainte de histerectomie, medicul ar trebui sa discute despre terapia de inlocuire a estrogenului sau alte optiuni.

Aceste alegeri depind de varsta. Histerectomia poate fi un tratament eficient pentru afectiuni ginecologice, cum ar fi fibroamele, endometrioza si adenomioza, desi uneori poate sa reapara endometrioza. Daca ati avut o histerectomie pentru a trata cancerul, in functie de stadiul cancerului, va trebui sa mergeti la controale periodice pentru a va asigura ca nu a reaparut cancerul.
Daca ati facut o histerectomie subtotala uter eliminat, dar s-a pastrat colul uterin , va trebui sa continuati screeningul cervical. Carcinom seros papilar de grad inalt cu localizare uterina acesta este rezultatul biopsie, va rog sa mi spuneti cat de grav este??? Bună ziua,am. Medicul mia spus dupa ce iese rezultatl biopsiei tot ce este pozibil sa ma bage in sala de operatie sa imi scoata Uterul Oare este normal.

Concret, este vorba despre cinci tipuri de concediu: pentru incapacitate temporară de muncă, pentru prevenirea îmbolnăvirilor și recuperarea capacității de muncă, de risc maternal, de maternitate și pentru îngrijirea copilului bolnav. De asemenea, pentru a putea beneficia de aceste concedii, este necesar să îndepliniți un stagiu minim de cotizare o lună de activitate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical, însă vom vedea că acest lucru nu este necesar întotdeauna.
Dar și să prezentați o adeverință de la cel care vă plătește indemnizația, din care să reiasă numărul de zile de concediu de incapacitate temporară de muncă avute în ultimele 12 luni cu excepția urgențelor medico-chirurgicale sau a bolilor infectocontagioase din grupa A. Certificatul medical eliberat de medicul curant este documentul în baza căruia persoanele asigurate pot beneficia de concedii medicale plătite.

Concret, un medic curant este orice medic aflat în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate sau orice alt medic cu autorizație de liberă practică ce încheie o convenție cu casele de asigurări de sănătate.
Concediul pentru incapacitate temporară de muncă sau concediul medical, așa cum este supranumit acesta intervine atunci când asiguratul nu mai poate lucra din cauza unor boli obișnuite sau din cauza unor accidente suferite în timpul liber , potrivit OUG nr. Acest tip de concediu și indemnizația aferentă se pot acorda pentru cel mult de zile în interval de un an , însă pentru unele boli speciale durata este chiar mai mare.
Al doilea tip de concediu este cel care se acordă pentru prevenirea îmbolnăvirilor și recuperarea capacității de muncă a persoanelor care au de suferit accidente de muncă sau boli profesionale. Concret, potrivit OUG nr.

Concediul de risc maternal este doar menționat în OUG nr. În situația în care acest lucru nu este posibil, respectivei angajate ar trebui să i se ofere un alt post considerat fără riscuri dar salariul să rămână același , iar, în ultimă instanță, dacă nici această variantă nu este posibilă, singura soluție este acordarea unui concediu de risc maternal.
Așadar, acordarea acestui tip de concediu este ultima rezolvare prevăzută de ordonanță pentru existența unei probleme cu potențial de risc maternal la locul de muncă. Cu toate acestea, dacă vor să beneficieze la muncă de toate măsurile de protecție prevăzute de lege, femeile sunt obligate să obțină de la medicul de familie un document care să le ateste starea de graviditate și să-și informeze în scris angajatorul cu privire la faptul că sunt însărcinate. Potrivit OUG nr.

Așadar, concediul de maternitate are o durată totală de de zile calendaristice , însă cele două concedii se pot compensa între ele, în funcție de recomandarea medicului și de opțiunea persoanei beneficiare, în așa fel încât durata minimă obligatorie a concediului de lăuzie să fie de 42 de zile calendaristice.
Angajații au dreptul și la un concediu pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la șapte ani , potrivit OUG nr. În cazul copilului cu handicap însă, pentru afecțiunile intercurente, concediul este până la împlinirea vârstei de 18 ani. De acest concediu poate beneficia oricare dintre cei doi părinți , îndeplinirea stagiului de cotizare de o lună fiind esențială.

