Cancerul ovarian și de prostată

Cancerul de prostată are patru stadii: Cancerul este localizat într-o porțiune mică din prostată. Tumora canceroasă este la fel de mică sau mai crescută în dimensiuni și considerată agresivă, căci poate invada întreaga prostată. Tumora s-a extins la țesuturile din apropierea prostatei. Cancerul ovarian. Cancerul apare când celulele încep să se schimbe și să se multiplice fară control. Aceste celule formează mase de țesut numite tumori. Cancerul ce își are originea în ovare se numește cancer ovarian. Cancerul ovarian se poate răspândi de la ovare în orice altă parte a corpului. Există mai multe tipuri de tumori ovariene. În stadiile 1 și 2, cancerul de prostată afectează doar glanda, în stadiul 3, a depășit limitele prostatei, iar în stadiul 4, afectează și țesuturile din jur.

De asemenea, un cancer de prostată se poate extinde către nodulii limfatici sau alte organe și poate da metastaze osoase. Cancerul de prostată se tratează cu succes în stadiile 1 și 2. Însă specialiștii insistă asupra selectării cu atenție a cazurilor în care trebuie, Cancerul de prostată apare doar foarte rar la bărbaţii cu vârsta sub 40 de ani, dar şansa de a face cancer de prostată creşte rapid după vârsta de 50 de ani. Circa 6 din 10 cazuri de cancer de prostată sunt identificate la bărbaţi cu vârsta de peste 65 de ani.

Cancerul ovarian și de prostată

Cancerul ovarian și de prostată
Tratamentul implică de obicei sesiuni de chimioterapie sau cicluri. Tratament cancer de prostată. Detalii Permite. IC — cancerul se găsește într-unul sau ambele ovare sau trompe uterine, cu scurgeri chirurgicale intraoperatorii IC1peretele tumoral este rupt înaintea intervenției chirurgicale sau există celule canceroase pe suprafața ovarului IC2 sau au fost identificate celule canceroase în lichidul peritoneal Cancerul ovarian și de prostată. Lecție deschisă de astrologie: 10 Cancerul ovarian și de prostată pe care vrem să le știi despre zodia Berbec, zodia dintâi. Tipuri de cancere de prostată.

Puteți reduce riscul de apariție a cancerului de prostată dacă: FortiCare este un aliment cu destinație medicală specială pentru suportul nutrițional al pacienților oncologici cu pierdere în greutate și stări de cașexie. Cel mai mare număr de cazuri apare la femeile cu vârsta peste 60 de ani. Există totuși câțiva factori de risc mai cunoscuți: moștenirea genetică; riscul apariției acestui tip de cancer este mai mare la bărbații care au mai avut cazuri în familie; vârsta; cancerul de prostată poate apărea oricând după 50 de ani; obezitatea; Cancerul ovarian și de prostată de steroizi în exces; nivel scăzut de vitamina D în organism. Alerta de fashion: Top 7 accesorii de păr must-have pentru primăvara-vara Diagnostic cancer de prostată. Aproximativ jumătate dintre femeile diagnosticate cu cancer ovarian au vârsta de peste 63 de ani.
Factorii de risc obișnuiți pentru cancerul de prostată includ: Vârsta: riscul de a dezvolta cancer de prostată crește odată cu vârsta. În timp ce doar unul din de bărbați sub 40 de ani va fi diagnosticat cu cancer de prostată, unul din 15 bărbați în vârsta de 60 de ani poate fi diagnosticat cu boala.; Istoric familial de cancer de prostată: bărbații care au o rudă de.

Cancerul genital | Cancerul uterin | Cancerul ovarian | Histerectomia

Cancer ovarian - Tot ce trebuie să ştii | Cancer
În cazul în care cancerul este Cancerul ovarian și de prostată și localizat, de administrează de obicei unul dintre următoarele tratamente: Din dragoste de Cancerul ovarian și de prostată – consumerismul și fericirea în opinia lui Erich Fromm. Prostata este o glandă de mărimea unei castane și se află la intersecția dintre aparatul urinar și cel genital masculin. Există mai multe tipuri de tumori ovariene: Tumorile epiteliale se formează din celulele care acoperă suprafața ovarelor. În cazurile în care soluția o reprezintă intervenția chirurgicală, la ora aceasta ea se face cu ajutorul robotului Da Vinci, cu multiple avantaje pentru pacienți.

