Cancer prostata incipient 72 ani tratament

Unul din doi barbati diagnosticati cu cancer de prostata au varsta de 72 de ani sau mai mult. Intrucat cancerul de prostata creste foarte incet, multi dintre acesti pacienti pot muri din alte cauze inainte de aparitia oricaror simptome semnificative. Cancer la prostata: cauze, simptome, diagnostic, tratament. Prostata este o glanda situata in pelvis unde vine in contact cu vezica urinara, rectul, perineul si osul pubian. Este un organ care se intalneste doar la barbati, prin urmare problemele la prostata afecteaza doar barbatii. Orificiile prostatei se deschid impreuna cu ductul ejaculator in. In cazul in care tumora s-a extins la ganglionii noutati tratament cancer prostata, medicul nu va elimina prostata si poate recomanda un alt tratament. Aceasta procedura se realizeaza pentru tratarea hipertrofiei benigne de prostata si, uneori, pentru ameliorarea simptomelor cauzate de un cancer inainte de administrarea unui alt tratament.

1/15/ · Foarte mulţi ani am tratat cancere de prostată care nu aveau nevoie de tratament. Astfel pacienții au făcut complicațiile obișnuite ale tratamentului, deşi ar fi trăit la fel de mult dacă nu ar fi beneficiat de tratament. Iată un alt motiv pentru care este foarte important să cerem a doua opinie medicală.-Categoric!

Cancer prostata incipient 72 ani tratament

Cancer prostata incipient 72 ani tratament
Care a fost motivul pentru care actorul nu HNK-IV a fost bine tolerat, ceea ce a permis o dozare mai mare în comparație cu administrarea orală. Concluzii: În acest studiu exploratoriu, spre deosebire de mortalitatea cauzată de cancerul incipiennt piele non-melanom, mortalitatea cauzată de cancerul de sân feminin și cancerul de colon au fost asociate în mod negativ atât cu lumina solară rezidențială, cât și profesională. Vă rugăm Cancer prostata incipient 72 ani tratament alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte. Personal Specialist. Acest tip de terapie este foarte costisitor. In cazul in care tumora s-a extins la aani noutati tratament cancer prostata, medicul nu va elimina prostata si Cancer prostata incipient 72 ani tratament recomanda un alt tratament.

Vitamina D dietetică și calciu și riscul de cancer colorectal: un studiu tratamsnt de 19 ani la bărbați. METODE: Un total de fumători de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani din sud-vestul Finlandei au fost repartizați la întâmplare pentru a primi alfa-tocoferol 50 mgbeta-caroten 20 mgambii agenți sau ttatament zilnic timp de ani median, 6,1 ani. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
Specialistii recomanda informarea fiecarui barbat, incepand cu varsta de 50 de ani, asupra riscului de cancer de prostata, pentru a-l ajuta sa ia decizia de a face testele de screening necesare. Discuta cu medicul urolog despre riscurile si beneficiile testelor de screening. Aproape toate cancerele de prostată tratate cu terapie hormonală devin rezistente la acest tratament în decursul mai multor luni sau ani. Unii medici consideră că suprimarea constantă a androgenilor poate să nu fie necesară, aşa că recomandă tratament intermitent (administrare urmată de pauză).

O analiză a dietei a 47, de bărbați înscriși în Studiul de urmărire a profesioniștilor din sănătate a arătat că consumul de pește de peste trei ori pe săptămână față de mai puțin de două ori pe lună s-a tradus într-un risc redus neglijabil de cancer de prostată (reducere de 7%), avansat. cancer de prostată (reducere de 17%) și un risc de cancer metastatic oarecum redus (44%) (70). 11/5/ · V-am trimis mesaj in privat dl. dr. Sunt tare speriata, nu mi imaginam ca la valori atat de mici, de 3 ani incoace, fara a mai face si tratament hormonal in ultimii 2 ani, va creste din nou PSA. El are si dementa cu corpi Lewy si Parkinson. Atat de mult am sperat ca macar cancerul sa nu mai apara. Astept un raspuns din partea dvs. Multumesc frumos!

Cancerul de prostata | prostatita.adonisfarm.ro

Cancer de prostata | Forum despre Cancer
Trimite Comentariul a fost adăugat în lista de aprobare. Studiile epidemiologice au arătat că bărbații care consumă regulat ceai verde au o incidență mai mică a cancerului de prostată Domnule profesor Djavan, spuneți-mi mai multe despre experiența dumneavoastră. Aproape toate cazurile de cancer de prostata sunt adenocarcinoameacestea dezvoltandu-se in celulele care produc Cancer prostata incipient 72 ani tratament prostatic. Biopsia prostatică de fuziune: Cum se efectuează și care sunt avantajele. Depresiunea prostara p21 în celulele cancerului de prostată de către un izotiocianat prin inhibarea HDAC-urilor și a c-Myc. Doua teste initiale sunt Cancet folosite pentru diagnosticarea cancerului de prostata in absenta simptomelor.

In cazurile severe, unii pacienti au nevoie de interventie chirurgicala pentru a sprijini muschii sfincterieni care controleaza eliberarea urinei.

Supraveghere activa Nu este propriu-zis o metoda terapeutica, ci o forma de monitorizare a evolutiei cancerului de prostata in faze incipiente, descoperit in urma testelor de screening. Poate fi recomandata inclusiv barbatilor mai in varsta, care nu au semne sau simptome de cancer sau care au alte afectiuni medicale. Concret, medicul urolog monitorizeaza indeaproape starea unui pacient, fara a-i prescrie niciun tratament, pana in momentul in care rezultatele testelor arata modificari. De obicei, aceasta abordare consta in realizarea unui control medical, impreuna cu un test PSA, cu sau fara tuseu rectal, la fiecare 6 luni. De asemenea, anual, se poate realiza si o punctie-biopsie prostatica. Tratament chirurgical Barbatii diagnosticati cu un cancer de prostata incipient, adica tumora nu s-a extins in afara prostatei, pot fi tratati cu o singura interventie chirurgicala de indepartare a tumorii.

De obicei, medicul explica pacientului toate optiunile chirurgicale de tratament, pentru ca acesta sa inteleaga atat beneficiile, cat si riscurile la care se expune. Prin aceasta procedura chirurgicala se elimina prostata, tesutul din jur si veziculele seminale. Poate fi realizata printr-o incizie fie la nivelul abdomenului prostatectomie retropubica , fie la nivelul perineului – zona dintre scrot si anus prostatectomie perineala.
Un medic anatomopatolog analizeaza la microscop ganglionii, pentru a identifica eventualele celule canceroase. In cazul in care tumora s-a extins la ganglionii limfatici, medicul nu va elimina prostata si poate recomanda un alt tratament. Aceasta procedura se realizeaza pentru tratarea hipertrofiei benigne de prostata si, uneori, pentru ameliorarea simptomelor cauzate de un cancer inainte de administrarea unui alt tratament. Apare mai frecvent la barbatii tratati cu prostatectomie radicala, cel mai probabil in primii doi ani dupa realizarea interventie.