Indemnizația aferentă concediului pentru îngrijirea copilului bolnav este acordată în baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul de familie și a certificatului pentru persoanele cu handicap emis în temeiul legii.
În sistemul de asigurări sociale la care angajatorii sunt obligați să contribuie se regăsește și asigurarea pentru accidente de muncă și boli profesionale , prin intermediul căreia persoanele pentru care se achită contribuțiile sunt protejate, în principiu, de reducerea sau pierderea capacității de muncă. Sediul materiei este reprezentat aici de Legea nr. Actul normativ stabilește că asigurații precizările referitoare în prima parte a articolului cu privire la cei care pot beneficia de concediile medicale rămân valabile și în acest caz sunt îndreptățiți să beneficieze de prestații și servicii , printre care și o indemnizație pentru incapacitate de temporară de muncă și concediu medical aferent.

Acestea nu trebuie însă confundate cu indemnizația și concediul medical acordate celui aflat în incapacitate temporară de muncă pentru boli obișnuite sau accidente suferite în timpul liber, cu privire la care ne-am referit mai sus, și nici cu cele acordate pentru prevenirea îmbolnăvirilor și a incapacității de muncă. Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă datorată accidentelor de muncă şi bolilor profesionale se acordă pe baza certificatului medical eliberat conform dispoziţiilor legale. Notă : Accidentul de muncă este, după cum prevede Legea nr. Buna ziua! Mama mea a fost operata recent, pe 7 ianuarie — interventie chirugicala ginecologica. Medicul de familie i-a dat concediu doar 15 zile, iar medicul specialist tot 15 zile.
Stiam ca poate sta in concediu medical 2 luni, insa acum medicul de familie spune ca nu ii mai poate da concediu medical pe luna in curs, dar nici o alta trimitere catre aceeasi ramura de specializare, iar medicul specialist sustine ca are, evident, nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie pentru a-i da alt concediu.

Intrebarea mea este cine pe cine se scuza in acest caz si ce ar trebui mama mea sa faca?
Cu cine sa discute pentru prelungirea concediului medical? Bună ziua! Vă rog să îmi spuneți ce variante ar exista pentru a putea sta acasă pe perioada sarcinii. Sunt însărcinată în 9 săptămâni și 5 zile și nu mă simt deloc bine, vomit într-una și am numai stări proaste. Aș dori să știu ce drepturi legale se pot aplica. Vă mulțumesc! Buna ziua, am o fata de 4 ani jumate si care are varicela , am fost la medicul de familie si mi s-a zis ca nu poate da concediu de ingrijire copil ,asa ceva nu am auzit pana acum, adica eu nu am laut deloc pana acum concediu medical de ingrijire copil de la medicul de familie ,mi sa dat doar din spital dupa ce m-am externat cu copilul, in rest nimic in ultimele 12luni am avut maxim 5 zile de medical pentru copil dat din spital dar de la medic de familie nici unul.
Buna seara, Sotul meu a avut accident de masina anul trecut La un picior are o tija ,o sarma si suruburi ,la celalat placa si suruburi iar la mana placa si suruburi.

Am stat in spital o luna jumate din care 2 saptamani la terapie sa il stabilizeze sa il poata opera,a facut si o escara oribila cu care s a chinuit 6 luni. IML i a dat de zile de spitalizare certificat. Totalul zilelor de concediu in a fost de zile pana in luna septembrie cand s a intors la servici. Anul asta pe Am fost amanati pana in.
El se deplaseaza in carje nu ii mai da concediu pentru ca a insumat de zile si de luni va trebui sa intoarca la munca ,cea ce strigator la cer lucreaza in depozit in carje nu poate face fata. Luna viitoare urmeaza sa ii scoata si tija din piciorul drept si mai are dreptul la 20 de zile de concediu….. Totalul de zile maxime de concediul medical care spun ei ca ni l pot da este de de zile.