În cazul în care cancerul este mic și localizat, de administrează de obicei unul dintre următoarele tratamente: În primele etape, pacienții pot beneficia de radioterapie combinată cu terapia hormonală timp de 4 până la 6 luni. Recomandările de tratament depind de cazurile individuale. Pentru cancerul avansat de prostată, care este mai agresiv și se va răspândi mai mult în organism, chimioterapia poate fi recomandată, deoarece poate distruge celulele canceroase. Terapia cu deprivare androgenică ADT sau terapia de suprimare androgenică este un tratament hormonal care reduce efectul hormonilor. Androgenii sunt hormoni masculini care pot stimula creșterea cancerului.
Prostatectomia radicală nu este în prezent o opțiune pentru cazurile avansate, deoarece nu tratează cancerul care s-a răspândit în alte părți ale corpului. Deoarece prostata este implicată direct în reproducerea sexuală, eliminarea acesteia afectează producția de spermă și fertilitatea. Radioterapia afectează țesutul prostatic și, adesea, reduce capacitatea de a avea copii.

Opțiunile non-chirurgicale, de asemenea, pot inhiba grav capacitatea de reproducere a pacientului. Opțiunile pentru păstrarea acestor funcții pot include donarea către o bancă de spermatozoizi înainte de intervenția chirurgicală sau extracția materialului seminal direct din testicule pentru inseminare artificială.
Cu toate acestea, succesul acestor opțiuni nu este garantat mereu. FortiCare este un aliment cu destinație medicală specială pentru suportul nutrițional al pacienților oncologici cu pierdere în greutate și stări de cașexie. FortiCare este un supliment nutrițional complet, gata preparat, cu aromă de piersici, bogat în proteine și energie, îmbogățit cu EPA, antioxidanți și fibre. Puteți reduce riscul de apariție a cancerului de prostată dacă: Stadiul regional înseamnă că celulele canceroase s-au răspândit de la prostată în zonele din apropiere.

Stadiul îndepărtat include cancerele din stadiul IVB — cancere care s-au răspândit în ganglioni limfatici distanți, oase sau alte organe. Prognosticul şi şansele de vindecare depind de tipul cancerului de prostată, de momentul diagnosticării, gradul de invadare a ţesuturilor din jur, starea generală de sănătate a pacientului, reacţia organismului la tratamentul administrat. Stabilirea diagnosticului de cancer poate fi şocant şi te poate afecta emoţional. Iată o serie de întrebări pe care le poţi adresa medicului ca să ştii la ce să te aştepţi în ceea ce primeşte terapia şi recuperarea: Cancer » Tipuri de cancer » Cancer de prostată Cancer de prostată Tipuri de cancer.
Cuprins: Semne şi simptome Cauze și factori de risc Tipuri de cancere de prostată Diagnostic Stadializarea cancerului Tratament Prevenţie Statistici şi prognostic. Semne şi simptome cancer de prostată.

Principalele semne și simptome ale cancerului de prostată sunt: simptome urinare — urinări frecvente și întrerupte sau dureri la urinare, arsuri la urinare, urinări frecvente noaptea, lipsa controlului vezicii urinarem modificări ale fluxului urinar, sânge în urină hematurie ; sânge în materialul seminal; disfuncții erectile; ejaculare dureroasă; edemul picioarelor sau a zonei pelvine; amorțeală sau durere la nivelul șoldurilor, picioarelor sau picioarelor; dureri osoase persistente.
Cauze și factori de risc cancer de prostată. Factorii de risc obișnuiți pentru cancerul de prostată includ: Vârsta : riscul de a dezvolta cancer de prostată crește odată cu vârsta. În timp ce doar unul din Istoric familial de cancer de prostată : bărbații care au o rudă de sânge de gradul I, cum ar fi un tată sau un frate, care au sau au avut cancer de prostată, sunt de două ori mai susceptibili la a dezvolta boala. Alimentația : o dietă bogată în grăsimi saturate, precum și obezitatea, cresc riscul de cancer de prostată.