In unele cazuri, chirurgii pot salva nervii care controleaza erectia, reusind astfel sa nu afecteze calitatea vietii sexuale a barbatilor cu cancer de prostata.
Important este ca tumora sa fie mica si sa nu fie foarte aproape de acesti nervi. Radioterapie Se foloseste pentru a distruge celulele canceroase sau pentru a reduce dimensiunea tumorii. Poate fi folosita impreuna cu terapia hormonala, pentru cazurile in care tumora s-a raspandit in afara prostatei sau in cazurile in care cancerul de prostata recidiveaza. Terapie cu hormoni Acest tip de tratament consta in inlaturarea hormonilor sau in blocarea actiunii acestora si oprirea procesului de crestere a celulelor canceroase. Acest lucru se poate face prin administrarea de medicamente, prin chirurgie sau prin injectarea altor hormoni. Chimioterapie Se apeleaza la chimioterapie in cazurile in care cancerul de prostata s-a extins in afara glandei, iar terapia cu hormoni nu da rezultatele asteptate.

Nu este un tip de tratament stadard in cazurile incipiente de cancer de prostata. Terapie biologica Acest tip de tratament foloseste sistemul imunitar al pacientului pentru a lupta impotriva cancerului. Substantele produse de organism sau fabricate intr-un laborator sunt folosite pentru a stimula, ghida sau activa sistemul natural de aparare al organismului impotriva cancerului. Terapie cu bifosfonati Bifosfonatii incetinesc procesul de distrugere a tesutului osos, atunci cand cancerul de prostata s-a raspandit la nivelul oaselor. Barbatii tratati cu terapie hormonala au un risc crescut de pierdere a masei osoase si pot fi tratati cu bifosfonati pentru a reduce riscul de fracturi osoase. Alege sectiunea Editorial. Acasa EDU. RO Cancerul de prostata. Cancerul de prostata.
Evitarea factorilor de risc poate ajuta la prevenirea cancerului de prostata!

Cancerul de prostata poate fi depistat precoce! Tipuri de cancer de prostata Aproape toate cazurile de cancer de prostata sunt adenocarcinoame, care se dezvolta in celulele care produc lichidul prostatic, parte a materialului seminal. Tratamentul cancerului de prostata Paicentii cu cancer de prostata au la dispozitie mai multe tipuri de tratament. In general, medicii urologi folosesc 7 metode standard de tratament. De asemenea, anual, se poate realiza si o punctie-biopsie prostatica Tratament chirurgical Barbatii diagnosticati cu un cancer de prostata incipient, adica tumora nu s-a extins in afara prostatei, pot fi tratati cu o singura interventie chirurgicala de indepartare a tumorii.
Surse: www. În acel moment, pacientul era legat de casă și aproape legat de pat. Pacientul a avut îmbunătățiri clinice, cu o reducere a durerii, mobilitate îmbunătățită, energie și pofta de mâncare și încetarea crizelor olfactive parțiale.

Pacientul a oprit HNK-IV în vara anului din cauza lipsei de aprovizionare, având ca rezultat agravarea crizelor olfactive parțiale și a altor simptome. Pacientul a putut să-și părăsească casa și să facă scurte plimbări. Datorită dificultăților în obținerea HNK-IV, doza a fost redusă la un singur IV pe săptămână începând din august și întreruptă în decembrie din cauza lipsei de disponibilitate. Răspunsul la tratament la HNK-IV a inclus un control eficient al simptome de convulsii, dureri osoase reduse și îmbunătățirea calității vieții timp de 22 de luni.
HNK-IV a fost bine tolerat fără simptome adverse în timpul sau după tratamente. Pacientul s-a putut odihni confortabil în timpul perfuziilor, cu îmbunătățirea controlului durerii. Aceste beneficii au durat în perioadele intermediare dintre tratamente.

După întreruperea terapiei cu HNK-IV, pacientul a continuat să se deterioreze și a decedat în aprilie Pacienta a primit che-motherapy la un birou local de oncologie în timp ce primea îngrijiri integrate de către dr.
Eliaz la clinica medicală Amitabha, unde încă primește îngrijiri integrate. Între momentul diagnosticului și începerea terapiei neoadjuvante cu 10 săptămâni mai târziu, dimensiunea tumorii evaluate prin ultrasunete a arătat o creștere a dimensiunilor leziunii, de la 16 × 19 × 14 mm la 23 × 18 × 23 mm. Diapozitivele patologice ale pacientului au fost trimise pentru testarea inteligenței moleculare Caris Caris Life Sciences, Irving, TX. Pacientul a primit chimioterapie neoadjuvantă la un centru local de oncologie din Santa Rosa, California.
După FEC, pacientul a început tratamentul cu docetaxel. După 1 rundă, au existat dovezi clare ale progresului bolii la examenul fizic.

Imagistică prin rezonanță magnetică a dezvăluit o masă bine circumscrisă 4,1 × 3,8 × 3,4 cm care a crescut în dimensiune de la scanările inițiale înainte de începerea chimioterapiei neoadjuvante. În acel moment, datorită progresului sub docetaxel și a rezultatelor Caris Molecular Intelligence care au arătat sensibilitate la carboplatină și gemcitabină, chimioterapia neoadjuvantă a pacientului a fost schimbată prin tratarea oncologului său cu carboplatină și gemcitabină timp de 4 cicluri. La sfârșitul celui de-al treilea ciclu și înainte de administrarea celui de-al patrulea și ultimul ciclu, tumora era încă palpabilă clinic și estimată la 2 până la 3 cm, indicând doar un răspuns parțial.
Chimioterapia parțială mastecomatică efectuată post neoadjuvant a relevat o tumoră reziduală de 0,3 cm, cu 2 ganglioni limfatici sentinela negativi. A fost administrată radioterapia postchirurgicală. Pacientul nu a mai avut recurență și continuă să fie lipsit de boli la 5 ani după finalizarea tratamentelor. HNK-IV a fost bine tolerat în ambele cazuri, fără efecte adverse grave.