Si nu pot face nimic ca sa il lase sa isi revina. Va rog sa ne ajutati cu un sfat in aceasta situatie nu exista o exceptie de la lege? Si cum se calculeaza daca el din septembrie pana marite a muncit de ce nu i se aloca zile de concediu medical si din anul curet ….
Imi puteti spune va rog cum se procedeaza in cazul in care doresc sa ma intorc la seriviciu mai repede sa renunt la concediu medical? Cum se vor ponta zilele in care lucrez, desi am si concediu medical pentru ele? Poate fi anulat concediul medical fara a mai merge la medic? Buna Tatal meu de 3 luni este somer , acuma se monteaza 3 stenturi coronariene, va rog sa-mi spuneti are dreptul la concediu medical sau la pensie de invaliditate?
Imi puteti spune in total cate zile de medical poti primi într-un an….

Am suferit de o tumora vezicala 15 ani de zile pina cind sa ajuns sa mio extirpe. Acum nu mai am erectii. Ce trebuie facut in acest caz. As vrea sami raspunda cineva dax Ca stie. Depinde de modul cum a decurs operatia, cat a trecut de la operatie, varsta dvs…. Cel mai bine este sa discutati cu urologul ce dvs. A trecut sase luni de la operatie si dupa cum am vazut pe fisa prostata nu mia fost afectata. Si am 46 de ani si este al naibii de rau sa nu pot avea erectii dupa sase luni de la operatie. Am suferit o operatie de prostatotectomie si dupa scoaterea sondei de urina, fac pipii permanent si necontrolat.
Au trecut deja 2 saptamani si situatia nu se schimba. Ce pot face sa eleimin aceasta incontinenta urinara. Am 54 ani si amrezultat fost operat de prostatectomie retropubica cu conservarea nervilor spune chirurgul in augustinsa pina acum n-am avit nici o erectie sau semn de asa ceva.

Medicul care m-a operat zice ca-mi revine potenta insa nu vad nici un rezultat. S-a intimplat ca revenirea potentei sa apara intre6luni si 2 ani cum spune chirurgul? Alt urolog consultat mi-a zis ca daca in primele 2saptamini dupa operatie n-am avut nici un semn sint slabe sanse sa mai am vreodata erectie. Lamuriti-ma si pe mine in vriun fel va rog. Cel mai bine este sa discutati cu uroogul dvs. El va cunoaste istoricul, ce medicamente luati si va poate recomanda untratament pentru problemele de erectie.
Teoretic nu aveti contraindicatii pentru medicamente utilizate in disfunctiile erectile. Depinde de varsta dvs si de alte probleme de sanatate. Daca a fost o operatie fara complicatii ar trebui sa va reveniti. Chirurgul m-a asigurat ca o sa am activitate sexuala normala insa nu-i asa. La 2saptamini dupa operatie nu am avut erectie cum se spunea ca trebuie sa se intimpl. Apoi am umblat la alti urologi cu tot felul de cp pt potentafara rezultat.

Apoi au renuntat la mine sfatuinduma sa merg la clinica ON. Intru in erectie dupa injectii in tubii cavernosi pt ore dar dor si erectia e insuficienta pt a avea contact sexual. Credeti ca dupa 1,3luni o sa mai am erectie normala vreodata?

Ce mancam dupa operatia de colecist? – Dr. Teodor Buliga

Doar abonații avocatnet. Vreau premium. Pe avocatnet. Află cum! Află detalii! Anul acesta, avocatnet. Descarcă voucherul. Vezi aici cum prelucrăm noi datele tale personale. Drept la Concediu medical dupa infarct – 1 an?

Histerectomia – tot ce trebuie sa stii despre aceasta operatie

Daca am facut sex neprotejat cu o saptamana inainte de mentruatie e po Buna ziua! Daca a venit scoatdre, sarcina este exclusa, doar sa fi Bună ziua, mă confrunt cu dureri groaznice de cap migrene Bună ziua, pot lua Mollers daca am steatoza hepatica si calculi b Da, puteti lua acest supliment, intrucat regleaza metaboli Bună ziua, cum pot dezinfecta lucrurile saltele, perne din casa

Lasă un răspuns