Nivel ridicat de testosteron : bărbații care beneficiază de terapie cu testosteron au un risc mai mare de a dezvolta cancer de prostată, deoarece o creștere a testosteronului stimulează creșterea prostatei.
Neoplazie intraepitelială prostatică — afecțiune care poate fi asociată cu un risc crescut de cancer de prostată. Este o boală în care celulele prostatei arată anormal atunci când sunt examinate cu ajutorul unui microscop. Tipuri de cancere de prostată. Principalele tipuri de cancere de prostată includ: Adenocarcinom acinar — adenocarcinoamele sunt cancere care se dezvoltă în celulele glandei care acoperă glanda prostatică.
Este cel mai frecvent tip de cancer de prostată. Adenocarcinom ductal — apare la nivelul celulelor care acoperă tubii prostatei. Tinde să crească și să se răspândească mai repede decât adenocarcinomul acinar. Cancerul cu celule tranzitorii — cancerul cu celule tranzitorii al prostatei se formează în celulele care acoperă tubul ce transportă urină în exteriorul corpului uretră.

Acest tip de cancer se formează de obicei în vezica urinară și se răspândește la prostată. Cancerul cu celule scuamoase — aceste tipuri de cancer se dezvoltă din celulele plate ce acoperă prostata.
Ele tind să crească și să se răspândească mai repede decât adenocarcinomul prostatei. Cancerul de prostată cu celule mici — cancerul de prostată cu celule mici este alcătuit din celule rotunde mici și este un tip de cancer neuroendocrin. Diagnostic cancer de prostată. Intră în comunitatea suport pentru bolnavii de cancer! Stadializarea cancerului.

Nodulii N vizează afectarea nodulilor sau ganglionilor limfatici: NX: ganglionii limfatici regionali nu pot fi evaluați; N0: cancerul nu s-a răspândit la ganglionii limfatici regionali; N1: cancerul s-a răspândit la ganglionii limfatici regionali.
Metastaza M MX: metastazele la distanță nu pot fi evaluate; M0: boala nu a metastazat; M1: există metastaze îndepărtate; M1a: cancerul s-a răspândit la noduli limfatici îndepărtați; M1b: cancerul s-a răspândit în oase; M1c: cancerul s-a răspândit în altă regiune a corpului, cu sau fără răspândire la nivelul osului. Stabilirea diagnosticului de cancer poate fi şocant şi te poate afecta emoţional. Iată o serie de întrebări pe care le poţi adresa medicului ca să ştii la ce să te aştepţi în ceea ce primeşte terapia şi recuperarea: Cancer » Tipuri de cancer » Cancer ovarian Cancer ovarian Tipuri de cancer.
Cuprins: Semne şi simptome Cauze și factori de risc Tipuri de cancere ovariene Diagnostic Stadializarea cancerului Tratament Prevenţie Statistici şi prognostic. Semne şi simptome cancer ovarian.

Cauze și factori de risc cancer ovarian. Următorii factori pot determina riscul unei femei de a dezvolta cancer ovarian: Istoricul familial — un istoric familial de cancer mamar sau ovarian creşte riscul de cancer ovarian. Efectele pot fi puse pe baza mutaţiilor genetice transmise din generație în generație. Afecţiuni ereditare — există mai multe afecțiuni care duc la apariţia cancerului ovarian. Unele dintre cele mai frecvente includ: sindromul Lynch cunoscut și sub numele de cancer colorectal non-polipos ereditar, crește riscul unei femei de cancer ovarian și cancer uterin , sindromul Peutz-Jeghers cauzat de o mutație genetică specifică şi asociat cu polipi multipli la nivelul tractului digestiv care devin tumori noncanceroase , sindromul carcinomului bazocelular neprotejat numit și sindromul Gorlin , ataxia-telangiectasia.
Vârsta — riscul femeilor de a dezvolta cancer ovarian creşte odată cu vârsta. Femeile de toate vârstele prezintă un risc pentru aceste tipuri de cancer, dar femeile cu vârsta peste 50 de ani au risc mai crescut de a dezvolta malignități.