Cel mai frecvent raportat efect secundar a fost sedarea tranzitorie, care a rezolvat tratamentul. Alte reacții adverse raportate au fost tuse uscată, dureri lombare temporare, amețeli ușoare și parestezii; toate efectele adverse s-au rezolvat rapid cu reducerea ratei în timpul administrării sau post-tratament.
Greața a fost raportată rar și rezolvată în câteva ore. Niciunul dintre pacienți nu a întrerupt terapia din cauza impactului advers. Valorile hematologice au rămas stabile, fără evenimente adverse legate de tratament. Discuție Din câte știm, clinica medicală și centrul de vindecare Amitabha este primul și în prezent singurul centru medical care a oferit tratament HNK-IV. Acest raport al primei utilizări clinice a HNK-IV oferă dovezi ale unui posibil beneficiu la pacienții cu cancer.

Cele 2 cazuri prezentate aici sugerează că HNK-IV prezintă activități antitumorale independente și poate spori eficacitatea tratamentelor standard, în concordanță cu rapoartele anterioare.
În cazul 2, terapia neoadjuvantă FEC a avut un răspuns parțial prin observare clinică. Tratamentul cu docetaxel a eșuat apoi pacientul, care a arătat o progresie a dimensiunii tumorii și o creștere a nivelurilor de CA dar încă în intervalul normal. După eșecul docetaxelului, pacientul a fost trecut la un regim de carboplatină-gemcitabină și a finalizat 4 cicluri din acest regim. Înainte de cel de-al patrulea ciclu, tumora era încă palpabilă și se estimează că avea o dimensiune de 2 până la 3 cm, pe baza examenului fizic.
HNK-IV a fost inițiat cu cel de-al patrulea ciclu de tratament cu carboplatină-gemcitabină și a continuat pe tot parcursul celui de-al patrulea ciclu. Tumora a devenit nepalpabilă în timpul celui de-al patrulea ciclu, iar nivelurile CA au scăzut.

Micșorarea tumorii ar fi putut fi cauzată doar de tratamentul cu carbopla-staniu-gemcitabină, HNK-IV singur, combinația celor două, un răspuns antiinflamator inițiat de HNK-IV sau un potențial efect placebo. În timp ce pacientul este în viață și fără cancer timp de peste 5 ani după tratament, astfel de rezultate nu sunt neașteptate.
Cazul 1 a avut cancer de prostată care a prezentat rezistență la terapia hormonală. S-ar putea să fi existat, de asemenea, rezistență la docetaxel în cazul 2. HNK-IV a prezentat posibile beneficii anticanceroase la acești pacienți. Beneficii suplimentare în controlul simptomelor au fost observate în special pentru cazul 1, care a primit HNK-IV pe o perioadă îndelungată, cu reducerea eficientă a activității convulsive, precum și controlul durerii pentru metastazele osoase. HNK-IV a fost bine tolerat, ceea ce a permis o dozare mai mare în comparație cu administrarea orală. Constatările preliminare sugerează că utilizarea HNK-IV ca terapie adjuvantă ar putea fi sigură și benefică.

Este necesară o investigație suplimentară cu privire la formula optimă a HNK-IV și utilizarea acestuia ca terapie adjuvantă la pacienții cu cancer. Mulțumiri Autorii ar dori să mulțumească și să recunoască sprijinul scris al manuscriselor de către Barry Wilk, John Trepanowski și Ruby Tischoff. Erin L. Richman , ScD, 1, 2, 3 Peter R. Carroll , MD, 3, 4 și June M. Chan , ScD 3, 4, 5. Informații despre autor. Informații despre drepturi de autor și licență Renunțare. Ultima versiune editată a editorului a acestui articol este disponibilă gratuit la Int J Cancer. Legumele crucifere, sosul de roșii și leguminoasele au fost asociate cu riscul redus de apariție a cancerului de prostată avansat In vitro iar studiile la animale sugerează că aceste alimente pot inhiba evoluția cancerului de prostată, dar există date limitate la bărbați.

Prin urmare, am examinat prospectiv dacă aportul de legume totale și în special legume crucifere, sos de roșii și leguminoase, după diagnostic, reduce riscul de progresie a cancerului de prostată în rândul a 1. Ca analiză secundară, am examinat și alte subgrupuri de legume, fructe totale și subgrupuri de fructe. Participanții au fost diagnosticați în primul rând la clinici din comunitate și au urmat din Am evaluat aportul de legume și fructe printr-un chestionar semicantitativ privind frecvența alimentelor,și a constatat rezultatele cancerului de prostată prin raportul urologului și dosarele medicale.
Am observat de evenimente de progresie 53 de recidive biochimice, 71 de tratamente secundare, probabil ca urmare a recurenței, șase metastaze osoase, patru decese de cancer de prostată în timpul a 3. Niciun alt grup de legume sau fructe nu a fost asociat semnificativ statistic cu riscul de progresie a cancerului de prostată. În concluzie, aportul de legume crucifere după diagnostic poate reduce riscul de progresie a cancerului de prostată.

Am observat de evenimente de progresie 53 de recurențe biochimice, 71 de tratamente secundare probabil datorate recurenței, șase metastaze osoase, patru decese prin cancer de prostată în timpul a 3. Printre 1. Astfel, am examinat prospectiv aportul post-diagnostic de legume și fructe în raport cu riscul de progresie a cancerului de prostată în rândul bărbaților cu cancer de prostată nemetastatic la diagnostic. Am emis ipoteza că totalul legumelor, în special legumele crucifere, sosul de roșii și leguminoasele, ar fi invers asociat cu riscul de progresie a cancerului de prostată.
Mergi la: Populația de bază pentru acest studiu a inclus 2. Consiliile de evaluare instituțională ale Universității din California, San Francisco și instituțiile colaboratoare au aprobat acest studiu. Grupurile de legume și fructe sunt interesate pentru această analiză tabelul 1. De asemenea, am întrebat participanții dacă au mâncat mai mult, mai puțin sau aceeași cantitate din fiecare produs comparativ cu înainte de diagnosticul lor.

FFQ-ul nostru s-a bazat pe un FFQ care a fost utilizat pentru a studia dieta și relațiile de boli cronice într-o varietate de populații. Deschideți într-o fereastră separată. Am extras date despre tratament, biopsie Gleason suma, stadiu, antigen specific prostatei PSA și metastaze din registre medicale sau rapoarte urologi.
Indicele național al deceselor și Biroul de statistici vitale au fost verificate pentru datele de mortalitate, iar certificatele de deces au fost utilizate pentru a verifica data și cauza decesului. Progresia cancerului de prostată a fost definită ca: moartea cancerului de prostată, metastazele osoase din cancerul de prostată, recurența biochimică sau inițierea tratamentului secundar. Un deces a fost atribuit cancerului de prostată dacă cancerul de prostată a fost listat ca fiind cauza principală, secundară sau terțiară de deces și nici o altă malignitate nu a fost listată ca o cauză de ordin superior.