Vârsta medie a femeilor diagnosticate cu aceste tipuri de cancer este de aproximativ de ani. Endometrioza — endometrioza este o afecţiune care poate crește riscul anumitor tipuri de cancer ovarian, inclusiv cancerul ovarian și endometrial. Istoricul reproducător — femeile care nu au avut niciodată copii sau care prezintă infertilitate pot avea un risc mai crescut de cancer ovarian.
Terapie de substituţie hormonală — femeile care au urmat terapie de substituție hormonală cu estrogen după menopauză pot avea un risc mai mare de cancer ovarian. Riscul devine mai mare cu cât o femeie beneficiază mai mult timp de terapie, iar riscul scade în timp după terminarea tratamentului. Tipuri de cancere ovariene. Tipurile de cancer ovarian includ: Tumorile epiteliale , care încep în stratul subțire de țesut ce acoperă exteriorul ovarelor.

Tumorile stromale, care încep în țesutul ovarian care conține celule producătoare de hormoni. Aceste tumori sunt de obicei diagnosticate într-o etapă timpurie comparativ cu alte tumori ovariene.
Tumorile celulelor germinative , care încep în celulele producătoare de ovule. Aceste tipuri rare de cancere ovariane au tendința de a apărea la femeile mai tinere. Diagnostic cancer ovarian. Următoarele teste pot fi utilizate pentru a stabili diagnosticul de cancer ovarian: Examen abdomino-pelvian — de obicei, primul test este examinarea pelviană abdominală pentru a verifica orice schimbări neobișnuite. Ecografie transvaginală — sonda ecografică specială este introdusă în vagin pentru a analiza ovarele şi uterul. Utilizează unde sonore pentru a obţine o imagine a ovarelor, inclusiv a țesuturilor sănătoase, a chisturilor și tumorilor. Teste de sânge — există un test de sânge care măsoară o substanță numită CA, un marker tumoral.
Acest marker se regăsește în concentraţii mai ridicate la femeile cu cancer ovarian. Alţi markeri tumorali, cum ar fi HE4, sunt disponibili.

Tomografia computerizată CT — scanarea CT creează o imagine tridimensională a interiorului corpului folosind raze X aplicate din diferite unghiuri. Uneori se administrează o substanţă de contrast pentru o vizualizare mai clară. Imagistica prin rezonanță magnetică RMN — utilizează câmpuri magnetice pentru a produce imagini detaliate ale corpului. RMN poate fi folosit pentru a măsura dimensiunea tumorii. Un colorant special numit substanţă de contrast este administrat înainte de scanare pentru a crea o imagine mai clară.
Paracenteza — se va preleva o probă de lichid peritoneal din abdomem. Această acumulare de fluid este numită ascită. Proba de fluid este examinată la microscop pentru identificarea semnelor de cancer.

Biopsia — biopsia presupune prelevarea unei probe mici de țesut pentru examinare la microscop. Un anatomo—patolog va analiza probele şi va interpreta rezultatele pentru eventuala diagnosticare a bolii. Intră în comunitatea suport pentru bolnavii de cancer! Stadializarea cancerului. Există un sistem TNM care se corelează cu sistemul FIGO, iar acest sistem este aplicat raportului de anatomo—patologie: Stadiul I Cancerul este prezent numai în ovare sau în trompele uterine.
IA — cancerul se găsește numai în interiorul unui ovar sau al unui tub falopian. IB — cancerul este în interiorul ambelor ovare sau trompe uterine.

IC — cancerul se găsește într-unul sau ambele ovare sau trompe uterine, cu scurgeri chirurgicale intraoperatorii IC1 , peretele tumoral este rupt înaintea intervenției chirurgicale sau există celule canceroase pe suprafața ovarului IC2 sau au fost identificate celule canceroase în lichidul peritoneal IC3.
Stadiul II Cancerul vizează unul sau ambele ovare și s-a răspândit în regiunea pelvină inferioară sau peritoneal. IIB — cancerul s-a răspândit în alte țesuturi din pelvis. IIIA — cancerul s-a răspândit în ganglionii limfatici retroperitoneali dar nu şi pe suprafețele peritoneale.