Un rezultat al metastazelor osoase a fost definit ca raport urolog al: 1 progresia cancerului de prostată până la os, 2 scanare osoasă pozitivă, 3 radiații pentru metastaze la un loc osos sau 4 stadiul M1b.
Am examinat asocierile dintre aportul de legume și fructe post-diagnostice și progresia cancerului de prostată folosind regresia proporțională a riscurilor Cox. Timpul persoană a fost calculat de la data FFQ până la evoluția cancerului de prostată, decesul cancerului de prostată, ultimul contact sau 21 august , oricare a avut loc primul. Am modelat quartile de legume și fructe cu variabile indicator și am testat tendințele liniare folosind mediana fiecărui cvartal ca termen continuu. Modelul 1 a fost ajustat pentru vârstă la diagnostic continuă , aport de energie continuu și zile de la diagnostic până la FFQ continuă. Ajustarea pentru educație, venit, rasă, antecedente familiale de cancer de prostată, fumat și consumul de dulciuri, cereale sau lactate nu a modificat rezultatele; prin urmare, aceste variabile au fost omise din modelele finale.

Punctele limitate pentru vârstă la diagnostic și mers au fost alese pe baza distribuției lor în populația studiată. Am efectuat o analiză de sensibilitate, excluzând evenimentele definite prin tratamentul secundar, care nu aveau dovezi ale unei creșteri precedente a PSA. În plus, am fost îngrijorați că bărbații cu risc prognostic mai mare își pot crește consumul de roșii mai mult decât bărbații cu risc prognostic mai mic; prin urmare, am examinat dacă modificarea auto-raportată a tomatelor a fost asociată cu un risc prognostic la diagnostic, folosind teste chi-pătrate.
Toate analizele au fost efectuate folosind SAS v. Am observat de evenimente de progresie 53 de recidive biochimice, 71 de tratamente secundare, șase metastaze osoase, patru decese de cancer de prostată în rândul a 1. Anul mediu al diagnosticului a fost [intervalul intercuartil IQR : ]. Urmărirea mediană după FFQ a fost de 23 mii. IQR: mo.

Bărbații care consumau mai multe legume erau mai educați, aveau venituri mai mari în gospodărie și cheltuiau mai multă energie pe jos decât bărbații care consumau cel mai puțin legume tabel 2. Am observat o tendință inversă nesemnificativă pentru legumele totale și riscul de progresie Tabelul 3 , care părea a fi condusă de legume crucifere de exemplu, broccoli; varză, salată de varză; conopidă; varză de Bruxelles; varză, muștar, verdeață de brustă.
Restul grupelor de legume nu au fost asociate cu riscul de progresie a cancerului de prostată.

Majoritatea articolelor crucifere individuale au fost invers legate de riscul de progresie a cancerului de prostată, dar niciunul nu a fost semnificativ din punct de vedere statistic, probabil din cauza consumului redus al acestor alimente Tabelul 4. Caracteristicile inițiale ale 1. Aportul de legume după diagnostic și riscul de progresie a cancerului de prostată la 1. Aportul de legume crucifere după diagnostic și riscul de evoluție a cancerului de prostată în rândul a 1.
Grupurile totale de fructe și fructe, cu excepția boabelor, nu au fost asociate nici cu riscul de progresie a cancerului de prostată Tabelul 5. Aportul de fructe după diagnostic și riscul de progresie a cancerului de prostată la 1. Nu a existat nicio dovadă de modificare a efectului prin biopsie Suma Gleason, IMC, vârsta la diagnostic sau fumat. Rezultatele noastre au rămas neschimbate la excluderea evenimentelor definite prin tratament secundar, fără dovezi ale creșterii anterioare a PSA. În această nouă analiză a aportului de legume și fructe post-diagnostice și a rezultatelor clinice la bărbații cu cancer de prostată, am observat o asociere puternică inversă între aportul de legume crucifere după diagnostic și progresia cancerului de prostată.

Niciun alt grup de legume sau fructe după diagnostic nu a fost asociat semnificativ statistic cu riscul de progresie a cancerului de prostată. Acesta este primul studiu care examinează aportul de legume crucifere după diagnostic în raport cu rezultatele clinice la bărbații cu cancer de prostată. Cu toate acestea, două studii prospective recente au raportat asocieri inverse între legumele crucifere sau glucosinolatul, un metabolit al legumelor crucifere și riscul de cancer de prostată incident.
Kirsh și colab. Glucozinolații sunt hidrolizați pentru a forma izotiocianați și indoli, care au efecte anticancerigene in vitro și in vivo. Mai mult, Joseph și colab. Am observat dovezi ale unei interacțiuni între aportul total de legume după diagnostic și mers pe jos, similar cu rezultatele din brațul de control al studiului privind alimentația sănătoasă și viața femeilor în rândul femeilor cu cancer de sân.

Studiile viitoare ar trebui să ia în considerare posibila sinergie între dietele pe bază de plante și activitatea fizică în reducerea riscului de progresie a cancerului de prostată.
Asocierea nulă pentru sosul de roșii a fost contrară ipotezei noastre și asocierea inversă observată anterior. Niciun alt studiu nu a examinat aportul post-diagnostic de leguminoase în raport cu rezultatele clinice la bărbații cu cancer de prostată. Cu toate acestea, observația noastră despre nicio asociere între aportul de leguminoase post-diagnostic și progresia cancerului de prostată este în concordanță cu multe studii prospective privind cancerul de prostată incident la populațiile occidentale, deși două asociații inverse au raportat. O meta-analiză recentă a raportat variații similare între grupurile etnice, cu dovezi ale unei asociații protectoare la populațiile asiatice, dar nici o asociere la populațiile occidentale.

Cu toate acestea, pe baza datelor disponibile, în cazul în care există un efect al leguminoaselor asupra evoluției cancerului de prostată, se pare că acesta este modest și variază probabil în rândul populațiilor, în funcție de nivelul lor de legume. Limitările acestui studiu includ lipsa noastră de dietă pre-diagnosticată, pierderea de urmărire și câteva evenimente. Lipsa dietei pre-diagnostice ne împiedică să încheiem asocierea pe care am observat-o între aportul de legume crucifere post-diagnostic a fost independent de ceea ce au consumat bărbații înainte de diagnostic.

Din fericire, acești bărbați nu s-au diferit de ceilalți bărbați în ceea ce privește aportul lor de legume sau factorii de prognostic clinic și, prin urmare, este puțin probabil ca pierderea acestor bărbați să influențeze rezultatele noastre.
În cele din urmă,recunoaștem că acesta este un mic studiu, iar prudența este justificată în interpretarea relației inverse puternice pe care am observat-o între legumele crucifere post-diagnostice și riscul de progresie a cancerului de prostată. În timp ce este sugestiv, este necesar un studiu suplimentar al legumelor crucifere la bărbații cu cancer de prostată din studiile controlate randomizate, înainte de a transpune aceste rezultate în practica clinică. În concluzie, consumul de legume crucifere după diagnostic a fost puternic asociat cu un risc redus de progresie a cancerului de prostată la bărbații diagnosticați inițial cu cancer de prostată nemetastatic.
Aceste date consolidează rațiunea de a investiga fitochimicele legumelor crucifere la bărbații cu cancer de prostată și, dacă sunt confirmate, oferă orientări dietetice pentru bărbații cu cancer de prostată.

Mulțumim participanților și personalului de la CaPSURE pentru contribuțiile lor de neprețuit, și lui Asher Schranz pentru recenzia sa asupra literaturii despre izotiocianați și indoli. Niciunul dintre autori nu are conflicte de interese. Rezultate SEaE. Fișe statistice SEER. Bethesda: Institutul Național al Cancerului; Factorii de risc pentru incidența și progresia cancerului de prostată în studiul de urmărire al profesioniștilor din domeniul sănătății.
Int J Rac. Dieta, măsurile antropometrice și riscul de cancer de prostată: o revizuire a studiilor prospective de cohortă și de intervenție. BJU Int. Rolul dietei în dezvoltarea și progresia cancerului de prostată. J Clin Oncol. Platz E, Giovannucci E. Cancer de prostată. Epidemiologia și prevenirea cancerului. New York: Oxford University Press; Alimentație, nutriție, activitate fizică și prevenirea cancerului: o perspectivă globală. Dieta după diagnostic și riscul progresiei cancerului de prostată, reapariției și decesului Statele Unite Cancer Cause Control.

Aporturile de carne, pește, păsări de curte și ouă și riscul de progresie a cancerului de prostată. Am J Clin Nutr. Aportul de grăsimi saturate prezice eșecul biochimic după prostatectomie. Supraviețuirea în cancerul de prostată și grăsime din dietă. Controlul cauzelor cancerului. Studii de intervenție dietetică și suplimente alimentare pentru prevenirea recurenței cancerului de prostată: o revizuire a probelor randomizate controlate. J Urol. Studiu randomizat, dublu-orb, controlat placebo, la bărbați cu cancer de prostată și PSA în creștere : eficacitatea unui supliment alimentar.
Eur Urol. Modificări ale expresiei genice a prostatei la bărbații supuși unei intervenții de nutriție intensă și a stilului de viață.

Deteriorarea ADN-ului oxidativ la pacienții cu cancer de prostată care consumă intrări pe bază de sos de roșii ca o intervenție alimentară integrală. J Natl Cancer Inst. Managementul contemporan al cancerului de prostată în Statele Unite: lecții din cancerul de cercetare strategică urologică a prostatei CapSURE , un registru național al bolilor.
Reproductibilitatea și validitatea unui chestionar semicantitativ de auto-administrare a frecvenței alimentelor la subiecții din Dakota de Sud și Wyoming. Am J Epidemiol. Reproductibilitatea și validitatea măsurătorilor aportului alimentar dintr-un chestionar semicantitativ de frecvență alimentară. J Am Diet Conf.

Declarație privind cele mai bune practici antigen specifice prostatei: actualizare Modele de eșec după terapia locală primară pentru cancerul de prostată și motivarea terapiei secundare. Cancerul prostatei Cercetare urologică strategică E.
Eșecul tratamentului după terapia primară și de recuperare pentru cancerul de prostată: probabilitate, modele de îngrijire și rezultate. Activitatea fizică după diagnosticare și riscul de progresie a cancerului de prostată: date de la cercetarea privind cancerul de prostată. Cancer Res. Rezultatul biochimic după prostatectomie radicală, radioterapie cu fascicul extern sau interstitial radioterapie pentru cancerul de prostată localizat clinic.
Studiul prospectiv al aportului de fructe și legume și al riscului de cancer de prostată. Aportul alimentar de glucozinolat și riscul de cancer de prostată în studiul de cohortă EPIC-Heidelberg. Acțiunile chemopreventive ale cancerului ale fitochimicalelor derivate din glucozinolați.

Eur J Nutr. Hecht SS. Chimioprevenție prin izotiocianați. J Cell Biochem Suppl. Legume crucifere și risc de cancer uman: dovezi epidemiologice și bază mecanică.
Farmacol Res. Micronutrienții indolcarbinol: implicații pentru boală și chimioprevenție. Drogul Metabol Drogul interacționează. Prevenirea multiplă a cancerului prin sulforafan. Rac Lett.

Sulforafanul induce apoptoza mediată de caspază în celulele de cancer de prostată umane PC-3 cultivate și întârzie creșterea xenogrefelor PC-3 in vivo. J Biol Chem.
Depresiunea promotorului p21 în celulele cancerului de prostată de către un izotiocianat prin inhibarea HDAC-urilor și a c-Myc. Int J Oncol. Represia receptorilor androgeni în celulele canceroase de prostată de către fenetil izotiocianat. Xiao D, Singh SV. Isotiocianatul de fenetil inhibă angiogeneza in vitro și ex vivo.

Sarkar FH, Li Y. Indolcarbinol și cancer de prostată. J Nutr. Inactivarea Akt este un eveniment cheie în apoptoza indusă de indolcarbinol în celulele PC Clin Cancer Res.
Indolulcarbinol I3C a indus inhibarea creșterii celulare, oprirea ciclului celular G1 și apoptoza în celulele canceroase de prostată. Exp Biol Med Maywood ; : — Consumul de broccoli interacționează cu GSTM1 pentru a perturba căile de semnalizare oncogenice în prostată. Plus unu. Legume crucifere, polimorfisme genetice în glutation S-transferaze M1 și T1 și risc de cancer de prostată. Nutr Cancer. Herr I, Buchler MW. Componenți dietetici ai broccoli și a altor legume crucifere: implicații pentru prevenirea și terapia cancerului. Cancer Treat Rev.

Supraviețuire mai mare după cancerul de sân la femeile active fizic, cu aport ridicat de legume-fructe, indiferent de obezitate. Cancerul provoacă controlul. Consumul de leguminoase și izoflavone și riscul de cancer de prostată: Studiul de cohortă multietnică.
Consumul de legume și fructe și riscul de cancer de prostată: un studiu de cohortă din Olanda. Biomarkeri de epidemiol pentru cancer Prev. Yan L, Spitznagel EL. Consumul de soia și riscul de cancer de prostată la bărbați: o revizuire a unei metaanalize. Vincent M. Santillo; Franklin C. Departamentul de Urologie, Spitalul St. Adresa de corespondenta. Autorii revizuiesc literatura actuală privind medicamentele complementare și alternative utilizate cel mai frecvent de pacienții cu cancer de prostată și cei cu risc pentru boală.
Produsele acoperite sunt vitamina E, vitamina A, seleniu, zinc, soia, licopen, suc de rodie, ceai verde și acizi grași omega Nu există nicio dovadă definitivă că vreunul dintre suplimentele nutritive discutate poate afecta cursul cancerului de prostată sau dezvoltarea acestuia.