IIIA i — metastazele sunt de 10 mm sau mai mici; IIIA ii — metastazele sunt mai mari de 10 mm; IIIA2 — cancerul s-a răspândit microscopic de la pelvis la abdomen, cu sau fără ganglioni limfatici implicaţi; IIIB — cancerul s-a răspândit vizibil în regiunea pelvisului spre abdomen și este de 2 cm sau mai mic, cu sau fără răspândire în ganglionii limfatici retroperitoneali; IIIC — cancerul s-a răspândit în mod vizibil în pelvis şi abdomen și este mai mare de 2 cm, cu sau fără răspândire la ganglionii limfatici retroperitoneali.
Stadiul IV Cancerul s-a răspândit la organele din afara regiunii abdominale. IVA -cancerul s-a răspândit în lichidul din jurul plămânilor. IVB — cancerul s-a răspândit în organele din afara abdomenului şi la ganglionii limfatici din zona inghinală și din afara cavității abdominale. Majoritatea cancerelor ovariene epiteliale sunt seroase, și sunt clasificate ca: LGSC — carcinom seros de grad scăzut; HGSC — carcinom seros de grad înalt.

Alte tipuri histologice, cum ar fi cancerele endometriale, pot fi clasificate după cum urmează: Gradul 1: țesutul este bine diferențiat conține multe celule sănătoase ; Gradul 2: țesutul este moderat diferențiat mai multe celule anormale decât sănătoase ; Gradul 3: țesutul este slab diferențiat toate sau majoritatea celulelor apar anormal.
Tratament cancer ovarian. Intervenţia chirurgicală În majoritatea cazurilor, intervenţia chirurgicală este efectuată pentru a elimina cancerul, fiind de multe ori prima opțiune. Dacă este îndepărtat numai uterul, se numeşte histerectomie parțială. La femeile aflate în premenopauză, menopauza va începe imediat după această procedură. Chimioterapia Chimioterapia presupune utilizarea anumitor medicamente pentru distrugerea celulelor canceroase.
Terapia cu hormoni Terapia hormonală poate fi adăugată la planul de tratament pentru a împiedica estrogenul să ajungă la celulele canceroase.

Radioterapia Radioterapia este mai puțin utilizată în tratamentul cancerului ovarian.

Cancerul de prostata: Cum se depisteaza si cum se trateaza

Cancerul de prostată - Cauze, Simptome, Riscuri si Complicatii | PortalMed
Cancer » Tipuri de cancer » Cancer ovarian. Cancerul ovarian este o tumoră malignă care se dezvoltă la nivelul ovarelor. Cel mai mare număr de cazuri apare la femeile cu vârsta peste 60 de ani. Din păcate însă, cancerul ovarian este detectat de obicei în stadii avansate, când s-a răspândit la ţesuturile din jur. În stadiile incipiente, cancerul ovarian nu prezintă multe simptome. Cancerul ovarian și de prostată semn al cancerului ovarian este de Cancerul ovarian și de prostată un ovar mărit în volum umflat. Orthomol Immun este potrivit pentru controlul dietetic al deficiențelor imunitare legate de nutriție. Datorită caracteristicilor sale, acest produs satisface nevoia extrem de ridicată de micronutrienti în acest domeniu. Tipul de celule în care se dezvoltă cancerul determină tipul de cancer ovarian.

Tipurile de cancer ovarian includ: Cel mai utilizat sistem de stadializare pentru cancerul ovarian este sistemul de stadializare FIGO Federația Internațională de Obstetrică și Ginecologie. Cancerul vizează unul sau ambele ovare și s-a Cancerul ovarian și de prostată în regiunea pelvină inferioară sau peritoneal. Țesutul sănătos conține de obicei multe tipuri diferite de celule grupate împreună. În cazul în care cancerul arată similar cu cel al țesuturilor sănătoase și conține diferite grupări celulare, se numește tumoare diferențiată sau de grad scăzut. Dacă țesutul canceros arată foarte diferit de țesutul sănătos, el se numește tumoră slab diferențiată sau de grad înalt.

Cancerul de prostată

Cancerul de prostată: Cum se depistează și ce metode actuale de tratament există

Prostata este o glandă ovairan mărimea unei castane și se află la intersecția dintre aparatul urinar și cel genital masculin. Cancerul de prostată este unul dintre cele mai frecvente cancere la bărbați, depășit fiind doar de cancerul la plămâni. Cancerul de prostată are o evoluție lentă, de foarte multe ori asimptomatică, motiv pentru Cancerul ovarian și de prostată majoritatea bărbaților nu știu că au această boală. Cancerul ovarian și de prostată de prostată rareori apare la bărbații cu vârsta mai mică de 50 de ani. Vârsta medie de depistare a acestui tip de cancer este ovarjan 65 de ani.

Lasă un răspuns