Autorii sunt de părere că pur și simplu luarea unui multivitamin standard zilnic ar trebui să fie suficient pentru a se asigura că pacienții au nivelurile adecvate de vitamine și minerale, fără a risca utilizarea excesivă de vitamine, minerale și suplimente care pot duce la numeroase efecte secundare negative. Cuvinte cheie: neoplasme prostatice; chemoprevention; Medicina complementară; suplimente de dieta; licopen; acizi grasi omega În ultimul deceniu a existat o creștere a conștientizării și utilizării medicamentelor complementare și alternative CAM.
În ceea ce privește cancerul de prostată, cea mai mare utilizare a CAM este printre cei care au fost deja diagnosticați și tratați pentru cancerul de prostată, iar pacienții cu cancer progresiv de prostată au mai multe șanse de a utiliza CAM decât cei cu boală stabilă 3. Cu toate acestea, datele care susțin această exuberanță a utilizării sunt contradictorii în cel mai bun caz. Acest articol va analiza datele disponibile curente ale produselor CAM cele mai frecvent utilizate.

Vitamina E de fapt un grup de 4 tocoferoli și 4 tocotrienoli este cel mai popular supliment folosit de bărbați. Deoarece este o vitamină solubilă în grăsimi, sursele alimentare bune tind să fie alimente bogate în uleiuri derivate din plante: avocado, nuci, ouă, unt de arahide, soia și cereale pentru micul dejun gata de consumat. Uleiurile de gătit tind să fie cea mai mare sursă de vitamina E din dietă 6. Nivelurile plasmatice de vitamina E sunt saturabile la aproximativ UI.
În general, vitamina E este considerată sigură și nu a arătat proprietăți mutagene, în ciuda anilor de megadozare. Alfa-tocoferolii cea mai abundentă formă naturală de vitamina E scad, de asemenea, agregarea plachetară și crește astfel riscul de sângerare. Pacienții trebuie sfătuiți să rețină aportul de vitamina E cu 10 până la 14 zile înainte de biopsia prostatei, prostatectomia radicală, semănarea radioactivă sau orice altă procedură chirurgicală 6.
Studii de laborator.

Multe studii in vitro pe o varietate de linii celulare de cancer uman au arătat că vitamina E poate avea un impact benefic asupra carcinogenezei. Cea mai cunoscută funcție a vitaminei E este ca un antioxidant, detoxifierea radicalilor oxidanti care apar ca subproduse nedorite în timpul metabolismului normal. Acești radicali oxidanți pot interfera cu multe mecanisme celulare importante în creșterea și reglarea celulelor, inclusiv acele mecanisme implicate cu carcinogeneza prostatei 6. Alte roluri pentru vitamina E includ ca antiprostaglandină; se crede că prostaglandinele au un rol în carcinogeneza prostatei 9.
Studiile in vitro asupra liniilor de celule ale cancerului de prostată au arătat, de asemenea, că vitamina E induce oprirea ciclului celular în celulele canceroase de prostată la nivel fiziologic, precum și reglarea expresiei p27, un regulator al ciclului celular 9. Studii clinice.

Impactul potențial al consumului de vitamina E asupra dezvoltării cancerului de prostată a fost demonstrat pentru prima dată în rezultatele Studiului de prevenire a cancerului alfa-tocoferolului, beta-carotenului studiu ATBC Acesta a fost un studiu randomizat, dublu-orb, pe Faptul că studiul ATBC nu a fost conceput ca un studiu de prevenire a cancerului de prostată, lasă deschisă posibilitatea ca rezultatele să reprezinte o schemă statistică.
Răspunsul la întrebarea dacă rezultatul a fost sau nu o coincidență este acum testat în Studiul de prevenire a cancerului cu seleniu și vitamina E SELECT. Randomizarea va fi distribuită în mod egal între 4 brațe de studiu seleniu, vitamina E, seleniu și vitamina E și placebo.

Efectul de combinație al seleniului și al vitaminei E ar putea fi sinergic, așa cum s-a demonstrat în experimentele in vitro în care cele două suplimente au obținut împreună o mai mare inhibare a creșterii celulare decât oricare singur Datele inițiale sunt anticipate în , cu rezultate finale în Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi foarte versatilă, care are roluri în mai multe procese ale corpului.
Conform cercetărilor epidemiologice și clinice, vitamina A nu este asociată cu riscul de cancer de prostată Relația a fost ipotezată pe baza rolului pe care îl joacă retinoizii în reglarea diferențierii de creștere și a apoptozei celulelor normale și maligne. În studiul de eficiență a beta-carotenului și retinolului CARET , un studiu de chemoprevenție controlat cu 7 ani, randomizat, dublu orb, controlat cu placebo, a testat combinația de beta-caroten 30 mg și retinil palmitat vitamina A 25, UI luate zilnic împotriva placebo la În timp ce obiectivul principal al studiului a fost reducerea incidenței cancerului pulmonar la o populație cu risc ridicat de boală, datele sunt convingătoare că vitamina A nu va fi probabil un agent chimiopreventiv pentru cancerul de prostată.

Forma organică intră prin lanțul alimentar prin consumul de plante cultivate în sol care conțin forma anorganică. Se găsește în fructe de mare, carne și cereale, iar cantitatea variază în funcție de cantitatea prezentă în sol. RDA este de 55 mcg și nivelul tolerabil de admisie superioară UL pentru adulți este de mcg. Un exces de seleniu poate afecta activitatea celulelor ucigătoare naturale, poate afecta sinteza hormonilor tiroidieni și metabolismul hormonului de creștere și al factorului de creștere asemănător insulinei și are, de asemenea, efecte dermatologice, cum ar fi pierderea unghiilor și a părului și dermatita Proprietăți anticancerigene ale seleniului.
Metoda exactă prin care seleniul afectează carcinogeneza este necunoscută, dar rolul său de antioxidant atât singur, cât și încorporat ca cofactor în enzimele antioxidante a fost un domeniu de cercetare.

Alte efecte potențiale includ antiproliferarea, inducerea apoptozei, modularea nivelurilor de androgeni și efectele asupra funcției imunitare 16, În timp ce multe studii epidemiologice au arătat dovezi ale unei legături între nivelurile scăzute de seleniu și incidența crescută a cancerului, studiul Prevenției Nutriționale a Cancerului NPC a fost cel care a evidențiat relația sa cu cancerul de prostată. Studiul NPC de bărbați și femei a fost un studiu randomizat de mcg de seleniu zilnic, conceput pentru a testa dacă o astfel de suplimentare poate reduce riscul de cancer de piele non-melanom recurent Deși suplimentarea cu seleniu nu a avut efect asupra cancerului de piele, la sfârșitul studiului, o analiză a celor de bărbați care au primit suplimente a arătat o incidență semnificativ mai mică a cancerului de prostată decât acei de bărbați care au primit un placebo cu o monitorizare medie de mai mult de 7 ani.

Cercetătorii au evaluat, de asemenea, o cohortă din Studiul de urmărire a profesioniștilor din domeniul sănătății, de Până când rezultatele testului SELECT sunt disponibile, se pare că doar cei cu un nivel scăzut de seleniu acest lucru ar trebui să fie testat mai întâi sunt candidații adecvați pentru suplimentarea cu mineralul. Zincul este un mineral esențial care acționează ca cofactor pentru mai mult de șaptezeci de enzime. La rândul său, starea scăzută de cupru poate provoca o anemie sideroblastică, leucopenie și neutropenie O mare parte a interesului pentru zinc ca agent pentru tratamentul și prevenirea cancerului de prostată se datorează studiilor care au arătat o reducere marcată a nivelului de zinc în țesuturile prostatei în celulele canceroase de prostată față de celulele normale ale prostatei În țesutul prostatic normal, zincul acționează ca un inhibitor al unei enzime m-aconitaza , care face parte din ciclul Krebs.

Odată cu inhibarea eliminată de nivelurile scăzute de zinc, celulele maligne sunt acum capabile să finalizeze ciclul Krebs și să treacă de la celule epiteliale secretoare ineficiente din punct de vedere energetic la celule eficiente din punct de vedere energetic Din păcate, înlocuirea acestui zinc prostatic intracelular nu este la fel de simplă ca și ingerarea acestuia: nivelurile excesive de zinc intestinal reglează absorbția zincului și, prin urmare, suplimentele orale de zinc nu au niciun efect asupra nivelului de zinc la nivelul prostatei Zincul este transportat activ prin membrana celulelor prostatei și există dovezi că reglarea în jos a transportatorilor implicați este o cauză a absorbției reduse a zincului și această schimbare a expresiei genice poate fi un factor în dezvoltarea cancerului de prostată.
Cercetările au arătat că hormonii de testosteron și prolactină pot crește absorbția de zinc în celulele prostatei, dar nu s-au efectuat studii umane despre acest efect Studii epidemiologice.

Studiile asupra cancerului de zinc și de prostată au fost neconcludente Unele studii au sugerat că un nivel ridicat de zinc intraprostatic poate proteja împotriva carcinogenezei prostatei, în timp ce alte studii arată că poate crește riscul, facilitând enzimele considerate a fi responsabile pentru proliferarea nelimitată a celulelor tumorale Astfel, suplimentarea cu zinc ar putea promova dezvoltarea cancerului de prostată.
Zincul obținut din surse alimentare nu a fost asociat cu riscul de cancer de prostată Rolul soia și efectele benefice pe care fitoestrogenii în special izoflavonoizii pe care le conține asupra cancerului de prostată au fost un obiectiv al cercetărilor recente. O mare parte din cercetare s-a concentrat pe două izoflavone în special, genisteina și daidzein.

Cercetarea urmărește să ofere înțelegere studiilor epidemiologice care au arătat o incidență mai mică a cancerului de prostată la populațiile cu diete bogate în produse de soia S-a raportat că, în timp ce bărbații chinezi și japonezi au avut o incidență mai mică de cancer de prostată decât bărbații născuți în SUA, incidența în populația imigranților asiatici din Statele Unite este în conformitate cu ratele de incidență din SUA Soia este de interes ca un posibil motiv, deoarece dieta medie asiatică include de zece ori mai mult decât cantitatea de produse de soia consumate în dieta tipică americană Un studiu privind obiceiurile alimentare a Genisteina, daidzein și metaboliții lor, cu activitatea lor estrogenică ușoară, s-a dovedit a inhiba creșterea benignă și malignă a celulelor epiteliale prostatice 30 , a regla în jos genele receptorilor androgeni 31 și reduce creșterea tumorii la unele modele animale.
În plus, genisteina inhibă creșterea atât a celulelor canceroase de prostată dependente de androgeni, cât și de androgeni, in vitro Nu s-au raportat studii clinice la scară largă care folosesc soia sau produse de soia ca chimioprevenție sau terapie, deci opinia actuală trebuie să se bazeze pe studii epidemiologice, studii in vitro și studii in vivo pe modele animale.
Deși poate părea că o reducere a riscului ar putea fi obținută prin creșterea aportului de soia, un studiu recent a arătat că situația poate fi mai complicată În acel studiu, echolul, un metabolit al daidzein, a demonstrat efecte inhibitoare.

Nu toate persoanele care consumă daidzein produc echol. Este dieta obișnuită care determină tulpinile bacteriene din tractul gastro-intestinal, care la rândul său determină dacă individul transformă daidzein în echol. Acest studiu s-a concentrat doar pe un metabolit, dar demonstrează dificultatea aplicării rezultatelor la o populație la alta, deoarece flora intestinală locală, precum și dieta poate influența prezența metaboliților activi biologic. Administrarea de soia poate să nu fie fără riscuri, după cum a demonstrat un studiu la animale atunci când a arătat o îmbunătățire a creșterii tumorii independente de androgeni in vivo, când șobolanii au fost hrăniți cu o dietă ridicată într-un izolat proteic de soia bogat în izoflavonă Datele clinice colectate până în prezent au fost limitate și echivalente.
Studiile au avut un număr mic de participanți sau au avut o durată limitată.

Unii nu au arătat niciun impact asupra nivelului PSA sau vitezei PSA la bărbații sănătoși sau la pacienții cu cancer de prostată , în timp ce alții au demonstrat exact opusul la un grup de bărbați cu cancer de prostată 36, Din punct de vedere clinic, aceste studii sunt neconcludente, deoarece s-au concentrat asupra markerilor imperfecți ai cancerului de prostată și nu asupra bolii în sine.
Nu s-au efectuat studii asupra suplimentării la soia la om și sunt necesare pentru a evalua impactul clinic Similar cu seleniul și vitamina E, licopenul este un puternic antioxidant. Este un carotenoid care se găsește în principal în tomate și produse derivate din tomate. Nu există o cotă recomandată zilnic pentru licopen, deoarece nu este un nutrient esențial.
Miller și colab.

Recomandă consumul unei porții pe zi sau a cinci porții pe săptămână de produse de tomate ca parte a unei diete sănătoase Studiile epidemiologice au sugerat că produsele de tomate ar putea fi potențiali agenți de protecție împotriva cancerului de prostată O analiză a datelor referitoare la dietă colectată dintr-o cohortă de Aceste observații au fost extinse de Giovannucci și colab. În această analiză, singurele articole de fructe și legume care au fost asociate cu un risc redus de cancer de prostată au fost tomatele crude, sosul de roșii, pizza și căpșunile. În timp ce licopenul poate fi luat ca supliment, un studiu recent efectuat la animale a arătat un efect protector împotriva pulberii de tomate, dar nu a licopenului pur, indicând faptul că compușii, pe lângă licopen, influențează carcinogeneza prostatei Alte studii efectuate la animale și in vitro au demonstrat că administrarea de vitamina E care este prezentă în tomate împreună cu licopenul au dus la inhibarea sinergică a cancerului de prostată 46, Ca și în cazul altor antioxidanți, licopenul poate avea un rol în limitarea daunelor oxidative ale macromoleculelor celulare.
Studiile de laborator in vitro sugerează că licopenul este cel mai bun carotenoid natural pentru stingerea oxigenului reactiv singlet.

Modurile reale în care licopenul lucrează cu alți antioxidanți și sisteme biologice care protejează împotriva deteriorarii oxidative este slab înțeles De asemenea, licopenul a fost arătat in vitro pentru a influența semnalizarea factorului de creștere 1 IGF-1 asemănător insulinei, evoluția ciclului celular și proliferarea celulară. Niveluri ridicate de IGF-1 au fost asociate cu un risc crescut de cancer de prostată Un studiu din asupra a 26 de bărbați diagnosticați recent cu cancer de prostată, a demonstrat că suplimentarea cu un preparat de licopen care a inclus 30 mg licopen, precum și un amestec de carotenoizi de tomate și alte fitochimice, inclusiv vitamina E cu 3 săptămâni înainte de prostatectomia radicală a dus la scăderea Niveluri PSA plasmatice, precum și reducerea implicării difuze a glandei prostatei cu HGPIN, un precursor al cancerului de prostată Până în prezent, nu a fost efectuat niciun studiu clinic controlat potențial al suplimentării licopenului.
Sucul de rodie este un puternic antioxidant care a primit recent o atenție sporită în cercetare.

Este o sursă bogată de flavonoide polifenolice, despre care se crede că este motivul proprietăților sale puternice antioxidante și anti-aterosclerotice. Studiile epidemiologice au arătat că consumul de fructe și legume cu conținut fenolic ridicat se corelează cu mortalitatea cancerului redusă. Sucul de rodie a fost comercializat ca fiind bogat în antioxidanți și cercetările de laborator s-au concentrat asupra potențialului său de a afecta cancerul de prostată. Interesant este că studiile au arătat că sucul comercial are un conținut ridicat de punicalagine, deoarece prelucrarea industrială extrage o parte din taninuri prezente în coaja de fructe Astfel, orice beneficiu din rodie este posibil să provină din consumul de suc și nu de fructe — și mai exact din sucul care include o anumită prelucrare a șoriciului de fructe.
Studiile efectuate asupra cancerului de sân au demonstrat că sucul are un potențial semnificativ pentru reglarea în jos a angiogenezei.

Se știe că anumite fracțiuni, în special uleiul din semințe, au activitate estrogenică. În plus, ca și în cazul vitaminei E, acidul punicic din uleiul de semințe de rodie inhibă formarea prostaglandinei Studiile in vitro au arătat, de asemenea, o inhibare sinergică a invaziei celulelor canceroase de prostată din aplicarea unei combinații de extracte de rodie 52, Cercetările recente au arătat că efectele benefice ale diferitelor extracte din sucul de rodie sunt îmbunătățite atunci când sunt combinate cu celelalte polifenole găsite în suc Un studiu clinic recent, de 2 ani, a fost finalizat pentru 48 de bărbați cu niveluri PSA în creștere după operație sau radioterapie Pacienții au băut zilnic opt uncii de suc de rodie.
Durata medie de dublare a PSA a crescut semnificativ odată cu suplimentarea sucului de rodie, de la 14 luni la 26 de luni. Aceste constatări sugerează că testarea suplimentară este justificată într-un studiu multi-centru, randomizat, controlat cu placebo Lângă apă, ceaiul preparat din frunzele Camellia sinensis este cel mai consumat lichid din lume. Ceaiul verde, oolong și negru sunt toate făcute din frunzele aceleiași plante. Cu toate acestea, conținutul și aromele lor chimice sunt foarte diferite datorită proceselor lor de fermentare.
Ceaiul verde conține mai mulți compuși polifenolici, incluzând polifenolul principal și cel care a primit cel mai mult accent de cercetare, epigalocatechinul galat EGCG. În general, consumul este considerat sigur. Un studiu efectuat pe 49 de pacienți cu tumori solide a concluzionat că o doză echivalentă cu 3,5 până la 4 căni 28 — 32 fl.

Cancerul de prostata

Cancerul de prostata: Simptome, Cauze, Tratament - prostatita.adonisfarm.ro
Cancer Cancer prostata incipient 72 ani tratament prostata Secțiunea: Cancerul de wni. Membru din Subiecte: 1 Comentarii: Răspuns pentru ara65, Azi, ora : Răspunde la comentariu. Membru din Subiecte: 0 Comentarii: Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Nu ma refeream la scintigrafie neaparat, sigur ca trebuie ca un medic sa decida, insa la o prima vedere, stiind ca aveti multa experienta pe cancerul de prostata, vroiam sa stiu daca poate valoarea PSA sa sugereze o eventuala recidiva V-am trimis mesaj tratameht privat dl. Sunt tare speriata, nu mi imaginam ca la valori tratakent de mici, de 3 ani incoace, fara a mai face si Cancer prostata incipient 72 ani tratament hormonal in ultimii 2 ani, va creste din nou PSA. El are si dementa cu corpi Lewy si Parkinson.

Atat de mult am sperat ca macar cancerul sa nu mai apara. Astept un raspuns din partea dvs. Multumesc frumos!

Cancerul la prostată: cele mai noi tratamente

Totul despre cancerul de prostata, simptome si tratament

În România, sunt depistați anual 4. Medici renumiţi din Europa s-au unit pentru a Cancer prostata incipient 72 ani tratament împotriva acestei boli, într-o campanie internaționala la care ia parte și o echipă din România. Bob Djavan, medic urolog, Fundaţia Rudolfinerhaus din Viena și dr. Seyed Aghamiri, şeful departamentului de chirurgie la Fundaţia „dr. Victor Babeş”. Bob Djavan: Aceasta este o mare problemă în cazul cancerului la prostată.

Lasă un răspuns